abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 12:43:37 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130127190
Hier verder dus, deel 36 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 16:44:15 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130134966
Toch grappig, dat een draad met 0 reacties al 102 lezers trok
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 16:45:46 #3
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_130135019
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch grappig, dat een draad met 0 reacties al 102 lezers trok
dit topic barst van de lurkers zoals ik ;) zie het als een compliment!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 16:49:50 #4
224960 highender
Travellin' Light
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 17:13:54 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130135908
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:

http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli

Heb jij nog alternatieven Piet?
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.
Je zou ze ook a la osso buco kunnen maken, of wat dacht je van zouten, peperen, aanbraden, dan blussen met wat kalfsfond en madeira, wat verse rozemarijn, beetje knoflook en room toevoegen, dan laten stoven, binden, en het dan afmaken met blue stilton en walnoten, scheutje cognac?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130137468
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:

http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli

Heb jij nog alternatieven Piet?
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclub ;)
pi_130137578
Uit het vorige topic:

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
Het is gelukt. Is alweer een grote kliederboel geworden maar het resultaat mag er zijn. Ik heb wat boter en room aan de chocolade toegevoegd, want de chocolade met ijs dat vandaag uit de vriezer kwam was knoerhard. Nu heb ik een mooi, niet te dik, romig laagje waar je na een minuutje zo doorheen prikt.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 19:59:55 #8
224960 highender
Travellin' Light
pi_130142006
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.
Je zou ze ook a la osso buco kunnen maken, of wat dacht je van zouten, peperen, aanbraden, dan blussen met wat kalfsfond en madeira, wat verse rozemarijn, beetje knoflook en room toevoegen, dan laten stoven, binden, en het dan afmaken met blue stilton en walnoten, scheutje cognac?
Dat lijkt me inderdaad ook erg lekker, ik heb voldoende voor 2 x dus ga het beide eens proberen, bedankt.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 20:02:27 #9
224960 highender
Travellin' Light
pi_130142121
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 17:58 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclub ;)
Maar was het :9~ of :r of :{ ?
pi_130171667
Ik kreeg het niet fantastisch, zal ook deels met een tekort aan tijd om de saus te reduceren.
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:38:06 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130174782
Voor stoofpotjes moet je de tijd nemen idd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 augustus 2013 @ 16:01:06 #12
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_130200670
Piet, weet jij of rucola in Nederland gewoon in het wild groeit? Wij zijn in Noordwijk aan Zee en hier groeit overal en nergens een plantje dat ruikt als rucola, eruit ziet als rucola en smaakt als rucola. Alleen de bloemen zijn geel en volgens Wikipedia horen die wit/paars te zijn.

Foto's volgen nog. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 18 augustus 2013 @ 16:21:33 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130201461
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 16:01 schreef Isegrim het volgende:
Piet, weet jij of rucola in Nederland gewoon in het wild groeit? Wij zijn in Noordwijk aan Zee en hier groeit overal en nergens een plantje dat ruikt als rucola, eruit ziet als rucola en smaakt als rucola. Alleen de bloemen zijn geel en volgens Wikipedia horen die wit/paars te zijn.

Foto's volgen nog. :Y
Met planten in het wild oppassen als je niet weet wat je plukt
Meiklokjes lijken heel erg op daslook, meiklokjes zijn zwaar giftig, dodelijk zelfs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130201979
De rucola in mijn tuin heeft ook gele bloemetjes
  zondag 18 augustus 2013 @ 16:33:55 #15
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_130201980
Da's geen antwoord op mijn vraag. :P Maar het is inmiddels uren geleden dat ik eraan likte en alles functioneert nog. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 18 augustus 2013 @ 16:35:21 #16
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_130202047
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 16:33 schreef Doedezemaar het volgende:
De rucola in mijn tuin heeft ook gele bloemetjes
En als ik Google Images raadpleeg met zoekterm 'rucola' krijg ik ook allemaal gele bloemetjes.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_130202210
Als ik dit zo bekijk kan het heel goed dat je het gewoon in het wild tegenkomt, zeker daar in de regio:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_zandkool
  zondag 18 augustus 2013 @ 16:41:37 #18
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_130202311
Dat issum! ^O^ We nemen er eentje mee naar huis.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_130202371
Piet doe je iets met eten als beroep?
  zondag 18 augustus 2013 @ 17:00:01 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130203002
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 16:42 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Piet doe je iets met eten als beroep?
Nee, niet meer
Heb een jaar of 10 gewerkt als kok/chefkok in restaurants, eetcafe's en aan boord van cruiseschepen.
Ben nog steeds een foodie, maar ben te inspiratieloos om boeken er over te schrijven, lees ze liever
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130240797
Ik wil eigenlijk gepofte aardappelen maken in de oven vanavond, alleen mijn vriend belt net op en is later thuis als de bedoeling was. Daardoor zal hij een half uur later eten als ik. Zouden die aardappelen dan nog warm zijn in het aluminiumfolie? Had er nog zo'n zin in :(
  † In Memoriam † maandag 19 augustus 2013 @ 16:22:21 #22
91830 MaximusTG
pi_130240856
Zet de oven gewoon wat lager, laat de aardappels erin liggen en eet een half uurtje later gezellig samen?
pi_130242736
Piet, ik heb komende woensdag eters. Menu bestaat uit:
Voorgerecht: Trio van zalm (zalmtartaar, zalmmousse en gerookte zalm met rucolamayonaise)
Hoofd: Eend met chimichurri, voorjaarsgroente en evt. nog een knolselderpuree oid
Na: Royal mandarin, oftewel mandarijnen met cointreau en ijs.

Wat voor wijnen kan ik hier goed bij serveren? Ik zat aan een prosecco vooraf te denken en rood bij het hoofdgerecht.
  maandag 19 augustus 2013 @ 17:29:00 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130242919
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Zet de oven gewoon wat lager, laat de aardappels erin liggen en eet een half uurtje later gezellig samen?
Dit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 augustus 2013 @ 17:43:56 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130243464
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 17:23 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb komende woensdag eters. Menu bestaat uit:
Voorgerecht: Trio van zalm (zalmtartaar, zalmmousse en gerookte zalm met rucolamayonaise)
Hoofd: Eend met chimichurri, voorjaarsgroente en evt. nog een knolselderpuree oid
Na: Royal mandarin, oftewel mandarijnen met cointreau en ijs.

Wat voor wijnen kan ik hier goed bij serveren? Ik zat aan een prosecco vooraf te denken en rood bij het hoofdgerecht.
Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.
Hoofdgerecht een stevige rode wijn die overeind blijft bij de chimichurri, hoeft niet al te complex te zijn, merk je met de chimichurri niet meer. Een nieuwe wereld syrah of cabernet sauvignon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')