dit topic barst van de lurkers zoals ik zie het als een compliment!quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch grappig, dat een draad met 0 reacties al 102 lezers trok
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:
http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli
Heb jij nog alternatieven Piet?
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclubquote:Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:
http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli
Heb jij nog alternatieven Piet?
Het is gelukt. Is alweer een grote kliederboel geworden maar het resultaat mag er zijn. Ik heb wat boter en room aan de chocolade toegevoegd, want de chocolade met ijs dat vandaag uit de vriezer kwam was knoerhard. Nu heb ik een mooi, niet te dik, romig laagje waar je na een minuutje zo doorheen prikt.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
Dat lijkt me inderdaad ook erg lekker, ik heb voldoende voor 2 x dus ga het beide eens proberen, bedankt.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.
Je zou ze ook a la osso buco kunnen maken, of wat dacht je van zouten, peperen, aanbraden, dan blussen met wat kalfsfond en madeira, wat verse rozemarijn, beetje knoflook en room toevoegen, dan laten stoven, binden, en het dan afmaken met blue stilton en walnoten, scheutje cognac?
Maar was het of of ?quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 17:58 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclub
Met planten in het wild oppassen als je niet weet wat je pluktquote:Op zondag 18 augustus 2013 16:01 schreef Isegrim het volgende:
Piet, weet jij of rucola in Nederland gewoon in het wild groeit? Wij zijn in Noordwijk aan Zee en hier groeit overal en nergens een plantje dat ruikt als rucola, eruit ziet als rucola en smaakt als rucola. Alleen de bloemen zijn geel en volgens Wikipedia horen die wit/paars te zijn.
Foto's volgen nog.
En als ik Google Images raadpleeg met zoekterm 'rucola' krijg ik ook allemaal gele bloemetjes.quote:Op zondag 18 augustus 2013 16:33 schreef Doedezemaar het volgende:
De rucola in mijn tuin heeft ook gele bloemetjes
Nee, niet meerquote:Op zondag 18 augustus 2013 16:42 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Piet doe je iets met eten als beroep?
Ditquote:Op maandag 19 augustus 2013 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Zet de oven gewoon wat lager, laat de aardappels erin liggen en eet een half uurtje later gezellig samen?
Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.quote:Op maandag 19 augustus 2013 17:23 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb komende woensdag eters. Menu bestaat uit:
Voorgerecht: Trio van zalm (zalmtartaar, zalmmousse en gerookte zalm met rucolamayonaise)
Hoofd: Eend met chimichurri, voorjaarsgroente en evt. nog een knolselderpuree oid
Na: Royal mandarin, oftewel mandarijnen met cointreau en ijs.
Wat voor wijnen kan ik hier goed bij serveren? Ik zat aan een prosecco vooraf te denken en rood bij het hoofdgerecht.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |