Molleman | maandag 19 augustus 2013 @ 09:05 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. ![]() Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurig) foto's uit deel 14: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Molleman | maandag 19 augustus 2013 @ 09:07 |
En hier maar weer verder ![]() Laat ik maar gelijk beginnen. ![]() Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend. | |
Molleman | maandag 19 augustus 2013 @ 12:52 |
En nog een, gisteren gemaakt.![]() Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp Recept | |
DarkElf | maandag 19 augustus 2013 @ 13:33 |
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.![]() | |
Ama | maandag 19 augustus 2013 @ 16:47 |
![]() ![]() | |
Myraela | maandag 19 augustus 2013 @ 16:48 |
![]() | |
Selestha | maandag 19 augustus 2013 @ 17:11 |
Omg yum ![]() | |
Mirjam | maandag 19 augustus 2013 @ 17:12 |
![]() ![]() ![]() | |
n0a | maandag 19 augustus 2013 @ 19:23 |
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.![]() | |
minilot | dinsdag 20 augustus 2013 @ 12:32 |
Hela, alweer een nieuw topic! ![]() Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker. ![]() Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu.. ![]() Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel ![]() | |
AnneX | dinsdag 20 augustus 2013 @ 12:39 |
Hoe kom je erop ![]() Vanmorgen kwam ik dit recept tegen en ik vond het wel iets voor hier en speciaal voor minilot. http://www.tartetaartan.n(...)l-lavendeltaart.html Ben benieuwd of het je wat lijkt om te maken? | |
Molleman | dinsdag 20 augustus 2013 @ 13:37 |
Hee Minilot, dank je. Nee vond het niet moeilijk om te maken. Bouillon van garnalendoppen is easy. Roux en de vulling van de kroket maken is ook makkelijk alleen moet je goed opletten dat je de vulling goed laat afkoelen. Anders is het namelijk lastig om de kroketjes te rollen ![]() Vond het een behoorlijk makkelijk recept maar dat komt denk ik omdat het technieken zijn die ik allemaal al een keer gebruikt heb. Ze smaken overigens fantastisch, dus zeker een aanrader om een keer te bereiden. Vanavond maar eens receptje schrijven en op blog zetten als ik er aan toe kom. Wat geweldig kleurrijk altijd, radijsjes ![]() | |
RobinOok | dinsdag 20 augustus 2013 @ 16:34 |
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker. Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon. | |
Molleman | dinsdag 20 augustus 2013 @ 20:53 |
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber. | |
Cinderella_Man | dinsdag 20 augustus 2013 @ 20:56 |
Ook voor garnalenkroketjes dus ? thx!! | |
PdeHoog | dinsdag 20 augustus 2013 @ 20:57 |
Ziet er goed uit ![]() | |
Molleman | dinsdag 20 augustus 2013 @ 22:48 |
En hier ook maar even het recept van opgeschreven. Klik | |
Molleman | dinsdag 20 augustus 2013 @ 22:49 |
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik onthouden. Wordt eens tijd dat ik een keer iets lekkers ga maken met tofu ![]() | |
RobinOok | dinsdag 20 augustus 2013 @ 23:06 |
Yup. Daarom ging ik liever voor Edwin Katz' recept : http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/ Ik sla veel recepten over met visbouillon of bisque in de basis. Ik geloof best / weet dat het smakelijk kan zijn, maar in de praktijk is het dat vaak niet. Te vissig. En dan is een lichte kippenbouillon een veiliger keuze. | |
Molleman | zondag 25 augustus 2013 @ 21:29 |
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.![]() | |
minilot | maandag 26 augustus 2013 @ 08:53 |
VERTEL! ![]() | |
Molleman | maandag 26 augustus 2013 @ 09:51 |
Beetje zoals in onderstaande link. Alleen in plaats van Jalapenos heb ik het voor het bakken nog ingesmeerd met een soort van rode peper pasta. Klik | |
Vaseline_ | maandag 26 augustus 2013 @ 11:32 |
Godver, al jouw foto's zijn zo yummie ![]() | |
n0a | maandag 26 augustus 2013 @ 13:18 |
![]() Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker. | |
Molleman | dinsdag 27 augustus 2013 @ 18:40 |
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊 | |
n0a | dinsdag 27 augustus 2013 @ 21:51 |
Dankje ![]() | |
Cinderella_Man | zaterdag 31 augustus 2013 @ 22:43 |
Mijn versie ![]() [ Bericht 29% gewijzigd door Cinderella_Man op 31-08-2013 22:50:50 ] | |
Molleman | zondag 1 september 2013 @ 08:49 |
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept? | |
LintuxCx | zondag 1 september 2013 @ 09:48 |
Ziet er idd heel goed uit! ![]() ![]() | |
Molleman | zondag 1 september 2013 @ 10:15 |
Waar ging het fout? | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 10:29 |
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht. Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer). | |
Molleman | zondag 1 september 2013 @ 10:32 |
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is ![]() | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 10:36 |
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels. | |
LintuxCx | zondag 1 september 2013 @ 10:39 |
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. ![]() Ik denk dat dit boek me ook niet echt geholpen heeft. Klinkt leuk, er staan leuke dingen in, maar de recepten zijn heel chaotisch IMHO. | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 10:43 |
Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter. | |
stavromulabeta | zondag 1 september 2013 @ 11:51 |
![]() | |
Aiko_ | zondag 1 september 2013 @ 12:34 |
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan. http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227 ![]() | |
Molleman | zondag 1 september 2013 @ 12:44 |
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets. | |
RobinOok | zondag 1 september 2013 @ 13:04 |
Wat was er mis met je kippenbouillon? | |
motorbloempje | zondag 1 september 2013 @ 13:07 |
Ik ga volgende week ook weer aan de kroketten. Meteen een batch maken voor in de vriezer ook. Vorige keer was de vulling naar mijn zin te vloeibaar, dus dat gaan we dit keer beter doen. Garnalenkroketten waag ik me niet aan: kan hier nauwelijks/niet noordzeegarnalen krijgen. Al zal ik nog eens hier in de binnenmarkt bij de visboeren gaan neuzen. | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 13:09 |
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillon ![]() | |
RobinOok | zondag 1 september 2013 @ 13:11 |
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? " Niks gezegd! ![]() ![]() Maar geduld bij het opstijven helpt echt. Ik kan mijn salpicon meestal in reepjes of blokjes snijden en hoef dan alleen een beetje de hoeken/randen rond te duwen. Komt door de gelatine. En dan eenmaal gefrituurd zijn ze weer super runny/zacht en niet melig. Wat er dan nog fout kan is slecht paneren. Dat ze gaan lekken of ontploffen. | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 13:14 |
![]() ![]() ![]() | |
LintuxCx | zondag 1 september 2013 @ 13:29 |
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert? (Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. ![]() | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 13:56 |
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in. Is misschien je olie wat te heet ? | |
RobinOok | zondag 1 september 2013 @ 14:02 |
Waar het om gaat is dat ze mooi bruin van buiten en warm van binnen zijn. Als dat ook in 2 minuten kan is het goed. Anders inderdaad je olie minder heet stoken. Even mijn aantekeningen opgezocht: Deep-fry for about 2-3 minutes at 180°C. (or about 5 minutes when frozen) | |
RobinOok | zondag 1 september 2013 @ 17:20 |
![]() Chicken Liver Pâté Sandwich Homemade kippenlever pâté Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper. Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken). Op laten stijven in de koelkast. ![]() Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen. Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld. Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-) Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak. [ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 01-09-2013 19:13:09 ] | |
Selestha | zondag 1 september 2013 @ 17:55 |
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden ben ![]() ![]() | |
LintuxCx | zondag 1 september 2013 @ 18:53 |
En voila: Dat ging echt een stuk beter. Heb het gisteravond gewoon niet lang genoeg af laten koelen. Vormen ging beter, het smaakte beter, en het frituurde beter. Nou kon ik de drie minuten inderdaad volmaken zonder dat het resultaat te donker werd. Bedankt voor het advies! Nou van de overgebleven ragout nog wat diepvrieskroketten maken. ![]() | |
RobinOok | zondag 1 september 2013 @ 19:14 |
Je kunt ze of alleen bloemen en invriezen = beter Of al bloemen en paneren enzo = makkelijker | |
Cinderella_Man | zondag 1 september 2013 @ 19:26 |
ziet er goed uit ![]() | |
LintuxCx | zondag 1 september 2013 @ 19:43 |
Dank je! ![]() RobinOok: Verdorie, heb ze net helemaal gepaneerd. Maar idd, denk dat ik voor makkelijk ga. Heb geen hele ruime keuken, dus als je dan een keer aan het werk gaat wordt het meteen een behoorlijke puinhoop. ![]() | |
minilot | maandag 2 september 2013 @ 19:27 |
Ha, iedereen aan de garnalenkroketjes! ![]() Enneh Robin: je mag dan vinden dat paté er niet fotogeniek uitziet en dat is misschien ook wel zo, maar niettemin vind ik het geniaal lekker spul, dus zelfs als het grijs en korrelig en met vetflubbertjes erop op de foto staat krijg ik er gewoon nog steeds trek van. Verder, ik bakte vandaag plantaardige herfstmuffins met kaneelsuiker.. ![]() ...en avondeten was een stoof van Label Rouge-kip, krieltjes, pepers, laos, tomaat, zoete ui, knoflook, bosui, citroengras & koriander: ![]() (Doodsimpel recept: kippenbouten met rest van de ingrediënten en een paar lepels homemade kippenbouillon in een braadpan gestopt, deksel erop en vijf uur lang op 110 graden in de oven laten borrelen. Kip van het bot geplukt, met de rest in een bord geschept, extra bosui, pepers en koriander erover. Klaar.) | |
minilot | maandag 2 september 2013 @ 19:55 |
Op zich ziet het er lief uit, maar lavendel is één van de weinige smaken/geuren waar ik echt niet van hou. ![]() Ik heb nog wel een pot gedroogde rozenblaadjes (Ottolenghi-branded ![]() Wellicht sowieso wel leuk om eens iets dergelijks te doen; ik maak qua zoetigheid eigenlijk nooit een grote cake of taart - altijd eenpersoonsporties of zelfs éénhapsdingen. | |
Myraela | dinsdag 3 september 2013 @ 19:45 |
Voor het eerst eend gebakken. ![]() Eend met in balsamico-azijn gekarameliseerde ui en een risotto met prei ![]() | |
Ama | dinsdag 3 september 2013 @ 20:19 |
Ik krijg honger van al die foto's ![]() | |
minilot | dinsdag 3 september 2013 @ 20:48 |
Oeee, eend! Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret! ![]() Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere! ![]() ![]() Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten: ![]() -> Recept! | |
DarkElf | woensdag 4 september 2013 @ 09:34 |
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel wat ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 4 september 2013 @ 09:37 |
Oee! Die gaat in de lijst met een-keertje-maken-indien-kwarteleitjes-in-de-koelkast! ![]() (Jaja, kan ook met gewone eieren, maar vind ik leuker met kwartel ![]() En gefeliciteerd met je Foodgawker-vermelding. De vierde al zo te zien. ![]() | |
DarkElf | woensdag 4 september 2013 @ 09:39 |
Tnx, ja klopt. Soms is het wel grappig om een foto in te sturen maar ze houden vooral van theedoekje/kruidentakje/losse ingrediënten eromheen foto´s volgens mij ![]() Kwarteleitjes zijn idd lekker maar ik vind t altijd maar een hoop gepiel en nog duur ook voor wat t is. Dan neem ik wel lekker grote blije eieren met lekkere dooier. | |
minilot | woensdag 4 september 2013 @ 09:41 |
Nu wel ja. Die 'tafel vol rommel'-trend kan over een half jaar gerust weer omgeslagen zijn in strakblauwe achtergronden ofzo. ![]() | |
DarkElf | woensdag 4 september 2013 @ 09:42 |
Das waar, we zien het vanzelf verschijnen he? Maar goed, daaraan meedoen vind ik dus maar niet, t gaat om t eten toch? ![]() | |
PdeHoog | woensdag 4 september 2013 @ 09:51 |
Dat is ook wel een heel toffe foto, DE ![]() | |
DarkElf | woensdag 4 september 2013 @ 09:53 |
Tnx! ![]() | |
motorbloempje | woensdag 4 september 2013 @ 09:58 |
Tof! Feli! Hier een simpel fotootje van de bonenburgers met tomatenchutneyyoghurt van gisteren, recept van de Hairy Bikers: ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 4 september 2013 @ 10:20 |
mooi brood! | |
rhubarb | woensdag 4 september 2013 @ 11:41 |
Cool die pots de crème! Bij de jumbo zie ik wel eens maple syrup staan voor 5,99 euro per halve liter, maar die is nog vrij dun ook. Waar haal jij je maple syrup vandaan? | |
minilot | woensdag 4 september 2013 @ 12:09 |
Maple syrup ís vrij dun, dus dat kan kloppen. Ik haal de mijne overal vandaan: Albert Heijn, biologische supermarkt, reformkraam op de markt, etcetera. Ik ben nog nooit dikke ahornsiroop tegengekomen. Als je 'm smeerbaar dik wilt krijgen (dus dat het niet meteen door je boterham heendruipt ![]() Instructie op Oh-She-Glows [ Bericht 8% gewijzigd door minilot op 05-09-2013 12:01:36 ] | |
rhubarb | woensdag 4 september 2013 @ 12:45 |
Thanks! Laatst maakten we Kate Bracks' pear, maple and macadamia upside-down cake, we vonden de maple syrup bovenop wat te vloeibaar. Kwestie wellicht van langer inkoken. Is maple syrup altijd zo prijzig? | |
minilot | woensdag 4 september 2013 @ 14:20 |
Yep, helaas! Goede kwaliteit is zelfs nog wel meer dan zes euro per halve liter. ![]() | |
minilot | woensdag 4 september 2013 @ 20:31 |
![]() Fuuuuuusion! Ik hou ervan. ![]() Tijgernaan gemaakt. Voor bij indiase erwtensoep (met linzen en broccoli). | |
minilot | donderdag 5 september 2013 @ 12:03 |
Meer kookpret: haupia, Hawaïaanse kokospudding, zojuist aangesneden:![]() Omschrijving en link naar het recept staat in het baktopic, maar ik vond de foto wel knus, dus gooi ik 'm bij deze ook even hier neer. ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 5 september 2013 @ 12:12 |
Damn waarom wordt je geen exotish banketbakker mini? ![]() | |
minilot | donderdag 5 september 2013 @ 12:18 |
Omdat minstens de helft van alles dat ik maak grandioos mislukt. ![]() | |
Trusten | donderdag 5 september 2013 @ 12:34 |
![]() | |
Isabeau | donderdag 5 september 2013 @ 14:14 |
Oh, die heb ik ook gemaakt in mijn Hawaïaanse week! Was supersimpel en lekker ![]() | |
minilot | vrijdag 6 september 2013 @ 08:50 |
Inderdaad! ![]() Zeg, wat heb jij nog meer gegeten in je Hawaïaanse week? Zat daar toevallig ook iets vegetarisch bij dat voor hoofdgerecht kan doorgaan? Het is vandaag wederom zulk lekker weer, dus ik ben wel te porren voor tropisch avondeten. ![]() | |
minilot | vrijdag 6 september 2013 @ 10:31 |
Nevermind. Ik heb net al pork om vanavond te pullen in de oven geschoven. ![]() | |
NutKees | vrijdag 6 september 2013 @ 18:18 |
Ik ben niet zo'n held met decoratie en fotografie, maar ben toch rete trots op mijn spagbol (tagbol) ala Heston Blumenthal: Hele dag werk die ketel saus: ![]() Nog geen half uurtje werk: ![]() 5 minuten werk: ![]() | |
LintuxCx | vrijdag 6 september 2013 @ 21:28 |
Lekker. ![]() | |
NutKees | vrijdag 6 september 2013 @ 21:57 |
Zelf gemaakte / verse pasta smaakt inderdaad heel anders dan gedroogde. Maar sinds ik Rustichella D'Abruzzo pasta heb ontdekt is het wat moeilijker geworden om verse pasta maken te rechtvaardigen. Ik doe het dan ook niet meer zo vaak. | |
minilot | zaterdag 7 september 2013 @ 12:02 |
Ha, dat is me nogal een recept ja! Tof dat je het gemaakt hebt. ![]() | |
NutKees | zaterdag 7 september 2013 @ 14:25 |
Ik moest zelf even wennen en was niet direct enthousiast. Maar heb net weer een bord op en het recept is toch wel aanzienlijk beter dan mijn gewoonlijke recept (wat overigens ook een halve dag werk is). Nog iemand laten proeven en die is laaiend enthousiast. Ik zal het zeker nog een keer maken, maar dan met wat consessies hier en daar om tijd te besparen. | |
FutureFairytale | zaterdag 7 september 2013 @ 14:29 |
Tis eigenlijk tagbol wat je hebt gemaakt ![]() ![]() | |
tombolafan | zaterdag 7 september 2013 @ 16:07 |
dat zegt ie ook ![]() Ziet er idd goed uit! En ik hou niet eens echt van pasta ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 7 september 2013 @ 17:20 |
Zie het nu ja haha, stom! ![]() | |
RobinOok | zondag 8 september 2013 @ 09:03 |
![]() Aardappelsalade Krieltjes, uitgebakken spekjes, gerookte zalm, rucola, rode ui, kwarteleitjes (uit de koelkast, in 't kokende water, precies 2:30 minuten, dan in koud water plonzen), zwart zout. Dressing van het uitgebakken spekvet, Limburgse mosterd, beetje knoflook (dacht ik), citroensap, rijstazijn, peper, zout en misschien ook wat honing. Weet het niet meer precies. Tomaten besloot ik ernaast te serveren en niet er ook nog door te doen. Was goeie beslissing, denk ik. Ik vond 'm goed zo. ![]() | |
Mirjam | zondag 8 september 2013 @ 11:10 |
![]() | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 13:59 |
Kwarteleitjes! ![]() ![]() Nou ja, iets bakken was ook leuk net: ![]() Zandkoekdeeg, opgerold met citroenmeringue, verdere omschrijving in het baktopic ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-09-2013 15:33:56 ] | |
RobinOok | zondag 8 september 2013 @ 14:24 |
Jawel hoor, Wah Nam Hong is open. En die verkopen kwarteleitjes. Iets van 2,95 per doosje. ![]() | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 14:27 |
Ik woon zelf niet in Rotterdam hè? Met de auto is het maar twintig minuutjes, maar mijn lief heeft alleen geen tijd/zin om heen en weer te rijden en ik geef 'm geen ongelijk. (Ik heb geen rijbewijs, wel langdurig geprobeerd, echter teveel een kluns. ![]() Verder kost op zondag naar de stad vanuit mijn dorp met het openbaar vervoer zo'n anderhalf uur of ruim een uur op de fiets. Ben lui, dus aardappelsalade later in de week. ![]() Kan ik meteen kijken of gefrituurde (!) kappertjes zo lekker zijn als ik denk dat ze zijn, want die doe ik er dan op. ![]() | |
RobinOok | zondag 8 september 2013 @ 15:02 |
Wat gek dat je daar geen zin in hebt! ![]() Geintje. Gefrituurde kappertjes lijken me heerlijk hierbij. Ongefrituurde ook trouwens. Maar somehow koop ik altijd vieze. Dus ik eet kappertjes alleen buiten de deur. Van de week nog in een Italiaanse ceasar salad. Lieve, kleine, subtiele kappertjes. Zo lekker dat ik het bijna weer wil gaan proberen.... | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 15:14 |
Ik geloof niet dat ik ooit een vies kappertje op heb. Volgens mij vind ik kappertjes zo lekker dat ik zelfs heel smerige toch erg graag eet. ![]() O, en lunch zojuist: ![]() Tomatensoep en mislukte 'rustieke' soepstengels met heel veel ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 8 september 2013 @ 15:48 |
En dit is wat ik vanmiddag maakte:![]() Zuurzak Dat was smullen, dat zie je zo. ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 08-09-2013 18:48:57 ] | |
Cinderella_Man | zondag 8 september 2013 @ 15:55 |
euhhh ![]() ![]() | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 16:32 |
Guanabana! Reken maar dat dat lekker is ![]() Toffe blogpost weer, Robin! | |
Ama | zondag 8 september 2013 @ 18:05 |
![]() | |
emmyemmy | zondag 8 september 2013 @ 20:06 |
Ik weet niet of mijn amateuristische telefoonfoto hier ook mag?![]() Ik heb iig voor de 2e keer amerikaanse pannekoekjes gemaakt ![]() | |
NutKees | zondag 8 september 2013 @ 20:34 |
Whaa ![]() | |
Sorbootje | dinsdag 10 september 2013 @ 10:54 |
![]() Sardijnse culurzones. (gevuld met o.a. aardappel en munt) ![]() Ook niet de meest geweldige foto, maar het gerecht maakt wel wat goed, toch? Zelfgemaakte pasta (geïnspireerd op de culurzones) gevuld met ricotta, pecorino en eekhoorntjesbrood. Met paddestoelen-/salieboter waarin ik op lage temperatuur paddestoeltjes heb gegaard. Oh man, ik had dit topic echt eerder moeten ontdekken. <3 Ik beloof betere foto's een volgende keer ![]() | |
regnavetto | dinsdag 10 september 2013 @ 18:17 |
![]() Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie ![]() | |
minilot | dinsdag 10 september 2013 @ 18:46 |
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig! Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam! ![]() ![]() | |
Selestha | dinsdag 10 september 2013 @ 18:54 |
Hoe smaakte het? ![]() | |
regnavetto | dinsdag 10 september 2013 @ 18:59 |
Zeg dat wel! http://www.dominicsayers.com/documents/ChickenTikkaMasala.pdf 6 (!!) A4tjes en heb weinig stappen overgeslagen dus heeft even geduurd | |
regnavetto | dinsdag 10 september 2013 @ 18:59 |
Super veel werk maar gelukkig ook heel erg lekker. | |
DarkElf | dinsdag 10 september 2013 @ 19:11 |
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen. ![]() | |
minilot | dinsdag 10 september 2013 @ 20:59 |
Nou.. Ik wilde vanavond dus de aardappelsalade van DE maken. Door enig misverstand met mijn lief dat wat voorbereidende handelingen had uitgevoerd was er echter nogal een lading ZOUT in de dressing beland (ondanks natriumarm recept, kun je nagaan ![]() Ik dacht: wat nu? Ik heb het maar ge-Ottolenghied, als in: de verse kruiden geupt met een factor vijftien. Enorme bos peterselie en een enorme bos dille erdoor. Dat scheelde. Verder dus met kwarteleitjes, gehalveerde krielaardappelen in de schil en: gefrituurde kappertjes. ![]() Gefrituurde kappertjes zijn echt waanzinnig! ![]() Ik ga morgen drie potten kappertjes kopen, ze allemaal frituren en ze als snack in een schaal gooien, voor met een biertje erbij. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-09-2013 22:03:55 ] | |
Underdoggy | dinsdag 10 september 2013 @ 21:14 |
De ervaring van zulke recepten vind ik juist de kick geven. Heerlijk om met-je-verstand-op-nul in dagje in de keuken te staan! | |
RobinOok | dinsdag 10 september 2013 @ 22:58 |
Hallo? Professioneler? Ik? ![]() Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 11 september 2013 @ 00:14 |
![]() Dit ga ik zeker onthouden ![]() | |
minilot | woensdag 11 september 2013 @ 07:18 |
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden. In dat geval, dubbel ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 11 september 2013 @ 10:22 |
een Fuji Finepix werkt prima! Dat is net een klein stapje voor een DSLR camera ![]() | |
minilot | woensdag 11 september 2013 @ 10:30 |
O, okee. Geen verstand van. Ook weer niet zó'n baggercamera dan ![]() | |
Molleman | woensdag 11 september 2013 @ 10:57 |
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb. Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor. | |
#ANONIEM | woensdag 11 september 2013 @ 11:56 |
Ik vind het wel leuk om dat te zien. Vooral omdat ik me er net pas echt mee bezig houd en eerst alleen matige foto's maakte van eten ![]() | |
Mirjam | woensdag 11 september 2013 @ 12:03 |
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar | |
motorbloempje | woensdag 11 september 2013 @ 12:04 |
Dat is er toch al ooit eens geweest? | |
Mirjam | woensdag 11 september 2013 @ 12:06 |
ja dat kan ik even niet ophengelen, weet ik niet zeker | |
motorbloempje | woensdag 11 september 2013 @ 13:02 |
CUL / Foto's maken van je eten | |
Myraela | woensdag 11 september 2013 @ 17:10 |
Dat is meer een drama-topic zeg. Zonde. | |
regnavetto | woensdag 11 september 2013 @ 18:37 |
![]()
| |
RobinOok | woensdag 11 september 2013 @ 18:40 |
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit. ![]() Maar wel lekker! En mooi ook. | |
Selestha | woensdag 11 september 2013 @ 18:43 |
Wat heerlijk zeg ![]() | |
regnavetto | woensdag 11 september 2013 @ 18:43 |
Haha ja heb er dan ook bijgezet dat ik citroen gebruikt heb ![]() | |
RobinOok | woensdag 11 september 2013 @ 18:46 |
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt? | |
Selestha | woensdag 11 september 2013 @ 18:47 |
Nee vervangen door citroen geloof ik ![]() | |
RobinOok | woensdag 11 september 2013 @ 18:48 |
Oh, fuck. Muts! Sorrrrrry. :-) (zware dag gehad) | |
Myraela | woensdag 11 september 2013 @ 18:52 |
Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend? | |
regnavetto | woensdag 11 september 2013 @ 18:55 |
Nee heel onderhoudend gelukkig, heb er iets minder van gebruikt en naast de extra vergine olijfolie, wat honing en wat sinaasappelsap wat ik over had erbij gedaan en iets langer op het vuurgelaten zodat het zuur wat minder heftig zou zijn. | |
RobinOok | woensdag 11 september 2013 @ 19:54 |
Die zuurzaksmurrie van laatst viel hier geloof ik niet in goede aarde? Misschien is dit beter? ![]() Eigengemaakt guanabana IJs Trouwens niet van die verse zuurzak, dat zou zonde zijn. Nee, gewoon van een zakje zuurzakpulp uit de diepvries van de toko. Werkt als een tierelier. Kokosmelk, gecondenseerde melk en vanille erbij en klaar is kees. Leuker dan een bak vanille-ijs van de supermarkt. :-) | |
Molleman | woensdag 11 september 2013 @ 23:15 |
En zojuist ook maar eens van de chili het recept online gezet. | |
minilot | donderdag 12 september 2013 @ 18:37 |
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!![]() Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker. Dat ijs! ![]() | |
minilot | donderdag 12 september 2013 @ 20:44 |
Ennnnn avondeten! Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste! ![]() ![]() Recept gepikt van hier: http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/ Aanrader! ![]() | |
minilot | donderdag 12 september 2013 @ 20:45 |
O, en ik haat het dat het nu weer zo vroeg donker is. ![]() Tenminste, ik vind het heel knus, maar voor foto's is het ellendig! | |
DarkElf | zaterdag 14 september 2013 @ 10:09 |
![]() Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker! | |
Cinderella_Man | zaterdag 14 september 2013 @ 10:41 |
![]() ![]() | |
Cinderella_Man | zaterdag 14 september 2013 @ 22:20 |
chocolade fondant cakejes met frambozen room.
| |
Goodbye | zaterdag 14 september 2013 @ 22:44 |
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten! ![]() | |
minilot | zondag 15 september 2013 @ 15:12 |
After Eights, maar dan leuker en heel wat minder zoet: heel pure chocolade smelten (en tempereren!), verse muntblaadjes erin dopen en dan nog een uurtje de vriezer in. ![]() Kleine moeite, lollig effect! (Met dank aan ideetje van.. ahem.. Martha Stewart ![]() Die zien er goed uit! ![]() ![]() | |
minilot | zondag 15 september 2013 @ 15:14 |
Ja, maar ik had ook genoeg gelegenheid om de taartjes af te laten koelen zodat ze makkelijk uit de vormpjes kwamen, zonder dat Mel danwel Sue "HET IS TIJD!!!" in mijn keuken liep te blèren. Dat scheelt. ![]() | |
RobinOok | zondag 15 september 2013 @ 15:20 |
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt? Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat? Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet. | |
minilot | zondag 15 september 2013 @ 15:38 |
Nou, als je chocolade niet tempereert, dan kun je er wel iets indopen en dat dan laten afkoelen, maar dan krijg je nooit meer een echt goed hard, glad, knapperig chocoladelaagje terug - het blijft altijd wat zacht en plakkerig. Dat uur in de vriezer is trouwens vooral om de muntblaadjes te bevriezen, anders heb je een flubberig blaadje in je chocolade zitten. Wanneer ze bevroren zijn kun je de blaadjes zo doormidden happen, het breekt gewoon af. Je eet ze dus inderdaad in bevroren toestand. ![]() Dus zorgen dat ze op zijn voordat ze ontdooien. ![]() | |
RobinOok | zondag 15 september 2013 @ 17:34 |
Nou, vooruit dan maar. ![]() | |
Molleman | woensdag 18 september 2013 @ 23:07 |
![]() Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons. | |
Molleman | donderdag 19 september 2013 @ 10:37 |
Champignons gebakken in olijfolie met wat ui en knoflook. Zout en peper. Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, daarna nog wat boter erbij en peterselie. Als toast heb ik een afbakciabatta gepakt. Beetje olijfolie eroverheen en daarna een mengsel van ricotta, citroenrasp, beetje citroensap, chilivlokken, een eitje, zout en peper (dit goed door elkaar roeren) eroverheen. Niet te veel op het brood doen, is namelijk best wel machtig. Daarna 10 minuten op 200 graden afbakken. Serveren met nog wat versgehakte peterselie. | |
RobinOok | zondag 22 september 2013 @ 15:42 |
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)![]() Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld) | |
Steven184 | zondag 22 september 2013 @ 15:52 |
![]() Simpele appelcrumble van afgelopen week. | |
Molleman | zondag 22 september 2013 @ 17:44 |
Ziet er goed uit Robin. Maar eens een keer kijken waar ik die aan kan komen. Als ik de omschrijving op jouw website lees moet ik deze zeker eens een keer gaan proberen. ![]() Ziet er trouwens goed uit Steven. Appel crumble is altijd heerlijk overigens ![]() Recept van mijn toast met champignons ook maar online gezet. [ Bericht 13% gewijzigd door Molleman op 22-09-2013 19:45:19 ] | |
minilot | maandag 23 september 2013 @ 13:40 |
Ooo, die oesterzwammen! ![]() En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. ![]() Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree. ![]() Wat een rare textuur heeft dat spul! ![]() | |
Bienelientjee | maandag 23 september 2013 @ 14:05 |
Dat ziet er leuk uit! ![]() | |
minilot | maandag 23 september 2013 @ 14:11 |
..en mijn lunch van vandaag: Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi ![]() Niet mooi, wél erg lekker. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-09-2013 14:27:05 ] | |
Molleman | maandag 23 september 2013 @ 19:22 |
Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis mee ![]() Ziet er apart uit, was wel lekker? ![]() | |
minilot | maandag 23 september 2013 @ 19:29 |
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:![]() Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was ![]() | |
RobinOok | maandag 23 september 2013 @ 20:19 |
Nice! (mochi is een textuur waar wij kaaskoppen erg aan moeten wennen. Ik ben er nog steeds niet heel erg dol op) Maar ze zien er wel briljant uit, jouw mochies! ![]() Is je blog al online? | |
minilot | maandag 23 september 2013 @ 20:20 |
Neuh. ![]() | |
z80 | maandag 23 september 2013 @ 21:18 |
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt? | |
#ANONIEM | maandag 23 september 2013 @ 21:29 |
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo? | |
Molleman | maandag 23 september 2013 @ 22:34 |
Ziet er goed uit minilot! Het wordt toch eens tijd dat je jouw recepten online gaat zetten. ![]() Ah oke, dan ga ik maar weer eens bij mijn oud werkgever langs ![]() | |
Sjeen | maandag 23 september 2013 @ 22:52 |
Waar zou ik die linzen kunnen kopen? Er staat een mooi recept in de Foodies deze maand wat ik graag wil proberen ![]() ![]() | |
Steven184 | dinsdag 24 september 2013 @ 08:51 |
Niet echt recept, aangezien ik tijdens het koken 5 min even niets te doen had, dus toen besloot ik dit maar als toetje te maken. Appel in blokjes snijden, mengen met suiker en kaneelpoeder. Even in steelpannetje verwarmen tot de appelblokjes zacht zijn. Voor de crumble doe je 300 gram bloem, 100 gram kristalsuiker en 200 gram boter in kleine blokjes in een kom. Meng met je vingertoppen tot een soort broodkruim-achtige substantie. Wat overblijft kan je in de vriezer bewaren. Appelblokjes verdelen over kleine bakjes, crumble erover en in de oven(tot er een mooi kleurtje op de crumble-korst staat, bij mij zo'n 16 minuten). | |
minilot | dinsdag 24 september 2013 @ 13:32 |
Allebei: nee. ![]() Mochi wordt gemaakt van bloem van kleefrijst en het wordt een raar, rubberachtig goedje dat qua textuur niets van doen heeft met pudding of Turks fruit. Meer info over mochi op de site van Robin: http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=mochi In veel recepten die je online voor homemade mochi kunt vinden wordt gebruik gemakat van een magnetron, maar die heb ik niet, dus ik maakte deze versie uit de oven: http://userealbutter.com/2012/05/29/passion-fruit-mochi-recipe/ | |
Dragonberry | donderdag 26 september 2013 @ 15:25 |
![]() Magic custard cake ![]() | |
minilot | vrijdag 27 september 2013 @ 09:36 |
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen! En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond. ![]() Was -ie ook lekker? | |
Myraela | vrijdag 27 september 2013 @ 09:38 |
Ik heb over deze cake gedroomd. ![]() | |
Myraela | vrijdag 27 september 2013 @ 10:00 |
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt? | |
Dragonberry | vrijdag 27 september 2013 @ 10:20 |
Bedankt! Was zeker lekker ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 27 september 2013 @ 10:22 |
Dat is stap 3 ![]() | |
minilot | vrijdag 27 september 2013 @ 10:36 |
"3. Mix de eiwitten met een scheutje azijn stijf." Dat lijkt mij an sich voldoende duidelijk. ![]() | |
Myraela | vrijdag 27 september 2013 @ 10:42 |
Neehoor, ik had het al gevonden. Ik zat gewoon verkeerd te kijken. ![]() ![]() | |
Dragonberry | vrijdag 27 september 2013 @ 10:56 |
![]() En fijn dat het toch duidelijk is. Ik vind het best lastig om een recept te vertalen en goed te beschrijven wat je moet doen. | |
minilot | zondag 29 september 2013 @ 14:13 |
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:![]() Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic ![]() | |
RobinOok | zondag 29 september 2013 @ 14:28 |
Lunch:![]() Italiaanse bol, Chorizo, tomaat, lente-ui | |
FutureFairytale | zondag 29 september 2013 @ 14:30 |
Lekker met een laagje mayosaus ![]() | |
RobinOok | zondag 29 september 2013 @ 14:31 |
Heb ik over getwijfeld. ![]() Maar niet gedaan. | |
minilot | zondag 29 september 2013 @ 14:42 |
Oeee, chorizo! Lekker! Binnenkort weer eens een kilo bakchorizo kopen (da's van die zachte ![]() | |
z80 | zondag 29 september 2013 @ 17:26 |
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven. | |
minilot | zondag 29 september 2013 @ 17:29 |
![]() Ze zijn al mee naar de bioscoop! Had er voor mezelf bij nader inzien ook nog wel een paar willen achterhouden. ![]() | |
Molleman | woensdag 2 oktober 2013 @ 20:41 |
Zo maar weer eens een keer wat webruimte aangeschaft en weer eens wordpress geïnstalleerd om te gaan testen en proberen. Eeuwigheid geleden dat ik wat dieper in het wordpress systeem gedoken ben. Maar eens op zoek naar een themasysteem waar ik langer mee vooruit kan en een mooi foodblog mee op kan starten. Wordpress is toch wat uitgebreider dan ik mij kan herinneren ![]() | |
RobinOok | woensdag 2 oktober 2013 @ 21:25 |
Ik gebruik Weaver II. Samen met de juiste plugins heb je volgens mij niks meer nodig. | |
Molleman | woensdag 2 oktober 2013 @ 21:32 |
Ik zal het eens bekijken. Bedankt Robin! | |
minilot | donderdag 3 oktober 2013 @ 11:05 |
Inderdaad bedankt voor de tip Robin! ![]() Ontbijt was kokosroom, spelt en warme pruimen in ahornsiroop + port ![]() ![]() ..daar kan geen pak vruchtenyoghurt tegenop! ![]() | |
Isabeau | donderdag 3 oktober 2013 @ 16:07 |
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken ![]() | |
minilot | donderdag 3 oktober 2013 @ 16:19 |
Nou, dat vond ik nou ook! Ik had in R'dam Zuid al een half uur op een parkeerplaats staan blauwbekken omdat ik dácht dat de Sligro om 08:00 open zou zijn en dat bleek 08:30 te zijn en daarna op weg naar huis aansluiting gemist, dus nog een poos bij de bushalte weggewaaid en toen ik om 10:30 eindelijk thuis was en alle boodschappen naar binnen had gesleept dacht: ik ZO! Warme port! En rap een beetje. ![]() | |
Isabeau | donderdag 3 oktober 2013 @ 16:39 |
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol ![]() Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variëteiten van eggnog wilde uitproberen ![]() | |
minilot | donderdag 3 oktober 2013 @ 16:46 |
Oe, dat heb ik nou nog nooit gedronken en nog nooit gemaakt. Al vier jaar neem ik het me rond Kerst steeds weer voor, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dit jaar! ![]() | |
minilot | donderdag 3 oktober 2013 @ 21:30 |
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress. ![]() ![]() | |
regnavetto | vrijdag 4 oktober 2013 @ 13:30 |
![]() Van gister nog. Canneloni from scratch | |
Zo-is-dat | vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:17 |
Oehhh, risotto ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 5 oktober 2013 @ 12:01 |
![]() Tosti Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken. | |
Mirjam | zaterdag 5 oktober 2013 @ 12:01 |
![]() | |
DarkElf | zaterdag 5 oktober 2013 @ 14:04 |
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden![]() | |
Myraela | zaterdag 5 oktober 2013 @ 14:07 |
![]() | |
RobinOok | zondag 6 oktober 2013 @ 13:35 |
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op. ![]() Tosti Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal. ![]() | |
Myraela | zondag 6 oktober 2013 @ 13:43 |
Jouw tosti's zien er altijd gewoon heerlijk uit. ![]() Als mensen weten dat het zo kan, ben ik altijd nog verbaasd dat ze liever die droge samengeperste dingen eten. | |
RobinOok | zondag 6 oktober 2013 @ 14:44 |
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt. ![]() ![]() | |
z80 | zondag 6 oktober 2013 @ 17:32 |
de handen zijn meestal wel veilig voor de kaas. de mondhoeken en gehemelte niet. maar inderdaad kaas moet lopen en lange draden trekken tijdens het eten. | |
Nezhi | zondag 6 oktober 2013 @ 17:50 |
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje. | |
Mirjam | zondag 6 oktober 2013 @ 18:00 |
je moet ook niet binnen 2 minuten een tosti willen, daar gaat iets meer tijd inzitten | |
Ladylicious | zondag 6 oktober 2013 @ 18:43 |
Waaaarrrr haal ik die kaas? Heb bij de AH versafdeling eens gevraagd naar kaas met knoflook maar dat hadden ze niet.. Kazenwinkel? | |
RobinOok | zondag 6 oktober 2013 @ 19:12 |
Deze basilicum knoflookaas komt van eco plaza. (Nieuwe binnenweg) | |
RobinOok | zondag 6 oktober 2013 @ 19:14 |
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel. En inderdaad, wat Mirjam zegt. Niet in 2 minuten. Het is zo'n beetje 9 minuten ene kant 7 minuten andere. Zacht, zacht vuurtje. Deksel met een kier op de pan. | |
minilot | maandag 7 oktober 2013 @ 15:41 |
Oe leuk, labneh zelf maken! ![]() ![]() Nou, waarmee het ook niet gaat: light-kazen. Met 20+/30+ lukt een tosti voor geen meter! Nog afgezien van het feit dat het vieze kaas is. ![]() Verder: zeer veel tosti zin door posts van Robin, maar geen kaas in huis. Snif. Och ja, wat ik net had was ook lekker: ![]() Surimi (in reepjes getrokken) en aardappel (julienne gesneden), gefrituurd in een beslagje van rijstbloem, zout en kerrie. Erbij een homemade chili-dip (moest eigenlijk gewone chilisaus worden, maar had me verkeken op de hoeveelheid water in het recept. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 07-10-2013 16:01:36 ] | |
minilot | maandag 7 oktober 2013 @ 15:45 |
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:![]() Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries. ![]() Recept gepikt van hier: http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/ | |
Mirjam | maandag 7 oktober 2013 @ 16:23 |
dat ziet er echt over, overheerlijk uit weer. | |
minilot | maandag 7 oktober 2013 @ 16:26 |
Is het ook! Heb er net al een paar flinke happen van op ![]() | |
minilot | dinsdag 8 oktober 2013 @ 10:56 |
![]() Overdreven decadent ontbijt vandaag. ![]() Gisteren vanillecake gebakken met pastinaakpuree en cacao-nibs erin, daar vandaag wat plakken van getoast en opgegeten met crème fraîche en honing. ![]() | |
minilot | dinsdag 8 oktober 2013 @ 11:22 |
..en in het kader van 'wat te doen met een half pakje Oreos': Cookies & Cream Fudge![]() (Nauwelijks een recept te noemen: fijngehakte witte chocolade verwarmen met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk. Dat samen met vermorzelde koekjes in een ovenschaal stampen en vier uur laten opstijven in de koelkast. ![]() | |
Stimorol- | dinsdag 8 oktober 2013 @ 12:30 |
[ link | afbeelding ] Tosti Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal. ![]() [/quote] Hoe doe je dit..... | |
Stimorol- | dinsdag 8 oktober 2013 @ 12:31 |
Hoe doe je dit..... | |
RobinOok | dinsdag 8 oktober 2013 @ 13:24 |
![]() Twee boterhammen, kaas + extra's ertussen. Boterhammen dun maar egaal besmeren met boter. In koekenpan. Deksel erop met een kiertje. Laag vuur, minuut of 8-11 (regelmatig even kijken of het niet te hard gaat) dan omdraaien, andere kant iets korter. Gewoon, tot goudbruin en knapperig en de kaas gesmolten. Enige wat je nodig hebt is geduld. ![]() (is foto van die andere trouwens, maar komt op hetzelfde neer) | |
ElDinosaur | dinsdag 8 oktober 2013 @ 14:33 |
Foodgawker.. ![]() Ik ben al een tijdje recepten aan het verzamelen om te koken zodra ik weer een keuken heb. Alleen de ongelofelijke trek in 'westers eten' die ik er van krijg, marteling ![]() | |
Holyme | dinsdag 8 oktober 2013 @ 14:53 |
Oh my! ![]() | |
minilot | dinsdag 8 oktober 2013 @ 15:08 |
Ik maakte ze vlak voordat ik naar mijn werk moest en vanavond breng ik ze naar mijn schoonzusje. Dat scheelt. ![]() Komt bij dat iets dat voor één derde bestaat uit fabriekskoekjes op mij niet zo'n onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft als iets dat helemaal zelfgemaakt is.. (Ik wou het daarom al bijna niet hier posten! ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 08-10-2013 15:23:15 ] | |
Xlarge | dinsdag 8 oktober 2013 @ 16:09 |
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ? Ik ben benieuwd hoe je de risotto maakt , icm de wilde rijst, of gebruik je 2 pannen daarvoor ? Ziet er heel goed uit hoor ![]() Ik ben pas de laatste tijd bezig met risotto te maken, en probeer dat in verschillende vormen. Maar deze wil ik ook graag proberen. | |
minilot | dinsdag 8 oktober 2013 @ 16:17 |
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. Stelde niet zoveel voor hoor. ![]() Verder als volgt gemaakt, voor zover ik me kan herinneren (hoeveelheden zijn voor twee personen): - Liter paddestoelenbouillon aan het pruttelen gebracht (had ik nog in de vriezer, maar kan ook van een blokje) - Fijngesnipperde ui en twee teentjes fijngesneden knoflook eerst zachtjes gefruit in olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Risotto (klein koffiekopje vol) en een klont boter erbij, vuur even hoog en risotto enigzins aanbakken. Plens sherry erbij, beetje laten inkoken. - Dan vuur weer laag, lepel voor lepel de bouillon erbij, steeds goed roeren en de volgende lepel er pas bij als de vorige door de rijst is opgenomen. - Ondertussen cantharellen gewassen en in een koekenpannetje opgebakken met boter, peper, zout en een scheutje sherry. - Toen de risotto gaar was, de paddestoelen en de wilde rijst erdoor geroerd, evenals een extra klont boter, flink wat zwarte peper en wat blauwe kaas in kleine stukjes. Deksel op de pan, vuur uit en nog tien minuten laten rusten. - Bij het serveren (in warme bordjes!) een beetje knoflookcress erdoorheen geroerd en nog een pluimpje er bovenop) | |
Nezhi | dinsdag 8 oktober 2013 @ 18:23 |
Paar plakjes brie. Ik heb het ook eens een keer geprobeerd met slankie. God, wat bleek dat smerige, plastic-achtige chemische crap te zijn. | |
Stimorol- | dinsdag 8 oktober 2013 @ 18:52 |
Oh my.. Thanks, ondanks dat ik geen fan ben van Hollands brood ga ik dit proberen ![]() | |
regnavetto | dinsdag 8 oktober 2013 @ 19:05 |
Mosselen in tomatensaus met zelfgemaakte harrissa, saffraan en andere lekkere noord afrikaanse kruiden![]() | |
Steven184 | dinsdag 8 oktober 2013 @ 20:21 |
![]() Zuurkooltaart van vanavond. Nog vroeg in het seizoen, maar kwam er toevallig van. | |
loecje | dinsdag 8 oktober 2013 @ 20:41 |
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over. | |
Xlarge | woensdag 9 oktober 2013 @ 11:37 |
Dank je voor je antwoord, klinkt goed, ik ben vooral naar de combinatie wilde rijst met risotto erg benieuwd. Ik zal aan de slag gaan binnenkort ![]() | |
Kowloon | woensdag 9 oktober 2013 @ 11:52 |
Vind je het niet smakelijk over komen dan? Ik vind het er lekker uit zien. Een bord is een veel te grote omweg, gelijk opeten! | |
RobinOok | zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:22 |
![]() Côte à l'os with horseradish sauce Allerlaatste beetje van de enorme Côte à l'os die we eergisteren maakten. Eerst 45 minuten op 49C in een ziplock bag een warmwaterbad. Dan goed afdrogen, zout erop en zo'n 2 minuten per kant grillen. Met homemade mierikswortelsaus. (4 el creme fraiche, 4 el mayo, 2 tl limburgse mosterd, 1,5 el versgeraspte mierikswortel, peper, zout, lente-ui en thijm) [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 12-10-2013 14:54:54 ] | |
minilot | zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:30 |
Heb al weken geen vlees op (alleen af en toe een schaaldiertje en wat surimi), maar oooh Robin: van zoveel zachtgegaarde, roze koe op mijn beeldscherm krijg ik er toch wel erg veel trek in! ![]() Nou ja, vanavond eet ik zelf ook weer eens een beest, aangezien er flink wat kippendijen (in het dorp is helaas geen duif te krijgen) in de bastilla gaan. Als -ie mooi wordt post ik een foto. Zit me nog wel even af te vragen hoe ik nou het beste nette streepjes van kaneel op de poedersuiker kan krijgen (zo dus) *krabt hoofd* | |
RobinOok | zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:53 |
4 reepjes uit een A-4tje snijden. Dat als mal gebruiken bij het strooien. Dan kwartslag draaien en nog een keer als mal gebruiken? (of ipv snijden, 4 keer een vouw erin maken en daar een reepje vanaf knippen) | |
minilot | zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:59 |
Ahja. Eigenlijk heel logisch. Ik wijt het aan twee uur nachtrust. ![]() (Ik droomde laatst dat ik arabische-ingredienten.nl voor mezelf had geregistreerd en dat mevrouw Robin pisnijdig was! ![]() | |
Myraela | zaterdag 12 oktober 2013 @ 15:00 |
Kaneel eerst strooien, dan een rooster eroverheen leggen en de poedersuiker doen. | |
minilot | zaterdag 12 oktober 2013 @ 15:01 |
Dat kan natuurlijk ook! Ok. Gaat lukken. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 oktober 2013 @ 15:19 |
Hahahahaha, goeie dromen heb je! | |
dude1986 | zaterdag 12 oktober 2013 @ 18:17 |
Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt) Ik heb er opeens enorm zin in! Morgen maken maar ![]() | |
#ANONIEM | zondag 13 oktober 2013 @ 13:05 |
Carrot cake naar dit recept![]() | |
Dragonberry | zondag 13 oktober 2013 @ 13:24 |
Lekker!! Ik wil het ![]() | |
minilot | maandag 14 oktober 2013 @ 12:41 |
Goeie foto! ![]() Ik heb nog nooit worteltaart/cake op.. Het idee staat me een beetje tegen, maar dat is eigenlijk onzin: ik heb vorige week ook in mijn eentje driekwart pastinaak-cake opgepeuzeld, dus.. Toch eens proberen! Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto ![]() | |
Holyme | maandag 14 oktober 2013 @ 13:05 |
Spees die cake ziet er heerlijk uit! Carrotcake ![]() ![]() Hier staat de cookies & creme fudge van Minilot in de koelkast, hopelijk wordt het wat! Wou iets simpels maken en zin in chocola, weet ik ook meteen hoe die gecondenseerde melk smaakt als ie niet in dulce verandert is ![]() | |
Selestha | maandag 14 oktober 2013 @ 13:34 |
Carrot cake is heerlijk hoor Mini je weet niet wat je mist ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 oktober 2013 @ 13:41 |
Ik vind de foto ook goed gelukt, alleen mag ik nog wel wat leren qua bewerken. Ik vind de achtergrond nog niet wit genoeg ![]() ![]() Bij de bagels & beans in Breda hebben ze ook heerlijke carrotcake ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2013 13:51:20 ] | |
regnavetto | maandag 14 oktober 2013 @ 16:39 |
Eerste poging tot matt moran's rocky road ![]() | |
dude1986 | maandag 14 oktober 2013 @ 16:40 |
Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo. [ Bericht 0% gewijzigd door dude1986 op 14-10-2013 17:12:05 ] | |
FutureFairytale | maandag 14 oktober 2013 @ 17:41 |
Knap van je! ![]() Van worteltaart vind ik de creamcheeselaag te machtig en vaak te dik. | |
minilot | dinsdag 15 oktober 2013 @ 08:05 |
Ha, wat leuk dat je het wel eens hebt gemaakt! ![]() Is dat dat waanzinnig uitgebreide toetjesrecept uit 1 of andere Masterchef-reeks? ![]() | |
regnavetto | dinsdag 15 oktober 2013 @ 08:11 |
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-84-rocky-road-4411372 Rocky Road is normaliter heel rustiek en meer kinderachtig. Als ik me goed kan herrineren was dit een fun cook off tijdens een masterclass tussen Matt Moran en Billy en nog iemand (Michael?) | |
minilot | dinsdag 15 oktober 2013 @ 08:19 |
Ha, dat recept bedoelde ik ja! ![]() Ook gemaakt met tonkaboon? Mijn tonkabonen zijn op en ik weet niet meer waar ik ze ooit eens had gekocht, dus als je een tip hebt.. | |
_Liek | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:27 |
Hoeveel kan je met dit recept maken? Is het voor 1 bord of meerdere? | |
_Liek | dinsdag 15 oktober 2013 @ 09:30 |
Ik zie ze net op deze website staan: http://www.chocolatewarehouse.nl/shop/?h=25&c=28&p=673 zelf nog nooit besteld maar wil ook deze rocky road gaan maken dus ga ze wel nodig hebben ![]() | |
DarkElf | dinsdag 15 oktober 2013 @ 11:54 |
Van de week zoiets lekkers gemaakt: Paddenstoelen stroganoff. ![]() ![]() | |
RobinOok | dinsdag 15 oktober 2013 @ 12:14 |
Ik kwam ze laatst tegen op brouwmarkt.nl (toen ik mijn sojamelkmaker eindelijk aan het bestellen was) Ik weet verder niets van kwaliteit of prijs. | |
minilot | dinsdag 15 oktober 2013 @ 14:38 |
Nog van gisteren, lunch:![]() Homemade volkoren pitabroodje, knoflookhummus, sla, geroosterde gele bietjes en een kom soep van wortel en zoete aardappel (en chilipeper en knoflook en gember en citroengras) ![]() | |
regnavetto | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:50 |
4-5, afhankelijk van hoe groot je cilinder is. | |
regnavetto | dinsdag 15 oktober 2013 @ 15:51 |
niet gebruikt ![]() | |
regnavetto | dinsdag 15 oktober 2013 @ 19:30 |
![]() Gnocchi in een botersausje. Eerst bijna gaar gekookt in water enrna afgebruind in een pan | |
Dragonberry | dinsdag 15 oktober 2013 @ 19:52 |
Kwam hem net ook tegen op Foodgawker. Ziet er heel lekker uit! Misschien ga ik dit morgen maken ![]() | |
DarkElf | dinsdag 15 oktober 2013 @ 21:49 |
Zeker doen! Was erg lekker 😊 | |
minilot | woensdag 16 oktober 2013 @ 09:19 |
Ik ga het vanavond maken! ![]() (Wel met sherry in plaats van cognac, want dan hoef ik vandaag geen boodschappen te doen. Oh, en met volle zure room in plaats van light kookroom, want dat laatste eet ik sowieso niet, plus: een zweem van zuur vind ik in stroganoff wel zo lekker. ![]() | |
regnavetto | woensdag 16 oktober 2013 @ 13:07 |
![]() Prima lunchje. Omelette met boterknoflookchampignon | |
regnavetto | woensdag 16 oktober 2013 @ 18:31 |
Recept staat onder het plaatje. Smaakte echt geweldig. Jammer dat ik amper daglicht overhad om een mooie foto te maken![]() | |
MaximusTG | woensdag 16 oktober 2013 @ 18:36 |
Ziet er goed uit. Wel een werk, of niet? | |
RobinOok | woensdag 16 oktober 2013 @ 19:22 |
Mooie omelet! Was ie runny van binnen? | |
regnavetto | woensdag 16 oktober 2013 @ 20:44 |
Valt reuze mee! Het garen van de kip duurt het langst | |
regnavetto | woensdag 16 oktober 2013 @ 20:44 |
Ja lekker romig:) | |
Skaai | woensdag 16 oktober 2013 @ 20:50 |
Oeh dat klinkt erg lekker, maar ziet er ook goed uit! Nou doe ik niet aan ongezouten eten, maar zou ik die natriumarme bouillon kunnen vervangen door kippenbouillon? Of desnoods groentenbouillon? Ik krijg er trek van ![]() | |
DarkElf | donderdag 17 oktober 2013 @ 06:40 |
Tuurlijk kan dat! ![]() | |
Skaai | donderdag 17 oktober 2013 @ 09:20 |
Dankje ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 17 oktober 2013 @ 12:43 |
Ochtendbaksel!![]() Brosse kaaskoekjes met cheddar en venkelzaad ![]() (Recept in het Baktopic) [ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 17-10-2013 13:38:56 ] | |
Dragonberry | donderdag 17 oktober 2013 @ 13:30 |
De stroganoff was lekker! Net het restje opgegeten ![]() | |
minilot | donderdag 17 oktober 2013 @ 13:40 |
Ik vond 'm ook wel lekker, maar had voor mij nog iets paddestoeliger van smaak gemogen. Volgende keer gedroogde shiitake weken in bouillon en dat erdoor, denk ik. | |
dude1986 | donderdag 17 oktober 2013 @ 19:10 |
Iemand noemde hier Foodgawker, ik kende deze site niet... omg foodheaven online! Dit ga ik maken, na mn tentamens volgende week: http://tulleandtrinkets.com/2013/10/16/pumpkin-pie-macaroons/ | |
minilot | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:27 |
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):![]() Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder. Afrikaaaaaaa! ![]() Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd! ![]() (Jemig, alweer deel 15! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 17-10-2013 21:38:54 ] | |
LeeHarveyOswald | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:37 |
Nice! ![]() | |
dude1986 | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:05 |
lol, ja zie het haha. Ik dacht gewoon een uitdrukking ofzo. ![]() ziet er lekker uit trouwens! Jum! | |
Myraela | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:59 |
Dit ziet er fucking lekker uit. | |
#ANONIEM | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:30 |
![]() ![]() ![]() Dan neem ik dit wel als toetje ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 oktober 2013 @ 00:57 |
![]() Cha Siu Ik was nooit een grote fan. Vind het altijd een beetje "hard" varkensvlees. Ik ben meer van het snotzachte. Maar nu een paar keer gemaakt en kan het steeds beter waarderen. Char siu! ![]() | |
Lonaa | zaterdag 19 oktober 2013 @ 01:42 |
Ik maakte dit een keer met zo'n zakje marinade en ik vond het niet fijn. ![]() En iedere keer als ik in dit topic kijk neem ik me voor foto's van mijn eten te maken, maar ik vergeet het altijd. | |
Lonaa | zaterdag 19 oktober 2013 @ 01:42 |
Of ze zijn niet zo mooi. | |
dude1986 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 02:03 |
![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 oktober 2013 @ 02:10 |
What the fuck?! Ik wil het niet weten! Nou, google vindt niks verdachts. En die is meestal de eerste die iets vindt. Dus ja, kutvirusscanner heb je. [ Bericht 59% gewijzigd door RobinOok op 19-10-2013 02:14:28 (Check) ] | |
dude1986 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 02:42 |
ow sorry hoor, rustig maar... | |
RobinOok | zaterdag 19 oktober 2013 @ 11:01 |
Ja, nou, pff, dat komt, ik ben dus wel ooit gehackt geweest. Dus ik schiet meteen in de stress als ik zoiets hoor, dan denk ik "neeeeee, niet weeeeeer!". Maar sindsdien is het gelukkig niet meer voorgekomen en voer ik updates braaf binnen 24 uur door. En verder vind ik het superirritant dat er zoveel slechte scanners en guards zijn die blijkbaar niets anders doen dan OUDE informatie gebruiken. Daar heb je echt niks aan. Die zijn te laat als er echt iets aan de hand is en te lui om up-to-date te zijn. Etters. | |
minilot | zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:18 |
Kalm aan, je website is in orde. ![]() Binnenkort eens een stuk varkensbuik bestellen, want behalve de maltose heb ik volgens mij verder alles in huis voor die Char Siu ![]() Alvast ter compensatie voor zoveel knorretjesvlees, mijn vegan avondeten van vandaag in wording! ![]() ![]() In de braadpan: soep van rode miso en zo'n beetje alle restjes uit mijn keuken en koelkast: gember, citroengras, paprika's, knoflook, groene hete peper, rode ui en meer zulks. Ik stop er vanavond een paar dikke rijstnoedels bij. ![]() | |
dude1986 | zaterdag 19 oktober 2013 @ 15:29 |
https://www.virustotal.co(...)analysis/1382189223/ Van de 38 scanners is er maar 1 die aangeeft: verdacht! ( en dit is mijn scanner die ik verplicht van werk moet gebruiken ivm thuiswerken ![]() ![]() | |
Soulagement | zaterdag 19 oktober 2013 @ 22:13 |
Ik kan op mijn werk ook niet op de website van RobinOok! Krijg dezelfde melding. | |
RobinOok | zaterdag 19 oktober 2013 @ 22:39 |
Ik zal van de week eens kijken of ik ze kan verleiden tot een nieuwe euh dinges. | |
minilot | maandag 21 oktober 2013 @ 08:09 |
Ik karamelliseerde gisteren witte chocolade:![]() (Recept!) ..en de overgebleven stukjes witte chocolade stopte ik in een paar cranberrykoekies: ![]() (Recept!) | |
minilot | maandag 21 oktober 2013 @ 08:10 |
Ik haat, inzake foto's, het ontbreken van daglicht in maanden met een 'r' erin. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 21 oktober 2013 @ 08:16 |
Wat kun je doen met gecarameliseerde chocola? | |
minilot | maandag 21 oktober 2013 @ 08:23 |
Van alles! Over/door ijs, slierten ervan in brownies, gebruiken als broodbeleg, gebruiken om dingen mee te vullen - ik weet het nog niet. Heb er nu een fijne pot vol van. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 21 oktober 2013 @ 08:24 |
Door ijs klinkt wel heel goed ![]() | |
regnavetto | maandag 21 oktober 2013 @ 17:59 |
Aardappelgnochhi met geroosterde pompoen en champignon gesauteerd in boter met knoflook en salie voor de saus ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 21 oktober 2013 @ 18:09 |
Hmmm, klinkt heerlijk! Herfst ![]() | |
Mirjam | maandag 21 oktober 2013 @ 18:10 |
wanneer mag ik komen eten? ![]() | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:20 |
Aangezien we over een week verhuizen ben ik momenteel vooral restjes aan het opmaken. Vandaar dit merkwaardige ontbijt: homemade tarwebloemtortilla met cheddar en groene appel:![]() ![]() Lekker zeg! Zelfgemaakte gnocchi? [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 22-10-2013 13:26:55 ] | |
regnavetto | dinsdag 22 oktober 2013 @ 11:38 |
Leuke reacties allemaal! Inderdaad gnocchi from scratch. | |
Soulagement | dinsdag 22 oktober 2013 @ 12:29 |
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komen ![]() | |
jerney | dinsdag 22 oktober 2013 @ 14:53 |
Dat paddenstoelenbrood ga ik zeker eens maken als ik weer Daiya kaas in huis heb ![]() Oh shit, de link was alleen naar het tweede recept ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door jerney op 22-10-2013 14:56:46 (te gulzig ;() ] | |
dude1986 | dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:12 |
ik ook! eerste keer en wow errug mooie site! | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:17 |
Eerste was geen recept van ![]() Deeg was van het recept voor naanbrood dat ik vaak gebruik: http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html Belegd met in boter gebakken kastanjechampignons en gruyerekaas en nadat het brood uit de oven kwam bestrooid met wat gedroogde chilipeper en fijngehakte peterselie. | |
jerney | dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:51 |
Thanks! ![]() nu is er wel een recept van. ![]() | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:53 |
Het is maar wat je een recept noemt! ![]() | |
jerney | dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:10 |
Hey, als ik lekkers kan maken, ben ik content! ![]() | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:24 |
Ha, prima! Nou, zullen we dan maar.. | |
minilot | dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:25 |
..een nieuw topic aanmaken? |