abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 23 september 2013 @ 20:19:30 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131490882
Nice!

(mochi is een textuur waar wij kaaskoppen erg aan moeten wennen. Ik ben er nog steeds niet heel erg dol op)

Maar ze zien er wel briljant uit, jouw mochies! :)
Is je blog al online?
pi_131490919
Neuh. :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 september 2013 @ 21:18:54 #156
63722 z80
I fink you freaky
pi_131493489
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.

[ afbeelding ]

Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_131494083
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.

[ afbeelding ]

Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
pi_131497549
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 19:29 schreef minilot het volgende:
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:

[ afbeelding ]

[..]

Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was :)
Ziet er goed uit minilot! Het wordt toch eens tijd dat je jouw recepten online gaat zetten. ;)

Ah oke, dan ga ik maar weer eens bij mijn oud werkgever langs ;) (Sligro) Een maat van mij wil nog inkopen gaan doen daar dus mooi een reden om een keer richting Veghel te gaan.
  Licht Ontvlambaar maandag 23 september 2013 @ 22:52:05 #159
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_131498263
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:

Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi

[ afbeelding ]

Niet mooi, wél erg lekker. :9
Waar zou ik die linzen kunnen kopen? Er staat een mooi recept in de Foodies deze maand wat ik graag wil proberen :) Ow wacht, sligro :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_131503757
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 14:05 schreef Bienelientjee het volgende:

[..]

Dat ziet er leuk uit! :D Wat is het recept dat jij gebruikte?
Niet echt recept, aangezien ik tijdens het koken 5 min even niets te doen had, dus toen besloot ik dit maar als toetje te maken. Appel in blokjes snijden, mengen met suiker en kaneelpoeder. Even in steelpannetje verwarmen tot de appelblokjes zacht zijn. Voor de crumble doe je 300 gram bloem, 100 gram kristalsuiker en 200 gram boter in kleine blokjes in een kom. Meng met je vingertoppen tot een soort broodkruim-achtige substantie. Wat overblijft kan je in de vriezer bewaren. Appelblokjes verdelen over kleine bakjes, crumble erover en in de oven(tot er een mooi kleurtje op de crumble-korst staat, bij mij zo'n 16 minuten).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131510884
quote:
10s.gif Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Ayca het volgende:

[..]

Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 21:18 schreef z80 het volgende:

[..]

is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Allebei: nee. *)
Mochi wordt gemaakt van bloem van kleefrijst en het wordt een raar, rubberachtig goedje dat qua textuur niets van doen heeft met pudding of Turks fruit.

Meer info over mochi op de site van Robin:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=mochi

In veel recepten die je online voor homemade mochi kunt vinden wordt gebruik gemakat van een magnetron, maar die heb ik niet, dus ik maakte deze versie uit de oven:
http://userealbutter.com/2012/05/29/passion-fruit-mochi-recipe/
Let me see you stripped down to the bone
pi_131587757

Magic custard cake :)
pi_131610903
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake :)
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond. :)

Was -ie ook lekker?
Let me see you stripped down to the bone
pi_131610949
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake :)
Ik heb over deze cake gedroomd. :') Ik wil hem ook maken.
pi_131611324
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
pi_131611828
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 09:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond. :)

Was -ie ook lekker?
Bedankt! Was zeker lekker :9
pi_131611873
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2013 10:00 schreef Myraela het volgende:
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
Dat is stap 3 :) Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
pi_131612180
"3. Mix de eiwitten met een scheutje azijn stijf."

Dat lijkt mij an sich voldoende duidelijk. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_131612340
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2013 10:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Dat is stap 3 :) Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
Neehoor, ik had het al gevonden. Ik zat gewoon verkeerd te kijken. :@ Jouw cake ziet er trouwens nog beter uit dan die je als voorbeeld hebt gebruikt. O+
pi_131612702
:@ Bedankt!
En fijn dat het toch duidelijk is. Ik vind het best lastig om een recept te vertalen en goed te beschrijven wat je moet doen.
pi_131672109
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:



Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic ~:)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 september 2013 @ 14:28:56 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131672762
quote:
Lekker met een laagje mayosaus :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 29 september 2013 @ 14:31:19 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131672783
Heb ik over getwijfeld. ;)
Maar niet gedaan.
pi_131673140
Oeee, chorizo! Lekker!
Binnenkort weer eens een kilo bakchorizo kopen (da's van die zachte O+ )
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 september 2013 @ 17:26:55 #176
63722 z80
I fink you freaky
pi_131679122
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:13 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:

[ afbeelding ]

Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic ~:)
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_131679217
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 17:26 schreef z80 het volgende:

[..]

ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
:)

Ze zijn al mee naar de bioscoop! Had er voor mezelf bij nader inzien ook nog wel een paar willen achterhouden. }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_131789456
Zo maar weer eens een keer wat webruimte aangeschaft en weer eens wordpress geïnstalleerd om te gaan testen en proberen. Eeuwigheid geleden dat ik wat dieper in het wordpress systeem gedoken ben. Maar eens op zoek naar een themasysteem waar ik langer mee vooruit kan en een mooi foodblog mee op kan starten.

Wordpress is toch wat uitgebreider dan ik mij kan herinneren :P
  woensdag 2 oktober 2013 @ 21:25:29 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131791333
Ik gebruik Weaver II. Samen met de juiste plugins heb je volgens mij niks meer nodig.
pi_131791706
Ik zal het eens bekijken. Bedankt Robin!
pi_131804078
Inderdaad bedankt voor de tip Robin! :Y

Ontbijt was kokosroom, spelt en warme pruimen in ahornsiroop + port :9



..daar kan geen pak vruchtenyoghurt tegenop! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131812298
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131812614
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken 8-)
Nou, dat vond ik nou ook! Ik had in R'dam Zuid al een half uur op een parkeerplaats staan blauwbekken omdat ik dácht dat de Sligro om 08:00 open zou zijn en dat bleek 08:30 te zijn en daarna op weg naar huis aansluiting gemist, dus nog een poos bij de bushalte weggewaaid en toen ik om 10:30 eindelijk thuis was en alle boodschappen naar binnen had gesleept dacht: ik ZO! Warme port! En rap een beetje. >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131813202
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol O+
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variëteiten van eggnog wilde uitproberen :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131813420
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 16:39 schreef Isabeau het volgende:
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol O+
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variëteiten van eggnog wilde uitproberen :9
Oe, dat heb ik nou nog nooit gedronken en nog nooit gemaakt. Al vier jaar neem ik het me rond Kerst steeds weer voor, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dit jaar! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131823540
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress. :9

Let me see you stripped down to the bone
pi_131841553

Van gister nog. Canneloni from scratch
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:17:56 #188
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_131843216
Oehhh, risotto :9 en canneloni :9
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 12:01:09 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131869895

Tosti

Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
pi_131869899
:9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131872326
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_131872383
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti

Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
:9~
  zondag 6 oktober 2013 @ 13:35:12 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131897973
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.


Tosti

Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal. :9
pi_131898207
Jouw tosti's zien er altijd gewoon heerlijk uit. :9

Als mensen weten dat het zo kan, ben ik altijd nog verbaasd dat ze liever die droge samengeperste dingen eten.
  zondag 6 oktober 2013 @ 14:44:58 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131900065
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt. O+ :9
  zondag 6 oktober 2013 @ 17:32:25 #196
63722 z80
I fink you freaky
pi_131905923
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt. O+ :9
de handen zijn meestal wel veilig voor de kaas. de mondhoeken en gehemelte niet.
maar inderdaad kaas moet lopen en lange draden trekken tijdens het eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_131906571
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
  zondag 6 oktober 2013 @ 18:00:09 #198
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131906910
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
je moet ook niet binnen 2 minuten een tosti willen, daar gaat iets meer tijd inzitten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 6 oktober 2013 @ 18:43:47 #199
131889 Ladylicious
Want more? Good luck.
pi_131908496
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.

[ link | afbeelding ]
Tosti

Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal. :9
Waaaarrrr haal ik die kaas? Heb bij de AH versafdeling eens gevraagd naar kaas met knoflook maar dat hadden ze niet.. Kazenwinkel?
Therapy has taught me that nothing is my fault.
  zondag 6 oktober 2013 @ 19:12:36 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131909439
Deze basilicum knoflookaas komt van eco plaza. (Nieuwe binnenweg)
  zondag 6 oktober 2013 @ 19:14:42 #201
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131909522
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.

En inderdaad, wat Mirjam zegt. Niet in 2 minuten. Het is zo'n beetje 9 minuten ene kant 7 minuten andere. Zacht, zacht vuurtje. Deksel met een kier op de pan.
pi_131938050
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 14:04 schreef DarkElf het volgende:
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden

[ afbeelding ]
Oe leuk, labneh zelf maken! O+ Heb je het ook wel eens nog verder laten uitdruipen om er balletjes van te draaien? Ook lekker. :)

quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken.
Nou, waarmee het ook niet gaat: light-kazen. Met 20+/30+ lukt een tosti voor geen meter! Nog afgezien van het feit dat het vieze kaas is. :)
Verder: zeer veel tosti zin door posts van Robin, maar geen kaas in huis. Snif.

Och ja, wat ik net had was ook lekker:



Surimi (in reepjes getrokken) en aardappel (julienne gesneden), gefrituurd in een beslagje van rijstbloem, zout en kerrie. Erbij een homemade chili-dip (moest eigenlijk gewone chilisaus worden, maar had me verkeken op de hoeveelheid water in het recept. :+ )

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 07-10-2013 16:01:36 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131938182
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:



Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries. :9

Recept gepikt van hier:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 7 oktober 2013 @ 16:23:01 #204
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131939350
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:45 schreef minilot het volgende:
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:

[ afbeelding ]

Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries. :9

Recept gepikt van hier:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

dat ziet er echt over, overheerlijk uit weer.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')