quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!
ik heb EINDELIJK uitgevogeld hoe ik de pagina moet printenhij is nu aan het printen,
ik kan het recept hier dus niet neerzetten, Surnaams recept Dahl met Okra, ziet er lekker uit![]()
Leuk weer een recept erbij, ik ga het allemaal uitzoeken, dankjewelen wel terugkomen heh
quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
Beste topic op fok in de double-digits
Ziet er goed uitquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
[..]![]()
Ben nog 2 maanden in het land met vrije internettoegang en kooklust, dus zal hier denk ik wel vaker posten.
Ik kwam dahl met komkommer recept tegenDat klinkt maf en eigenlijk niet lekker, maar de chef beweert dat het geniaal is.. Binnenkort eens maken.
"I like to add a small piece of butter" *gooit er een heel blok boter in*
Ze hadden ongezoet en gezoet http://www.vivera.com/pro(...)ks-naturel-ongezout/quote:2. Waarvan worden de Vivera producten gemaakt?
De Vivera producten worden gemaakt van de beste, plantaardige, niet genetisch gemodificeerde grondstoffen. De meeste producten worden bereid op basis van soja. Een klein aantal andere producten op basis van rijst of wortel. Vivera maakt uitsluitend gebruik van scharrelkippenei-eiwit. Er worden vitamines B12 en ijzer aan de Vivera producten toegevoegd.
Volgens mij is dit deel 1 CUL / Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)quote:Op vrijdag 6 september 2013 20:10 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand een idee wat er met het veganistentopic is gebeurd? Is er een deel 2?
quote:Er is al 84 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuinquote:Op zaterdag 7 september 2013 16:23 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen simpel&vega:
Cherrytomaatjes uit eigen tuin,
Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.quote:De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Ik eet van alles door elkaar vandaag maar vooral veel speltbrood en salade, en restje vanquote:Op zondag 8 september 2013 18:34 schreef rijsttafel het volgende:
Vanavond simpel maar wel 1 van m'n lievelingsgerechten:
Pasta met tomatensaus(staat nu lekker te pruttelen)
En een salade
Ik ben niet héél erg dol op vlees vervangers maar ik had toevallig deze gekocht vandaagquote:Op maandag 9 september 2013 00:53 schreef rijsttafel het volgende:
Restjesdag is de beste dag van de week.
Bij de landmarkt. http://www.landmarkt.nl/quote:Op maandag 9 september 2013 01:22 schreef rijsttafel het volgende:
Ik hou ook niet zo van vleesvervangens. Niet dat ik ze per se niet lekker vind, maar gewoon het idee dat je zonder vlees iets zou missen. En ze zijn wel duur.
Maar voor een dagje makkelijk doen doe ik het wel sporadisch. Waar heb je ze gekocht? Ziet er wel ok uit.
http://www.distrifood.nl/(...)msterdam-DIS143665W/quote:Op maandag 9 september 2013 01:35 schreef rijsttafel het volgende:
Ik zal eens googlen want Amsterdam is niet naast de deur. (Rotterdam, dus grote kans dat het ergens wel te vinden is.)
Dat is waar, dan zullen ze het daar wel hebben.quote:Op maandag 9 september 2013 07:57 schreef Vork het volgende:
Dat verkopen ze wel bij een doorsnee biosupermarkt. En wat Rotterdam betreft, daar zit Gimsel en daar hebben ze sowieso een hoop interessante producten.
Goed bezig! Het begin is het lastigste. Ik kan me flauw herinneren dat ik toen ook meer honger had, en ik denk dat het gewoon even wennen is. Maar misschien kun je een beetje details geven over wat je zoal hebt gegeten. Ik denk overigens niet dat je na een week een eiwittekort al zou merken, maar ik heb daar weinig verstand van.quote:Op maandag 9 september 2013 14:18 schreef Young_David het volgende:
Eerste week geen vlees zit er op. Mijn doel is om het een maand vol te houden, als een persoonlijk experiment en daarna vlees met mate te eten en te letten op waar het vandaan komt.
Op zich is het aardig te doen, maar ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt heel erg trek. Ik merk echt dat mijn lichaam schreeuwt om vlees. Ik schrik daar best wel van, alsof ik nog nooit een week zonder vlees heb geleefd, wat waarschijnlijk ook zo is.
Hoe kom ik van dit hongergevoel af? Ik eet op zich genoeg, maar ik voel me er toch zwakker door worden.
Je hebt ook speltmeel enzo.. dat heb ik eindelijk gisteren toevallig gevonden en daar ga ik deze weekquote:Spelt is één van de meest eiwitrijke graansoorten. Spelt bevat maar liefst 10 tot 25 % meer eiwit dan tarwe.
Meer noten eten dusquote:Op maandag 9 september 2013 22:04 schreef rijsttafel het volgende:
Recentelijk bewijs dat eiwitten niet alleen in zuivel en vlees zitten:
[ afbeelding ]
Vegan strongman Patrik Baboumian breaks a world record by carrying 550 kilos 10 metres on the West Jet stage at the Harbourfront Centre on Sunday.
http://www.thestar.com/ne(...)arian_food_fest.html
Zit er redentelijk toch vaak aan te denken ook een stuk meer veganistisch te gaan eten. Misschien volgende week maar veganistische week proberen.
én speltbrood dan!quote:Op maandag 9 september 2013 22:15 schreef rijsttafel het volgende:
ook nog een beetje op de caloriën letten.
quote:Op woensdag 4 september 2013 23:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Leuk idee voor een toetje uit een ander topic van CUL
Ingredienten
2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing
Instructies
Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden.
Serveertips
Serveren met een bolletje vanille-ijs!
Ga ik proberen !
Het smaakte GODDELIJK!quote:
Ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 10 september 2013 20:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
Het smaakte GODDELIJK!![]()
[ afbeelding ]
Beter dan het er uitziet, en halverwege was het ijs op (slagroomijs) want dat wat er daar op
het bord ligt was bij de eerste halve banaan al op, dus ik heb nog effe snel ijs bijgeschept.
Je kan Fair trade quinoa kopenhttp://www.joannusmolen.c(...)rganic-en-fairtrade/quote:Op woensdag 11 september 2013 15:57 schreef Young_David het volgende:
Betreffende quinoa, ik kom het volgende artikel tegen:
http://www.theguardian.co(...)latable-truth-quinoa
Vanwege de steeds groeiende vraag naar quinoa wordt de quinoa steeds duurder, en onbetaalbaar voor de lokale bevolking. Dat zit me dan toch iets minder lekker ineens.
Oh, vlees eten doe ik niet meer, Bio-Industie is al genoeg reden, dat er ook af en toequote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Ja, maar probeer maar eens aan een Hollandse Adocado te komen... of rijst, of Quonoaquote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Niet iedereen gelooft dit, maak ik wel, redenen om zoveel mogelijk plantaardig te eten.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:55 schreef rijsttafel het volgende:
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.
Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig![]()
Leuk! Welkom!quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.
ik wil alles een keertje proberen.
Had ik hier misschien eerst informatie moeten inwinnen.quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]weet ik
mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept
Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennenquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:02 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Had ik hier misschien eerst informatie moeten inwinnen.Voordat ik het kocht.
Maar ik kan altijd wel aan smaken wennen, dus misschien vind ik het over een week wel lekker.
Day Zero Project? Wat is je doel?quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:05 schreef sararaats het volgende:
waar m'n Day Zero Project niet goed voor is. ik heb er een doel van gemaakt
Mooie foto en vast lekker maar erg weinig curry?quote:Op vrijdag 13 september 2013 08:17 schreef minilot het volgende:
Naast het Foodgawkertopic ook maar even hier, want ik vond het verschrikkelijk lekker:
[ afbeelding ]
Noedels met versgemaakte Thaise groene curry!
Hier staat het recept (met mooiere foto's): http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/
Extra bonuspunten: het gerecht is ook nog eens veganistisch.
Zeer aan te raden!
quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Day Zero Project? Wat is je doel?
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjesquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Day Zero Project? Wat is je doel?
Dat lijkt maar zo. Per éénpersoonsportie zit er driekwart cup van het curry/kokosmelk-mengsel doorheen. Geloof me, dat is ruimschoots genoeg.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:08 schreef Selestha het volgende:
[..]
Mooie foto en vast lekker maar erg weinig curry?
Ah! Mc Flurry is Vegetarisch toch?quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:
[..]
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes
link in sig
quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik wilde dit topic in de OP erbij zetten maar dat gaat niet meer![]()
CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2
quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:55 schreef rijsttafel het volgende:
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.
Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig![]()
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]weet ik
mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept
Ik had het net gekocht en dus het zal niet oud geweest zijn, ook niet over datumquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.
Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."
Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is?![]()
Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ik heb een olijfoliekookboek! Incl recept voor olijfolieijs. Mocht ik ooit weer een ijsmachine krijgen dan ga ik dat zeker eens proberen.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ow... ik moet douchen ik ga de hort op vanavond ik wist niet dat het al zo laat was![]()
Ik heb ook olijfoliezeep trouwensdaar ga ik me nu even mee inzepen dus.
doei doei
Ja het proeft wel gewoon dat het goed is, duidelijk. Ergens is het ook nog wel lekker, maar de smaak is ook een beetje bitterzuur ofzo ik weet het niet. Ach een halve lepel heb je ook zo weg en dan proef je er ook niet zo veel van. Ik was al niet van plan er recepten mee te maken ofzo.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.
Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."
Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is?![]()
Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ik heb al heel veel dingen die ik ooit vies vond, en na een tijdje wel lekker. Dus het is geen valse hoop.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennentenminste ikke niet
![]()
Ik hou me wel bij mijn olijfolie
Goed doelquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:
[..]
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes
link in sig
Dat lijkt me lekker!quote:Op zondag 15 september 2013 15:03 schreef minilot het volgende:
Net gemaakt en opgepeuzeld: aloo chaat , een Indiase snack van spicy aardappelblokjes.
Helemaal veganistisch en erg lekker!![]()
Mijn portie:
[ afbeelding ]
Recept gepikt van hier (en let ook op de snoezige presentatie):
http://funwidfud.blogspot.nl/2012/09/chaat-style-potato.html
Had je van die balletjes?quote:Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:
[..]
die falafel leek eerder op "strontjes"
quote:Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:
[..]
die falafel leek eerder op "strontjes"
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Had je van die balletjes?Ik ben er ook geen fan van
![]()
ja hoeft ook niet álles lekker te vinden hoor en het kan ook aan het merk liggen, het ene merk is
dan weer lekkerder dan het andere![]()
Ik koop ze ook niet meerquote:Op zondag 15 september 2013 19:12 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
[..]
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.
Als het dan "strontjes" worden, dan is het in ieder geval je eigen schuld.![]()
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.quote:Op zondag 15 september 2013 19:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop ze ook niet meermaar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingen
wil proberen, zelf maken ga ik ook niet doen, het is gewoon niet mijn ding zeg maar
Ah, oké, ik heb het zelf nooit gemaakt, maar misschien is dan een goeie tip voor sararaats.quote:Op zondag 15 september 2013 20:06 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.
Vandaag broccoliquiche gemaakt.
Ik had nog een tipje voor jou..quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.
ik wil alles een keertje proberen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 eetlepel komijnpoeder
1 á 2 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeknepen
1ui, fijngesnipperd
1 potje bruine bonen (Hak middelgroot 370 ml)
olijfolie om te bakken
verse koriander
Bereiden:
Bak de ui in een hapjespan in wat olijfolie.
Voeg hier de chilipoeder en komijnpoeder aan toe.
Schep dit om, zodat het goed gemengd is.
Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree, schep dit om en laat het
goed warm worden.
Voeg dan de tijm, knoflook en oregano toe.
Schep dit goed om en laat zachtjes pruttelen.
Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe, zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.
Je kan het zo eten, maar ook met rijst, quinoa of gekookte aardappelen, met aardappelpuree is ook lekker.
Ook geschikt voor Veganisten volgens mij, of ik moet iets over het hoofd zien![]()
Ja, toevallig ook pas ondekt!quote:Op maandag 16 september 2013 16:07 schreef GimmeGore het volgende:
Ow ja: heeft iemand tips voor betaalbare quinoa?
Je wordt steeds sneller door die quinoa héquote:Op maandag 16 september 2013 17:17 schreef rijsttafel het volgende:
Ik dacht dat ik het bij de plus wel goedkoop had gezien.
Edit: ja dat dus
hè, wat?quote:Op maandag 16 september 2013 17:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Je wordt steeds sneller door die quinoa héheppie het in de gaten?
Die van Ekoplaza is ook prima te doenquote:Op maandag 16 september 2013 14:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had nog een tipje voor jou..
[ afbeelding ]
Voor op brood, vegetarische Paté.
Ik at het vroeger vaak, maar ik vind het alleen lekker op witbrood en dat eet ik bijna nooit meer,
maar kan ik best wel weer eens doen, een keertje witbrood zal ik ook niet aan dood gaan denk ik![]()
Ik nam altijd de Champignon versie, die is héél lekkermaar er zijn dus een heleboel smaken.
Zeker te krijgen bij de biowinkel en ook in sommige supermarkten.
Tartex
100% smaakvol, 100% vegetarisch.
Tartex maakt al bijna 70 jaar vegetarisch broodbeleg voor fijnproevers.
Dankzij de constante zoektocht naar vernieuwende producten is Tartex in Europa uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van plantaardige patés. In de eigen fabriek in Freiburg (Zwarte Woud) worden alle patés onder strenge kwaliteitscontroles geproduceerd. De producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en zoveel mogelijk van gecontroleerd biologische landbouw. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Ook ondersteunt Tartex verschillende organisaties die zich inzetten voor milieu- en dierbeschermende maatregelen. De patés zijn verkrijgbaar in diverse basis- en culinaire smaken en passen uitstekend in een gezonde, milieu- en diervriendelijke levensstijl.
Ik schrok eerst even want ik dacht dat al die gele dingen eierdooiers warenquote:Op maandag 16 september 2013 17:35 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die van Ekoplaza is ook prima te doen![]()
Quinoa bij de plus is geen optie. Das pech, plus wegWel een Jumbo in de stad tegenwoordig, maar ik zit in het AH-gebied van NL.
Ow gisteren maakte ik dit
[ link | afbeelding ]
Maar had ik een bakje met multicolor-tomaatjes gebruikt ipv gewone. Zag er tof uit, simpel en smaakte prima
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |