abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 4 september 2013 @ 07:46:46 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130802972
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 07:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Yo Piet, ik denk dat je met je fraaie Flammkuchen wellicht op meer respons kunt rekenen in het vermaarde pizza-topic. O+

Ik heb overigens zelf een paar keer flammkuchen gemaakt, maar dan steeds in zo'n Bestron-oventje (met ingebouwde steen) dat vierhonderd graden wordt - ik dacht namelijk te weten dat flammkuchen altijd op een zeer hoge temperatuur gebakken moeten worden, niet langer dan zo'n anderhalve minuut.

Ik stel me zo voor dat je in een gewone oven een wat ander resultaat krijgt, minder krokant en geblakerd.

(Of zijn er soms regionale verschillen? Als ik de Duitse Wiki erbij pak zie ik een baktijd van 12-15 minuten staan, op de Engelse en Franse Wiki de mij bekende 1-2 minuten)
Het is geen Pizza. Een vla is ook geen pizza
Ik kijk trouwens hierbij niet naar baktijden, maar in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130802988
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is geen Pizza. Een vla is ook geen pizza
Ik kijk trouwens hierbij niet naar baktijden, maar in de oven.
Ik weet ook wel dat het geen pizza is, maar hier in het baktopic lijkt men zich vooral te richten op zoetigheden, en flammkuchen hebben wat dat betreft natuurlijk meer weg van pizza's dan van chocoladetaarten. Het was maar een tip hoor. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_130804538
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  † In Memoriam † woensdag 4 september 2013 @ 09:41:49 #254
91830 MaximusTG
pi_130804569
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 september 2013 22:32 schreef madeliefff het volgende:

[..]

lekker:) ben benieuwd naar de binnenkant
Binnenkant:



quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ipv uien en spek kan je er ook dun gesneden appel op leggen
Ja, lekker is dat he, Flammkuchen. Had er laatst een op met zuurkool erop.
  woensdag 4 september 2013 @ 10:28:02 #255
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_130805823
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

[ afbeelding ]
Wat mooi! Hoe heb je die bloem gemaakt, gedroogd in de oven?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_130805852
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 10:28 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Wat mooi! Hoe heb je die bloem gemaakt, gedroogd in de oven?
Ja inderdaad! Maar dan wel in een cupcake-bakblik zodat de randjes wat omhoog komen te staan.
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_130806342
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

[ afbeelding ]
wat tof, die bloem van ananas O+
♥ scars make us who we are ♥
pi_130807074
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

[ afbeelding ]
Dat ziet en klinkt super lekker :9~

Ik wilde om een receptje vragen maar ik kan niet meer mixen alles is afgevoerd. |:(
mama van 3 kids!
  † In Memoriam † woensdag 4 september 2013 @ 11:28:31 #259
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130807505
@ casper019
[/quote]weet jij toevallig of de oude druk van het boek hetzelfde is als de nieuwe??[quote]

Die is natuurlijk niet hetzelfde mijn boek is de 14e druk en die van Bol.com de link die ik gaf is de 38e druk, maar het zijn wel dezelfde schrijvers, dat boek blijft nagenoeg hetzelfde maar zal aangevuld zijn met nieuwere gerechten enzo, maar feit is dat het een supergoed basiskookboek is...de rest komt aan op je eigen creativiteit.

De 14e druk kan je niet meer nieuw kopen nu..wel op een boekenmarkt of boekenbeurs of tweedehands boekenwinkeltje als je geluk hebt en het kan vinden.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_130807930
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:12 schreef Popples het volgende:

[..]

Dat ziet en klinkt super lekker :9~

Ik wilde om een receptje vragen maar ik kan niet meer mixen alles is afgevoerd. |:(
Dank je en vervelend dat je zelf niet kan mixen nu! Wil je dan alsnog het recept voor op de lange termijn? ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_130808545
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:42 schreef _Liek het volgende:

[..]

Dank je en vervelend dat je zelf niet kan mixen nu! Wil je dan alsnog het recept voor op de lange termijn? ;)
Doe maar. straks voor de feestdagen is dit wel heel lekker :9

Krijg toch een nieuwe vergoed want een mixer met asbest hoef ik niet ;)
Zo is al mijn mix en bakvormen en vanillestokjesverzameling enz verloren gegaan. dus hopelijk kan ik snel weer aan de slag :9
mama van 3 kids!
pi_130808776
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 12:01 schreef Popples het volgende:

[..]

Doe maar. straks voor de feestdagen is dit wel heel lekker :9

Krijg toch een nieuwe vergoed want een mixer met asbest hoef ik niet ;)
Zo is al mijn mix en bakvormen en vanillestokjesverzameling enz verloren gegaan. dus hopelijk kan ik snel weer aan de slag :9
Haha snap ik! Wel zonde..

Ik heb dit recept gebruikt voor de cupcakes: http://bakverhalen.wordpr(...)experiment/#more-719

Dit is het recept voor de kokosmousse:
Ingrediënten: 400 ml kokosmelk, 250 ml room, 120 gram suiker en 4 blaadjes gelatine.
Week de gelatine. Verwarm de kokosmelk samen met de suiker en de geweekte gelatine tot het dikker begint te worden. Laat de mousse afkoelen, klop alvast de room en schep deze erdoor. Mousse niet helemaal af laten koelen (dit heb ik met wat overbleef wel gedaan en daarna gebruikt als dessert) Ook gaf deze hoeveelheid wel veel te veel mousse, een derde hiervan was genoeg geweest voor 12 cupcakes.

En hier vind je (na de eerste foto) hoe ik de ananas bloem heb gemaakt: http://bakverhalen.wordpr(...)euw-bij-bakverhalen/
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  woensdag 4 september 2013 @ 12:21:17 #263
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_130809080
ik maak een chocoladetaart met botercreme, nu heb ik een vraagje over de botercreme. als ik de taart ermee besmeer is het dan beter om het pas bij het serveren ermee te besmeren of kan het gewoon een paar uur in de kolekast?? aangezien de botercreme in de koeling hard word..

overigens vraag ik me af of het niet makkelijker is om een mascarponecreme te gebruiken om een taart mee te besmeren? ik heb t idee dat dat wat stugger zal zijn?

[ Bericht 5% gewijzigd door madeliefff op 04-09-2013 12:34:13 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_130809685
Heeft er iemand een recept voor Soezen? O+ Wil ze voor het eerst zelf gaan maken en dan vullen..
  Moderator woensdag 4 september 2013 @ 12:49:24 #265
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130809846
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 12:43 schreef Cyntiaa het volgende:
Heeft er iemand een recept voor Soezen? O+ Wil ze voor het eerst zelf gaan maken en dan vullen..
75g boter
mespuntje zout
85g gezeefde bloem
150ml water
3 eieren (M)

Oven voorverwarmen op 210 graden C

Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren (met een houten lepel bijvoorbeeld) tot er een deegbal ontstaat. Pan van het vuur halen en het deeg in een kom doen.
Met de mixer 1 voor 1 de eieren er door mixen, elke keer pas een volgend ei toevoegen als het vorige helemaal is opgelost.
Als alle eieren er in zitten 5 minuten (!) blijven mixen tot je een mooi glanzend deeg hebt.

Dit deeg met sputzak of 2 eetlepels op een bakblik met daarop bakpapier scheppen/spuiten.
Hou zeker 7cm (grote soezen) of 3cm (kleine soesjes) ruimte tussen de soezen want ze gaan gigantisch rijzen in de oven.

Grote soezen: 35 min
Kleine soesjes: 25 min

Ze zijn goed als ze licht bros zijn en de barstjes licht gekleurd.
Oven tussentijds niet open doen.

Helemaal laten afkoelen en dan vullen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130809868
_O_ Ik ga het vrijdag meteen proberen!
  woensdag 4 september 2013 @ 12:53:36 #267
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_130809941
er komen hele lekkere koekjes voorbij :9
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_130826268
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 18:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Klinkt alsof je de grill hebt aangezet.
Ik ben er bang voor ja. Volgende keer beter, ik ben nog steeds blij met mijn echte echte oven i.p.v. die combimagnetron.

Liek, mooie cupcake en leuk met die bloem!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130828263
Misschien een rare vraag maar waar koop ik een regenboogtaart?
  woensdag 4 september 2013 @ 21:46:48 #270
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130828470
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:43 schreef koekii het volgende:
Misschien een rare vraag maar waar koop ik een regenboogtaart?
Niet :D Of bij een thuisbakker die tijd over heeft. Het is namelijk onmeunig veel werk :D
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_130828784
quote:
2s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Niet :D Of bij een thuisbakker die tijd over heeft. Het is namelijk onmeunig veel werk :D
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
pi_130828919
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:

[..]

Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
Dan leer je bakken *O*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 4 september 2013 @ 22:03:56 #273
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130829407
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:

[..]

Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  roze woensdag 4 september 2013 @ 23:31:07 #274
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130833928
quote:
2s.gif Op woensdag 4 september 2013 22:03 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel :)
Nou ik niet :')!
Your beauty never ever scared me.
pi_130836699
quote:
2s.gif Op woensdag 4 september 2013 22:03 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel :)
Dat is niet eerlijk, die heeft ook een goed voorbeeld hè ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')