is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!![]()
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.![]()
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!![]()
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.![]()
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Ziet er goed uit minilot! Het wordt toch eens tijd dat je jouw recepten online gaat zetten.quote:Op maandag 23 september 2013 19:29 schreef minilot het volgende:
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:
[ afbeelding ]
[..]
Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was
Waar zou ik die linzen kunnen kopen? Er staat een mooi recept in de Foodies deze maand wat ik graag wil proberenquote:Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:
Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi
[ afbeelding ]
Niet mooi, wél erg lekker.
Niet echt recept, aangezien ik tijdens het koken 5 min even niets te doen had, dus toen besloot ik dit maar als toetje te maken. Appel in blokjes snijden, mengen met suiker en kaneelpoeder. Even in steelpannetje verwarmen tot de appelblokjes zacht zijn. Voor de crumble doe je 300 gram bloem, 100 gram kristalsuiker en 200 gram boter in kleine blokjes in een kom. Meng met je vingertoppen tot een soort broodkruim-achtige substantie. Wat overblijft kan je in de vriezer bewaren. Appelblokjes verdelen over kleine bakjes, crumble erover en in de oven(tot er een mooi kleurtje op de crumble-korst staat, bij mij zo'n 16 minuten).quote:Op maandag 23 september 2013 14:05 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Dat ziet er leuk uit!Wat is het recept dat jij gebruikte?
quote:Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Ayca het volgende:
[..]
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
Allebei: nee.quote:Op maandag 23 september 2013 21:18 schreef z80 het volgende:
[..]
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Ik heb over deze cake gedroomd.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Bedankt! Was zeker lekkerquote:Op vrijdag 27 september 2013 09:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond.![]()
Was -ie ook lekker?
Dat is stap 3quote:Op vrijdag 27 september 2013 10:00 schreef Myraela het volgende:
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
Neehoor, ik had het al gevonden. Ik zat gewoon verkeerd te kijken.quote:Op vrijdag 27 september 2013 10:22 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat is stap 3Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
Lekker met een laagje mayosausquote:Op zondag 29 september 2013 14:28 schreef RobinOok het volgende:
Lunch:
[ link | afbeelding ]
Italiaanse bol, Chorizo, tomaat, lente-ui
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.quote:Op zondag 29 september 2013 14:13 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:
[ afbeelding ]
Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic
quote:Op zondag 29 september 2013 17:26 schreef z80 het volgende:
[..]
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
Nou, dat vond ik nou ook! Ik had in R'dam Zuid al een half uur op een parkeerplaats staan blauwbekken omdat ik dácht dat de Sligro om 08:00 open zou zijn en dat bleek 08:30 te zijn en daarna op weg naar huis aansluiting gemist, dus nog een poos bij de bushalte weggewaaid en toen ik om 10:30 eindelijk thuis was en alle boodschappen naar binnen had gesleept dacht: ik ZO! Warme port! En rap een beetje.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken
Oe, dat heb ik nou nog nooit gedronken en nog nooit gemaakt. Al vier jaar neem ik het me rond Kerst steeds weer voor, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dit jaar!quote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:39 schreef Isabeau het volgende:
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variëteiten van eggnog wilde uitproberen
quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti
Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
de handen zijn meestal wel veilig voor de kaas. de mondhoeken en gehemelte niet.quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt.![]()
je moet ook niet binnen 2 minuten een tosti willen, daar gaat iets meer tijd inzittenquote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Waaaarrrr haal ik die kaas? Heb bij de AH versafdeling eens gevraagd naar kaas met knoflook maar dat hadden ze niet.. Kazenwinkel?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.
[ link | afbeelding ]
Tosti
Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal.
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Oe leuk, labneh zelf maken!quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 14:04 schreef DarkElf het volgende:
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden
[ afbeelding ]
Nou, waarmee het ook niet gaat: light-kazen. Met 20+/30+ lukt een tosti voor geen meter! Nog afgezien van het feit dat het vieze kaas is.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken.
dat ziet er echt over, overheerlijk uit weer.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:45 schreef minilot het volgende:
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:
[ afbeelding ]
Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries.
Recept gepikt van hier:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |