abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130488288
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ah, op die site ga ik even neuzen :D , ik zat al te googelen :@
Ken je die site niet? :o wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.

OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
pi_130488369
Ah, morgen krijg ik een Grieks recept toegestuurd, ik kreeg wel heel snel antwoord :o

quote:
tomorrow I'll go to XXX and get the recipe from my mom, because she makes the best!!!!
en ik kreeg de link van deze site's

http://www.lentils.ca/simple-nutrition/hidden-healthy-superstars

http://www.care2.com/gree(...)ittle-powerfood.html
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:19:24 #103
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488393
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:

Ken je die site niet? :o wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediënten, zoals linzen en bonen ;)
pi_130488481
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ken je die site niet? :o wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.

OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
Nee, het is al vaker tegen me gezegd, misschien dat ik dat boek dan toch maar moet kopen :@
Nee ik koop eigenlijk nooit van Lassie, maar ik gaf die link, omdat het wél bestaat, meestal koop ik
de biologische bij de Tuinen of bij EkoPlaza.
pi_130488484
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:19 schreef Vork het volgende:

[..]

Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediënten, zoals linzen en bonen ;)
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic :P

Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:22:14 #106
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488523
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
pi_130488574
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic :P

Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor :Y

http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
pi_130488652
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:22 schreef Vork het volgende:
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
ik lust geen olijven :@ maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu :D
want ik heb er nu wel een zooitje :')
pi_130488680
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor :Y

http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... :+ ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
pi_130488806
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie

Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen :)
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:28:49 #111
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488826
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic :P

Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.

Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
pi_130488836
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:26 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... :+ ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
IJs met slagroom! :D maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes :+
pi_130488935
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie

Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen :)
Dat is misschien ook wel iets voor mij :D

Niet zo moeilijk ook :P
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:31:10 #114
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488949
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik lust geen olijven :@ maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu :D
want ik heb er nu wel een zooitje :')
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
pi_130489009
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat is misschien ook wel iets voor mij :D

Niet zo moeilijk ook :P
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken :') http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas

Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
pi_130489041
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Vork het volgende:

[..]

Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.

Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
Champignons en bulgur vind ik gelukkig erg lekker (tofu is niet echt mijn ding...), maar het is best lastig om er nu rekening mee te houden omdat ik ineens zoveel aan het sporten ben. Eet nu iedere avond dan ook maar een bak magere kwark met wat muesli (speltmuesli met noten) erdoor en soms voor de lekker snack ik ook nog wel eens wat gestoomde sojabonen.
Moet het nog eens een beetje in mijn systeem gaan krijgen en nog meer denk ik op gaan letten.

http://www.snijbiet.nl/ < dit is ook een leuke, voor de mensen die ook wat vaker koken met de minder voorkomende groenten. Bovenin staan nog linkjes naar de andere pagina's. Niet alles is vega, maar geeft wel veel leuke ideeën.
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

IJs met slagroom! :D maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes :+
Mwah, laten we dat maar niet doen inderdaad :+
pi_130489084
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:31 schreef Vork het volgende:

[..]

Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
Ik lust ook geen feta :@ :') maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.

Voorlopig ben ik wel zoet :D
pi_130489286
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken :') http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas

Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
Ow, da's me teveel werk :@ Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken :')

Mijn favo recept is dan:

Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.

Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook :D
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:37:44 #119
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489304
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik lust ook geen feta :@ :') maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.

Voorlopig ben ik wel zoet :D
Kappertjes vind ik zelf een prima olijven-vervanger. Dit gaat niet altijd op, maar gerechten bijvoorbeeld een beetje olijfjes ingaan voor een zoute tegenhanger, daar kunnen kunnen kappertjes ook wel vaak in.

O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
pi_130489450
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef Vork het volgende:

[..]



O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
:Y

quote:
Originele feta wordt nog steeds gemaakt door schaapherders in de mediterrane bergen van ongepasteuriseerde melk. Binnen de Europese Unie is feta sinds juli 2002 een Beschermde Oorsprongsbenaming. Alleen kaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland (zie paragraaf Feta-besluit) en die gemaakt wordt van schapenmelk of een mengsel van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied mag de naam "feta" dragen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Feta

Is nog niet zo héél lang geleden een rel om geweest, omdat sommige fabrikanten er Feta op hadden
gezet, dat mag dus niet :P
pi_130489512
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ow, da's me teveel werk :@ Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken :')

Mijn favo recept is dan:

Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.

Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook :D
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept :+ :9

En feta :9 Maar nog beter: halloumi :9 :9
pi_130489596
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ow, da's me teveel werk :@ Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken :')

Mijn favo recept is dan:

Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.

Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook :D
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroni :@

Elke keer als ik uitgebreid vers ga koken en zelf de groentes snij... hoeven ze het hier niet.. :{ Mijn man is zo'n pieperd die niets lust op zijn manier. Hij hoefde de kaas vanavond ook niet door de risotto.. En ja hoor, meneer vond het heerlijk :')
pi_130489600
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:42 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept :+ :9

En feta :9 Maar nog beter: halloumi :9 :9
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariër ga
bestellen :D
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:44:23 #124
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489615
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
pi_130489714
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
:9~ :9~ :9~
Ik heb er geen geduld voor.. En ben zó niet creatief, vooral niet met eten.. Heb besloten om hier inspiratie op te doen, als het maar snel en makkelijke gerechten zijn. :7
pi_130489715
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroni :@

Elke keer als ik uitgebreid vers ga koken en zelf de groentes snij... hoeven ze het hier niet.. :{ Mijn man is zo'n pieperd die niets lust op zijn manier. Hij hoefde de kaas vanavond ook niet door de risotto.. En ja hoor, meneer vond het heerlijk :')
Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niks :@
probeer gewoon dat recept van mij, wie weet vindt ie het lekker, ben je snel klaar ook,
geef je hem 's avond nog een bakkie noten, ben je ook klaar :D
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:46:41 #127
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489717
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Feta

Is nog niet zo héél lang geleden een rel om geweest, omdat sommige fabrikanten er Feta op hadden
gezet, dat mag dus niet :P
Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.
pi_130489741
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Vork het volgende:

[..]

Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.
_O-
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:47:47 #129
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489762
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Poesopstokje het volgende:
:9~ :9~ :9~
Ik heb er geen geduld voor.. En ben zó niet creatief, vooral niet met eten.. Heb besloten om hier inspiratie op te doen, als het maar snel en makkelijke gerechten zijn. :7
Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.
pi_130489764
quote:
11s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niks :@
probeer gewoon dat recept van mij, wie weet vindt ie het lekker, ben je snel klaar ook,
geef je hem 's avond nog een bakkie noten, ben je ook klaar :D
Hahaha dat komt er helemaal niet in :') Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker... :')
pi_130489781
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
_O_

Kijk dit is nou wél ;echt iets voor mij!
pi_130489840
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Vork het volgende:

[..]

Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.
Klopt, maar ik ben nu nog niet enthousiast genoeg om uren in de keuken te staan. Daarnaast is vers eten vaak duurder, ja klinkt idioot, maar moet een beetje op het budget letten. En mijn baby moet mee kunnen eten, dus dan worden grote stukken groente het ook alweer niet. Courgette kan hij niet wegkrijgen bijv, veelste taai..
pi_130489922
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Hahaha dat komt er helemaal niet in :') Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker... :')
Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....
Vegetarische slagers heeft wel een paar lekkere dingen als hij persé zoiets wil, of dat nepgehakt
van Goodbite, dat gebruik ik ook ''wel eens'' :P
pi_130490074
quote:
10s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....
Vegetarische slagers heeft wel een paar lekkere dingen als hij persé zoiets wil, of dat nepgehakt
van Goodbite, dat gebruik ik ook ''wel eens'' :P
Hij wist niet dat het een vegaburger was, want dat lust meneer ook niet. Maar hij heeft hem heerlijk opgegeten hoor :P Kijkt hij ook nog vies als ik hem na de tijd vertel dat het geen kip was. Sukkel..

Ik woon in Fryslân, dus hippe dingen zoals de vegaslager hebben we hier niet :') Ik eet regelmatig van die gevulde schnitzels/burgers van Valess :9 Maar ook niet altijd hoor. Moet wat vaker een vleesvervanger eten :@
pi_130490134
aH.. Grieks linzen recept krijg ik vrijdag.

quote:
she knows some tricks when cooking them,but it's very simple to cook
Friday when I return from XXX I'll send you the receipe
All I remember is that,when she boils them,she adds a bit garlic,chopped onions,tomatoes,salt,at the beginning,and adds some rice later,and some olive oil 5 minutes before they are ready.Wait till Friday to send you the exact procedure
klinkt wel goed :@
pi_130490145
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariër ga
bestellen :D
Goedzo!
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
Zoiets moet ik idd ook eens gaan doen nu ik een vriezer heb.
Ik heb wel blokjes kokosmelk in de vriezer liggen, koop ik vaak teveel van, blokjes in de vriezer die ik dan later gewoon kan gebruiken bij koken.
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:57:06 #137
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130490190
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediënten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
pi_130490271
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediënten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Logisch, een goede basis hoeft niet veel te kosten of heel complex te zijn, als de ingredienten maar goed zijn :)
pi_130490438
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediënten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste :Y

en nu ga ik even op zoek naar dat kookboek! :D
pi_130491293
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste :Y

en nu ga ik even op zoek naar dat kookboek! :D
Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijk :P
  maandag 26 augustus 2013 @ 21:18:52 #141
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130491330
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste :Y
Nouja, die standaard tomaten, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Ze hebben wel vaak de wat smakelijkere, vaak kleinere varianten voor een fractie van de doorsnee supermarktprijs.
  † In Memoriam † maandag 26 augustus 2013 @ 22:37:13 #142
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130495929
Een vegetarische Cordon Bleu? het is een filetlapje met ham en kaas gepaneerd...dus eigenlijk hou je dan de kaas over en zelfs die komt van een dier! ik moest lachen toen iemand het er ooit over had...het is een plak kaas met een of ander ding eromheen... vegetarische ham....gee
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  † In Memoriam † maandag 26 augustus 2013 @ 22:42:32 #143
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130496259
Ik zeg niet dat die vegaburgers vies en niet te eten zijn maar noem ze dan indd gewoon bij de naam en geen kip of Cordon Bleu...ben jaren met een vega getrouwd geweest en man ow man telkens moest ik weer lachen....en btw ik vind Falafel ook erg lekker en ik ben een rasvleeseter maar verzin er een naam voor ipv een surogaatnaam! daarom weet je bij falafel gewoon waar je aan toe bent --> kikkererwten dus, wel zo helder en toch erg lekker.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_130497361
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:18 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijk :P
Ik heb een geheim adresje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_130497388
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik heb een geheim adresje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardag :+
pi_130497504
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 23:00 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardag :+
Komt goed uit ik ben ook binnenkort jarig :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_130550687
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
pi_130551931
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
Probeer dierlijke producten te eten zoals eieren en melk, zodat je aan je b12 komt. Ijzer kan een probleem zijn als je geen vleesvervangers eet, maar daar zijn ook andere bronnen voor.
pi_130555805
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
In dit topic staan een helboel eenvoudige recepten maar ook links naar receptensite's,
Google doet ook wonderen :+

Deze site is ook handig voor je als je begint

http://www.vegetariers.nl(...)vegetarische-voeding

En vervang in al je gerechten met rijst de rijst met Quinoa, daar hebben we het ook al over gehad
in dit topic, moet je even teruglezen.

Dit is Quinoa

http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen

dit is misschien ook wel leuk voor je...

CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2

Je hebt groene Smoothie's en FruitSmoothie's en je kan er van alles inflikkeren
om je vitamientjes te krijgen, dat helpt ook :P

Succes!
pi_130556860
quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 15:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

En vervang in al je gerechten met rijst de rijst met Quinoa, daar hebben we het ook al over gehad
in dit topic, moet je even teruglezen.

Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaan
pi_130556999
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 15:49 schreef Young_David het volgende:

[..]

Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaan
Ah, nou ja, mocht je toevallig nieuwe recepten tegenkomen met rijst, dan zou je
het kunnen proberen, maar het is niet noodzakelijk hoor :+
pi_130557209
Vanavond linzenburgers maken.. :+
pi_130561596
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 15:57 schreef douche-eendje het volgende:
Vanavond linzenburgers maken.. :+
Pictures en recept! *O*

Ik was bijna vergeten een fotootje te maken en ik dacht er pas aan toen het meeste al op was :+

Maar goed er was nog iets over dus toch een fotootje :P

en het recept natuurlijk! Niet zo héél bijzonder maar wel érg lekker, en je kan er van alles
bij bedenken wat je erbij wil eten, wij hadden een grote Griekse Salade, allebei ietsje anders
want ik lust geen Feta en olijven :') dus die laat ik voor mijzelf dus gewoon weg, ik eet wel
een bakkie macadamia nootjes ter compensatie vanavond :P

maar goed recept van

Aardappeltjes uit de oven

Snij de aardappelen als patat.

Doe de aardappels in schaal water en olijfolie 50/50 tot ze net net onder zijn
gedompeld.

Naar smaak toevoegen:
citroensap
zout
half theelepeltje gele cemeni

Eventueel uitgeperste knoflook, had ik voor het eerst gedaan, rook wel lekker maar
eigenlijk smaakt het beter zonder knoflook (vind ik zelf dan, dus ik doe voortaan toch
maar weer zonder knoflook)

Zet de schaal in de oven, 30 min op 250 graden en nog 25 min onder de grill.

KLAAR!.



Mijn toetje is Irish coffee :9
pi_130564582


Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden -O-)
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei

Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt :+ ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.

Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.

[ Bericht 2% gewijzigd door douche-eendje op 28-08-2013 19:42:33 ]
pi_130564908
Ik ga ook maareens weer meelezen hier. Onbewust at ik soms weken vegetarisch maar ik realiseer me dat we nu al maanden altijd vlees of vis op het menu hebben.
Ga de eerste week van september alleen vegetarisch koken.
pi_130565359
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van :') Die rommel is nieteens lekker :')
pi_130565476
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van :') Die rommel is nieteens lekker :')
Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast, voor morgen :+
pi_130565517
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 19:25 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden -O-)
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei

Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt :+ ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.

Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.
Ziet er lekker uit! Eet Smakelijk! :D
pi_130565557
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van :') Die rommel is nieteens lekker :')
ghehehehe...

Welkom *O*
pi_130566167
quote:
17s.gif

Op woensdag 28
augustus 2013 19:46
schreef
douche-eendje het
volgende:


[..]

Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast,
voor morgen :+
Ik hou ervan! Heb ook een hele voorraad aan gedroogde linzen,
alle kleuren, alle soorten gedroogde erwten enz enz. Met kruiden en
alles zijn daar prima vega-burgers van te maken. Heb het gewoon een
beetje verwaarloosd de afgelopen maanden. Dat vriend bakken vol
Surinaams eten krijgt van zijn moeder, tantes en oma helpt ook niet echt
mee :+

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2013 20:03:06 ]
pi_130566514
quote:
10s.gif
Op woensdag 28
augustus 2013 19:48
schreef
FANNvanhetlaatsteuur
het volgende:


[..]

ghehehehe...

Welkom *O*
Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staat :')
Sorry hoor maar ik hou van lekker eten, sta graag uren in de keuken ook, heerlijk om met voedsel bezig te zijn O+
pi_130566672
quote:
9s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 20:08 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staat :')
Sorry hoor maar ik hou van lekker eten, sta graag uren in de keuken ook, heerlijk om met voedsel bezig te zijn O+
Uit welk jaar komt ie? :o
Wij staan de laatste tijd zomaar vaak saampjes in de keuken *; en dat is best bijzonder
want vroeger kregen we altijd ruzie _O-

Uren in de keuken staan hoeft voor mij niet zo :@ ik hou wel van snel en makkelijk, maar soms
is het uitgebreid, maar dan doen we het meestal samen anders raak ik in paniek :')
pi_130568601
1960 ;)
Maar hij voldoet zo'n beetje aan alle stereotypen van een Surinamer :')

Ik heb trouwens alle tijd om uitgebreid te koken, zit helaas weer thuis na mijn pols te hebben gebroken. Kan geen zware pannen meer tillen, amper een aardappel schillen wat natuurlijk niet zo handig is als je in een keuken werkt :')

Verder heb ik ook gewoon geen zin om voor iemand te koken die alleen maar commentaar heeft en het als een boer naar binnenschuift en maar heel weinig lust naast zakjes aardappelpuree, potjes van Hak en speklappen.

Dus ik moet mijn zin om te koken ook weer terugkrijgen :)
pi_130569052
Hebben jullie btw de courgette-koekjes met feta, volgens mij, van Claudia Roden gemaakt? Die staan hier sowieso volgende week weer op het menu. Zou je ook heel goed burgers van kunnen maken.
Wel de geiten/schapenfeta gebruiken niet die smakeloze koeienkaas.
pi_130570042
Heuy Fann! Ik ga morgen quinoa maken met wokgroenten. Is het een idee om de quinoa te koken in bouillon? Of trekt de smaak er niet zo in.. Vond het met de risotto wel erg lekker namelijk..
pi_130570899
Ik ben verslaafd aan kaas :@ Ik lust geen melk of eieren, maar kaas.. :9~ Anders was ik denk ik veganist geweest. Ben ook anti leer/bont
pi_130570918
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:28 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik ben verslaafd aan kaas :@ Ik lust geen melk of eieren, maar kaas.. :9~ Anders was ik denk ik veganist geweest. Ben ook anti leer/bont
Halloumiverslaving hier :@
pi_130571062
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:29 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Halloumiverslaving hier :@
Ik moest googlen :@
Hier roomkaas, oude kaas, brie en geraspte kaas. Hoe ouder hoe beter..
-edit- en feta en witte kaas!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-08-2013 21:32:36 ]
pi_130576253
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:14 schreef Poesopstokje het volgende:
Heuy Fann! Ik ga morgen quinoa maken met wokgroenten. Is het een idee om de quinoa te koken in bouillon? Of trekt de smaak er niet zo in.. Vond het met de risotto wel erg lekker namelijk..
Ja, kan je ook doen :Y er zijn best veel manieren, als ik er ''ontbijt'' van maak kook ik het alleen in water, ergens in het topic staat een you toepje dat is ook een lekkere manier en op deze manier
met bouillon kan ook...

pi_130576295
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:29 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Halloumiverslaving hier :@
lus ik niet :@ :')
pi_130576734
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 21:31 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik moest googlen :@
Hier roomkaas, oude kaas, brie en geraspte kaas. Hoe ouder hoe beter..
-edit- en feta en witte kaas!
Het is echt lekker. Kaas die je kunt bakken O+ Hij maakt een squeek-geluidje als je hem eet, is ietwat zoutig... boh :9
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

lus ik niet :@ :')
Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren? :P
pi_130576881
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
Ik zat even in één van kookboeken te bladeren en toen moest ik aan jou denken :P
Voor een vleeseter is het soms moeilijk in het begin en krijg je ineens trek in iets
''van vroeger'' dan kan je de producten van de Vegetarische Slager misschien eens
proberen.

http://www.devegetarischeslager.nl/

Ik doe het niet vaak, maar soms heb ik bijvoorbeeld weer eens zin in Kip Kerrie, maar
aan gewone kip moet ik dus écht niet meer denken :') dan zijn de Plantaardige Kipstukjes
wel een uitkomst en die zijn ook écht lekker, ik vind het persoonlijk zelfs lekkerder dan
''gewone'' kip maar dat kan ook psygisch zijn :+

Ze hebben ook een kookboek is ook wel handig...



Staan ook lekkere recepten in

Deze bijvoorbeeld, Hachee My Way :D



Je kan zelf gaan BBQ-en als je daarvan houdt :+

Maar écht nodig zijn vleesvervangers niet hoor, maar mocht je een keer trek krijgen
is dit misschien een aardige manier om aan je nieuwe Vegetarische leven te wennen.
pi_130577007
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:10 schreef douche-eendje het volgende:

[..]



Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren? :P
:D sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets :') of olijven en nog
wel een paar dingen :+
pi_130577612
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets :') of olijven en nog
wel een paar dingen :+
Eeuwig jong dus :P
pi_130577639
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:27 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Eeuwig jong dus :P
Of gewoon een beetje kieskeurig :P
pi_130579442
Weet je wat ook lekker is? :P

Romige Champignonsoep _O_

Ingredienten voor 2 a 3 personen

1 liter groentebouillon,
25 gram (plantaardige) boter,
25 gram bloem,
250 gram (kastanje)champignons,
1 rode ui, 250 ml (soja)room,
2 tenen knoflook,
flinke scheut droge witte wijn,
zwarte peper, grof zeezout.

Snipper de ui, en snijd de champignons in plakjes.
Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook.

Maak een roux door de boter aan te bakken in een pan en de bloem eraan toe
te voegen. Roer goed door en voeg dan de gesnipperde ui toe. Pers er de
tenen knoflook bovenuit. Zet het vuur laag en laat dit nog 5 minuten doorgaren.
Schep regelmatig om.

Voeg de groentebouillon toe aan de roux en meteen daarna de champignons.
Breng 10 minuten aan de kook. Zet dan het vuur laag en doe er de (soja)room
en de witte wijn bij. Laat nog 5 minuten staan. Kruid naar smaak met peper en
zout.

Klaar! :9
pi_130586942
Ik lus geen wortel.. Alleen rauw, maar niet die gore stukjes uit groentepakketten. Of gekookte wortel, nóg erger :r En tuinbonen en spruitjes.
Voor de rest vreet ik alles c_/
pi_130586963
Even iets stoms hè.. Missen jullie bepaalde vleessoorten ook?
Ik lustte in het algemeen geen vlees, alleen wat er niet op leek. Gepaneerd en zulks.

Maar waar ik écht verslaafd aan was was salami :9~ Ik moet nog altijd even aan m'n man z'n pizza ruiken voordat ie hem mag opeten.. Salami :9~
pi_130587070
Salami is waarschijnlijk wel het enige wat ik mis. Ter compensatie dan maar zo af en toe een goede aioli... :+
pi_130589337
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 09:58 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik lus geen wortel.. Alleen rauw, maar niet die gore stukjes uit groentepakketten. Of gekookte wortel, nóg erger :r En tuinbonen en spruitjes.
Voor de rest vreet ik alles c_/
:D Worteltjes vind ik dan weer lekker *O* Spruitjes, vroeger niet hoe mijn moeder die
dingen maakte, maar later ben ik ze zelf met een gebakken uitje gaan maken en toen
lustte ik ze wel, met bospaddestoelen erdoorheen zijn ze ook wel lekker, tuinboontjes
ruiken naar zweetsokken :r en zo smaken ze ook vind ik :')

quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 09:59 schreef Poesopstokje het volgende:
Even iets stoms hè.. Missen jullie bepaalde vleessoorten ook?
Ik lustte in het algemeen geen vlees, alleen wat er niet op leek. Gepaneerd en zulks.

Maar waar ik écht verslaafd aan was was salami :9~ Ik moet nog altijd even aan m'n man z'n pizza ruiken voordat ie hem mag opeten.. Salami :9~
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 10:05 schreef douche-eendje het volgende:
Salami is waarschijnlijk wel het enige wat ik mis. Ter compensatie dan maar zo af en toe een goede aioli... :+
Salami heb ik nooit gelust _O-
Nee, ik mis vlees niet (meer), komt misschien ook omdat als je écht nog eens zin in Kip Kerrie
hebt, je deze dan ook gewoon kan gaan maken en de Plantaardige Kip, toen ik het
ontdekte heb ik het een paar keer achter elkaar gegeten, zó lekker vond ik het :D maar nu
nog maar zelden, de laatste keer is misschien wel een half jaar terug ofzo, er komen
steeds meer volledig plantaardige recepten bij, dus dan hoeft het ook niet meer zo :N

het Vegetarische gehakt gebruik ik nog wel regelmatig, voor alle gerechten waar ik
''vroeger'' gehakt in deed eigenlijk, pastasaus aten we vroeger ook vaker zonder dan
met gehakt, en dan doen we nog steeds, voor de rest ''wel eens'' een notenburger, maar
dat is ook maar heel af en toe, voor een broodje hamburger :9

Dat is het eigenlijk wel zo'n beetje, de rest van de vleesvervangers, ik heb er TIG :') geprobeerd
hoef niet zo voor mij.
pi_130589648
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 11:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]


[..]


[..]

Salami heb ik nooit gelust _O-

Goh. Wat vreemd :D fannvanlustiknie :Y
pi_130589700
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 11:49 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Goh. Wat vreemd :D fannvanlustiknie :Y
Biefstuk ook niet :@ van die sudderlappies vond ik dan wel weer wél lekker :+
pi_130592493
Hoe kun je nou geen salami lusten???? :D Die geur alleen al... *zwijmel..*

Frikandel speciaal mis ik soms ook wel, voor de rest helemaal niets.
Ik ben ook niet zo van de vleesvervangers, af en toe wat gehakt of een gevulde burger is meer als prima.

Ik wil sowieso geen VV's die echt naar vlees smaken, bah.
pi_130592815
Maar wat als er een vv van salami is? :o
pi_130592855
Frikandel speciaal

''ril'' oO< nooit gegeten :') nooit gelezen wat er in zat :+
pi_130592937
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:31 schreef douche-eendje het volgende:
Maar wat als er een vv van salami is? :o
pi_130593597
Oeh.... lijkt me ook wel lekker! Maar dan met Quinoa :9



KERRIESTOOFPOTJE

Ingredienten (4 personen)

olijfolie
1 grote ui (fijngesnipperd)
3 teentjes knoflook (fijngesneden)
2 cm gember (geraspt) (lus ik niet oO< dus laat ik weg :+ )
1 wortel (in dunne schijfjes)
1 rode paprika (in fijne reepjes)
1 gele paprika (in fijne reepjes)
1/2z ure appel (in kleine blokjes)
1 mespuntchilipoeder
1 dl groentebouillon
1 tlkerriepoeder
1,5 dlkokosmelk
maïzena (optioneel)
peper en zout

Verhit wat olijfolie in een ruime pan of wok en stoof hierin de ui glazig.

Roer de knoflook (en gember) en de kerrie onder de ui en laat kort meestoven.

Voeg hierna de wortel en paprika's toe en laat ze 5 minuten meestoven.

Roer de appel en chilipoeder onder de groenten.

Blus de groenten met de groentebouillon en de kokosmelk,
zet het deksel op de pan of wok en laat het stoofpotje op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is.

Bind eventueel overtollig vocht met maïzena en kruid af met peper en zout naar smaak.
pi_130593651
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:31 schreef douche-eendje het volgende:
Maar wat als er een vv van salami is? :o
quote:
:o Waar is dat te krijgen?
pi_130593694
quote:
10s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Frikandel speciaal

''ril'' oO< nooit gegeten :') nooit gelezen wat er in zat :+
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!

Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker -O-
pi_130593715
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:55 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

[..]

:o Waar is dat te krijgen?
bij Super de Boer zeggen ze hier.. :+

http://www.goeievraag.nl/(...)rische-salamie.96033
pi_130593752
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:56 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!

Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker -O-
Kaaskroketten! _O_ :9
pi_130593789
quote:
14s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Kaaskroketten! _O_ :9
Van de Jumbooooooo!!!!!!
Zit hier 20km verderop, maar af en toe als ik in de buurt ben sla ik ze in. Evenals de VV boterhamworst en smeerworst.

http://www.veggiedeli.nl/(...)search&action=search Webwinkel, helaas 10 euro verz.kosten..
pi_130593907
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:58 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Van de Jumbooooooo!!!!!!
Zit hier 20km verderop, maar af en toe als ik in de buurt ben sla ik ze in. Evenals de VV boterhamworst en smeerworst.

http://www.veggiedeli.nl/(...)search&action=search Webwinkel, helaas 10 euro verz.kosten..
10 euro verzendkosten? :o Dat is wel héél veel...

Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt :9 maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
pi_130593956
quote:
11s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

10 euro verzendkosten? :o Dat is wel héél veel...

Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt :9 maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
Ow.. enne ik durf het bijna niet te zeggen :@ maar ik lustte al nooit vleeswaren op brood :D
dus dat hoef ik nu ook niet :+
pi_130594014
Kaaskroketten kan je ook gewoon bij de AH kopen hoor, vriesvak :) Zijn lekker ook.
pi_130594123
quote:
7s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 14:03 schreef Selestha het volgende:
Kaaskroketten kan je ook gewoon bij de AH kopen hoor, vriesvak :) Zijn lekker ook.
Deze zijn ook héél lekker :Y

http://www.mora.nl/1164/p(...)or-fijnproevers.html

pi_130594580
quote:
11s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

10 euro verzendkosten? :o Dat is wel héél veel...

Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt :9 maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
Verkeerde kant van Fryslân :')
Hier in de buurt zitten geen ecowinkeltjes en zulke zaken. Volgens mij heeft Leeuwarden wel zulke winkels, maar dat is bijna een uur rijden vanaf hier. Mijn VV's haal ik vaak bij de Jumbo, maar zelfs die zit 20km verderop :') Onze C1000 wordt een AH straks, die heeft gelukkig wat meer VV's, ook al vind ik niet alles even lekker..

Kaaskroketten haal ik nu maar bij de snackbar weg, want die van de Jumbo gaan er met 4 tegelijk in :')
pi_130595232
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 13:56 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!

Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker -O-
Frikandellen zijn super lekker. :@ Vind ik.
pi_130595483
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 14:35 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Frikandellen zijn super lekker. :@ Vind ik.
Ja :@ Maar ik zou ze niet meer kunnen eten.. het idee alleen al..
Mijn man stopte laatst op een feestje een stuk worst in mijn zoon z'n mond, ik ging bijna over m'n nek. Hij heeft dan ook de wind van voren gekregen, lul.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')