Ja het proeft wel gewoon dat het goed is, duidelijk. Ergens is het ook nog wel lekker, maar de smaak is ook een beetje bitterzuur ofzo ik weet het niet. Ach een halve lepel heb je ook zo weg en dan proef je er ook niet zo veel van. Ik was al niet van plan er recepten mee te maken ofzo.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:34 schreef minilot het volgende:
[..]
[..]
Was het nog wel in orde? Het schijnt nogal snel te verpieteren.
Even Wikipedia checken hoor..
...aha!
"Flax seed oil is easily oxidized, and rapidly becomes rancid, with an unpleasant odor, unless refrigerated. Even when kept under cool conditions, it has a shelf life of only a few weeks. Oil with an unpleasant or rancid odor should be discarded."
Maar ja, hoe proef je nou het verschil tussen iets dat je voor het eerst proeft en heel vies vindt en iets dat gewoon niet goed meer is?
Ik vraag me dat nog steeds af na mijn vooralsnog éénmalige aanvaring met ingelegde zoute citroenen. *bibber*
Ik heb al heel veel dingen die ik ooit vies vond, en na een tijdje wel lekker. Dus het is geen valse hoop.quote:Op vrijdag 13 september 2013 17:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Geloof me, als je het niet lekker vindt ga je er niet aan wennen tenminste ikke niet
Ik hou me wel bij mijn olijfolie
Goed doelquote:Op vrijdag 13 september 2013 17:13 schreef sararaats het volgende:
[..]
eet 4 keer iets vegetarisch. vandaag falafelballetjes
link in sig
Dat lijkt me lekker! opgeslagenquote:Op zondag 15 september 2013 15:03 schreef minilot het volgende:
Net gemaakt en opgepeuzeld: aloo chaat , een Indiase snack van spicy aardappelblokjes.
Helemaal veganistisch en erg lekker!
Mijn portie:
[ afbeelding ]
Recept gepikt van hier (en let ook op de snoezige presentatie ):
http://funwidfud.blogspot.nl/2012/09/chaat-style-potato.html
die falafel leek eerder op "strontjes"quote:
Had je van die balletjes? Ik ben er ook geen fan vanquote:Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:
[..]
die falafel leek eerder op "strontjes"
quote:Op zondag 15 september 2013 17:45 schreef sararaats het volgende:
[..]
die falafel leek eerder op "strontjes"
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.quote:Op zondag 15 september 2013 18:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Had je van die balletjes? Ik ben er ook geen fan van
ja hoeft ook niet álles lekker te vinden hoor en het kan ook aan het merk liggen, het ene merk is
dan weer lekkerder dan het andere
Ik koop ze ook niet meer maar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingenquote:Op zondag 15 september 2013 19:12 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
[..]
Mijn tip: Sowieso niet van die dingen kopen. Falaffel is heel simpel zelf te maken. Ingeweekte kikkererwten en wat andere ingredienten in de blitzer en klaar om te bakken. Meer smaak, goedkoper en geen twijfelachtige additieven.
Als het dan "strontjes" worden, dan is het in ieder geval je eigen schuld.
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.quote:Op zondag 15 september 2013 19:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop ze ook niet meer maar ik kan me wel voorstellen dat je als ''beginner'' zulke dingen
wil proberen, zelf maken ga ik ook niet doen, het is gewoon niet mijn ding zeg maar
Ah, oké, ik heb het zelf nooit gemaakt, maar misschien is dan een goeie tip voor sararaats.quote:Op zondag 15 september 2013 20:06 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Is juist een goed beginnersrecept zou ik zeggen, omdat het zo simpel is.
Vandaag broccoliquiche gemaakt.
Ik had nog een tipje voor jou..quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
voor een keertje wil ik iets vegetarisch eten maar helemaal ga ik het niet worden.
ik wil alles een keertje proberen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 eetlepel komijnpoeder
1 á 2 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngesneden of uitgeknepen
1ui, fijngesnipperd
1 potje bruine bonen (Hak middelgroot 370 ml)
olijfolie om te bakken
verse koriander
Bereiden:
Bak de ui in een hapjespan in wat olijfolie.
Voeg hier de chilipoeder en komijnpoeder aan toe.
Schep dit om, zodat het goed gemengd is.
Na een paar minuten voeg je de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree, schep dit om en laat het
goed warm worden.
Voeg dan de tijm, knoflook en oregano toe.
Schep dit goed om en laat zachtjes pruttelen.
Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe, zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.
Je kan het zo eten, maar ook met rijst, quinoa of gekookte aardappelen, met aardappelpuree is ook lekker.
Ook geschikt voor Veganisten volgens mij, of ik moet iets over het hoofd zien
Ja, toevallig ook pas ondekt!quote:Op maandag 16 september 2013 16:07 schreef GimmeGore het volgende:
Ow ja: heeft iemand tips voor betaalbare quinoa?
Je wordt steeds sneller door die quinoa hé heppie het in de gaten?quote:Op maandag 16 september 2013 17:17 schreef rijsttafel het volgende:
Ik dacht dat ik het bij de plus wel goedkoop had gezien.
Edit: ja dat dus
hè, wat?quote:Op maandag 16 september 2013 17:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Je wordt steeds sneller door die quinoa hé heppie het in de gaten?
Die van Ekoplaza is ook prima te doenquote:Op maandag 16 september 2013 14:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had nog een tipje voor jou..
[ afbeelding ]
Voor op brood, vegetarische Paté.
Ik at het vroeger vaak, maar ik vind het alleen lekker op witbrood en dat eet ik bijna nooit meer,
maar kan ik best wel weer eens doen, een keertje witbrood zal ik ook niet aan dood gaan denk ik
Ik nam altijd de Champignon versie, die is héél lekker maar er zijn dus een heleboel smaken.
Zeker te krijgen bij de biowinkel en ook in sommige supermarkten.
Tartex
100% smaakvol, 100% vegetarisch.
Tartex maakt al bijna 70 jaar vegetarisch broodbeleg voor fijnproevers.
Dankzij de constante zoektocht naar vernieuwende producten is Tartex in Europa uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van plantaardige patés. In de eigen fabriek in Freiburg (Zwarte Woud) worden alle patés onder strenge kwaliteitscontroles geproduceerd. De producten zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten en zoveel mogelijk van gecontroleerd biologische landbouw. Bij de productie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Ook ondersteunt Tartex verschillende organisaties die zich inzetten voor milieu- en dierbeschermende maatregelen. De patés zijn verkrijgbaar in diverse basis- en culinaire smaken en passen uitstekend in een gezonde, milieu- en diervriendelijke levensstijl.
Ik schrok eerst even want ik dacht dat al die gele dingen eierdooiers waren maar het zijn gelukkigquote:Op maandag 16 september 2013 17:35 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die van Ekoplaza is ook prima te doen
Quinoa bij de plus is geen optie. Das pech, plus weg Wel een Jumbo in de stad tegenwoordig, maar ik zit in het AH-gebied van NL.
Ow gisteren maakte ik dit
[ link | afbeelding ]
Maar had ik een bakje met multicolor-tomaatjes gebruikt ipv gewone. Zag er tof uit, simpel en smaakte prima
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |