quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Omg yumquote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Hee Minilot, dank je. Nee vond het niet moeilijk om te maken. Bouillon van garnalendoppen is easy. Roux en de vulling van de kroket maken is ook makkelijk alleen moet je goed opletten dat je de vulling goed laat afkoelen. Anders is het namelijk lastig om de kroketjes te rollenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 12:32 schreef minilot het volgende:
Hela, alweer een nieuw topic!![]()
Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker.![]()
Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu..)
Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel
[ afbeelding ]
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.quote:Op maandag 19 augustus 2013 09:07 schreef Molleman het volgende:
En hier maar weer verder
Laat ik maar gelijk beginnen.
[ afbeelding ]
Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
Ook voor garnalenkroketjes dus ?quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
thx!!quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 20:53 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
Ziet er goed uitquote:Op maandag 19 augustus 2013 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.
[ afbeelding ]
En hier ook maar even het recept van opgeschreven.quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik onthouden. Wordt eens tijd dat ik een keer iets lekkers ga maken met tofuquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:23 schreef n0a het volgende:
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.
[ afbeelding ]
Yup. Daarom ging ik liever voor Edwin Katz' recept : http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 20:56 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ook voor garnalenkroketjes dus ?
Beetje zoals in onderstaande link. Alleen in plaats van Jalapenos heb ik het voor het bakken nog ingesmeerd met een soort van rode peper pasta.quote:
Godver, al jouw foto's zijn zo yummiequote:Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊quote:Op maandag 26 augustus 2013 13:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
Dankjequote:Op dinsdag 27 augustus 2013 18:40 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
Mijn versiequote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Waar ging het fout?quote:Op zondag 1 september 2013 09:48 schreef LintuxCx het volgende:
Ziet er idd heel goed uit!Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat...
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.quote:Op zondag 1 september 2013 08:49 schreef Molleman het volgende:
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk isquote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.
Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels.quote:Op zondag 1 september 2013 10:32 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk isGoed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol.quote:
Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter.quote:Op zondag 1 september 2013 10:39 schreef LintuxCx het volgende:
[..]
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol.Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets.quote:Op zondag 1 september 2013 12:34 schreef Aiko_ het volgende:
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227
plaatje posten lukt dus weer eens niet
Wat was er mis met je kippenbouillon?quote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillonquote:Op zondag 1 september 2013 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat was er mis met je kippenbouillon?
quote:Op zondag 1 september 2013 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "
Niks gezegd!![]()
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in.quote:Op zondag 1 september 2013 13:29 schreef LintuxCx het volgende:
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?
(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig.)
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden benquote:Op zondag 1 september 2013 17:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chicken Liver Pâté Sandwich
Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).
Op laten stijven in de koelkast.
[ link | afbeelding ]
Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.
Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.
Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)
Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |