abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131030126


Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood

Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie :'(
pi_131031029
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig!

Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam! O+ Veel werk zeker, indien versie van Heston? -O-
Let me see you stripped down to the bone
pi_131031313
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:17 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood

Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie :'(
Hoe smaakte het? :D
pi_131031470
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:46 schreef minilot het volgende:
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig!

Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam! O+ Veel werk zeker, indien versie van Heston? -O-
Zeg dat wel!
http://www.dominicsayers.com/documents/ChickenTikkaMasala.pdf

6 (!!) A4tjes en heb weinig stappen overgeslagen dus heeft even geduurd
pi_131031491
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:54 schreef Selestha het volgende:

[..]

Hoe smaakte het? :D
Super veel werk maar gelukkig ook heel erg lekker.
pi_131031994
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen. :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_131038402
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel wat :D Maar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.

[ afbeelding ]
Nou.. Ik wilde vanavond dus de aardappelsalade van DE maken. Door enig misverstand met mijn lief dat wat voorbereidende handelingen had uitgevoerd was er echter nogal een lading ZOUT in de dressing beland (ondanks natriumarm recept, kun je nagaan :'))
Ik dacht: wat nu? Ik heb het maar ge-Ottolenghied, als in: de verse kruiden geupt met een factor vijftien. Enorme bos peterselie en een enorme bos dille erdoor. Dat scheelde.
Verder dus met kwarteleitjes, gehalveerde krielaardappelen in de schil en: gefrituurde kappertjes.



Gefrituurde kappertjes zijn echt waanzinnig! O+
Ik ga morgen drie potten kappertjes kopen, ze allemaal frituren en ze als snack in een schaal gooien, voor met een biertje erbij. *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-09-2013 22:03:55 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131039418
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 19:11 schreef DarkElf het volgende:
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen. :)
De ervaring van zulke recepten vind ik juist de kick geven. Heerlijk om met-je-verstand-op-nul in dagje in de keuken te staan!
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:58:00 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131045766
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:46 schreef minilot het volgende:
! Kip tikka massala! Mjam!
Hallo? Professioneler? Ik?



Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. _O-
pi_131048066
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hallo? Professioneler? Ik?

[ link | afbeelding ]

Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. _O-
_O_
Dit ga ik zeker onthouden :D
pi_131049717
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hallo? Professioneler? Ik?

[ link | afbeelding ]

Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. _O-
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.
In dat geval, dubbel O+ !
Let me see you stripped down to the bone
pi_131052307
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 07:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.
In dat geval, dubbel O+ !
een Fuji Finepix werkt prima! Dat is net een klein stapje voor een DSLR camera :) Ik ben net toevallig van een finepix overgestapt naar een DSLR.
pi_131052505
O, okee. Geen verstand van. Ook weer niet zó'n baggercamera dan :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131053214
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb.

Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor.
pi_131054871
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 10:57 schreef Molleman het volgende:
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb.

Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor.
Ik vind het wel leuk om dat te zien. Vooral omdat ik me er net pas echt mee bezig houd en eerst alleen matige foto's maakte van eten :D
pi_131055024
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131055057
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 12:03 schreef Mirjam het volgende:
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar
Dat is er toch al ooit eens geweest?
Ja doei.
pi_131055103
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 12:04 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Dat is er toch al ooit eens geweest?
ja dat kan ik even niet ophengelen, weet ik niet zeker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131064323
quote:
Dat is meer een drama-topic zeg. Zonde.
pi_131066758


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 11 september 2013 @ 18:40:07 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131066836
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit. ;)

Maar wel lekker! En mooi ook.
pi_131066941
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat heerlijk zeg :9
pi_131066942
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit. ;)

Maar wel lekker! En mooi ook.
Haha ja heb er dan ook bijgezet dat ik citroen gebruikt heb :9
  woensdag 11 september 2013 @ 18:46:36 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131067061
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt?
pi_131067080
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt?
Nee vervangen door citroen geloof ik ;)
  woensdag 11 september 2013 @ 18:48:26 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131067131
Oh, fuck. Muts!
Sorrrrrry. :-)

(zware dag gehad)
pi_131067276
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?
pi_131067349
quote:
14s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:52 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?
Nee heel onderhoudend gelukkig, heb er iets minder van gebruikt en naast de extra vergine olijfolie, wat honing en wat sinaasappelsap wat ik over had erbij gedaan en iets langer op het vuurgelaten zodat het zuur wat minder heftig zou zijn.
  woensdag 11 september 2013 @ 19:54:45 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131070045
Die zuurzaksmurrie van laatst viel hier geloof ik niet in goede aarde?
Misschien is dit beter?


Eigengemaakt guanabana IJs

Trouwens niet van die verse zuurzak, dat zou zonde zijn. Nee, gewoon van een zakje zuurzakpulp uit de diepvries van de toko. Werkt als een tierelier. Kokosmelk, gecondenseerde melk en vanille erbij en klaar is kees. Leuker dan een bak vanille-ijs van de supermarkt. :-)
pi_131080728
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.

[ afbeelding ]
En zojuist ook maar eens van de chili het recept online gezet.
pi_131101684
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!



Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Misschien is dit beter?
Dat ijs! O+ Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..
Let me see you stripped down to the bone
pi_131106224
Ennnnn avondeten!

Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste! O+



Recept gepikt van hier:
http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/

Aanrader! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131106258
O, en ik haat het dat het nu weer zo vroeg donker is. }:|
Tenminste, ik vind het heel knus, maar voor foto's is het ellendig!
Let me see you stripped down to the bone
pi_131155869


Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_131156482
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 20:44 schreef minilot het volgende:
Ennnnn avondeten!

Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste! O+

[ afbeelding ]

Recept gepikt van hier:
http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/

Aanrader! ^O^
^O^ ^O^
pi_131179584
chocolade fondant cakejes met frambozen room.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_131180589
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!

[ afbeelding ]

Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker.

[..]

Dat ijs! O+ Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten! :9
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_131198143
After Eights, maar dan leuker en heel wat minder zoet: heel pure chocolade smelten (en tempereren!), verse muntblaadjes erin dopen en dan nog een uurtje de vriezer in.



Kleine moeite, lollig effect!
(Met dank aan ideetje van.. ahem.. Martha Stewart :@ )

quote:
17s.gif Op zaterdag 14 september 2013 10:09 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker!
Die zien er goed uit! O+ Ik zou me er helemaal scheel aan kunnen eten (wit brood + kaas - ik kan daar oneindig veel van op), dus ik ik laat je recept even voor wat het is. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131198216
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 22:44 schreef Goodbye het volgende:

[..]

Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten! :9
Ja, maar ik had ook genoeg gelegenheid om de taartjes af te laten koelen zodat ze makkelijk uit de vormpjes kwamen, zonder dat Mel danwel Sue "HET IS TIJD!!!" in mijn keuken liep te blčren. Dat scheelt. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 september 2013 @ 15:20:59 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131198417
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt?
Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat?
Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet.
pi_131198939
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt?
Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat?
Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet.
Nou, als je chocolade niet tempereert, dan kun je er wel iets indopen en dat dan laten afkoelen, maar dan krijg je nooit meer een echt goed hard, glad, knapperig chocoladelaagje terug - het blijft altijd wat zacht en plakkerig.
Dat uur in de vriezer is trouwens vooral om de muntblaadjes te bevriezen, anders heb je een flubberig blaadje in je chocolade zitten. Wanneer ze bevroren zijn kun je de blaadjes zo doormidden happen, het breekt gewoon af. Je eet ze dus inderdaad in bevroren toestand. :Y
Dus zorgen dat ze op zijn voordat ze ontdooien. *)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 september 2013 @ 17:34:22 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131202737
Nou, vooruit dan maar. :D
pi_131334227

Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons.
pi_131341435
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 23:07 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons.
Champignons gebakken in olijfolie met wat ui en knoflook. Zout en peper. Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, daarna nog wat boter erbij en peterselie.

Als toast heb ik een afbakciabatta gepakt. Beetje olijfolie eroverheen en daarna een mengsel van ricotta, citroenrasp, beetje citroensap, chilivlokken, een eitje, zout en peper (dit goed door elkaar roeren) eroverheen. Niet te veel op het brood doen, is namelijk best wel machtig. Daarna 10 minuten op 200 graden afbakken. Serveren met nog wat versgehakte peterselie.
  zondag 22 september 2013 @ 15:42:19 #146
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131444001
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)



Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld)
pi_131444352


Simpele appelcrumble van afgelopen week.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131448504
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 15:42 schreef RobinOok het volgende:
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)

[ link | afbeelding ]

Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld)
Ziet er goed uit Robin. Maar eens een keer kijken waar ik die aan kan komen. Als ik de omschrijving op jouw website lees moet ik deze zeker eens een keer gaan proberen. :)

Ziet er trouwens goed uit Steven. Appel crumble is altijd heerlijk overigens ;)

Recept van mijn toast met champignons ook maar online gezet.

[ Bericht 13% gewijzigd door Molleman op 22-09-2013 19:45:19 ]
pi_131476639
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.



Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 september 2013 @ 14:05:27 #150
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_131477577
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 15:52 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]

Simpele appelcrumble van afgelopen week.
Dat ziet er leuk uit! :D Wat is het recept dat jij gebruikte?
pi_131477769
..en mijn lunch van vandaag:

Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi



Niet mooi, wél erg lekker. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 23-09-2013 14:27:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131488480
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:

Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi

[ afbeelding ]

Niet mooi, wél erg lekker. :9
Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis mee :) Waar heb je die puy linzen vandaan?

quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.

[ afbeelding ]

Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
Ziet er apart uit, was wel lekker? ;)
pi_131488754
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:



quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2013 19:22 schreef Molleman het volgende:

[..]

Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis mee :) Waar heb je die puy linzen vandaan?

Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 september 2013 @ 20:19:30 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131490882
Nice!

(mochi is een textuur waar wij kaaskoppen erg aan moeten wennen. Ik ben er nog steeds niet heel erg dol op)

Maar ze zien er wel briljant uit, jouw mochies! :)
Is je blog al online?
pi_131490919
Neuh. :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 september 2013 @ 21:18:54 #156
63722 z80
I fink you freaky
pi_131493489
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.

[ afbeelding ]

Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_131494083
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.

[ afbeelding ]

Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
pi_131497549
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 19:29 schreef minilot het volgende:
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:

[ afbeelding ]

[..]

Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was :)
Ziet er goed uit minilot! Het wordt toch eens tijd dat je jouw recepten online gaat zetten. ;)

Ah oke, dan ga ik maar weer eens bij mijn oud werkgever langs ;) (Sligro) Een maat van mij wil nog inkopen gaan doen daar dus mooi een reden om een keer richting Veghel te gaan.
  Licht Ontvlambaar maandag 23 september 2013 @ 22:52:05 #159
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_131498263
quote:
1s.gif Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:

Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi

[ afbeelding ]

Niet mooi, wél erg lekker. :9
Waar zou ik die linzen kunnen kopen? Er staat een mooi recept in de Foodies deze maand wat ik graag wil proberen :) Ow wacht, sligro :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_131503757
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 14:05 schreef Bienelientjee het volgende:

[..]

Dat ziet er leuk uit! :D Wat is het recept dat jij gebruikte?
Niet echt recept, aangezien ik tijdens het koken 5 min even niets te doen had, dus toen besloot ik dit maar als toetje te maken. Appel in blokjes snijden, mengen met suiker en kaneelpoeder. Even in steelpannetje verwarmen tot de appelblokjes zacht zijn. Voor de crumble doe je 300 gram bloem, 100 gram kristalsuiker en 200 gram boter in kleine blokjes in een kom. Meng met je vingertoppen tot een soort broodkruim-achtige substantie. Wat overblijft kan je in de vriezer bewaren. Appelblokjes verdelen over kleine bakjes, crumble erover en in de oven(tot er een mooi kleurtje op de crumble-korst staat, bij mij zo'n 16 minuten).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131510884
quote:
10s.gif Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Ayca het volgende:

[..]

Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
quote:
0s.gif Op maandag 23 september 2013 21:18 schreef z80 het volgende:

[..]

is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Allebei: nee. *)
Mochi wordt gemaakt van bloem van kleefrijst en het wordt een raar, rubberachtig goedje dat qua textuur niets van doen heeft met pudding of Turks fruit.

Meer info over mochi op de site van Robin:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=mochi

In veel recepten die je online voor homemade mochi kunt vinden wordt gebruik gemakat van een magnetron, maar die heb ik niet, dus ik maakte deze versie uit de oven:
http://userealbutter.com/2012/05/29/passion-fruit-mochi-recipe/
Let me see you stripped down to the bone
pi_131587757

Magic custard cake :)
pi_131610903
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake :)
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond. :)

Was -ie ook lekker?
Let me see you stripped down to the bone
pi_131610949
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake :)
Ik heb over deze cake gedroomd. :') Ik wil hem ook maken.
pi_131611324
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
pi_131611828
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 09:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond. :)

Was -ie ook lekker?
Bedankt! Was zeker lekker :9
pi_131611873
quote:
14s.gif Op vrijdag 27 september 2013 10:00 schreef Myraela het volgende:
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
Dat is stap 3 :) Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
pi_131612180
"3. Mix de eiwitten met een scheutje azijn stijf."

Dat lijkt mij an sich voldoende duidelijk. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_131612340
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2013 10:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Dat is stap 3 :) Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
Neehoor, ik had het al gevonden. Ik zat gewoon verkeerd te kijken. :@ Jouw cake ziet er trouwens nog beter uit dan die je als voorbeeld hebt gebruikt. O+
pi_131612702
:@ Bedankt!
En fijn dat het toch duidelijk is. Ik vind het best lastig om een recept te vertalen en goed te beschrijven wat je moet doen.
pi_131672109
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:



Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic ~:)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 september 2013 @ 14:28:56 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131672762
quote:
Lekker met een laagje mayosaus :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 29 september 2013 @ 14:31:19 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131672783
Heb ik over getwijfeld. ;)
Maar niet gedaan.
pi_131673140
Oeee, chorizo! Lekker!
Binnenkort weer eens een kilo bakchorizo kopen (da's van die zachte O+ )
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 september 2013 @ 17:26:55 #176
63722 z80
I fink you freaky
pi_131679122
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 14:13 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:

[ afbeelding ]

Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic ~:)
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_131679217
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 17:26 schreef z80 het volgende:

[..]

ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
:)

Ze zijn al mee naar de bioscoop! Had er voor mezelf bij nader inzien ook nog wel een paar willen achterhouden. }:|
Let me see you stripped down to the bone
pi_131789456
Zo maar weer eens een keer wat webruimte aangeschaft en weer eens wordpress geļnstalleerd om te gaan testen en proberen. Eeuwigheid geleden dat ik wat dieper in het wordpress systeem gedoken ben. Maar eens op zoek naar een themasysteem waar ik langer mee vooruit kan en een mooi foodblog mee op kan starten.

Wordpress is toch wat uitgebreider dan ik mij kan herinneren :P
  woensdag 2 oktober 2013 @ 21:25:29 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131791333
Ik gebruik Weaver II. Samen met de juiste plugins heb je volgens mij niks meer nodig.
pi_131791706
Ik zal het eens bekijken. Bedankt Robin!
pi_131804078
Inderdaad bedankt voor de tip Robin! :Y

Ontbijt was kokosroom, spelt en warme pruimen in ahornsiroop + port :9



..daar kan geen pak vruchtenyoghurt tegenop! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_131812298
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131812614
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken 8-)
Nou, dat vond ik nou ook! Ik had in R'dam Zuid al een half uur op een parkeerplaats staan blauwbekken omdat ik dįcht dat de Sligro om 08:00 open zou zijn en dat bleek 08:30 te zijn en daarna op weg naar huis aansluiting gemist, dus nog een poos bij de bushalte weggewaaid en toen ik om 10:30 eindelijk thuis was en alle boodschappen naar binnen had gesleept dacht: ik ZO! Warme port! En rap een beetje. >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131813202
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol O+
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variėteiten van eggnog wilde uitproberen :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131813420
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 16:39 schreef Isabeau het volgende:
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol O+
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variėteiten van eggnog wilde uitproberen :9
Oe, dat heb ik nou nog nooit gedronken en nog nooit gemaakt. Al vier jaar neem ik het me rond Kerst steeds weer voor, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dit jaar! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131823540
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress. :9

Let me see you stripped down to the bone
pi_131841553

Van gister nog. Canneloni from scratch
  vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:17:56 #188
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_131843216
Oehhh, risotto :9 en canneloni :9
  zaterdag 5 oktober 2013 @ 12:01:09 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131869895

Tosti

Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
pi_131869899
:9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131872326
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_131872383
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2013 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti

Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
:9~
  zondag 6 oktober 2013 @ 13:35:12 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131897973
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.


Tosti

Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal. :9
pi_131898207
Jouw tosti's zien er altijd gewoon heerlijk uit. :9

Als mensen weten dat het zo kan, ben ik altijd nog verbaasd dat ze liever die droge samengeperste dingen eten.
  zondag 6 oktober 2013 @ 14:44:58 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131900065
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt. O+ :9
  zondag 6 oktober 2013 @ 17:32:25 #196
63722 z80
I fink you freaky
pi_131905923
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt. O+ :9
de handen zijn meestal wel veilig voor de kaas. de mondhoeken en gehemelte niet.
maar inderdaad kaas moet lopen en lange draden trekken tijdens het eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_131906571
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
  zondag 6 oktober 2013 @ 18:00:09 #198
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131906910
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
je moet ook niet binnen 2 minuten een tosti willen, daar gaat iets meer tijd inzitten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 6 oktober 2013 @ 18:43:47 #199
131889 Ladylicious
Want more? Good luck.
pi_131908496
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.

[ link | afbeelding ]
Tosti

Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal. :9
Waaaarrrr haal ik die kaas? Heb bij de AH versafdeling eens gevraagd naar kaas met knoflook maar dat hadden ze niet.. Kazenwinkel?
Therapy has taught me that nothing is my fault.
  zondag 6 oktober 2013 @ 19:12:36 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131909439
Deze basilicum knoflookaas komt van eco plaza. (Nieuwe binnenweg)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')