Daarom noemde ik het ook 'kip'. Maar het zal wat beter bij de massa aanslaan dan bewerkte sojaeiwitblokjes. Anyway ik heb een bakje mee en ga het vanavond proberen.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:05 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het altijd zo idioot dat die dingen dan 'kip' in de naam hebben. Het is toch geen kip, waarom noem je het dan kip?
Het gehakt heet sinds dat incidentje ook gehacktquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:09 schreef Isabeau het volgende:
Het zou mooi zijn als er wat pakkende goede namen zouden zijn voor vleesvervangende producten En die komen vast ook wel een keer, maar ik zou het idd zelf ook niet weten
Ik heb ze net juist even toegevoegdquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks
Scherp. Ik haal die twee altijd door elkaarquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef douche-eendje het volgende:
Plus? Jumbo
@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleiding Want ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.
Met dat als reactie van DVS.
Die gingen ook automatisch mee, dus ik heb het maar zo gelaten.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Oh, ik zie het al, de OP is gewoon oud.
Misschien de vorige delen er even uithalen, die zijn niet nodig in deze reeks
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloegquote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Daarom noemde ik het ook 'kip'. Maar het zal wat beter bij de massa aanslaan dan bewerkte sojaeiwitblokjes. Anyway ik heb een bakje mee en ga het vanavond proberen.
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:11 schreef douche-eendje het volgende:
Het gehakt heet sinds dat incidentje ook gehackt
Quorn heeft al jaren ''stukjes'' dat werkt volgens mij ook prima?quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg
Bofkip!quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
Net zoals de Tonyn die al in het assortiment zit?quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien moeten dit dan maar Kyp-stukjes worden!
Vegetarische kipvervanger bijvoorbeeld klinkt prima. Van al die hippe termen wordt ik gelijk allergisch voor een product.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Sojaeiwitbrokjes is idd geen pakkende naam, maar het zou zo fijn zijn als die wel een keer werd bedacht. En aansloeg
Gedroogde sojabrokken, daar was ik altijd een groot fan van. Super voor in rijstschotels e.d.. Tegenwoordig hebben ze alleen nog maar van dat fijne gruis.quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef douche-eendje het volgende:
Plus? Jumbo
@ kip/vega: CDA heeft daar een tijd geleden kamervragen over gesteld want het was consumentenmisleiding Want ja, er zit geen kip in. Dus het moesten maar sojabrokken worden.
Met dat als reactie van DVS.
Dat laatste ga ik dus ook proberen maar ik hoop dus dat het dan wel lekker is omdat je alsnog die yoghurt proeft . Dus ik hoop dat het lekker is.quote:Op vrijdag 12 april 2013 11:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar je hebt toch ook gewoon Alpro Chocolademelk? Of wil je die ook niet?
http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak
En door die Aphro yogurt kan je toch gewoon zelf verse aarbeitjes of ander fruit doordoen?
Of mis ik iets
Ik denk dat je de sojajoyurt het beste in de blender kan doen met veel (bevroten)fruit wantquote:Op zondag 14 april 2013 14:13 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Dat laatste ga ik dus ook proberen maar ik hoop dus dat het dan wel lekker is omdat je alsnog die yoghurt proeft . Dus ik hoop dat het lekker is.
Die chocomel wil ik niet da's niet zo gezond .
Verder;
Ik vind het niet zo raar dat dat spul 'kip' heet o.i.d. Weinig mensen zijn van jongs af aan (peuter/kleuter) vegetariër dus dan weet je ook ong. wat je kan 'verwachten' denk ik. Qua smaak (al klopt dat vaak niet helemaal) maar ook qua gebruik en bereiding.
deze ook hoor!quote:Op donderdag 18 april 2013 13:34 schreef -Strawberry- het volgende:
Soya banana drink is zowaar lekker.
Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.quote:Op donderdag 18 april 2013 13:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
deze ook hoor!
[ afbeelding ]
http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak
Ja dat spul smaakt echt hetzelfdequote:Op donderdag 18 april 2013 14:54 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan?quote:Op maandag 22 april 2013 22:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!
http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx
Vandaag gegeten en het was lékker!
Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten
Fruitsalade als toetje
Bousin !quote:Op maandag 22 april 2013 22:27 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan?
quote:Op maandag 24 juni 2013 17:17 schreef msacras het volgende:
Deze heb ik laatst gemaakt, was niet zo veel werk maar zeker voor herhaling vatbaar!
Mooi! Vond ik zelf dus ook.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Uit dit topic CUL / Luie soep?
[..]
[ afbeelding ]
- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer
Zeer goed bevallen!
Mooi!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:09 schreef msacras het volgende:
[..]
Mooi! Vond ik zelf dus ook.
Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tevens TVP.జ్ఞా
God, dit klinkt goed! Deze ga ik onthouden.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 12:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)
4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines
Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.
Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.
Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.
Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.
Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.
Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.
Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.
Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.
Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan
Eet smakelijk!
Het smaakte ook goedquote:
Die ken ik niet, misschien maar eens proberen al eet ik zelden vleesvervangers.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 15:23 schreef -Strawberry- het volgende:
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We koken quinoa met een beetje vegeta en in een andere pan doen we:
- een klein beetje knoflook
- gesnipperde uitjes
- vega balletjes (en snijden we in vieren zodat we meer hebben )
- kikkererwten
- paprikastukjes
- 1 tot 1,5 fles chilisaus verdunt met wat water (afh. van hoe pittig je het wil)
JAMMIE. En snel te maken.
In de chilisaus van Calvè zit ansjovis dus die moet je sowieso niet hebben!I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
Ziet er goed uit! Zelf probeer ik de vleesvervangers ook te mijden (om dezelfde reden) maar aangezien ik heel weinig kook skills heb wordt het dan al gauw allemaal wat eentonig. Makkelijke oplossing natuurlijk: meer dingen uit gaan proberen in de keuken.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet.
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie!
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Jij bent een échte Diehardquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet.
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie!
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oké' ''theekransje off''
@ChipsZakje ik ben dol op zulke snelle gerechten
Ik '''lunch'' wel eens met quinoa.
Die quinoa kook ik af en toe een lading van, kan je best lang bewaren gelukkig in de koelkast, dus
dan kan je het gebruiken wanneer je er zin in hebt.
Voor een quinoa Lunch (of ontbijt als je dat wil) heb je nodig:
Gekookte guinoa
Koskos of Amandelmelk (gewone (soja) melk kan ook)
Verse Aarbeitjes
Beetje kaneel
Beetje Honing
Paar rozijntje
(hoeveel je van alles gebruikt moet ieder voor zich maar uitproberen, de één zal meer honing of minder kaneel erin willen dan de ander)
Warm de melk op in een steelpannetje, als het warm is, gas uitzetten.
Aardbeitjes, kaneel en honing erbij.
Mixen met de staafmixer, paar rozijntjes erbij en een paar scheppen quinoa.
Godenmaal!
ghehehehe zo heet het nu eenmaalquote:Op woensdag 21 augustus 2013 13:53 schreef Noek het volgende:
Lekkersimpel, the horror!
Leuke site, Fann. Ga het bekijken. Eet de Griek wel vlees? Hier thuis eten ze wel vlees maar wel veel minder dan de gemiddelde beer, zeg maar.
Gekke Grieken.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 14:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ghehehehe zo heet het nu eenmaal
Nee, die Griek was al veel eerder Vegetariër maar wel een hele rare, hij heeft in zijn hele leven
nog nooit een stuk vlees (of vis) gegeten, maat at wel gerechten met gehakt erdoor of gehaktballetjes
en van de Mac of Burger King was ie ook niet vies, o jah en van die gore worstjes uit blik
Maar nu niet meer, vandaar dat we soms het ''nep'' gehakt gebruiken, zeker voor sommige
Griekse gerechten, en een notenburger voor een hamburger
Tja ik weet het, rare jongen die Grieken
Ah, ja en in sommige gerechten zoals gevulde paprika hebben we de rijst inmiddels vervangen
voor Quinoa, werk prima!
Zo is dat. care/ ik lust zelf geen sushi maar ik denk dat dat ook wel prima zal werkenquote:Op woensdag 21 augustus 2013 14:50 schreef Noek het volgende:
[..]
Gekke Grieken.
Ik maak sushi met quinoa. Hier gaat elke Japan-freak van over de flos. /care
Vind het erg lekker met avocado, omelet, komkommer, etc.
Mijn baby mag geen bierquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 17:32 schreef thabit het volgende:
Ik weet dat je er bier van kunt maken, maar verder weet ik er eigenlijk ook niks van.
[ afbeelding ]
Ach misschien met oud&nieuw, hoort er een beetje bij hè, kunnen ze niet vroeg genoeg leren!quote:
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.
Ik ga straks eens even zoeken!quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:36 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Ik ga het gewoon eens proberen De C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.
Ik ben een groot fan, maar mini heeft het nog niet gehad vreemd genoeg.
AH heeft het ook, gewoon van Lassiequote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:05 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik ga het gewoon eens proberen De C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.
Ja dat pak bedoelde ikquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
AH heeft het ook, gewoon van Lassie
http://www.ah.nl/appie/pr(...)ah%20quinoa&ns_fee=0
[ afbeelding ]
Ik had ergens een link neergezet wat quinoa precies is, goed spul hoor
http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen
Hier is nog een fijne receptensite voor Quinoa
http://vegetarian.about.c(...)tp/quinoarecipes.htm
Succes!
Ja denk je? Ik vond het wel logisch klinken, vooral van die aardbeienquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Biologische aardbeien worden zo gekweekt, afrikaantjes (de plantjes dan) i.p.v. bestrijdingsmiddelenquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Er staan ook wel recepten met vlees bij, maar die sla ik over of pas ik aanquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:14 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan lettenquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:12 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, vooral lokale producten halen dus.. Dat probeerde ik al wegens minder transport en dus beter voor het milieu, maar die gifstoffen zijn dan nog een extra reden.
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan letten
al zal het moeilijk worden om álle groente en fruit te krijgen, want volgens mij worden sommige
soorten gewoon niet in Nederland gekweekt, maar dat moet ik even bekijken en als het niet
anders kan dan maar Biologische, vooral de aardbeien zit me niet lekker
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:25 schreef Vork het volgende:
[..]
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.
daar mee bespoten worden eigenlijk
Voor de rest koop ik eigenlijk alles wel van Nederlandse bodem, maar de Mango en Advocado's komen toch écht elders vandaan, blauwe besjes (even snel op het doosje gekeken) staat Beverwijk
op, dus zal wel goed zijn...
nee dat denk ik ook niet, het is alleen een stuk goedkoperquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:35 schreef Vork het volgende:
[..]
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.
Ja, was het lekker? Mooi zo!quote:Op maandag 26 augustus 2013 17:51 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Het was godsgruwelijk lekker!!! Zelfs mijn piepert (euhh lust ik niet!) van een man wou nog een tweede bord vol..
Heb de geitenkaas (bah..) vervangen door gewone witte kaas.. nomnomnom
Foto is overbodig, ik heb nu al hongerquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, was het lekker? Mooi zo!
Ik heb mijn eigen recept voor prei, dat maak ik al járen zo, ik heb alleen de rijst inmiddels
vervangen voor Quinoa
Prei in stukjes snijden, olijfolie in de pan, prei even in de hete olijfolie omscheppen,
kokend water erbij totdat de prei ''drijft'', Quinoa erbij, zout en een theelepel tomatenpuree,
(die ga ik vervangen voor een scheut gezeefde tomaten uit zo'n kartonnetje) net zo lang laten
pruttelen totdat alles gaar is.
Voordat je gaat eten besprenkelen met vers citroensap.
Je eet er lekker vers stokbrood bij, al eet ik er tegenwoordig volkoren brood bij.
Is een héél oud recept van Griekse Grootmoeder
edit: volgende keer dat ik het maak, maak ik wel even een fotootje als ik het niet vergeet
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggenquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Foto is overbodig, ik heb nu al honger
Zal je recept onthouden, ga ik van de week ook eens maken.
Ik ben echt een hele slechte kok.. Maak vaak maar wat makkelijks, maar niet altijd goed en gezond dus. Nu mijn zoon wat ouder wordt wil ik toch wat meer experimenteren met vegetarisch voedsel. Er is zó veel gezonds, maar ik maak het gewoon nooit Mijn beeb heeft de laatste paar keren gezellig bij mij in de keuken gezeten, maakt het koken toch wat leuker
Vraagje; linzen schijnen ook heel gezond te zijn voor vegetariërs. Heb alleen geen idee wat het is, hoe het er uitziet en hoe het proeft Jij nog lekkere makkelijke recepten?
Dankje! Ik ga het een dezer dagen eens proberen. Ben benieuwd of quinoa ook zo lekker is. Ben uitgegeten op gewone rijst, en de risotto was zó'n gruwelijk succes.. Mijn zoon wist zonet niet hoe snel hij z'n mond weer moest opendoenquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.
Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen
Ik heb wel nog een héél makkelijk receptje voor Aardappelsalade (ook van Griekse Grootmoeder)quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Jij nog lekkere makkelijke recepten?
Wel bonen! Bruine en Wittequote:Op maandag 26 augustus 2013 20:10 schreef Vork het volgende:
Nog nooit linzen gegeten? Wat zijn jullie voor vegetariërs? Wel bonen toch?
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn. Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Staat nog op mijn to-do lijst. Zo wil ik als ik in Nepal ben daar ook een echte dahl leren makenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:13 schreef Vork het volgende:
[..]
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)
Ah, op die site ga ik even neuzen , ik zat al te googelenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn (ik maak zelf deze graag: http://www.devegetarier.n(...)of-dal-met-bloemkool ). Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah, op die site ga ik even neuzen , ik zat al te googelen
en ik kreeg de link van deze site'squote:tomorrow I'll go to XXX and get the recipe from my mom, because she makes the best!!!!
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediënten, zoals linzen en bonenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.
Nee, het is al vaker tegen me gezegd, misschien dat ik dat boek dan toch maar moet kopenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.
OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopicquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:19 schreef Vork het volgende:
[..]
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediënten, zoals linzen en bonen
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoorquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic
Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
ik lust geen olijven maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nuquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:22 schreef Vork het volgende:
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor
http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic
Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
IJs met slagroom! maar als je wilt afvallen is dat weer geen succesquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
Dat is misschien ook wel iets voor mijquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie
Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik lust geen olijven maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu
want ik heb er nu wel een zooitje
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaasquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is misschien ook wel iets voor mij
Niet zo moeilijk ook
Champignons en bulgur vind ik gelukkig erg lekker (tofu is niet echt mijn ding...), maar het is best lastig om er nu rekening mee te houden omdat ik ineens zoveel aan het sporten ben. Eet nu iedere avond dan ook maar een bak magere kwark met wat muesli (speltmuesli met noten) erdoor en soms voor de lekker snack ik ook nog wel eens wat gestoomde sojabonen.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Vork het volgende:
[..]
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.
Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
Mwah, laten we dat maar niet doen inderdaadquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
IJs met slagroom! maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes
Ik lust ook geen feta maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ikquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:31 schreef Vork het volgende:
[..]
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te kokenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:32 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas
Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
Kappertjes vind ik zelf een prima olijven-vervanger. Dit gaat niet altijd op, maar gerechten bijvoorbeeld een beetje olijfjes ingaan voor een zoute tegenhanger, daar kunnen kunnen kappertjes ook wel vaak in.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik lust ook geen feta maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.
Voorlopig ben ik wel zoet
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef Vork het volgende:
[..]
O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fetaquote:Originele feta wordt nog steeds gemaakt door schaapherders in de mediterrane bergen van ongepasteuriseerde melk. Binnen de Europese Unie is feta sinds juli 2002 een Beschermde Oorsprongsbenaming. Alleen kaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland (zie paragraaf Feta-besluit) en die gemaakt wordt van schapenmelk of een mengsel van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied mag de naam "feta" dragen.
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-receptquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken
Mijn favo recept is dan:
Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.
Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroniquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken
Mijn favo recept is dan:
Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.
Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariër gaquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:42 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept
En feta Maar nog beter: halloumi
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niksquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroni
Elke keer als ik uitgebreid vers ga koken en zelf de groentes snij... hoeven ze het hier niet.. Mijn man is zo'n pieperd die niets lust op zijn manier. Hij hoefde de kaas vanavond ook niet door de risotto.. En ja hoor, meneer vond het heerlijk
Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Feta
Is nog niet zo héél lang geleden een rel om geweest, omdat sommige fabrikanten er Feta op hadden
gezet, dat mag dus niet
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Vork het volgende:
[..]
Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.
Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik heb er geen geduld voor.. En ben zó niet creatief, vooral niet met eten.. Heb besloten om hier inspiratie op te doen, als het maar snel en makkelijke gerechten zijn.
Hahaha dat komt er helemaal niet in Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker...quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niks
probeer gewoon dat recept van mij, wie weet vindt ie het lekker, ben je snel klaar ook,
geef je hem 's avond nog een bakkie noten, ben je ook klaar
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Klopt, maar ik ben nu nog niet enthousiast genoeg om uren in de keuken te staan. Daarnaast is vers eten vaak duurder, ja klinkt idioot, maar moet een beetje op het budget letten. En mijn baby moet mee kunnen eten, dus dan worden grote stukken groente het ook alweer niet. Courgette kan hij niet wegkrijgen bijv, veelste taai..quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Vork het volgende:
[..]
Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.
Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Hahaha dat komt er helemaal niet in Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker...
Hij wist niet dat het een vegaburger was, want dat lust meneer ook niet. Maar hij heeft hem heerlijk opgegeten hoor Kijkt hij ook nog vies als ik hem na de tijd vertel dat het geen kip was. Sukkel..quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....
Vegetarische slagers heeft wel een paar lekkere dingen als hij persé zoiets wil, of dat nepgehakt
van Goodbite, dat gebruik ik ook ''wel eens''
klinkt wel goedquote:she knows some tricks when cooking them,but it's very simple to cook
Friday when I return from XXX I'll send you the receipe
All I remember is that,when she boils them,she adds a bit garlic,chopped onions,tomatoes,salt,at the beginning,and adds some rice later,and some olive oil 5 minutes before they are ready.Wait till Friday to send you the exact procedure
Goedzo!quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariër ga
bestellen
Zoiets moet ik idd ook eens gaan doen nu ik een vriezer heb.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Logisch, een goede basis hoeft niet veel te kosten of heel complex te zijn, als de ingredienten maar goed zijnquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediënten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopstequote:Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediënten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijkquote:Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste
en nu ga ik even op zoek naar dat kookboek!
Nouja, die standaard tomaten, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Ze hebben wel vaak de wat smakelijkere, vaak kleinere varianten voor een fractie van de doorsnee supermarktprijs.quote:Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste
Ik heb een geheim adresjequote:Op maandag 26 augustus 2013 21:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 26 augustus 2013 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb een geheim adresjeIk heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardagSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Komt goed uit ik ben ook binnenkort jarigquote:Op maandag 26 augustus 2013 23:00 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardag
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Probeer dierlijke producten te eten zoals eieren en melk, zodat je aan je b12 komt. Ijzer kan een probleem zijn als je geen vleesvervangers eet, maar daar zijn ook andere bronnen voor.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.
Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.
Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
In dit topic staan een helboel eenvoudige recepten maar ook links naar receptensite's,quote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.
Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.
Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaanquote:Op woensdag 28 augustus 2013 15:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En vervang in al je gerechten met rijst de rijst met Quinoa, daar hebben we het ook al over gehad
in dit topic, moet je even teruglezen.
Ah, nou ja, mocht je toevallig nieuwe recepten tegenkomen met rijst, dan zou jequote:Op woensdag 28 augustus 2013 15:49 schreef Young_David het volgende:
[..]
Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaan
Pictures en recept!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 15:57 schreef douche-eendje het volgende:
Vanavond linzenburgers maken..
Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast, voor morgenquote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van Die rommel is nieteens lekker
Ziet er lekker uit! Eet Smakelijk!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:25 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden )
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei
Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.
Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.
ghehehehe...quote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van Die rommel is nieteens lekker
Ik hou ervan! Heb ook een hele voorraad aan gedroogde linzen,quote:
Op woensdag 28
augustus 2013 19:46 schreef
douche-eendje het
volgende:
[..]
Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast,
voor morgen
Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staatquote:
Uit welk jaar komt ie?quote:Op woensdag 28 augustus 2013 20:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staat
Sorry hoor maar ik hou van lekker eten, sta graag uren in de keuken ook, heerlijk om met voedsel bezig te zijn
Halloumiverslaving hierquote:Op woensdag 28 augustus 2013 21:28 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik ben verslaafd aan kaas Ik lust geen melk of eieren, maar kaas.. Anders was ik denk ik veganist geweest. Ben ook anti leer/bont
Ik moest googlenquote:
Ja, kan je ook doen er zijn best veel manieren, als ik er ''ontbijt'' van maak kook ik het alleen in water, ergens in het topic staat een you toepje dat is ook een lekkere manier en op deze manierquote:Op woensdag 28 augustus 2013 21:14 schreef Poesopstokje het volgende:
Heuy Fann! Ik ga morgen quinoa maken met wokgroenten. Is het een idee om de quinoa te koken in bouillon? Of trekt de smaak er niet zo in.. Vond het met de risotto wel erg lekker namelijk..
Het is echt lekker. Kaas die je kunt bakken Hij maakt een squeek-geluidje als je hem eet, is ietwat zoutig... bohquote:Op woensdag 28 augustus 2013 21:31 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik moest googlen
Hier roomkaas, oude kaas, brie en geraspte kaas. Hoe ouder hoe beter..
-edit- en feta en witte kaas!
Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren?quote:
Ik zat even in één van kookboeken te bladeren en toen moest ik aan jou denkenquote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.
Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.
Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets of olijven en nogquote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:10 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren?
Eeuwig jong dusquote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets of olijven en nog
wel een paar dingen
Worteltjes vind ik dan weer lekker Spruitjes, vroeger niet hoe mijn moeder diequote:Op donderdag 29 augustus 2013 09:58 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik lus geen wortel.. Alleen rauw, maar niet die gore stukjes uit groentepakketten. Of gekookte wortel, nóg erger En tuinbonen en spruitjes.
Voor de rest vreet ik alles
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 09:59 schreef Poesopstokje het volgende:
Even iets stoms hè.. Missen jullie bepaalde vleessoorten ook?
Ik lustte in het algemeen geen vlees, alleen wat er niet op leek. Gepaneerd en zulks.
Maar waar ik écht verslaafd aan was was salami Ik moet nog altijd even aan m'n man z'n pizza ruiken voordat ie hem mag opeten.. Salami
Salami heb ik nooit gelustquote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:05 schreef douche-eendje het volgende:
Salami is waarschijnlijk wel het enige wat ik mis. Ter compensatie dan maar zo af en toe een goede aioli...
Goh. Wat vreemd fannvanlustikniequote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
[..]
Salami heb ik nooit gelust
Biefstuk ook niet van die sudderlappies vond ik dan wel weer wél lekkerquote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:49 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Goh. Wat vreemd fannvanlustiknie
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:31 schreef douche-eendje het volgende:
Maar wat als er een vv van salami is?
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:31 schreef douche-eendje het volgende:
Maar wat als er een vv van salami is?
Waar is dat te krijgen?quote:
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Frikandel speciaal
''ril'' nooit gegeten nooit gelezen wat er in zat
bij Super de Boer zeggen ze hier..quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:55 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
[..]
Waar is dat te krijgen?
Kaaskroketten!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:56 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!
Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker
Van de Jumbooooooo!!!!!!quote:
10 euro verzendkosten? Dat is wel héél veel...quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:58 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Van de Jumbooooooo!!!!!!
Zit hier 20km verderop, maar af en toe als ik in de buurt ben sla ik ze in. Evenals de VV boterhamworst en smeerworst.
http://www.veggiedeli.nl/(...)search&action=search Webwinkel, helaas 10 euro verz.kosten..
Ow.. enne ik durf het bijna niet te zeggen maar ik lustte al nooit vleeswaren op broodquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
10 euro verzendkosten? Dat is wel héél veel...
Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
Deze zijn ook héél lekkerquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:03 schreef Selestha het volgende:
Kaaskroketten kan je ook gewoon bij de AH kopen hoor, vriesvak Zijn lekker ook.
Verkeerde kant van Fryslânquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
10 euro verzendkosten? Dat is wel héél veel...
Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
Frikandellen zijn super lekker. Vind ik.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:56 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!
Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker
Ja Maar ik zou ze niet meer kunnen eten.. het idee alleen al..quote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:35 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Frikandellen zijn super lekker. Vind ik.
Die bedoelde ikquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Deze zijn ook héél lekker
http://www.mora.nl/1164/p(...)or-fijnproevers.html
[ afbeelding ]
Heb ze vanmiddag genaakt . Ze zijn heerlijk! de eerste had ik te dun gemaakt , die vielen bij het omdraaien uit elkaar. Aldoende leert menquote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:25 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden )
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei
Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.
Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.
Tofquote:Op donderdag 29 augustus 2013 17:05 schreef N.icka het volgende:
[..]
Heb ze vanmiddag genaakt . Ze zijn heerlijk! de eerste had ik te dun gemaakt , die vielen bij het omdraaien uit elkaar. Aldoende leert men
Dat was allesquote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:24 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tof
Poes, wat was er niet lekker aan? Wat voor ingredienten heb je nog meer gebruikt?
quote:Hmmm?? Wat ist?? Zal vast goed ruiken, maar ziet er nog niet heel smakelijk uit!! hahaha!
quote:Ziet er idd niet echt lekker uit hihi
quote:Moest je overgeven?
quote:Wat is dat??????
Ik moet eerlijk zeggen mijn paprika's zagen er lekkerder uitquote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:51 schreef Poesopstokje het volgende:
Paar quotes van Facebook;
[..]
[..]
[..]
[..]
Had je datzelfde recept wel eens met gewone rijst geprobeerd? lijkt me ook niet zo lekkerquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Bhuw..
Ik hoef in elk geval geen quinoa weer, we hebben het wel afgeleerd..
Het was allemaal super lekker, op de quinoa en zonnebloempitten na.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Had je datzelfde recept wel eens met gewone rijst geprobeerd? lijkt me ook niet zo lekker
maar bij mij mislukt ook wel eens iets hoor en als je het echt niet lekker vind hou je je toch
gewoon bij zilvervliesrijst, dat is ook gezond, niks moet, maar je hebt het in elk geval geprobeerd
en dat is toch tof van je
Geen quinoa meer voor jou dan, is toch geen ramp?quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:38 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Het was allemaal super lekker, op de quinoa en zonnebloempitten na.
Had zelf nog nooit verse spinazie gemaakt/gegeten, viel ook wel goed. Moet gewoon eens een roerbakgerecht maken met alle andere ingrediënten, want dat was wél echt lekker!
Tip; de Lidl heeft blokken cheddarkaas, volledig vegetarisch (incl stremsel). Heel pittig en heeeel lekker
Ja maar het is zo gezondquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Geen quinoa meer voor jou dan, is toch geen ramp?
Op naar je volgende gerecht, dat wordt vast een succes en dan willen we het recept
Nou ja, zilvervliesrijst is óók gezond dus hou je je lekker daarbij, ik vind het wel tof dat je hetquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:41 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ja maar het is zo gezond
Ik heb komende dagen niet zoveel tijd om uitgebreid te koken. Zal volgende week eens kijken. Ik houd jullie recepten in de gaten
De paprika's zien er heerlijk uit trouwens!
Dankje, ben er zelf ook blij meequote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou ja, zilvervliesrijst is óók gezond dus hou je je lekker daarbij, ik vind het wel tof dat je het
toch hebt geprobeerd écht waar!
Ik lust ook zoveel dingen niet, weet je nog?
Dan probeer je die gewoon met rijst! Ik moet eerlijk zeggen, ze waren ook écht héél lekkerquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:41 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
De paprika's zien er heerlijk uit trouwens!
Moet niet te exotisch, want dan heb ik ''lust ik niet!'' weer te piepen.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dan probeer je die gewoon met rijst! Ik moet eerlijk zeggen, ze waren ook écht héél lekker
Ah.. jij bent meer van ''de Hollandse Pot'' is óók lekker, ik zal even kijken of ik iets voor je heb,quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:47 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Moet niet te exotisch, want dan heb ik ''lust ik niet!'' weer te piepen.
En nu hou ik op te sc-en
Mijn man is ''lust ik niet!!''quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah.. jij bent meer van ''de Hollandse Pot'' is óók lekker, ik zal even kijken of ik iets voor je heb,
maar dat komt dan nog wel hier te staan beloofd!
Ja, Aardappels groente vlees doe ik niet meer aan maar je kan bevoorbeeld wel hacheequote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:50 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Mijn man is ''lust ik niet!!''
DIE is van de aardappels/groente/vlees. Af en toe pasta (lees; simpele macaroni) en dan houdt het wel weer op. Als ik hem mijn risotto niet had laten proeven had hij het laten staan, gegarandeerd.
De Kip van de Vegetarische slager kan ik wel aanbevelen trouwens, als hij die niet lust is ie gek!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:50 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Mijn man is ''lust ik niet!!''
Die had ik bijna over het hoofd gezien! Ziet er helemaal niet slecht uit!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:51 schreef douche-eendje het volgende:
Voor een AGV-vervanger/stamppot vind ik deze wel lekker:
http://www.ah.nl/allerhan(...)/?rq=paksoi+rookkaas
Ik vind er ook niks aan hoor. Maar maak het wel geregeld voor m'n zoontje, die moet wel goed en gezond eten vind ik.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, Aardappels groente vlees doe ik niet meer aan maar je kan bevoorbeeld wel hachee
maken ofzo met dat spul van de Vegetarische slager, dat is ook écht Hollands, maar dat zal hij
ook wel niet lusten als het een échte vleeseter is
Ik vind het er niet zo lekker uitzienquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:51 schreef douche-eendje het volgende:
Voor een AGV-vervanger/stamppot vind ik deze wel lekker:
http://www.ah.nl/allerhan(...)/?rq=paksoi+rookkaas
Ja echt?quote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:30 schreef douche-eendje het volgende:
Voor DVS hoef je niet naar Amsterdam hoor.. Jumbo
Ja, best lastig als jij de enige bent die Vegetarisch eetquote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:29 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik vind er ook niks aan hoor. Maar maak het wel geregeld voor m'n zoontje, die moet wel goed en gezond eten vind ik.
Mijn man werkt heel onregelmatig, dus de avonden dat hij niet mee-eet eet ik ook gewoon een broodje of pizza Hou totaal niet van koken, en al helemaal niet voor mezelf! Zoontje daarintegen heeft een vriezer vol met zelfmaak hapjes, die krijgt gelukkig wel goed te eten
Vegetarische slager klinkt wel goed, maar daar kan ik niet voor naar A'dam rijden. Ik hou het voorlopig wel bij het spul uit de supermarkt. En anders maar zonder!
Mijn man eet regelmatig verplicht vega hoor. Blijf niet bezigquote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, best lastig als jij de enige bent die Vegetarisch eet
De spullen van de Vegetarische slager verkopen ze ook bij de Jumbo, maar een paar dingen maar,
ze hebben wel een online winkel dan wordt het bevroren bij je thuis gebracht, mocht je het toch eens willen proberen.
lees dit eens door dan....quote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:35 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Mijn man eet regelmatig verplicht vega hoor. Blijf niet bezig
In principe hoeft dat hele VV niet van mij. Zo'n burger is meer voor het idee bij AGV. Het gaat mij er meer om dat ik voldoende voedingsstoffen binnenkrijg.
Had laatst bij het bloed doneren een hele hoge HB gehalte. Geen idee waar het wegkomt, maar zeer bijzonder voor een slecht etende vega.
Ik eet geen ei, drink geen melk/zuivel en eet maar 2 boterhammen per dag.quote:wekelijks in totaal 4 eieren, dus buiten de warme maaltijd om nog 2 eieren (vanwege de vitamine B12-voorziening);
één van de zes dagelijkse boterhammen wordt met kaas belegd, twee met appelstroop en twee met notenpasta of tahin (appelstroop en notenpasta zijn beide rijk aan ijzer);
conform de aanbevelingen van het Voedingscentrum (m.a.w.: geldt ook voor niet-vegetariërs) wordt ook nog dagelijks (voor een volwassene) 450 ml zuivel aanbevolen. Dit kan (karne)melk zijn, maar ook zuiveltoetjes en yoghurt in de muesli bij het ontbijt.
bij elke maaltijd moet een vitamine C rijke bron i.v.m. ijzeropname genuttigd worden.
Het is een godswonder dat je nog leeft danquote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik eet geen ei, drink geen melk/zuivel en eet maar 2 boterhammen per dag.
Het is een godswonder dat ik een kind van 8 pond heb weten te produceren met zo'n dieet..
Ja echt hè! En nee, ik ben niet een uitgemergeld bleek kindquote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Het is een godswonder dat je nog leeft dan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:48 schreef Poesopstokje het volgende:Welterusten!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat jij meer hebt aan Veganistische recepten eigenlijk, zijn ook een zooi topics vol vanquote:Op donderdag 29 augustus 2013 22:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik eet geen ei, drink geen melk/zuivel en eet maar 2 boterhammen per dag.
Ik heb al vanaf kleins af aan een verstoord eetritme Ben daar momenteel ook voor in therapie.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 23:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik denk dat jij meer hebt aan Veganistische recepten eigenlijk, zijn ook een zooi topics vol van
CUL / Recepten die 100% plantaardig zijn.
Misschien handig om daar eens te lezen...
Ah, oké dan snap ik het wel, maar heb je dan van je arts je dan verder helemaal niet onderzochtquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 10:45 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik heb al vanaf kleins af aan een verstoord eetritme Ben daar momenteel ook voor in therapie.
Ik moet mezelf gewoon een flinke trap onder de kont geven om goed en gezond te koken én te eten. Ik vind het alleen doodzonde dat ik net zoals gisteren een recept maak met voor mij dure ingrediënten, en dat het vervolgens gewoon niet eetbaar is
Ik ga meer met groenten doen, wokken, grillen etc. Dan weet ik tenminste zeker dat ik het lekker vind Eventueel met gebakken ei, desnoods gekookt.
Want begrijpen doe ik het niet hoor.. Zo'n hoog HB gehalte, zo'n gezond kind op de wereld gezet
Nu maak je me bang Die verschijnselen heb ik niet, voel me voor de rest ook prima en gezondquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 10:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ga eerst eens langs je huisarts
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polycythemie
Ah, oké ik wilde je niet bang maken als je je verder goed voelt en je dokter vindt hetquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 11:59 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Nu maak je me bang Die verschijnselen heb ik niet, voel me voor de rest ook prima en gezond
Slik trouwens wel elke dag A/Z vitamines en extra vit C.
Ah! Doe ik dat de volgende keer ook, dankjewel!quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 13:23 schreef douche-eendje het volgende:
Speltmeel heb ik in huis ja, prima meel om pannenkoeken van te bakken.
Paar weken terug met bloed doneren iets van 9.nogwat.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 13:28 schreef douche-eendje het volgende:
Poes, hoe hoog was je hb dan, btw?
ook een leuk idee!quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 14:38 schreef Maria2.0 het volgende:
Pizzabodem van speltmeel! En dan insmeren met pesto of tapenade en beleggen met groente. Gezonde pizza!
Ik heb er geen verstand van, hoe hoog of laag moet dat zijn dan normaal?quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 15:11 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Paar weken terug met bloed doneren iets van 9.nogwat.
Mevrouw de prikker stond er behoorlijk van te kijken, zo ''net na'' de bevalling + vegetariër zijn.
Geen idee Ze zei iig dat hij heel hoog was voor een net-moeder/vegetariër. Dan zal het wel zo zijnquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 16:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb er geen verstand van, hoe hoog of laag moet dat zijn dan normaal?
Ondergrens voor donatie is 7.8, normaal voor vrouw is 7.5+. Ik zit zelf zo rond de 8.7quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 16:50 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Geen idee Ze zei iig dat hij heel hoog was voor een net-moeder/vegetariër. Dan zal het wel zo zijn
Oh dan zal het wel goed zijn toch?quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:14 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ondergrens voor donatie is 7.8, normaal voor vrouw is 7.5+. Ik zit zelf zo rond de 8.7
Als het niet goed was geweest had de bloedbank je allang doorgestuurd naar de huisarts.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:29 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Oh dan zal het wel goed zijn toch?
Ja dat lijkt me dan ook wel. Nu is de vraag nog steeds; hoe komt het zo hoog?quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:34 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Als het niet goed was geweest had de bloedbank je allang doorgestuurd naar de huisarts.
Roken, veel ijzerrijke producten, van nature een hoog hb... dat je vegetarier bent hoeft er niet direct voor te zorgen dat je bloedarmoede hebtquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:35 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ja dat lijkt me dan ook wel. Nu is de vraag nog steeds; hoe komt het zo hoog?
Roken? Ik rook als een ketter Maar wat heeft dat met ijzergehalte te maken?quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Roken, veel ijzerrijke producten, van nature een hoog hb... dat je vegetarier bent hoeft er niet direct voor te zorgen dat je bloedarmoede hebt
Bhuwquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:50 schreef douche-eendje het volgende:
Rokers hebben over het algemeen een hoger hb-gehalte door alle troep die ze vrijwillig inhaleren
Ik had 's avonds om 8 uur een feestje dus ik had gewoon Spaghetti en zo'n bakje Spaghettisausquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:52 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Bhuw
Nu weer ontopic! Wat hebben jullie gegeten vanavond?
Bhwaaa, jij liever als ik Als het maar gesmaakt heeft!quote:Op zondag 1 september 2013 13:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had 's avonds om 8 uur een feestje dus ik had gewoon Spaghetti en zo'n bakje Spaghettisaus
uit de vriezer, geen tijd en zin om te koken en 's avonds heb ik meer gezopen dan gegeten
Maar dat doe ik ook maar 1x per jaar, dus dan mag het
Ik heb er nog niet over nagedacht wat ik vanavond ga eten zo lang ben ik niet wakkerquote:Op zondag 1 september 2013 13:32 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Bhwaaa, jij liever als ik Als het maar gesmaakt heeft!
Ik heb nu weer een pan risotto op het vuur staan pruttelen. Mét verse spinazie wat ik nog over had van de quinoa. Vanmiddag de hort op, dus staat het eten alvast klaar vanavond
Het is vanmiddag een halve 4 cheese pizza geworden http://m.newyorkpizza.nl/(...)D1qrkCFcmV3godgBUA0gquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 18:52 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Nu weer ontopic! Wat hebben jullie gegeten vanavond?
Lekkerr!! Vooral de pizzaquote:Op zondag 1 september 2013 21:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Het is vanmiddag een halve 4 cheese pizza geworden http://m.newyorkpizza.nl/(...)D1qrkCFcmV3godgBUA0g
En voor de avond iets gezonder, witte bonensalade en ergens tussendoor nog een Smoothie
vandaag weer een beetje een luie dag maar tis ook zondag
Sterkte morgen dan! Morgen ga ik wel iets gezonders etenquote:Op zondag 1 september 2013 21:32 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Lekkerr!! Vooral de pizza
Morgen moet ik naar het ziekenhuis, dus ben ik zielig. Mag dan 's avonds patat bestellen, mét twee kaaskroketten! Ik kijk er nu al naar uit
Dankje! Vooruitzicht naar kaaskroketten maakt veel goed gelukkigquote:Op zondag 1 september 2013 21:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Sterkte morgen dan! Morgen ga ik wel iets gezonders eten
Ik zou nog een Grieks Linzen recept krijgen bedenk ik ineens, nog niks gezienquote:Op zondag 1 september 2013 21:41 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik zie veel recepten met gebakken/gewokte groenten. Lijkt me wel makkelijk, zakje roerbakmix + blikje linzen, klaar!
Ohja! Dat was ik alweer vergeten. Ik ga eerst eens goedkope blikjes linzen proberen, straks is het weer een fiascoquote:Op zondag 1 september 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik zou nog een Grieks Linzen recept krijgen bedenk ik ineens, nog niks gezien
zal nog wel komen dan
GRIEKSE LINZENSOEPquote:Op zondag 1 september 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik zou nog een Grieks Linzen recept krijgen bedenk ik ineens, nog niks gezien
zal nog wel komen dan
Gepureerde tomaten koken?! Kan dat?quote:Op maandag 2 september 2013 02:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
GRIEKSE LINZENSOEP
250 gr kleine linzen
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 liter water
1 medium grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper
(eventueel Oregano)
rode wijnazijn
Doe het water, de tomaten, laurierblaadjes, uien en knoflook in een pan.
Breng langzaam aan de kook
Doe de linzen en de olijfolie erbij.
Laat alles ongeveer een uurtje pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
Haal de laurierblaadjes eruit.
Peper en zout naar smaak toevoegen
Als je wil kan je er een beetje rode wijnazijn bijdoen.
Zo maak je toch ook tomatensoep?quote:Op maandag 2 september 2013 09:32 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Gepureerde tomaten koken?! Kan dat?
Tl;drquote:Op maandag 2 september 2013 10:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Zo maak je toch ook tomatensoep?
http://www.kookjij.nl/recept-verse-tomatensoep-1
Bereiding
Snijd de uien in kleine stukjes. Doe de tomaten met een beetje water in een grote pan en laat ze even koken. Doe ze daarna in een blender of maak ze fijn met een staafmixer en doe ze daarna in een zeef. Je kunt in plaats van verse tomaten ook (evt. deels) potjes totmatenbouillon en water gebruiken. Zet de gepureerde en gezeefde tomatenbrij op het vuur en breng het langzaam aan de kook. Doe de gesneden uien erbij en laat de boel minstens een half uur zachtjes koken, zodat de uien grotendeels 'verdwijnen'. Meng het gehakt met gehaktkruiden en wat paneermeel en maak er kleine balletjes van. Doe ze vervolgens in de soep en laat ze de rest van de tijd meekoken. Vermicelli erbij, potje pesto, kruiden, eventueel op smaak brengen met peper en zout en op 't laatst de verse basilicum en de kookroom erdoor doen. Favoriet bij man en kinderen die geen van allen tomaten en uien lusten ;o) Eet smakelijk!
Bij het ene gerecht staat dat je ze eerst moet pureren en dan koken en bij het andere gerecht
staat dat je de tomaten later toevoegt, dan pureert en nog eventjes meekookt.
Deze soep lijkt me trouwens wel lekker, dat reept zal ik even bewaren
Tomatensoep met Prei Ingrediënten
Voor 4 personen
4 grote tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 middelgrote preien, goed schoon gewassen, in de lengte doormidden gesneden en fijn gesneden
1 ui, gepeld en in dunne ringen of halve ringen gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie (maak ik olijfolie van )
1 eetlepel ketjap
6 dl. water
mespuntje basterdsuiker of rietsuiker
peper en zout
Bereiding:
Zet een pan op het vuur en verhit hierin de olie.
Fruit de preiringen en de uiensnippers – steeds omscheppend gedurende ongeveer 4 minuten aan, totdat deze iets zacht zijn geworden.
Voeg het water en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken op laag vuur.
Neem hierna de pan van het vuur, laat deze even iets afkoelen en giet de soep over in een grote kom.
Voeg de blokjes tomaten toe en pureer de tomatensoep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Giet nu de tomatensoep terug in de pan en breng deze onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook.
Laat de tomatensoep nu nog ongeveer drie tot vijf minuten zachtjes doorkoken.
Breng de tomatensoep op smaak met wat zout en peper en wat suiker
Nee vandaag ga ik Witte Bonensoep makenquote:Op maandag 2 september 2013 10:27 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Tl;dr
Tomatensoep komt hier uit een blik/zak
Plannen zijn gewijzigd; vanavond broodje Subway! De Subway zit hier 20km verderop, elke keer als we in de buurt zijn haal ik eentje op..
30cm parmezan oregano met boven én onder gewone kaas én pittige kaas. In de toaster, daarna nóg twee keer beide kazen. Groentes; paprika, ui, sla, komkommer en extra veel augurk. En dan nog asociaal veel chipotle saus er over heen.
Ze staan me elke keer weer '' '' aan te kijken.
Veelste duur allemaal, maar zo.. goddelijk lekker..
Het recept van de linzensoep ga ik ook aanpassen hoor, ik koop gewoon kant en klare linzenquote:Op maandag 2 september 2013 10:55 schreef Poesopstokje het volgende:
Het ziet er allemaal wel heel lekker uit! Voor voor mevrouw-ongeduld is het teveel werk
Lekker eten alvast! Gaat zeker lukken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het wordt dus nu.
Doe het water, de tomaten, laurierblaadjes, uien en knoflook in een pan.
Breng langzaam aan de kook en de olijfolie erbij.
Laat alles een half uurtje pruttelen,
Doe de linzen erbij, laat nog eventjes doorpruttelen.
Haal de laurierblaadjes eruit en voeg zout en peper naar smaak toe..
Als je wil kan je er een beetje rode wijnazijn bijdoen.
Is toch een stuk sneller en je weet zeker dat de linzen gaar zijn
edit:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 6% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 02-09-2013 22:09:38 ]
maar Subway broodjes zijn ook niet zo goedkoop denk ik?quote:Op maandag 2 september 2013 22:27 schreef Poesopstokje het volgende:
Lekker Fann!!
Ik ga het binnenkort eens proberen, we zijn nu blut
Vandaag geen Subway, was zo beroerd toen we uit het ziekenhuis kwamen dat we gelijk naar huis zijn gereden. ''Lustikniet!'' heeft pizzabroodjes gehaald
Subway is stervens duur.. we zijn voor twee broodjes plusminus 13,- kwijt.quote:Op maandag 2 september 2013 22:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
maar Subway broodjes zijn ook niet zo goedkoop denk ik?
Kan je beter een keer goed boodschappen doen en een aantal gezonde dingen koken,
alles wat teveel is kan de vriezer in, als je die hebt tenminste
Tuurlijk moet dat kunnen, gelukkig heb je een vriezerquote:Op dinsdag 3 september 2013 10:55 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Subway is stervens duur.. we zijn voor twee broodjes plusminus 13,- kwijt.
Maar af en toe moet het kunnen vind ik, maar het is inderdaad niet verstandig als je krap zit
Vriezer hebben we, wordt ook volop gebruikt. Ik gooi praktisch nooit wat weg, alles gaat in bakjes voor het geval mijn man eens laat thuis is en nog moet eten.
Ik heb eigenlijk geen idee maar de witte bonensoep hem ik toch ook meestalquote:Op dinsdag 3 september 2013 14:31 schreef GimmeGore het volgende:
is die linzen soep een maaltijdsoep?
kan ik eindelijk eens linzen proberen. Heb ze nog nooit gegeten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Even een fotootje van de aardappelsalade, ik heb het inmiddels al op, met stokbrood en
een biertje
Niks bijzonders dus, maar wel snel, makkelijk, lekker en vrij gezond denk ik toch,
kan ook als lunch natuurlijk...
[ Bericht 19% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 03-09-2013 18:43:53 ]
zal ik doen, als ik het gemaakt heb zal ik een foto makenquote:Op donderdag 5 september 2013 12:25 schreef Jula123 het volgende:
Laat maar weten hoe het smaakte!
Ik ben ook dol op aardappelsalade, deze 2 maak ik vaak:
'Russische' aardappelsalade
10 aardappelen (vastkokend)
2 eieren
pot half doperwten/wortels
potje zilveruitjes
potje augurkjes
2 flinke eetlepels mayonaise
1 zoetzure appel
sla en peterselie (garnering)
Bereiding: Alles door elkaar mikken (aardappel en ei wel eerst koken ).
Knoflook aardappeltjes
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarisch
Linzen zijn de bomba Ik ben er echt fan van.quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.
Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen
Dan gaan we even googelen op dahl.quote:Op vrijdag 6 september 2013 04:06 schreef rijsttafel het volgende:
[quote]Linzen zijn de bomba Ik ben er echt fan van.
Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.
Recept alsjeblieftquote:Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. (recept op aanvraag )
Zodra die hitte voorbij is ga ik de Linzensoep proberen, ik moet er nu niet aan denkenquote:Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.
Ik kan het recept niet kopieeren maar de pagina wel printen. zeggen ze tenminste maar ik ben alquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://surinaams-eten.blo(...)n-dahl-met-oker.html
Of google op "dal". Ik weet niet wat de meest voorkomende spelling is, je komt van alles tegen.quote:Op vrijdag 6 september 2013 07:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dan gaan we even googelen op dahl.
[..]
Recept alsjeblieft
[..]
Zodra die hitte voorbij is ga ik de Linzensoep proberen, ik moet er nu niet aan denken
ik ben een slechte eter als het zo warm is
Ik zei hier venkel maar bij het typen van het recept in m'n vorige post realiseerde ik dat het gember moet zijn, duh.quote:Op vrijdag 6 september 2013 04:06 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Linzen zijn de bomba Ik ben er echt fan van.
Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.
Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. (recept op aanvraag )
Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.
Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:14 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Of google op "dal". Ik weet niet wat de meest voorkomende spelling is, je komt van alles tegen.
Receptje uit m'n hoofd. Hoe ik het van de week nog maakte voor 1 persoon. (ik maak het elke keer een beetje anders soms expres, maar meestal doordat ik dingen vergeet )
- Ik heb liefst bruine linzen bij spinazie. Linzen paar uur weken, even omspoelen en dan koken. Kan van redelijk kort tot heel lang, dat het bijna uit elkaar valt, maakt niet zoveel uit. Wat je zelf wil.
- In een andere pan gesnipperde ui in olie bakken tot bruinig. Gehakte knoflook teentjes en evt. gehakte gember erbij. (evt chilipeper, cardamon)
- Kruiden erbij, hoeveelheid wissel ik altijd mee, maar niet zuinig aan doen want curries draaien om de kruiden: Kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, nootmuskaat, zout. Heel kort nog doorbakken zodat de kruiden in de olie komen.
- Spinazie erbij en wat water, kan je even voorkoken maar zelf hou ik van heel kort gekookte groenten.
- Linzen erdoor. Geitenkaas erdoor laten smelten.
Voila. Kan ook nog tomatenpasta erdoor doen na de kruiden, doe ik zelf eigenlijk nooit.
En als je toch googled, eigenlijk is het een variatie op Saag Paneer (spinazie met indiase kaas curry). Maar dan dus met geitenkaas ipv paneer en met linzen erbij.
Al was het ooit m'n eigen idee om een curry (of noem het een dahl, wat je wil) van spinazie en linzen te maken, het is niets nieuws. Ter assistentie voor de google:
Saag = spinazie
Dahl = linzen(gerecht)
Paneer = Indiase kaas
Linzensoep kan ook licht zijn, boillion achtig.
Dat is lastig We zullen er rekening mee houdenquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:21 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ik zei hier venkel maar bij het typen van het recept in m'n vorige post realiseerde ik dat het gember moet zijn, duh.
Om 1 of andere reden zijn de woorden venkel en gember in mijn brein uitwisselbaar. (maar ik heb nog nooit het verkeerde in een recept gebruikt )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |