abonnement Unibet Coolblue
pi_131648191
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 16:42 schreef mascara-klodder het volgende:
Volgens mij heb je dat hier niet zitten een vegetarische slager.
Ik hoef ook niet zo nodig vegetarier te worden hoor, wil vooral weereens bewust met voedsel bezig zijn. En daar is dit een heel goede manier voor.
Vanavond hebben we bloemkool, normaal had ik daar een braadworstje bij gegeten, nu heb ik kaasburgers gekocht dus.
Goed bezig hoor!

Maar tip om dan ook te kijken of je duurzame tonijn kan kopen. Als je dat al niet doet.

Veel tonijn is best wel foute boel.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131648355
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:13 schreef rijsttafel het volgende:

Veel tonijn vis is best wel foute boel.
Even een kleine verbetering aangebracht :Y)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131648372
^O^

Terechte wijziging.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131651510
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 september 2013 17:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Klopt, maar bij die van mij maar héél weinig :'(

Dit zijn alle verkooppunten

http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
De gehacktbal was héél lekker in zelfgemaakte pindasaus O+
pi_131652340
Zou iemand mij een opsomming willen geven van de beste tips die hier zijn uitgewisseld? Ik eet zelf vegetarisch.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131652449
• geen vlees eten
Ja doei.
pi_131652837
Eh, ja, ik ben beter wat specifieker. :)

Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131654319
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 september 2013 19:12 schreef Selestha het volgende:

[..]

De gehacktbal was héél lekker in zelfgemaakte pindasaus O+
Dat is een goed idee! Ik heb zelf wel eens gewoon zo'n gehaktbal gegeten als ik weer eens
Hollandse Pot wilde eten :+ was zeker niet slecht!

Ik heb vanavond Spaghetti gegeten met een ongelofelijk lekkere (soja) gehakt/groente saus.
maar meneer had gekookt dus ik weet niet precies wat er allemaal in zat :D

Ik heb 2x opgeschept :Y)
pi_131654347
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 19:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Eh, ja, ik ben beter wat specifieker. :)

Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
:@ misschien is teruglezen een idee?
pi_131664995
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 19:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
Nouja beetje dubieus om een gerecht te willen wat álle voedingstoffen bevat. Voedingstoffen kan je over een gespreide periode eten.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131665140
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 september 2013 19:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Eh, ja, ik ben beter wat specifieker. :)

Ik weet alles af van voedingsstoffen en voedingsmiddelen wat een verantwoordelijke vegetariër moet weten. Tips voor goede (die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten) en lekkere recepten en alternatief maar betaalbaar broodbeleg zijn echter van harte welkom.
Ik heb een radiofragmentje voor je naar aanleiding van je post hiero..

POL / Achterlijkheid van de mens: vlees eten anno 2013

Dit gaat over Pindakaas :9

http://www.mkatan.nl/radi(...)en-in-pindakaas.html

In pindakaas van Albert Heijn zit 0,2% transvetzuren. Dat werd zaterdag bekend gemaakt door Kassa op Nederland 1.[1] In de Calvé pindakaas zat 0% transvetzuren. Daar kreeg Unilever een complimentje voor, want Calvé is van hen. Maar voor u nu naar de supermarkt gaat om uw Albert Heijn pindakaas om te ruilen voor Calvé moeten we even kijken om hoeveel transvetzuren het gaat.

Dertig jaar geleden kreeg de gemiddelde Nederlander elke dag 10 tot 20 gram transvetzuren binnen. Er werd gedacht dat die geen kwaad deden. Maar toen wij het onderzochten bleken transvetzuren juist heel slecht te zijn voor het cholesterol in je bloed en dus voor je bloedvaten en je hart. Toen dat eenmaal vast stond zijn de transvetzuren grotendeels uit het eten verwijderd. Daardoor krijgen we er nu tien keer zo weinig van binnen als toen. Dat leverde een forse winst op in gezondheid. Het aantal mensen dat een hartaanval kreeg is daardoor afgenomen met 4000 per jaar.

Bij het verwijderen van transvetzuren uit eten liep Unilever voorop, dus dat complimentje voor hun pindakaas hebben ze verdiend. Maar de hoeveelheid transvetzuren die er tegenwoordig in andere merken pindakaas zit, en in chips en zo, is erg klein. Dertig jaar geleden leverde een kleine portie friet al 10 gram.[2] Om dat binnen te krijgen uit de pindakaas van Albert Heijn moet je daar veertien potten per dag van leeg eten.[3] Die paar gram transvetzuren die we nog binnen krijgen komen niet meer uit de supermarkt. Ze komen deels uit de snackbar, want sommige snackbars bakken nog steeds in verkeerd vet. Op de site van Verantwoord frituren kun je opzoeken waar jouw snackbar in bakt.

De belangrijkste bron van transvetzuren is tegenwoordig melkvet, dus kaas, volle melk en roomboter. Er is een tijd lang gedacht dat natuurlijke transvetzuren uit melk geen effect op het cholesterol hebben, maar dat idee is achterhaald, het is nu goed onderzocht en alle transvetzuren doen hetzelfde.[4] Wat we nu nog binnenkrijgen komen eerder uit kaas dan uit pindakaas. U hoeft dus niet terug met de pindakaas.

[1] Kassa, 19 maart 2011. http://kassa.vara.nl/tv/a(...)in-ons-eten/speel/1/ minuut 07:45.

[2] Consumentengids, mei 2003, p 30-33. In 2003 was een deel van de frites al vrij van transvetzuren. De frites die wel was gebakken in frituurvet rijk aan transvetzuren bevatte per kleine portie 10-16 gram transvetzuren.

O+ Pindakaas niks mis mee dus :9
pi_131673394
Als je je daar allemaal mee bezig moet gaan houden is de lol van met eten bezig zijn er toch ook snel vanaf :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_131673509
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:49 schreef mascara-klodder het volgende:
Als je je daar allemaal mee bezig moet gaan houden is de lol van met eten bezig zijn er toch ook snel vanaf :@
:D Nee juist niet, gewoon even weten wat je eet, dan smaakt het beter, maar zo ingewikkeld is het
nou ook weer niet hoor _O- Ging om een opmerking in een ander topic, daar maken ze zich zorgen
dat wij niet genoeg vitamientjes binnen krijgen, wat natuurlijk best lief is O+ dat dan weer wel :+
pi_131673556
Ik ben anders best gezond. Nou ja, nog de laatste paar kilootjes eraf. Maar de bloedbank keurt mij ook telkens goed, doneren kan prima... dus mijn lijf maakt alles ook wel weer aan.
En ik zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg :)
pi_131673580
quote:
17s.gif Op zondag 29 september 2013 14:54 schreef douche-eendje het volgende:
Ik ben anders best gezond. Nou ja, nog de laatste paar kilootjes eraf. Maar de bloedbank keurt mij ook telkens goed, doneren kan prima... dus mijn lijf maakt alles ook wel weer aan.
En ik zorg ervoor dat ik genoeg eiwitten binnenkrijg :)
Eiwitten maakte ze zich ook zorgen om :+ dus ze denken wel aan ons :P
pi_131673651
quote:
14s.gif Op zondag 29 september 2013 14:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Eiwitten maakte ze zich ook zorgen om :+ dus ze denken wel aan ons :P
Mwah, ik denk dat ik meer binnenkrijg dan de gemiddelde vl33s3t3r :+ Kwark, zuivel, ei, noten, peulvruchten... t zit allemaal in mijn dagelijkse voeding :)
pi_131673712
quote:
17s.gif Op zondag 29 september 2013 14:57 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Mwah, ik denk dat ik meer binnenkrijg dan de gemiddelde vl33s3t3r :+ Kwark, zuivel, ei, noten, peulvruchten... t zit allemaal in mijn dagelijkse voeding :)
Ik ben tegenwoordig zuivelvrij :P en ik haal mijn eiwitjes dan uit o.a. noten, peulvruchten, hummus
en natuurlijk Halva :9

En soja natuurlijk :o bijna vergeten 8)7
pi_131674379
Gisteren kreeg ik een leuke tip in het topic CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2

over zelf ijs maken en deze site

http://healthyissexy.co.u(...)ngs-and-pumpkin-pie/

Dus ik ga eens kijken of er plaats is in de vriezer om bananen in te vriezen, want dit wil ik wel een
keer als toetje :P



For now, you will need:

For the ice-cream:

3 frozen bananas

For the sauce:

1 tablespoon of raw cacao powder

1 tablespoon of coconut oil (melted)

1 teaspoon of agave sugar or agave syrup

1 tablespoon of almond butter

Er staan nog meer lekkere dingen op de site, cheesecake e.d. :Y
pi_131674695
quote:
14s.gif Op zondag 29 september 2013 15:20 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gisteren kreeg ik een leuke tip in het topic CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2

over zelf ijs maken en deze site

http://healthyissexy.co.u(...)ngs-and-pumpkin-pie/

Dus ik ga eens kijken of er plaats is in de vriezer om bananen in te vriezen, want dit wil ik wel een
keer als toetje :P

[ afbeelding ]

For now, you will need:

For the ice-cream:

3 frozen bananas

For the sauce:

1 tablespoon of raw cacao powder

1 tablespoon of coconut oil (melted)

1 teaspoon of agave sugar or agave syrup

1 tablespoon of almond butter

Er staan nog meer lekkere dingen op de site, cheesecake e.d. :Y
Het kan nog veel simpeler hoor! Als je goed rijpe bananen (in kleine stukjes) invriest heb je verder echt geen andere ingrediënten nodig voor een superlekker, zacht ijsje. Lukt overigens veel beter in een keukenmachine dan in een blender.
Ik eet als het warm is in de zomer mijn bananen bijna alleen in de vorm van zeer puur romig ijs O+

Linkjes:
http://www.choosingraw.com/banana-soft-serve/
http://thehonoursystem.com/2013/08/15/vegan-banana-ice-cream/
http://www.chantalrouthierphotography.com/blog/2012/1/26/the-worlds-healthiest-ice-cream.html

Weinig makkelijker dan recepten met welgeteld 1 ingrediënt, toch? *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131674860
En aangezien jullie lieverds in dit topic blijkbaar niet zo best op de hoogte zijn van vegan basics, hier nóg een tip . :P

Zuivelvrije slagroom, gemaakt van stijfgeklopte kokosmelk!

Instructie:
http://kblog.lunchboxbunch.com/2011/09/how-to-make-whipped-coconut-cream-from.html

Foto's:



Niets meer nodig dan een blik kokosmelk en wat poedersuiker, en een koelkast. Waanzinnig spul! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_131674940
quote:
14s.gif Op zondag 29 september 2013 15:20 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dus ik ga eens kijken of er plaats is in de vriezer om bananen in te vriezen, want dit wil ik wel een
keer als toetje
Ik ben dol op dat ijs! Je moet het wel direct opeten, want als het een beetje smelt wordt het bananendrap en dat smaakt niet zo geweldig. Ook erg lekker met pindakaas of een beetje cacao.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131675249
Kersen mee-invriezen en pureren is ook lekker. :9

quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Het kan nog veel simpeler hoor!

O wacht, de overige ingrediënten waren alleen voor de saus. Nevermind. :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_131678070
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik ben dol op dat ijs! Je moet het wel direct opeten, want als het een beetje smelt wordt het bananendrap en dat smaakt niet zo geweldig. Ook erg lekker met pindakaas of een beetje cacao.
Bananen zitten inmiddels in de vriezer :D , ik ga eerst eens met chocoladesaus proberen.
lijkt me zo lekker :@

quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:45 schreef minilot het volgende:


[..]

O wacht, de overige ingrediënten waren alleen voor de saus. Nevermind. :D
Ja! :D
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 15:35 schreef minilot het volgende:
En aangezien jullie lieverds in dit topic blijkbaar niet zo best op de hoogte zijn van vegan basics, hier nóg een tip . :P

Zuivelvrije slagroom, gemaakt van stijfgeklopte kokosmelk!

Instructie:
http://kblog.lunchboxbunch.com/2011/09/how-to-make-whipped-coconut-cream-from.html

Foto's:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Niets meer nodig dan een blik kokosmelk en wat poedersuiker, en een koelkast. Waanzinnig spul! O+
_O_ :D
pi_131688375
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:49 schreef mascara-klodder het volgende:
Als je je daar allemaal mee bezig moet gaan houden is de lol van met eten bezig zijn er toch ook snel vanaf :@
Als je gewoon gevarieerd vegetarisch eet, hoef je nergens echt specifiek op te gaan letten is mijn ervaring. Bijna automatisch is zo'n dieet heel gevarieerd. Dus als je het niet lollig vindt, hoef je er niet echt in te verdiepen. Enige wat ik er sinds kort "bij" neem is lijnzaadolie, maar dat kan ook wel zonder. Bijvoorbeeld walnoten, maar die eet ik de laatste tijd dus niet meer vaak (financiele reden).

En de "bangmakerij" of laten we zeggen, bezorgdheid die je vooral vanuit vleeseters-hoek hoort, omtrend tekorten, laag energiepeil, niet lekker in je vel e.d. zou ik ook niet teveel op letten. Ik weet van heel veel mensen dat juist nadat ze vegetarisch gingen eten dat ze zich veel beter voelden. Dat geldt in ieder geval voor mij heel erg. Voor mij is het juist het vegetarisch dieet dat zorgt dat ik alles binnenkrijg. Toen ik nog vlees at was er zelden plek voor de dagelijkse gezonde vezels en de bekende "2 ons groenten en 2 stuks fruit."

(ik eet bij vrienden/familie bijvoorbeeld wel nog soms vlees zodat ze niet speciaal rekening hoeven te gaan houden met mij)

[ Bericht 2% gewijzigd door rijsttafel op 29-09-2013 21:29:41 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  maandag 30 september 2013 @ 12:13:26 #300
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_131704871
Ik denk dat het lage energiepeil/niet lekker in je vel etc niet geheel bangmakerij is hoor. Als jij van de ene op de andere dag heel anders gaat eten dan je lichaam gewend is, dan is het niet heel vreemd dat je je een tijdje "anders" voelt. En dat hoeft niet positief te zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')