Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.quote:Op donderdag 18 april 2013 13:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
deze ook hoor!
[ afbeelding ]
http://www.alpro.com/nl/drinks-met-smaak
Ja dat spul smaakt echt hetzelfdequote:Op donderdag 18 april 2013 14:54 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Lijkt erop dat ik dan eindelijk dierlijke melk ka opgeven.
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan?quote:Op maandag 22 april 2013 22:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké niet geschikt voor Veganisten maar wel voor Vegetariërs!
http://allrecipes.nl/rece(...)azie-en-boursin.aspx
Vandaag gegeten en het was lékker!
Ingrediënten
Porties: 1
200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin®
peper
handje cashewnoten
Fruitsalade als toetje
Bousin !quote:Op maandag 22 april 2013 22:27 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ben niet helemaal thuis in het veganisme, maar wat is er precies niet veganistisch aan?
quote:Op maandag 24 juni 2013 17:17 schreef msacras het volgende:
Deze heb ik laatst gemaakt, was niet zo veel werk maar zeker voor herhaling vatbaar!
Mooi! Vond ik zelf dus ook.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Uit dit topic CUL / Luie soep?
[..]
[ afbeelding ]
- 5 tomaten
- 0,5 liter groentebouillon
- 1 grote ui
- 2 of 3 tenen knoflook
- 2 aardappelen
- klein blikje tomatenpuree
- peper en zout naar smaak
- paprikapoeder
- olijfolie
- verse basilicum
- staafmixer
Zeer goed bevallen!
Mooi!quote:Op dinsdag 25 juni 2013 20:09 schreef msacras het volgende:
[..]
Mooi! Vond ik zelf dus ook.
Ik heb hier thuis nog een vegetarische studenten kookgids liggen, zal ik binnenkort nog eens wat dingetjes uit maken, en als het bevalt uiteraard een receptje posten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tevens TVP.జ్ఞా
God, dit klinkt goed! Deze ga ik onthouden.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 12:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Gevulde aubergines Ingredienten (4 personen)
4 uien
1 á 2 rood of groen chilipepertje
olijfolie
2 theelepels gemalen kaneel
3 á 4 theelepels pijnboompitten
cayennepeper
3 teentjes knoflook
2 aubergine
10 gekneusde korianderbolletjes
1 theelepel oregano
1 eetlepel gepelde tomaten (uit blik)
zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de uien, snijd ze doormidden en snijd ze in halve ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de pepertjes open, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd bij iedere helft ongeveer de helft van het vruchtvlees weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak drie ondiepe inkervingen in de onderkant van de halve aubergines
Verwarm flink wat olijfolie en bak de uitgeholde aubergine helften eerst aan de snijkant en vervolgens aan de kant van de pel. Zet het deksel op de pan en laat ze zachtjes stoven.
Verwarm wat olijfolie in een andere pan, voeg de uien toe en stoof ze langzaam glazig met het deksel op de pan.
Voeg de knoflook, de korianderbolletjes en het pepertje toe.
Voeg de gemalen kaneel, de oregano, de pijnboompitten en de auberginestukjes toe.
Zeef de gepelde tomaten en bewaar het sap. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel zachtjes stoven.
Breng het tomatensap op smaak met cayennepeper en zout.
Giet het tomatensap over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de auberginehelften erin met de pel naar beneden. Vul ze met de gestoofde groenten.
Dek de ovenschaal af en zet ze 30 minuten in de oven.
Verwijder het deksel en laat nog 15 minuten in de oven staan
Eet smakelijk!
Het smaakte ook goedquote:
Die ken ik niet, misschien maar eens proberen al eet ik zelden vleesvervangers.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 15:23 schreef -Strawberry- het volgende:
Qua vleesvervangers vind ik dit tot nu toe het lekkerst.
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We koken quinoa met een beetje vegeta en in een andere pan doen we:
- een klein beetje knoflook
- gesnipperde uitjes
- vega balletjes (en snijden we in vieren zodat we meer hebben )
- kikkererwten
- paprikastukjes
- 1 tot 1,5 fles chilisaus verdunt met wat water (afh. van hoe pittig je het wil)
JAMMIE. En snel te maken.
In de chilisaus van Calvč zit ansjovis dus die moet je sowieso niet hebben!I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
Ziet er goed uit! Zelf probeer ik de vleesvervangers ook te mijden (om dezelfde reden) maar aangezien ik heel weinig kook skills heb wordt het dan al gauw allemaal wat eentonig. Makkelijke oplossing natuurlijk: meer dingen uit gaan proberen in de keuken.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet.
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie!
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
Jij bent een échte Diehardquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 09:29 schreef Noek het volgende:
Ik eet nooit vleesvervangers, altijd als ik de lijst aan ingrediënten lees, heb ik al gegeten en gedronken. Dan eet ik nog liever biefstuk terwijl ik geen vlees eet.
Vanavond eet ik boekweitburgers met eigengemaakte ketchup. I'm so goddamn hippie!
Ik vind het erg lekker elke keer. Je moet alleen even rekening houden met het weken van de boekweit en de noten.
[ afbeelding ]
http://kyradevreeze.nl/kyraskitchen-24-green-ketchup-burger/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oké' ''theekransje off''
@ChipsZakje ik ben dol op zulke snelle gerechten
Ik '''lunch'' wel eens met quinoa.
Die quinoa kook ik af en toe een lading van, kan je best lang bewaren gelukkig in de koelkast, dus
dan kan je het gebruiken wanneer je er zin in hebt.
Voor een quinoa Lunch (of ontbijt als je dat wil) heb je nodig:
Gekookte guinoa
Koskos of Amandelmelk (gewone (soja) melk kan ook)
Verse Aarbeitjes
Beetje kaneel
Beetje Honing
Paar rozijntje
(hoeveel je van alles gebruikt moet ieder voor zich maar uitproberen, de één zal meer honing of minder kaneel erin willen dan de ander)
Warm de melk op in een steelpannetje, als het warm is, gas uitzetten.
Aardbeitjes, kaneel en honing erbij.
Mixen met de staafmixer, paar rozijntjes erbij en een paar scheppen quinoa.
Godenmaal!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |