abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:05:18 #226
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776347
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat leuk! ik ga het binnenkort proberen. die hele wortel, is dat een winterwortel of een uit een bos peen?
bij deleukstetaartenshop hebben ze een uitstekerset met een hond en een bot en daar zit ook een recept bij.

mijn stempelkoekjes vallen erg in de smaak, ik heb nog nooit zo vaak visite gehad :D
nu heb ik nog een verzoekje van mijn zoon liggen of ik weer eens oreschki wil bakken (koekjes gevuld met dulce de leche ) vanavond maar eens deeg maken dan kan ik er morgen aan beginnen.
Ik heb een bospeenwortel gebruikt.
Havermout gok ik op een half kopje
rijst had ik niet zo veel meer, ik schat 2 eetlepels (maatscheppen)
en boekweitmeel zal een kwart kopje geweest zijn ongeveer

Het moet gewoon uit te rollen zijn, het is wel wat plakkerig maar bleef niet op het aanrecht vast zitten hier.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:06:51 #227
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776386
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:04 schreef lady-wrb het volgende:
hahaha moet je dit zien :D http://www.hetgrotehondenkoekboek.nl/home_roze.html
ik wist echt niet dat het bestond. ik googlede alleen maar even op kaneel en hond :o
Ik heb deze:



daar zitten ook 3 vormpjes bij :D

Kaneel/honing kwam uit het boekje bijvoorbeeld.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:08:58 #228
91830 MaximusTG
pi_130776446
Heb de chocoladetaart met frambozen van koken met karin gemaakt;



Hij was mooi luchtig geworden, zal vanavond ook foto van binnenkant maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:09:06 #229
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776449
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:37:21 #230
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130777175
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:09 schreef lady-wrb het volgende:
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
Kattenkoekjes nee, geen idee :P
Bij honden opletten dat veel honden niet tegen tarwe kunnen. Er zijn er ook met een gluten-allergie, dus rogge is misschien ook niet altijd geschikt. Havermout, rijst, tapioca, mais en boekweit, gierst, quinoa zijn erg geschikt.
Zout is uit den boze voor honden en suiker zou ik ook niet gebruiken. Honing alleen in echt kleine hoeveelheden.
Kruiden/specerijen die je kunt gebruiken: kaneel, mint, peterselie, nootmuskaat, gember, vanille, cayennepeper
Verder: appels (niet de pitten), pompoen, wortel, zonnebloempitten (ongezouten), broccoli, ongezouten pinda's, banaan, vis (delen), rund/gevogelte (geen varkensvlees), eieren (inclusief schaal), citrusvruchten, gekookte aardappels (ongezouten)
Geen bessen doen, er zijn bessen waar ze niet tegen kunnen. Geen rijsmiddelen gebruiken, het zal een hond niet boeien of het koekje luchtig is of niet.
Als je vet nodig hebt: schapenvet, olijfolie, saffloerolie, zalmolie zijn allemaal prima geschikt.

Volgens mij kom je hier een aardig eind mee.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 3 september 2013 @ 14:42:44 #231
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130777303
Zo, even een flinke bakpauze gehad met de vakantie en het warme weer, toch al weer een hoop leuke recepten tegen gekomen en hopelijk snel weer aan de slag, moet nu toch wel wat meer moeite doen om mijzelf te motiveren heb ik gemerkt.

*edit

Volgend baksel, dadeltaart?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_130779028
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:09 schreef lady-wrb het volgende:
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
een kat is een carnivoor dus gedroogd vlees is een ideaal snoepje.
pi_130779115
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef casper019 het volgende:

haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
Was het deeg gaar? En hoe smaakte de appeltaart? :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_130782205
Mijn cakejes zijn verbrand. Mijn dit-kan-nooit-verkeerd-gaanrecept -O- . Watskeburt?!

Heb direct de oven uitgezet maar begin nu te twijfelen of ik hem wel op de goede stand had gezet. Ik had de cakejes er eerst uitgehaald, oven uit, toch nog even gecontroleerd want nieuwe oven en besloten dat ze er nog héél even in moesten, oven weer aangezet (want hij was toch nog warm, net een halve minuut uit) en de cakejes er nog een minuut of vijf in. En toen waren ze zwart :'(

Vooral heel sneu voor de man want die eet ze normaal gesproken allemaal op :Y) .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 18:49:35 #235
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130784673
@ Casper019
quote:
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??

ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol...
Ga maar uit van ca 1,5 gr.

Ik raad je overigens dit kookboek aan daarin staan maattabellen toepassingen/smaak van kruidn etc. etc. is zeer compleet en toen ik op school zat ja ik had elke week meerdere malen kookles en theorie was dit kookboek verplicht en 19,95 euro is niet duur voor dat boek ik heb het al sinds 1983, alleen een oudere druk maar dat boek is gewoon echt een basisboek om technieken te leren kooktijden etc etc, echt een aanrader dus.

Succes.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 18:51:22 #236
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130784722
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 18:59:41 #237
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130785031
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 17:30 schreef RunForrestRun het volgende:
Mijn cakejes zijn verbrand. Mijn dit-kan-nooit-verkeerd-gaanrecept -O- . Watskeburt?!

Heb direct de oven uitgezet maar begin nu te twijfelen of ik hem wel op de goede stand had gezet. Ik had de cakejes er eerst uitgehaald, oven uit, toch nog even gecontroleerd want nieuwe oven en besloten dat ze er nog héél even in moesten, oven weer aangezet (want hij was toch nog warm, net een halve minuut uit) en de cakejes er nog een minuut of vijf in. En toen waren ze zwart :'(

Vooral heel sneu voor de man want die eet ze normaal gesproken allemaal op :Y) .
Klinkt alsof je de grill hebt aangezet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130785316
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 15:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Was het deeg gaar? En hoe smaakte de appeltaart? :9
Ik zou hem niet beter gemaakt kunenn hebben!!

De bovenkant en zijkant was lekker krokant, en de bodem was niet krokant maar een tikkie zacht (hoort dat nou ook of?? - Maar eigenijk vind ik dat ook het lekkerste! - en ik kon zo een punt snijden en hem optillen en dan was de bodem stevig genoeg om geen vorm te verliezen/inzakken)
en de vulling ook heerlijk, met wat extra rozijnen en kaneel vind ik lekker
top gelukt :)

(t enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe ''hoort'' de bodem van een appeltaart te zijn (dus stel in de winkel) krokant? of juist tikkie zacht?)
pi_130785341
quote:
thx ik ga er eens naar opzoek!!!
pi_130786131
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 19:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx ik ga er eens naar opzoek!!!
Op marktplaats staan er ook een paar.
  dinsdag 3 september 2013 @ 20:52:37 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130790128
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 september 2013 @ 20:54:31 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130790216
Ipv uien en spek kan je er ook dun gesneden appel op leggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 20:55:06 #243
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130790254
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 19:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik zou hem niet beter gemaakt kunenn hebben!!

De bovenkant en zijkant was lekker krokant, en de bodem was niet krokant maar een tikkie zacht (hoort dat nou ook of?? - Maar eigenijk vind ik dat ook het lekkerste! - en ik kon zo een punt snijden en hem optillen en dan was de bodem stevig genoeg om geen vorm te verliezen/inzakken)
en de vulling ook heerlijk, met wat extra rozijnen en kaneel vind ik lekker
top gelukt :)

(t enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe ''hoort'' de bodem van een appeltaart te zijn (dus stel in de winkel) krokant? of juist tikkie zacht?)
Tikkie zacht/vochtig is prima, zolang het maar gaar is. Alles hard is ook niet lekker.
Dus: bodem: iets zacht, rand en bovenkant krokant.

Wat ook super lekker is: een rondje amandelspijs op de bodem voor de appels er in gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130793247
quote:
weet jij toevallig of de oude druk van het boek hetzelfde is als de nieuwe??
  dinsdag 3 september 2013 @ 22:31:26 #245
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_130795940
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
is dat serieus ja? Of ben je asn t trollen. wat voor ingrediënten dan?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  dinsdag 3 september 2013 @ 22:32:10 #246
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_130796001
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:08 schreef MaximusTG het volgende:
Heb de chocoladetaart met frambozen van koken met karin gemaakt;

[ link | afbeelding ]

Hij was mooi luchtig geworden, zal vanavond ook foto van binnenkant maken.
lekker:) ben benieuwd naar de binnenkant
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Licht Ontvlambaar dinsdag 3 september 2013 @ 22:46:10 #247
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_130796969
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

[ afbeelding ]
Vorig jaar in Nancy van genoten, variant met gerookte zalm. Binnenkort eens maken hier thuis :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 23:18:29 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130798709
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 september 2013 22:31 schreef madeliefff het volgende:

[..]

is dat serieus ja? Of ben je asn t trollen. wat voor ingrediënten dan?
Serieus, zie: CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #10
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 3 september 2013 @ 23:30:10 #249
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_130799302
quote:
k vind t leuk!
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_130802855
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

[ afbeelding ]
Yo Piet, ik denk dat je met je fraaie Flammkuchen wellicht op meer respons kunt rekenen in het vermaarde pizza-topic. O+

Ik heb overigens zelf een paar keer flammkuchen gemaakt, maar dan steeds in zo'n Bestron-oventje (met ingebouwde steen) dat vierhonderd graden wordt - ik dacht namelijk te weten dat flammkuchen altijd op een zeer hoge temperatuur gebakken moeten worden, niet langer dan zo'n anderhalve minuut.

Ik stel me zo voor dat je in een gewone oven een wat ander resultaat krijgt, minder krokant en geblakerd.

(Of zijn er soms regionale verschillen? Als ik de Duitse Wiki erbij pak zie ik een baktijd van 12-15 minuten staan, op de Engelse en Franse Wiki de mij bekende 1-2 minuten)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')