Biologische aardbeien worden zo gekweekt, afrikaantjes (de plantjes dan) i.p.v. bestrijdingsmiddelenquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel![]()
![]()
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Er staan ook wel recepten met vlees bij, maar die sla ik over of pas ik aanquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:14 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan lettenquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:12 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, vooral lokale producten halen dus.. Dat probeerde ik al wegens minder transport en dus beter voor het milieu, maar die gifstoffen zijn dan nog een extra reden.
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan letten
al zal het moeilijk worden om álle groente en fruit te krijgen, want volgens mij worden sommige
soorten gewoon niet in Nederland gekweekt, maar dat moet ik even bekijken en als het niet
anders kan dan maar Biologische, vooral de aardbeien zit me niet lekker
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:25 schreef Vork het volgende:
[..]
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.
daar mee bespoten worden eigenlijk![]()
Voor de rest koop ik eigenlijk alles wel van Nederlandse bodem, maar de Mango en Advocado's komen toch écht elders vandaan, blauwe besjes (even snel op het doosje gekeken) staat Beverwijk
op, dus zal wel goed zijn...
nee dat denk ik ook niet, het is alleen een stuk goedkoperquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:35 schreef Vork het volgende:
[..]
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.
Ja, was het lekker? Mooi zo!quote:Op maandag 26 augustus 2013 17:51 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Het was godsgruwelijk lekker!!!![]()
![]()
Zelfs mijn piepert (euhh lust ik niet!) van een man wou nog een tweede bord vol..
Heb de geitenkaas (bah..) vervangen door gewone witte kaas.. nomnomnom
Foto is overbodig, ik heb nu al hongerquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, was het lekker? Mooi zo!![]()
Ik heb mijn eigen recept voor prei, dat maak ik al járen zo, ik heb alleen de rijst inmiddels
vervangen voor Quinoa![]()
Prei in stukjes snijden, olijfolie in de pan, prei even in de hete olijfolie omscheppen,
kokend water erbij totdat de prei ''drijft'', Quinoa erbij, zout en een theelepel tomatenpuree,
(die ga ik vervangen voor een scheut gezeefde tomaten uit zo'n kartonnetje) net zo lang laten
pruttelen totdat alles gaar is.
Voordat je gaat eten besprenkelen met vers citroensap.
Je eet er lekker vers stokbrood bij, al eet ik er tegenwoordig volkoren brood bij.![]()
Is een héél oud recept van Griekse Grootmoeder
edit: volgende keer dat ik het maak, maak ik wel even een fotootje als ik het niet vergeet![]()
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoorquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Foto is overbodig, ik heb nu al honger
Zal je recept onthouden, ga ik van de week ook eens maken.
Ik ben echt een hele slechte kok.. Maak vaak maar wat makkelijks, maar niet altijd goed en gezond dus. Nu mijn zoon wat ouder wordt wil ik toch wat meer experimenteren met vegetarisch voedsel. Er is zó veel gezonds, maar ik maak het gewoon nooitMijn beeb heeft de laatste paar keren gezellig bij mij in de keuken gezeten, maakt het koken toch wat leuker
![]()
Vraagje; linzen schijnen ook heel gezond te zijn voor vegetariërs. Heb alleen geen idee wat het is, hoe het er uitziet en hoe het proeftJij nog lekkere makkelijke recepten?
Dankje!quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoorik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen
![]()
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.
Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten![]()
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen
Ik heb wel nog een héél makkelijk receptje voor Aardappelsalade (ook van Griekse Grootmoeder)quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Jij nog lekkere makkelijke recepten?
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:10 schreef Vork het volgende:
Nog nooit linzen gegeten?Wat zijn jullie voor vegetariërs? Wel bonen toch?
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn. Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Staat nog op mijn to-do lijst. Zo wil ik als ik in Nepal ben daar ook een echte dahl leren makenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:13 schreef Vork het volgende:
[..]
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)
Ah, op die site ga ik even neuzenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn (ik maak zelf deze graag: http://www.devegetarier.n(...)of-dal-met-bloemkool ). Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |