Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Oe leuk, labneh zelf maken!quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 14:04 schreef DarkElf het volgende:
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden
[ afbeelding ]
Nou, waarmee het ook niet gaat: light-kazen. Met 20+/30+ lukt een tosti voor geen meter! Nog afgezien van het feit dat het vieze kaas is.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken.
dat ziet er echt over, overheerlijk uit weer.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:45 schreef minilot het volgende:
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:
[ afbeelding ]
Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries.
Recept gepikt van hier:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Hoe doe je dit.....quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.
[ link | afbeelding ]
Tosti
Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal.
Oh my!quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 11:22 schreef minilot het volgende:
..en in het kader van 'wat te doen met een half pakje Oreos': Cookies & Cream Fudge
[ afbeelding ]
(Nauwelijks een recept te noemen: fijngehakte witte chocolade verwarmen met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk. Dat samen met vermorzelde koekjes in een ovenschaal stampen en vier uur laten opstijven in de koelkast.)
Ik maakte ze vlak voordat ik naar mijn werk moest en vanavond breng ik ze naar mijn schoonzusje. Dat scheelt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 14:53 schreef Holyme het volgende:
ik vrees dat ik er echt niet vanaf zou kunnen blijven!
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?quote:Op donderdag 3 oktober 2013 21:30 schreef minilot het volgende:
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress.![]()
[ afbeelding ]
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. Stelde niet zoveel voor hoor.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:09 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?
Ik ben benieuwd hoe je de risotto maakt , icm de wilde rijst, of gebruik je 2 pannen daarvoor ?
Ziet er heel goed uit hoor![]()
Ik ben pas de laatste tijd bezig met risotto te maken, en probeer dat in verschillende vormen.
Maar deze wil ik ook graag proberen.
Paar plakjes brie.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.
En inderdaad, wat Mirjam zegt. Niet in 2 minuten. Het is zo'n beetje 9 minuten ene kant 7 minuten andere. Zacht, zacht vuurtje. Deksel met een kier op de pan.
Oh my.. Thanks, ondanks dat ik geen fan ben van Hollands brood ga ik dit proberenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 13:24 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Twee boterhammen, kaas + extra's ertussen. Boterhammen dun maar egaal besmeren met boter. In koekenpan. Deksel erop met een kiertje. Laag vuur, minuut of 8-11 (regelmatig even kijken of het niet te hard gaat) dan omdraaien, andere kant iets korter. Gewoon, tot goudbruin en knapperig en de kaas gesmolten. Enige wat je nodig hebt is geduld.
(is foto van die andere trouwens, maar komt op hetzelfde neer)
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 19:05 schreef regnavetto het volgende:
Mosselen in tomatensaus met zelfgemaakte harrissa, saffraan en andere lekkere noord afrikaanse kruiden
[ afbeelding ]
Dank je voor je antwoord, klinkt goed, ik ben vooral naar de combinatie wilde rijst met risotto erg benieuwd.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. etc
Vind je het niet smakelijk over komen dan? Ik vind het er lekker uit zien. Een bord is een veel te grote omweg, gelijk opeten!quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 20:41 schreef loecje het volgende:
[..]
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |