hoe werkt de truck met alufolie precies?quote:Op maandag 16 september 2013 12:40 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei).
Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie?
Wat je gister zelf al schreef, afdekken op het eind zodat te bovenkant niet te hard wordtquote:Op maandag 16 september 2013 13:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
hoe werkt de truck met alufolie precies?
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?quote:Op maandag 16 september 2013 12:34 schreef casper019 het volgende:
[..]
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken
na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor
dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde!
of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is...
snap je?
gister estars!!quote:Op maandag 16 september 2013 14:22 schreef Holyme het volgende:
[..]
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt?
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan?quote:Op maandag 16 september 2013 17:28 schreef casper019 het volgende:
[..]
gister estars!!
welke appel is dan het beste voor cake??
Ik zag trouwens vandaag ook goudranet in de winkels liggen.. ik weet dat die appel goed is voor appeltaart
maar is die ook lekker in cake?
Nee er kwam plots bezoek en toen werd het een beetje laat, vanmiddag!! met goudeinetten!!!:)quote:Op dinsdag 17 september 2013 09:08 schreef Holyme het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan?
kvd heeft me aangestokenquote:Op zondag 15 september 2013 20:36 schreef kvd het volgende:
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto
[ afbeelding ]
tjonge die ziet er lekker uit..quote:Op dinsdag 17 september 2013 12:21 schreef Muck het volgende:
[..]
kvd heeft me aangestoken
[ afbeelding ]
Potverdorie, wat was ie lekker zeg
Je kunt het vergelijken met een kruimelig soort biscuitquote:Op dinsdag 17 september 2013 13:09 schreef casper019 het volgende:
[..]
tjonge die ziet er lekker uit..
wat is dat nou precies een shortcake??
Deeg. Dat heb ik gekneed van 250 g bloem, 75 g witte basterdsuiker en 175 g boterquote:Op dinsdag 17 september 2013 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat voor een beslag had je gemaakt?
hier ligt nog steeds die van de vorige maandquote:Op dinsdag 17 september 2013 18:51 schreef borisz het volgende:
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan.
14 komop.. ik ben 25quote:Op dinsdag 17 september 2013 21:24 schreef Myraela het volgende:
60? Hoe oud ben jij dan? Ik dacht dat je zegmaar 14 was.
Zo typ je gewoon. En de manier waarop je vragen stelt. Sorry.quote:
omdat ik dat lekker vindquote:Op dinsdag 17 september 2013 22:15 schreef PureEvil het volgende:
Waarom maak je niet gewoon een appeltaart ipv appelcake? of een gewone cake? Waarom moet het persé iets met appel zijn
Zou jij fondant gebruiken? Of iets anders?quote:Op woensdag 18 september 2013 07:00 schreef Bleie het volgende:
Ik had je ook een stuk jonger geschat dan 25, maar goed. Gefeli met je moeder. Voor de hartjesvorm ben ik t met Myraela eens (behalve de marsepein dan ).
Voor hulp bij je appelcake zou een foto misschien ook helpen. En ik zou m zelf niet met hetelucht doen, maar weet niet of je die optie hebt bij jouw oven.
Marsepein en fondant is ook nog te mixen, heb je een beetje van beide Ik vind ze zelf eigenlijk allebei niet lekker... Ook een idee is om de taart met ganache af te smeren en dan verder niet te bekleden met marsepein of fondant.quote:Op woensdag 18 september 2013 08:09 schreef Myraela het volgende:
[..]
Zou jij fondant gebruiken? Of iets anders?
Ik vind fondant weer niet zo lekker.
Ik heb t idee dat taarten daarvan uitdrogen, maar dat kan ook aan mij liggen.quote:Op woensdag 18 september 2013 07:44 schreef Lienekien het volgende:
Wat is het bezwaar tegen hetelucht?
Ze vallen me een beetje tegen, maar ik ga toch de kokoschocotaart maken straks, denk ik.quote:Op dinsdag 17 september 2013 18:51 schreef borisz het volgende:
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan.
het word een klein hartjes taartje he!! en wat is frosting dan??quote:Op woensdag 18 september 2013 10:08 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb t idee dat taarten daarvan uitdrogen, maar dat kan ook aan mij liggen.
Ik zou een frosting op die taart doen, bijv iets met roomkaas en poedersuiker, of chocola. Fondant vind ik lekkerder dan marsepein, maar ook wel erg zoet. Je kan er ook nog een slagroomtaart van maken natuurlijk.
Ik krijg als ik dit zie trek in een lekker stukje Dudok appeltaart! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Dit receptquote:Op woensdag 18 september 2013 12:50 schreef Lusa het volgende:
[..]
Ik krijg als ik dit zie trek in een lekker stukje Dudok appeltaart! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
Bedankt!quote:Op woensdag 18 september 2013 13:10 schreef shomila het volgende:
[..]
Dit recept
http://www.smulweb.nl/recepten/1111975/Appeltaart
Juist een klein taartje is volgens mij wel geschikt om wat meer mee te doen. Dus bijv. een kapsel maken, dat doormidden snijden en er een lekker laagje tussendoen (kan heel eenvoudig wat botercreme en / of jam zijn) en dan helemaal besmeren met een laagje botercreme of glazuur. Wat vindt je moeder lekker?quote:Op woensdag 18 september 2013 12:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
het word een klein hartjes taartje he!! en wat is frosting dan??
Mn ma houd nietzo van marsepein!
koekjesstempel?quote:Op woensdag 18 september 2013 16:34 schreef Mirjam het volgende:
ik heb de koekjesstempel meegenomen van de ah, wat enorm cute en dat voor nog geen 4 euro
met 3 verschillende stempeldingesen!quote:Op woensdag 18 september 2013 16:57 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
koekjesstempel?
waarom weet ik dat niet?
hebben!
hier hadden ze hem nietquote:Op woensdag 18 september 2013 17:35 schreef Mirjam het volgende:
[..]
met 3 verschillende stempeldingesen!
Ja bij de ah had ik ook dat kleine hart bakvormpje gekocht!! en had ook het idee daar wat in te maken.. wel leuk een hart!!quote:Op woensdag 18 september 2013 16:33 schreef Bleie het volgende:
[..]
Juist een klein taartje is volgens mij wel geschikt om wat meer mee te doen. Dus bijv. een kapsel maken, dat doormidden snijden en er een lekker laagje tussendoen (kan heel eenvoudig wat botercreme en / of jam zijn) en dan helemaal besmeren met een laagje botercreme of glazuur. Wat vindt je moeder lekker?
Oh, en bij de AH hadden ze allerlei bakvormen in de bonus, dus ik heb een brownievorm en een boterkoekvorm meegenomen. Die moeten binnenkort maar eens getest worden...
ja Ik dacht dat alle appies hem wel zouden hebbenquote:Op woensdag 18 september 2013 18:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hier hadden ze hem niet
was het een ah xl misschien?
shit, die zit hier mijlenver vandaanquote:Op woensdag 18 september 2013 18:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja Ik dacht dat alle appies hem wel zouden hebben
ik heb net een beetje bij mn ma lopen ''informere'' ze heeft altijd al iets ala bruidtaart willen hebben..quote:Op woensdag 18 september 2013 18:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
Ja bij de ah had ik ook dat kleine hart bakvormpje gekocht!! en had ook het idee daar wat in te maken.. wel leuk een hart!!
Mn ma houd wel van alles.. dat met aardbei nogiets van de vorige blz leek me wel lekker!! en dan miss in combo met iets anders (zou het lekker zijn 2 lagen te maken?)
van jam ertussen houd mn ma niet zo
een kapsel is dat hetzelfde als een biscuit?
en aan de bovenkant miss icing wat iemand voorstelde of krijg je dan een rare smaakcombo?
en dan als het lukt erop decoreren iets van '' Mam 60''
Jammerquote:Op woensdag 18 september 2013 18:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
shit, die zit hier mijlenver vandaan
welnee, die van mij heeft alleen muffinvormpjes en dan houdt het op
wat staat er op de stempels?quote:
een hart, i biscuits, en iets van made with love geloof ikquote:Op woensdag 18 september 2013 19:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
wat staat er op de stempels?
ik heb er ondertussen al een behoorlijk aantal, en om nou voor dubbele al die moeite te gaan doen
Ja, er zitten 3 verschillende siliconen stempelrubbers bij iddquote:Op woensdag 18 september 2013 20:13 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik wilde hem online bestellen, zie alleen deze afbeelding. Is dat hem?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |