Het is geen Pizza. Een vla is ook geen pizzaquote:Op woensdag 4 september 2013 07:29 schreef minilot het volgende:
[..]
Yo Piet, ik denk dat je met je fraaie Flammkuchen wellicht op meer respons kunt rekenen in het vermaarde pizza-topic.![]()
Ik heb overigens zelf een paar keer flammkuchen gemaakt, maar dan steeds in zo'n Bestron-oventje (met ingebouwde steen) dat vierhonderd graden wordt - ik dacht namelijk te weten dat flammkuchen altijd op een zeer hoge temperatuur gebakken moeten worden, niet langer dan zo'n anderhalve minuut.
Ik stel me zo voor dat je in een gewone oven een wat ander resultaat krijgt, minder krokant en geblakerd.
(Of zijn er soms regionale verschillen? Als ik de Duitse Wiki erbij pak zie ik een baktijd van 12-15 minuten staan, op de Engelse en Franse Wiki de mij bekende 1-2 minuten)
Ik weet ook wel dat het geen pizza is, maar hier in het baktopic lijkt men zich vooral te richten op zoetigheden, en flammkuchen hebben wat dat betreft natuurlijk meer weg van pizza's dan van chocoladetaarten. Het was maar een tip hoor.quote:Op woensdag 4 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is geen Pizza. Een vla is ook geen pizza
Ik kijk trouwens hierbij niet naar baktijden, maar in de oven.
Binnenkant:quote:Op dinsdag 3 september 2013 22:32 schreef madeliefff het volgende:
[..]
lekker:) ben benieuwd naar de binnenkant
Ja, lekker is dat he, Flammkuchen. Had er laatst een op met zuurkool erop.quote:Op dinsdag 3 september 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ipv uien en spek kan je er ook dun gesneden appel op leggen
Wat mooi! Hoe heb je die bloem gemaakt, gedroogd in de oven?quote:Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas
[ afbeelding ]
Ja inderdaad! Maar dan wel in een cupcake-bakblik zodat de randjes wat omhoog komen te staan.quote:Op woensdag 4 september 2013 10:28 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Wat mooi! Hoe heb je die bloem gemaakt, gedroogd in de oven?
wat tof, die bloem van ananasquote:Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas
[ afbeelding ]
Dat ziet en klinkt super lekkerquote:Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas
[ afbeelding ]
Dank je en vervelend dat je zelf niet kan mixen nu! Wil je dan alsnog het recept voor op de lange termijn?quote:Op woensdag 4 september 2013 11:12 schreef Popples het volgende:
[..]
Dat ziet en klinkt super lekker![]()
Ik wilde om een receptje vragen maar ik kan niet meer mixen alles is afgevoerd.
Doe maar. straks voor de feestdagen is dit wel heel lekkerquote:Op woensdag 4 september 2013 11:42 schreef _Liek het volgende:
[..]
Dank je en vervelend dat je zelf niet kan mixen nu! Wil je dan alsnog het recept voor op de lange termijn?
Haha snap ik! Wel zonde..quote:Op woensdag 4 september 2013 12:01 schreef Popples het volgende:
[..]
Doe maar. straks voor de feestdagen is dit wel heel lekker![]()
Krijg toch een nieuwe vergoed want een mixer met asbest hoef ik niet![]()
Zo is al mijn mix en bakvormen en vanillestokjesverzameling enz verloren gegaan. dus hopelijk kan ik snel weer aan de slag
75g boterquote:Op woensdag 4 september 2013 12:43 schreef Cyntiaa het volgende:
Heeft er iemand een recept voor Soezen?Wil ze voor het eerst zelf gaan maken en dan vullen..
Ik ben er bang voor ja. Volgende keer beter, ik ben nog steeds blij met mijn echte echte oven i.p.v. die combimagnetron.quote:Op dinsdag 3 september 2013 18:59 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Klinkt alsof je de grill hebt aangezet.
Nietquote:Op woensdag 4 september 2013 21:43 schreef koekii het volgende:
Misschien een rare vraag maar waar koop ik een regenboogtaart?
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaartquote:Op woensdag 4 september 2013 21:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
NietOf bij een thuisbakker die tijd over heeft. Het is namelijk onmeunig veel werk
Dan leer je bakkenquote:Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:
[..]
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart
Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook welquote:Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:
[..]
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart
Nou ik nietquote:Op woensdag 4 september 2013 22:03 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel
Dat is niet eerlijk, die heeft ook een goed voorbeeld hèquote:Op woensdag 4 september 2013 22:03 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel
Oefenen! Gewoon beginnen met iets makkelijks (gewone cakejes bijvoorbeeld) en het dan steeds 'moeilijker' maken.quote:Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:
[..]
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart
Nja okquote:Op donderdag 5 september 2013 01:06 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat is niet eerlijk, die heeft ook een goed voorbeeld hè
Klopt hoor. Voorbereiden is het halve werk. En niet bang zijn voor/je laten ontmoedigen door mislukkingen of dat het niet helemaal is zoals je wilt, finetunen komt later.quote:Op donderdag 5 september 2013 10:09 schreef De_Taartjesfee het volgende:
[..]
Nja okMaar ik bedoel het is gewoon te leren. Kwestie van oefenen en beetje voorbereiden. Lees het hele recept eerst door, zet je spullen klaar en ga dan beginnen. En niet ondertussen candycrushen of instagrammen ofzo
volgens mij moet een gewone cake nog wel lukken, dat is gewoon een recept volgen. Het spelen met een recept kan niet iedereen denk ikquote:Op donderdag 5 september 2013 10:33 schreef djkoelkast het volgende:
Je moet er wel gevoel voor hebben, er zijn mensen die het gewoon ècht niet kunnen.
Er zijn mensen die er gewoon echt geen gevoel voor hebben. Een cake is nog vrij ingewikkeld trouwens, er kan een hoop mis gaan. Ik zou beginnen met iets van een zandtaart deeg. Appeltaart is vrij straight forward. Of koekjes.quote:Op donderdag 5 september 2013 10:53 schreef kvd het volgende:
[..]
volgens mij moet een gewone cake nog wel lukken, dat is gewoon een recept volgen. Het spelen met een recept kan niet iedereen denk ik
wow die zien er jammmm uit!!!!quote:Op donderdag 5 september 2013 16:25 schreef djkoelkast het volgende:
Muffins gemaakt volgens dit recept van mij
Voor de mensen die toen niet geloofden dat dit de enige echte muffins zouden worden met kop er op en zonder bloemklonten:
[ afbeelding ]
Ik heb deze gemaakt met 120g tarebloem (405), 60g speltbloem (1050) en 20g volkorenspelt.
Als zoetmaker 80g ongeraffineerde rietsuiker en 20g kaneelhoning
Anders doe je er een paar op en haal je ze als je het wil eten eraf.quote:Op donderdag 5 september 2013 19:13 schreef casper019 het volgende:
[..]
wow die zien er jammmm uit!!!!
ik wil eind deze week gevulde speculaas maken, echter hou ik niet van amandelen erop (dus de truc van worden de amandelen goud dan is de speculaas gaar werkt niet voor mij)
is er een andere manier om te zien na het bakken hoe het gaar is??
Dat klinkt ook serieus veel lekkerder dan kaas in een cake. Ik blijf het een raar iets vinden cheesecake.quote:Op vrijdag 6 september 2013 16:27 schreef EnemyRock het volgende:
Inderdaad, geweekte cashewnoten, kokosolie, hopen dat ie goed gaat smaken!
Kaneelhoning op pannenkoeken is goddelijk, vooral de ietwat gestolde versie, je hebt ze vloeibaar en 'creme', de cremeversie vind ik persoonlijk het lekkerste.quote:Op vrijdag 6 september 2013 13:40 schreef Noek het volgende:
Ik heb ook ooit een raw "cheesecake" gemaakt van cashewnoten. Vond het erg lekker!![]()
Maar euh, kaneelhoning. Ik wil, ik wil het nu!
*edit oeps, in het originele recept stond ahoornsiroop, omdat ik er redelijk veel van nodig had, dat spul best prijzig is en ik eigenlijk nog wat over wou hebben voor een pecan pie binnenkort heb ik een deel vervangen door honing (de vulling) waardoor deze dus NIET VEGANISTISCH is, oeps! Had ik toch maar misschien wel ahoornsiroop moeten gebruiken dan!quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:25 schreef EnemyRock het volgende:
EN HIJ IS KLAAR!
Fantastische taart geworden, morgen ga ik 'm aansnijden dus ik hoop dat de smaak ook piekfijn zou zijn.
Een minpuntje voor nu, de saus/topping stolde te snel op de koude taart waardoor ik deze niet over het gehele vlak heb kunnen uitsmeren helaas. Achja!
[ afbeelding ]
Maar waar, djkoekkast? Waar haal ik dit godengoedje?quote:Op vrijdag 6 september 2013 16:50 schreef djkoelkast het volgende:
Kaneelhoning op pannenkoeken is goddelijk, vooral de ietwat gestolde versie, je hebt ze vloeibaar en 'creme', de cremeversie vind ik persoonlijk het lekkerste.
Nou, koek, ik heb het uit Duitsland, maar je kunt het ook zelf maken, gewoon een schep kaneel door een goede pot cremehoning, je zult in het laatste geval alleen af en toe moeten roeren denk ik.quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:50 schreef Noek het volgende:
[..]
Maar waar, djkoekkast? Waar haal ik dit godengoedje?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |