abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130556999
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 15:49 schreef Young_David het volgende:

[..]

Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaan
Ah, nou ja, mocht je toevallig nieuwe recepten tegenkomen met rijst, dan zou je
het kunnen proberen, maar het is niet noodzakelijk hoor :+
pi_130557209
Vanavond linzenburgers maken.. :+
pi_130561596
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 15:57 schreef douche-eendje het volgende:
Vanavond linzenburgers maken.. :+
Pictures en recept! *O*

Ik was bijna vergeten een fotootje te maken en ik dacht er pas aan toen het meeste al op was :+

Maar goed er was nog iets over dus toch een fotootje :P

en het recept natuurlijk! Niet zo héél bijzonder maar wel érg lekker, en je kan er van alles
bij bedenken wat je erbij wil eten, wij hadden een grote Griekse Salade, allebei ietsje anders
want ik lust geen Feta en olijven :') dus die laat ik voor mijzelf dus gewoon weg, ik eet wel
een bakkie macadamia nootjes ter compensatie vanavond :P

maar goed recept van

Aardappeltjes uit de oven

Snij de aardappelen als patat.

Doe de aardappels in schaal water en olijfolie 50/50 tot ze net net onder zijn
gedompeld.

Naar smaak toevoegen:
citroensap
zout
half theelepeltje gele cemeni

Eventueel uitgeperste knoflook, had ik voor het eerst gedaan, rook wel lekker maar
eigenlijk smaakt het beter zonder knoflook (vind ik zelf dan, dus ik doe voortaan toch
maar weer zonder knoflook)

Zet de schaal in de oven, 30 min op 250 graden en nog 25 min onder de grill.

KLAAR!.



Mijn toetje is Irish coffee :9
pi_130564582


Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden -O-)
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei

Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt :+ ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.

Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.

[ Bericht 2% gewijzigd door douche-eendje op 28-08-2013 19:42:33 ]
pi_130564908
Ik ga ook maareens weer meelezen hier. Onbewust at ik soms weken vegetarisch maar ik realiseer me dat we nu al maanden altijd vlees of vis op het menu hebben.
Ga de eerste week van september alleen vegetarisch koken.
pi_130565359
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van :') Die rommel is nieteens lekker :')
pi_130565476
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van :') Die rommel is nieteens lekker :')
Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast, voor morgen :+
pi_130565517
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 19:25 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden -O-)
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei

Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt :+ ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.

Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.
Ziet er lekker uit! Eet Smakelijk! :D
pi_130565557
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van :') Die rommel is nieteens lekker :')
ghehehehe...

Welkom *O*
pi_130566167
quote:
17s.gif

Op woensdag 28
augustus 2013 19:46
schreef
douche-eendje het
volgende:


[..]

Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast,
voor morgen :+
Ik hou ervan! Heb ook een hele voorraad aan gedroogde linzen,
alle kleuren, alle soorten gedroogde erwten enz enz. Met kruiden en
alles zijn daar prima vega-burgers van te maken. Heb het gewoon een
beetje verwaarloosd de afgelopen maanden. Dat vriend bakken vol
Surinaams eten krijgt van zijn moeder, tantes en oma helpt ook niet echt
mee :+

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2013 20:03:06 ]
pi_130566514
quote:
10s.gif
Op woensdag 28
augustus 2013 19:48
schreef
FANNvanhetlaatsteuur
het volgende:


[..]

ghehehehe...

Welkom *O*
Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staat :')
Sorry hoor maar ik hou van lekker eten, sta graag uren in de keuken ook, heerlijk om met voedsel bezig te zijn O+
pi_130566672
quote:
9s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 20:08 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staat :')
Sorry hoor maar ik hou van lekker eten, sta graag uren in de keuken ook, heerlijk om met voedsel bezig te zijn O+
Uit welk jaar komt ie? :o
Wij staan de laatste tijd zomaar vaak saampjes in de keuken *; en dat is best bijzonder
want vroeger kregen we altijd ruzie _O-

Uren in de keuken staan hoeft voor mij niet zo :@ ik hou wel van snel en makkelijk, maar soms
is het uitgebreid, maar dan doen we het meestal samen anders raak ik in paniek :')
pi_130568601
1960 ;)
Maar hij voldoet zo'n beetje aan alle stereotypen van een Surinamer :')

Ik heb trouwens alle tijd om uitgebreid te koken, zit helaas weer thuis na mijn pols te hebben gebroken. Kan geen zware pannen meer tillen, amper een aardappel schillen wat natuurlijk niet zo handig is als je in een keuken werkt :')

Verder heb ik ook gewoon geen zin om voor iemand te koken die alleen maar commentaar heeft en het als een boer naar binnenschuift en maar heel weinig lust naast zakjes aardappelpuree, potjes van Hak en speklappen.

Dus ik moet mijn zin om te koken ook weer terugkrijgen :)
pi_130569052
Hebben jullie btw de courgette-koekjes met feta, volgens mij, van Claudia Roden gemaakt? Die staan hier sowieso volgende week weer op het menu. Zou je ook heel goed burgers van kunnen maken.
Wel de geiten/schapenfeta gebruiken niet die smakeloze koeienkaas.
pi_130570042
Heuy Fann! Ik ga morgen quinoa maken met wokgroenten. Is het een idee om de quinoa te koken in bouillon? Of trekt de smaak er niet zo in.. Vond het met de risotto wel erg lekker namelijk..
pi_130570899
Ik ben verslaafd aan kaas :@ Ik lust geen melk of eieren, maar kaas.. :9~ Anders was ik denk ik veganist geweest. Ben ook anti leer/bont
pi_130570918
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:28 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik ben verslaafd aan kaas :@ Ik lust geen melk of eieren, maar kaas.. :9~ Anders was ik denk ik veganist geweest. Ben ook anti leer/bont
Halloumiverslaving hier :@
pi_130571062
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:29 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Halloumiverslaving hier :@
Ik moest googlen :@
Hier roomkaas, oude kaas, brie en geraspte kaas. Hoe ouder hoe beter..
-edit- en feta en witte kaas!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2013 21:32:36 ]
pi_130576253
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:14 schreef Poesopstokje het volgende:
Heuy Fann! Ik ga morgen quinoa maken met wokgroenten. Is het een idee om de quinoa te koken in bouillon? Of trekt de smaak er niet zo in.. Vond het met de risotto wel erg lekker namelijk..
Ja, kan je ook doen :Y er zijn best veel manieren, als ik er ''ontbijt'' van maak kook ik het alleen in water, ergens in het topic staat een you toepje dat is ook een lekkere manier en op deze manier
met bouillon kan ook...

pi_130576295
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:29 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Halloumiverslaving hier :@
lus ik niet :@ :')
pi_130576734
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:31 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik moest googlen :@
Hier roomkaas, oude kaas, brie en geraspte kaas. Hoe ouder hoe beter..
-edit- en feta en witte kaas!
Het is echt lekker. Kaas die je kunt bakken O+ Hij maakt een squeek-geluidje als je hem eet, is ietwat zoutig... boh :9
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

lus ik niet :@ :')
Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren? :P
pi_130576881
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
Ik zat even in één van kookboeken te bladeren en toen moest ik aan jou denken :P
Voor een vleeseter is het soms moeilijk in het begin en krijg je ineens trek in iets
''van vroeger'' dan kan je de producten van de Vegetarische Slager misschien eens
proberen.

http://www.devegetarischeslager.nl/

Ik doe het niet vaak, maar soms heb ik bijvoorbeeld weer eens zin in Kip Kerrie, maar
aan gewone kip moet ik dus écht niet meer denken :') dan zijn de Plantaardige Kipstukjes
wel een uitkomst en die zijn ook écht lekker, ik vind het persoonlijk zelfs lekkerder dan
''gewone'' kip maar dat kan ook psygisch zijn :+

Ze hebben ook een kookboek is ook wel handig...



Staan ook lekkere recepten in

Deze bijvoorbeeld, Hachee My Way :D



Je kan zelf gaan BBQ-en als je daarvan houdt :+

Maar écht nodig zijn vleesvervangers niet hoor, maar mocht je een keer trek krijgen
is dit misschien een aardige manier om aan je nieuwe Vegetarische leven te wennen.
pi_130577007
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:10 schreef douche-eendje het volgende:

[..]



Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren? :P
:D sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets :') of olijven en nog
wel een paar dingen :+
pi_130577612
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets :') of olijven en nog
wel een paar dingen :+
Eeuwig jong dus :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')