Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklaren . Hoe warm had je de oven staan en had je de deur op een kier of gesloten?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef djkoelkast het volgende:
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?quote:Op zondag 15 september 2013 18:07 schreef Etcetera het volgende:
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart
[ afbeelding ]
Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:28 schreef kvd het volgende:
[..]
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur. Normaal gesproken heeft het Turkse winkeltje het op voorraad, voor nog niet de helft van de prijs. Maar de tip met die losse amandelen werkte dus ook.quote:Op zondag 15 september 2013 17:13 schreef sigme het volgende:
[..]
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)quote:Op zondag 15 september 2013 18:29 schreef Etcetera het volgende:
[..]
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.
Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson
Dan is het alleen geen boterkoek.quote:Op zondag 15 september 2013 18:05 schreef Adnap het volgende:
[..]
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte primaquote:Op zondag 15 september 2013 19:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dan is het alleen geen boterkoek.
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.quote:Op zondag 15 september 2013 19:14 schreef Adnap het volgende:
[..]
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.quote:Op zondag 15 september 2013 19:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeurenquote:Op zondag 15 september 2013 19:32 schreef casper019 het volgende:
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijkquote:Op zondag 15 september 2013 19:30 schreef Adnap het volgende:
[..]
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.
het antwoord voor als je argumenten op zijn.quote:Op zondag 15 september 2013 19:37 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.quote:Op zondag 15 september 2013 19:58 schreef loecje het volgende:
[..]
het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.
ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtjequote:Op zondag 15 september 2013 18:39 schreef kvd het volgende:
[..]
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordtquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoekquote:Op zondag 15 september 2013 20:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hier word ik zo simpel van. Laat maar.
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nlquote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden.quote:Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje
Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |