Wat aardig! En inderdaad, werkt goed. Doe ik ook vaak zat als mijn amandelmeel op is. Erg lekker altijd, baksels met amandelmeel.quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte!
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?quote:Op zondag 8 september 2013 12:35 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.quote:Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker. Is iets vloeibaarder dan pure glucose die je in potjes kunt kopen.quote:Op zondag 8 september 2013 13:52 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.
Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestiequote:Op zondag 8 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker en bevat veel fructose.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangenquote:Op zondag 8 september 2013 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker!quote:Op zondag 8 september 2013 14:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose inquote:Op zondag 8 september 2013 14:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker!
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot fles, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken.quote:Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in
Er staat hier een flacon in de voorraadkast maar die is nog dicht. Gekregen van iemand uit Canada.quote:Op zondag 8 september 2013 14:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken.
Nee, niets bijzonders. Harde wenerdeeg gemaakt, genoeg voor nog een taartje die ik zo ga makenquote:Op zondag 8 september 2013 13:46 schreef minilot het volgende:
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?
Prachtig! Deze ga ik volgende week maken!quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Van buiten naar binnen roeren in rondjes, lijkt me.quote:Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??
en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Ik heb nu het recept van een karnemelkse verjaardagstaart van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) gebruikt, maar het kan volgens mij met elke cake. Gebakken in een vierkante vorm, die in stukken gesneden zodat ik er een 4 van kon maken, bestreken met chocoladepasta en toen m&m's erop geplakt.quote:Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??
en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Gefeliciteerd!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Tof! Doe mij ook maar zo'n taart voor mijn verjaardag!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Die 4-taart is leuk!!!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
die bestaan welquote:Op donderdag 12 september 2013 23:21 schreef -mandy- het volgende:
[..]
Die 4-taart is leuk!!!
Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
ziet er goed uit!quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
even makenquote:Op zaterdag 14 september 2013 19:23 schreef Adnap het volgende:
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.
Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !
foto heb ik niet, sorry
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dusquote:Op zaterdag 14 september 2013 23:14 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
even maken zit hier in 10 minuten in de oven : boter smelten, rest in beslagkom behalve het ei, al mixend boter erbij, dan ei nog 4-5 minuten mixen en boem in vorm storten
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 21:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik).quote:Op zondag 15 september 2013 07:01 schreef Adnap het volgende:
[..]
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleurquote:Op zondag 15 september 2013 16:40 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.
Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklaren . Hoe warm had je de oven staan en had je de deur op een kier of gesloten?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef djkoelkast het volgende:
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?quote:Op zondag 15 september 2013 18:07 schreef Etcetera het volgende:
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart
[ afbeelding ]
Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:28 schreef kvd het volgende:
[..]
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur. Normaal gesproken heeft het Turkse winkeltje het op voorraad, voor nog niet de helft van de prijs. Maar de tip met die losse amandelen werkte dus ook.quote:Op zondag 15 september 2013 17:13 schreef sigme het volgende:
[..]
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)quote:Op zondag 15 september 2013 18:29 schreef Etcetera het volgende:
[..]
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.
Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson
Dan is het alleen geen boterkoek.quote:Op zondag 15 september 2013 18:05 schreef Adnap het volgende:
[..]
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte primaquote:Op zondag 15 september 2013 19:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan is het alleen geen boterkoek.
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.quote:Op zondag 15 september 2013 19:14 schreef Adnap het volgende:
[..]
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.quote:Op zondag 15 september 2013 19:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeurenquote:Op zondag 15 september 2013 19:32 schreef casper019 het volgende:
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijkquote:Op zondag 15 september 2013 19:30 schreef Adnap het volgende:
[..]
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.
het antwoord voor als je argumenten op zijn.quote:Op zondag 15 september 2013 19:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.quote:Op zondag 15 september 2013 19:58 schreef loecje het volgende:
[..]
het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.
ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtjequote:Op zondag 15 september 2013 18:39 schreef kvd het volgende:
[..]
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordtquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoekquote:Op zondag 15 september 2013 20:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nlquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje
Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labgquote:Op zondag 15 september 2013 20:18 schreef Etcetera het volgende:
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken )
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?quote:Op zondag 15 september 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:
Mmm mn cake was helaas mislukt,
maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...
maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)
heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?quote:Op zondag 15 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?
Ik kan het niet meer vinden...quote:Op zondag 15 september 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:
[..]
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..
maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaasquote:
dat mag altijd, is niet alleen om in december te etenquote:Op zondag 15 september 2013 22:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas
zeg even dat dat niet alleen in december mag
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!quote:Op zondag 15 september 2013 21:03 schreef Lienekien het volgende:
Ander recept proberen en andere appels.
Nice. Die zou ik graag proeven.quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelf ) zoet,vol van smaak,machtig en toch ook smakend naar meer. dacht dat het twix-achtig zou smaken,maar dit is veel beter. en niet moeilijk, alleen veel wachttijd...quote:
kijk, dat had ik nou nodig!quote:Op zondag 15 september 2013 23:05 schreef kvd het volgende:
[..]
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebtquote:Op maandag 16 september 2013 00:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!quote:Op maandag 16 september 2013 09:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake hahaquote:Op zondag 15 september 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!
Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat
Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
quote:Op maandag 16 september 2013 10:43 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
oooh heb je een recept?quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Jazekerquote:
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakkenquote:Op maandag 16 september 2013 12:22 schreef Holyme het volgende:
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).quote:Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor
dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!
of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...
snap je?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |