abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 15 september 2013 @ 17:58:06 #51
39237 crew  H_T
2733
pi_131203641
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar :P misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklaren :Y. Hoe warm had je de oven staan en had je de deur op een kier of gesloten?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  zondag 15 september 2013 @ 18:05:12 #52
386633 Adnap
I love Life !
pi_131203893
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef djkoelkast het volgende:
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen :N
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 18:07:31 #53
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131203984
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart :)



Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131204361
Etcie, ziet er goed uit! Mooi geel kleurtje. Heeft de kleur misschien met soort of oudheid van de eieren te maken? Ik zou het niet weten.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131204768
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:07 schreef Etcetera het volgende:
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart :)

[ afbeelding ]

Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt!
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 18:29:33 #56
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131204812
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:28 schreef kvd het volgende:

[..]

Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken?
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.

Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson :)
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  zondag 15 september 2013 @ 18:37:14 #57
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_131205083
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:13 schreef sigme het volgende:

[..]

Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko ;).
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur. ;) Normaal gesproken heeft het Turkse winkeltje het op voorraad, voor nog niet de helft van de prijs. Maar de tip met die losse amandelen werkte dus ook. :Y
pi_131205146
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:29 schreef Etcetera het volgende:

[..]

60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven.

Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson :)
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 19:10:59 #59
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131206392
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:05 schreef Adnap het volgende:

[..]

Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was.
Dan is het alleen geen boterkoek.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 15 september 2013 @ 19:14:23 #60
386633 Adnap
I love Life !
pi_131206520
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:10 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dan is het alleen geen boterkoek.
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima ;)
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 19:19:07 #61
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131206730
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:14 schreef Adnap het volgende:

[..]

Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima ;)
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 15 september 2013 @ 19:30:00 #62
386633 Adnap
I love Life !
pi_131207265
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit.
Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek.
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_131207415
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
pi_131207499
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:32 schreef casper019 het volgende:
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten
dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken
alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo??
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeuren
  zondag 15 september 2013 @ 19:36:00 #65
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_131207555
Ja, uiteraard verstoort dat. Je kunt eigenlijk de oven beter helemaal niet open doen tijdens het bakken, laat staan de cake er een paar minuten uithalen en terugzetten in een afgekoelde oven.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 19:37:52 #66
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131207664
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:30 schreef Adnap het volgende:

[..]

Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei.
Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn.

Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_131208570
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk :')
het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.

ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 20:07:01 #68
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131208978
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 19:58 schreef loecje het volgende:

[..]

het antwoord voor als je argumenten op zijn.
waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag.

ik heb ook boterkoek leren maken met ei.
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:07:35 #69
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209001
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 18:39 schreef kvd het volgende:

[..]

Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen)
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje :)

Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:07:55 #70
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209020
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt :?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 20:08:25 #71
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131209048
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt :?
Hier word ik zo simpel van. Laat maar. :W
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:10:13 #72
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209130
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hier word ik zo simpel van. Laat maar. :W
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoek

http://www.dekooktips.com/recepten/boterkoek.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Boterkoek_(Nederland)

http://www.mijnreceptenbo(...)/boterkoek-2287.html


Eerste pagina Google, vooral bovenste links. 1 recept zónder ei. Heet allemaal boterkoek.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131209355
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt.
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nl :s)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_131209538
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 20:07 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje :)

Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn.
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden.

(het karameliseren is juist door een te hoge temperatuur ;) )

Ga maar eens zoeken op 'meringue wordt bruin, meestal ligt het aan het aantal graden (en dan ook nog met de combinatie te lang in de oven), rond de 100 is het beste.
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 20:18:45 #75
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131209610
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel :D ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien :Y van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken ;))
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')