Oefenen! Gewoon beginnen met iets makkelijks (gewone cakejes bijvoorbeeld) en het dan steeds 'moeilijker' maken.quote:Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:
[..]
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart
Nja okquote:Op donderdag 5 september 2013 01:06 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat is niet eerlijk, die heeft ook een goed voorbeeld hè
Klopt hoor. Voorbereiden is het halve werk. En niet bang zijn voor/je laten ontmoedigen door mislukkingen of dat het niet helemaal is zoals je wilt, finetunen komt later.quote:Op donderdag 5 september 2013 10:09 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Nja okMaar ik bedoel het is gewoon te leren. Kwestie van oefenen en beetje voorbereiden. Lees het hele recept eerst door, zet je spullen klaar en ga dan beginnen. En niet ondertussen candycrushen of instagrammen ofzo
volgens mij moet een gewone cake nog wel lukken, dat is gewoon een recept volgen. Het spelen met een recept kan niet iedereen denk ikquote:Op donderdag 5 september 2013 10:33 schreef djkoelkast het volgende:
Je moet er wel gevoel voor hebben, er zijn mensen die het gewoon ècht niet kunnen.
Er zijn mensen die er gewoon echt geen gevoel voor hebben. Een cake is nog vrij ingewikkeld trouwens, er kan een hoop mis gaan. Ik zou beginnen met iets van een zandtaart deeg. Appeltaart is vrij straight forward. Of koekjes.quote:Op donderdag 5 september 2013 10:53 schreef kvd het volgende:
[..]
volgens mij moet een gewone cake nog wel lukken, dat is gewoon een recept volgen. Het spelen met een recept kan niet iedereen denk ik
wow die zien er jammmm uit!!!!quote:Op donderdag 5 september 2013 16:25 schreef djkoelkast het volgende:
Muffins gemaakt volgens dit recept van mij
Voor de mensen die toen niet geloofden dat dit de enige echte muffins zouden worden met kop er op en zonder bloemklonten:
[ afbeelding ]
Ik heb deze gemaakt met 120g tarebloem (405), 60g speltbloem (1050) en 20g volkorenspelt.
Als zoetmaker 80g ongeraffineerde rietsuiker en 20g kaneelhoning
Anders doe je er een paar op en haal je ze als je het wil eten eraf.quote:Op donderdag 5 september 2013 19:13 schreef casper019 het volgende:
[..]
wow die zien er jammmm uit!!!!
ik wil eind deze week gevulde speculaas maken, echter hou ik niet van amandelen erop (dus de truc van worden de amandelen goud dan is de speculaas gaar werkt niet voor mij)
is er een andere manier om te zien na het bakken hoe het gaar is??
Dat klinkt ook serieus veel lekkerder dan kaas in een cake. Ik blijf het een raar iets vinden cheesecake.quote:Op vrijdag 6 september 2013 16:27 schreef EnemyRock het volgende:
Inderdaad, geweekte cashewnoten, kokosolie, hopen dat ie goed gaat smaken!
Kaneelhoning op pannenkoeken is goddelijk, vooral de ietwat gestolde versie, je hebt ze vloeibaar en 'creme', de cremeversie vind ik persoonlijk het lekkerste.quote:Op vrijdag 6 september 2013 13:40 schreef Noek het volgende:
Ik heb ook ooit een raw "cheesecake" gemaakt van cashewnoten. Vond het erg lekker!![]()
Maar euh, kaneelhoning. Ik wil, ik wil het nu!
*edit oeps, in het originele recept stond ahoornsiroop, omdat ik er redelijk veel van nodig had, dat spul best prijzig is en ik eigenlijk nog wat over wou hebben voor een pecan pie binnenkort heb ik een deel vervangen door honing (de vulling) waardoor deze dus NIET VEGANISTISCH is, oeps! Had ik toch maar misschien wel ahoornsiroop moeten gebruiken dan!quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:25 schreef EnemyRock het volgende:
EN HIJ IS KLAAR!
Fantastische taart geworden, morgen ga ik 'm aansnijden dus ik hoop dat de smaak ook piekfijn zou zijn.
Een minpuntje voor nu, de saus/topping stolde te snel op de koude taart waardoor ik deze niet over het gehele vlak heb kunnen uitsmeren helaas. Achja!
[ afbeelding ]
Maar waar, djkoekkast? Waar haal ik dit godengoedje?quote:Op vrijdag 6 september 2013 16:50 schreef djkoelkast het volgende:
Kaneelhoning op pannenkoeken is goddelijk, vooral de ietwat gestolde versie, je hebt ze vloeibaar en 'creme', de cremeversie vind ik persoonlijk het lekkerste.
Nou, koek, ik heb het uit Duitsland, maar je kunt het ook zelf maken, gewoon een schep kaneel door een goede pot cremehoning, je zult in het laatste geval alleen af en toe moeten roeren denk ik.quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:50 schreef Noek het volgende:
[..]
Maar waar, djkoekkast? Waar haal ik dit godengoedje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |