abonnement Unibet Coolblue
pi_125440918
quote:
:9 Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
pi_125443683
quote:
1s.gif Op donderdag 18 april 2013 14:54 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

:9 Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
Ja dat spul smaakt echt hetzelfde :)
pi_125443854
Ik ben nu een tijd glutenvrij aan het eten, en mijn bloedwaardes voor b12 en ijzer zijn stabiel goed. Dus ik ga nu weer vegetariër worden, en doorgaan tot ik veganist ben. Ik weet nu hoe het kan zonder gluten, dus dat gaat helemaal goed komen nu. Eindelijk! :)
pi_125620148
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!

http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx

Vandaag gegeten en het was lékker!

Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten

Fruitsalade als toetje :9
pi_125621111
quote:
10s.gif Op maandag 22 april 2013 22:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!

http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx

Vandaag gegeten en het was lékker!

Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten

Fruitsalade als toetje :9
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan? :P

Oh laat maar, de boursin natuurlijk.
pi_125621145
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 22:27 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan? :P
Bousin ! :D

ah... ninja edit :+
pi_128251053
Uit dit topic CUL / Luie soep?

quote:
7s.gif Op maandag 24 juni 2013 17:17 schreef msacras het volgende:

Deze heb ik laatst gemaakt, was niet zo veel werk maar zeker voor herhaling vatbaar!


- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer

Zeer goed bevallen! :Y
pi_128251111
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Uit dit topic CUL / Luie soep?

[..]

[ afbeelding ]

- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer

Zeer goed bevallen! :Y
Mooi! Vond ik zelf dus ook. :9

Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
pi_128251146
quote:
7s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:09 schreef msacras het volgende:

[..]

Mooi! Vond ik zelf dus ook. :9

Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
Mooi! :D
pi_128274210
Dit is mijn favo recept voor makkelijke en vullende vegan soep, waar je niet eens verse groenten voor in huis hoeft te hebben;

http://blog.fatfreevegan.(...)weight-eat-soup.html

Zoals ik hem maak, voor 8 kommen;

- 1.5 l groentenbouillon (ik maak het van een blokje)
- 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
- 2 blikjes bonen van +/- 400 gram
- 800 gram tot 1 kilo groenten, diepvries en/of vers.
- 4 teentjes gehakte knoflook (of meer naar smaak)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- tabasco, zout en peper

Zet een pan met anderhalve liter water op het vuur, doe bouillonblokjes erbij en breng het aan de kook.
Hak de knoflook fijn, open alle blikjes en spoel de bonen even uit in een vergiet of zeef.
Wanneer de bouillon kookt voeg je de groenten, bonen en kruiden er aan toe.
Als de groenten gaar zijn kruid je de soep af met zout, peper en tabasco naar smaak.

Zelf gebruik ik altijd een blik kidneybonen en als tweede blik elke keer een ander soort bonen. Met de diepvriesgroenten kun je ook veel variëren, ik gebruik altijd een deel soepgroente en een deel iets anders, het lekkerst vind ik de Italiaanse diepvrieswokgroente van de AH . Je kunt natuurlijk ook verse groenten gebruiken als je die hebt liggen, ook fijn om restjes op te maken. Ik gooi meestal een zak bladspinazie in de soep. Je zou de tomatenblokjes ook kunnen weglaten.
pi_128292732
Kwam deze cartoon tegen :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tevens TVP.
జ్ఞ‌ా
pi_128304185
Veel soepliefhebbers hier! :D

Nog een Bonensoepje.

750 gram witte bonen
(dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken.

4 grote uien gesneden

verse selderij

een halve liter olijfolie

zwarte peper / zout

500 gram worteltjes in plakjes gesneden

2 kleine blikjes tomatenpuree

1 á 2 theelepels sambal

Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan.
Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.

Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.

Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je
de witte bonen erbij.

Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat
mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als
je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen.

pi_128641317
Sinds een tijdje ook vegetarisch aan het eten, dus ik volg en post vanaf nu lekker mee. :W

Ben nu voornamelijk nog op zoek naar goedkope en lekkere alternatieven voor vlees en hoe noten goed klaar te maken in gerechten. Van de week notenmix toegevoegd aan een curry, maar alle noten kregen een soort stug vliesje eromheen. Denk dat ik ze moet roosteren of verkruimelen... Iemand tips?

Vandaag ff een simpel sambalsoepje gemaakt, omdat m'n neus dicht zit door verkoudheid (altijd in de zomer) en omdat sambal simpelweg super is:
Bouillon klaar koken, een rode ui gesneden en twee gesneden teentjes knoflook erin, diepvriesbroccoli erin, noedels erin, 3 eetlepels sambal en boem!: anderhalve liter pittige soep. :9
  zaterdag 6 juli 2013 @ 05:22:22 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128650049
Ik rooster noten altijd in de oven. Zo'n 10-15 minuten op 160 graden.
Daarna enigzins af laten koelen.
pi_129826333
Even een schopje..

Lekker met dit weer voor op een toastje of op een lekkere bruine volkorenboterham als
broodbeleg (beter dan die smerige sandwichspread en een stuk gezonder :P )

Ingrediënten

1 komkommer (geraspt)
130 gr cashewnoten
1 theelepel oregano
1 teentje knoflook (of meer als je wilt)
1 citroen
1 eetlepel verse dille (of 1 tl gedroogde)
peper en zout

Doe de geraspte komkommer in een zeef en laat goed uitlekken. Roer er met een lepel door zodat er zoveel mogelijk vocht uit de komkommer wordt geperst

Doe de helft van de uitgeperste komkommer in een smalle, hoge mengbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix met een staafmixer tot je een smeuďge spread hebt.

Roer de rest van de komkommer door de spread.
pi_129827135
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)

4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines

Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.

Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.

Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.

Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.

Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.

Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.

Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.

Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.

Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan

Eet smakelijk!
pi_129995911
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 12:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)

4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines

Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.

Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.

Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.

Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.

Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.

Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.

Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.

Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.

Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan

Eet smakelijk!
God, dit klinkt goed! Deze ga ik onthouden.
pi_130130243
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:49 schreef msacras het volgende:

[..]

God, dit klinkt goed!
Het smaakte ook goed :+

Voor vanavond staat dit op het menu

Griekse witte bonensalade

Ingrediënten voor 2 personen

Klein 1 potje witte bonen (gewoon van hak hoor)
1 grote rode ui in kleine stukjes gesneden
Lekker veel gesnipperde peterselie
zout ,peper,olijfolie .

Gewoon alles door elkaar husselen en klaar :')

Eventueel wat fetakaas (maar dat lust ik zelf niet)
Beetje stokbrood mag ook, die sop ik altijd in de olijfolie, want daar doe ik er véél van in :@

Is hartstikke lekker :D
pi_130132282
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst. O+

pi_130135470
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 15:23 schreef -Strawberry- het volgende:
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst. O+

[ afbeelding ]
Die ken ik niet, misschien maar eens proberen al eet ik zelden vleesvervangers.

Deze vind ik wel lekker :P voor een keertje...



De Griekse rondo combineert groenten als courgette, paprika en ui met een smeuďge vulling van zachte kaas en olijven, en brengt de Griekse keuken in huis.
pi_130258399
Ik had vorige week de Spaghetti Bolognese gemaakt, was erg lekker,
de volgende keer dat ik het maak zal ik een foto maken, als ik het niet vergeet :@

Je hebt 1 pakje Vegetarisch Rul gehakt (Goodbite) nodig voor 2 personen.
dus als je voor 4 personen wil maken moet je alles even dubbel nemen...

je hebt nodig:

1 eetl. olijfolie
1 pakje rulgehakt gehakt http://www.goodbite.nl/paginas/42-goodbite-rul-gehakt.html
1 kleine ui, gesnipperd
1 worteltje , geschrapt en kleingesneden
1 stengel bleekselderij, kleingesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
200 g tomaten uit blik, kleingesneden (is een half blik)
250 g gezeefde tomaten (passata) (is een half pakje)
flink snufje gedroogde oregano, zout en peper naar smaak...
200 g spaghetti

geraspte Parmezaanse kaas om erbij te serveren

Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Doe het gehakt erbij en roerbak dit ongeveer 2 min.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en schep ze 1 min. om, vuur niet te hhoog
anders brand het aan :P

Voeg de tomaten en de passata toe en schep alles om.
Voeg de oregano en wat zout en peper toe.
Laat de saus 15 min. pruttelen op matig vuur, onder af en toe roeren.

Kook intussen de spaghetti in een pan met lichtgezouten, kokend water beetgaar,
schep de saus over de warme pasta. Losjes door elkaar scheppen en direct serveren
met geraspte Parmezaanse kaas.
pi_130264928
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet. :')
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie! *O*
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.

http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Go hard or go home
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 20 augustus 2013 @ 10:30:49 #48
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_130266272
Ziet er lekker uit, Noek. Al houd ik niet van noten (in mijn eten) :+.

Mijn favo gerecht is chili :9. Ik heb niet echt een mooie foto ervan ofzo, alleen crappy mobielfoto's :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We koken quinoa met een beetje vegeta en in een andere pan doen we:
- een klein beetje knoflook
- gesnipperde uitjes
- vega balletjes (en snijden we in vieren zodat we meer hebben :+)
- kikkererwten
- paprikastukjes
- 1 tot 1,5 fles chilisaus :@ verdunt met wat water (afh. van hoe pittig je het wil)

JAMMIE. En snel te maken. >:O
In de chilisaus van Calvč zit ansjovis dus die moet je sowieso niet hebben!
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_130267982
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet. :')
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie! *O*
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Ziet er goed uit! Zelf probeer ik de vleesvervangers ook te mijden (om dezelfde reden) maar aangezien ik heel weinig kook skills heb wordt het dan al gauw allemaal wat eentonig. Makkelijke oplossing natuurlijk: meer dingen uit gaan proberen in de keuken. :Y)
pi_130268279
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet. :')
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie! *O*
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Jij bent een échte Diehard :D
Ziet er lekker uit maar wel weer veel werk Noek :@ :')
Ik ga dat straks nog eens uitgebreid bekijken ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oké' ''theekransje off'' :D

@ChipsZakje ik ben dol op zulke snelle gerechten :+

Ik '''lunch'' wel eens met quinoa.
Die quinoa kook ik af en toe een lading van, kan je best lang bewaren gelukkig in de koelkast, dus
dan kan je het gebruiken wanneer je er zin in hebt.

Voor een quinoa Lunch (of ontbijt als je dat wil) heb je nodig:

Gekookte guinoa
Koskos of Amandelmelk (gewone (soja) melk kan ook)
Verse Aarbeitjes
Beetje kaneel
Beetje Honing
Paar rozijntje

(hoeveel je van alles gebruikt moet ieder voor zich maar uitproberen, de één zal meer honing of minder kaneel erin willen dan de ander)

Warm de melk op in een steelpannetje, als het warm is, gas uitzetten.
Aardbeitjes, kaneel en honing erbij.

Mixen met de staafmixer, paar rozijntjes erbij en een paar scheppen quinoa.

Godenmaal! O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')