abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130226856
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 14:









pi_130226877
En hier maar weer verder :)

Laat ik maar gelijk beginnen.


Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
pi_130233071
En nog een, gisteren gemaakt.


Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
pi_130234357
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  roze maandag 19 augustus 2013 @ 16:47:27 #5
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130241735
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
:9~ :9~
Your beauty never ever scared me.
pi_130241768
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
:9~
pi_130242440
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
Omg yum :9
pi_130242470
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
:9 :9 :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_130246548
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.

pi_130269846
Hela, alweer een nieuw topic! *O*

Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker. :)

Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu.. }:| )

Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel

Let me see you stripped down to the bone
pi_130270101
Hoe kom je erop _O_ geroosterde radijsjes ?

Vanmorgen kwam ik dit recept tegen en ik vond het wel iets voor hier en speciaal voor minilot.
http://www.tartetaartan.n(...)l-lavendeltaart.html

Ben benieuwd of het je wat lijkt om te maken?
pi_130272233
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 12:32 schreef minilot het volgende:
Hela, alweer een nieuw topic! *O*

Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker. :)

Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu.. }:| )

Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel

[ afbeelding ]
Hee Minilot, dank je. Nee vond het niet moeilijk om te maken. Bouillon van garnalendoppen is easy. Roux en de vulling van de kroket maken is ook makkelijk alleen moet je goed opletten dat je de vulling goed laat afkoelen. Anders is het namelijk lastig om de kroketjes te rollen :)

Vond het een behoorlijk makkelijk recept maar dat komt denk ik omdat het technieken zijn die ik allemaal al een keer gebruikt heb. Ze smaken overigens fantastisch, dus zeker een aanrader om een keer te bereiden. Vanavond maar eens receptje schrijven en op blog zetten als ik er aan toe kom.

Wat geweldig kleurrijk altijd, radijsjes :D
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 16:34:38 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130278663
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
pi_130287914
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 09:07 schreef Molleman het volgende:
En hier maar weer verder :)

Laat ik maar gelijk beginnen.

[ afbeelding ]
Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
pi_130288188
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
Ook voor garnalenkroketjes dus ?
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 20:53 schreef Molleman het volgende:

[..]

Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
thx!!
pi_130288214
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit ^O^
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_130295293
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
En hier ook maar even het recept van opgeschreven.

Klik
pi_130295363
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 19:23 schreef n0a het volgende:
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik onthouden. Wordt eens tijd dat ik een keer iets lekkers ga maken met tofu ;)
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 23:06:52 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130296343
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 20:56 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Ook voor garnalenkroketjes dus ?

Yup. Daarom ging ik liever voor Edwin Katz' recept : http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/

Ik sla veel recepten over met visbouillon of bisque in de basis. Ik geloof best / weet dat het smakelijk kan zijn, maar in de praktijk is het dat vaak niet. Te vissig. En dan is een lichte kippenbouillon een veiliger keuze.
pi_130458197
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.

pi_130469597
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
..zelfgemaakt rode peper flatbread
VERTEL! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_130470504
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 08:53 schreef minilot het volgende:

[..]

VERTEL! O+
Beetje zoals in onderstaande link. Alleen in plaats van Jalapenos heb ik het voor het bakken nog ingesmeerd met een soort van rode peper pasta.

Klik
pi_130472671
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.

[ afbeelding ]
Godver, al jouw foto's zijn zo yummie :9~
pi_130475410


Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
pi_130521638
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 13:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
pi_130530300
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 18:40 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
Dankje :). Had HET recept voor een gewone cake nog niet gevonden en vond vaak met zo'n pak nog het lekkerst. Deze is mijn favoriete "gewone" cake recept. Het glazuur en de amandelen geven het net een beetje extra en maken het helemaal af.
pi_130687375
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.

[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp

Recept
Mijn versie



[ Bericht 29% gewijzigd door Cinderella_Man op 31-08-2013 22:50:50 ]
pi_130695154
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
pi_130695745
Ziet er idd heel goed uit! :D Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat... -O-
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_130696109
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 09:48 schreef LintuxCx het volgende:
Ziet er idd heel goed uit! :D Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat... -O-
Waar ging het fout?
pi_130696307
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 08:49 schreef Molleman het volgende:
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.

Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
pi_130696338
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.

Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is :) Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
pi_130696382
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:32 schreef Molleman het volgende:

[..]

Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is :) Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels.
pi_130696428
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:15 schreef Molleman het volgende:

[..]

Waar ging het fout?
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. ;( Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.

Ik denk dat dit boek me ook niet echt geholpen heeft. Klinkt leuk, er staan leuke dingen in, maar de recepten zijn heel chaotisch IMHO.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_130696487
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:39 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. ;( Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.

Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter.
pi_130698000
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_130699137
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227

:'( plaatje posten lukt dus weer eens niet
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_130699446
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 12:34 schreef Aiko_ het volgende:
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227

:'( plaatje posten lukt dus weer eens niet
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets.
  zondag 1 september 2013 @ 13:04:58 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130700085
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon
Wat was er mis met je kippenbouillon?
pi_130700158
Ik ga volgende week ook weer aan de kroketten. Meteen een batch maken voor in de vriezer ook.
Vorige keer was de vulling naar mijn zin te vloeibaar, dus dat gaan we dit keer beter doen.
Garnalenkroketten waag ik me niet aan: kan hier nauwelijks/niet noordzeegarnalen krijgen. Al zal ik nog eens hier in de binnenmarkt bij de visboeren gaan neuzen.
Ja doei.
pi_130700263
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat was er mis met je kippenbouillon?
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillon :)
  zondag 1 september 2013 @ 13:11:25 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130700329
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "

Niks gezegd! :X ;)

Maar geduld bij het opstijven helpt echt. Ik kan mijn salpicon meestal in reepjes of blokjes snijden en hoef dan alleen een beetje de hoeken/randen rond te duwen. Komt door de gelatine. En dan eenmaal gefrituurd zijn ze weer super runny/zacht en niet melig.

Wat er dan nog fout kan is slecht paneren. Dat ze gaan lekken of ontploffen.
pi_130700415
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "

Niks gezegd! :X ;)


o|O ;) ;)
pi_130700954
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?

(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. :+ )
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_130701928
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 13:29 schreef LintuxCx het volgende:
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?

(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. :+ )
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in.
Is misschien je olie wat te heet ?
  zondag 1 september 2013 @ 14:02:22 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130702235
Waar het om gaat is dat ze mooi bruin van buiten en warm van binnen zijn. Als dat ook in 2 minuten kan is het goed. Anders inderdaad je olie minder heet stoken.

Even mijn aantekeningen opgezocht:
Deep-fry for about 2-3 minutes at 180°C.
(or about 5 minutes when frozen)
  zondag 1 september 2013 @ 17:20:31 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130709996

Chicken Liver Pâté Sandwich

Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).

Op laten stijven in de koelkast.



Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.

Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.

Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)

Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 01-09-2013 19:13:09 ]
pi_130711146
quote:
0s.gif Op zondag 1 september 2013 17:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chicken Liver Pâté Sandwich

Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).

Op laten stijven in de koelkast.

[ link | afbeelding ]

Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.

Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.

Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)

Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden ben :9 Binnenkort als ik er ga wonen kan ik het gewoon altijd in de winkel kopen :D Zó veel lekkerder dan de meeste paté hier..
pi_130713230
En voila:



Dat ging echt een stuk beter. Heb het gisteravond gewoon niet lang genoeg af laten koelen. Vormen ging beter, het smaakte beter, en het frituurde beter. Nou kon ik de drie minuten inderdaad volmaken zonder dat het resultaat te donker werd. Bedankt voor het advies!

Nou van de overgebleven ragout nog wat diepvrieskroketten maken. :)
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 1 september 2013 @ 19:14:05 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130713989
Je kunt ze of alleen bloemen en invriezen = beter
Of al bloemen en paneren enzo = makkelijker
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')