abonnement Unibet Coolblue
pi_130530300
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 18:40 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
Dankje :). Had HET recept voor een gewone cake nog niet gevonden en vond vaak met zo'n pak nog het lekkerst. Deze is mijn favoriete "gewone" cake recept. Het glazuur en de amandelen geven het net een beetje extra en maken het helemaal af.
pi_130687375
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
Mijn versie



[ Bericht 29% gewijzigd door Cinderella_Man op 31-08-2013 22:50:50 ]
pi_130695154
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
pi_130695745
Ziet er idd heel goed uit! :D Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat... -O-
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_130696109
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 09:48 schreef LintuxCx het volgende:
Ziet er idd heel goed uit! :D Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat... -O-
Waar ging het fout?
pi_130696307
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 08:49 schreef Molleman het volgende:
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.

Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
pi_130696338
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.

Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is :) Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
pi_130696382
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:32 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is :) Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels.
pi_130696428
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:15 schreef Molleman het volgende:

[..]

Waar ging het fout?
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. ;( Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.

Ik denk dat dit boek me ook niet echt geholpen heeft. Klinkt leuk, er staan leuke dingen in, maar de recepten zijn heel chaotisch IMHO.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_130696487
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:39 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. ;( Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.

Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter.
pi_130698000
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_130699137
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227

:'( plaatje posten lukt dus weer eens niet
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_130699446
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 12:34 schreef Aiko_ het volgende:
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227

:'( plaatje posten lukt dus weer eens niet
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets.
  zondag 1 september 2013 @ 13:04:58 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130700085
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon
Wat was er mis met je kippenbouillon?
pi_130700158
Ik ga volgende week ook weer aan de kroketten. Meteen een batch maken voor in de vriezer ook.
Vorige keer was de vulling naar mijn zin te vloeibaar, dus dat gaan we dit keer beter doen.
Garnalenkroketten waag ik me niet aan: kan hier nauwelijks/niet noordzeegarnalen krijgen. Al zal ik nog eens hier in de binnenmarkt bij de visboeren gaan neuzen.
Ja doei.
pi_130700263
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat was er mis met je kippenbouillon?
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillon :)
  zondag 1 september 2013 @ 13:11:25 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130700329
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "

Niks gezegd! :X ;)

Maar geduld bij het opstijven helpt echt. Ik kan mijn salpicon meestal in reepjes of blokjes snijden en hoef dan alleen een beetje de hoeken/randen rond te duwen. Komt door de gelatine. En dan eenmaal gefrituurd zijn ze weer super runny/zacht en niet melig.

Wat er dan nog fout kan is slecht paneren. Dat ze gaan lekken of ontploffen.
pi_130700415
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "

Niks gezegd! :X ;)


o|O ;) ;)
pi_130700954
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?

(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. :+ )
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_130701928
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:29 schreef LintuxCx het volgende:
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?

(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. :+ )
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in.
Is misschien je olie wat te heet ?
  zondag 1 september 2013 @ 14:02:22 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130702235
Waar het om gaat is dat ze mooi bruin van buiten en warm van binnen zijn. Als dat ook in 2 minuten kan is het goed. Anders inderdaad je olie minder heet stoken.

Even mijn aantekeningen opgezocht:
Deep-fry for about 2-3 minutes at 180°C.
(or about 5 minutes when frozen)
  zondag 1 september 2013 @ 17:20:31 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130709996

Chicken Liver Pâté Sandwich

Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).

Op laten stijven in de koelkast.



Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.

Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.

Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)

Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 01-09-2013 19:13:09 ]
pi_130711146
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 17:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chicken Liver Pâté Sandwich

Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).

Op laten stijven in de koelkast.

[ link | afbeelding ]

Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.

Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.

Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)

Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden ben :9 Binnenkort als ik er ga wonen kan ik het gewoon altijd in de winkel kopen :D Zó veel lekkerder dan de meeste paté hier..
pi_130713230
En voila:



Dat ging echt een stuk beter. Heb het gisteravond gewoon niet lang genoeg af laten koelen. Vormen ging beter, het smaakte beter, en het frituurde beter. Nou kon ik de drie minuten inderdaad volmaken zonder dat het resultaat te donker werd. Bedankt voor het advies!

Nou van de overgebleven ragout nog wat diepvrieskroketten maken. :)
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 1 september 2013 @ 19:14:05 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130713989
Je kunt ze of alleen bloemen en invriezen = beter
Of al bloemen en paneren enzo = makkelijker
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')