dit topic barst van de lurkers zoals ikquote:Op vrijdag 16 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch grappig, dat een draad met 0 reacties al 102 lezers trok
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:
http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli
Heb jij nog alternatieven Piet?
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclubquote:Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:
http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli
Heb jij nog alternatieven Piet?
Het is gelukt. Is alweer een grote kliederboel geworden maar het resultaat mag er zijn. Ik heb wat boter en room aan de chocolade toegevoegd, want de chocolade met ijs dat vandaag uit de vriezer kwam was knoerhard. Nu heb ik een mooi, niet te dik, romig laagje waar je na een minuutje zo doorheen prikt.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
Dat lijkt me inderdaad ook erg lekker, ik heb voldoende voor 2 x dus ga het beide eens proberen, bedankt.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.
Je zou ze ook a la osso buco kunnen maken, of wat dacht je van zouten, peperen, aanbraden, dan blussen met wat kalfsfond en madeira, wat verse rozemarijn, beetje knoflook en room toevoegen, dan laten stoven, binden, en het dan afmaken met blue stilton en walnoten, scheutje cognac?
Maar was hetquote:Op vrijdag 16 augustus 2013 17:58 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclub
Met planten in het wild oppassen als je niet weet wat je pluktquote:Op zondag 18 augustus 2013 16:01 schreef Isegrim het volgende:
Piet, weet jij of rucola in Nederland gewoon in het wild groeit? Wij zijn in Noordwijk aan Zee en hier groeit overal en nergens een plantje dat ruikt als rucola, eruit ziet als rucola en smaakt als rucola. Alleen de bloemen zijn geel en volgens Wikipedia horen die wit/paars te zijn.
Foto's volgen nog.
En als ik Google Images raadpleeg met zoekterm 'rucola' krijg ik ook allemaal gele bloemetjes.quote:Op zondag 18 augustus 2013 16:33 schreef Doedezemaar het volgende:
De rucola in mijn tuin heeft ook gele bloemetjes
Nee, niet meerquote:Op zondag 18 augustus 2013 16:42 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Piet doe je iets met eten als beroep?
Ditquote:Op maandag 19 augustus 2013 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Zet de oven gewoon wat lager, laat de aardappels erin liggen en eet een half uurtje later gezellig samen?
Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.quote:Op maandag 19 augustus 2013 17:23 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb komende woensdag eters. Menu bestaat uit:
Voorgerecht: Trio van zalm (zalmtartaar, zalmmousse en gerookte zalm met rucolamayonaise)
Hoofd: Eend met chimichurri, voorjaarsgroente en evt. nog een knolselderpuree oid
Na: Royal mandarin, oftewel mandarijnen met cointreau en ijs.
Wat voor wijnen kan ik hier goed bij serveren? Ik zat aan een prosecco vooraf te denken en rood bij het hoofdgerecht.
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?quote:Op maandag 19 augustus 2013 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.
Hoofdgerecht een stevige rode wijn die overeind blijft bij de chimichurri, hoeft niet al te complex te zijn, merk je met de chimichurri niet meer. Een nieuwe wereld syrah of cabernet sauvignon?
Nee hoor, bij het voorgerecht noem ik een franse wijn, en rood hierbij zou ik geen barolo of amarone drinken, te complex voor het scherpe sausjequote:Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Witbrooddeeg met wat meer zout volgens mij, maar heb nooit pizzas gebakken. Hier zitten de expertsquote:Op maandag 19 augustus 2013 18:56 schreef Scootermuisje het volgende:
Piet, hoe maak ik zelf pizza deeg? En ik heb ooit een pizza rustica gegeten, daar zat heerlijke ham op. Weet jij misschien welke ham ervoor gebruikt wordt?
Wat Piet zegt, en dan zou ik er een van Kaiken proberen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Voorgerechtquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:40 schreef Ferdii het volgende:
Ik zou persoonlijk bij het hoofdgerecht geen sauvignon blanc kiezen. In mijn ogen te scherp en fris voor de vette vis. Lies liever iets romiger, bv vionier. (Tip, kies een combi, bij de Makro deze maand de wijn vd maand, 55% sauv blanc, 30 % vionier, 15% gewutztraminer )
Combi die heerlijk is
Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinkenquote:
Ik niet, het schrale mineralige van een fumé vind ik niet passen bij het vette van de gerookte zalm. Gaat ten koste van de wijn.quote:Op maandag 19 augustus 2013 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinken
De Chocolate mousse, Rosewater jelly, Tonka bean marshmallow, en de Chocolate pipe kan je een dag van te voren maken, stijven ze ook goed op. De sorbet en de decoratie zou ik a la minute maken, zit een uur of 2 doorlooptijd in.quote:Op maandag 19 augustus 2013 22:00 schreef regnavetto het volgende:
Hoi Piet, ik ben van plan dit dessert te maken: http://www.masterchef.com.au/recipes/rocky-road.htm
Is het mogelijk om dit de avond van te voren al te maken? Zodat ik die de dag erop alleen hoef te assembleren? Of kan ik de voorbereiding beter op de dag zelf doen?
Zou zeker de bereidingstijden goed proberen, je wilt scheermessen niet te gaar, dan worden ze taai, verder marinades zijn onzinnig, je wilt ze er levend op gooien.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 00:24 schreef Hagelkaas het volgende:
Heb je tips voor zaken als mosselen, scheermessen en palourdes op de barbecue? Wil er binnenkort wat mee experimenteren voor een vrij groot gezelschap fanaten. Ik heb tijd om e.e.a. de dag van te voren te proberen, marineren, voorbereiden.
Of gewoon Boeuf bourgignon. Dat is heerlijk als je het zelf maakt.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 09:57 schreef arie_bc het volgende:
Hey Piet, ik krijg binnenkort 9 man op bezoek en ik zoek iets wat ik in de ochtend kan maken en dan 's avonds kan opwarmen/opdienen.
Mij leek het wel leuk om iets als een stoofpot te maken, heb je daar een goed recept voor?
Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 18:47 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik heb valappels gekregen van de tuin waar ik werk als vrijwilliger. Ik wil er appeltaart van maken, kan dat zomaar of moet ik ze eerst proeven?
Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.
Je kan er altijd nog appelmoes of sap van maken
Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeegquote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:10 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.
Ik zie wel, bedankt.
Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!quote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeeg
Wit Brooddeeg maken met suiker erbij, laten rijzen, uitrollen, op een bakplaat, stukken appel met suiker, kaneel en gewelde rozijnen erop.
Grote stukken van snijden, erg lekker en eenvoudig.
Gewoon suiker eropquote:Op woensdag 21 augustus 2013 19:18 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |