abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130743953
Maar die drie spookjes zijn toch allemaal precies hetzelfde? Beetje raar dat je daar dan drie stuks van moet kopen. 8)7
A balanced diet is a cookie in each hand
  † In Memoriam † maandag 2 september 2013 @ 16:18:44 #202
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130744666
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 15:57 schreef Taartje het volgende:
Maar die drie spookjes zijn toch allemaal precies hetzelfde? Beetje raar dat je daar dan drie stuks van moet kopen. 8)7
dat is nou exact de reden dat ik ze niet gekocht heb :D
ik vond het belachelijk om 16,95 neer te leggen voor 4 (best wel kleine) plastic vormpjes, waarvan er ook nog een keer 3 hetzelfde zijn 8)7
pi_130747049
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met Cashews O+ Hup de oven in.

pi_130748463
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 17:30 schreef -Strawberry- het volgende:
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met Cashews O+ Hup de oven in.

Die zien er veganistisch uit. Klopt dat? :)

Ik bakte net in elk geval zelf iets plantaardigs.. Het is september en het is bewolkt, dus ik vind gewoon dat het alvast herfst is. :7
Ik maakte muffins met kruidnagel, gember en nootmuskaat, en nadat ze uit de oven kwamen rolde ik de muffins door suiker & kaneel. :9



Standaard muffinrecept gebruikt, maar dan met kokosolie in plaats van boter en amandelmelk in plaats van gewone melk. Ging uitstekend!
Let me see you stripped down to the bone
pi_130749349
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 17:30 schreef -Strawberry- het volgende:
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met Cashews O+ Hup de oven in.

[ afbeelding ]
Woooooh! Cashew en Kokos! :D
Wat een combo!
pi_130750606
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Die zien er veganistisch uit. Klopt dat? :)
Volgens mij zijn ze dat ja. :Y Het zijn een soort ontbijt koekjes. Als granenrepen, maar dan ik koekvorm.
pi_130750802
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Die zien er veganistisch uit. Klopt dat? :)

Ik bakte net in elk geval zelf iets plantaardigs.. Het is september en het is bewolkt, dus ik vind gewoon dat het alvast herfst is. :7
Ik maakte muffins met kruidnagel, gember en nootmuskaat, en nadat ze uit de oven kwamen rolde ik de muffins door suiker & kaneel. :9

[ afbeelding ]

Standaard muffinrecept gebruikt, maar dan met kokosolie in plaats van boter en amandelmelk in plaats van gewone melk. Ging uitstekend!
Ziet er goed uit. :9
pi_130751184
ik zit nu appeltaart te bakken, en de taart zat er 45min in.. haal ik er even uit komt er een hele laag vocht uit...
Komt dat door de appelst vocht??
en wat kan je dan het beste doen? is het dan slim om de taart even 20 sec uit de oven te halen en schuin wat vocht eruit te laten lopen?
  Moderator maandag 2 september 2013 @ 19:44:40 #209
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130752057
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:28 schreef casper019 het volgende:
ik zit nu appeltaart te bakken, en de taart zat er 45min in.. haal ik er even uit komt er een hele laag vocht uit...
Komt dat door de appelst vocht??
en wat kan je dan het beste doen? is het dan slim om de taart even 20 sec uit de oven te halen en schuin wat vocht eruit te laten lopen?
Appeltaart moet je minstens een uur bakken, misschien wel 70 minuten.
Je moet ook eigenlijk eerst de appels schillen en snijden, kaneel en suiker er op en dan in de koelkast. Dan loopt er al heel veel vocht uit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 2 september 2013 @ 19:48:39 #210
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130752248
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:



SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130752548
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:44 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Appeltaart moet je minstens een uur bakken, misschien wel 70 minuten.
Je moet ook eigenlijk eerst de appels schillen en snijden, kaneel en suiker er op en dan in de koelkast. Dan loopt er al heel veel vocht uit.
maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
pi_130753034
Dankje Lady.

Hij zag er goed uit, alleen de zijkanten waren perfect, in het midden was hij veel te zacht. Ligt dat dan aan een slechte oven?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130753156
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:03 schreef Tinuviel het volgende:
Dankje Lady.

Hij zag er goed uit, alleen de zijkanten waren perfect, in het midden was hij veel te zacht. Ligt dat dan aan een slechte oven?
Gefeliciteerd!
pi_130754188
Minilot: die zien er heerlijk uit!

Ik ben aan t brainstormen voor de vierde verjaardag van mn dochter komend weekend. De kindertaart wordt een cake, in de vorm van een vier. Voor de grote mensen weet ik t nog niet. En er moeten ook nog hapjes komen.
  Moderator maandag 2 september 2013 @ 20:25:18 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130754300
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:55 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
Kun je doen, maar hij moet er sowieso nog bijna een half uur in, dus ik snap niet dat je al aan het kijken bent?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130755487
ok ik heb t vocht een beetje afgegoten en nog een tijd erin gelaten.
en volgens mij is hij goed gelukt!! wat vinden jullie?

pi_130755579
Zo kunnen we natuurlijk niet beoordelen of er een soggy bottom is O-)

(maar ziet er prachtig uit! :9 en ik hou wel van een klein beetje niet gaar deeg :@ )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_130755855
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:47 schreef Isabeau het volgende:
Zo kunnen we natuurlijk niet beoordelen of er een soggy bottom is O-)

(maar ziet er prachtig uit! :9 en ik hou wel van een klein beetje niet gaar deeg :@ )
haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
pi_130756467
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
De onderkant, dat is altijd het spannende. Die kunnen we niet beoordelen ;)
pi_130774548
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:55 schreef casper019 het volgende:

[..]

maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
Je kan de volgende keer anders beter een heel klein beetje paneermeel (naturel uiteraard) over de bodem van je appeltaart strooien voor je de appels erop legt. Dit zuigt het vocht ook op en zorgt voor een minder zompige bodem :)
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 13:14:37 #221
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130775029
Als je je appels snijdt voor je je deeg maakt hoef je geen paneermeel te gebruiken, dat hoort gewoon niet thuis in een appeltaart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 13:47:25 #222
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130775830
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
mag ik het recept? daar ben ik al zo lang naar op zoek :o
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 13:55:33 #223
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776068
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 13:47 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

mag ik het recept? daar ben ik al zo lang naar op zoek :o
Ik heb geen exacte hoeveelheden gemeten omdat het de 1e keer was en ik wilde wat proberen.

Ik heb het volgende gedaan: zilvervliesrijst (snelkook, maar ongekookt) met havermout in de keukenmachine, daarna een hele wortel er door raspen (grove rasp) inclusief het loof van die ene wortel. Dan boekweitmeel er door, 1 heel ei inclusief schaal, een dessertlepel honing, 1 theelepel kaneel en dat was al voldoende plakkerig om een deeg van te maken.
Als het niet genoeg is dan wat water erbij.

De basis van het recept heb ik uit een hondenkoekjesbakboekje uit Engeland, maar ik maak het toch altijd wat anders. Ik mijd tarwe, suiker en zout en in bovenstaande heb ik ook geen vet gebruikt.

25 minuten gebakken op 200 graden

Hond is er gek op :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:01:26 #224
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776225
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb geen exacte hoeveelheden gemeten omdat het de 1e keer was en ik wilde wat proberen.

Ik heb het volgende gedaan: zilvervliesrijst (snelkook, maar ongekookt) met havermout in de keukenmachine, daarna een hele wortel er door raspen (grove rasp) inclusief het loof van die ene wortel. Dan boekweitmeel er door, 1 heel ei inclusief schaal, een dessertlepel honing, 1 theelepel kaneel en dat was al voldoende plakkerig om een deeg van te maken.
Als het niet genoeg is dan wat water erbij.

De basis van het recept heb ik uit een hondenkoekjesbakboekje uit Engeland, maar ik maak het toch altijd wat anders. Ik mijd tarwe, suiker en zout en in bovenstaande heb ik ook geen vet gebruikt.

25 minuten gebakken op 200 graden

Hond is er gek op :D
wat leuk! ik ga het binnenkort proberen. die hele wortel, is dat een winterwortel of een uit een bos peen?
bij deleukstetaartenshop hebben ze een uitstekerset met een hond en een bot en daar zit ook een recept bij.

mijn stempelkoekjes vallen erg in de smaak, ik heb nog nooit zo vaak visite gehad :D
nu heb ik nog een verzoekje van mijn zoon liggen of ik weer eens oreschki wil bakken (koekjes gevuld met dulce de leche ) vanavond maar eens deeg maken dan kan ik er morgen aan beginnen.
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:04:42 #225
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776328
hahaha moet je dit zien :D http://www.hetgrotehondenkoekboek.nl/home_roze.html
ik wist echt niet dat het bestond. ik googlede alleen maar even op kaneel en hond :o
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:05:18 #226
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776347
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat leuk! ik ga het binnenkort proberen. die hele wortel, is dat een winterwortel of een uit een bos peen?
bij deleukstetaartenshop hebben ze een uitstekerset met een hond en een bot en daar zit ook een recept bij.

mijn stempelkoekjes vallen erg in de smaak, ik heb nog nooit zo vaak visite gehad :D
nu heb ik nog een verzoekje van mijn zoon liggen of ik weer eens oreschki wil bakken (koekjes gevuld met dulce de leche ) vanavond maar eens deeg maken dan kan ik er morgen aan beginnen.
Ik heb een bospeenwortel gebruikt.
Havermout gok ik op een half kopje
rijst had ik niet zo veel meer, ik schat 2 eetlepels (maatscheppen)
en boekweitmeel zal een kwart kopje geweest zijn ongeveer

Het moet gewoon uit te rollen zijn, het is wel wat plakkerig maar bleef niet op het aanrecht vast zitten hier.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:06:51 #227
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130776386
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:04 schreef lady-wrb het volgende:
hahaha moet je dit zien :D http://www.hetgrotehondenkoekboek.nl/home_roze.html
ik wist echt niet dat het bestond. ik googlede alleen maar even op kaneel en hond :o
Ik heb deze:



daar zitten ook 3 vormpjes bij :D

Kaneel/honing kwam uit het boekje bijvoorbeeld.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:08:58 #228
91830 MaximusTG
pi_130776446
Heb de chocoladetaart met frambozen van koken met karin gemaakt;



Hij was mooi luchtig geworden, zal vanavond ook foto van binnenkant maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 14:09:06 #229
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130776449
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 14:37:21 #230
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130777175
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:09 schreef lady-wrb het volgende:
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
Kattenkoekjes nee, geen idee :P
Bij honden opletten dat veel honden niet tegen tarwe kunnen. Er zijn er ook met een gluten-allergie, dus rogge is misschien ook niet altijd geschikt. Havermout, rijst, tapioca, mais en boekweit, gierst, quinoa zijn erg geschikt.
Zout is uit den boze voor honden en suiker zou ik ook niet gebruiken. Honing alleen in echt kleine hoeveelheden.
Kruiden/specerijen die je kunt gebruiken: kaneel, mint, peterselie, nootmuskaat, gember, vanille, cayennepeper
Verder: appels (niet de pitten), pompoen, wortel, zonnebloempitten (ongezouten), broccoli, ongezouten pinda's, banaan, vis (delen), rund/gevogelte (geen varkensvlees), eieren (inclusief schaal), citrusvruchten, gekookte aardappels (ongezouten)
Geen bessen doen, er zijn bessen waar ze niet tegen kunnen. Geen rijsmiddelen gebruiken, het zal een hond niet boeien of het koekje luchtig is of niet.
Als je vet nodig hebt: schapenvet, olijfolie, saffloerolie, zalmolie zijn allemaal prima geschikt.

Volgens mij kom je hier een aardig eind mee.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 3 september 2013 @ 14:42:44 #231
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130777303
Zo, even een flinke bakpauze gehad met de vakantie en het warme weer, toch al weer een hoop leuke recepten tegen gekomen en hopelijk snel weer aan de slag, moet nu toch wel wat meer moeite doen om mijzelf te motiveren heb ik gemerkt.

*edit

Volgend baksel, dadeltaart?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_130779028
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:09 schreef lady-wrb het volgende:
echt heel leuk! ik ga het binnenkort proberen. eerst even vragen of ik de koekjes op diverse honden mag uit proberen. ik heb zelf geen hond namelijk.
heb je toevallig ook recepten voor katten? (je weet maar nooit) die heb ik wel.
hoewel mijn katten meer van de zelfbediening zijn. (gisteren kwam er een met een jonge duif aanzetten (dood ;( )
een kat is een carnivoor dus gedroogd vlees is een ideaal snoepje.
pi_130779115
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef casper019 het volgende:

haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
Was het deeg gaar? En hoe smaakte de appeltaart? :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_130782205
Mijn cakejes zijn verbrand. Mijn dit-kan-nooit-verkeerd-gaanrecept -O- . Watskeburt?!

Heb direct de oven uitgezet maar begin nu te twijfelen of ik hem wel op de goede stand had gezet. Ik had de cakejes er eerst uitgehaald, oven uit, toch nog even gecontroleerd want nieuwe oven en besloten dat ze er nog héél even in moesten, oven weer aangezet (want hij was toch nog warm, net een halve minuut uit) en de cakejes er nog een minuut of vijf in. En toen waren ze zwart :'(

Vooral heel sneu voor de man want die eet ze normaal gesproken allemaal op :Y) .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 18:49:35 #235
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130784673
@ Casper019
quote:
weet iemand hoeveel gram een theelepel kaneel is??

ik heb alleen ijslepels en ''gewone'' lepels lol...
Ga maar uit van ca 1,5 gr.

Ik raad je overigens dit kookboek aan daarin staan maattabellen toepassingen/smaak van kruidn etc. etc. is zeer compleet en toen ik op school zat ja ik had elke week meerdere malen kookles en theorie was dit kookboek verplicht en 19,95 euro is niet duur voor dat boek ik heb het al sinds 1983, alleen een oudere druk maar dat boek is gewoon echt een basisboek om technieken te leren kooktijden etc etc, echt een aanrader dus.

Succes.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  † In Memoriam † dinsdag 3 september 2013 @ 18:51:22 #236
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130784722
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 18:59:41 #237
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130785031
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 17:30 schreef RunForrestRun het volgende:
Mijn cakejes zijn verbrand. Mijn dit-kan-nooit-verkeerd-gaanrecept -O- . Watskeburt?!

Heb direct de oven uitgezet maar begin nu te twijfelen of ik hem wel op de goede stand had gezet. Ik had de cakejes er eerst uitgehaald, oven uit, toch nog even gecontroleerd want nieuwe oven en besloten dat ze er nog héél even in moesten, oven weer aangezet (want hij was toch nog warm, net een halve minuut uit) en de cakejes er nog een minuut of vijf in. En toen waren ze zwart :'(

Vooral heel sneu voor de man want die eet ze normaal gesproken allemaal op :Y) .
Klinkt alsof je de grill hebt aangezet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130785316
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 15:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Was het deeg gaar? En hoe smaakte de appeltaart? :9
Ik zou hem niet beter gemaakt kunenn hebben!!

De bovenkant en zijkant was lekker krokant, en de bodem was niet krokant maar een tikkie zacht (hoort dat nou ook of?? - Maar eigenijk vind ik dat ook het lekkerste! - en ik kon zo een punt snijden en hem optillen en dan was de bodem stevig genoeg om geen vorm te verliezen/inzakken)
en de vulling ook heerlijk, met wat extra rozijnen en kaneel vind ik lekker
top gelukt :)

(t enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe ''hoort'' de bodem van een appeltaart te zijn (dus stel in de winkel) krokant? of juist tikkie zacht?)
pi_130785341
quote:
thx ik ga er eens naar opzoek!!!
pi_130786131
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 19:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx ik ga er eens naar opzoek!!!
Op marktplaats staan er ook een paar.
  dinsdag 3 september 2013 @ 20:52:37 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130790128
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 september 2013 @ 20:54:31 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130790216
Ipv uien en spek kan je er ook dun gesneden appel op leggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 20:55:06 #243
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130790254
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 19:07 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik zou hem niet beter gemaakt kunenn hebben!!

De bovenkant en zijkant was lekker krokant, en de bodem was niet krokant maar een tikkie zacht (hoort dat nou ook of?? - Maar eigenijk vind ik dat ook het lekkerste! - en ik kon zo een punt snijden en hem optillen en dan was de bodem stevig genoeg om geen vorm te verliezen/inzakken)
en de vulling ook heerlijk, met wat extra rozijnen en kaneel vind ik lekker
top gelukt :)

(t enige wat ik me nu dus afvraag is, hoe ''hoort'' de bodem van een appeltaart te zijn (dus stel in de winkel) krokant? of juist tikkie zacht?)
Tikkie zacht/vochtig is prima, zolang het maar gaar is. Alles hard is ook niet lekker.
Dus: bodem: iets zacht, rand en bovenkant krokant.

Wat ook super lekker is: een rondje amandelspijs op de bodem voor de appels er in gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130793247
quote:
weet jij toevallig of de oude druk van het boek hetzelfde is als de nieuwe??
pi_130795940
quote:
0s.gif Op maandag 2 september 2013 19:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:

[ afbeelding ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
is dat serieus ja? Of ben je asn t trollen. wat voor ingrediënten dan?
pi_130796001
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 14:08 schreef MaximusTG het volgende:
Heb de chocoladetaart met frambozen van koken met karin gemaakt;

[ link | afbeelding ]

Hij was mooi luchtig geworden, zal vanavond ook foto van binnenkant maken.
lekker:) ben benieuwd naar de binnenkant

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2013 22:32:31 ]
  Licht Ontvlambaar dinsdag 3 september 2013 @ 22:46:10 #247
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_130796969
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

[ afbeelding ]
Vorig jaar in Nancy van genoten, variant met gerookte zalm. Binnenkort eens maken hier thuis :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  Moderator dinsdag 3 september 2013 @ 23:18:29 #248
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130798709
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 september 2013 22:31 schreef madeliefff het volgende:

[..]

is dat serieus ja? Of ben je asn t trollen. wat voor ingrediënten dan?
Serieus, zie: CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #10
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130799302
quote:
k vind t leuk!
pi_130802855
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Flammkuchen gebakken, gerecht uit de elzas.

250 g Meel
100 ml Mineraalwater
3-4 EL neutrale olie, of spekvet
1 Znuf Sout

Deeg van maken, dun uitrollen. Op een bakblik leggen

Daar smeer je 350 cc creme fraiche op die je met een geperst teentje knoflook heb gesmaakt.
Snij een uitje aan dunne ringen en leg daar 200 gram kleingesneden spek op
Oven op 225 graden en bakken tot goudbruin

[ afbeelding ]
Yo Piet, ik denk dat je met je fraaie Flammkuchen wellicht op meer respons kunt rekenen in het vermaarde pizza-topic. O+

Ik heb overigens zelf een paar keer flammkuchen gemaakt, maar dan steeds in zo'n Bestron-oventje (met ingebouwde steen) dat vierhonderd graden wordt - ik dacht namelijk te weten dat flammkuchen altijd op een zeer hoge temperatuur gebakken moeten worden, niet langer dan zo'n anderhalve minuut.

Ik stel me zo voor dat je in een gewone oven een wat ander resultaat krijgt, minder krokant en geblakerd.

(Of zijn er soms regionale verschillen? Als ik de Duitse Wiki erbij pak zie ik een baktijd van 12-15 minuten staan, op de Engelse en Franse Wiki de mij bekende 1-2 minuten)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 4 september 2013 @ 07:46:46 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130802972
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 07:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Yo Piet, ik denk dat je met je fraaie Flammkuchen wellicht op meer respons kunt rekenen in het vermaarde pizza-topic. O+

Ik heb overigens zelf een paar keer flammkuchen gemaakt, maar dan steeds in zo'n Bestron-oventje (met ingebouwde steen) dat vierhonderd graden wordt - ik dacht namelijk te weten dat flammkuchen altijd op een zeer hoge temperatuur gebakken moeten worden, niet langer dan zo'n anderhalve minuut.

Ik stel me zo voor dat je in een gewone oven een wat ander resultaat krijgt, minder krokant en geblakerd.

(Of zijn er soms regionale verschillen? Als ik de Duitse Wiki erbij pak zie ik een baktijd van 12-15 minuten staan, op de Engelse en Franse Wiki de mij bekende 1-2 minuten)
Het is geen Pizza. Een vla is ook geen pizza
Ik kijk trouwens hierbij niet naar baktijden, maar in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130802988
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is geen Pizza. Een vla is ook geen pizza
Ik kijk trouwens hierbij niet naar baktijden, maar in de oven.
Ik weet ook wel dat het geen pizza is, maar hier in het baktopic lijkt men zich vooral te richten op zoetigheden, en flammkuchen hebben wat dat betreft natuurlijk meer weg van pizza's dan van chocoladetaarten. Het was maar een tip hoor. :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_130804538
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  † In Memoriam † woensdag 4 september 2013 @ 09:41:49 #254
91830 MaximusTG
pi_130804569
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 september 2013 22:32 schreef madeliefff het volgende:

[..]

lekker:) ben benieuwd naar de binnenkant
Binnenkant:



quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ipv uien en spek kan je er ook dun gesneden appel op leggen
Ja, lekker is dat he, Flammkuchen. Had er laatst een op met zuurkool erop.
  woensdag 4 september 2013 @ 10:28:02 #255
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_130805823
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

[ afbeelding ]
Wat mooi! Hoe heb je die bloem gemaakt, gedroogd in de oven?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_130805852
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 10:28 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Wat mooi! Hoe heb je die bloem gemaakt, gedroogd in de oven?
Ja inderdaad! Maar dan wel in een cupcake-bakblik zodat de randjes wat omhoog komen te staan.
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_130806342
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

[ afbeelding ]
wat tof, die bloem van ananas O+
♥ scars make us who we are ♥
pi_130807074
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 09:40 schreef _Liek het volgende:
Dit wordt mijn allereerste post op dit forum! Dus hopelijk gaat t goed ;)
Deze chocolade-cupcakes heb ik gemaakt met kokosmousse en bloem van ananas

[ afbeelding ]
Dat ziet en klinkt super lekker :9~

Ik wilde om een receptje vragen maar ik kan niet meer mixen alles is afgevoerd. |:(
mama van 3 kids!
  † In Memoriam † woensdag 4 september 2013 @ 11:28:31 #259
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130807505
@ casper019
[/quote]weet jij toevallig of de oude druk van het boek hetzelfde is als de nieuwe??[quote]

Die is natuurlijk niet hetzelfde mijn boek is de 14e druk en die van Bol.com de link die ik gaf is de 38e druk, maar het zijn wel dezelfde schrijvers, dat boek blijft nagenoeg hetzelfde maar zal aangevuld zijn met nieuwere gerechten enzo, maar feit is dat het een supergoed basiskookboek is...de rest komt aan op je eigen creativiteit.

De 14e druk kan je niet meer nieuw kopen nu..wel op een boekenmarkt of boekenbeurs of tweedehands boekenwinkeltje als je geluk hebt en het kan vinden.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_130807930
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:12 schreef Popples het volgende:

[..]

Dat ziet en klinkt super lekker :9~

Ik wilde om een receptje vragen maar ik kan niet meer mixen alles is afgevoerd. |:(
Dank je en vervelend dat je zelf niet kan mixen nu! Wil je dan alsnog het recept voor op de lange termijn? ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_130808545
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 11:42 schreef _Liek het volgende:

[..]

Dank je en vervelend dat je zelf niet kan mixen nu! Wil je dan alsnog het recept voor op de lange termijn? ;)
Doe maar. straks voor de feestdagen is dit wel heel lekker :9

Krijg toch een nieuwe vergoed want een mixer met asbest hoef ik niet ;)
Zo is al mijn mix en bakvormen en vanillestokjesverzameling enz verloren gegaan. dus hopelijk kan ik snel weer aan de slag :9
mama van 3 kids!
pi_130808776
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 12:01 schreef Popples het volgende:

[..]

Doe maar. straks voor de feestdagen is dit wel heel lekker :9

Krijg toch een nieuwe vergoed want een mixer met asbest hoef ik niet ;)
Zo is al mijn mix en bakvormen en vanillestokjesverzameling enz verloren gegaan. dus hopelijk kan ik snel weer aan de slag :9
Haha snap ik! Wel zonde..

Ik heb dit recept gebruikt voor de cupcakes: http://bakverhalen.wordpr(...)experiment/#more-719

Dit is het recept voor de kokosmousse:
Ingrediënten: 400 ml kokosmelk, 250 ml room, 120 gram suiker en 4 blaadjes gelatine.
Week de gelatine. Verwarm de kokosmelk samen met de suiker en de geweekte gelatine tot het dikker begint te worden. Laat de mousse afkoelen, klop alvast de room en schep deze erdoor. Mousse niet helemaal af laten koelen (dit heb ik met wat overbleef wel gedaan en daarna gebruikt als dessert) Ook gaf deze hoeveelheid wel veel te veel mousse, een derde hiervan was genoeg geweest voor 12 cupcakes.

En hier vind je (na de eerste foto) hoe ik de ananas bloem heb gemaakt: http://bakverhalen.wordpr(...)euw-bij-bakverhalen/
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_130809080
ik maak een chocoladetaart met botercreme, nu heb ik een vraagje over de botercreme. als ik de taart ermee besmeer is het dan beter om het pas bij het serveren ermee te besmeren of kan het gewoon een paar uur in de kolekast?? aangezien de botercreme in de koeling hard word..

overigens vraag ik me af of het niet makkelijker is om een mascarponecreme te gebruiken om een taart mee te besmeren? ik heb t idee dat dat wat stugger zal zijn?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2013 12:34:13 ]
pi_130809685
Heeft er iemand een recept voor Soezen? O+ Wil ze voor het eerst zelf gaan maken en dan vullen..
  Moderator woensdag 4 september 2013 @ 12:49:24 #265
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130809846
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 12:43 schreef Cyntiaa het volgende:
Heeft er iemand een recept voor Soezen? O+ Wil ze voor het eerst zelf gaan maken en dan vullen..
75g boter
mespuntje zout
85g gezeefde bloem
150ml water
3 eieren (M)

Oven voorverwarmen op 210 graden C

Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg de bloem toe en blijf roeren (met een houten lepel bijvoorbeeld) tot er een deegbal ontstaat. Pan van het vuur halen en het deeg in een kom doen.
Met de mixer 1 voor 1 de eieren er door mixen, elke keer pas een volgend ei toevoegen als het vorige helemaal is opgelost.
Als alle eieren er in zitten 5 minuten (!) blijven mixen tot je een mooi glanzend deeg hebt.

Dit deeg met sputzak of 2 eetlepels op een bakblik met daarop bakpapier scheppen/spuiten.
Hou zeker 7cm (grote soezen) of 3cm (kleine soesjes) ruimte tussen de soezen want ze gaan gigantisch rijzen in de oven.

Grote soezen: 35 min
Kleine soesjes: 25 min

Ze zijn goed als ze licht bros zijn en de barstjes licht gekleurd.
Oven tussentijds niet open doen.

Helemaal laten afkoelen en dan vullen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130809868
_O_ Ik ga het vrijdag meteen proberen!
pi_130809941
er komen hele lekkere koekjes voorbij :9
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_130826268
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2013 18:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Klinkt alsof je de grill hebt aangezet.
Ik ben er bang voor ja. Volgende keer beter, ik ben nog steeds blij met mijn echte echte oven i.p.v. die combimagnetron.

Liek, mooie cupcake en leuk met die bloem!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130828263
Misschien een rare vraag maar waar koop ik een regenboogtaart?
  woensdag 4 september 2013 @ 21:46:48 #270
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130828470
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:43 schreef koekii het volgende:
Misschien een rare vraag maar waar koop ik een regenboogtaart?
Niet :D Of bij een thuisbakker die tijd over heeft. Het is namelijk onmeunig veel werk :D
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_130828784
quote:
2s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:46 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Niet :D Of bij een thuisbakker die tijd over heeft. Het is namelijk onmeunig veel werk :D
Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
pi_130828919
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:

[..]

Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
Dan leer je bakken *O*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 4 september 2013 @ 22:03:56 #273
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130829407
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:

[..]

Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  roze woensdag 4 september 2013 @ 23:31:07 #274
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130833928
quote:
2s.gif Op woensdag 4 september 2013 22:03 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel :)
Nou ik niet :')!
Your beauty never ever scared me.
pi_130836699
quote:
2s.gif Op woensdag 4 september 2013 22:03 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Mijn 10 jarige kan zonder aanwijzingen een taart bakken, dan lukt het jou vast ook wel :)
Dat is niet eerlijk, die heeft ook een goed voorbeeld hè ;)
pi_130838131
quote:
1s.gif Op woensdag 4 september 2013 21:52 schreef koekii het volgende:

[..]

Ik kan niet bakken maar ik wil heel graag een regenboogtaart :'(
Oefenen! Gewoon beginnen met iets makkelijks (gewone cakejes bijvoorbeeld) en het dan steeds 'moeilijker' maken.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  donderdag 5 september 2013 @ 10:09:33 #277
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130840781
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 01:06 schreef kvd het volgende:

[..]

Dat is niet eerlijk, die heeft ook een goed voorbeeld hè ;)
Nja ok :P Maar ik bedoel het is gewoon te leren. Kwestie van oefenen en beetje voorbereiden. Lees het hele recept eerst door, zet je spullen klaar en ga dan beginnen. En niet ondertussen candycrushen of instagrammen ofzo :P
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_130841232
quote:
2s.gif Op donderdag 5 september 2013 10:09 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

Nja ok :P Maar ik bedoel het is gewoon te leren. Kwestie van oefenen en beetje voorbereiden. Lees het hele recept eerst door, zet je spullen klaar en ga dan beginnen. En niet ondertussen candycrushen of instagrammen ofzo :P
Klopt hoor. Voorbereiden is het halve werk. En niet bang zijn voor/je laten ontmoedigen door mislukkingen of dat het niet helemaal is zoals je wilt, finetunen komt later.
  donderdag 5 september 2013 @ 10:29:32 #279
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130841259
Klopt inderdaad. Mijn moeder zei altijd 'eerst gewoon, dan kunstjes'
dat gaat eigenlijk voor heel veel dingen op :P
I`m not weird. I`m limited edition.
  Moderator donderdag 5 september 2013 @ 10:33:49 #280
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130841346
Je moet er wel gevoel voor hebben, er zijn mensen die het gewoon ècht niet kunnen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130841909
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 10:33 schreef djkoelkast het volgende:
Je moet er wel gevoel voor hebben, er zijn mensen die het gewoon ècht niet kunnen.
volgens mij moet een gewone cake nog wel lukken, dat is gewoon een recept volgen. Het spelen met een recept kan niet iedereen denk ik
  Moderator donderdag 5 september 2013 @ 11:17:02 #282
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130842573
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2013 10:53 schreef kvd het volgende:

[..]

volgens mij moet een gewone cake nog wel lukken, dat is gewoon een recept volgen. Het spelen met een recept kan niet iedereen denk ik
Er zijn mensen die er gewoon echt geen gevoel voor hebben. Een cake is nog vrij ingewikkeld trouwens, er kan een hoop mis gaan. Ik zou beginnen met iets van een zandtaart deeg. Appeltaart is vrij straight forward. Of koekjes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130843763
Omdat het lekker weer zou worden vandaag maakte ik gisterenavond haupia, een Hawaïaanse kokosmelkpudding (zonder gelatine, maar met een boel maïzena), in dit geval op een koekbodem met macadamianoten erdoor.
Was vandaag voldoende opgesteven om aan te snijden, dus tadaaaa:



Ik gebruikte dit recept: http://larissamarks.com/2009/04/haupia-squares.html
..en daar voegde ik nog wat getoaste plakjes verse kokosnoot aan toe.

Erg lekker! :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 06-09-2013 17:44:31 ]
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 5 september 2013 @ 12:03:37 #284
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130843825
Ik ben niet zo'n kokosfan, maar het ziet er wel erg mooi uit :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130844027
Maak anders ipv een echte regenboog cake een tie dye cake? Cake beslag maken, verdelen in een paar bakjes, kleuren en om en om in een bakvorm druppelen. Kan ook met cakejes :)
Hmm.. Misschien ga ik dat ook een keer doen :P
  Moderator donderdag 5 september 2013 @ 16:25:30 #286
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130851513
Muffins gemaakt volgens dit recept van mij

Voor de mensen die toen niet geloofden dat dit de enige echte muffins zouden worden met kop er op en zonder bloemklonten:



Ik heb deze gemaakt met 120g tarebloem (405), 60g speltbloem (1050) en 20g volkorenspelt.
Als zoetmaker 80g ongeraffineerde rietsuiker en 20g kaneelhoning
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130856314
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 16:25 schreef djkoelkast het volgende:
Muffins gemaakt volgens dit recept van mij

Voor de mensen die toen niet geloofden dat dit de enige echte muffins zouden worden met kop er op en zonder bloemklonten:

[ afbeelding ]

Ik heb deze gemaakt met 120g tarebloem (405), 60g speltbloem (1050) en 20g volkorenspelt.
Als zoetmaker 80g ongeraffineerde rietsuiker en 20g kaneelhoning
wow die zien er jammmm uit!!!!

ik wil eind deze week gevulde speculaas maken, echter hou ik niet van amandelen erop (dus de truc van worden de amandelen goud dan is de speculaas gaar werkt niet voor mij)

is er een andere manier om te zien na het bakken hoe het gaar is??
  vrijdag 6 september 2013 @ 12:58:29 #288
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130879639
Dadeltaart probeersel gemaakt, jeetje wat was dat mierzoet, en best een mislukt probeersel aangezien ik i.p.v. een rol biscuitjes maar op de gok 150 gram amandelmeel heb gebruikt voor een gluten vrije variant, taart is het in ieder geval niet geworden maar meer een plakzooi, een lekkere maar intens zoete plakzooi.



En nu staat er een glutenvrije, veganistische, raw cheesecake op het menu die momenteel even in de vriezer zit en waar ik over 4 uurtjes de finishing touch aan kan geven.

Voorproefje:

''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator vrijdag 6 september 2013 @ 13:14:39 #289
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130880029
Veganistische kaas? :') Het moet niet gekker worden.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Redactie Frontpage vrijdag 6 september 2013 @ 13:35:07 #290
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_130880650
cheesecake betekend niet automatisch dat er kaas inzit.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_130880791
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 19:13 schreef casper019 het volgende:

[..]

wow die zien er jammmm uit!!!!

ik wil eind deze week gevulde speculaas maken, echter hou ik niet van amandelen erop (dus de truc van worden de amandelen goud dan is de speculaas gaar werkt niet voor mij)

is er een andere manier om te zien na het bakken hoe het gaar is??
Anders doe je er een paar op en haal je ze als je het wil eten eraf.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_130880810
Ik heb ook ooit een raw "cheesecake" gemaakt van cashewnoten. Vond het erg lekker! :D

Maar euh, kaneelhoning. Ik wil, ik wil het nu!
Go hard or go home
  vrijdag 6 september 2013 @ 16:27:23 #293
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130886389
Inderdaad, geweekte cashewnoten, kokosolie, hopen dat ie goed gaat smaken!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator vrijdag 6 september 2013 @ 16:50:06 #294
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130887280
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 16:27 schreef EnemyRock het volgende:
Inderdaad, geweekte cashewnoten, kokosolie, hopen dat ie goed gaat smaken!
Dat klinkt ook serieus veel lekkerder dan kaas in een cake. Ik blijf het een raar iets vinden cheesecake.

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 13:40 schreef Noek het volgende:
Ik heb ook ooit een raw "cheesecake" gemaakt van cashewnoten. Vond het erg lekker! :D

Maar euh, kaneelhoning. Ik wil, ik wil het nu!
Kaneelhoning op pannenkoeken is goddelijk, vooral de ietwat gestolde versie, je hebt ze vloeibaar en 'creme', de cremeversie vind ik persoonlijk het lekkerste.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 6 september 2013 @ 17:25:09 #295
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130888539
EN HIJ IS KLAAR!
Fantastische taart geworden, morgen ga ik 'm aansnijden dus ik hoop dat de smaak ook piekfijn zou zijn.

Een minpuntje voor nu, de saus/topping stolde te snel op de koude taart waardoor ik deze niet over het gehele vlak heb kunnen uitsmeren helaas. Achja!

''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  vrijdag 6 september 2013 @ 17:29:09 #296
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130888682
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 17:25 schreef EnemyRock het volgende:
EN HIJ IS KLAAR!
Fantastische taart geworden, morgen ga ik 'm aansnijden dus ik hoop dat de smaak ook piekfijn zou zijn.

Een minpuntje voor nu, de saus/topping stolde te snel op de koude taart waardoor ik deze niet over het gehele vlak heb kunnen uitsmeren helaas. Achja!

[ afbeelding ]
*edit oeps, in het originele recept stond ahoornsiroop, omdat ik er redelijk veel van nodig had, dat spul best prijzig is en ik eigenlijk nog wat over wou hebben voor een pecan pie binnenkort heb ik een deel vervangen door honing (de vulling) waardoor deze dus NIET VEGANISTISCH is, oeps! Had ik toch maar misschien wel ahoornsiroop moeten gebruiken dan!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_130889322
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 september 2013 16:50 schreef djkoelkast het volgende:

Kaneelhoning op pannenkoeken is goddelijk, vooral de ietwat gestolde versie, je hebt ze vloeibaar en 'creme', de cremeversie vind ik persoonlijk het lekkerste.
Maar waar, djkoekkast? Waar haal ik dit godengoedje?
Go hard or go home
  Moderator vrijdag 6 september 2013 @ 17:54:49 #298
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130889473
quote:
11s.gif Op vrijdag 6 september 2013 17:50 schreef Noek het volgende:

[..]

Maar waar, djkoekkast? Waar haal ik dit godengoedje?
Nou, koek, ik heb het uit Duitsland, maar je kunt het ook zelf maken, gewoon een schep kaneel door een goede pot cremehoning, je zult in het laatste geval alleen af en toe moeten roeren denk ik.

Ik heb het van dit merk en dan zit het al samen in een pot: http://www.allos.de/allos(...)eten/honig-zimt.html
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130920012
Vandaag heb ik een speculaas cheesecake gemaakt. Volgens mij is 'ie goed gelukt, maar ik heb nog niet geproefd. Laat jullie dadelijk weten hoe het smaakte :)
pi_130928343


appelflappen gemaakt!! met een heerlijke vulling van appel, kaneel rozijnen, suiker en een beetje amandelspijs
superrrr lekker
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')