abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_131969637
Foodgawker.. O+

Ik ben al een tijdje recepten aan het verzamelen om te koken zodra ik weer een keuken heb. Alleen de ongelofelijke trek in 'westers eten' die ik er van krijg, marteling }:| Nog 2 weken..
pi_131970254
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 11:22 schreef minilot het volgende:
..en in het kader van 'wat te doen met een half pakje Oreos': Cookies & Cream Fudge

[ afbeelding ]

(Nauwelijks een recept te noemen: fijngehakte witte chocolade verwarmen met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk. Dat samen met vermorzelde koekjes in een ovenschaal stampen en vier uur laten opstijven in de koelkast. :+ )
Oh my! :9~ en je ontbijt ook! Ik zou bijna naar de winkel rennen voor oreos en de rest, maar ik vrees dat ik er echt niet vanaf zou kunnen blijven!
pi_131970700
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 14:53 schreef Holyme het volgende:
ik vrees dat ik er echt niet vanaf zou kunnen blijven!
Ik maakte ze vlak voordat ik naar mijn werk moest en vanavond breng ik ze naar mijn schoonzusje. Dat scheelt. >:)
Komt bij dat iets dat voor één derde bestaat uit fabriekskoekjes op mij niet zo'n onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft als iets dat helemaal zelfgemaakt is..
(Ik wou het daarom al bijna niet hier posten! :))

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 08-10-2013 15:23:15 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_131972480
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 21:30 schreef minilot het volgende:
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress. :9

[ afbeelding ]
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?
Ik ben benieuwd hoe je de risotto maakt , icm de wilde rijst, of gebruik je 2 pannen daarvoor ?
Ziet er heel goed uit hoor :)
Ik ben pas de laatste tijd bezig met risotto te maken, en probeer dat in verschillende vormen.
Maar deze wil ik ook graag proberen.
pi_131972746
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 16:09 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?
Ik ben benieuwd hoe je de risotto maakt , icm de wilde rijst, of gebruik je 2 pannen daarvoor ?
Ziet er heel goed uit hoor :)
Ik ben pas de laatste tijd bezig met risotto te maken, en probeer dat in verschillende vormen.
Maar deze wil ik ook graag proberen.
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. Stelde niet zoveel voor hoor. :) Ik heb de wilde rijst inderdaad eerst los van de rest gekookt (moet namelijk wel een uur), en later door de rest van de risotto geschept.

Verder als volgt gemaakt, voor zover ik me kan herinneren (hoeveelheden zijn voor twee personen):
- Liter paddestoelenbouillon aan het pruttelen gebracht (had ik nog in de vriezer, maar kan ook van een blokje)
- Fijngesnipperde ui en twee teentjes fijngesneden knoflook eerst zachtjes gefruit in olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Risotto (klein koffiekopje vol) en een klont boter erbij, vuur even hoog en risotto enigzins aanbakken. Plens sherry erbij, beetje laten inkoken.
- Dan vuur weer laag, lepel voor lepel de bouillon erbij, steeds goed roeren en de volgende lepel er pas bij als de vorige door de rijst is opgenomen.
- Ondertussen cantharellen gewassen en in een koekenpannetje opgebakken met boter, peper, zout en een scheutje sherry.
- Toen de risotto gaar was, de paddestoelen en de wilde rijst erdoor geroerd, evenals een extra klont boter, flink wat zwarte peper en wat blauwe kaas in kleine stukjes. Deksel op de pan, vuur uit en nog tien minuten laten rusten.
- Bij het serveren (in warme bordjes!) een beetje knoflookcress erdoorheen geroerd en nog een pluimpje er bovenop)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131976443
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.

En inderdaad, wat Mirjam zegt. Niet in 2 minuten. Het is zo'n beetje 9 minuten ene kant 7 minuten andere. Zacht, zacht vuurtje. Deksel met een kier op de pan.
Paar plakjes brie.
Ik heb het ook eens een keer geprobeerd met slankie. God, wat bleek dat smerige, plastic-achtige chemische crap te zijn.
pi_131977144
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 13:24 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Twee boterhammen, kaas + extra's ertussen. Boterhammen dun maar egaal besmeren met boter. In koekenpan. Deksel erop met een kiertje. Laag vuur, minuut of 8-11 (regelmatig even kijken of het niet te hard gaat) dan omdraaien, andere kant iets korter. Gewoon, tot goudbruin en knapperig en de kaas gesmolten. Enige wat je nodig hebt is geduld. :+

(is foto van die andere trouwens, maar komt op hetzelfde neer)
Oh my.. Thanks, ondanks dat ik geen fan ben van Hollands brood ga ik dit proberen :)
pi_131977491
Mosselen in tomatensaus met zelfgemaakte harrissa, saffraan en andere lekkere noord afrikaanse kruiden
pi_131980847


Zuurkooltaart van vanavond. Nog vroeg in het seizoen, maar kwam er toevallig van.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_131981912
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 19:05 schreef regnavetto het volgende:
Mosselen in tomatensaus met zelfgemaakte harrissa, saffraan en andere lekkere noord afrikaanse kruiden
[ afbeelding ]
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.
pi_131999973
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 16:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. etc
Dank je voor je antwoord, klinkt goed, ik ben vooral naar de combinatie wilde rijst met risotto erg benieuwd.
Ik zal aan de slag gaan binnenkort :)
pi_132000444
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 20:41 schreef loecje het volgende:

[..]

wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.
Vind je het niet smakelijk over komen dan? Ik vind het er lekker uit zien. Een bord is een veel te grote omweg, gelijk opeten!
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:22:25 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132099008

Côte à l'os with horseradish sauce

Allerlaatste beetje van de enorme Côte à l'os die we eergisteren maakten. Eerst 45 minuten op 49C in een ziplock bag een warmwaterbad. Dan goed afdrogen, zout erop en zo'n 2 minuten per kant grillen.

Met homemade mierikswortelsaus. (4 el creme fraiche, 4 el mayo, 2 tl limburgse mosterd, 1,5 el versgeraspte mierikswortel, peper, zout, lente-ui en thijm)

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 12-10-2013 14:54:54 ]
pi_132099160
Heb al weken geen vlees op (alleen af en toe een schaaldiertje en wat surimi), maar oooh Robin: van zoveel zachtgegaarde, roze koe op mijn beeldscherm krijg ik er toch wel erg veel trek in! O+

Nou ja, vanavond eet ik zelf ook weer eens een beest, aangezien er flink wat kippendijen (in het dorp is helaas geen duif te krijgen) in de bastilla gaan. Als -ie mooi wordt post ik een foto. Zit me nog wel even af te vragen hoe ik nou het beste nette streepjes van kaneel op de poedersuiker kan krijgen (zo dus) *krabt hoofd*
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 14:53:53 #225
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132099670
4 reepjes uit een A-4tje snijden. Dat als mal gebruiken bij het strooien. Dan kwartslag draaien en nog een keer als mal gebruiken? (of ipv snijden, 4 keer een vouw erin maken en daar een reepje vanaf knippen)
pi_132099810
Ahja. Eigenlijk heel logisch. Ik wijt het aan twee uur nachtrust. 8)7

(Ik droomde laatst dat ik arabische-ingredienten.nl voor mezelf had geregistreerd en dat mevrouw Robin pisnijdig was! :D Eerste Fok-droom ever!)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132099848
Kaneel eerst strooien, dan een rooster eroverheen leggen en de poedersuiker doen.
pi_132099867
Dat kan natuurlijk ook! Ok. Gaat lukken. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 15:19:33 #229
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132100263
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Ahja. Eigenlijk heel logisch. Ik wijt het aan twee uur nachtrust. 8)7

(Ik droomde laatst dat ik arabische-ingredienten.nl voor mezelf had geregistreerd en dat mevrouw Robin pisnijdig was! :D Eerste Fok-droom ever!)
Hahahahaha, goeie dromen heb je!
  zaterdag 12 oktober 2013 @ 18:17:03 #230
306949 dude1986
Always bored...
pi_132104034
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 14:30 schreef minilot het volgende:
Heb al weken geen vlees op (alleen af en toe een schaaldiertje en wat surimi), maar oooh Robin: van zoveel zachtgegaarde, roze koe op mijn beeldscherm krijg ik er toch wel erg veel trek in! O+

Nou ja, vanavond eet ik zelf ook weer eens een beest, aangezien er flink wat kippendijen (in het dorp is helaas geen duif te krijgen) in de bastilla gaan. Als -ie mooi wordt post ik een foto. Zit me nog wel even af te vragen hoe ik nou het beste nette streepjes van kaneel op de poedersuiker kan krijgen (zo dus) *krabt hoofd*
Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt)
Ik heb er opeens enorm zin in! Morgen maken maar :).
pi_132120952
Carrot cake naar dit recept

pi_132121476
quote:
17s.gif Op zondag 13 oktober 2013 13:05 schreef SpaceInvaders het volgende:
Carrot cake naar dit recept

[ afbeelding ]
Lekker!! Ik wil het :9~
pi_132152458
Goeie foto! O+
Ik heb nog nooit worteltaart/cake op.. Het idee staat me een beetje tegen, maar dat is eigenlijk onzin: ik heb vorige week ook in mijn eentje driekwart pastinaak-cake opgepeuzeld, dus.. Toch eens proberen!

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2013 18:17 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt)
Ik heb er opeens enorm zin in! Morgen maken maar :).
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_132152963
Spees die cake ziet er heerlijk uit! Carrotcake O+ Hier in de stad zit een tentje waar ze ook 'n ontzettend lekkere hebben, die heeft naast walnoot ook nog rozijntjes erin :9

Hier staat de cookies & creme fudge van Minilot in de koelkast, hopelijk wordt het wat! Wou iets simpels maken en zin in chocola, weet ik ook meteen hoe die gecondenseerde melk smaakt als ie niet in dulce verandert is :P
pi_132153737
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 12:41 schreef minilot het volgende:
Goeie foto! O+
Ik heb nog nooit worteltaart/cake op.. Het idee staat me een beetje tegen, maar dat is eigenlijk onzin: ik heb vorige week ook in mijn eentje driekwart pastinaak-cake opgepeuzeld, dus.. Toch eens proberen!

[..]

Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto :9
Carrot cake is heerlijk hoor Mini je weet niet wat je mist ;) :9
pi_132153932
Ik vind de foto ook goed gelukt, alleen mag ik nog wel wat leren qua bewerken. Ik vind de achtergrond nog niet wit genoeg :+ edit: Mirjam heeft me een bazentip gegeven, nu lukt het beter O+

Bij de bagels & beans in Breda hebben ze ook heerlijke carrotcake _O_

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2013 13:51:20 ]
pi_132159205
Eerste poging tot matt moran's rocky road
  maandag 14 oktober 2013 @ 16:40:29 #238
306949 dude1986
Always bored...
pi_132159229
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 12:41 schreef minilot het volgende:

Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto :9
Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo.

[ Bericht 0% gewijzigd door dude1986 op 14-10-2013 17:12:05 ]
pi_132161198
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 16:39 schreef regnavetto het volgende:
Eerste poging tot matt moran's rocky road
[ afbeelding ]
Knap van je! ^O^

Van worteltaart vind ik de creamcheeselaag te machtig en vaak te dik.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_132180368
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 16:40 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo.
Ha, wat leuk dat je het wel eens hebt gemaakt! O+

quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 16:39 schreef regnavetto het volgende:
matt moran's rocky road
Is dat dat waanzinnig uitgebreide toetjesrecept uit 1 of andere Masterchef-reeks? :D
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')