abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130743953
Maar die drie spookjes zijn toch allemaal precies hetzelfde? Beetje raar dat je daar dan drie stuks van moet kopen. 8)7
A balanced diet is a cookie in each hand
  † In Memoriam † maandag 2 september 2013 @ 16:18:44 #202
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130744666
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 15:57 schreef Taartje het volgende:
Maar die drie spookjes zijn toch allemaal precies hetzelfde? Beetje raar dat je daar dan drie stuks van moet kopen. 8)7
dat is nou exact de reden dat ik ze niet gekocht heb :D
ik vond het belachelijk om 16,95 neer te leggen voor 4 (best wel kleine) plastic vormpjes, waarvan er ook nog een keer 3 hetzelfde zijn 8)7
pi_130747049
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met Cashews O+ Hup de oven in.

pi_130748463
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 17:30 schreef -Strawberry- het volgende:
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met Cashews O+ Hup de oven in.

Die zien er veganistisch uit. Klopt dat? :)

Ik bakte net in elk geval zelf iets plantaardigs.. Het is september en het is bewolkt, dus ik vind gewoon dat het alvast herfst is. :7
Ik maakte muffins met kruidnagel, gember en nootmuskaat, en nadat ze uit de oven kwamen rolde ik de muffins door suiker & kaneel. :9



Standaard muffinrecept gebruikt, maar dan met kokosolie in plaats van boter en amandelmelk in plaats van gewone melk. Ging uitstekend!
Let me see you stripped down to the bone
pi_130749349
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 17:30 schreef -Strawberry- het volgende:
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met Cashews O+ Hup de oven in.

[ afbeelding ]
Woooooh! Cashew en Kokos! :D
Wat een combo!
pi_130750606
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Die zien er veganistisch uit. Klopt dat? :)
Volgens mij zijn ze dat ja. :Y Het zijn een soort ontbijt koekjes. Als granenrepen, maar dan ik koekvorm.
pi_130750802
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Die zien er veganistisch uit. Klopt dat? :)

Ik bakte net in elk geval zelf iets plantaardigs.. Het is september en het is bewolkt, dus ik vind gewoon dat het alvast herfst is. :7
Ik maakte muffins met kruidnagel, gember en nootmuskaat, en nadat ze uit de oven kwamen rolde ik de muffins door suiker & kaneel. :9

[ afbeelding ]

Standaard muffinrecept gebruikt, maar dan met kokosolie in plaats van boter en amandelmelk in plaats van gewone melk. Ging uitstekend!
Ziet er goed uit. :9
pi_130751184
ik zit nu appeltaart te bakken, en de taart zat er 45min in.. haal ik er even uit komt er een hele laag vocht uit...
Komt dat door de appelst vocht??
en wat kan je dan het beste doen? is het dan slim om de taart even 20 sec uit de oven te halen en schuin wat vocht eruit te laten lopen?
  Moderator maandag 2 september 2013 @ 19:44:40 #209
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130752057
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:28 schreef casper019 het volgende:
ik zit nu appeltaart te bakken, en de taart zat er 45min in.. haal ik er even uit komt er een hele laag vocht uit...
Komt dat door de appelst vocht??
en wat kan je dan het beste doen? is het dan slim om de taart even 20 sec uit de oven te halen en schuin wat vocht eruit te laten lopen?
Appeltaart moet je minstens een uur bakken, misschien wel 70 minuten.
Je moet ook eigenlijk eerst de appels schillen en snijden, kaneel en suiker er op en dan in de koelkast. Dan loopt er al heel veel vocht uit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 2 september 2013 @ 19:48:39 #210
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130752248
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130752548
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:44 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Appeltaart moet je minstens een uur bakken, misschien wel 70 minuten.
Je moet ook eigenlijk eerst de appels schillen en snijden, kaneel en suiker er op en dan in de koelkast. Dan loopt er al heel veel vocht uit.
maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
pi_130753034
Dankje Lady.

Hij zag er goed uit, alleen de zijkanten waren perfect, in het midden was hij veel te zacht. Ligt dat dan aan een slechte oven?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130753156
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:03 schreef Tinuviel het volgende:
Dankje Lady.

Hij zag er goed uit, alleen de zijkanten waren perfect, in het midden was hij veel te zacht. Ligt dat dan aan een slechte oven?
Gefeliciteerd!
pi_130754188
Minilot: die zien er heerlijk uit!

Ik ben aan t brainstormen voor de vierde verjaardag van mn dochter komend weekend. De kindertaart wordt een cake, in de vorm van een vier. Voor de grote mensen weet ik t nog niet. En er moeten ook nog hapjes komen.
  Moderator maandag 2 september 2013 @ 20:25:18 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130754300
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:55 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
Kun je doen, maar hij moet er sowieso nog bijna een half uur in, dus ik snap niet dat je al aan het kijken bent?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130755487
ok ik heb t vocht een beetje afgegoten en nog een tijd erin gelaten.
en volgens mij is hij goed gelukt!! wat vinden jullie?

pi_130755579
Zo kunnen we natuurlijk niet beoordelen of er een soggy bottom is O-)

(maar ziet er prachtig uit! :9 en ik hou wel van een klein beetje niet gaar deeg :@ )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_130755855
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:47 schreef Isabeau het volgende:
Zo kunnen we natuurlijk niet beoordelen of er een soggy bottom is O-)

(maar ziet er prachtig uit! :9 en ik hou wel van een klein beetje niet gaar deeg :@ )
haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
pi_130756467
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
De onderkant, dat is altijd het spannende. Die kunnen we niet beoordelen ;)
pi_130774548
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:55 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
Je kan de volgende keer anders beter een heel klein beetje paneermeel (naturel uiteraard) over de bodem van je appeltaart strooien voor je de appels erop legt. Dit zuigt het vocht ook op en zorgt voor een minder zompige bodem :)
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 13:14:37 #221
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130775029
Als je je appels snijdt voor je je deeg maakt hoef je geen paneermeel te gebruiken, dat hoort gewoon niet thuis in een appeltaart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 13:47:25 #222
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130775830
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mag ik het recept? daar ben ik al zo lang naar op zoek :o
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 13:55:33 #223
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776068
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 13:47 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

mag ik het recept? daar ben ik al zo lang naar op zoek :o
Ik heb geen exacte hoeveelheden gemeten omdat het de 1e keer was en ik wilde wat proberen.

Ik heb het volgende gedaan: zilvervliesrijst (snelkook, maar ongekookt) met havermout in de keukenmachine, daarna een hele wortel er door raspen (grove rasp) inclusief het loof van die ene wortel. Dan boekweitmeel er door, 1 heel ei inclusief schaal, een dessertlepel honing, 1 theelepel kaneel en dat was al voldoende plakkerig om een deeg van te maken.
Als het niet genoeg is dan wat water erbij.

De basis van het recept heb ik uit een hondenkoekjesbakboekje uit Engeland, maar ik maak het toch altijd wat anders. Ik mijd tarwe, suiker en zout en in bovenstaande heb ik ook geen vet gebruikt.

25 minuten gebakken op 200 graden

Hond is er gek op :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:01:26 #224
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776225
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb geen exacte hoeveelheden gemeten omdat het de 1e keer was en ik wilde wat proberen.

Ik heb het volgende gedaan: zilvervliesrijst (snelkook, maar ongekookt) met havermout in de keukenmachine, daarna een hele wortel er door raspen (grove rasp) inclusief het loof van die ene wortel. Dan boekweitmeel er door, 1 heel ei inclusief schaal, een dessertlepel honing, 1 theelepel kaneel en dat was al voldoende plakkerig om een deeg van te maken.
Als het niet genoeg is dan wat water erbij.

De basis van het recept heb ik uit een hondenkoekjesbakboekje uit Engeland, maar ik maak het toch altijd wat anders. Ik mijd tarwe, suiker en zout en in bovenstaande heb ik ook geen vet gebruikt.

25 minuten gebakken op 200 graden

Hond is er gek op :D
wat leuk! ik ga het binnenkort proberen. die hele wortel, is dat een winterwortel of een uit een bos peen?
bij deleukstetaartenshop hebben ze een uitstekerset met een hond en een bot en daar zit ook een recept bij.

mijn stempelkoekjes vallen erg in de smaak, ik heb nog nooit zo vaak visite gehad :D
nu heb ik nog een verzoekje van mijn zoon liggen of ik weer eens oreschki wil bakken (koekjes gevuld met dulce de leche ) vanavond maar eens deeg maken dan kan ik er morgen aan beginnen.
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:04:42 #225
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776328
hahaha moet je dit zien :D http://www.hetgrotehondenkoekboek.nl/home_roze.html
ik wist echt niet dat het bestond. ik googlede alleen maar even op kaneel en hond :o
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:05:18 #226
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776347
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat leuk! ik ga het binnenkort proberen. die hele wortel, is dat een winterwortel of een uit een bos peen?
bij deleukstetaartenshop hebben ze een uitstekerset met een hond en een bot en daar zit ook een recept bij.

mijn stempelkoekjes vallen erg in de smaak, ik heb nog nooit zo vaak visite gehad :D
nu heb ik nog een verzoekje van mijn zoon liggen of ik weer eens oreschki wil bakken (koekjes gevuld met dulce de leche ) vanavond maar eens deeg maken dan kan ik er morgen aan beginnen.
Ik heb een bospeenwortel gebruikt.
Havermout gok ik op een half kopje
rijst had ik niet zo veel meer, ik schat 2 eetlepels (maatscheppen)
en boekweitmeel zal een kwart kopje geweest zijn ongeveer

Het moet gewoon uit te rollen zijn, het is wel wat plakkerig maar bleef niet op het aanrecht vast zitten hier.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:06:51 #227
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776386
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:04 schreef lady-wrb het volgende:
hahaha moet je dit zien :D http://www.hetgrotehondenkoekboek.nl/home_roze.html
ik wist echt niet dat het bestond. ik googlede alleen maar even op kaneel en hond :o
Ik heb deze:



daar zitten ook 3 vormpjes bij :D

Kaneel/honing kwam uit het boekje bijvoorbeeld.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:08:58 #228
91830 MaximusTG
pi_130776446
Heb de chocoladetaart met frambozen van koken met karin gemaakt;



Hij was mooi luchtig geworden, zal vanavond ook foto van binnenkant maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:09:06 #229
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776449
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:37:21 #230
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130777175
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:09 schreef lady-wrb het volgende:
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
Kattenkoekjes nee, geen idee :P
Bij honden opletten dat veel honden niet tegen tarwe kunnen. Er zijn er ook met een gluten-allergie, dus rogge is misschien ook niet altijd geschikt. Havermout, rijst, tapioca, mais en boekweit, gierst, quinoa zijn erg geschikt.
Zout is uit den boze voor honden en suiker zou ik ook niet gebruiken. Honing alleen in echt kleine hoeveelheden.
Kruiden/specerijen die je kunt gebruiken: kaneel, mint, peterselie, nootmuskaat, gember, vanille, cayennepeper
Verder: appels (niet de pitten), pompoen, wortel, zonnebloempitten (ongezouten), broccoli, ongezouten pinda's, banaan, vis (delen), rund/gevogelte (geen varkensvlees), eieren (inclusief schaal), citrusvruchten, gekookte aardappels (ongezouten)
Geen bessen doen, er zijn bessen waar ze niet tegen kunnen. Geen rijsmiddelen gebruiken, het zal een hond niet boeien of het koekje luchtig is of niet.
Als je vet nodig hebt: schapenvet, olijfolie, saffloerolie, zalmolie zijn allemaal prima geschikt.

Volgens mij kom je hier een aardig eind mee.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 3 september 2013 @ 14:42:44 #231
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130777303
Zo, even een flinke bakpauze gehad met de vakantie en het warme weer, toch al weer een hoop leuke recepten tegen gekomen en hopelijk snel weer aan de slag, moet nu toch wel wat meer moeite doen om mijzelf te motiveren heb ik gemerkt.

*edit

Volgend baksel, dadeltaart?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_130779028
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:09 schreef lady-wrb het volgende:
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
een kat is een carnivoor dus gedroogd vlees is een ideaal snoepje.
pi_130779115
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef casper019 het volgende:

haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
Was het deeg gaar? En hoe smaakte de appeltaart? :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_130782205
Mijn cakejes zijn verbrand. Mijn dit-kan-nooit-verkeerd-gaanrecept -O- . Watskeburt?!

Heb direct de oven uitgezet maar begin nu te twijfelen of ik hem wel op de goede stand had gezet. Ik had de cakejes er eerst uitgehaald, oven uit, toch nog even gecontroleerd want nieuwe oven en besloten dat ze er nog héél even in moesten, oven weer aangezet (want hij was toch nog warm, net een halve minuut uit) en de cakejes er nog een minuut of vijf in. En toen waren ze zwart :'(

Vooral heel sneu voor de man want die eet ze normaal gesproken allemaal op :Y) .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 18:49:35 #235
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130784673
@ Casper019
quote:
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??

ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol...
Ga maar uit van ca 1,5 gr.

Ik raad je overigens dit kookboek aan daarin staan maattabellen toepassingen/smaak van kruidn etc. etc. is zeer compleet en toen ik op school zat ja ik had elke week meerdere malen kookles en theorie was dit kookboek verplicht en 19,95 euro is niet duur voor dat boek ik heb het al sinds 1983, alleen een oudere druk maar dat boek is gewoon echt een basisboek om technieken te leren kooktijden etc etc, echt een aanrader dus.

Succes.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 18:51:22 #236
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130784722
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 18:59:41 #237
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130785031
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 17:30 schreef RunForrestRun het volgende:
Mijn cakejes zijn verbrand. Mijn dit-kan-nooit-verkeerd-gaanrecept -O- . Watskeburt?!

Heb direct de oven uitgezet maar begin nu te twijfelen of ik hem wel op de goede stand had gezet. Ik had de cakejes er eerst uitgehaald, oven uit, toch nog even gecontroleerd want nieuwe oven en besloten dat ze er nog héél even in moesten, oven weer aangezet (want hij was toch nog warm, net een halve minuut uit) en de cakejes er nog een minuut of vijf in. En toen waren ze zwart :'(

Vooral heel sneu voor de man want die eet ze normaal gesproken allemaal op :Y) .
Klinkt alsof je de grill hebt aangezet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130785316
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 15:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Was het deeg gaar? En hoe smaakte de appeltaart? :9
Ik zou hem niet beter gemaakt kunenn hebben!!

De bovenkant en zijkant was lekker krokant, en de bodem was niet krokant maar een tikkie zacht (hoort dat nou ook of?? - Maar eigenijk vind ik dat ook het lekkerste! - en ik kon zo een punt snijden en hem optillen en dan was de bodem stevig genoeg om geen vorm te verliezen/inzakken)
en de vulling ook heerlijk, met wat extra rozijnen en kaneel vind ik lekker
top gelukt :)

(t enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe ''hoort'' de bodem van een appeltaart te zijn (dus stel in de winkel) krokant? of juist tikkie zacht?)
pi_130785341
quote:
thx ik ga er eens naar opzoek!!!
pi_130786131
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 19:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx ik ga er eens naar opzoek!!!
Op marktplaats staan er ook een paar.
  dinsdag 3 september 2013 @ 20:52:37 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130790128
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 september 2013 @ 20:54:31 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130790216
Ipv uien en spek kan je er ook dun gesneden appel op leggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 20:55:06 #243
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130790254
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 19:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik zou hem niet beter gemaakt kunenn hebben!!

De bovenkant en zijkant was lekker krokant, en de bodem was niet krokant maar een tikkie zacht (hoort dat nou ook of?? - Maar eigenijk vind ik dat ook het lekkerste! - en ik kon zo een punt snijden en hem optillen en dan was de bodem stevig genoeg om geen vorm te verliezen/inzakken)
en de vulling ook heerlijk, met wat extra rozijnen en kaneel vind ik lekker
top gelukt :)

(t enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe ''hoort'' de bodem van een appeltaart te zijn (dus stel in de winkel) krokant? of juist tikkie zacht?)
Tikkie zacht/vochtig is prima, zolang het maar gaar is. Alles hard is ook niet lekker.
Dus: bodem: iets zacht, rand en bovenkant krokant.

Wat ook super lekker is: een rondje amandelspijs op de bodem voor de appels er in gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130793247
quote:
weet jij toevallig of de oude druk van het boek hetzelfde is als de nieuwe??
pi_130795940
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
is dat serieus ja? Of ben je asn t trollen. wat voor ingrediėnten dan?
pi_130796001
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:08 schreef MaximusTG het volgende:
Heb de chocoladetaart met frambozen van koken met karin gemaakt;

[ link | afbeelding ]

Hij was mooi luchtig geworden, zal vanavond ook foto van binnenkant maken.
lekker:) ben benieuwd naar de binnenkant

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2013 22:32:31 ]
  Licht Ontvlambaar dinsdag 3 september 2013 @ 22:46:10 #247
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_130796969
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

[ afbeelding ]
Vorig jaar in Nancy van genoten, variant met gerookte zalm. Binnenkort eens maken hier thuis :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 23:18:29 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130798709
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 september 2013 22:31 schreef madeliefff het volgende:

[..]

is dat serieus ja? Of ben je asn t trollen. wat voor ingrediėnten dan?
Serieus, zie: CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #10
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130799302
quote:
k vind t leuk!
pi_130802855
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

[ afbeelding ]
Yo Piet, ik denk dat je met je fraaie Flammkuchen wellicht op meer respons kunt rekenen in het vermaarde pizza-topic. O+

Ik heb overigens zelf een paar keer flammkuchen gemaakt, maar dan steeds in zo'n Bestron-oventje (met ingebouwde steen) dat vierhonderd graden wordt - ik dacht namelijk te weten dat flammkuchen altijd op een zeer hoge temperatuur gebakken moeten worden, niet langer dan zo'n anderhalve minuut.

Ik stel me zo voor dat je in een gewone oven een wat ander resultaat krijgt, minder krokant en geblakerd.

(Of zijn er soms regionale verschillen? Als ik de Duitse Wiki erbij pak zie ik een baktijd van 12-15 minuten staan, op de Engelse en Franse Wiki de mij bekende 1-2 minuten)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')