abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131030126


Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood

Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie :'(
pi_131031029
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig!

Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam! O+ Veel werk zeker, indien versie van Heston? -O-
Let me see you stripped down to the bone
pi_131031313
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:17 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood

Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie :'(
Hoe smaakte het? :D
pi_131031470
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:46 schreef minilot het volgende:
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig!

Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam! O+ Veel werk zeker, indien versie van Heston? -O-
Zeg dat wel!
http://www.dominicsayers.com/documents/ChickenTikkaMasala.pdf

6 (!!) A4tjes en heb weinig stappen overgeslagen dus heeft even geduurd
pi_131031491
quote:
14s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:54 schreef Selestha het volgende:

[..]

Hoe smaakte het? :D
Super veel werk maar gelukkig ook heel erg lekker.
pi_131031994
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen. :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_131038402
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel wat :D Maar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.

[ afbeelding ]
Nou.. Ik wilde vanavond dus de aardappelsalade van DE maken. Door enig misverstand met mijn lief dat wat voorbereidende handelingen had uitgevoerd was er echter nogal een lading ZOUT in de dressing beland (ondanks natriumarm recept, kun je nagaan :'))
Ik dacht: wat nu? Ik heb het maar ge-Ottolenghied, als in: de verse kruiden geupt met een factor vijftien. Enorme bos peterselie en een enorme bos dille erdoor. Dat scheelde.
Verder dus met kwarteleitjes, gehalveerde krielaardappelen in de schil en: gefrituurde kappertjes.



Gefrituurde kappertjes zijn echt waanzinnig! O+
Ik ga morgen drie potten kappertjes kopen, ze allemaal frituren en ze als snack in een schaal gooien, voor met een biertje erbij. *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-09-2013 22:03:55 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131039418
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 19:11 schreef DarkElf het volgende:
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen. :)
De ervaring van zulke recepten vind ik juist de kick geven. Heerlijk om met-je-verstand-op-nul in dagje in de keuken te staan!
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:58:00 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131045766
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 18:46 schreef minilot het volgende:
! Kip tikka massala! Mjam!
Hallo? Professioneler? Ik?



Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. _O-
pi_131048066
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hallo? Professioneler? Ik?

[ link | afbeelding ]

Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. _O-
_O_
Dit ga ik zeker onthouden :D
pi_131049717
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hallo? Professioneler? Ik?

[ link | afbeelding ]

Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel. _O-
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.
In dat geval, dubbel O+ !
Let me see you stripped down to the bone
pi_131052307
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 07:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.
In dat geval, dubbel O+ !
een Fuji Finepix werkt prima! Dat is net een klein stapje voor een DSLR camera :) Ik ben net toevallig van een finepix overgestapt naar een DSLR.
pi_131052505
O, okee. Geen verstand van. Ook weer niet zó'n baggercamera dan :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131053214
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb.

Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor.
pi_131054871
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 10:57 schreef Molleman het volgende:
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb.

Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor.
Ik vind het wel leuk om dat te zien. Vooral omdat ik me er net pas echt mee bezig houd en eerst alleen matige foto's maakte van eten :D
pi_131055024
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131055057
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 12:03 schreef Mirjam het volgende:
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar
Dat is er toch al ooit eens geweest?
Ja doei.
pi_131055103
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 12:04 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Dat is er toch al ooit eens geweest?
ja dat kan ik even niet ophengelen, weet ik niet zeker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131064323
quote:
Dat is meer een drama-topic zeg. Zonde.
pi_131066758


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 11 september 2013 @ 18:40:07 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131066836
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit. ;)

Maar wel lekker! En mooi ook.
pi_131066941
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat heerlijk zeg :9
pi_131066942
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit. ;)

Maar wel lekker! En mooi ook.
Haha ja heb er dan ook bijgezet dat ik citroen gebruikt heb :9
  woensdag 11 september 2013 @ 18:46:36 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131067061
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt?
pi_131067080
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt?
Nee vervangen door citroen geloof ik ;)
  woensdag 11 september 2013 @ 18:48:26 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131067131
Oh, fuck. Muts!
Sorrrrrry. :-)

(zware dag gehad)
pi_131067276
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?
pi_131067349
quote:
14s.gif Op woensdag 11 september 2013 18:52 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?
Nee heel onderhoudend gelukkig, heb er iets minder van gebruikt en naast de extra vergine olijfolie, wat honing en wat sinaasappelsap wat ik over had erbij gedaan en iets langer op het vuurgelaten zodat het zuur wat minder heftig zou zijn.
  woensdag 11 september 2013 @ 19:54:45 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131070045
Die zuurzaksmurrie van laatst viel hier geloof ik niet in goede aarde?
Misschien is dit beter?


Eigengemaakt guanabana IJs

Trouwens niet van die verse zuurzak, dat zou zonde zijn. Nee, gewoon van een zakje zuurzakpulp uit de diepvries van de toko. Werkt als een tierelier. Kokosmelk, gecondenseerde melk en vanille erbij en klaar is kees. Leuker dan een bak vanille-ijs van de supermarkt. :-)
pi_131080728
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.

[ afbeelding ]
En zojuist ook maar eens van de chili het recept online gezet.
pi_131101684
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!



Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Misschien is dit beter?
Dat ijs! O+ Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..
Let me see you stripped down to the bone
pi_131106224
Ennnnn avondeten!

Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste! O+



Recept gepikt van hier:
http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/

Aanrader! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_131106258
O, en ik haat het dat het nu weer zo vroeg donker is. }:|
Tenminste, ik vind het heel knus, maar voor foto's is het ellendig!
Let me see you stripped down to the bone
pi_131155869


Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_131156482
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 20:44 schreef minilot het volgende:
Ennnnn avondeten!

Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste! O+

[ afbeelding ]

Recept gepikt van hier:
http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/

Aanrader! ^O^
^O^ ^O^
pi_131179584
chocolade fondant cakejes met frambozen room.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_131180589
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!

[ afbeelding ]

Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker.

[..]

Dat ijs! O+ Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten! :9
Stay with me, let's just breathe.
It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.
pi_131198143
After Eights, maar dan leuker en heel wat minder zoet: heel pure chocolade smelten (en tempereren!), verse muntblaadjes erin dopen en dan nog een uurtje de vriezer in.



Kleine moeite, lollig effect!
(Met dank aan ideetje van.. ahem.. Martha Stewart :@ )

quote:
17s.gif Op zaterdag 14 september 2013 10:09 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker!
Die zien er goed uit! O+ Ik zou me er helemaal scheel aan kunnen eten (wit brood + kaas - ik kan daar oneindig veel van op), dus ik ik laat je recept even voor wat het is. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131198216
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 22:44 schreef Goodbye het volgende:

[..]

Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten! :9
Ja, maar ik had ook genoeg gelegenheid om de taartjes af te laten koelen zodat ze makkelijk uit de vormpjes kwamen, zonder dat Mel danwel Sue "HET IS TIJD!!!" in mijn keuken liep te blčren. Dat scheelt. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 september 2013 @ 15:20:59 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131198417
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt?
Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat?
Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet.
pi_131198939
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt?
Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat?
Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet.
Nou, als je chocolade niet tempereert, dan kun je er wel iets indopen en dat dan laten afkoelen, maar dan krijg je nooit meer een echt goed hard, glad, knapperig chocoladelaagje terug - het blijft altijd wat zacht en plakkerig.
Dat uur in de vriezer is trouwens vooral om de muntblaadjes te bevriezen, anders heb je een flubberig blaadje in je chocolade zitten. Wanneer ze bevroren zijn kun je de blaadjes zo doormidden happen, het breekt gewoon af. Je eet ze dus inderdaad in bevroren toestand. :Y
Dus zorgen dat ze op zijn voordat ze ontdooien. *)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 15 september 2013 @ 17:34:22 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131202737
Nou, vooruit dan maar. :D
pi_131334227

Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons.
pi_131341435
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 23:07 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons.
Champignons gebakken in olijfolie met wat ui en knoflook. Zout en peper. Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, daarna nog wat boter erbij en peterselie.

Als toast heb ik een afbakciabatta gepakt. Beetje olijfolie eroverheen en daarna een mengsel van ricotta, citroenrasp, beetje citroensap, chilivlokken, een eitje, zout en peper (dit goed door elkaar roeren) eroverheen. Niet te veel op het brood doen, is namelijk best wel machtig. Daarna 10 minuten op 200 graden afbakken. Serveren met nog wat versgehakte peterselie.
  zondag 22 september 2013 @ 15:42:19 #146
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131444001
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)



Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld)
pi_131444352


Simpele appelcrumble van afgelopen week.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131448504
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 15:42 schreef RobinOok het volgende:
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)

[ link | afbeelding ]

Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld)
Ziet er goed uit Robin. Maar eens een keer kijken waar ik die aan kan komen. Als ik de omschrijving op jouw website lees moet ik deze zeker eens een keer gaan proberen. :)

Ziet er trouwens goed uit Steven. Appel crumble is altijd heerlijk overigens ;)

Recept van mijn toast met champignons ook maar online gezet.

[ Bericht 13% gewijzigd door Molleman op 22-09-2013 19:45:19 ]
pi_131476639
Ooo, die oesterzwammen! :9

En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van. O+

Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.



Wat een rare textuur heeft dat spul! :D
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 23 september 2013 @ 14:05:27 #150
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_131477577
quote:
0s.gif Op zondag 22 september 2013 15:52 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]

Simpele appelcrumble van afgelopen week.
Dat ziet er leuk uit! :D Wat is het recept dat jij gebruikte?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')