abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 september 2013 @ 21:31:30 #1
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_130928619
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Kokos (brrrr :r :D)

Botten

Appels :9


Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten
http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/

[ Bericht 4% gewijzigd door uniekhoorn op 07-09-2013 21:37:25 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_130929823
@uniekhorn, voor het bladerdeeg wist ik helaas geen recept (niet in me opgekomen dat je dat miss ook zelf kan maken, leuk idee voor de volgende x!!) voorderest is dit het recept:
(en net 1tje op, en ze zijn GRUWLIJK lekker)

voordrest is dit t recept:

2 friszure appels (bijv. goudreinet), geschild
100 g rozijnen
1 tl gemalen kaneel
6 el fijne kristalsuiker
1/2 pak amandelspijs (a 300 g), verkruimeld
1 pak bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de rozijnen, kaneel, 3 el suiker en spijs in een kom. 2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. 3. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  zondag 8 september 2013 @ 12:35:01 #3
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130943454
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)

  zondag 8 september 2013 @ 13:25:40 #4
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_130945294
Lekker Zonnetje!

Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D Ze waren héérlijk!

Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):



Even laten afkoelen op een rooster:



Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!

pi_130946092
Zondag bakdag!



Turkse koekjes, variatie op een recept dat ik een tijdje geleden op allerlei blogs tegenkwam die zich dan weer baseerden op een recept uit dit boekje.

Enfin, standaard zanddeeg maken, dan citroenmeringue (twee eiwitten, 125 gram poedersuiker, beetje cream of tartar, snuf zout en rasp van een hele cirtoen).
Deeg uitrollen tot rechthoek, meringue erover uitsmeren, dat dan samen oprollen (wat een gedoe was dat! }:| ), rol in plakken snijden en de koekjes dan een half uurtje bakken op 155 graden.

Opgegeten met wat gedroogde rozenblaadjes. :9

quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D
Wat aardig! O+ En inderdaad, werkt goed. Doe ik ook vaak zat als mijn amandelmeel op is. Erg lekker altijd, baksels met amandelmeel. ^O^

quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 12:35 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 8 september 2013 @ 13:48:12 #6
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130946176
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''



Hij was overigens verrukkelijk!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_130946233
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''

[ afbeelding ]

Hij was overigens verrukkelijk!
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! :) Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 8 september 2013 @ 13:52:59 #8
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130946367
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! :) Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.

Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 13:55:36 #9
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130946467
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:52 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.

Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker. Is iets vloeibaarder dan pure glucose die je in potjes kunt kopen.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Honing kan eventueel ook. Ahornsiroop is vele malen vloeibaarder dan golden syrup.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130946514
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker en bevat veel fructose.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie :)
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 14:18:02 #11
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130947334
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie :)
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130947391
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:18 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen :P
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker! :9 :Y
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 14:24:34 #13
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130947597
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker! :9 :Y
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130947755
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in ;)
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot fles, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken. :7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 14:30:57 #15
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130947828
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Tsja. Ik doe een half jaar met een pot, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken. :7
Er staat hier een flacon in de voorraadkast maar die is nog dicht. Gekregen van iemand uit Canada.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 8 september 2013 @ 17:20:28 #16
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130953626
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:46 schreef minilot het volgende:
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?
Nee, niets bijzonders. Harde wenerdeeg gemaakt, genoeg voor nog een taartje die ik zo ga maken :D
Dekseltje zo gemaakt omdat de slierten braken. Deeg was te zacht geworden en geen geduld om eerst in de koeling te leggen. Deksel zo geleerd in mijn periode bij La Place
  zondag 8 september 2013 @ 17:21:22 #17
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130953665
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!

Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D Ze waren héérlijk!

Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):

[ afbeelding ]

Even laten afkoelen op een rooster:

[ afbeelding ]

Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!

[ afbeelding ]
Prachtig! Deze ga ik volgende week maken!
pi_130986131
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.

Op haar verzoek: appeltaart:


Cheesecake met aardbeien:


En de 'kindertaart':
pi_130993275
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??

en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
pi_130993601
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??

en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Van buiten naar binnen roeren in rondjes, lijkt me. :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_130995396
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??

en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Ik heb nu het recept van een karnemelkse verjaardagstaart van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) gebruikt, maar het kan volgens mij met elke cake. Gebakken in een vierkante vorm, die in stukken gesneden zodat ik er een 4 van kon maken, bestreken met chocoladepasta en toen m&m's erop geplakt.
pi_130995440
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.

Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]

Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]

En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Gefeliciteerd!

Ziet er mooi uit
en nu heb ik zin in chocoladetaart met m&m's met slagroom :@
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 20:01:45 #23
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130997525
Lyle's Golden Syrup oh zo lekker! Mijn ouders namen het altijd mee uit Engeland voor me :9~

Ik ga me morgen weer wagen aan een Franse fruittaart, nu met frambozen ipv de bramen vorige week.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_131004110
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Tof! Doe mij ook maar zo'n taart voor mijn verjaardag!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_131042816
ik heb nu een paar x een tulband proberen te bakken ,maar elke x word de tulband een beetje drogerig...
vind dat niet echt super lekker, hoort dat zo bij tulband cake dat ie wat drogerig is? Of doe ik miss wat fout in mn recept
  Licht Ontvlambaar woensdag 11 september 2013 @ 19:53:20 #26
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_131069981
Havermoutkoekjes :D

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 12 september 2013 @ 21:45:08 #27
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131109572
Nutella cakejes! :Y)

pi_131114040
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.

Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]

Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]

En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Die 4-taart is leuk!!!

Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 23:53:11 #29
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131115250
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 23:21 schreef -mandy- het volgende:

[..]

Die 4-taart is leuk!!!

Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
die bestaan wel
http://www.kokentafelen.n(...)lang=NL#.UjI3pD-xmKw

of kijk even in post 21
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 23:54:24 #30
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131115309


[ Bericht 100% gewijzigd door lady-wrb op 12-09-2013 23:55:01 (jezelf quoten is zo 2012) ]
  vrijdag 13 september 2013 @ 00:23:48 #31
306949 dude1986
Always bored...
pi_131116298
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''

[ afbeelding ]

Hij was overigens verrukkelijk!
ziet er goed uit!
Heb je recept?
pi_131171154
ik heb lammepootcake gebakken :p

Speculaas cake ala AH recept! (15min kloppen met de mixer!)

  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 19:20:30 #33
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_131171679
15 minuten ? Wow ik ben blij dat ik een keukenmachine heb voor dat werk :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_131171728
Ikdoe dt echt nooit, hehe, veel te lam voor. Gaat altijd goed btw
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 14 september 2013 @ 19:23:14 #35
386633 Adnap
I love Life !
pi_131171781
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.

Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !

foto heb ik niet, sorry
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Moderator zaterdag 14 september 2013 @ 20:09:46 #36
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131173682
In het feuilleton "wat kun je allemaal met spelt maken": Speltsoesjes met kaneelslagroom

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_131174047
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.



[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
pi_131177775
Bleie nog gefeliciteerd met je dochter!

Wat komen er hier weer lekkere cupcakes, cakes, koekjes en soesjes langs.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131178103
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.



[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
jij houdt ook niet van rozijnen? :P ziet er goed uit!
pi_131181272
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.



[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 23:14:19 #41
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131181911
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 19:23 schreef Adnap het volgende:
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.

Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !

foto heb ik niet, sorry
even maken >:)
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
  zondag 15 september 2013 @ 07:01:20 #42
386633 Adnap
I love Life !
pi_131188708
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 23:14 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

even maken >:) zit hier in 10 minuten in de oven : boter smelten, rest in beslagkom behalve het ei, al mixend boter erbij, dan ei nog 4-5 minuten mixen en boem in vorm storten
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus

[ Bericht 8% gewijzigd door Adnap op 15-09-2013 08:05:04 ]
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_131189054
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 21:45 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

jij houdt ook niet van rozijnen? :P ziet er goed uit!
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van.
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 16:40:59 #44
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131200924
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt ^O^ Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.

Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit :?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131202153
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!

Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D Ze waren héérlijk!

Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):

[ afbeelding ]

Even laten afkoelen op een rooster:

[ afbeelding ]

Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!

[ afbeelding ]
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko ;).

quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 07:01 schreef Adnap het volgende:

[..]

Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus
Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik).
Wel een goede suggestie, ga ik eens maken!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 17:27:25 #46
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131202517
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen :N
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 15 september 2013 @ 17:27:37 #47
39237 crew  H_T
2733
pi_131202524
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 16:40 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt ^O^ Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.

Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit :?
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 17:38:31 #48
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131202904
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur :)
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar :P misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  zondag 15 september 2013 @ 17:40:32 #49
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131202969
Appelcake taartjes gemaakt:

pi_131203083
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar :P misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 15 september 2013 @ 17:58:06 #51
39237 crew  H_T
2733
pi_131203641
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar :P misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklaren :Y. Hoe warm had je de oven staan en had je de deur op een kier of gesloten?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 15 september 2013 @ 18:05:12 #52
386633 Adnap
I love Life !
pi_131203893
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef djkoelkast het volgende:
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen :N
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 18:07:31 #53
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131203984
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart :)



Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131204361
Etcie, ziet er goed uit! Mooi geel kleurtje. Heeft de kleur misschien met soort of oudheid van de eieren te maken? Ik zou het niet weten.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131204768
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:07 schreef Etcetera het volgende:
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart :)

[ afbeelding ]

Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 18:29:33 #56
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131204812
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:28 schreef kvd het volgende:

[..]

Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.

Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson :)
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  zondag 15 september 2013 @ 18:37:14 #57
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131205083
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:13 schreef sigme het volgende:

[..]

Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko ;).
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur. ;) Normaal gesproken heeft het Turkse winkeltje het op voorraad, voor nog niet de helft van de prijs. Maar de tip met die losse amandelen werkte dus ook. :Y
pi_131205146
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:29 schreef Etcetera het volgende:

[..]

60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.

Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson :)
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 19:10:59 #59
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131206392
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:05 schreef Adnap het volgende:

[..]

Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
Dan is het alleen geen boterkoek.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 15 september 2013 @ 19:14:23 #60
386633 Adnap
I love Life !
pi_131206520
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:10 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dan is het alleen geen boterkoek.
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima ;)
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 19:19:07 #61
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131206730
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:14 schreef Adnap het volgende:

[..]

Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima ;)
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 15 september 2013 @ 19:30:00 #62
386633 Adnap
I love Life !
pi_131207265
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_131207415
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
pi_131207499
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:32 schreef casper019 het volgende:
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeuren
  zondag 15 september 2013 @ 19:36:00 #65
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_131207555
Ja, uiteraard verstoort dat. Je kunt eigenlijk de oven beter helemaal niet open doen tijdens het bakken, laat staan de cake er een paar minuten uithalen en terugzetten in een afgekoelde oven.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 19:37:52 #66
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131207664
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:30 schreef Adnap het volgende:

[..]

Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.

Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_131208570
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk :')
het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.

ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 20:07:01 #68
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131208978
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:58 schreef loecje het volgende:

[..]

het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.

ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:07:35 #69
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209001
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:39 schreef kvd het volgende:

[..]

Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje :)

Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:07:55 #70
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209020
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt :?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 20:08:25 #71
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131209048
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt :?
Hier word ik zo simpel van. Laat maar. :W
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:10:13 #72
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209130
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hier word ik zo simpel van. Laat maar. :W
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoek

http://www.dekooktips.com/recepten/boterkoek.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boterkoek_(Nederland)

http://www.mijnreceptenbo(...)/boterkoek-2287.html


Eerste pagina Google, vooral bovenste links. 1 recept zónder ei. Heet allemaal boterkoek.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131209355
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nl :s)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131209538
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje :)

Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden.

(het karameliseren is juist door een te hoge temperatuur ;) )

Ga maar eens zoeken op 'meringue wordt bruin, meestal ligt het aan het aantal graden (en dan ook nog met de combinatie te lang in de oven), rond de 100 is het beste.
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:18:45 #75
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209610
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel :D ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien :Y van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken ;))
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131209930
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.
definitie boterkoek: een koek, bereid met roomboter, eventueel gevuld met amandelspijs.
enz, enz, enz.

volgens jou is het een FEIT, maar er staat nergens dat er beslist GEEN ei bij mag.

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 15-09-2013 20:30:44 ]
pi_131210146
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:18 schreef Etcetera het volgende:
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel :D ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien :Y van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken ;))
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labg
pi_131210641
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
pi_131210662
Ik begin trek te krijgen in boterkoek. :P
pi_131210749
Mmm mn cake was helaas mislukt,

maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...

maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)

heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
pi_131211006
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:
Mmm mn cake was helaas mislukt,

maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...

maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)

heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?

[ Bericht 0% gewijzigd door kvd op 15-09-2013 21:00:23 ]
pi_131212297
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..

maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
  zondag 15 september 2013 @ 21:03:39 #83
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_131212356
Ander recept proberen en andere appels.
The love you take is equal to the love you make.
pi_131213025
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:

[..]

opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..

maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
Ik kan het niet meer vinden...

Maar laatst zei iemand hier toch ook al om de appels even met wat suiker (en kaneel :Y) en vermoed ook wat citroen) klaar te maken waardoor er al vocht wordt onttrokken aan de appel? Als je dat doet en het dan even laat uitlekken, dan neem ik aan dat er al minder vocht in de cake komt.
  zondag 15 september 2013 @ 22:11:34 #85
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131217888
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef Bleie het volgende:
Ik begin trek te krijgen in boterkoek. :P
:D Ik ook!
  † In Memoriam † zondag 15 september 2013 @ 22:58:27 #86
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131221337
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 22:11 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

:D Ik ook!
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas :@
zeg even dat dat niet alleen in december mag :D
pi_131221708
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:58 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas :@
zeg even dat dat niet alleen in december mag :D
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
pi_131222280
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 21:03 schreef Lienekien het volgende:
Ander recept proberen en andere appels.
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!

Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat

Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
pi_131223045
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Nice. Die zou ik graag proeven.
Eerst denken, dan typen
pi_131223439
quote:
7s.gif Op zondag 15 september 2013 23:31 schreef Piger het volgende:

[..]

Nice. Die zou ik graag proeven.
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelf ;) ) zoet,vol van smaak,machtig en toch ook smakend naar meer. dacht dat het twix-achtig zou smaken,maar dit is veel beter. en niet moeilijk, alleen veel wachttijd...
  † In Memoriam † maandag 16 september 2013 @ 00:25:52 #91
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131225134
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 23:05 schreef kvd het volgende:

[..]

dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken :~
pi_131229109
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 00:25 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken :~
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt ;)
  † In Memoriam † maandag 16 september 2013 @ 10:43:59 #93
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131230167
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 09:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt ;)
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
pi_131232320
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!

Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat

Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake haha
pi_131233061
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 10:43 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
:Y

(ik had de mijne vrijdag gezegd dat ik zondag waarschijnlijk speculaasbrokken zou maken. Tsja, dat werd millionaire shortbread. En hij had zich toch wel op de speculaas verheugd...en achteraf vond hij de shortbread vele malen lekkerder ;))
pi_131233091
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
oooh heb je een recept? :9~
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131233123
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan :Y) Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
pi_131233221
quote:
1s.gif Op maandag 16 september 2013 12:21 schreef tombolafan het volgende:

[..]

oooh heb je een recept? :9~
Jazeker

http://www.smulweb.nl/recepten/1377153/Millionaires-shortbread

(alleen dan zonder de witte chocoladeversiering. Heb wel meer chocola gedaan, dacht dat 2 x 100 gram te weinig was, heb 2 x 160 gram gedaan. Ik vond het achteraf wat veel, maar mijn vriend is chocolafreak, die vond het net genoeg ;) )
pi_131233575
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 12:22 schreef Holyme het volgende:
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan :Y) Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor

dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!

of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...

snap je?
  maandag 16 september 2013 @ 12:38:35 #100
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_131233681
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_131233732
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:

[..]

Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor

dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!

of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...

snap je?
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).

Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')