gewoon een mixer kopen krijg je spierballen van!quote:Op zondag 22 september 2013 22:18 schreef RenRen- het volgende:
Er zitten hier vast mensen met automatische mixers/keukenmachines.
Ik wil graag een goede mixer kopen als ik uit huis ga dit jaar. Ik wil er eentje die goed is, maar ik wil niet dat hij 600 euro kost. Ik heb wel wat opzij gezet, maar ik vroeg me af wat jullie zouden aanraden.
Wat ik belangrijk vind is dat de kom vast komt te staan. En het zou handig zijn als er verschillende mixpoten zijn. Verder weinig eis Help?
Heb deze ook en werk er al een aantal jaar heel prettig mee.quote:Op zondag 22 september 2013 22:34 schreef Sjeen het volgende:
http://www.bobshop.nl/nl/(...)3godS28ATA#overzicht
Blijkbaar zijn er meerdere stroopkoekenquote:Op zondag 22 september 2013 21:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
Stroopkoekjes zijn toch 2 koeken op elkaar met stroop ertussen? of zijn dat andere koeken?
ze zien er wel lekker uit, mag altijd wel wat bij mij langsbrengen (purmerend) 'knipoog'
Eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam suiker toevoegen (50 gram per 1 eiwit). Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat, is voor een pavlova). In een voorverwarmde oven van 100/110 graden. Na een uur oven uitzetten en kijken of de meringues van het bakpapier afkomen.quote:Op zondag 22 september 2013 21:56 schreef casper019 het volgende:
[..]
mag ik mis dat meringue recept van je
hier ook een kenwood chefquote:Op zondag 22 september 2013 22:24 schreef Sjeen het volgende:
Ik hou van mijn Kenwood Chef, maar die is nou net in de prijsklasse die je niet wil. Kenwood heeft volgens mij ook wel een niet professioneel model, effe zoeken voor je
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.quote:Op zondag 22 september 2013 22:18 schreef RenRen- het volgende:
Er zitten hier vast mensen met automatische mixers/keukenmachines.
Ik wil graag een goede mixer kopen als ik uit huis ga dit jaar. Ik wil er eentje die goed is, maar ik wil niet dat hij 600 euro kost. Ik heb wel wat opzij gezet, maar ik vroeg me af wat jullie zouden aanraden.
Wat ik belangrijk vind is dat de kom vast komt te staan. En het zou handig zijn als er verschillende mixpoten zijn. Verder weinig eis Help?
Ik heb laatst meringues gemaakt met slechts 2 ingredienten: eiwitten en suiker. Vetvrij maken van kom en gardes heb ik met wat azijn en een keukenpapiertje gedaan. De meringues waren prima geluktquote:Op maandag 23 september 2013 08:10 schreef kvd het volgende:
[..]
[..]
Eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam suiker toevoegen (50 gram per 1 eiwit). Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 100/110 graden. Na een uur oven uitzetten en kijken of de megringues van het bakpapier afkomen.
Wat erg belangrijk is, de kom waar de eiwitten ingaan moet goed vetvrij en droog zijn, evenals de mixer en het bakje waar je eventueel je eieren in splitst. Als dat niet vetvrij is, zullen de eiwitten niet goed opstijven. Op het filmpje wat ik zag deden ze dat door met een citroen over alle oppervlakten te gaan en daarna droog te vegen met keukenpapier, ik heb het bij gebrek aan een citroen gewoon met citroensap uit een flesje gedaan
Je kan ook Franse meringue maken, dan moet je warme suikerstroop in het eimengsel gooien. Die heb ik nog niet geprobeerd.
Je kan er van alles mee doen, een lekkere pavlova maken (met slagroom en fruit) of ze gewoon zo opsnoepen of ze in een toetje doen (bv griekse yoghurt gemengd met slagroom en jam) of een eton mess maken.
De overlevering in de keuken wil dat een beetje zout er voor zorgt dat eiwitten beter opslaan. Net als een drupje citroensap.quote:
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch?quote:Op maandag 23 september 2013 08:30 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.
Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro.
Yep, ze reageren over het algemeen behoorlijk snel op Facebook:https://www.facebook.com/ElectroStockAalstquote:Op maandag 23 september 2013 09:06 schreef Bleie het volgende:
[..]
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch?
Ooooh! Wat mooi en leuk en zonde om op te eten!!quote:Op maandag 23 september 2013 09:33 schreef Spuuglokje het volgende:
Kitchenaid. Beste aanschaf ooit.
Ik had gisteren een fantastisch leuke dagworkshop bij de Koekenbakkers. We gingen zelf een paddenstoeluitsteker maken en daarmee onze eigen koekjes uitsteken en bakken. En verder gingen we al gebakken koekjes decoreren met icing die we zelf maakten. Dit is mijn resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
uit een post van lady-wrb:quote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef Holyme het volgende:
Ik wil vandaag of morgen die AH stempels eens gaan proberen, heeft er hier iemand een fijn recept voor niet uitlopende koekjes? Zag al eerder een recept voorbij komen (maar helaas niet opgeslagen) en een paar pagina's terug ook iets over ei door het zandkoekjes recept?
Spuuglokje, wat ontzettend mooi weer!!
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang?quote:Op maandag 23 september 2013 10:47 schreef tombolafan het volgende:
[..]
uit een post van lady-wrb:
http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1
geen idee... Zou wel verklaren waarom ie in de aanbieding isquote:Op maandag 23 september 2013 10:49 schreef kvd het volgende:
[..]
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang?
Ja! Dankjewelquote:Op maandag 23 september 2013 10:47 schreef tombolafan het volgende:
[..]
uit een post van lady-wrb:
http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1
Dat moest ik dus vanochtend doen...langs de AH's...vergetenquote:Op maandag 23 september 2013 12:12 schreef PureEvil het volgende:
Ik hoop stiekem dat ze die koek stempels nog hebben bij de AH, heb net mn zusje opdracht gegeven om ze te kopen
Beste advies van dit topicquote:Op zondag 22 september 2013 23:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
gewoon een mixer kopen krijg je spierballen van!
Kitchenaid vind ik vaak erg duur. Maar is Kenwood van ongeveer eenzelfde kwaliteit?quote:Op maandag 23 september 2013 08:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Kenwood en Kitchenaid maken erg goede keukenmachines
Oh serieus? Ik vind het alsnog veel geld, maar ik ga er wel even naar kijken! Ik wil namelijk wel een Kitchenaid, maar misschien moet ik daar gewoon nog een paar jaar voor sparenquote:Op maandag 23 september 2013 08:30 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.
Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |