Hoe smaakte het?quote:Op dinsdag 10 september 2013 18:17 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood
Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie
Zeg dat wel!quote:Op dinsdag 10 september 2013 18:46 schreef minilot het volgende:
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig!
Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam!Veel werk zeker, indien versie van Heston?
Nou.. Ik wilde vanavond dus de aardappelsalade van DE maken. Door enig misverstand met mijn lief dat wat voorbereidende handelingen had uitgevoerd was er echter nogal een lading ZOUT in de dressing beland (ondanks natriumarm recept, kun je nagaanquote:Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel watMaar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.
[ afbeelding ]
De ervaring van zulke recepten vind ik juist de kick geven. Heerlijk om met-je-verstand-op-nul in dagje in de keuken te staan!quote:Op dinsdag 10 september 2013 19:11 schreef DarkElf het volgende:
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen.
Hallo? Professioneler? Ik?quote:
quote:Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hallo? Professioneler? Ik?
[ link | afbeelding ]
Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel.
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.quote:Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hallo? Professioneler? Ik?
[ link | afbeelding ]
Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel.
een Fuji Finepix werkt prima! Dat is net een klein stapje voor een DSLR cameraquote:Op woensdag 11 september 2013 07:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.
In dat geval, dubbel!
Ik vind het wel leuk om dat te zien. Vooral omdat ik me er net pas echt mee bezig houd en eerst alleen matige foto's maakte van etenquote:Op woensdag 11 september 2013 10:57 schreef Molleman het volgende:
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb.
Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor.
Dat is er toch al ooit eens geweest?quote:Op woensdag 11 september 2013 12:03 schreef Mirjam het volgende:
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar
ja dat kan ik even niet ophengelen, weet ik niet zekerquote:Op woensdag 11 september 2013 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Dat is er toch al ooit eens geweest?
Dat is meer een drama-topic zeg. Zonde.quote:Op woensdag 11 september 2013 13:02 schreef motorbloempje het volgende:
CUL / Foto's maken van je eten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]Wat heerlijk zegSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Haha ja heb er dan ook bijgezet dat ik citroen gebruikt hebquote:Op woensdag 11 september 2013 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit.![]()
Maar wel lekker! En mooi ook.
Nee vervangen door citroen geloof ikquote:Op woensdag 11 september 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt?
quote:Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee heel onderhoudend gelukkig, heb er iets minder van gebruikt en naast de extra vergine olijfolie, wat honing en wat sinaasappelsap wat ik over had erbij gedaan en iets langer op het vuurgelaten zodat het zuur wat minder heftig zou zijn.quote:Op woensdag 11 september 2013 18:52 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?
En zojuist ook maar eens van de chili het recept online gezet.quote:Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.
[ afbeelding ]
Dat ijs!quote:
quote:Op donderdag 12 september 2013 20:44 schreef minilot het volgende:
Ennnnn avondeten!
Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste!![]()
[ afbeelding ]
Recept gepikt van hier:
http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/
Aanrader!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten!quote:Op donderdag 12 september 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!
[ afbeelding ]
Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker.
[..]
Dat ijs!Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..
Die zien er goed uit!quote:Op zaterdag 14 september 2013 10:09 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker!
Ja, maar ik had ook genoeg gelegenheid om de taartjes af te laten koelen zodat ze makkelijk uit de vormpjes kwamen, zonder dat Mel danwel Sue "HET IS TIJD!!!" in mijn keuken liep te blčren. Dat scheelt.quote:Op zaterdag 14 september 2013 22:44 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten!
Nou, als je chocolade niet tempereert, dan kun je er wel iets indopen en dat dan laten afkoelen, maar dan krijg je nooit meer een echt goed hard, glad, knapperig chocoladelaagje terug - het blijft altijd wat zacht en plakkerig.quote:Op zondag 15 september 2013 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt?
Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat?
Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet.
Champignons gebakken in olijfolie met wat ui en knoflook. Zout en peper. Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, daarna nog wat boter erbij en peterselie.quote:Op woensdag 18 september 2013 23:07 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons.
Ziet er goed uit Robin. Maar eens een keer kijken waar ik die aan kan komen. Als ik de omschrijving op jouw website lees moet ik deze zeker eens een keer gaan proberen.quote:Op zondag 22 september 2013 15:42 schreef RobinOok het volgende:
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)
[ link | afbeelding ]
Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld)
Dat ziet er leuk uit!quote:Op zondag 22 september 2013 15:52 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]
Simpele appelcrumble van afgelopen week.
Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis meequote:Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:
Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi
[ afbeelding ]
Niet mooi, wél erg lekker.
Ziet er apart uit, was wel lekker?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!![]()
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.![]()
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend wasquote:Op maandag 23 september 2013 19:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis meeWaar heb je die puy linzen vandaan?
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!![]()
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.![]()
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!![]()
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.![]()
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Ziet er goed uit minilot! Het wordt toch eens tijd dat je jouw recepten online gaat zetten.quote:Op maandag 23 september 2013 19:29 schreef minilot het volgende:
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:
[ afbeelding ]
[..]
Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was
Waar zou ik die linzen kunnen kopen? Er staat een mooi recept in de Foodies deze maand wat ik graag wil proberenquote:Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:
Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi
[ afbeelding ]
Niet mooi, wél erg lekker.
Niet echt recept, aangezien ik tijdens het koken 5 min even niets te doen had, dus toen besloot ik dit maar als toetje te maken. Appel in blokjes snijden, mengen met suiker en kaneelpoeder. Even in steelpannetje verwarmen tot de appelblokjes zacht zijn. Voor de crumble doe je 300 gram bloem, 100 gram kristalsuiker en 200 gram boter in kleine blokjes in een kom. Meng met je vingertoppen tot een soort broodkruim-achtige substantie. Wat overblijft kan je in de vriezer bewaren. Appelblokjes verdelen over kleine bakjes, crumble erover en in de oven(tot er een mooi kleurtje op de crumble-korst staat, bij mij zo'n 16 minuten).quote:Op maandag 23 september 2013 14:05 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Dat ziet er leuk uit!Wat is het recept dat jij gebruikte?
quote:Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Ayca het volgende:
[..]
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
Allebei: nee.quote:Op maandag 23 september 2013 21:18 schreef z80 het volgende:
[..]
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Ik heb over deze cake gedroomd.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Bedankt! Was zeker lekkerquote:Op vrijdag 27 september 2013 09:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond.![]()
Was -ie ook lekker?
Dat is stap 3quote:Op vrijdag 27 september 2013 10:00 schreef Myraela het volgende:
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
Neehoor, ik had het al gevonden. Ik zat gewoon verkeerd te kijken.quote:Op vrijdag 27 september 2013 10:22 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat is stap 3Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
Lekker met een laagje mayosausquote:Op zondag 29 september 2013 14:28 schreef RobinOok het volgende:
Lunch:
[ link | afbeelding ]
Italiaanse bol, Chorizo, tomaat, lente-ui
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.quote:Op zondag 29 september 2013 14:13 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:
[ afbeelding ]
Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic
quote:Op zondag 29 september 2013 17:26 schreef z80 het volgende:
[..]
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
Nou, dat vond ik nou ook! Ik had in R'dam Zuid al een half uur op een parkeerplaats staan blauwbekken omdat ik dįcht dat de Sligro om 08:00 open zou zijn en dat bleek 08:30 te zijn en daarna op weg naar huis aansluiting gemist, dus nog een poos bij de bushalte weggewaaid en toen ik om 10:30 eindelijk thuis was en alle boodschappen naar binnen had gesleept dacht: ik ZO! Warme port! En rap een beetje.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken
Oe, dat heb ik nou nog nooit gedronken en nog nooit gemaakt. Al vier jaar neem ik het me rond Kerst steeds weer voor, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dit jaar!quote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:39 schreef Isabeau het volgende:
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variėteiten van eggnog wilde uitproberen
quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti
Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
de handen zijn meestal wel veilig voor de kaas. de mondhoeken en gehemelte niet.quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt.![]()
je moet ook niet binnen 2 minuten een tosti willen, daar gaat iets meer tijd inzittenquote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Waaaarrrr haal ik die kaas? Heb bij de AH versafdeling eens gevraagd naar kaas met knoflook maar dat hadden ze niet.. Kazenwinkel?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.
[ link | afbeelding ]
Tosti
Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |