abonnement Unibet Coolblue
pi_131209930
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.
definitie boterkoek: een koek, bereid met roomboter, eventueel gevuld met amandelspijs.
enz, enz, enz.

volgens jou is het een FEIT, maar er staat nergens dat er beslist GEEN ei bij mag.

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 15-09-2013 20:30:44 ]
pi_131210146
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:18 schreef Etcetera het volgende:
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel :D ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien :Y van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken ;))
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labg
pi_131210641
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
pi_131210662
Ik begin trek te krijgen in boterkoek. :P
pi_131210749
Mmm mn cake was helaas mislukt,

maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...

maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)

heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
pi_131211006
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:
Mmm mn cake was helaas mislukt,

maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...

maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)

heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?

[ Bericht 0% gewijzigd door kvd op 15-09-2013 21:00:23 ]
pi_131212297
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..

maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
  zondag 15 september 2013 @ 21:03:39 #83
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_131212356
Ander recept proberen en andere appels.
The love you take is equal to the love you make.
pi_131213025
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:

[..]

opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..

maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
Ik kan het niet meer vinden...

Maar laatst zei iemand hier toch ook al om de appels even met wat suiker (en kaneel :Y) en vermoed ook wat citroen) klaar te maken waardoor er al vocht wordt onttrokken aan de appel? Als je dat doet en het dan even laat uitlekken, dan neem ik aan dat er al minder vocht in de cake komt.
  zondag 15 september 2013 @ 22:11:34 #85
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131217888
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef Bleie het volgende:
Ik begin trek te krijgen in boterkoek. :P
:D Ik ook!
  † In Memoriam † zondag 15 september 2013 @ 22:58:27 #86
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131221337
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 22:11 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

:D Ik ook!
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas :@
zeg even dat dat niet alleen in december mag :D
pi_131221708
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 22:58 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas :@
zeg even dat dat niet alleen in december mag :D
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
pi_131222280
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 21:03 schreef Lienekien het volgende:
Ander recept proberen en andere appels.
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!

Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat

Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
pi_131223045
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Nice. Die zou ik graag proeven.
Eerst denken, dan typen
pi_131223439
quote:
7s.gif Op zondag 15 september 2013 23:31 schreef Piger het volgende:

[..]

Nice. Die zou ik graag proeven.
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelf ;) ) zoet,vol van smaak,machtig en toch ook smakend naar meer. dacht dat het twix-achtig zou smaken,maar dit is veel beter. en niet moeilijk, alleen veel wachttijd...
  † In Memoriam † maandag 16 september 2013 @ 00:25:52 #91
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131225134
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 23:05 schreef kvd het volgende:

[..]

dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken :~
pi_131229109
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 00:25 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken :~
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt ;)
  † In Memoriam † maandag 16 september 2013 @ 10:43:59 #93
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131230167
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 09:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt ;)
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
pi_131232320
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:

[..]

heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!

Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat

Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake haha
pi_131233061
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 10:43 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
:Y

(ik had de mijne vrijdag gezegd dat ik zondag waarschijnlijk speculaasbrokken zou maken. Tsja, dat werd millionaire shortbread. En hij had zich toch wel op de speculaas verheugd...en achteraf vond hij de shortbread vele malen lekkerder ;))
pi_131233091
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
oooh heb je een recept? :9~
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131233123
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan :Y) Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
pi_131233221
quote:
1s.gif Op maandag 16 september 2013 12:21 schreef tombolafan het volgende:

[..]

oooh heb je een recept? :9~
Jazeker

http://www.smulweb.nl/recepten/1377153/Millionaires-shortbread

(alleen dan zonder de witte chocoladeversiering. Heb wel meer chocola gedaan, dacht dat 2 x 100 gram te weinig was, heb 2 x 160 gram gedaan. Ik vond het achteraf wat veel, maar mijn vriend is chocolafreak, die vond het net genoeg ;) )
pi_131233575
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 12:22 schreef Holyme het volgende:
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan :Y) Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor

dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!

of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...

snap je?
  maandag 16 september 2013 @ 12:38:35 #100
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_131233681
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')