abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130873316
Beste topic op fok in de double-digits *O*
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130873326
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 08:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!
ik heb EINDELIJK uitgevogeld hoe ik de pagina moet printen :') hij is nu aan het printen,
ik kan het recept hier dus niet neerzetten, Surnaams recept Dahl met Okra, ziet er lekker uit :o

Leuk weer een recept erbij, ik ga het allemaal uitzoeken, dankjewel :D en wel terugkomen heh *O*
*O*

Ben nog 2 maanden in het land met vrije internettoegang en kooklust, dus zal hier denk ik wel vaker posten.

Ik kwam dahl met komkommer recept tegen :D Dat klinkt maf en eigenlijk niet lekker, maar de chef beweert dat het geniaal is.. Binnenkort eens maken.

"I like to add a small piece of butter" *gooit er een heel blok boter in* _O-
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130873333
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
Beste topic op fok in de double-digits *O*
:D Hopelijk wordt de OP goedgekeurd :+
pi_130873441
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

*O*

Ben nog 2 maanden in het land met vrije internettoegang en kooklust, dus zal hier denk ik wel vaker posten.

Ik kwam dahl met komkommer recept tegen :D Dat klinkt maf en eigenlijk niet lekker, maar de chef beweert dat het geniaal is.. Binnenkort eens maken.

"I like to add a small piece of butter" *gooit er een heel blok boter in* _O-
Ziet er goed uit :D hij knalt er niet alleen een zooitje boter bij maar ook een héle lading knoflook _O-

De boter laat ik wel achterwege en de knoflook iets minder voordat iedereen om me heen flauw valt :')
pi_130873754
De hoeveelheid knoflook geef ik hem groot gelijk in. :D
Als ik zin heb zal ik het van de week eens koken, minus een aantal ingrediënten die ik niet in huis heb en waarschijnlijk ook minus de boter. :D
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130891588
Vanmiddag ontdekt dat ze nu ook sojamelk van Vivera verkopen bij de Plus *O*
Tot nu toe hadden ze (bij mijn filiaal dan) alleen Alphro. Vivera is beter omdat

quote:
2. Waarvan worden de Vivera producten gemaakt?
De Vivera producten worden gemaakt van de beste, plantaardige, niet genetisch gemodificeerde grondstoffen. De meeste producten worden bereid op basis van soja. Een klein aantal andere producten op basis van rijst of wortel. Vivera maakt uitsluitend gebruik van scharrelkippenei-eiwit. Er worden vitamines B12 en ijzer aan de Vivera producten toegevoegd.
Ze hadden ongezoet en gezoet http://www.vivera.com/pro(...)ks-naturel-ongezout/



de rest hadden ze (nog) niet, maar dat komt vast wel *O*
pi_130894231
Iemand een idee wat er met het veganistentopic is gebeurd? Is er een deel 2?
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130900553
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 september 2013 20:10 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand een idee wat er met het veganistentopic is gebeurd? Is er een deel 2?
Volgens mij is dit deel 1 CUL / Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)

en dit deel 2 CUL / Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)

Dit zal dan deel 3 moeten zijn CUL / Recepten die 100% plantaardig zijn.

die is nog niet vol, maar er is al een tijdje niet meer gepost, ik denk dat er te
weinig belangstelling voor was of zo :P

quote:
Er is al 84 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
  zaterdag 7 september 2013 @ 16:23:01 #10
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_130919412
Morgen simpel&vega:
Cherrytomaatjes uit eigen tuin, in een ovenschaal met wat olie, zeezout en kruiden en daarbij een vegaburger oid. Lekker!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_130920084
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2013 16:23 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen simpel&vega:
Cherrytomaatjes uit eigen tuin,
Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuin :D

Man had vandaag gekookt en die is dol op gebakken aubergine en van die grote groene pepers in
tomatensaus dus die heeft grote schalen vol gemaakt, er zal wel een deel in de vriezer belanden :+

De saus is weer net als hier CUL / [Vegetarisch eten #9]

quote:
De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.

Ik vind het erg machtig eten altijd dus ik eet er meestal maar een beetje van :% , maar het is wel lekker, met een stukje stokbrood of ander brood.



Ik heb liever de paprika's die daar staan, maar dat komt volgende keer, als ik weer kook :P
pi_130931138
Vandaag was restjesdag en dat is altijd feest want dan heb je met weinig moeite heel veel soorten voer :P

- De spinazie-dahl met geitenkaas die ik in het vorige topic had gepost met spiegelei erop
- Curry met kikkererwten en aubergine
- Wortelpuree
- Rijst
- Pannekoek (en uiteraard alvast een paar gemaakt voor morgenochtend :P )

Niemand die vlees mist als ze dit eten hoor. :P

(vegetarische kaas is het overigens niet maar dat valt vast wel te vinden)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130931743
Ik krijg honger van dit topic :Y)

Vandaag een zakje wokgroentes (o.a. taugé, paprika, witte kool) met extra paprikastukjes én de nieuwe roerbakstukjes van Valess (lekkerrr!!) gewokt. Zakje burittokruiden erbij en daarna in wraps gestopt. Wraps besmeerd met kruidenkaas en bovenop geraspte kaas.
Was heeel erg lekker! Vers was het nog lekkerder geweest, maar vooruit..

Zoon heeft alleen de groentes/kruiden gehad, hij wist weer eens niet hoe snel hij z'n mond weer moest opendoen O+ Hele avond scheten lopen laten, denk toch dat die kruiden iets té waren :')
pi_130956112
Vanavond simpel maar wel 1 van m'n lievelingsgerechten:

Pasta met tomatensaus *O* (staat nu lekker te pruttelen)
En een salade
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130958375
quote:
7s.gif Op zondag 8 september 2013 18:34 schreef rijsttafel het volgende:
Vanavond simpel maar wel 1 van m'n lievelingsgerechten:

Pasta met tomatensaus *O* (staat nu lekker te pruttelen)
En een salade
Ik eet van alles door elkaar vandaag maar vooral veel speltbrood en salade, en restje van
dit en restje van dat :') hoef ik niet te koken ook *O*

Ik heb nu een IJskoffie :+ met slagroomijs erin :9
pi_130974975
Restjesdag is de beste dag van de week. :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130975411
quote:
14s.gif Op maandag 9 september 2013 00:53 schreef rijsttafel het volgende:
Restjesdag is de beste dag van de week. :P
Ik ben niet héél erg dol op vlees vervangers maar ik had toevallig deze gekocht vandaag

en ik heb er net eentje op



Lekker! :D :9

Tofuburgers met speltvezels.
Ingrediënten

Tofu* 70% (water, sojabonen* , verdikkingsmiddel: nigari (magnesiumchloride), calciumsulfaat), wortelen* , speltvezels* 6, 6%, zonnebloemolie* , zonnebloempitten* , groentebouilon* (zeezout, gistextract, aardappelzetmeel* , prei* , wortelen* , zonnebloemolie* , foelie* , peterselie* , selderij* ), ui* , sojasaus* , (water* , sojabonen* , tarwe* , zeezout), appelazijn* , basilicum* , zwarte peper* , peterselie* , knoflook* , foelie* , gerookt op beukenhout.
* = Van biologische herkomst
pi_130975445
Ik hou ook niet zo van vleesvervangens. Niet dat ik ze per se niet lekker vind, maar gewoon het idee dat je zonder vlees iets zou missen. En ze zijn wel duur.

Maar voor een dagje makkelijk doen doe ik het wel sporadisch. Waar heb je ze gekocht? Ziet er wel ok uit.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130975531
quote:
7s.gif Op maandag 9 september 2013 01:22 schreef rijsttafel het volgende:
Ik hou ook niet zo van vleesvervangens. Niet dat ik ze per se niet lekker vind, maar gewoon het idee dat je zonder vlees iets zou missen. En ze zijn wel duur.

Maar voor een dagje makkelijk doen doe ik het wel sporadisch. Waar heb je ze gekocht? Ziet er wel ok uit.
Bij de landmarkt. http://www.landmarkt.nl/

maar het plaatje had ik hier vandaan http://www.ekonoom.nl/speltburger-taifun-200-gram

dus ze zullen het wel op verschillende plekken verkopen, ik weet niet waar je woont, anders
moet je even googelen.. was écht héél erg lekker :D had ik ook niet verwacht hoor, ik dacht,
nah... even proberen je weetmaarnooit.... :P
pi_130975617
Het speltbrood is daar trouwens ook het aller lekkerste :Y meteen een zooi ingeslagen
voor in de vriezer ...

http://www.landmarkt.nl/specialisten/bakkerij
pi_130975641
Ik zal eens googlen want Amsterdam is niet naast de deur. (Rotterdam, dus grote kans dat het ergens wel te vinden is.)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130975726
quote:
7s.gif Op maandag 9 september 2013 01:35 schreef rijsttafel het volgende:
Ik zal eens googlen want Amsterdam is niet naast de deur. (Rotterdam, dus grote kans dat het ergens wel te vinden is.)
http://www.distrifood.nl/(...)msterdam-DIS143665W/

Doorstart

Inmiddels is duidelijk dat Amsterdam een doorstart gaat maken. Het is nog onduidelijk hoe het met de plannen van Landmarkt voor verdere expansie zit. Zo zou eind dit jaar in Rotterdam de derde vestiging van Landmarkt de deuren openen. De curator voor Landmarkt, mr. Rob Klein uit Apeldoorn, was vanmorgen niet beschikbaar om het nieuws van de doorstart te bevestigen.

maar dat bericht is van aug. 2012, dus misschien is het er al, of niet doorgegaan...

te laat om nu nog verder te googelen :@ :D

Welterusten !
  maandag 9 september 2013 @ 07:57:13 #23
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130977005
Dat verkopen ze wel bij een doorsnee biosupermarkt. En wat Rotterdam betreft, daar zit Gimsel en daar hebben ze sowieso een hoop interessante producten.
pi_130982367
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 07:57 schreef Vork het volgende:
Dat verkopen ze wel bij een doorsnee biosupermarkt. En wat Rotterdam betreft, daar zit Gimsel en daar hebben ze sowieso een hoop interessante producten.
Dat is waar, dan zullen ze het daar wel hebben.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130985299
Eerste week geen vlees zit er op. Mijn doel is om het een maand vol te houden, als een persoonlijk experiment en daarna vlees met mate te eten en te letten op waar het vandaan komt.

Op zich is het aardig te doen, maar ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt heel erg trek. Ik merk echt dat mijn lichaam schreeuwt om vlees. Ik schrik daar best wel van, alsof ik nog nooit een week zonder vlees heb geleefd, wat waarschijnlijk ook zo is.

Hoe kom ik van dit hongergevoel af? Ik eet op zich genoeg, maar ik voel me er toch zwakker door worden.
  maandag 9 september 2013 @ 14:33:02 #26
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_130985800
Voldoende andere eiwitten eten zoals eieren?
En voldoende drinken, water en thee enzo.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_130986435
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:18 schreef Young_David het volgende:
Eerste week geen vlees zit er op. Mijn doel is om het een maand vol te houden, als een persoonlijk experiment en daarna vlees met mate te eten en te letten op waar het vandaan komt.

Op zich is het aardig te doen, maar ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt heel erg trek. Ik merk echt dat mijn lichaam schreeuwt om vlees. Ik schrik daar best wel van, alsof ik nog nooit een week zonder vlees heb geleefd, wat waarschijnlijk ook zo is.

Hoe kom ik van dit hongergevoel af? Ik eet op zich genoeg, maar ik voel me er toch zwakker door worden.
Goed bezig! Het begin is het lastigste. Ik kan me flauw herinneren dat ik toen ook meer honger had, en ik denk dat het gewoon even wennen is. Maar misschien kun je een beetje details geven over wat je zoal hebt gegeten. Ik denk overigens niet dat je na een week een eiwittekort al zou merken, maar ik heb daar weinig verstand van.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130987197
Ik merk het een beetje. Eerder deed ik 2 dagen over een half brood, nu 1 dag. Afgelopen week heb ik vanalles gegeten. Italiaanse stamppot, hartige taart, veel aardappels, af en toe een ei, af en toe wat noten.

Echt eieren en melk ben ik ook niet zo gewend. Ik heb beiden zelden in huis. Misschien moet ik daar eens wat meer van in mijn voedingspatroon verwerken.
pi_130987207
Behalve proteïnen, waar haal je nu je vetten uit, Young_David?
Go hard or go home
pi_130987232
Geen idee. Ik kook met olijfolie, smeer roomboter ... dat is het zo'n beetje

*edit: Oh, en pindakaas
pi_130988944
Eiwitten geven langer een vol gevoel, dus dat kan het hongergevoel wel verklaren, maar dat gaat denk ik wel weg als je je lichaam hebt laten wennen aan een ander dieet.

Dat je je zwakker voelt kan ook iets anders zijn, of mentaal. Nogmaals, ik denk (ongeschoold) niet dat je in een week echt tekorten kunt hebben.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130989081
Het is ook meer een hongergevoel inderdaad. Maar eens wat meer aan de zuivelproducten. Net terwijl mijn vriendin probeert zuivelproducten te minderen :P

[ Bericht 24% gewijzigd door Young_David op 09-09-2013 16:24:08 ]
pi_130989235
Hoeft niet per se zuivel te zijn. Eiwitten zitten in meer dingen, zoals ook in peulvruchten. Ik ben super fan van linzen, als ik iets met linzen heb gegeten heb ik meestal de rest van de avond geen enkele honger meer. Of vezels, dat helpt ook wel. Al zou je zeggen dat dat met een heel brood per dag wel goed zit.. misschien donkerder brood proberen? (volkoren dus)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_130993890
Ik weet ook niet of je een eiwittekort hebt Young_David, maar als je daar bang voor bent, misschien
wat meer en vaker noten eten?

Ik weet niet wat ''af en toe wat noten'' inhoud. als dat 1x per week is is het best weinig.

Noten is écht een goeie bron van eiwitten en brood, graanproducten, peulvruchten, en paddenstoelen.

http://www.food-info.net/nl/national/ww-noten.htm#A2

Je zou ook speltbrood kunnen gaan eten, daar ben ik helemaal verzot op maar, dan wel van dat échte
lekkere donkere van de echte bakker, of de Bio-winkel (ik heb 1x bij Bakker Bart gehaald en dat was dus NIET te
vreten :') ) sorry dat ik het zo zeg ... :D

Als het er zó uitziet zal het wel goed zijn...

http://www.dieetvandaag.nl/388/2012/03/05/speltbrood/



quote:
Spelt is één van de meest eiwitrijke graansoorten. Spelt bevat maar liefst 10 tot 25 % meer eiwit dan tarwe.
Je hebt ook speltmeel enzo.. dat heb ik eindelijk gisteren toevallig gevonden en daar ga ik deze week
even pannenkoeken van bakken :9

Je hebt ook speltpasta, maar dat heb ik nog niet geprobeerd, ga ik wel doen natuurlijk.
http://www.voedingswaar.nl/pasta.htm

Nou met voldoende fruit en groente's zou je dan écht wel aan je voedingstoffen moeten komen denk ik
toch, maar ik ben ook geen deskundige :@
pi_131004490
Recentelijk bewijs dat eiwitten niet alleen in zuivel en vlees zitten:


Vegan strongman Patrik Baboumian breaks a world record by carrying 550 kilos 10 metres on the West Jet stage at the Harbourfront Centre on Sunday.

http://www.thestar.com/ne(...)arian_food_fest.html


Zit er redentelijk toch vaak aan te denken ook een stuk meer veganistisch te gaan eten. Misschien volgende week maar veganistische week proberen.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131005013
quote:
14s.gif Op maandag 9 september 2013 22:04 schreef rijsttafel het volgende:
Recentelijk bewijs dat eiwitten niet alleen in zuivel en vlees zitten:

[ afbeelding ]
Vegan strongman Patrik Baboumian breaks a world record by carrying 550 kilos 10 metres on the West Jet stage at the Harbourfront Centre on Sunday.

http://www.thestar.com/ne(...)arian_food_fest.html

Zit er redentelijk toch vaak aan te denken ook een stuk meer veganistisch te gaan eten. Misschien volgende week maar veganistische week proberen.
Meer noten eten dus :+
pi_131005110
:+ ook nog een beetje op de caloriën letten.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131005187
quote:
7s.gif Op maandag 9 september 2013 22:15 schreef rijsttafel het volgende:
:+ ook nog een beetje op de caloriën letten.
én speltbrood dan! :D
pi_131007095
Haha, jij met je speltbrood.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131020665
Potver, ik vergeet steeds dat dit topic er ook is als ik (overwegend vegetarische/veganistische) foto's & recepten in het Foodgawker-, brood-, pizza- of baktopic plaats.
Toch eens aan denken, want ik eet nog steeds maar af en toe vlees en op heel veel dagen helemaal veganistisch :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131034861
quote:
14s.gif Op woensdag 4 september 2013 23:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Leuk idee voor een toetje uit een ander topic van CUL

Ingredienten
2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing

Instructies
Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden.

Serveertips
Serveren met een bolletje vanille-ijs!

Ga ik proberen ! :D
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 12:25 schreef Jula123 het volgende:
Laat maar weten hoe het smaakte! :)


Het smaakte GODDELIJK! :D



Beter dan het er uitziet, en halverwege was het ijs op (slagroomijs) want dat wat er daar op
het bord ligt was bij de eerste halve banaan al op, dus ik heb nog effe snel ijs bijgeschept. :+
pi_131053699
Diegene die me aangeraden heeft eens Quinoa te proberen. Bedankt! Ik zou het niet als rijstvervanger gebruiken, maar het is erg lekker.

Gister quinoa gemaakt met brocoli, spinazie, doperwtjes en pistachepesto. Ik ga meer recepten hiervoor zoeken.
pi_131061650
Betreffende quinoa, ik kom het volgende artikel tegen:

http://www.theguardian.co(...)latable-truth-quinoa

Vanwege de steeds groeiende vraag naar quinoa wordt de quinoa steeds duurder, en onbetaalbaar voor de lokale bevolking. Dat zit me dan toch iets minder lekker ineens.
pi_131064765
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 september 2013 20:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

[..]

Het smaakte GODDELIJK! :D

[ afbeelding ]

Beter dan het er uitziet, en halverwege was het ijs op (slagroomijs) want dat wat er daar op
het bord ligt was bij de eerste halve banaan al op, dus ik heb nog effe snel ijs bijgeschept. :+
Ziet er goed uit! :9~
pi_131071565
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 15:57 schreef Young_David het volgende:
Betreffende quinoa, ik kom het volgende artikel tegen:

http://www.theguardian.co(...)latable-truth-quinoa

Vanwege de steeds groeiende vraag naar quinoa wordt de quinoa steeds duurder, en onbetaalbaar voor de lokale bevolking. Dat zit me dan toch iets minder lekker ineens.
Je kan Fair trade quinoa kopenhttp://www.joannusmolen.c(...)rganic-en-fairtrade/



Quinoa
Organic & Fairtrade
Inhoud 350 gr.

Met Joannusmolen biologische en fairtrade Quinoa zet je een authentieke Boliviaanse graansoort op tafel. Quinoa is oeroud. De Inca’s aten het al, en noemden het gewas liefkozend ‘moeder aller granen’. Jouw Quinoa is biologisch en fairtrade verbouwd in het Andes-gebergte. Joannusmolen Organic & Fairtrade Quinoa heeft een nootachtige smaak.

Ingrediënten
Quinoa**
** biologisch & fairtrade

http://www.joannusmolen.c(...)en-fairtrade/quinoa/

Ik heb er alleen niet zoveel vertrouwen in dat dat nou zo veel gaat uitmaken :'(

http://www.volkskrant.nl/(...)kt-wassen-neus.dhtml

'Fairtrade-chocola blijkt wassen neus'
10/11/12,

Fairtrade maakt zijn beloftes aan cacaoboeren en consumenten niet waar. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Kopers van de 'eerlijke' chocolade houden vooral de kantoren, salarissen en zakenreizen van de organisatie in stand. De Afrikaanse boer blijft nog steeds arm en gedesillusioneerd achter.

Consumenten betalen veel meer voor het in stand houden van de organisatie dan wat Max Havelaar (het Nederlandse Fairtrade-keurmerk) teruggeeft aan een arme cacaoboer.

Voor elke verkochte reep ontvangt Max Havelaar 2,5 procent - zo'n 4 cent per reep. Maar een cacaoboer in Afrika krijgt niet meer dan 2 cent extra voor diezelfde reep.

En zo gaat het dus met alles, Fraude met Biologische spullen, of het nu vlees, kaas, eieren of wat
dan ook is.

Bovendien, triest maar waar, het feit dat jij bestaat en leeft in het ''rijke'' gedeelte van de wereld maakt
je automatisch, of je dit nu wilt of niet, een profiteur van het ''arme'' gedeelte van de wereld als je iets
koopt dat niet in eigen land verbouwd of gemaakt is en dán nog weet je niet als je asperges koopt
van Nederlandse bodem of die nu zijn geplukt door Poolse Arbeiders die flink zijn uitgebuit :')

Je kan letterlijk door het bomen het bos niet meer zien wat dat betreft, zolang die bomen er nog
staan dan, want de houtkap gaat ieder dag, letterlijk iedere dag gewoon door, totdat het op is
natuurlijk.

http://kassa.vara.nl/tv/a(...)-ontbossing/speel/1/

maar waarschijnlijk zullen de kinderen en kleinkinderen. die ik gelukkig niet heb, deze erfenis
krijgen, een erfenis die ze helaas niet kunnen weigeren.

Gezellig praatje zo in dit topic :+ maar mooier kan ik het ook niet maken.
pi_131071628
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 17:24 schreef Jula123 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! :9~
Ik had het vanavond wéér gemaakt als toetje :@ :') zo lekker was het :P
pi_131075784
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.

Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
pi_131076711
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.

Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Oh, vlees eten doe ik niet meer, Bio-Industie is al genoeg reden, dat er ook af en toe
fraude wordt gepleegd met vlees dat verkocht wordt als ''Biologisch'' en het dan niet is
is juist een extra reden geweest om hélemaal te stoppen met vlees eten voor mij.

Bovendien geloof ik dat persoonlijk en ik weet dat de meningen hierover érg verdeeld
zijn, dat plantaardig voedsel gezonder is.

Melk, probeer ik ook al zoveel mogelijk te vermijden, het is alleen oppassen dat je dan
weer niet de verkeerde sojaprodukten koopt, de produkten van bewerkte soja dus,
en eieren heb ik nog al eens nodig in een gerecht, ook al zijn die dan ook weer te vervangen.
net als Vega kaas, wat dan weer plantaardig zou zijn, maar dat heb ik nog nooit ergens
gezien, als ik het ooit tegenkom ga ik het wel proberen.

Dus ik koop in elk geval vrije uitloop eieren als ik die nodig heb, biologische kaas en boter
en dan maar hopen dat de stempels kloppen...
pi_131076935
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:

Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Ja, maar probeer maar eens aan een Hollandse Adocado te komen... of rijst, of Quonoa
enz. enz. enz.

Dan zijn we straks allemaal écht aangewezen op gras :') en daar zit ook weer gif in :+
pi_131078632
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.

Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Niet iedereen gelooft dit, maak ik wel, redenen om zoveel mogelijk plantaardig te eten.

http://www.care2.com/gree(...)ng-dairy.html?page=1
pi_131104859
Speltsalade, voor de liefhebber,ik vond het niet voor herhaling vatbaar om eerlijk te zijn :+
Geef mij maar gewoon lekker witte bonensalade



Niet helemaal hetzelfde recept, maar je kan er natuurlijk alles doorheen gooien wat je wil..

http://www.koken.be/recept/insalata_di_farro_speltsalade
pi_131118841
Naast het Foodgawkertopic ook maar even hier, want ik vond het verschrikkelijk lekker:



Noedels met versgemaakte Thaise groene curry!

Hier staat het recept (met mooiere foto's): http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/

Extra bonuspunten: het gerecht is ook nog eens veganistisch.

Zeer aan te raden! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131131549
Groene curry ^O^ Leek me altijd al eens tof om zelf de pasta te maken. *bookmark*
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131132928
Ik wil dat ook als ik dat zie maar best veel werk :@ :') moet ik eens écht zin in hebben.
wel even opgeslagen, dat dan weer wel :P
pi_131133279
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.

Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131133355
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 september 2013 16:55 schreef rijsttafel het volgende:
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.

Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig :P
:D weet ik _O- mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept :+
pi_131133422
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.

ik wil alles een keertje proberen.
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131133462
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.

ik wil alles een keertje proberen.
Leuk! Welkom! *O*
pi_131133482
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 september 2013 16:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D weet ik _O- mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept :+
Had ik hier misschien eerst informatie moeten inwinnen. :P Voordat ik het kocht.
Maar ik kan altijd wel aan smaken wennen, dus misschien vind ik het over een week wel lekker. :+
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131133525
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:02 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Had ik hier misschien eerst informatie moeten inwinnen. :P Voordat ik het kocht.
Maar ik kan altijd wel aan smaken wennen, dus misschien vind ik het over een week wel lekker. :+
Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennen :D tenminste ikke niet :P
Ik hou me wel bij mijn olijfolie O+
pi_131133596
waar m'n Day Zero Project niet goed voor is. ik heb er een doel van gemaakt ;)
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131133650
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:05 schreef sararaats het volgende:
waar m'n Day Zero Project niet goed voor is. ik heb er een doel van gemaakt ;)
Day Zero Project? Wat is je doel? :o
pi_131133692
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 08:17 schreef minilot het volgende:
Naast het Foodgawkertopic ook maar even hier, want ik vond het verschrikkelijk lekker:

[ afbeelding ]

Noedels met versgemaakte Thaise groene curry!

Hier staat het recept (met mooiere foto's): http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/

Extra bonuspunten: het gerecht is ook nog eens veganistisch.

Zeer aan te raden! ^O^
Mooie foto en vast lekker maar erg weinig curry? :P
pi_131133765
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Day Zero Project? Wat is je doel? :o
:@ was dit een rare vraag?
pi_131133899
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Day Zero Project? Wat is je doel? :o
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes ;)

link in sig
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131133914
Ik wilde dit topic in de OP erbij zetten maar dat gaat niet meer -O-

CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2
pi_131133984
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:08 schreef Selestha het volgende:

[..]

Mooie foto en vast lekker maar erg weinig curry? :P
Dat lijkt maar zo. Per éénpersoonsportie zit er driekwart cup van het curry/kokosmelk-mengsel doorheen. Geloof me, dat is ruimschoots genoeg. :) Het oogt onschuldig, maar je kijkt naar noedelslierten waar per bordje vol onder andere een stengel citroengras, drie tenen knoflook, twee-en-halve hete groene peper, een sjalotje, twee limoenbladen, een lepel limoenrasp, een duim gember, een handje muntblaadjes en anderhalve eetlepel vissaus in zit.

Ik proef het nog steeds als ik een boertje laat. :') O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_131134028
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:

[..]

eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes ;)

link in sig
Ah! Mc Flurry is Vegetarisch toch? :D Of het gezond is weet ik niet :+ maar ik eet ook wel eens
iets dat niet zo gezond is, zolang er maar geen vlees inzit en niet te vaak :P
pi_131134074
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik wilde dit topic in de OP erbij zetten maar dat gaat niet meer -O-

CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2
^O^
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131134136
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

^O^
Cool! :D Dankjewel! :*
pi_131134597
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 september 2013 16:55 schreef rijsttafel het volgende:
Neem aan dat je die pasta ook wel in de vriezer kunt bewaren, en dan dus maar 1 keer veel werk hebt.

Ik heb overigens lijnzaadolie gekocht na goede verhalen met een of 't ander zuur dat erin zou zitten. Dat spul is eigenlijk best wel ranzig :P
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 september 2013 16:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D weet ik _O- mijn Veganistisch nichtje heb ik er mee opgescheept :+
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.

Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."

Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is? >:)

Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131134724
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:

[..]

[..]

Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.

Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."

Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is? >:)

Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ik had het net gekocht en dus het zal niet oud geweest zijn, ook niet over datum :@ en ik
heb geen klachten gehoord via mijn zus die het weer aan haar dochter gegeven heeft, ze
moest me nog bedanken :D dus zal wel goed geweest zijn, je moet van de smaak houden
denk ik en dat doe ik dus niet. Ik lust ook geen zuurkool :') vinden andere mensen ook weer héél
lekker, gewoon een kwestie van smaak dus denk ik :Y

Vond jij het ook zo goor? :D
pi_131134805
Ow... ik moet douchen ik ga de hort op vanavond ik wist niet dat het al zo laat was :@
Ik heb ook olijfoliezeep trouwens :D daar ga ik me nu even mee inzepen dus.

O+ doei doei
pi_131134844
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ow... ik moet douchen ik ga de hort op vanavond ik wist niet dat het al zo laat was :@
Ik heb ook olijfoliezeep trouwens :D daar ga ik me nu even mee inzepen dus.

O+ doei doei
Ik heb een olijfoliekookboek! Incl recept voor olijfolieijs. Mocht ik ooit weer een ijsmachine krijgen dan ga ik dat zeker eens proberen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131135770
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:

[..]

[..]

Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.

Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."

Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is? >:)

Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ja het proeft wel gewoon dat het goed is, duidelijk. Ergens is het ook nog wel lekker, maar de smaak is ook een beetje bitterzuur ofzo ik weet het niet. Ach een halve lepel heb je ook zo weg en dan proef je er ook niet zo veel van. Ik was al niet van plan er recepten mee te maken ofzo.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131136020
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennen :D tenminste ikke niet :P
Ik hou me wel bij mijn olijfolie O+
Ik heb al heel veel dingen die ik ooit vies vond, en na een tijdje wel lekker. Dus het is geen valse hoop. :P

Olijfolie consumeer ik al genoeg. ;)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131136139
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:

[..]

eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes ;)

link in sig
Goed doel ^O^
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131139680

Was weer lekker :9
http://www.devegetarier.n(...)-aardappel-en-quinoa

Ow en deze is ook een aanrader, voor zij die de quinoa nog niet helemaal hebben ontdekt:
http://www.milkfreemom.com/vegan-quinoa-sweet-potato-chili/
pi_131197767
Net gemaakt en opgepeuzeld: aloo chaat , een Indiase snack van spicy aardappelblokjes.
Helemaal veganistisch en erg lekker! :9

Mijn portie:


Recept gepikt van hier (en let ook op de snoezige presentatie :)):
http://funwidfud.blogspot.nl/2012/09/chaat-style-potato.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_131197986
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 15:03 schreef minilot het volgende:
Net gemaakt en opgepeuzeld: aloo chaat , een Indiase snack van spicy aardappelblokjes.
Helemaal veganistisch en erg lekker! :9

Mijn portie:
[ afbeelding ]

Recept gepikt van hier (en let ook op de snoezige presentatie :)):
http://funwidfud.blogspot.nl/2012/09/chaat-style-potato.html
Dat lijkt me lekker! :o opgeslagen :D
  zondag 15 september 2013 @ 16:10:56 #82
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_131200016
Woensdag (als het weer markt geweest is) ga ik lekker aan het experimenteren met verschillende groentespreads voor op brood.
pi_131201127
Ziet er lekker uit Lot en Eendje! :9

Heeft er iemand tips voor behoorlijke cappuccino zonder melk?
pi_131203152
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 september 2013 18:19 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Goed doel ^O^
die falafel leek eerder op "strontjes" :@
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131204667
quote:
2s.gif Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:

[..]

die falafel leek eerder op "strontjes" :@
Had je van die balletjes? :D Ik ben er ook geen fan van _O-
ja hoeft ook niet álles lekker te vinden hoor en het kan ook aan het merk liggen, het ene merk is
dan weer lekkerder dan het andere :P

Maar je hebt ook niet speciaal vleesvervangers nodig er zijn 10,0000000 recepten zonder
vleesvervangers, maar als je er toch behoefte aan hebt probeer die speltburgers dan eens,
als je die niet lekker vindt dan weet ik het ook niet meer :D

Hier staan de ingrediënten, zijn nog veganistisch ook, maak je er een hamburger van ofzo,

https://www.hofwebwinkel.nl/easyorder.b2c/index?b2c=&prdcod=24370

ik snack hem ook wel eens ''gewoon'' meestal met een beetje gebakken uitjes en een pietsie
ketchup soms, maar ik heb hem ook wel eens bij aardappelen en bloemkool, (met roomsausje)
gegeten, dat was ook lekker :9

Of de notenburger van Goodbite die is óók heel lekker :Y

hier staan de ingrediënten

http://www.ciao-shopping.(...)/142878/Img/37876142

Ik had vandaag gewoon patat en salade met een notenburger dus, soort van Happymeal
maar dan anders :+
pi_131206439
quote:
2s.gif Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:

[..]

die falafel leek eerder op "strontjes" :@
quote:
10s.gif Op zondag 15 september 2013 18:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Had je van die balletjes? :D Ik ben er ook geen fan van _O-
ja hoeft ook niet álles lekker te vinden hoor en het kan ook aan het merk liggen, het ene merk is
dan weer lekkerder dan het andere :P
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.


Als het dan "strontjes" worden, dan is het in ieder geval je eigen schuld. :P

[ Bericht 6% gewijzigd door rijsttafel op 15-09-2013 19:21:30 ]
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131207333
quote:
7s.gif Op zondag 15 september 2013 19:12 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

[..]

Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.

Als het dan "strontjes" worden, dan is het in ieder geval je eigen schuld. :P

Ik koop ze ook niet meer :+ maar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingen
wil proberen, zelf maken ga ik ook niet doen, het is gewoon niet mijn ding zeg maar :P
pi_131208955
quote:
14s.gif Op zondag 15 september 2013 19:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik koop ze ook niet meer :+ maar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingen
wil proberen, zelf maken ga ik ook niet doen, het is gewoon niet mijn ding zeg maar :P
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.

Vandaag broccoliquiche gemaakt. :)
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131209101
quote:
7s.gif Op zondag 15 september 2013 20:06 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.

Vandaag broccoliquiche gemaakt. :)
Ah, oké, ik heb het zelf nooit gemaakt, maar misschien is dan een goeie tip voor sararaats.
pi_131238544
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.

ik wil alles een keertje proberen.
Ik had nog een tipje voor jou..



Voor op brood, vegetarische Paté.
Ik at het vroeger vaak, maar ik vind het alleen lekker op witbrood en dat eet ik bijna nooit meer,
maar kan ik best wel weer eens doen, een keertje witbrood zal ik ook niet aan dood gaan denk ik :P
Ik nam altijd de Champignon versie, die is héél lekker :9 maar er zijn dus een heleboel smaken.
Zeker te krijgen bij de biowinkel en ook in sommige supermarkten.

Tartex
100% smaakvol, 100% vegetarisch.

Tartex maakt al bijna 70 jaar vegetarisch broodbeleg voor fijnproevers.

Dankzij de constante zoektocht naar vernieuwende producten is Tartex in Europa uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van plantaardige patés. In de eigen fabriek in Freiburg (Zwarte Woud) worden alle patés onder strenge kwaliteitscontroles geproduceerd. De producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en zoveel mogelijk van gecontroleerd biologische landbouw. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Ook ondersteunt Tartex verschillende organisaties die zich inzetten voor milieu- en dierbeschermende maatregelen. De patés zijn verkrijgbaar in diverse basis- en culinaire smaken en passen uitstekend in een gezonde, milieu- en diervriendelijke levensstijl.
pi_131238821
Bruine Bonen Schotel 2 personen

Je hebt nodig:

1 pakje tomatenblokjes Heinz
1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel chilipoeder
Een scheut gezeefde tomaten (Heinz)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 eetlepel komijnpoeder
1 á 2 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeknepen
1ui, fijngesnipperd
1 potje bruine bonen (Hak middelgroot 370 ml)
olijfolie om te bakken
verse koriander

Bereiden:

Bak de ui in een hapjespan in wat olijfolie.
Voeg hier de chilipoeder en komijnpoeder aan toe.
Schep dit om, zodat het goed gemengd is.
Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree, schep dit om en laat het
goed warm worden.

Voeg dan de tijm, knoflook en oregano toe.
Schep dit goed om en laat zachtjes pruttelen.
Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe, zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.

Je kan het zo eten, maar ook met rijst, quinoa of gekookte aardappelen, met aardappelpuree is ook lekker.

Ook geschikt voor Veganisten volgens mij, of ik moet iets over het hoofd zien :@
  maandag 16 september 2013 @ 16:07:19 #92
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_131241455
Jammer dat je zo'n blikje supersnel leeg hebt, wat het een vrij prijzig broodbeleg maakt.

Daarom ga ik het zelf maken.
  maandag 16 september 2013 @ 16:07:50 #93
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_131241472
Ow ja: heeft iemand tips voor betaalbare quinoa?
pi_131244111
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 16:07 schreef GimmeGore het volgende:
Ow ja: heeft iemand tips voor betaalbare quinoa?
Ja, toevallig ook pas ondekt! :D

Deze http://www.bio-plus.nl/co(...)us-quinoa-en-bulgur/



Ik zag het ineens staan bij de Plus supermarkt, ik weet niet meer precies hoeveel ik er voor heb betaald, maar het was de helft goedkoper als die ik gewoonlijk gebruikte.



http://www.bio-plus.nl/consument/details////quinoa/product/show/
pi_131244152
Ik dacht dat ik het bij de plus wel goedkoop had gezien.

Edit: ja dat dus
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131244216
quote:
7s.gif Op maandag 16 september 2013 17:17 schreef rijsttafel het volgende:
Ik dacht dat ik het bij de plus wel goedkoop had gezien.

Edit: ja dat dus
Je wordt steeds sneller door die quinoa hé :+ heppie het in de gaten? :P
pi_131244374
quote:
10s.gif Op maandag 16 september 2013 17:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Je wordt steeds sneller door die quinoa hé :+ heppie het in de gaten? :P
hè, wat? :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_131244403
quote:
7s.gif Op maandag 16 september 2013 17:24 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

hè, wat? :P
Of je worst lust?

Nee dat lust je vast niet :+
pi_131244756
quote:
2s.gif Op maandag 16 september 2013 14:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik had nog een tipje voor jou..

[ afbeelding ]

Voor op brood, vegetarische Paté.
Ik at het vroeger vaak, maar ik vind het alleen lekker op witbrood en dat eet ik bijna nooit meer,
maar kan ik best wel weer eens doen, een keertje witbrood zal ik ook niet aan dood gaan denk ik :P
Ik nam altijd de Champignon versie, die is héél lekker :9 maar er zijn dus een heleboel smaken.
Zeker te krijgen bij de biowinkel en ook in sommige supermarkten.

Tartex
100% smaakvol, 100% vegetarisch.

Tartex maakt al bijna 70 jaar vegetarisch broodbeleg voor fijnproevers.

Dankzij de constante zoektocht naar vernieuwende producten is Tartex in Europa uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van plantaardige patés. In de eigen fabriek in Freiburg (Zwarte Woud) worden alle patés onder strenge kwaliteitscontroles geproduceerd. De producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en zoveel mogelijk van gecontroleerd biologische landbouw. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Ook ondersteunt Tartex verschillende organisaties die zich inzetten voor milieu- en dierbeschermende maatregelen. De patés zijn verkrijgbaar in diverse basis- en culinaire smaken en passen uitstekend in een gezonde, milieu- en diervriendelijke levensstijl.
Die van Ekoplaza is ook prima te doen :Y

Quinoa bij de plus is geen optie. Das pech, plus weg :+ Wel een Jumbo in de stad tegenwoordig, maar ik zit in het AH-gebied van NL.

Ow gisteren maakte ik dit

Maar had ik een bakje met multicolor-tomaatjes gebruikt ipv gewone. Zag er tof uit, simpel en smaakte prima :9
pi_131245221
quote:
17s.gif Op maandag 16 september 2013 17:35 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Die van Ekoplaza is ook prima te doen :Y

Quinoa bij de plus is geen optie. Das pech, plus weg :+ Wel een Jumbo in de stad tegenwoordig, maar ik zit in het AH-gebied van NL.

Ow gisteren maakte ik dit
[ link | afbeelding ]
Maar had ik een bakje met multicolor-tomaatjes gebruikt ipv gewone. Zag er tof uit, simpel en smaakte prima :9
Ik schrok eerst even want ik dacht dat al die gele dingen eierdooiers waren :D maar het zijn gelukkig
tomaatjes _O-

Lekker! opgeslagen! ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')