abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130674744
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 16:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik heb er geen verstand van, hoe hoog of laag moet dat zijn dan normaal? :@
Geen idee :@ Ze zei iig dat hij heel hoog was voor een net-moeder/vegetariër. Dan zal het wel zo zijn :+
pi_130677205
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 16:50 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Geen idee :@ Ze zei iig dat hij heel hoog was voor een net-moeder/vegetariër. Dan zal het wel zo zijn :+
Ondergrens voor donatie is 7.8, normaal voor vrouw is 7.5+. Ik zit zelf zo rond de 8.7 :)
pi_130677560
quote:
17s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:14 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ondergrens voor donatie is 7.8, normaal voor vrouw is 7.5+. Ik zit zelf zo rond de 8.7 :)
Oh dan zal het wel goed zijn toch?
pi_130677619
Zoonlief en ik hebben net gebakken krieltjes, gesneden sperziboontjes en een groenteburger gehad c_/ Uit een zakje, uit een blik en uit een bakje :Y)
pi_130677726
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:29 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Oh dan zal het wel goed zijn toch?
Als het niet goed was geweest had de bloedbank je allang doorgestuurd naar de huisarts.
pi_130677742
quote:
17s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:34 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Als het niet goed was geweest had de bloedbank je allang doorgestuurd naar de huisarts.
Ja dat lijkt me dan ook wel. Nu is de vraag nog steeds; hoe komt het zo hoog?
pi_130677933
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:35 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ja dat lijkt me dan ook wel. Nu is de vraag nog steeds; hoe komt het zo hoog?
Roken, veel ijzerrijke producten, van nature een hoog hb... dat je vegetarier bent hoeft er niet direct voor te zorgen dat je bloedarmoede hebt :P
pi_130677958
quote:
17s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:41 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Roken, veel ijzerrijke producten, van nature een hoog hb... dat je vegetarier bent hoeft er niet direct voor te zorgen dat je bloedarmoede hebt :P
Roken? Ik rook als een ketter :@ Maar wat heeft dat met ijzergehalte te maken?
pi_130678207
Rokers hebben over het algemeen een hoger hb-gehalte door alle troep die ze vrijwillig inhaleren ;)
pi_130678260
quote:
17s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:50 schreef douche-eendje het volgende:
Rokers hebben over het algemeen een hoger hb-gehalte door alle troep die ze vrijwillig inhaleren ;)
Bhuw :')

Nu weer ontopic! Wat hebben jullie gegeten vanavond? :)
pi_130701021
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:52 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Bhuw :')

Nu weer ontopic! Wat hebben jullie gegeten vanavond? :)
Ik had 's avonds om 8 uur een feestje dus ik had gewoon Spaghetti en zo'n bakje Spaghettisaus
uit de vriezer, geen tijd en zin om te koken :P en 's avonds heb ik meer gezopen dan gegeten :P

Maar dat doe ik ook maar 1x per jaar, dus dan mag het :D
pi_130701061
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik had 's avonds om 8 uur een feestje dus ik had gewoon Spaghetti en zo'n bakje Spaghettisaus
uit de vriezer, geen tijd en zin om te koken :P en 's avonds heb ik meer gezopen dan gegeten :P

Maar dat doe ik ook maar 1x per jaar, dus dan mag het :D
Bhwaaa, jij liever als ik ;) Als het maar gesmaakt heeft!

Ik heb nu weer een pan risotto op het vuur staan pruttelen. Mét verse spinazie wat ik nog over had van de quinoa. Vanmiddag de hort op, dus staat het eten alvast klaar vanavond :)
pi_130701133
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Bhwaaa, jij liever als ik ;) Als het maar gesmaakt heeft!

Ik heb nu weer een pan risotto op het vuur staan pruttelen. Mét verse spinazie wat ik nog over had van de quinoa. Vanmiddag de hort op, dus staat het eten alvast klaar vanavond :)
Ik heb er nog niet over nagedacht wat ik vanavond ga eten :@ zo lang ben ik niet wakker :')
Ik heb wel al 2 spelt boterhammen met Pindakaas, jus d'orange en koffie op
pi_130721781
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 18:52 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]



Nu weer ontopic! Wat hebben jullie gegeten vanavond? :)
Het is vanmiddag een halve 4 cheese pizza geworden http://m.newyorkpizza.nl/(...)D1qrkCFcmV3godgBUA0g

En voor de avond iets gezonder, witte bonensalade en ergens tussendoor nog een Smoothie
vandaag weer een beetje een luie dag :') maar tis ook zondag :+
pi_130722235
quote:
12s.gif Op zondag 1 september 2013 21:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Het is vanmiddag een halve 4 cheese pizza geworden http://m.newyorkpizza.nl/(...)D1qrkCFcmV3godgBUA0g

En voor de avond iets gezonder, witte bonensalade en ergens tussendoor nog een Smoothie
vandaag weer een beetje een luie dag :') maar tis ook zondag :+
Lekkerr!! Vooral de pizza ;)

Morgen moet ik naar het ziekenhuis, dus ben ik zielig. Mag dan 's avonds patat bestellen, mét twee kaaskroketten! :Y) Ik kijk er nu al naar uit :')
pi_130722472
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 21:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Lekkerr!! Vooral de pizza ;)

Morgen moet ik naar het ziekenhuis, dus ben ik zielig. Mag dan 's avonds patat bestellen, mét twee kaaskroketten! :Y) Ik kijk er nu al naar uit :')
Sterkte morgen dan! Morgen ga ik wel iets gezonders eten :P
pi_130722564
quote:
14s.gif Op zondag 1 september 2013 21:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Sterkte morgen dan! Morgen ga ik wel iets gezonders eten :P
Dankje! Vooruitzicht naar kaaskroketten maakt veel goed gelukkig :')

Ik ga van de week eens linzen kopen, ben wel benieuwd wat ik er mee kan maken. Ga straks eens wat recepten zoeken!
pi_130722994
Ik zie veel recepten met gebakken/gewokte groenten. Lijkt me wel makkelijk, zakje roerbakmix + blikje linzen, klaar! :D
pi_130723341
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 21:41 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik zie veel recepten met gebakken/gewokte groenten. Lijkt me wel makkelijk, zakje roerbakmix + blikje linzen, klaar! :D
Ik zou nog een Grieks Linzen recept krijgen bedenk ik ineens, nog niks gezien :')

zal nog wel komen dan :+
pi_130723515
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik zou nog een Grieks Linzen recept krijgen bedenk ik ineens, nog niks gezien :')

zal nog wel komen dan :+
Ohja! Dat was ik alweer vergeten. Ik ga eerst eens goedkope blikjes linzen proberen, straks is het weer een fiasco :')
pi_130732299
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 21:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik zou nog een Grieks Linzen recept krijgen bedenk ik ineens, nog niks gezien :')

zal nog wel komen dan :+
GRIEKSE LINZENSOEP

250 gr kleine linzen
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 liter water
1 medium grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper

(eventueel Oregano)

rode wijnazijn

Doe het water, de tomaten, laurierblaadjes, uien en knoflook in een pan.
Breng langzaam aan de kook
Doe de linzen en de olijfolie erbij.
Laat alles ongeveer een uurtje pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
Haal de laurierblaadjes eruit.
Peper en zout naar smaak toevoegen

Als je wil kan je er een beetje rode wijnazijn bijdoen.
pi_130734351
quote:
14s.gif Op maandag 2 september 2013 02:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

GRIEKSE LINZENSOEP

250 gr kleine linzen
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 liter water
1 medium grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper

(eventueel Oregano)

rode wijnazijn

Doe het water, de tomaten, laurierblaadjes, uien en knoflook in een pan.
Breng langzaam aan de kook
Doe de linzen en de olijfolie erbij.
Laat alles ongeveer een uurtje pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
Haal de laurierblaadjes eruit.
Peper en zout naar smaak toevoegen

Als je wil kan je er een beetje rode wijnazijn bijdoen.
Gepureerde tomaten koken?! Kan dat? :o
pi_130735239
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 09:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Gepureerde tomaten koken?! Kan dat? :o
Zo maak je toch ook tomatensoep? :o

http://www.kookjij.nl/recept-verse-tomatensoep-1

Bereiding
Snijd de uien in kleine stukjes. Doe de tomaten met een beetje water in een grote pan en laat ze even koken. Doe ze daarna in een blender of maak ze fijn met een staafmixer en doe ze daarna in een zeef. Je kunt in plaats van verse tomaten ook (evt. deels) potjes totmatenbouillon en water gebruiken. Zet de gepureerde en gezeefde tomatenbrij op het vuur en breng het langzaam aan de kook. Doe de gesneden uien erbij en laat de boel minstens een half uur zachtjes koken, zodat de uien grotendeels 'verdwijnen'. Meng het gehakt met gehaktkruiden en wat paneermeel en maak er kleine balletjes van. Doe ze vervolgens in de soep en laat ze de rest van de tijd meekoken. Vermicelli erbij, potje pesto, kruiden, eventueel op smaak brengen met peper en zout en op 't laatst de verse basilicum en de kookroom erdoor doen. Favoriet bij man en kinderen die geen van allen tomaten en uien lusten ;o) Eet smakelijk!

Bij het ene gerecht staat dat je ze eerst moet pureren en dan koken en bij het andere gerecht
staat dat je de tomaten later toevoegt, dan pureert en nog eventjes meekookt.

Deze soep lijkt me trouwens wel lekker, dat reept zal ik even bewaren :9


http://tomatensoep.eu/tag/vegetarische-tomatensoep/

Tomatensoep met Prei Ingrediënten
Voor 4 personen

4 grote tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 middelgrote preien, goed schoon gewassen, in de lengte doormidden gesneden en fijn gesneden
1 ui, gepeld en in dunne ringen of halve ringen gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie (maak ik olijfolie van :+ )
1 eetlepel ketjap
6 dl. water
mespuntje basterdsuiker of rietsuiker
peper en zout

Bereiding:

Zet een pan op het vuur en verhit hierin de olie.
Fruit de preiringen en de uiensnippers – steeds omscheppend gedurende ongeveer 4 minuten aan, totdat deze iets zacht zijn geworden.

Voeg het water en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken op laag vuur.

Neem hierna de pan van het vuur, laat deze even iets afkoelen en giet de soep over in een grote kom.
Voeg de blokjes tomaten toe en pureer de tomatensoep met de staafmixer of in de keukenmachine.

Giet nu de tomatensoep terug in de pan en breng deze onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook.

Laat de tomatensoep nu nog ongeveer drie tot vijf minuten zachtjes doorkoken.

Breng de tomatensoep op smaak met wat zout en peper en wat suiker
pi_130735293
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 10:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Zo maak je toch ook tomatensoep? :o

http://www.kookjij.nl/recept-verse-tomatensoep-1

Bereiding
Snijd de uien in kleine stukjes. Doe de tomaten met een beetje water in een grote pan en laat ze even koken. Doe ze daarna in een blender of maak ze fijn met een staafmixer en doe ze daarna in een zeef. Je kunt in plaats van verse tomaten ook (evt. deels) potjes totmatenbouillon en water gebruiken. Zet de gepureerde en gezeefde tomatenbrij op het vuur en breng het langzaam aan de kook. Doe de gesneden uien erbij en laat de boel minstens een half uur zachtjes koken, zodat de uien grotendeels 'verdwijnen'. Meng het gehakt met gehaktkruiden en wat paneermeel en maak er kleine balletjes van. Doe ze vervolgens in de soep en laat ze de rest van de tijd meekoken. Vermicelli erbij, potje pesto, kruiden, eventueel op smaak brengen met peper en zout en op 't laatst de verse basilicum en de kookroom erdoor doen. Favoriet bij man en kinderen die geen van allen tomaten en uien lusten ;o) Eet smakelijk!

Bij het ene gerecht staat dat je ze eerst moet pureren en dan koken en bij het andere gerecht
staat dat je de tomaten later toevoegt, dan pureert en nog eventjes meekookt.

Deze soep lijkt me trouwens wel lekker, dat reept zal ik even bewaren :9

Tomatensoep met Prei Ingrediënten
Voor 4 personen

4 grote tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 middelgrote preien, goed schoon gewassen, in de lengte doormidden gesneden en fijn gesneden
1 ui, gepeld en in dunne ringen of halve ringen gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie (maak ik olijfolie van :+ )
1 eetlepel ketjap
6 dl. water
mespuntje basterdsuiker of rietsuiker
peper en zout

Bereiding:

Zet een pan op het vuur en verhit hierin de olie.
Fruit de preiringen en de uiensnippers – steeds omscheppend gedurende ongeveer 4 minuten aan, totdat deze iets zacht zijn geworden.

Voeg het water en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken op laag vuur.

Neem hierna de pan van het vuur, laat deze even iets afkoelen en giet de soep over in een grote kom.
Voeg de blokjes tomaten toe en pureer de tomatensoep met de staafmixer of in de keukenmachine.

Giet nu de tomatensoep terug in de pan en breng deze onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook.

Laat de tomatensoep nu nog ongeveer drie tot vijf minuten zachtjes doorkoken.

Breng de tomatensoep op smaak met wat zout en peper en wat suiker
Tl;dr :P
Tomatensoep komt hier uit een blik/zak :')

Plannen zijn gewijzigd; vanavond broodje Subway! De Subway zit hier 20km verderop, elke keer als we in de buurt zijn haal ik eentje op..

30cm parmezan oregano met boven én onder gewone kaas én pittige kaas. In de toaster, daarna nóg twee keer beide kazen. Groentes; paprika, ui, sla, komkommer en extra veel augurk. En dan nog asociaal veel chipotle saus er over heen.

Ze staan me elke keer weer '' :') '' aan te kijken.

Veelste duur allemaal, maar zo.. goddelijk lekker..
pi_130735483
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 10:27 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Tl;dr :P
Tomatensoep komt hier uit een blik/zak :')

Plannen zijn gewijzigd; vanavond broodje Subway! De Subway zit hier 20km verderop, elke keer als we in de buurt zijn haal ik eentje op..

30cm parmezan oregano met boven én onder gewone kaas én pittige kaas. In de toaster, daarna nóg twee keer beide kazen. Groentes; paprika, ui, sla, komkommer en extra veel augurk. En dan nog asociaal veel chipotle saus er over heen.

Ze staan me elke keer weer '' :') '' aan te kijken.

Veelste duur allemaal, maar zo.. goddelijk lekker..
Nee vandaag ga ik Witte Bonensoep maken

CUL / [Vegetarisch eten #9]

en ik denk nog een broodje Di Mama erbij.

Dat is een chiabatta met oude kaas, tomaat ui, en een mengseltje kruiden, van olijfolie, zout peper,
oregano en basilicum en dan 10 minuutjes in de oven.

Is erg lekker :Y ik ga d'r weer van tussen :W

edit:

De basis tomatensaus hier CUL / [Vegetarisch eten #9]



had ik ook éérst gepureerd en daarna gekookt hoor :Y

[ Bericht 9% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 02-09-2013 10:45:03 ]
pi_130735910
Het ziet er allemaal wel heel lekker uit! Voor voor mevrouw-ongeduld is het teveel werk :@

Lekker eten alvast! Gaat zeker lukken ;)
pi_130759500
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 10:55 schreef Poesopstokje het volgende:
Het ziet er allemaal wel heel lekker uit! Voor voor mevrouw-ongeduld is het teveel werk :@

Lekker eten alvast! Gaat zeker lukken ;)
Het recept van de linzensoep ga ik ook aanpassen hoor, ik koop gewoon kant en klare linzen :')



http://www.bonduelle.nl/product/linzen

Dan wordt het allemaal een stuk makkelijker en ook sneller :P

Dit was het recept:

GRIEKSE LINZENSOEP

250 gr kleine linzen (wordt dus nu 1 blikje van 212 ml)
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 liter water
1 medium grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper

(eventueel Oregano)

rode wijnazijn

Dit was de bereiding:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het wordt dus nu.

Doe het water, de tomaten, laurierblaadjes, uien en knoflook in een pan.
Breng langzaam aan de kook en de olijfolie erbij.
Laat alles een half uurtje pruttelen,
Doe de linzen erbij, laat nog eventjes doorpruttelen.
Haal de laurierblaadjes eruit en voeg zout en peper naar smaak toe..

Als je wil kan je er een beetje rode wijnazijn bijdoen.


Is toch een stuk sneller en je weet zeker dat de linzen gaar zijn :+

edit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 6% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 02-09-2013 22:09:38 ]
pi_130761495
Lekker Fann!! O+
Ik ga het binnenkort eens proberen, we zijn nu blut :')

Vandaag geen Subway, was zo beroerd toen we uit het ziekenhuis kwamen dat we gelijk naar huis zijn gereden. ''Lustikniet!'' heeft pizzabroodjes gehaald O+
pi_130762004
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 22:27 schreef Poesopstokje het volgende:
Lekker Fann!! O+
Ik ga het binnenkort eens proberen, we zijn nu blut :')

Vandaag geen Subway, was zo beroerd toen we uit het ziekenhuis kwamen dat we gelijk naar huis zijn gereden. ''Lustikniet!'' heeft pizzabroodjes gehaald O+
:'( maar Subway broodjes zijn ook niet zo goedkoop denk ik?
Kan je beter een keer goed boodschappen doen en een aantal gezonde dingen koken,
alles wat teveel is kan de vriezer in, als je die hebt tenminste :@
pi_130771452
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 22:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:'( maar Subway broodjes zijn ook niet zo goedkoop denk ik?
Kan je beter een keer goed boodschappen doen en een aantal gezonde dingen koken,
alles wat teveel is kan de vriezer in, als je die hebt tenminste :@
Subway is stervens duur.. we zijn voor twee broodjes plusminus 13,- kwijt.
Maar af en toe moet het kunnen vind ik, maar het is inderdaad niet verstandig als je krap zit :')

Vriezer hebben we, wordt ook volop gebruikt. Ik gooi praktisch nooit wat weg, alles gaat in bakjes voor het geval mijn man eens laat thuis is en nog moet eten.
pi_130775620
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 10:55 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Subway is stervens duur.. we zijn voor twee broodjes plusminus 13,- kwijt.
Maar af en toe moet het kunnen vind ik, maar het is inderdaad niet verstandig als je krap zit :')

Vriezer hebben we, wordt ook volop gebruikt. Ik gooi praktisch nooit wat weg, alles gaat in bakjes voor het geval mijn man eens laat thuis is en nog moet eten.
Tuurlijk moet dat kunnen, gelukkig heb je een vriezer *O*
  dinsdag 3 september 2013 @ 13:48:43 #282
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_130775868
Tipje voor de mensen die wel vleesvervangers eten: de burgers (diverse soorten, kaas, groenten etc.) van de AH zijn 2e gratis.
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 3 september 2013 @ 14:31:53 #283
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_130777029
is die linzen soep een maaltijdsoep?
kan ik eindelijk eens linzen proberen. Heb ze nog nooit gegeten
pi_130778751
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:31 schreef GimmeGore het volgende:
is die linzen soep een maaltijdsoep?
kan ik eindelijk eens linzen proberen. Heb ze nog nooit gegeten
Ik heb eigenlijk geen idee :@ maar de witte bonensoep hem ik toch ook meestal
wel als maaltijdsoep, vooral omdat ik er altijd brood bij eet en tegenwoordig speltbrood
dan zit je na een grote kom meestal behoorlijk vol :D dus ikzelf zou daarna geen hele
maaltijd meer op kunnen, maar als je hem 's middags eet dan kan je 's avonds nog wel
iets hebben :P

Ik ga straks iets makkelijks maken.

Aardappelsalade

Aardappelen koken, ietsje af laten koelen, in plakjes snijden, rauwe ui kleingesneden erbij,
peterselie gesnipperd erbij, olijfolie (mag best een hoop) en peper en zou, beetje husselen
en klaar :+ als ik veel honger heb eet ik daar ook brood bij, hem ik niet zoveel honger dan
eet ik het zo, ligt er een beetje aan wat je overdag al gegeten hebt, ik hem al behoorlijk
wat op vandaag aan fruit en groente, dus ik denk dat ik het daarbij laat :D

edit: recept witte bonensoep

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Even een fotootje van de aardappelsalade, ik heb het inmiddels al op, met stokbrood en
een biertje :+



Niks bijzonders dus, maar wel snel, makkelijk, lekker en vrij gezond denk ik toch,
kan ook als lunch natuurlijk...

[ Bericht 19% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 03-09-2013 18:43:53 ]
pi_130823789
Ik had al een keer het recept voor prei neergezet geloof ik, maar nu met
foto, dat is misschien iets duidelijker.

Nodig:
Olijfolie
Verse Prei in ringen gesneden
Quinoa (ongeveer 2 handjes)
Kokend water
Gezeefde tomaten
Zout
Citroen

Doe de olijfolie in de pan, doe de gewassen prei erbij, gewoon met aanhangend water, even
omroeren, kokend water ebij ''tot het drijft'' , Quinoa erbij, zout en een flinke scheut gezeefde tomaten.
(uit zo'n kartonnetje van Heinz)

Laat koken tot prei en Quinoa gaar zijn op niet al te hoog vuur.
Zet vuur uit en laat met deksel op de pan nog even een kwartiertje nagaren.

Je eet dit met een beetje verse citroensap erover en lekker vers brood.
Stokbrood of Volkoren brood, wat jij wil.



Van de gezeefde tomaten hou je altijd het grootste gedeelte van het pakje over, hiervan kan je tomatensaus maken voor bijvoorbeeld gehaktballetje, (uiteraard van sojagehakt) of voor tofu balletjes, je kan de gehaktballetjes kant en klaar kopen, maar je kan ze ook zelf maken, van bijvoorbeeld, Goodbite Versgehakt http://www.goodbite.nl/paginas/41-goodbite-vers-gehakt.html

Ik had daar vandaag geen zin in dus ik had Falafel balletjes van Vivera.
http://www.vivera.com/product/plantaardig/vivera-falafel/
De tomatensaus was ook vrij simpel.

Giet de gezeefde tomaten in een bakje,doe er een uitgeperst teentje (of 2) knoflook, zout en zwarte peper bij en roer goed door. (je kan er natuurlijk van alles bijgooien dat jij lekker vind, maar dit had ik
gedaan).

Je bakt de ca. 4 minuten op halfhoog vuur de falavel balletje in olijfolie.
(of in margarine als je dat wilt)

Gooi de tomatensaus erbij en laat nog even zachtjes doorpruttelen.



Bak er patatjes bij (hier was ik op de helft) :P



Bakje salade erbij, ik had komkommer, radijs, geraspte wortel en sla erbij.
(vergeten een foto te maken :@ want ik had het best druk natuurlijk :') )

en klaar!

De Prei is voor morgen en een bakje in de vriezer.

Toetje wacht ik even mee, maar wordt een beetje yoghurt met gemengd fruit.



Als ik straks nog trek heb tenminste want ik plof :D
pi_130834458
Leuk idee voor een toetje uit een ander topic van CUL

Ingredienten
2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing

Instructies
Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden.

Serveertips
Serveren met een bolletje vanille-ijs!

Ga ik proberen ! :D
pi_130844388
Laat maar weten hoe het smaakte! :)

Ik ben ook dol op aardappelsalade, deze 2 maak ik vaak:

'Russische' aardappelsalade
10 aardappelen (vastkokend)
2 eieren
pot half doperwten/wortels
potje zilveruitjes
potje augurkjes
2 flinke eetlepels mayonaise
1 zoetzure appel
sla en peterselie (garnering)

Bereiding: Alles door elkaar mikken (aardappel en ei wel eerst koken ;) ).

Knoflook aardappeltjes
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarisch

:9~
pi_130844715
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 12:25 schreef Jula123 het volgende:
Laat maar weten hoe het smaakte! :)

Ik ben ook dol op aardappelsalade, deze 2 maak ik vaak:

'Russische' aardappelsalade
10 aardappelen (vastkokend)
2 eieren
pot half doperwten/wortels
potje zilveruitjes
potje augurkjes
2 flinke eetlepels mayonaise
1 zoetzure appel
sla en peterselie (garnering)

Bereiding: Alles door elkaar mikken (aardappel en ei wel eerst koken ;) ).

Knoflook aardappeltjes
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarisch

:9~
:D zal ik doen, als ik het gemaakt heb zal ik een foto maken :Y

Klinkt ook goed die aardappelsalade van jou :o
pi_130845823
Ik krijg elke week een receptje in mijn mailbox, deze week Pruimentaart :9

http://www.donderdagveggiedag.be/recepten/amandel-pruimentaart/

Als je dat ook wil hoef je je alleen maar op te geven voor de nieuwsbrief, zitten verder
geen haken en ogen aan.

staat onder het recept...
Elke week een gratis recept in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
pi_130872458
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor :D ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen :P
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.

Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten :@
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen :Y
Linzen zijn de bomba :7 Ik ben er echt fan van.

Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.

Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. :9~ (recept op aanvraag :P )

Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.

[ Bericht 1% gewijzigd door rijsttafel op 06-09-2013 04:22:17 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130872870
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 september 2013 04:06 schreef rijsttafel het volgende:



[quote]Linzen zijn de bomba :7 Ik ben er echt fan van.

Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.
Dan gaan we even googelen op dahl. :+

quote:
Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. :9~ (recept op aanvraag :P )
Recept alsjeblieft :D *O*

quote:
Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.
Zodra die hitte voorbij is ga ik de Linzensoep proberen, ik moet er nu niet aan denken :')
ik ben een slechte eter als het zo warm is :@
pi_130873099
quote:
Ik kan het recept niet kopieeren maar de pagina wel printen. zeggen ze tenminste :') maar ik ben al
al kwartier aan het zoeken hoe de fuck ik die pagina dan moet printen _O-

Wie het weet mag het zeggen :+
pi_130873131
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 17:10 schreef Mirjam het volgende:
Hoe komt dit topic aan nummer 9 :?
Mirjam ik wilde de OP veranderen en een linkje aan toevoegen maar dat gaat niet :o

wat nu? oO<
pi_130873144
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 07:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dan gaan we even googelen op dahl. :+

[..]

Recept alsjeblieft :D *O*

[..]

Zodra die hitte voorbij is ga ik de Linzensoep proberen, ik moet er nu niet aan denken :')
ik ben een slechte eter als het zo warm is :@
Of google op "dal". Ik weet niet wat de meest voorkomende spelling is, je komt van alles tegen. :P

Receptje uit m'n hoofd. Hoe ik het van de week nog maakte voor 1 persoon. (ik maak het elke keer een beetje anders soms expres, maar meestal doordat ik dingen vergeet :P )
- Ik heb liefst bruine linzen bij spinazie. Linzen paar uur weken, even omspoelen en dan koken. Kan van redelijk kort tot heel lang, dat het bijna uit elkaar valt, maakt niet zoveel uit. Wat je zelf wil.
- In een andere pan gesnipperde ui in olie bakken tot bruinig. Gehakte knoflook teentjes en evt. gehakte gember erbij. (evt chilipeper, cardamon)
- Kruiden erbij, hoeveelheid wissel ik altijd mee, maar niet zuinig aan doen want curries draaien om de kruiden: Kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, nootmuskaat, zout. Heel kort nog doorbakken zodat de kruiden in de olie komen.
- Spinazie erbij en wat water, kan je even voorkoken maar zelf hou ik van heel kort gekookte groenten.
- Linzen erdoor. Geitenkaas erdoor laten smelten.

Voila. Kan ook nog tomatenpasta erdoor doen na de kruiden, doe ik zelf eigenlijk nooit.

En als je toch googled, eigenlijk is het een variatie op Saag Paneer (spinazie met indiase kaas curry). Maar dan dus met geitenkaas ipv paneer en met linzen erbij.

Al was het ooit m'n eigen idee om een curry (of noem het een dahl, wat je wil) van spinazie en linzen te maken, het is niets nieuws. Ter assistentie voor de google:
Saag = spinazie
Dahl = linzen(gerecht)
Paneer = Indiase kaas

Linzensoep kan ook licht zijn, boillion achtig. :Y)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130873210
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 september 2013 04:06 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Linzen zijn de bomba :7 Ik ben er echt fan van.

Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.

Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. :9~ (recept op aanvraag :P )

Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.
Ik zei hier venkel maar bij het typen van het recept in m'n vorige post realiseerde ik dat het gember moet zijn, duh. 8)7

Om 1 of andere reden zijn de woorden venkel en gember in mijn brein uitwisselbaar. (maar ik heb nog nooit het verkeerde in een recept gebruikt :P )
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130873221
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 september 2013 08:14 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Of google op "dal". Ik weet niet wat de meest voorkomende spelling is, je komt van alles tegen. :P

Receptje uit m'n hoofd. Hoe ik het van de week nog maakte voor 1 persoon. (ik maak het elke keer een beetje anders soms expres, maar meestal doordat ik dingen vergeet :P )
- Ik heb liefst bruine linzen bij spinazie. Linzen paar uur weken, even omspoelen en dan koken. Kan van redelijk kort tot heel lang, dat het bijna uit elkaar valt, maakt niet zoveel uit. Wat je zelf wil.
- In een andere pan gesnipperde ui in olie bakken tot bruinig. Gehakte knoflook teentjes en evt. gehakte gember erbij. (evt chilipeper, cardamon)
- Kruiden erbij, hoeveelheid wissel ik altijd mee, maar niet zuinig aan doen want curries draaien om de kruiden: Kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, nootmuskaat, zout. Heel kort nog doorbakken zodat de kruiden in de olie komen.
- Spinazie erbij en wat water, kan je even voorkoken maar zelf hou ik van heel kort gekookte groenten.
- Linzen erdoor. Geitenkaas erdoor laten smelten.

Voila. Kan ook nog tomatenpasta erdoor doen na de kruiden, doe ik zelf eigenlijk nooit.

En als je toch googled, eigenlijk is het een variatie op Saag Paneer (spinazie met indiase kaas curry). Maar dan dus met geitenkaas ipv paneer en met linzen erbij.

Al was het ooit m'n eigen idee om een curry (of noem het een dahl, wat je wil) van spinazie en linzen te maken, het is niets nieuws. Ter assistentie voor de google:
Saag = spinazie
Dahl = linzen(gerecht)
Paneer = Indiase kaas

Linzensoep kan ook licht zijn, boillion achtig. :Y)
Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!
ik heb EINDELIJK uitgevogeld hoe ik de pagina moet printen :') hij is nu aan het printen,
ik kan het recept hier dus niet neerzetten, Surnaams recept Dahl met Okra, ziet er lekker uit :o

Leuk weer een recept erbij, ik ga het allemaal uitzoeken, dankjewel :D en wel terugkomen heh *O*
pi_130873245
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 september 2013 08:21 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Ik zei hier venkel maar bij het typen van het recept in m'n vorige post realiseerde ik dat het gember moet zijn, duh. 8)7

Om 1 of andere reden zijn de woorden venkel en gember in mijn brein uitwisselbaar. (maar ik heb nog nooit het verkeerde in een recept gebruikt :P )
Dat is lastig :D We zullen er rekening mee houden :+
pi_130873259
Als ik hem nou vol post kan ik de volgende Op natuurlijk wél veranderen :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')