Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklarenquote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raarmisschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef djkoelkast het volgende:
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen![]()
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?quote:Op zondag 15 september 2013 18:07 schreef Etcetera het volgende:
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart
[ afbeelding ]
Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:28 schreef kvd het volgende:
[..]
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur.quote:Op zondag 15 september 2013 17:13 schreef sigme het volgende:
[..]
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko.
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)quote:Op zondag 15 september 2013 18:29 schreef Etcetera het volgende:
[..]
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.
Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson
Dan is het alleen geen boterkoek.quote:Op zondag 15 september 2013 18:05 schreef Adnap het volgende:
[..]
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte primaquote:Op zondag 15 september 2013 19:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan is het alleen geen boterkoek.
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.quote:Op zondag 15 september 2013 19:14 schreef Adnap het volgende:
[..]
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.quote:Op zondag 15 september 2013 19:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeurenquote:Op zondag 15 september 2013 19:32 schreef casper019 het volgende:
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijkquote:Op zondag 15 september 2013 19:30 schreef Adnap het volgende:
[..]
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.
het antwoord voor als je argumenten op zijn.quote:Op zondag 15 september 2013 19:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.quote:Op zondag 15 september 2013 19:58 schreef loecje het volgende:
[..]
het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.
ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtjequote:Op zondag 15 september 2013 18:39 schreef kvd het volgende:
[..]
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordtquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoekquote:Op zondag 15 september 2013 20:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nlquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje
Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labgquote:Op zondag 15 september 2013 20:18 schreef Etcetera het volgende:
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept welik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien
van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken
)
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?quote:Op zondag 15 september 2013 20:37 schreef casper019 het volgende:
Mmm mn cake was helaas mislukt,
maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft...
maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep)
heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren?
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?quote:Op zondag 15 september 2013 20:42 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet?
Ik kan het niet meer vinden...quote:Op zondag 15 september 2013 21:02 schreef casper019 het volgende:
[..]
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur?
en tis voor een cake niet een taart..
maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha)
dat mag altijd, is niet alleen om in december te etenquote:Op zondag 15 september 2013 22:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas
zeg even dat dat niet alleen in december mag
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!quote:Op zondag 15 september 2013 21:03 schreef Lienekien het volgende:
Ander recept proberen en andere appels.
Nice. Die zou ik graag proeven.quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelfquote:
kijk, dat had ik nou nodig!quote:Op zondag 15 september 2013 23:05 schreef kvd het volgende:
[..]
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebtquote:Op maandag 16 september 2013 00:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
kijk, dat had ik nou nodig!
morgen gevuld speculaas bakken
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!quote:Op maandag 16 september 2013 09:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake hahaquote:Op zondag 15 september 2013 23:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!!
Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie...
Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat
Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?)
(ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen
quote:Op maandag 16 september 2013 10:43 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag!
mijn partner komt vandaag terug uit italië
dan moet er toch wat lekkers in huis zijn?
oooh heb je een recept?quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Jazekerquote:
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakkenquote:Op maandag 16 september 2013 12:22 schreef Holyme het volgende:
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaanMaar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo?
quote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |