een hart, iquote:Op woensdag 18 september 2013 19:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
wat staat er op de stempels?
ik heb er ondertussen al een behoorlijk aantal, en om nou voor dubbele al die moeite te gaan doen
Ja, er zitten 3 verschillende siliconen stempelrubbers bij iddquote:Op woensdag 18 september 2013 20:13 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Ik wilde hem online bestellen, zie alleen deze afbeelding. Is dat hem?
wacht ffquote:Op woensdag 18 september 2013 20:19 schreef Myraela het volgende:
Jammer dat ik mijn boodschappen vandaag al binnen kreeg, als die nog niet weg is als ik de volgende keer bestel dan doe ik hem erbij.Ze hadden er wel een betere foto bij kunnen doen, als jij niets had gepost had ik nooit gedacht dat die tof was.
Ja dat is vooral mn goal, en miss een'' bruidstaart'' inde vorm van n hart dan?quote:Op woensdag 18 september 2013 19:11 schreef Myraela het volgende:
Je maakt het je voor jezelf wel erg lastig dan. Beter houd je het wat simpeler en zorg je dat het goed lukt, lekker smaakt en er lief uitziet. Dan enorm moeilijk te gaan doen en voor de helft falen zodat het er slordig uit gaat zien. Denk ik persoonlijk.
Taarten versieren, zeker bruidstaarten is echt een vak apart hoor.
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm??quote:Op woensdag 18 september 2013 21:07 schreef Myraela het volgende:
Ik denk dat het te moeilijk is. Persoonlijk. Zoals ik al zei, taartdecoratie is een heel vak apart. Ben je überhaupt een beetje creatief, kan je een beetje knutselen? Zo'n marsepein of fondant bekleding maken en mooi strak neerleggen is al enorm lastig.
Ik heb eens met een groepje mensen een mini-workshop roosjes van marsepein maken gehad. Nouja, sommige mensen kunnen dat gewoon echt niet. Het is gewoon een priegel werkje. En als het slordig is, dan ziet het er meteen uit alsof een kind van 3 het gemaakt heeft.
Ik zou echt gewoon een cheesecake met rood fruit maken, is super simpel. Kan bijna niet fout gaan, super lekker en heeft een leuk kleurtje voor een hartje.
[ afbeelding ]
appelbol.quote:Op woensdag 18 september 2013 20:54 schreef Poekie1993 het volgende:
Iemand nog tips voor een speciale variatie op de good old appelflap?
Klinkt erg lekker, maar is dat niet heel machtig?quote:Op woensdag 18 september 2013 21:20 schreef Mirjam het volgende:
[..]
appelbol.
plakje bladerdeeg, appel schillen en kern eruitbore3n, op het plakje deeg zetten.
gaatja van de appel vullen met kaneel, suiker en rozijnen
tweede lapje eroverheenvouwen en vouw dan van de 2 lapjes 1 bol om de appel.
nog wat suiker en kaneel op de bovenkant, en in de oven.
ja, is machtig en lekkerquote:Op woensdag 18 september 2013 21:26 schreef Poekie1993 het volgende:
[..]
Klinkt erg lekker, maar is dat niet heel machtig?
Ga t zeker onthouden, maar t moet iets zijn wat makkelijk in de hand ligt, tis voor tijdens een avondje kaarten
My badquote:Op woensdag 18 september 2013 21:27 schreef Mirjam het volgende:
ja, is machtig en lekker
maar dat het handzaam moet zijn zei je er dan ook niet bij
Ik heb dat kleine hartjes taartje niet zelf gemaakt hoor, maar heb wel eerder cheesecake gemaakt. Ik gebruik altijd dit recept van een FOK!ker: CUL / Cheesecake !!quote:Op woensdag 18 september 2013 21:19 schreef casper019 het volgende:
[..]
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm??
zoja mag ik dan het recept!!?? ik denk adt geweldig is..
Ik heb nog geen ervaring met marsepein/rolfondant dus miss dat dat eenbeter optie is dan.. en t ziet er SUPERBBB uit...
en dan kan i ker MAM 60 opzetten
Maar miss dat er 2 maak, die bovenstraande zoiezo..
en dan een poging tot marsepein probeer,
ZOu het dan mogelijk zijn 2 lagen te maken? en zoja wat is makkelijk/lekker?
tips?
quote:Op woensdag 31 augustus 2011 20:24 schreef md89 het volgende:
[..]
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.
2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water
- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.
Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
Me too!quote:
Die zien er goed uitquote:Op woensdag 18 september 2013 21:15 schreef laziness het volgende:
Mijn man is jarig dus als goede binnenkomer bij zijn nieuwe baan waar hij maandag begon, heb ik twee avonden gebakken.
Cheesecake, bananen toffee upside down cake en pineapple upside down cake.
[ afbeelding ]
Oehh dat klinkt goed!! Met alleen stukjes melkchocolade? Mijn favoriet is triple chocolate chip cookiesquote:Op woensdag 18 september 2013 22:35 schreef Myraela het volgende:
Boh, ik heb van die grote Amerikaanse chocolade chip koekjes in de oven staan.
je hebt de kleine vorm toch? hou versiering dan simpel,overdaad schaadt bij dat formaat.quote:Op woensdag 18 september 2013 21:19 schreef casper019 het volgende:
[..]
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm??
zoja mag ik dan het recept!!? ik denk adt geweldig is..
Ik heb nog geen ervaring met marsepein/rolfondant dus miss dat dat eenbeter optie is dan.. en t ziet er SUPERBBB uit...
en dan kan i ker MAM 60 opzetten
Maar miss dat er 2 maak, die bovenstraande zoiezo..
en dan een poging tot marsepein probeer,
ZOu het dan mogelijk zijn 2 lagen te maken? en zoja wat is makkelijk/lekker?
tips?
aw yisssquote:Op donderdag 19 september 2013 13:24 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb het koekjesstempel
(en ik was bijna mijn fiets kwijtmaar dat komt door die kutambtenaren van zaanstad
)
echt idioot. nul komma nul plek voor fietsen op marktdag.quote:Op donderdag 19 september 2013 13:33 schreef Mirjam het volgende:
[..]
aw yisss
ze hebben daar een raar fietsparkeerbeleid he?
Nouja, fijn, je fiets en je stempel in the pocket
Ik heb deze vanmorgen ook gekochtquote:Op woensdag 18 september 2013 20:26 schreef Mirjam het volgende:
Anders blijf ik uitleggen
nu in de bonus, 3,74 euro of een paar centen meer.
Geen geld voor een stempel, zeker niet met 3 mallen erbij. En een koekjesvormsnijder ofzo, blikken ding.
[ afbeelding ]
Ik weet niet of stickers plakken uberhaupt zomaar mag, beetje jouw eigendom bekladden. Ik zou vervolgens een spuitbus verf op die ambtenaar leegspuitenquote:Op donderdag 19 september 2013 13:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
echt idioot. nul komma nul plek voor fietsen op marktdag.
ik had al een rode sticker. gelukkig was ik niet lang weg, ik zag m geplakt worden.
dr stond overigens een andere straatnaam op dan waar hij stond.
is dat niet strafbaar?
ooh die tip met die bovenkant uitsteken vind ik goed dat ga ik doen!!quote:Op donderdag 19 september 2013 13:17 schreef kvd het volgende:
[..]
je hebt de kleine vorm toch? hou versiering dan simpel,overdaad schaadt bij dat formaat.
hou marsepein/fondant ook simpel,doe alleen de bovenkant, gebruik taartvorm als uitsteker. een lekkere creme aan de zijkant ofzo. een ronde taart met marsepein/fondant bekleden is al lastig,laat staan een hartvorm voor een eerste keer.
wat bedoel je met 2 lagen? 2 taartjes bovenop elkaar? denk dat de verhouding dan weg is,dat het dan te hoog wordt. dit taartje kan je denk ik 1 keer doorsnijden voor een vulling/laagje.
maak desnoods 2 of 3 aparte hartvormige taartjes. 1 met mam 60, de andere met een mooie bloem.
als je groter wilt werken of de hoogte in wilt,maak dan een ronde taart,bekleed die en doe er dan het hartvormige taartje met 'mam 60' bovenop.
ik heb de vorm gezien,dat lijkt mij veel te veel. denk dat 1 keer gaat lukken,2 niet.quote:Op donderdag 19 september 2013 19:41 schreef casper019 het volgende:
[..]
ooh die tip met die bovenkant uitsteken vind ik goed dat ga ik doen!!
en wat is dan lekker voor de zijkant??
met 2 lagen bedoel ik dat ik het taart in 3 stukken snij (horizontaal) zodat ik het met 2 dingen kan vullen
ik ga maa r1 taartje maken!!
of is 2 lagen teveel voor zon klein taart?
Staan er deze maand veel taarten in dan? Laatste die ik zag was het Italiaanse nummer en dat waren vooral toetjes.quote:Op donderdag 19 september 2013 20:02 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Ik ga toch wel wat taarten uit de allerhande proberen hoor!
Special met 45 taartreceptenquote:Op donderdag 19 september 2013 20:37 schreef remcoP het volgende:
[..]
Staan er deze maand veel taarten in dan? Laatste die ik zag was het Italiaanse nummer en dat waren vooral toetjes.
Ook niets mis mee.
Oe!quote:Op donderdag 19 september 2013 20:39 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Special met 45 taartrecepten![]()
Net meegenomen bij Appiequote:Op donderdag 19 september 2013 20:39 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Special met 45 taartrecepten![]()
OK dan hou ik het op 1 vulling, heb je miss een tip wat dan een lekkere vulling zou zijn?quote:Op donderdag 19 september 2013 19:52 schreef kvd het volgende:
[..]
ik heb de vorm gezien,dat lijkt mij veel te veel. denk dat 1 keer gaat lukken,2 niet.
zijkant een lekkere creme (botercreme met monchou,lekker fris). of een creme met een kleurtje maken. of gewoon creme en dan wat hagelslag/vlokken/nootjes of frambozen/aardbeien,ligt aan je vulling en wat voor kleur je gaat gebruiken voor de versiering
waar houdt je moeder van? doe daar wat mee. ik kan aarbei zeggen,maar als ze daar niet van houdt is dat ook zo raarquote:Op donderdag 19 september 2013 20:52 schreef casper019 het volgende:
[..]
OK dan hou ik het op 1 vulling, heb je miss een tip wat dan een lekkere vulling zou zijn?
Biscuit ... bovenkant marsepein (uitsteken met die hart) (hoe maak je dat marsepein trouwens ''vast'' aan de taart?) Ik zou de zijkant ook ''leeg'' kunnen laten of is dat niet lekker/mooi?
en wat zou miss een lekkere vulling zijn als je er voor 1 gaat?
@remcoP, ja dat van de allerhande ik had hetzelfde.. allemaal van die echt ervaren bakkers taarten.. waarom nergens wat simpelers?
qua gebak is mn ma gek op chipolata of aardbei vulling, miss dat ik daar wat lekkerst mee kan??quote:Op donderdag 19 september 2013 21:14 schreef kvd het volgende:
[..]
waar houdt je moeder van? doe daar wat mee. ik kan aarbei zeggen,maar als ze daar niet van houdt is dat ook zo raar![]()
Het isjouw taart, dus jij kan doen wat je wilt. Als je niks aan de zijkant wilt, dan die je niks. als je wel 2 lagen vulling wilt,dan doe je dat...
om marsepein/fondant te laten plakken,kan je een dun laagje van de vulling gebruiken of een klein beetje abrikozenjam.
Grote vraag is...wat wil je zelf?
ttuutuurlijk smaakt dat lekker,waarom zou dat niet lekker zijn.quote:Op donderdag 19 september 2013 21:59 schreef casper019 het volgende:
[..]
qua gebak is mn ma gek op chipolata of aardbei vulling, miss dat ik daar wat lekkerst mee kan??
Ik denk dat ik zelf het leukste vind
hartjes kapsel, dan 1 vulling (maar wel een gruwlijk lekkere!???? > daar tips voor iets met aardbei ? of chipolata?
dan aan de bovenkant marsepein.. en wat kleine mooie versieringkjes....
Zal er wel mooi uitzien dan denk ik, maar zou t ook lekker smaken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |