boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labgquote:Op zondag 15 september 2013 20:18 schreef Etcetera het volgende:
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken )
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?quote:Op zondag 15 september 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:
Mmm mn cake was helaas mislukt,
maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...
maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)
heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?quote:Op zondag 15 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?
Ik kan het niet meer vinden...quote:Op zondag 15 september 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:
[..]
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..
maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaasquote:
dat mag altijd, is niet alleen om in december te etenquote:Op zondag 15 september 2013 22:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas
zeg even dat dat niet alleen in december mag
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!quote:Op zondag 15 september 2013 21:03 schreef Lienekien het volgende:
Ander recept proberen en andere appels.
Nice. Die zou ik graag proeven.quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelf ) zoet,vol van smaak,machtig en toch ook smakend naar meer. dacht dat het twix-achtig zou smaken,maar dit is veel beter. en niet moeilijk, alleen veel wachttijd...quote:
kijk, dat had ik nou nodig!quote:Op zondag 15 september 2013 23:05 schreef kvd het volgende:
[..]
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebtquote:Op maandag 16 september 2013 00:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!quote:Op maandag 16 september 2013 09:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake hahaquote:Op zondag 15 september 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!
Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat
Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
quote:Op maandag 16 september 2013 10:43 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
oooh heb je een recept?quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Jazekerquote:
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakkenquote:Op maandag 16 september 2013 12:22 schreef Holyme het volgende:
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |