Ik wens je alvast héél veel succes en misschien ook wel plezier!quote:Op donderdag 19 september 2013 17:58 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
In het klooster waar ik eerder kookte was er heeeel soms vis, maar in de praktijk is vrijwel alles vegetarisch. En dan is automatisch ook veel veganistisch. Maar ze aten wel echt heel veel ei, dat vond ik wel een beetje spijtig. Ik was niet de enige die kookte, dus ik had het ook niet allemaal in de hand. Met drie man maakten we elke dag van alles. Meestal een of twee eigen gerechten en dan nog een paar dingen samen. Was heel gezellig. Af en toe kwam er iemand anders langs om mee te helpen.
Maar ik ga nu naar een andere plek, dus het kan daar wel wat anders gaan.
Stelt an sich niet zoveel voor hoor, het is eigenlijk gewoon een dienst om linkjes op een makkelijke manier op te slaan. Daar zijn er best een hoop van.quote:Op donderdag 19 september 2013 17:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die site ga ik ook eens checken, misschien ook wel iets voor mij!
Thanks!
Minilot moet ik me gewoon eerst registreren? hoe werkt zoiets?quote:Op donderdag 19 september 2013 17:57 schreef minilot het volgende:
Klooster!
Ik hou mijn dit-wil-ik-nog-eens-maken-recepten overigens online bij, zodat ik er overal vandaan bij kan (op http://delicious.com ). Ik geeft elk online recept een hele berg tags mee, zodat ik simpelweg op "vegan", "asperges", "koreaans" of "dadels" kan zoeken, net waar ik behoefte aan heb. Reuze makkelijk.
Ik heb onlangs een grote opruiming gehouden en alles verwijderd wat ik al gemaakt heb of waar ik bij nader inzien toch niet zo'n zin in had, en nu zijn er nog.. even kijken.. 1107 linkjes over naar dingen die ik nog eens wil maken.
In plaats van zo'n vierduizend.
Ah... oké, ik denk dat ik dan maar doorga met waar ik al mee bezig ben, recepten uitprinten,quote:Op donderdag 19 september 2013 18:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Stelt an sich niet zoveel voor hoor, het is eigenlijk gewoon een dienst om linkjes op een makkelijke manier op te slaan. Daar zijn er best een hoop van.
Om daadwerkelijk nieuwe recepten te vinden gebruik ik vooral http://foodgawker.com/
Ga ik dus niet doenquote:
Ik sla in Delicious gewoon alles opdat ik tegenkom waarvan ik denk: DAT WIL IK MAKEN!quote:Op donderdag 19 september 2013 18:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah... oké, ik denk dat ik dan maar doorga met waar ik al mee bezig ben, recepten uitprinten,
uitproberen en in mijn ''boek'' doen als het bevalt
Ik zie mezelf ook niet met mijn laptop in de keuken staan om eerlijk te zijn geef mij maar
gewoon een boekkie
Ah! Gelukkig dan ben ik niet de enige dat is precies dezelfde manier waarop ik het doe!quote:Op donderdag 19 september 2013 18:13 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik sla in Delicious gewoon alles opdat ik tegenkom waarvan ik denk: DAT WIL IK MAKEN!
En als het er dan daadwerkelijk van komt print ik het recept even op papier uit voor gebruik in de keuken.
Kunnen wel in de OP toch?quote:Op donderdag 19 september 2013 18:16 schreef minilot het volgende:
Maar even ontopic, voor wie zin wil krijgen in een vegan dieet raad ik deze lekkermakende blogpost aan:
How I Eat Vegan and You Can Too
Verder, sowieso zeeeeeeeerrrr fijnevegan receptenblogs:
http://kblog.lunchboxbunch.com/
http://ohsheglows.com/
http://herbivoracious.com/
http://www.mynewroots.org/site/ (bijna vegan)
Nou ja, aangezien ik eigenlijk zelden twee keer hetzelfde maak zie ik voor mezelf de zin niet echt in van een papieren boekje samenstellen. Bovendien komt mijn receptpapier altijd onder een reusachtige hoeveelheid vlekken en geklieder in de keuken.quote:Op donderdag 19 september 2013 18:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah! Gelukkig dan ben ik niet de enige dat is precies dezelfde manier waarop ik het doe!
tenminste... bijna dan..
Ah, nee ik heb al Vegetarische en Veganistische recepten die vast terugkwamen, al járen,quote:Op donderdag 19 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, aangezien ik eigenlijk zelden twee keer hetzelfde maak zie ik voor mezelf de zin niet echt in van een papieren boekje samenstellen. Bovendien komt mijn receptpapier altijd onder een reusachtige hoeveelheid vlekken en geklieder in de keuken.
Nee, maar ik zou het lekker zelf maken. Die mixen zijn gewoon een zooitje kruiden. In mijn optiek veel te duur en met vaak te veel zout. Met dat soort burgers je vrijelijk je ding doen, dat is juist het leuke vind ik. Bij kikkererwtenburger denk ik aan falaffel, dus de kruiden zouden zijn dan bijv koriander, komijn, kurkuma. Maar er zijn zoveel kruiden die je erin kan doen. Heb je trek in wat pittigers dan neem je chilipoeder erbij. Wat 'exotischer' dan kardemom. Om maar wat te noemen.quote:Op vrijdag 20 september 2013 10:14 schreef GimmeGore het volgende:
ik kwam gisteren op de AH site een mix tegen van verstegen voor kikkererwten burgers, heeft iemand daar ervaring mee?
Ik dacht even dat je het over Halva had maar dat is iets anders, ook lekker trouwensquote:Op vrijdag 20 september 2013 10:13 schreef rijsttafel het volgende:
Mijn weeklijst met in gedachten een meer zuivel-vrij dieet. Waarschijnlijk dat ik op sommige dingen wel wat kaas doe wat ik toch nog heb liggen, maar in principe kan het zonder. Halwa is met sojamelk.
• Bonenburgers met courgette
• Pav bhajji (broodjes & groentencurry) & halwa (wortel”pudding”)
• Gewokte aubergine & noedels & paksoi-champignonsoep
• Champignons-ravioli in tomatensaus
• Paksoi met tofu & rijst
• Ratatouille & pasta
• Megadarra op pitabroodjes & worteltjes & appelcrumble
vorkjeprik
Omdat we dan sommige dingen met Feta kunnen maken, kan ook wel als ik het niet lust natuurlijk,quote:Op vrijdag 20 september 2013 14:05 schreef rijsttafel het volgende:
Eh, hoezo wil je per se feta leren eten dan?
Dat halva ziet er wel goed uit. (even gegoogled) Misschien eens ergens opzoeken. Maar dat bedoelde ik inderdaad niet.
Feta doe je bij de meeste gerechten toch pas op het laatste moment erdoor. Dus dan kan je het net zo goed in tweeën splitsen. De een met de ander zonder.quote:Op vrijdag 20 september 2013 14:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Omdat we dan sommige dingen met Feta kunnen maken, kan ook wel als ik het niet lust natuurlijk,
maar als ik het wel lust is handiger. We eten niet altijd hetzelfde, dat is altijd zo geweest, dus het
moet niet persé, maar ik kan het proberen.
Ik gok erop dat het dat gaat wordenquote:Op vrijdag 20 september 2013 14:10 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Feta doe je bij de meeste gerechten toch pas op het laatste moment erdoor. Dus dan kan je het net zo goed in tweeën splitsen. De een met de ander zonder.
Ja ik hoor niks anders hierquote:Op vrijdag 20 september 2013 14:10 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Maar ik zou het leren eten want het is lekkah.
Ik hou er juist niet van om op de dag zelf nog alles te moeten bedenken.quote:Op vrijdag 20 september 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik weet dus nooit van te voren wat ik wil eten, soms spreken we af, zullen we morgen dit of dat eten?
maar verder komen we niet eigenlijk
Nah, ik zal een poging doen, maar is hoef ook niet persé, maakt verder ook niks uit, want ik hebquote:Op vrijdag 20 september 2013 14:15 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ik weet overigens niet of feta per se zo gezond is dat je het moet eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |