quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Omg yumquote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Hee Minilot, dank je. Nee vond het niet moeilijk om te maken. Bouillon van garnalendoppen is easy. Roux en de vulling van de kroket maken is ook makkelijk alleen moet je goed opletten dat je de vulling goed laat afkoelen. Anders is het namelijk lastig om de kroketjes te rollenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 12:32 schreef minilot het volgende:
Hela, alweer een nieuw topic!![]()
Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker.![]()
Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu..)
Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel
[ afbeelding ]
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.quote:Op maandag 19 augustus 2013 09:07 schreef Molleman het volgende:
En hier maar weer verder
Laat ik maar gelijk beginnen.
[ afbeelding ]
Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
Ook voor garnalenkroketjes dus ?quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
thx!!quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 20:53 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
Ziet er goed uitquote:Op maandag 19 augustus 2013 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.
[ afbeelding ]
En hier ook maar even het recept van opgeschreven.quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik onthouden. Wordt eens tijd dat ik een keer iets lekkers ga maken met tofuquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:23 schreef n0a het volgende:
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.
[ afbeelding ]
Yup. Daarom ging ik liever voor Edwin Katz' recept : http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 20:56 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ook voor garnalenkroketjes dus ?
Beetje zoals in onderstaande link. Alleen in plaats van Jalapenos heb ik het voor het bakken nog ingesmeerd met een soort van rode peper pasta.quote:
Godver, al jouw foto's zijn zo yummiequote:Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊quote:Op maandag 26 augustus 2013 13:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
Dankjequote:Op dinsdag 27 augustus 2013 18:40 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
Mijn versiequote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Waar ging het fout?quote:Op zondag 1 september 2013 09:48 schreef LintuxCx het volgende:
Ziet er idd heel goed uit!Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat...
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.quote:Op zondag 1 september 2013 08:49 schreef Molleman het volgende:
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk isquote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.
Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels.quote:Op zondag 1 september 2013 10:32 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk isGoed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol.quote:
Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter.quote:Op zondag 1 september 2013 10:39 schreef LintuxCx het volgende:
[..]
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol.Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets.quote:Op zondag 1 september 2013 12:34 schreef Aiko_ het volgende:
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227
plaatje posten lukt dus weer eens niet
Wat was er mis met je kippenbouillon?quote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillonquote:Op zondag 1 september 2013 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat was er mis met je kippenbouillon?
quote:Op zondag 1 september 2013 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "
Niks gezegd!![]()
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in.quote:Op zondag 1 september 2013 13:29 schreef LintuxCx het volgende:
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?
(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig.)
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden benquote:Op zondag 1 september 2013 17:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chicken Liver Pâté Sandwich
Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).
Op laten stijven in de koelkast.
[ link | afbeelding ]
Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.
Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.
Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)
Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.
ziet er goed uitquote:Op zondag 1 september 2013 18:53 schreef LintuxCx het volgende:
En voila:
[ afbeelding ]
Dat ging echt een stuk beter. Heb het gisteravond gewoon niet lang genoeg af laten koelen. Vormen ging beter, het smaakte beter, en het frituurde beter. Nou kon ik de drie minuten inderdaad volmaken zonder dat het resultaat te donker werd. Bedankt voor het advies!
Nou van de overgebleven ragout nog wat diepvrieskroketten maken.
Dank je!quote:
Op zich ziet het er lief uit, maar lavendel is één van de weinige smaken/geuren waar ik echt niet van hou.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 12:39 schreef AnneX het volgende:
Hoe kom je eropgeroosterde radijsjes ?
Vanmorgen kwam ik dit recept tegen en ik vond het wel iets voor hier en speciaal voor minilot.
http://www.tartetaartan.n(...)l-lavendeltaart.html
Ben benieuwd of het je wat lijkt om te maken?
Oee! Die gaat in de lijst met een-keertje-maken-indien-kwarteleitjes-in-de-koelkast!quote:Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel watMaar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.
[ afbeelding ]
Tnx, ja klopt. Soms is het wel grappig om een foto in te sturen maar ze houden vooral van theedoekje/kruidentakje/losse ingrediënten eromheen foto´s volgens mijquote:Op woensdag 4 september 2013 09:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Oee! Die gaat in de lijst met een-keertje-maken-indien-kwarteleitjes-in-de-koelkast!![]()
(Jaja, kan ook met gewone eieren, maar vind ik leuker met kwartel)
En gefeliciteerd met je Foodgawker-vermelding. De vierde al zo te zien.
Nu wel ja. Die 'tafel vol rommel'-trend kan over een half jaar gerust weer omgeslagen zijn in strakblauwe achtergronden ofzo.quote:Op woensdag 4 september 2013 09:39 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Tnx, ja klopt. Soms is het wel grappig om een foto in te sturen maar ze houden vooral van theedoekje/kruidentakje/losse ingrediënten eromheen foto´s volgens mij
Das waar, we zien het vanzelf verschijnen he? Maar goed, daaraan meedoen vind ik dus maar niet, t gaat om t eten toch?quote:Op woensdag 4 september 2013 09:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Nu wel ja. Die 'tafel vol rommel'-trend kan over een half jaar gerust weer omgeslagen zijn in strakblauwe achtergronden ofzo.
Dat is ook wel een heel toffe foto, DEquote:Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel watMaar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.
[ afbeelding ]
Tnx!quote:Op woensdag 4 september 2013 09:51 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dat is ook wel een heel toffe foto, DE
mooi brood!quote:Op dinsdag 3 september 2013 20:48 schreef minilot het volgende:
Oeee, eend!
Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret!)
Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere!![]()
[ afbeelding ]
Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten:
[ afbeelding ]
-> Recept!
Cool die pots de crème! Bij de jumbo zie ik wel eens maple syrup staan voor 5,99 euro per halve liter, maar die is nog vrij dun ook. Waar haal jij je maple syrup vandaan?quote:Op dinsdag 3 september 2013 20:48 schreef minilot het volgende:
Oeee, eend!
Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret!)
Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere!![]()
[ afbeelding ]
Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten:
[ afbeelding ]
-> Recept!
Maple syrup ís vrij dun, dus dat kan kloppen. Ik haal de mijne overal vandaan: Albert Heijn, biologische supermarkt, reformkraam op de markt, etcetera. Ik ben nog nooit dikke ahornsiroop tegengekomen.quote:Op woensdag 4 september 2013 11:41 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Cool die pots de crème! Bij de jumbo zie ik wel eens maple syrup staan voor 5,99 euro per halve liter, maar die is nog vrij dun ook. Waar haal jij je maple syrup vandaan?
Thanks! Laatst maakten we Kate Bracks' pear, maple and macadamia upside-down cake, we vonden de maple syrup bovenop wat te vloeibaar. Kwestie wellicht van langer inkoken. Is maple syrup altijd zo prijzig?quote:Op woensdag 4 september 2013 12:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Maple syrup ís vrij dun, dus dat kan kloppen. Ik haal de mijne overal vandaan: Albert Heijn, biologische supermarkt, reformkraam op de markt, etcetera. Ik ben nog nooit dikke ahornsiroop tegengekomen.
Als je 'm smeerbaar dik wilt krijgen (dus dat het niet meteen door je boterham heendruipt) kun je maple syrup ook verwarmen en kloppen:
Instructie op Oh-She-Glows
[ afbeelding ]
Yep, helaas! Goede kwaliteit is zelfs nog wel meer dan zes euro per halve liter.quote:
Oh, die heb ik ook gemaakt in mijn Hawaïaanse week! Was supersimpel en lekkerquote:Op donderdag 5 september 2013 12:03 schreef minilot het volgende:
Meer kookpret: haupia, Hawaïaanse kokospudding, zojuist aangesneden:
[ afbeelding ]
Omschrijving en link naar het recept staat in het baktopic, maar ik vond de foto wel knus, dus gooi ik 'm bij deze ook even hier neer.
Inderdaad!quote:Op donderdag 5 september 2013 14:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, die heb ik ook gemaakt in mijn Hawaïaanse week! Was supersimpel en lekker
Ha, dat is me nogal een recept ja! Tof dat je het gemaakt hebt.quote:Op vrijdag 6 september 2013 18:18 schreef NutKees het volgende:
Ik ben niet zo'n held met decoratie en fotografie, maar ben toch rete trots op mijn spagbol (tagbol) ala Heston Blumenthal:
Ik moest zelf even wennen en was niet direct enthousiast. Maar heb net weer een bord op en het recept is toch wel aanzienlijk beter dan mijn gewoonlijke recept (wat overigens ook een halve dag werk is). Nog iemand laten proeven en die is laaiend enthousiast. Ik zal het zeker nog een keer maken, maar dan met wat consessies hier en daar om tijd te besparen.quote:Op zaterdag 7 september 2013 12:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, dat is me nogal een recept ja! Tof dat je het gemaakt hebt.Beduidend veel lekkerder dan reguliere spagbol?
dat zegt ie ookquote:Op zaterdag 7 september 2013 14:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Tis eigenlijk tagbol wat je hebt gemaaktMaar ik krijg er trek van! I
een goede pasta bolognese!
Zie het nu ja haha, stom!quote:Op zaterdag 7 september 2013 16:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat zegt ie ook
Ziet er idd goed uit! En ik hou niet eens echt van pasta
Ik woon zelf niet in Rotterdam hè? Met de auto is het maar twintig minuutjes, maar mijn lief heeft alleen geen tijd/zin om heen en weer te rijden en ik geef 'm geen ongelijk.quote:Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Jawel hoor, Wah Nam Hong is open. En die verkopen kwarteleitjes. Iets van 2,95 per doosje.
euhhhquote:Op zondag 8 september 2013 15:48 schreef RobinOok het volgende:
En dit is wat ik vanmiddag maakte:
[ link | afbeelding ]
Zuurzak
Dat was smullen, dat zie je zo.
quote:Op zondag 8 september 2013 09:03 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Aardappelsalade
Krieltjes, uitgebakken spekjes, gerookte zalm, rucola, rode ui, kwarteleitjes (uit de koelkast, in 't kokende water, precies 2:30 minuten, dan in koud water plonzen), zwart zout. Dressing van het uitgebakken spekvet, Limburgse mosterd, beetje knoflook (dacht ik), citroensap, rijstazijn, peper, zout en misschien ook wat honing. Weet het niet meer precies.
Tomaten besloot ik ernaast te serveren en niet er ook nog door te doen. Was goeie beslissing, denk ik. Ik vond 'm goed zo.
Whaaquote:Op zondag 8 september 2013 20:06 schreef emmyemmy het volgende:
Ik weet niet of mijn amateuristische telefoonfoto hier ook mag?
[ afbeelding ]
Ik heb iig voor de 2e keer amerikaanse pannekoekjes gemaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |