quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!
ik heb EINDELIJK uitgevogeld hoe ik de pagina moet printen hij is nu aan het printen,
ik kan het recept hier dus niet neerzetten, Surnaams recept Dahl met Okra, ziet er lekker uit
Leuk weer een recept erbij, ik ga het allemaal uitzoeken, dankjewel en wel terugkomen heh
Hopelijk wordt de OP goedgekeurdquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
Beste topic op fok in de double-digits
Ziet er goed uit hij knalt er niet alleen een zooitje boter bij maar ook een héle lading knoflookquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ben nog 2 maanden in het land met vrije internettoegang en kooklust, dus zal hier denk ik wel vaker posten.
Ik kwam dahl met komkommer recept tegen Dat klinkt maf en eigenlijk niet lekker, maar de chef beweert dat het geniaal is.. Binnenkort eens maken.
"I like to add a small piece of butter" *gooit er een heel blok boter in*
Ze hadden ongezoet en gezoet http://www.vivera.com/pro(...)ks-naturel-ongezout/quote:2. Waarvan worden de Vivera producten gemaakt?
De Vivera producten worden gemaakt van de beste, plantaardige, niet genetisch gemodificeerde grondstoffen. De meeste producten worden bereid op basis van soja. Een klein aantal andere producten op basis van rijst of wortel. Vivera maakt uitsluitend gebruik van scharrelkippenei-eiwit. Er worden vitamines B12 en ijzer aan de Vivera producten toegevoegd.
Volgens mij is dit deel 1 CUL / Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)quote:Op vrijdag 6 september 2013 20:10 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand een idee wat er met het veganistentopic is gebeurd? Is er een deel 2?
quote:Er is al 84 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuinquote:Op zaterdag 7 september 2013 16:23 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen simpel&vega:
Cherrytomaatjes uit eigen tuin,
Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.quote:De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Ik eet van alles door elkaar vandaag maar vooral veel speltbrood en salade, en restje vanquote:Op zondag 8 september 2013 18:34 schreef rijsttafel het volgende:
Vanavond simpel maar wel 1 van m'n lievelingsgerechten:
Pasta met tomatensaus (staat nu lekker te pruttelen)
En een salade
Ik ben niet héél erg dol op vlees vervangers maar ik had toevallig deze gekocht vandaagquote:Op maandag 9 september 2013 00:53 schreef rijsttafel het volgende:
Restjesdag is de beste dag van de week.
Bij de landmarkt. http://www.landmarkt.nl/quote:Op maandag 9 september 2013 01:22 schreef rijsttafel het volgende:
Ik hou ook niet zo van vleesvervangens. Niet dat ik ze per se niet lekker vind, maar gewoon het idee dat je zonder vlees iets zou missen. En ze zijn wel duur.
Maar voor een dagje makkelijk doen doe ik het wel sporadisch. Waar heb je ze gekocht? Ziet er wel ok uit.
http://www.distrifood.nl/(...)msterdam-DIS143665W/quote:Op maandag 9 september 2013 01:35 schreef rijsttafel het volgende:
Ik zal eens googlen want Amsterdam is niet naast de deur. (Rotterdam, dus grote kans dat het ergens wel te vinden is.)
Dat is waar, dan zullen ze het daar wel hebben.quote:Op maandag 9 september 2013 07:57 schreef Vork het volgende:
Dat verkopen ze wel bij een doorsnee biosupermarkt. En wat Rotterdam betreft, daar zit Gimsel en daar hebben ze sowieso een hoop interessante producten.
Goed bezig! Het begin is het lastigste. Ik kan me flauw herinneren dat ik toen ook meer honger had, en ik denk dat het gewoon even wennen is. Maar misschien kun je een beetje details geven over wat je zoal hebt gegeten. Ik denk overigens niet dat je na een week een eiwittekort al zou merken, maar ik heb daar weinig verstand van.quote:Op maandag 9 september 2013 14:18 schreef Young_David het volgende:
Eerste week geen vlees zit er op. Mijn doel is om het een maand vol te houden, als een persoonlijk experiment en daarna vlees met mate te eten en te letten op waar het vandaan komt.
Op zich is het aardig te doen, maar ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt heel erg trek. Ik merk echt dat mijn lichaam schreeuwt om vlees. Ik schrik daar best wel van, alsof ik nog nooit een week zonder vlees heb geleefd, wat waarschijnlijk ook zo is.
Hoe kom ik van dit hongergevoel af? Ik eet op zich genoeg, maar ik voel me er toch zwakker door worden.
Je hebt ook speltmeel enzo.. dat heb ik eindelijk gisteren toevallig gevonden en daar ga ik deze weekquote:Spelt is één van de meest eiwitrijke graansoorten. Spelt bevat maar liefst 10 tot 25 % meer eiwit dan tarwe.
Meer noten eten dusquote:Op maandag 9 september 2013 22:04 schreef rijsttafel het volgende:
Recentelijk bewijs dat eiwitten niet alleen in zuivel en vlees zitten:
[ afbeelding ]
Vegan strongman Patrik Baboumian breaks a world record by carrying 550 kilos 10 metres on the West Jet stage at the Harbourfront Centre on Sunday.
http://www.thestar.com/ne(...)arian_food_fest.html
Zit er redentelijk toch vaak aan te denken ook een stuk meer veganistisch te gaan eten. Misschien volgende week maar veganistische week proberen.
én speltbrood dan!quote:Op maandag 9 september 2013 22:15 schreef rijsttafel het volgende:
ook nog een beetje op de caloriën letten.
quote:Op woensdag 4 september 2013 23:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Leuk idee voor een toetje uit een ander topic van CUL
Ingredienten
2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing
Instructies
Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden.
Serveertips
Serveren met een bolletje vanille-ijs!
Ga ik proberen !
Het smaakte GODDELIJK!quote:
Ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 10 september 2013 20:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
Het smaakte GODDELIJK!
[ afbeelding ]
Beter dan het er uitziet, en halverwege was het ijs op (slagroomijs) want dat wat er daar op
het bord ligt was bij de eerste halve banaan al op, dus ik heb nog effe snel ijs bijgeschept.
Je kan Fair trade quinoa kopenhttp://www.joannusmolen.c(...)rganic-en-fairtrade/quote:Op woensdag 11 september 2013 15:57 schreef Young_David het volgende:
Betreffende quinoa, ik kom het volgende artikel tegen:
http://www.theguardian.co(...)latable-truth-quinoa
Vanwege de steeds groeiende vraag naar quinoa wordt de quinoa steeds duurder, en onbetaalbaar voor de lokale bevolking. Dat zit me dan toch iets minder lekker ineens.
Oh, vlees eten doe ik niet meer, Bio-Industie is al genoeg reden, dat er ook af en toequote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Ja, maar probeer maar eens aan een Hollandse Adocado te komen... of rijst, of Quonoaquote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Niet iedereen gelooft dit, maak ik wel, redenen om zoveel mogelijk plantaardig te eten.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
weet ik mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheeptquote:Op vrijdag 13 september 2013 16:55 schreef rijsttafel het volgende:
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.
Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig
Leuk! Welkom!quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.
ik wil alles een keertje proberen.
Had ik hier misschien eerst informatie moeten inwinnen. Voordat ik het kocht.quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
weet ik mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept
Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennen tenminste ikke nietquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:02 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Had ik hier misschien eerst informatie moeten inwinnen. Voordat ik het kocht.
Maar ik kan altijd wel aan smaken wennen, dus misschien vind ik het over een week wel lekker.
Day Zero Project? Wat is je doel?quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:05 schreef sararaats het volgende:
waar m'n Day Zero Project niet goed voor is. ik heb er een doel van gemaakt
Mooie foto en vast lekker maar erg weinig curry?quote:Op vrijdag 13 september 2013 08:17 schreef minilot het volgende:
Naast het Foodgawkertopic ook maar even hier, want ik vond het verschrikkelijk lekker:
[ afbeelding ]
Noedels met versgemaakte Thaise groene curry!
Hier staat het recept (met mooiere foto's): http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/
Extra bonuspunten: het gerecht is ook nog eens veganistisch.
Zeer aan te raden!
was dit een rare vraag?quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Day Zero Project? Wat is je doel?
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjesquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Day Zero Project? Wat is je doel?
Dat lijkt maar zo. Per éénpersoonsportie zit er driekwart cup van het curry/kokosmelk-mengsel doorheen. Geloof me, dat is ruimschoots genoeg. Het oogt onschuldig, maar je kijkt naar noedelslierten waar per bordje vol onder andere een stengel citroengras, drie tenen knoflook, twee-en-halve hete groene peper, een sjalotje, twee limoenbladen, een lepel limoenrasp, een duim gember, een handje muntblaadjes en anderhalve eetlepel vissaus in zit.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:08 schreef Selestha het volgende:
[..]
Mooie foto en vast lekker maar erg weinig curry?
Ah! Mc Flurry is Vegetarisch toch? Of het gezond is weet ik niet maar ik eet ook wel eensquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:
[..]
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes
link in sig
quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik wilde dit topic in de OP erbij zetten maar dat gaat niet meer
CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2
quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:55 schreef rijsttafel het volgende:
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.
Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
weet ik mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept
Ik had het net gekocht en dus het zal niet oud geweest zijn, ook niet over datum en ikquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.
Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."
Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is?
Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ik heb een olijfoliekookboek! Incl recept voor olijfolieijs. Mocht ik ooit weer een ijsmachine krijgen dan ga ik dat zeker eens proberen.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ow... ik moet douchen ik ga de hort op vanavond ik wist niet dat het al zo laat was
Ik heb ook olijfoliezeep trouwens daar ga ik me nu even mee inzepen dus.
doei doei
Ja het proeft wel gewoon dat het goed is, duidelijk. Ergens is het ook nog wel lekker, maar de smaak is ook een beetje bitterzuur ofzo ik weet het niet. Ach een halve lepel heb je ook zo weg en dan proef je er ook niet zo veel van. Ik was al niet van plan er recepten mee te maken ofzo.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.
Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."
Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is?
Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ik heb al heel veel dingen die ik ooit vies vond, en na een tijdje wel lekker. Dus het is geen valse hoop.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennen tenminste ikke niet
Ik hou me wel bij mijn olijfolie
Goed doelquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:
[..]
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes
link in sig
Dat lijkt me lekker! opgeslagenquote:Op zondag 15 september 2013 15:03 schreef minilot het volgende:
Net gemaakt en opgepeuzeld: aloo chaat , een Indiase snack van spicy aardappelblokjes.
Helemaal veganistisch en erg lekker!
Mijn portie:
[ afbeelding ]
Recept gepikt van hier (en let ook op de snoezige presentatie ):
http://funwidfud.blogspot.nl/2012/09/chaat-style-potato.html
die falafel leek eerder op "strontjes"quote:
Had je van die balletjes? Ik ben er ook geen fan vanquote:Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:
[..]
die falafel leek eerder op "strontjes"
quote:Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:
[..]
die falafel leek eerder op "strontjes"
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Had je van die balletjes? Ik ben er ook geen fan van
ja hoeft ook niet álles lekker te vinden hoor en het kan ook aan het merk liggen, het ene merk is
dan weer lekkerder dan het andere
Ik koop ze ook niet meer maar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingenquote:Op zondag 15 september 2013 19:12 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
[..]
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.
Als het dan "strontjes" worden, dan is het in ieder geval je eigen schuld.
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.quote:Op zondag 15 september 2013 19:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop ze ook niet meer maar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingen
wil proberen, zelf maken ga ik ook niet doen, het is gewoon niet mijn ding zeg maar
Ah, oké, ik heb het zelf nooit gemaakt, maar misschien is dan een goeie tip voor sararaats.quote:Op zondag 15 september 2013 20:06 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.
Vandaag broccoliquiche gemaakt.
Ik had nog een tipje voor jou..quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.
ik wil alles een keertje proberen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 eetlepel komijnpoeder
1 á 2 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeknepen
1ui, fijngesnipperd
1 potje bruine bonen (Hak middelgroot 370 ml)
olijfolie om te bakken
verse koriander
Bereiden:
Bak de ui in een hapjespan in wat olijfolie.
Voeg hier de chilipoeder en komijnpoeder aan toe.
Schep dit om, zodat het goed gemengd is.
Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree, schep dit om en laat het
goed warm worden.
Voeg dan de tijm, knoflook en oregano toe.
Schep dit goed om en laat zachtjes pruttelen.
Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe, zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.
Je kan het zo eten, maar ook met rijst, quinoa of gekookte aardappelen, met aardappelpuree is ook lekker.
Ook geschikt voor Veganisten volgens mij, of ik moet iets over het hoofd zien
Ja, toevallig ook pas ondekt!quote:Op maandag 16 september 2013 16:07 schreef GimmeGore het volgende:
Ow ja: heeft iemand tips voor betaalbare quinoa?
Je wordt steeds sneller door die quinoa hé heppie het in de gaten?quote:Op maandag 16 september 2013 17:17 schreef rijsttafel het volgende:
Ik dacht dat ik het bij de plus wel goedkoop had gezien.
Edit: ja dat dus
hè, wat?quote:Op maandag 16 september 2013 17:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Je wordt steeds sneller door die quinoa hé heppie het in de gaten?
Die van Ekoplaza is ook prima te doenquote:Op maandag 16 september 2013 14:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had nog een tipje voor jou..
[ afbeelding ]
Voor op brood, vegetarische Paté.
Ik at het vroeger vaak, maar ik vind het alleen lekker op witbrood en dat eet ik bijna nooit meer,
maar kan ik best wel weer eens doen, een keertje witbrood zal ik ook niet aan dood gaan denk ik
Ik nam altijd de Champignon versie, die is héél lekker maar er zijn dus een heleboel smaken.
Zeker te krijgen bij de biowinkel en ook in sommige supermarkten.
Tartex
100% smaakvol, 100% vegetarisch.
Tartex maakt al bijna 70 jaar vegetarisch broodbeleg voor fijnproevers.
Dankzij de constante zoektocht naar vernieuwende producten is Tartex in Europa uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van plantaardige patés. In de eigen fabriek in Freiburg (Zwarte Woud) worden alle patés onder strenge kwaliteitscontroles geproduceerd. De producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en zoveel mogelijk van gecontroleerd biologische landbouw. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Ook ondersteunt Tartex verschillende organisaties die zich inzetten voor milieu- en dierbeschermende maatregelen. De patés zijn verkrijgbaar in diverse basis- en culinaire smaken en passen uitstekend in een gezonde, milieu- en diervriendelijke levensstijl.
Ik schrok eerst even want ik dacht dat al die gele dingen eierdooiers waren maar het zijn gelukkigquote:Op maandag 16 september 2013 17:35 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die van Ekoplaza is ook prima te doen
Quinoa bij de plus is geen optie. Das pech, plus weg Wel een Jumbo in de stad tegenwoordig, maar ik zit in het AH-gebied van NL.
Ow gisteren maakte ik dit
[ link | afbeelding ]
Maar had ik een bakje met multicolor-tomaatjes gebruikt ipv gewone. Zag er tof uit, simpel en smaakte prima
Tsja, genoeg kleur eten enzoquote:Op maandag 16 september 2013 17:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik schrok eerst even want ik dacht dat al die gele dingen eierdooiers waren maar het zijn gelukkig
tomaatjes
Lekker! opgeslagen!
quote:Op maandag 16 september 2013 17:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Of je worst lust?
Nee dat lust je vast niet
Het is wel een scheetje hoor ik had de video net al bekeken...quote:Op maandag 16 september 2013 17:51 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Vandaag weer iets maken van m'n favoriete chef:
Inclusief intro over zijn respect voor vegatarisch eten.
Dat geloof ik direct!quote:Op maandag 16 september 2013 23:33 schreef rijsttafel het volgende:
Chef's recept was ook goed te eten.
Dit. Wanneer je je voorraad kruiden en specerijen eenmaal op orde hebt dan hoef je als vegetariër ineens nog maar héél weinig boodschappen te halen wanneer je je wilt storten op een gerecht uit de wereldkeuken, doorgaans alleen de groente(n) du jourquote:Op dinsdag 17 september 2013 00:06 schreef rijsttafel het volgende:
Zou ik zeker doen! Als je eenmaal de kruiden hebt, dan is het verder allemaal niet zo lastig.
Ik geloof dat er honderdtwintig recepten in staan, dus ik heb voor mijn gevoel het grootste deel wel gehad.quote:
Hihi. Netjes quoten is je vriend!quote:Op dinsdag 17 september 2013 09:07 schreef GimmeGore het volgende:
ow, oeps, ik loop echt ontzettend achter ik bedoelde dat het heel veel eierdooiers waren, was een reactie op Fann
ghehehehequote:Op dinsdag 17 september 2013 09:07 schreef GimmeGore het volgende:
ow, oeps, ik loop echt ontzettend achter ik bedoelde dat het heel veel eierdooiers waren, was een reactie op Fann
Ja toch?quote:Op dinsdag 17 september 2013 15:03 schreef Maria2.0 het volgende:
Lekker simpel en goddelijk lekker voor als je eens lui bent.
Italiaanse bol beleggen met kaas, brie, komkommer, pijnboompitjes en dan slasaus erover, gewoon van die normale of Zaanse
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dit is niet alleen een hele interessante video, maar de man is ook nog eens érg grappig.
Hij is veganist by the way
[ Bericht 37% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 19-09-2013 17:26:29 ]
http://www.veggiedeli.nl/webshop-overzicht/kaasquote:Op woensdag 18 september 2013 00:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Weet iemand hier waar je lekkere Vegetarische kaas kan kopen?
Want ik wil eigenlijk helemaal van de zuivelproducten af
Alles heb je van soja of rijst, yoghurt, melk, ijs, boter (voor op brood) bakken doe ik wel
in olijfolie, nu de kaas nog.
Tips? Iemand?
Ik kan ook wel zonder kaas, maar ik vind het zo lekker
Geen specifieke tips, maar probeer het bij een goede kaaswinkel of een biowinkel? Die zijn vaak wat beter gesorteerd.quote:Op woensdag 18 september 2013 00:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Weet iemand hier waar je lekkere Vegetarische kaas kan kopen?
Want ik wil eigenlijk helemaal van de zuivelproducten af
Alles heb je van soja of rijst, yoghurt, melk, ijs, boter (voor op brood) bakken doe ik wel
in olijfolie, nu de kaas nog.
Tips? Iemand?
Ik kan ook wel zonder kaas, maar ik vind het zo lekker
Dank je Noek!quote:Op woensdag 18 september 2013 10:56 schreef Noek het volgende:
[..]
http://www.veggiedeli.nl/
Maar de verzendkosten zijn tamelijk hoog. Er zijn dealers, dan kun je de kosten splitten geloof ik.
Je woont in de stad, er is vast wel een winkel daar die dat merk kaas daar verkoopt. Je kunt iig even de kazen bekijken op de site.
Ik had er al een paar geprobeerd maar die vond ik niet lekker ik ga even de link van Noekquote:Op woensdag 18 september 2013 10:56 schreef lunapuella het volgende:
[..]
Geen specifieke tips, maar probeer het bij een goede kaaswinkel of een biowinkel? Die zijn vaak wat beter gesorteerd.
ah, deze dus, ik ga kijken dank je wel!quote:Op woensdag 18 september 2013 10:57 schreef Noek het volgende:
[..]
Om em even specifiek te maken:
http://www.veggiedeli.nl/webshop-overzicht/kaas
mwja... ik wist wel dat melk slecht was maar ja die ijsjes dat is een grote zwaktequote:Op woensdag 18 september 2013 11:05 schreef Noek het volgende:
Graag gedaan, tof dat je klachten zo zijn verminderd dankzij het aanpassen van je voeding. Zo simpel kan het soms zijn.
Edit 2quote:Op woensdag 18 september 2013 16:42 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik heb Linzensoep gemaakt, voor het eerst van mijn leven ik had geen idee hoe linzen smaakte.
Ik heb gewoon maar deze gebruikt voor de eerst keer http://www.bonduelle.nl/product/linzen
het blikje van 425 ml
Volgens mij staat het recept al ergens in het vorige topic, maar ik heb het toch een beetje aangepast
dus ik zet het wel even opnieuw neer.
1 blikje linzen (goed afgespoeld met water)
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
800 ml water
1 grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper
Oregano en Basilicum naar smaak
(helaas had ik geen verse Basilicum in huis dus ik heb voor deze keer maar gedroogde genomen)
Je kan ook andere kruiden nemen natuurlijk, dit was de eerste keer voor mij dus ik heb me wel
redelijk aan het recept gehouden.
Tomaten in de blender met water, daarna in de pan.
Aan de kook brengen. uien, knoflook, gezeefde tomaten, olijfolie, laurierblaadjes peper en zou erbij.
Lekker een half uurtje á drie kwartier laten pruttelen, dan naar smaak oregano en basilicum erbij,
en daarna de linzen, 3 minuten verwarmen, niet koken, wel roeren, (zo staat het op het blikje) dus
dat heb ik dan maar gedaan.
Ik moet eerlijk zeggen het is zéker niet vies maar ik moet wel even aan de linzen smaak wennen,
het smaakt eigenlijk een beetje naar tomatensoep, de linzen zelf hebben niet zo veel smaak, dus ik
vraag me af of het anders zou smaken met groene linzen, ik ken het verschil in smaak niet dus dat moet ik dan proberen.
Ik ga het straks eten, met speltbrood, ja ja, heb je háár weer maar goed ik denk dat je dan
wel van een maaltijdsoep kan spreken, ik herinner me nog dat iemand dat vroeg toen ik het
recept voor de eerste keer postte, ik weet alleen niet meer wie dat was.
Nou, dit is het resultaat...
Om heel eerlijk te zijn vind ik mijn oude vertrouwde witte bonensoep lekkerder maar voor de variatie ga ik toch wat meer experimenten, dus volgende keer iets met groene linzen.
En minilot dat ziet er wél héél lekker uit! ook wel de moeite waard om eens te proberen
edit: biertje op de foto is alcholholvrij hoor ik was een beetje dorstig
Goed idee! Een Flex(ibel) topicquote:Op donderdag 19 september 2013 10:23 schreef minilot het volgende:
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?
Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
quote:Op donderdag 19 september 2013 10:27 schreef minilot het volgende:
Ik maak trouwens vanavond een recept van de fameuze Post Punk Kitchen :
Mushroom Hot Pot.
Ik hoef daarvoor namelijk geen boodschappen te doen, dus dat is makkelijk.
Het zou kunnen dat ik er voor mijn lief nog een stuk kabeljauw in pocheer, maar voor mezelf hou ik het gewoon vegan.
Aangezien er bij mij nog nooit een Post Punk Kitchen-recept is mislukt heb ik er alle vertrouwen in dat het lekker wordt.
Linzen zijn lekker hoor!quote:Op woensdag 18 september 2013 17:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Eigenlijk is het héél lekker!!
Zo snel geef ik het niet op hoor, was de eerste keer en als tomatensoep smaakte het niet eensquote:Op donderdag 19 september 2013 10:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Linzen zijn lekker hoor!
Ik maakte laatst van rode linzen trouwens een soort hummus (recept van Oh She Glows) en dat smaakte bijzonder goed, dus mocht je nog linzen over hebben..
Overigens zit er erg veel verschil in de diverse soorten. De Franse Le Puy-linzen gelden een beetje als de kaviaar onder het linzenaanbod: indien goed klaargemaakt weet je écht niet wat je proeft, zo lekker.
Ja ga ik doen de eerste hap van mijn soepje had ik ook al iets van ah bah neeeequote:Op donderdag 19 september 2013 10:39 schreef minilot het volgende:
maar als je een smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon wilt krijgen dan is het nu wel echt het moment om over je 'lusiknie'-fase heen te groeien. Dat lijk je wel van plan te zijn, dus:
Maar als aanstormend vegan is dat ook echt belangrijk.
Goed idee!quote:Op donderdag 19 september 2013 10:23 schreef minilot het volgende:
Idee: wellicht kunnen we het volgende topic in de reeks wel hernoemen naar 'Vegetarisch en veganistisch eten'?
Aparte veganisme-topics bloeden op CUL altijd snel dood en ik krijg de indruk dat bij de vaste posters in deze reeks behoorlijk wat interesse is voor een (deels) plantaardig dieet.
Linzen zijn geweldig!quote:Op woensdag 18 september 2013 17:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Edit 2
Eigenlijk is het héél lekker!!
Ik kan het nu pas echt goed proeven omdat het niet meer zo heet is, volgende keer geen basilicum (stond ook niet in het recept had ik er zelf bij bedacht ) en dan is het perfect, maar door het pakje Heinz gezeefde tomaten kan je het beter Tomaten-Linzen soep noemen
laatste edit:
Ik heb een filmpje gekregen met de juiste manier. zo had ik het moeten doen...
http://www.dailymotion.co(...)-www-diytv-gr_people
Er wordt Grieks gesproken, maar het is allemaal makkelijk te volgen..
quote:Op donderdag 19 september 2013 17:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
tomatendinges ja da's lekker
Ik heb mijn allerlaatste eitjes aan Pannenkoeken besteed voor de volgende Pannenkoeken
zal ik dus zonder eitjes moeten maken.
http://www.veganchallenge.nl/pannenkoeken/
Ga ik doen, ik doe bijna niets anders meer dan recepten zoeken op dit momentquote:Op donderdag 19 september 2013 17:38 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Linzen zijn geweldig!
Maak eens eens iets simpelers zodat je ze beter proeft, is mijn tip.
Megadarra of dahl bijvoorbeeld.
Aha! Dat is inderdaad lekkerquote:Op donderdag 19 september 2013 17:39 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Bruscetta ik weet 't weer.
Een jaar in het klooster dat is pas écht een uitdaging!quote:Op donderdag 19 september 2013 17:47 schreef rijsttafel het volgende:
Ik heb ook een word document met recepten die ik lekker vind. Wel zo cryptisch opgeschreven dat alleen ik het begrijp. Ik vetrek binnenkort voor een jaar naar het buitenland om daar in een boeddhistisch klooster te wonen en onder andere voor de gemeenschap te koken. En dan is het wel handig om zo een lijstje te hebben ter inspiratie. Was helaas wel m'n oude kwijt dus ben onlangs weer opnieuw begonnen.
In een aangesloten retraite-gebouw iets verderop is wel internet als het goed is. Maar ik ben niet van plan vanaf daar actief te gaan fokken. Maar ik ben nu nog wel 2 maandjes hier hoor.quote:Op donderdag 19 september 2013 17:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Een jaar in het klooster dat is pas écht een uitdaging!
Wat spannend, heb je daar wel internet? Zal wel niet toch?
Ze zullen wel geen WiFi hebben dus dan zien we je pas over een jaar terug hier
Oké, lijkt me een hele ervaring en dan Veganistisch koken voor de hele clup of Vegetarisch?quote:Op donderdag 19 september 2013 17:51 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
In een aangesloten retraite-gebouw iets verderop is wel internet als het goed is. Maar ik ben niet van plan vanaf daar actief te gaan fokken.
Maar ik ben nu nog wel 2 maandjes hier hoor.
In het klooster waar ik eerder kookte was er heeeel soms vis, maar in de praktijk is vrijwel alles vegetarisch. En dan is automatisch ook veel veganistisch. Maar ze aten wel echt heel veel ei, dat vond ik wel een beetje spijtig. Ik was niet de enige die kookte, dus ik had het ook niet allemaal in de hand. Met drie man maakten we elke dag van alles. Meestal een of twee eigen gerechten en dan nog een paar dingen samen. Was heel gezellig. Af en toe kwam er iemand anders langs om mee te helpen.quote:Op donderdag 19 september 2013 17:53 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Oké, lijkt me een hele ervaring en dan Veganistisch koken voor de hele clup of Vegetarisch?
Die site ga ik ook eens checken, misschien ook wel iets voor mij!quote:Op donderdag 19 september 2013 17:57 schreef minilot het volgende:
Klooster!
Ik hou mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken-recepten overigens online bij, zodat ik er overal vandaan bij kan (op http://delicious.com ). Ik geeft elk online recept een hele berg tags mee, zodat ik simpelweg op "vegan", "asperges", "koreaans" of "dadels" kan zoeken, net waar ik behoefte aan heb. Reuze makkelijk.
Ik heb onlangs een grote opruiming gehouden en alles verwijderd wat ik al gemaakt heb of waar ik bij nader inzien toch niet zo'n zin in had, en nu zijn er nog.. even kijken.. 1107 linkjes over naar dingen die ik nog eens wil maken.
Ik wens je alvast héél veel succes en misschien ook wel plezier!quote:Op donderdag 19 september 2013 17:58 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
In het klooster waar ik eerder kookte was er heeeel soms vis, maar in de praktijk is vrijwel alles vegetarisch. En dan is automatisch ook veel veganistisch. Maar ze aten wel echt heel veel ei, dat vond ik wel een beetje spijtig. Ik was niet de enige die kookte, dus ik had het ook niet allemaal in de hand. Met drie man maakten we elke dag van alles. Meestal een of twee eigen gerechten en dan nog een paar dingen samen. Was heel gezellig. Af en toe kwam er iemand anders langs om mee te helpen.
Maar ik ga nu naar een andere plek, dus het kan daar wel wat anders gaan.
Stelt an sich niet zoveel voor hoor, het is eigenlijk gewoon een dienst om linkjes op een makkelijke manier op te slaan. Daar zijn er best een hoop van.quote:Op donderdag 19 september 2013 17:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die site ga ik ook eens checken, misschien ook wel iets voor mij!
Thanks!
Minilot moet ik me gewoon eerst registreren? hoe werkt zoiets?quote:Op donderdag 19 september 2013 17:57 schreef minilot het volgende:
Klooster!
Ik hou mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken-recepten overigens online bij, zodat ik er overal vandaan bij kan (op http://delicious.com ). Ik geeft elk online recept een hele berg tags mee, zodat ik simpelweg op "vegan", "asperges", "koreaans" of "dadels" kan zoeken, net waar ik behoefte aan heb. Reuze makkelijk.
Ik heb onlangs een grote opruiming gehouden en alles verwijderd wat ik al gemaakt heb of waar ik bij nader inzien toch niet zo'n zin in had, en nu zijn er nog.. even kijken.. 1107 linkjes over naar dingen die ik nog eens wil maken.
In plaats van zo'n vierduizend.
Ah... oké, ik denk dat ik dan maar doorga met waar ik al mee bezig ben, recepten uitprinten,quote:Op donderdag 19 september 2013 18:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt an sich niet zoveel voor hoor, het is eigenlijk gewoon een dienst om linkjes op een makkelijke manier op te slaan. Daar zijn er best een hoop van.
Om daadwerkelijk nieuwe recepten te vinden gebruik ik vooral http://foodgawker.com/
Ga ik dus niet doenquote:
Ik sla in Delicious gewoon alles opdat ik tegenkom waarvan ik denk: DAT WIL IK MAKEN!quote:Op donderdag 19 september 2013 18:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah... oké, ik denk dat ik dan maar doorga met waar ik al mee bezig ben, recepten uitprinten,
uitproberen en in mijn ''boek'' doen als het bevalt
Ik zie mezelf ook niet met mijn laptop in de keuken staan om eerlijk te zijn geef mij maar
gewoon een boekkie
Ah! Gelukkig dan ben ik niet de enige dat is precies dezelfde manier waarop ik het doe!quote:Op donderdag 19 september 2013 18:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik sla in Delicious gewoon alles opdat ik tegenkom waarvan ik denk: DAT WIL IK MAKEN!
En als het er dan daadwerkelijk van komt print ik het recept even op papier uit voor gebruik in de keuken.
Kunnen wel in de OP toch?quote:Op donderdag 19 september 2013 18:16 schreef minilot het volgende:
Maar even ontopic, voor wie zin wil krijgen in een vegan dieet raad ik deze lekkermakende blogpost aan:
How I Eat Vegan and You Can Too
Verder, sowieso zeeeeeeeerrrr fijnevegan receptenblogs:
http://kblog.lunchboxbunch.com/
http://ohsheglows.com/
http://herbivoracious.com/
http://www.mynewroots.org/site/ (bijna vegan)
Nou ja, aangezien ik eigenlijk zelden twee keer hetzelfde maak zie ik voor mezelf de zin niet echt in van een papieren boekje samenstellen. Bovendien komt mijn receptpapier altijd onder een reusachtige hoeveelheid vlekken en geklieder in de keuken.quote:Op donderdag 19 september 2013 18:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah! Gelukkig dan ben ik niet de enige dat is precies dezelfde manier waarop ik het doe!
tenminste... bijna dan..
Ah, nee ik heb al Vegetarische en Veganistische recepten die vast terugkwamen, al járen,quote:Op donderdag 19 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, aangezien ik eigenlijk zelden twee keer hetzelfde maak zie ik voor mezelf de zin niet echt in van een papieren boekje samenstellen. Bovendien komt mijn receptpapier altijd onder een reusachtige hoeveelheid vlekken en geklieder in de keuken.
Nee, maar ik zou het lekker zelf maken. Die mixen zijn gewoon een zooitje kruiden. In mijn optiek veel te duur en met vaak te veel zout. Met dat soort burgers je vrijelijk je ding doen, dat is juist het leuke vind ik. Bij kikkererwtenburger denk ik aan falaffel, dus de kruiden zouden zijn dan bijv koriander, komijn, kurkuma. Maar er zijn zoveel kruiden die je erin kan doen. Heb je trek in wat pittigers dan neem je chilipoeder erbij. Wat 'exotischer' dan kardemom. Om maar wat te noemen.quote:Op vrijdag 20 september 2013 10:14 schreef GimmeGore het volgende:
ik kwam gisteren op de AH site een mix tegen van verstegen voor kikkererwten burgers, heeft iemand daar ervaring mee?
Ik dacht even dat je het over Halva had maar dat is iets anders, ook lekker trouwensquote:Op vrijdag 20 september 2013 10:13 schreef rijsttafel het volgende:
Mijn weeklijst met in gedachten een meer zuivel-vrij dieet. Waarschijnlijk dat ik op sommige dingen wel wat kaas doe wat ik toch nog heb liggen, maar in principe kan het zonder. Halwa is met sojamelk.
• Bonenburgers met courgette
• Pav bhajji (broodjes & groentencurry) & halwa (wortel”pudding”)
• Gewokte aubergine & noedels & paksoi-champignonsoep
• Champignons-ravioli in tomatensaus
• Paksoi met tofu & rijst
• Ratatouille & pasta
• Megadarra op pitabroodjes & worteltjes & appelcrumble
vorkjeprik
Omdat we dan sommige dingen met Feta kunnen maken, kan ook wel als ik het niet lust natuurlijk,quote:Op vrijdag 20 september 2013 14:05 schreef rijsttafel het volgende:
Eh, hoezo wil je per se feta leren eten dan?
Dat halva ziet er wel goed uit. (even gegoogled) Misschien eens ergens opzoeken. Maar dat bedoelde ik inderdaad niet.
Feta doe je bij de meeste gerechten toch pas op het laatste moment erdoor. Dus dan kan je het net zo goed in tweeën splitsen. De een met de ander zonder.quote:Op vrijdag 20 september 2013 14:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Omdat we dan sommige dingen met Feta kunnen maken, kan ook wel als ik het niet lust natuurlijk,
maar als ik het wel lust is handiger. We eten niet altijd hetzelfde, dat is altijd zo geweest, dus het
moet niet persé, maar ik kan het proberen.
Ik gok erop dat het dat gaat wordenquote:Op vrijdag 20 september 2013 14:10 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Feta doe je bij de meeste gerechten toch pas op het laatste moment erdoor. Dus dan kan je het net zo goed in tweeën splitsen. De een met de ander zonder.
Ja ik hoor niks anders hierquote:Op vrijdag 20 september 2013 14:10 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Maar ik zou het leren eten want het is lekkah.
Ik hou er juist niet van om op de dag zelf nog alles te moeten bedenken.quote:Op vrijdag 20 september 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik weet dus nooit van te voren wat ik wil eten, soms spreken we af, zullen we morgen dit of dat eten?
maar verder komen we niet eigenlijk
Nah, ik zal een poging doen, maar is hoef ook niet persé, maakt verder ook niks uit, want ik hebquote:Op vrijdag 20 september 2013 14:15 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ik weet overigens niet of feta per se zo gezond is dat je het moet eten.
dat had ik laatst met mijn zwarte bonen chili burgers: heerlijk van smaak, maar vielen heel makkelijk uit elkaar. Zat ook geen ei in, maar moest wel een beetje agar agar in en ook dat hielp dus niet echt.quote:Op vrijdag 20 september 2013 22:26 schreef rijsttafel het volgende:
Bonenburgers zonder ei misten wat structuur maar waren wel lekker.
Misschien kan ik het beter bij mijn spelburgers houden dan?quote:Op vrijdag 20 september 2013 22:26 schreef rijsttafel het volgende:
Bonenburgers zonder ei misten wat structuur maar waren wel lekker.
Kun je het recept 'ns doorgeven? Ik heb de afgelopen jaren zoveel zeer geslaagde niet-uit-elkaar-vallende bonenburgers gemaakt dat ik op basis van de ingrediënten in je burgers vast wel een tip kan gevenquote:Op vrijdag 20 september 2013 22:26 schreef rijsttafel het volgende:
Bonenburgers zonder ei misten wat structuur maar waren wel lekker.
Chile Lime-grilled Watermelon!quote:Op zaterdag 21 september 2013 11:17 schreef Young_David het volgende:
Morgen een BBQ ... wordt lastig. Heb nog nooit vegetarisch gegeten op een BBQ. Op zoek naar lekker dingen voor op het vuur.
Zelf nooit geprobeerd, maar zou ik wel willen...quote:Op zaterdag 21 september 2013 11:17 schreef Young_David het volgende:
Morgen een BBQ ... wordt lastig. Heb nog nooit vegetarisch gegeten op een BBQ. Op zoek naar lekker dingen voor op het vuur.
Producten van de Vegetarische Slager zijn inderdaad zeer acceptabel als je dan per se geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan.quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Zelf nooit geprobeerd, maar zou ik wel willen...
http://www.devegetarischeslager.nl/recepten/specials/bbq
http://www.devegetarische(...)ger-lijn/bbq-spiezen
Neem je gewoon een pakje mee
Vind ik ook hoorquote:Op zaterdag 21 september 2013 13:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Producten van de Vegetarische Slager zijn inderdaad zeer acceptabel als je dan per se geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan.
Als je nog even doorzet, moet je er zelfs niet meer aan denkenquote:Op zaterdag 21 september 2013 13:30 schreef Selestha het volgende:
Ben nu al een tijd glutenvrij, en heb nu al ruim een maand vegetarisch gegeten wegens geen behoefte aan vlees. Toen ik nog vega wilde zijn maar mijn ingewanden nog geen rust hadden kon ik echt dromen over vlees, dus ik zie dit als een goed teken
Nou ja dat denk ik dus ook Ik heb nu ook geen enkel moment gehad dat ik het miste, en ik heb nog een biefstukje in de vriezer liggen maar ieder moment dat ik denk 'hij moet toch eens op'' denk ik ''geen zin in ''quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Als je nog even doorzet, moet je er zelfs niet meer aan denken
Dan geef je hem aan iemand die het wel wil eten en normaal tóch al eet, of je gooit het weg,quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:32 schreef Selestha het volgende:
[..]
Nou ja dat denk ik dus ook Ik heb nu ook geen enkel moment gehad dat ik het miste, en ik heb nog een biefstukje in de vriezer liggen maar ieder moment dat ik denk 'hij moet toch eens op'' denk ik ''geen zin in ''
Ja luisteren naar je lichaam is goed Ik heb nu in ieder geval zelden zin in iets dierlijksquote:Op zaterdag 21 september 2013 13:37 schreef minilot het volgende:
Zo terug te zien heb ik op 2 september voor het laatst vlees gegeten (biokip). Zal er dus binnenkort wel weer een keertje van komen, maar vooralsnog geen zin in.
Yep. Heb het trouwens niet alleen met eieren en biefstukken hoor, als ik een paar dagen lang geen bonen, bladgroenten of citrusvruchten heb gegeten krijg ik er ook vanzelf zin in.quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:38 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja luisteren naar je lichaam is goed Ik heb nu in ieder geval zelden zin in iets dierlijks
Dat bedoel ik, als die vriend dat normaal toch al eet kan je die biefstuk voor hem maken en dan eetquote:Op zaterdag 21 september 2013 13:37 schreef Selestha het volgende:
Ik heb moeite met het verspillen van welk voedsel dan ook, dus ik denk dat ik het dan voorzet aan een vriend van me die binnenkort langs komt
dat is lastigquote:Op zaterdag 21 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Nu nog leren om die onzinnige onderstroom van behoefte aan koekjes bakken te negeren.
Vegetarische slager begin ik niet aan. Ik vind het concept van geen vlees willen eten, maar wel willen doen alsof zo absurd.Net zoals vegaburgers. Beetje doen alsof je een vleeseter bent.quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Zelf nooit geprobeerd, maar zou ik wel willen...
http://www.devegetarischeslager.nl/recepten/specials/bbq
http://www.devegetarische(...)ger-lijn/bbq-spiezen
Neem je gewoon een pakje mee
ah, dat kan, ik eet graag speltburgers, niet omdat het op vlees lijkt, want het lijkt helemaal niet op vleesquote:Op zaterdag 21 september 2013 13:46 schreef Young_David het volgende:
[..]
Vegetarische slager begin ik niet aan. Ik vind het concept van geen vlees willen eten, maar wel willen doen alsof zo absurd.Net zoals vegaburgers. Beetje doen alsof je een vleeseter bent.
Ieder z'n ding!quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:46 schreef Young_David het volgende:
[..]
Vegetarische slager begin ik niet aan. Ik vind het concept van geen vlees willen eten, maar wel willen doen alsof zo absurd.Net zoals vegaburgers. Beetje doen alsof je een vleeseter bent.
Er stonden trouwens ook een paar andere tips op die website, misschien is dat iets voor jou?quote:Op zaterdag 21 september 2013 13:46 schreef Young_David het volgende:
[..]
Vegetarische slager begin ik niet aan. Ik vind het concept van geen vlees willen eten, maar wel willen doen alsof zo absurd.Net zoals vegaburgers. Beetje doen alsof je een vleeseter bent.
De maiskolf en gepofte aarddappeltjes zou ik ook niet afslaanquote:Op zaterdag 21 september 2013 14:01 schreef Young_David het volgende:
Ja, ben aan het kijken, bedankt Beetje lijstje aan het maken en dan zo de markt op. Ben gefascineerd door die watermeloen.
Tof! Ik laat de kruiden enzo even weg want dat maakt voor de structuur weinig uit lijkt me.quote:Op zaterdag 21 september 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Kun je het recept 'ns doorgeven? Ik heb de afgelopen jaren zoveel zeer geslaagde niet-uit-elkaar-vallende bonenburgers gemaakt dat ik op basis van de ingrediënten in je burgers vast wel een tip kan geven
Ik vind koken leuk en weet graag zelf wat er in m'n eten zit. Zoveel gedoe is het nu ook niet. Het langste duurt alsnog het bakken.quote:Op zaterdag 21 september 2013 09:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Misschien kan ik het beter bij mijn spelburgers houden dan?
Die vind ik écht lekker en er zit geen ei in.
Ingrediënten
Tofu 70% (Water; Sojabonen*; Verdikkingsmiddelen (Nigari; Calcium sulfaat)), Wortel*, Speltbloem* 6.6%, Zonnebloemolie*, Zonnebloempitten*, Aardappelen*, Groentebouillon (Zeezout; Gistextract; Aardappelzetmeel*; Prei*; Wortel*; Zonnebloemolie*; Nootmuskaat*; Peterselie*; Selderij*), Ui*, Appel cider*, Sojasaus (Water; Sojabonen*; Tarwe*; Zeezout), Prei*, Basilicum*, Peper*, Peterselie*, Knoflook*, Nootmuskaat*, Gerookt op beukenhout, * = Biologisch
http://www.houvanjelijfsh(...)burger-200-gram.html
Scheelt een hoop gedoe ook en bonen eet ik toch wel
Ja. Als het wat meer bij elkaar blijft ga ik het zeker vaker maken.quote:Op zaterdag 21 september 2013 07:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
dat had ik laatst met mijn zwarte bonen chili burgers: heerlijk van smaak, maar vielen heel makkelijk uit elkaar. Zat ook geen ei in, maar moest wel een beetje agar agar in en ook dat hielp dus niet echt.
En lot, heb je nog wat tips?quote:Op zaterdag 21 september 2013 12:12 schreef minilot het volgende:
[..]
Kun je het recept 'ns doorgeven? Ik heb de afgelopen jaren zoveel zeer geslaagde niet-uit-elkaar-vallende bonenburgers gemaakt dat ik op basis van de ingrediënten in je burgers vast wel een tip kan geven
Ik heet geen lot maar ik moest even aan jou denken toen ik dit zag, ik kreeg die link van Noekquote:
Misschien is dat iets? Ik heb geen idee hoor, maar ik denk er over om in één keer een grotequote:Super functionerende ei-vervanger voor taarten, sauzen, pannenkoeken en nog veel meer. Niet zozeer qua smaak, maar qua eigenschappen. Voor de smaak raden wij Kala Namak zout aan (!), en voor de kleur Vegan Eigeel, beide verkrijgbaar bij Veggiedeli.
De inhoud van de verpakking vervangt 66 eieren. Gebruik 1 eetlepel No Egg op 2 eetlepels water ter vervanging van 1 ei.
No Egg is goed op te slaan met een mixer en kan dus ook als een substituut voor opgeslagen eiwit gebruikt worden in recepten. Meng daarvoor 1 volle theelepel No Egg met 2 eetlepels water en mix dat.
Ook als bindmiddel voor jus en gerechten.
Inhoud: 200g (66 'eieren')
Je kan het hier ook bij de Biowinkel kopen, maar heb ik niet gedaan, ik denk niet dat ik zelf burgersquote:Op dinsdag 24 september 2013 14:10 schreef rijsttafel het volgende:
Heej, nou m'n kikkererwten- en linzenburgers/ballen blijven wel altijd bij elkaar zonder ei. Dus op de 1 of andere manier moet ik het met bonen ook wel voor elkaar kunnen krijgen. Ik denk dat ik het volgende week nog een keer ga proberen. Kan anders ook met ei.
Zoiets zocht ik een tijd terug ook, al dan voor vegetarisch eten. Het liefst wilde ik dat zo een site wekelijks een menu aanbood, met keuze uit 3 opties per maaltijd, en een boodschappenlijst aan het einde.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:54 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand nog goede websites/boeken over veganistisch eten? Niet qua recepten zozeer, maar hoe je dat gezond doet en dergelijke? Zit daar toch steeds vaker over na te denken.
Spanakopita?quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:12 schreef Gray het volgende:
[..]
weet iemand nog iets lekkers met bladerdeeg? Heb namelijk nog wat van die vierkantjes liggen, maar weet niet wat erop te doen... Kaas en uitgelekte spinazie?
Hummus is een goeie eiwittenbron!quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:27 schreef mascara-klodder het volgende:
Het duurde even maar gisteren eindelijk voor het eerst bewust vegetarisch gegeten *0*
Ga het nu doorzetten. Ik bak wel vleesch/vis apart voor mijn dochter als ze dat echt wilt.
Echt gesmuld gisteren. Had pompoensoep met rode linzen met fijngehakte koriander en peterselie en schapenkaas erin. Daarbij had ik nog hummus en auberginepuree met yoghurt en knoflook gemaakt en Turkse broodjes
Ah, dat ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Spanakopita?
http://www.smulweb.nl/recepten/1387131/Spanakopita
Én lekker!quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Hummus is een goeie eiwittenbron!
De info is over héél internet verspreid. ik zou niet zo één twee drie 1 website specifiek weten.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:54 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand nog goede websites/boeken over veganistisch eten? Niet qua recepten zozeer, maar hoe je dat gezond doet en dergelijke? Zit daar toch steeds vaker over na te denken.
En ohzo lekker! Heb de Surinamer/ondankbare speklappen vretert een dikke doei gezegd en kook alleen nog maar voor mensen die het waarderen.quote:
Op vrijdag 27
september 2013 15:29 schreef
FANNvanhetlaatsteuur
het volgende:
[..]
Hummus is een goeie eiwittenbron!
Whut? Heb je je verkering uitgemaakt? of bedoel je dat niet?quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
En ohzo lekker! Heb de Surinamer/ondankbare speklappen vretert een dikke doei gezegd en kook alleen nog maar voor mensen die het waarderen.
Oké!quote:Op vrijdag 27 september 2013 16:47 schreef mascara-klodder het volgende:
Ja Was hem al langer zat maar ik vond het zo sneu om zijn kinderen alleen bij hem te laten dus ik heb gewacht tot de vakantie voorbij was en ze weer naar hun moeder gingen Dat ene maandje kon er ook nog wel bij
Zelfde weekend iemand anders leren kennen die gewoon heerlijk smult van wat ik hem voorschotel.
Is geen spam dus daarom zet ik er maar geen link bij, je kan het dus net als humus op brood etenquote:Zoet broodbeleg van seasam pulp met hoge voedingswaarde. Verkrijgbaar met vanilla, cacao of pistachenoot smaak.De Grieken eten het ook bij de koffie of thee.
Volgens mij ben je dat snel zat, is wel heel erg geconcentreerd spul.quote:
Op vrijdag 27
september 2013 19:30 schreef
Mirjam het
volgende:
kun je tahini ook gewoon als broodbeleg gebruiken, ipv bijv. pindakaas?
Ik maak het altijd gewoon zelf. Kost geen drol ook, alleen wat (kook)tijdquote:
Op vrijdag 27
september 2013 19:24 schreef
Gray het
volgende:
Hummus verkopen ze ook in de supermarkten.
Deze bijvoorbeeld:
http://yourdailyintake.com/sabra-houmous/
Erg lekker.
quote:Op vrijdag 27 september 2013 19:03 schreef mascara-klodder het volgende:
Tahin koop ik idd al jaren bij de Turk. Dat Halva zag ik vd week ook staan en moest aan jou denken Ik ga het ook eens kopen vd week. Ben benieuwd.
Langzaamaan begint mijn kookzin gelukkig weer terug te keren, heerlijk om weer zo (bewust) met voedsel bezig te zijn ipv me druk te maken of het eten wel om 5 uur op tafel staat
De man die ik nu date woont btw boven een Turkse en Afghaanse supermarkt en ook nog een Surinaamse toko. Fanfuckingtastic!
Ja Hummus kan je gewoon bij AH ook kopenquote:Op vrijdag 27 september 2013 19:24 schreef Gray het volgende:
Hummus verkopen ze ook in de supermarkten.
Deze bijvoorbeeld:
http://yourdailyintake.com/sabra-houmous/
Erg lekker.
Hummus kan gewoon op brood of toastjes, maar gewoon tahini puur bedoel je?quote:Op vrijdag 27 september 2013 19:30 schreef Mirjam het volgende:
kun je tahini ook gewoon als broodbeleg gebruiken, ipv bijv. pindakaas?
Kan je het ook door een Smoothie gooien?quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:08 schreef minilot het volgende:
Tahin/Tahini is inderdaad niet zozeer geschikt om 'los' op te eten, daarvoor smaakt het veel te sterk. Toch komt zo'n pot bij mij altijd heel snel op, want afgezien van hummus kun je van tahini ontzettend lekkere, notige, rijke sauzen maken. Of sesamkoekjes. Of in dressing voor salades. Of in falafels. Of een schep ervan door de aardappelpuree. Of in een bananansmoothie.
Tahini.
Vraag:quote:Op zaterdag 21 september 2013 14:43 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Tof! Ik laat de kruiden enzo even weg want dat maakt voor de structuur weinig uit lijkt me.
Champ. + ui +chilipeper fijngesnipperd en gebakken
Bruine bonen uit pot goed uitgelekt
Havermout (ipv broodkruimels, misschien ligt hier het probleem )
Alles fijngestampt en door elkaar.
Burgers van gemaakt, door de bloem gehaald en gebakken in een pan met olie.
Je kunt in theorie alles door een smoothie gooien hè? Mits je blender het aan kan.quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Kan je het ook door een Smoothie gooien?
Ga ik eens proberen dan, ik zal deze week eens een potje kopen, bedank voor de tip!
dat is waar, maar ik heb er nog nooit aan gedacht om Tahini erdoor te gooien.quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Je kunt in theorie alles door een smoothie gooien hè? Mits je blender het aan kan.
Klinkt goed, en ik heb alles in huis alleen geen amandelmelk maar sojamelk, maar dat zalquote:Op zaterdag 28 september 2013 10:18 schreef minilot het volgende:
Iets specifieker:
- eetlepel tahini
- flink glas vol koude amandelmelk
- halve banaan (uit de vriezer, in stukjes)
- twee Medjooldadels
- Beetje vanille-extract
Een minuutje in de blenden en opslurpen. Zeer lekker!
Boeken:quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:54 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand nog goede websites/boeken over veganistisch eten? Niet qua recepten zozeer, maar hoe je dat gezond doet en dergelijke? Zit daar toch steeds vaker over na te denken.
O, wat akelig! Alleen sesam, of heb je last van meer zaadjes/noten?quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:23 schreef douche-eendje het volgende:
Tahin. Zo lekker maar heb laatst mn 2 potten weg moeten gooien.... heb sinds begin dit jaar een sesamallergie
Pasta ja. Het lijkt een beetje op pindakaas, maar dan veel gladder.quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Of pasta? wat zit er eigenlijk in zo'n pot? Ik heb geen idee zal dus wel pasta zijn ?
Ook goed
Ah, oké, ik ga het doen, thanks!quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Het lijkt een beetje op gladde pindakaas.
Sesam allergie?quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:23 schreef douche-eendje het volgende:
Tahin. Zo lekker maar heb laatst mn 2 potten weg moeten gooien.... heb sinds begin dit jaar een sesamallergie
Tot nu toe alleen sesam, maar sesam is een allergie die ook gecombineerd kan gaan met noten/pinda's. Huuuquote:Op zaterdag 28 september 2013 10:28 schreef minilot het volgende:
[..]
O, wat akelig! Alleen sesam, of heb je last van meer zaadjes/noten?
Helaas, het schijnt ook vaker voor te komen. Het is bij mij begonnen met wat reacties tijdens/na het eten tot de laatste keer rode vlekken vanaf mn neus tot mn tieten, jeukende bulten en een opgezette huid onder mn onderlipquote:Op zaterdag 28 september 2013 10:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Sesam allergie?
Ik wist niet eens dat het bestond, balen...
Ik had vanmorgen even gegoogeld en dat lijkt me héél lastigquote:Op zaterdag 28 september 2013 10:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tot nu toe alleen sesam, maar sesam is een allergie die ook gecombineerd kan gaan met noten/pinda's. Huuu
[..]
Helaas, het schijnt ook vaker voor te komen. Het is bij mij begonnen met wat reacties tijdens/na het eten tot de laatste keer rode vlekken vanaf mn neus tot mn tieten, jeukende bulten en een opgezette huid onder mn onderlip
Krijg iig voor mn reisje richting Nepal een epipen mee (antihistamine heb ik al), want sesam/sesamolie is soms zo moeilijk om te vermijden.
Dus goed het etiket lezen is ook al niet eens meer voldoende want het staat er soms gewoonquote:Ook in cosmetische producten zoals lippenstift, zalf en bodylotion wordt sesamolie gebruikt.Sesamzaad wordt tegenwoordig verwerkt in vele soorten voedingsmiddelen en vaak op onherkenbare wijze. Sesamolie wordt vaak toegevoegd als supplement aan andere plantaardige oliën. Dit wordt niet altijd op het etiket vermeld. En dat terwijl zelfs minuscule spoortjes sesam al een ernstige allergische reactie kunnen uitlokken. Veel mensen met sesam allergie zijn ook allergisch voor zaden en noten. Het is bekend dat sesam vier allergenen bevat. Een allergeen is een stof (eiwit) dat een allergische reactie veroorzaakt. De 7s cicilin-type globuline en het 2S albumine behoren tot een groep allergenen die ook voorkomen in verschillende noten, zonnebloemzaadjes en mosterdzaadjes.
quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Vraag:
- Hoe 'fijn' is fijngesnipperd in dit geval? Want champignons en uien zorgen er in een homemade bonenburger al gauw voor dat de boel uit elkaar valt. Extreem fijn snipperen en daarna met een vork nog een beetje pureren voordat je het spul aanbakt zorgt dat het zich veel makkelijke laat vermengen met je bonenmix.
Tips:
- Bruine bonen uit een potje hebben wat meer binding nodig dan de linzen in je falafel. Wat echt enorm goed werkt als je geen ei wilt gebruiken is wat gemalen lijnzaad vermengen met water. Laat alles supergoed plakken.
- Havermout is inderdaad nog wat droger dan broodkruim. Lijnzaad-prutje lost het op!
- Burgers na het vormen eerst nog wat laten 'opstijven' in de koelkast
- Pan goed heet laten worden en niet teveel aan gaan zitten. Gewoon een paar minuten goed stevig laten worden aan één kant terwijl je er helemaal vanaf blijft en dan voorzichtig omdraaien met een zo plat mogelijke spatel.
Super!quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Boeken:
Becoming Vegan - droge kost, maar zeer informatief!
En Vegan for Life - veel recenter, leest makkelijker weg, eveneens boordevol info.
Websites:
http://www.vegansociety.com/lifestyle/nutrition/ incl. PDF-downloads voor kleine e-boekjes
http://www.veganisme.org/ - dichter bij huis Hebben ook een gezellig forum.
De laatste website die Minilot doorgeeft heeft ook geweldige receptenquote:
quote:Op zaterdag 28 september 2013 14:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
De laatste website die Minilot doorgeeft heeft ook geweldige recepten
http://www.veganchallenge.nl/zoek-recept/
Heb je de tonijnvervanger van de vegetarische slager al eens geprobeerd?quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:06 schreef mascara-klodder het volgende:
Nou ik heb de smaak weer helemaal te pakken: voor 5 dagen een menu gemaakt. Behalve de maandag alles vegetarisch want dan ga ik tomaten vullen met tonijn, aardappel, zwarte olijven en kappertjes
Daarbij courgettekoekjes met geitenkaas en ik ga broodjes bakken gevuld met zongedroogde tomaatjes
Die is echt waanzinnig. (En normaal gesproken vind ik vervangers reuze vies hoor!)quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:15 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Heb je de tonijnvervanger van de vegetarische slager al eens geprobeerd?
quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:41 schreef minilot het volgende:
Enneh, we zijn op de 1 na laatste pagina..
Alvast voor de volgende opvolgtopic-starter:
Titel van topicreeks graag vervangen door Vegetarisch en veganistisch eten!
Merci!
Nou jah, in gewone saucijnenbroodjes zit sowieso troep die lustte ik allang niet meerquote:Op zaterdag 28 september 2013 16:42 schreef mascara-klodder het volgende:
Volgens mij heb je dat hier niet zitten een vegetarische slager.
Ik hoef ook niet zo nodig vegetarier te worden hoor, wil vooral weereens bewust met voedsel bezig zijn. En daar is dit een heel goede manier voor.
Vanavond hebben we bloemkool, normaal had ik daar een braadworstje bij gegeten, nu heb ik kaasburgers gekocht dus.
Ik denk dat ik wel iemand weet die ik daar een plezier mee kan doenquote:Op zaterdag 28 september 2013 14:45 schreef Noek het volgende:
http://www.uitpaulineskeu(...)-met-geitenkaas.html
[ afbeelding ]
Simpel maar wel lekker.
Spul is te koop bij de ekoplaza, t ging mij er meer om dat tonijn zo'n overvist-visje is geworden dat een tonijnvervanger wellicht diervriendelijker is om te gebruiken en dan op een andere dag dan wat beest te eten.quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:42 schreef mascara-klodder het volgende:
Volgens mij heb je dat hier niet zitten een vegetarische slager.
Ik hoef ook niet zo nodig vegetarier te worden hoor, wil vooral weereens bewust met voedsel bezig zijn. En daar is dit een heel goede manier voor.
Vanavond hebben we bloemkool, normaal had ik daar een braadworstje bij gegeten, nu heb ik kaasburgers gekocht dus.
Ik vind het altijd zo horen bij bloemkool, netals thuis vroegerquote:
Op zaterdag
28 september 2013 16:43 schreef
FANNvanhetlaatsteuur
het volgende:
[..]
Nou jah, in gewone saucijnenbroodjes zit sowieso troep die lustte
ik allang niet meer
ook niet toen ik nog geen Vegetariër was.
ahzo Eko-plaza zit sowieso in Den Haag, moet toch volgende week winkelen dus eens even kijken daar, tnx!quote:
Op zaterdag
28 september 2013 16:51 schreef
douche-eendje het
volgende:
[..]
Spul is te koop bij de ekoplaza, t ging mij er meer om dat tonijn zo'n
overvist-visje is geworden dat een tonijnvervanger wellicht
diervriendelijker is om te gebruiken en dan op een andere dag dan wat
beest te eten.
De Vega slager ook als ze het niet bij Eko Plaza hebbenquote:Op zaterdag 28 september 2013 16:54 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ahzo Eko-plaza zit sowieso in Den Haag, moet toch volgende week winkelen dus eens even kijken daar, tnx!
en ekoplaza is een biologische supermarkt door heel NL heen he Hier in alkmaar ligt het complete DVS-assortiment gewoon in de vriezer.quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
De Vega slager ook als ze het niet bij Eko Plaza hebben
http://www.devegetarischeslager.nl/winkel-den-haag
Dat is mooi!quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
en ekoplaza is een biologische supermarkt door heel NL heen he Hier in alkmaar ligt het complete DVS-assortiment gewoon in de vriezer.
Tnx!quote:
Op zaterdag
28 september 2013 16:55 schreef
FANNvanhetlaatsteuur
het volgende:
[..]
De Vega slager ook als ze het niet bij Eko Plaza hebben
http://www.devegetarischeslager.nl/winkel-den-haag
Klopt, maar bij die van mij maar héél weinigquote:Op zaterdag 28 september 2013 17:06 schreef lunapuella het volgende:
Bij Jumbo hebben ze ook een aantal producten van de Vegetarische Slager in het assortiment.
Goed bezig hoor!quote:Op zaterdag 28 september 2013 16:42 schreef mascara-klodder het volgende:
Volgens mij heb je dat hier niet zitten een vegetarische slager.
Ik hoef ook niet zo nodig vegetarier te worden hoor, wil vooral weereens bewust met voedsel bezig zijn. En daar is dit een heel goede manier voor.
Vanavond hebben we bloemkool, normaal had ik daar een braadworstje bij gegeten, nu heb ik kaasburgers gekocht dus.
Even een kleine verbetering aangebrachtquote:Op zaterdag 28 september 2013 17:13 schreef rijsttafel het volgende:
Veel tonijn vis is best wel foute boel.
De gehacktbal was héél lekker in zelfgemaakte pindasausquote:Op zaterdag 28 september 2013 17:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Klopt, maar bij die van mij maar héél weinig
Dit zijn alle verkooppunten
http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
Dat is een goed idee! Ik heb zelf wel eens gewoon zo'n gehaktbal gegeten als ik weer eensquote:Op zaterdag 28 september 2013 19:12 schreef Selestha het volgende:
[..]
De gehacktbal was héél lekker in zelfgemaakte pindasaus
misschien is teruglezen een idee?quote:Op zaterdag 28 september 2013 19:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Eh, ja, ik ben beter wat specifieker.
Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
Nouja beetje dubieus om een gerecht te willen wat álle voedingstoffen bevat. Voedingstoffen kan je over een gespreide periode eten.quote:Op zaterdag 28 september 2013 19:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
Ik heb een radiofragmentje voor je naar aanleiding van je post hiero..quote:Op zaterdag 28 september 2013 19:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Eh, ja, ik ben beter wat specifieker.
Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
Nee juist niet, gewoon even weten wat je eet, dan smaakt het beter, maar zo ingewikkeld is hetquote:Op zondag 29 september 2013 14:49 schreef mascara-klodder het volgende:
Als je je daar allemaal mee bezig moet gaan houden is de lol van met eten bezig zijn er toch ook snel vanaf
Eiwitten maakte ze zich ook zorgen om dus ze denken wel aan onsquote:Op zondag 29 september 2013 14:54 schreef douche-eendje het volgende:
Ik ben anders best gezond. Nou ja, nog de laatste paar kilootjes eraf. Maar de bloedbank keurt mij ook telkens goed, doneren kan prima... dus mijn lijf maakt alles ook wel weer aan.
En ik zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg
Mwah, ik denk dat ik meer binnenkrijg dan de gemiddelde vl33s3t3r Kwark, zuivel, ei, noten, peulvruchten... t zit allemaal in mijn dagelijkse voedingquote:Op zondag 29 september 2013 14:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Eiwitten maakte ze zich ook zorgen om dus ze denken wel aan ons
Ik ben tegenwoordig zuivelvrij en ik haal mijn eiwitjes dan uit o.a. noten, peulvruchten, hummusquote:Op zondag 29 september 2013 14:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Mwah, ik denk dat ik meer binnenkrijg dan de gemiddelde vl33s3t3r Kwark, zuivel, ei, noten, peulvruchten... t zit allemaal in mijn dagelijkse voeding
Het kan nog veel simpeler hoor! Als je goed rijpe bananen (in kleine stukjes) invriest heb je verder echt geen andere ingrediënten nodig voor een superlekker, zacht ijsje. Lukt overigens veel beter in een keukenmachine dan in een blender.quote:Op zondag 29 september 2013 15:20 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gisteren kreeg ik een leuke tip in het topic CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2
over zelf ijs maken en deze site
http://healthyissexy.co.u(...)ngs-and-pumpkin-pie/
Dus ik ga eens kijken of er plaats is in de vriezer om bananen in te vriezen, want dit wil ik wel een
keer als toetje
[ afbeelding ]
For now, you will need:
For the ice-cream:
3 frozen bananas
For the sauce:
1 tablespoon of raw cacao powder
1 tablespoon of coconut oil (melted)
1 teaspoon of agave sugar or agave syrup
1 tablespoon of almond butter
Er staan nog meer lekkere dingen op de site, cheesecake e.d.
Ik ben dol op dat ijs! Je moet het wel direct opeten, want als het een beetje smelt wordt het bananendrap en dat smaakt niet zo geweldig. Ook erg lekker met pindakaas of een beetje cacao.quote:Op zondag 29 september 2013 15:20 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dus ik ga eens kijken of er plaats is in de vriezer om bananen in te vriezen, want dit wil ik wel een
keer als toetje
O wacht, de overige ingrediënten waren alleen voor de saus. Nevermind.quote:
Bananen zitten inmiddels in de vriezer , ik ga eerst eens met chocoladesaus proberen.quote:Op zondag 29 september 2013 15:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ben dol op dat ijs! Je moet het wel direct opeten, want als het een beetje smelt wordt het bananendrap en dat smaakt niet zo geweldig. Ook erg lekker met pindakaas of een beetje cacao.
Ja!quote:Op zondag 29 september 2013 15:45 schreef minilot het volgende:
[..]
O wacht, de overige ingrediënten waren alleen voor de saus. Nevermind.
quote:Op zondag 29 september 2013 15:35 schreef minilot het volgende:
En aangezien jullie lieverds in dit topic blijkbaar niet zo best op de hoogte zijn van vegan basics, hier nóg een tip .
Zuivelvrije slagroom, gemaakt van stijfgeklopte kokosmelk!
Instructie:
http://kblog.lunchboxbunch.com/2011/09/how-to-make-whipped-coconut-cream-from.html
Foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niets meer nodig dan een blik kokosmelk en wat poedersuiker, en een koelkast. Waanzinnig spul!
Als je gewoon gevarieerd vegetarisch eet, hoef je nergens echt specifiek op te gaan letten is mijn ervaring. Bijna automatisch is zo'n dieet heel gevarieerd. Dus als je het niet lollig vindt, hoef je er niet echt in te verdiepen. Enige wat ik er sinds kort "bij" neem is lijnzaadolie, maar dat kan ook wel zonder. Bijvoorbeeld walnoten, maar die eet ik de laatste tijd dus niet meer vaak (financiele reden).quote:Op zondag 29 september 2013 14:49 schreef mascara-klodder het volgende:
Als je je daar allemaal mee bezig moet gaan houden is de lol van met eten bezig zijn er toch ook snel vanaf
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |