Dankje . Had HET recept voor een gewone cake nog niet gevonden en vond vaak met zo'n pak nog het lekkerst. Deze is mijn favoriete "gewone" cake recept. Het glazuur en de amandelen geven het net een beetje extra en maken het helemaal af.quote:Op dinsdag 27 augustus 2013 18:40 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
Mijn versiequote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Waar ging het fout?quote:Op zondag 1 september 2013 09:48 schreef LintuxCx het volgende:
Ziet er idd heel goed uit! Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat...
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.quote:Op zondag 1 september 2013 08:49 schreef Molleman het volgende:
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.quote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.
Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels.quote:Op zondag 1 september 2013 10:32 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.quote:
Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter.quote:Op zondag 1 september 2013 10:39 schreef LintuxCx het volgende:
[..]
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets.quote:Op zondag 1 september 2013 12:34 schreef Aiko_ het volgende:
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227
plaatje posten lukt dus weer eens niet
Wat was er mis met je kippenbouillon?quote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillonquote:Op zondag 1 september 2013 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat was er mis met je kippenbouillon?
quote:Op zondag 1 september 2013 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "
Niks gezegd!
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in.quote:Op zondag 1 september 2013 13:29 schreef LintuxCx het volgende:
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?
(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. )
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden ben Binnenkort als ik er ga wonen kan ik het gewoon altijd in de winkel kopen Zó veel lekkerder dan de meeste paté hier..quote:Op zondag 1 september 2013 17:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chicken Liver Pâté Sandwich
Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).
Op laten stijven in de koelkast.
[ link | afbeelding ]
Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.
Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.
Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)
Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |