Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.quote:Op zondag 22 september 2013 22:18 schreef RenRen- het volgende:
Er zitten hier vast mensen met automatische mixers/keukenmachines.![]()
Ik wil graag een goede mixer kopen als ik uit huis ga dit jaar. Ik wil er eentje die goed is, maar ik wil niet dat hij 600 euro kost. Ik heb wel wat opzij gezet, maar ik vroeg me af wat jullie zouden aanraden.
Wat ik belangrijk vind is dat de kom vast komt te staan. En het zou handig zijn als er verschillende mixpoten zijn. Verder weinig eisHelp?
Ik heb laatst meringues gemaakt met slechts 2 ingredienten: eiwitten en suiker. Vetvrij maken van kom en gardes heb ik met wat azijn en een keukenpapiertje gedaan. De meringues waren prima geluktquote:Op maandag 23 september 2013 08:10 schreef kvd het volgende:
[..]
[..]
Eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam suiker toevoegen (50 gram per 1 eiwit). Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat). In een voorverwarmde oven van 100/110 graden. Na een uur oven uitzetten en kijken of de megringues van het bakpapier afkomen.
Wat erg belangrijk is, de kom waar de eiwitten ingaan moet goed vetvrij en droog zijn, evenals de mixer en het bakje waar je eventueel je eieren in splitst. Als dat niet vetvrij is, zullen de eiwitten niet goed opstijven. Op het filmpje wat ik zag deden ze dat door met een citroen over alle oppervlakten te gaan en daarna droog te vegen met keukenpapier, ik heb het bij gebrek aan een citroen gewoon met citroensap uit een flesje gedaan
Je kan ook Franse meringue maken, dan moet je warme suikerstroop in het eimengsel gooien. Die heb ik nog niet geprobeerd.
Je kan er van alles mee doen, een lekkere pavlova maken (met slagroom en fruit) of ze gewoon zo opsnoepen of ze in een toetje doen (bv griekse yoghurt gemengd met slagroom en jam) of een eton mess maken.
De overlevering in de keuken wil dat een beetje zout er voor zorgt dat eiwitten beter opslaan. Net als een drupje citroensap.quote:
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch?quote:Op maandag 23 september 2013 08:30 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.
Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro.
Yep, ze reageren over het algemeen behoorlijk snel op Facebook:https://www.facebook.com/ElectroStockAalstquote:Op maandag 23 september 2013 09:06 schreef Bleie het volgende:
[..]
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch?
Ooooh! Wat mooi en leuk en zonde om op te eten!!quote:Op maandag 23 september 2013 09:33 schreef Spuuglokje het volgende:
Kitchenaid.Beste aanschaf ooit.
Ik had gisteren een fantastisch leuke dagworkshop bij de Koekenbakkers. We gingen zelf een paddenstoeluitsteker maken en daarmee onze eigen koekjes uitsteken en bakken. En verder gingen we al gebakken koekjes decoreren met icing die we zelf maakten. Dit is mijn resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
uit een post van lady-wrb:quote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef Holyme het volgende:
Ik wil vandaag of morgen die AH stempels eens gaan proberen, heeft er hier iemand een fijn recept voor niet uitlopende koekjes? Zag al eerder een recept voorbij komen (maar helaas niet opgeslagen) en een paar pagina's terug ook iets over ei door het zandkoekjes recept?
Spuuglokje, wat ontzettend mooi weer!!
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang?quote:Op maandag 23 september 2013 10:47 schreef tombolafan het volgende:
[..]
uit een post van lady-wrb:
http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1
geen idee... Zou wel verklaren waarom ie in de aanbieding isquote:Op maandag 23 september 2013 10:49 schreef kvd het volgende:
[..]
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang?
Ja! Dankjewelquote:Op maandag 23 september 2013 10:47 schreef tombolafan het volgende:
[..]
uit een post van lady-wrb:
http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1
Dat moest ik dus vanochtend doen...langs de AH's...vergetenquote:Op maandag 23 september 2013 12:12 schreef PureEvil het volgende:
Ik hoop stiekem dat ze die koek stempels nog hebben bij de AH, heb net mn zusje opdracht gegeven om ze te kopen
Beste advies van dit topicquote:Op zondag 22 september 2013 23:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
gewoon een mixer kopen krijg je spierballen van!
Kitchenaid vind ik vaak erg duur.quote:Op maandag 23 september 2013 08:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Kenwood en Kitchenaid maken erg goede keukenmachines
Oh serieus? Ik vind het alsnog veel geld, maar ik ga er wel even naar kijken! Ik wil namelijk wel een Kitchenaid, maar misschien moet ik daar gewoon nog een paar jaar voor sparenquote:Op maandag 23 september 2013 08:30 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro.
Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro.
hoe bedoel je dat? ik zou op mijn kenwood allerlei uitbreidingen kunnen kopen. (heb nu alleen zo'n glazen ding met messen onderin (geen idee hoe het heet en ik gebruik het nooit) maar ik wil ooit wel een pastamachine en macaronimaker dr op hebben.quote:Op maandag 23 september 2013 12:21 schreef Lienekien het volgende:
Kenwood is qua kwaliteit heel prima. Alleen heeft die geen opties om uit te breiden met allerlei hulpstukken zoals de KitchenAid dat wel heeft.
een paar topics terug ging het over recepten voor shortbread. dat zou ook niet uitlopen (ik heb het nog niet geprobeerd)quote:Op maandag 23 september 2013 10:28 schreef Holyme het volgende:
Ik wil vandaag of morgen die AH stempels eens gaan proberen, heeft er hier iemand een fijn recept voor niet uitlopende koekjes? Zag al eerder een recept voorbij komen (maar helaas niet opgeslagen) en een paar pagina's terug ook iets over ei door het zandkoekjes recept?
Spuuglokje, wat ontzettend mooi weer!!
Heb nu 2 ballen deeg in de koeling liggen, als dat recept niet goed werkt, dan zal ik die nog 'ns opzoeken. Thanks!quote:Op maandag 23 september 2013 14:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
een paar topics terug ging het over recepten voor shortbread. dat zou ook niet uitlopen (ik heb het nog niet geprobeerd)
Garde heet dat, en dingen komen vanzelf boven water, vooral als je een nieuwe koopt. Ik hield dat een jaar vol met de lader van mijn accu dyson. Na een jaar een nieuwe gekocht, Dyson weer in gebruik. Twee weken na de aanschaf van de nieuwe kwam de oude weer boven water.quote:Op maandag 23 september 2013 16:13 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb wel een keukenmachine maar doe eigenlijk alles met mijn mixer. alleen ben ik nu één van de klutsers kwijtboehoe!
eigenlijk kwam ik vooral even zeggen dat ik die koeken met icing ONWIJS mooi vind. wat superleuk!!!
d'oh, een garde...quote:Op maandag 23 september 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Garde heet dat, en dingen komen vanzelf boven water, vooral als je een nieuwe koopt. Ik hield dat een jaar vol met de lader van mijn accu dyson. Na een jaar een nieuwe gekocht, Dyson weer in gebruik. Twee weken na de aanschaf van de nieuwe kwam de oude weer boven water.
Wet van behoud van ellende heet dat
Op de Patisserie Kenwood passen iig geen pastamachine en vleesmolen, bijvoorbeeld.quote:Op maandag 23 september 2013 14:28 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoe bedoel je dat? ik zou op mijn kenwood allerlei uitbreidingen kunnen kopen. (heb nu alleen zo'n glazen ding met messen onderin (geen idee hoe het heet en ik gebruik het nooit) maar ik wil ooit wel een pastamachine en macaronimaker dr op hebben.
wat heeft een kitchenaid nog meer dan?
volgens mij is het dit:quote:Op maandag 23 september 2013 17:45 schreef Crisisstudent het volgende:
Ik heb net een 'nieuwe' oven en hoopte dat jullie deze ietwat onconventionele icoontjes bij functie zouden kunnen noemen! http://imgur.com/meVUQsT
Jup, maar hoort het bij goudreinetten dan dat ze zo snel bruin kleuren? echt 2-3 minuten en totaaal bruin elsters doen dat pas na 30 minuten!quote:Op maandag 23 september 2013 17:38 schreef loecje het volgende:
klein beetje citroensap over de appels heen doen
volgens mij houdt dat verband met hoe zuur ze zijn. elstar is een stuk minder zuurquote:Op maandag 23 september 2013 18:04 schreef casper019 het volgende:
[..]
Jup, maar hoort het bij goudreinetten dan dat ze zo snel bruin kleuren? echt 2-3 minuten en totaaal bruin elsters doen dat pas na 30 minuten!
Ik heb je foto's gemist....ik ben jaloersquote:Op maandag 23 september 2013 19:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Dank jullie wel, Isabeau KwakzOr en Holyme!
Foto's gemist? Die staan er als je een stukje naar boven scrollt. Of ehhh bedoel je het anders, dat ik niet meer zo vaak foto's post?quote:Op maandag 23 september 2013 19:59 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik heb je foto's gemist....ik ben jaloers
Nee, ze staan er wel, maar ze waren ondergesneeuwd in het kenwood kitchenaid verhaal enzo...dus ik had ze even niet gezien/gemist...quote:Op maandag 23 september 2013 20:19 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Foto's gemist? Die staan er als je een stukje naar boven scrollt. Of ehhh bedoel je het anders, dat ik niet meer zo vaak foto's post?
Tinuviel jij ook bedankt!
heeft het deeg gekookt?quote:Op maandag 23 september 2013 20:25 schreef -mandy- het volgende:
Wie weet wat ik kan doen om slagroomsoezen of eclairs te doen rijzen in de oven?
Vanmiddag had ik ze gemaakt en recept nauwkeurig gevolgd, met de smaak en kleur is niets mis mee, spul is alleen zo plat als wat. Waaraan zou dit kunnen liggen?
als ei gekookt heeft, rijst het niet meerquote:Op maandag 23 september 2013 20:36 schreef -mandy- het volgende:
hmm, da's een goeie idd. heb stap voor stap alles toegevoegd tot het deeg losliet van de kookpan. maar koken volgens mij niet.
als het daarom zou liggen.kookdeeg idd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |