quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Omg yumquote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Hee Minilot, dank je. Nee vond het niet moeilijk om te maken. Bouillon van garnalendoppen is easy. Roux en de vulling van de kroket maken is ook makkelijk alleen moet je goed opletten dat je de vulling goed laat afkoelen. Anders is het namelijk lastig om de kroketjes te rollenquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 12:32 schreef minilot het volgende:
Hela, alweer een nieuw topic!
Die garnalenkroketjes zien er waanzinnig lekker uit! Vond je het moeilijk om te maken, Mollemans? Ik zou het wel eens willen proberen. Ik eet garnalenkroketten eigenlijk alleen aan zee, in Scheveningen maar thuis vind ik ze ook vast erg lekker.
Noa, dank voor recept! Ik hou enorm van tofu, dus dit ga ik beslist een keer maken als mijn lief niet meeëet (die blieft geen tofu.. )
Ontbijt hier was trouwens homemade platbrood (150 gram bloem, eidooier, scheut sojamelkmelk, halve theelepel gist, dit door elkaar geroerd en een nachtje op het aanrecht laten staan) met geklaarde boter, geroosterde radijsjes (20 min. op 200 graden in de oven) en wat blaadjes pimpernel
[ afbeelding ]
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.quote:Op maandag 19 augustus 2013 09:07 schreef Molleman het volgende:
En hier maar weer verder
Laat ik maar gelijk beginnen.
[ afbeelding ]
Sezchuan Peper Runder Noodlesoep gemaakt dit weekend.
Ook voor garnalenkroketjes dus ?quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 16:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind visbouillon en garnalenkoppenbouillon vaak gewoon niet lekker.
Gebruik dan dus liever een lichte kippenbouillon.
thx!!quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 20:53 schreef Molleman het volgende:
[..]
Heb het recept maar even online gezet voor de liefhebber.
Ziet er goed uitquote:Op maandag 19 augustus 2013 13:33 schreef DarkElf het volgende:
Pastaatje, altijd lekker. Deze keer met kip en courgette.
[ afbeelding ]
En hier ook maar even het recept van opgeschreven.quote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik onthouden. Wordt eens tijd dat ik een keer iets lekkers ga maken met tofuquote:Op maandag 19 augustus 2013 19:23 schreef n0a het volgende:
Tofu teriyaki met broccoli op gestoomde rijst. Voor de tofu liefhebber, door de grote blokjes kun je deze nog goed proeven.
[ afbeelding ]
Yup. Daarom ging ik liever voor Edwin Katz' recept : http://kokrobin.wordpress(...)h-shrimp-croquettes/quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 20:56 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ook voor garnalenkroketjes dus ?
Beetje zoals in onderstaande link. Alleen in plaats van Jalapenos heb ik het voor het bakken nog ingesmeerd met een soort van rode peper pasta.quote:
Godver, al jouw foto's zijn zo yummiequote:Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊quote:Op maandag 26 augustus 2013 13:18 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Citroencake met citroen glazuur en geroosterd amandel schaafsel. Ik bak niet zo vaak, maar deze is echt makkelijk en ontzettend lekker.
Dankje . Had HET recept voor een gewone cake nog niet gevonden en vond vaak met zo'n pak nog het lekkerst. Deze is mijn favoriete "gewone" cake recept. Het glazuur en de amandelen geven het net een beetje extra en maken het helemaal af.quote:Op dinsdag 27 augustus 2013 18:40 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ziet er goed uit n0a! Zal het recept eens meenemen. Over een tijdje jarig dus dan moet ik ook iets op tafel zetten 😊
Mijn versiequote:Op maandag 19 augustus 2013 12:52 schreef Molleman het volgende:
En nog een, gisteren gemaakt.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte Garnalenkroketten volgens recept van Cees Holtkamp
Recept
Waar ging het fout?quote:Op zondag 1 september 2013 09:48 schreef LintuxCx het volgende:
Ziet er idd heel goed uit! Ik heb gisteren mijn eerste poging tot kroketten maken gedaan, maar laten we het daar verder maar niet over hebben, heb dat misschien een beetje onderschat...
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.quote:Op zondag 1 september 2013 08:49 schreef Molleman het volgende:
Ziet er goed uit Cinderella Man! Nog een afwijkend recept?
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.quote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon, en ik had alleen maar gewone paneermeel. En ik was wat ongeduldig dus de ragout maar een uurtje of 4 laten opstijven in plaats van een hele dag/nacht.
Maar ze smaakten uitstekend (iets meer peper/zout volgende keer).
En ik zal er de volgende keer toch misschien nog wat meer garnaaltjes in doen, en ze iets kleiner maken, haha. Waren echte joekels.quote:Op zondag 1 september 2013 10:32 schreef Molleman het volgende:
[..]
Ja heb toch wel gemerkt dat goed op laten stijven wel belangrijk is Goed kruiden heb ik ook gemerkt dat het wel nodig is. Veel smaak lijkt te verdwijnen wanneer je het afbakt. Omdat ik geen panko o.i.d. had, had ik gewoon zelf van brood grof en fijn paneermeel gemaakt. Easy.
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.quote:
Het helpt als je je handen een beetje nat maakt bij het vormen/rollen. Plakt het beter.quote:Op zondag 1 september 2013 10:39 schreef LintuxCx het volgende:
[..]
Het "binnenwerk" is ontzettend plakkerig dus ik kon het echt niet vormen. Na het frituren leek één van mijn resultaten op de foto nog het meest op een drol. Misschien gaat het vandaag beter, heb wat ik over had in de koelkast nog wat meer af laten koelen. En er nog wat meer peper en zout door gegooid want dat ontbrak ook nog een beetje.
Lijkt een beetje op dat recept wat ik de hele dag voorbij zie komen op 24kitchen. Bij Vlaanderen kookt of zoiets.quote:Op zondag 1 september 2013 12:34 schreef Aiko_ het volgende:
Magisch lekker én niet moeilijk: http://www.kookjij.nl/recept-bananentaart-met-chocolade
Helaas voor het plaatje is de chocolade een beetje aan het plastic blijven hangen wat ik er overheen had gedaan.
http://www.flickr.com/photos/aiko60/9641357227
plaatje posten lukt dus weer eens niet
Wat was er mis met je kippenbouillon?quote:Op zondag 1 september 2013 10:29 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Kippenbouillon in plaats van garnalenbouillon
Hoe bedoel je Robin ? Niks wat mij betreft. Heb zelfs op jouw aanraden kippenbouillon gebruikt ipv garnalen/visbouillonquote:Op zondag 1 september 2013 13:04 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat was er mis met je kippenbouillon?
quote:Op zondag 1 september 2013 13:11 schreef RobinOok het volgende:
Oh, wacht, ik dacht dat je antwoordde op Molleman's vraag "Waar ging het fout? "
Niks gezegd!
Die van gisteren lagen er zo'n 4 minuten in.quote:Op zondag 1 september 2013 13:29 schreef LintuxCx het volgende:
Hoe lang frituren jullie ze eigenlijk? Mijn recept zegt drie minuten maar ze zijn na twee minuten al heel donkerbruin bij mij. Zal misschien ook wat afhangen van hoe je ze paneert?
(Sorry, ws is dit OT. Als mijn kroketten vandaag wat beter lukken kan ik het misschien wel goedmaken iig. )
Héérlijk, iets waar ik in Engeland verliefd op geworden ben Binnenkort als ik er ga wonen kan ik het gewoon altijd in de winkel kopen Zó veel lekkerder dan de meeste paté hier..quote:Op zondag 1 september 2013 17:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chicken Liver Pâté Sandwich
Homemade kippenlever pâté
Kippenlever bakken met sjalotje in ruim boter. Afblussen met witte port. Snufje gemalen kardemom, snufje gemalen kruidnagel, snufje cayennepeper. Zout en flink wat versgemalen peper.
Als klaar, dan nog een klont boter erbij. Wegzetten om af te laten koelen. Pureren in blender. Luchtig geslagen slagroom erdoor roeren. (mee blenderen kan ook en zal weinig verschil maken).
Op laten stijven in de koelkast.
[ link | afbeelding ]
Kippenleverpate is NUL fotogeniek, dus een mooie vorm maakt geen drol uit. Je kunt het beter in wel fotogenieke bakjes doen.
Serveren op toast of brood. En somehow heb ik altijd al heel gauw spijt. Hoe lekker ik het ook vind, het staat al snel tegen. Bovendien had die kruidnagel iets minder subtiel uitgepakt dan bedoeld.
Maar tadaaaaaa, de oplossing: lente-ui en sriracha. Briljant! Perfect! Al zeg ik het zelf. ;-)
Kan zo toegevoegd worden aan t menu van mijn imaginaire broodjeszaak.
ziet er goed uitquote:Op zondag 1 september 2013 18:53 schreef LintuxCx het volgende:
En voila:
[ afbeelding ]
Dat ging echt een stuk beter. Heb het gisteravond gewoon niet lang genoeg af laten koelen. Vormen ging beter, het smaakte beter, en het frituurde beter. Nou kon ik de drie minuten inderdaad volmaken zonder dat het resultaat te donker werd. Bedankt voor het advies!
Nou van de overgebleven ragout nog wat diepvrieskroketten maken.
Dank je!quote:
Op zich ziet het er lief uit, maar lavendel is één van de weinige smaken/geuren waar ik echt niet van hou.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 12:39 schreef AnneX het volgende:
Hoe kom je erop geroosterde radijsjes ?
Vanmorgen kwam ik dit recept tegen en ik vond het wel iets voor hier en speciaal voor minilot.
http://www.tartetaartan.n(...)l-lavendeltaart.html
Ben benieuwd of het je wat lijkt om te maken?
Oee! Die gaat in de lijst met een-keertje-maken-indien-kwarteleitjes-in-de-koelkast!quote:Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel wat Maar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.
[ afbeelding ]
Tnx, ja klopt. Soms is het wel grappig om een foto in te sturen maar ze houden vooral van theedoekje/kruidentakje/losse ingrediënten eromheen foto´s volgens mijquote:Op woensdag 4 september 2013 09:37 schreef minilot het volgende:
[..]
Oee! Die gaat in de lijst met een-keertje-maken-indien-kwarteleitjes-in-de-koelkast!
(Jaja, kan ook met gewone eieren, maar vind ik leuker met kwartel )
En gefeliciteerd met je Foodgawker-vermelding. De vierde al zo te zien.
Nu wel ja. Die 'tafel vol rommel'-trend kan over een half jaar gerust weer omgeslagen zijn in strakblauwe achtergronden ofzo.quote:Op woensdag 4 september 2013 09:39 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Tnx, ja klopt. Soms is het wel grappig om een foto in te sturen maar ze houden vooral van theedoekje/kruidentakje/losse ingrediënten eromheen foto´s volgens mij
Das waar, we zien het vanzelf verschijnen he? Maar goed, daaraan meedoen vind ik dus maar niet, t gaat om t eten toch?quote:Op woensdag 4 september 2013 09:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Nu wel ja. Die 'tafel vol rommel'-trend kan over een half jaar gerust weer omgeslagen zijn in strakblauwe achtergronden ofzo.
Dat is ook wel een heel toffe foto, DEquote:Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel wat Maar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.
[ afbeelding ]
Tnx!quote:Op woensdag 4 september 2013 09:51 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Dat is ook wel een heel toffe foto, DE
mooi brood!quote:Op dinsdag 3 september 2013 20:48 schreef minilot het volgende:
Oeee, eend!
Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret! )
Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere!
[ afbeelding ]
Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten:
[ afbeelding ]
-> Recept!
Cool die pots de crème! Bij de jumbo zie ik wel eens maple syrup staan voor 5,99 euro per halve liter, maar die is nog vrij dun ook. Waar haal jij je maple syrup vandaan?quote:Op dinsdag 3 september 2013 20:48 schreef minilot het volgende:
Oeee, eend!
Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret! )
Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere!
[ afbeelding ]
Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten:
[ afbeelding ]
-> Recept!
Maple syrup ís vrij dun, dus dat kan kloppen. Ik haal de mijne overal vandaan: Albert Heijn, biologische supermarkt, reformkraam op de markt, etcetera. Ik ben nog nooit dikke ahornsiroop tegengekomen.quote:Op woensdag 4 september 2013 11:41 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Cool die pots de crème! Bij de jumbo zie ik wel eens maple syrup staan voor 5,99 euro per halve liter, maar die is nog vrij dun ook. Waar haal jij je maple syrup vandaan?
Thanks! Laatst maakten we Kate Bracks' pear, maple and macadamia upside-down cake, we vonden de maple syrup bovenop wat te vloeibaar. Kwestie wellicht van langer inkoken. Is maple syrup altijd zo prijzig?quote:Op woensdag 4 september 2013 12:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Maple syrup ís vrij dun, dus dat kan kloppen. Ik haal de mijne overal vandaan: Albert Heijn, biologische supermarkt, reformkraam op de markt, etcetera. Ik ben nog nooit dikke ahornsiroop tegengekomen.
Als je 'm smeerbaar dik wilt krijgen (dus dat het niet meteen door je boterham heendruipt ) kun je maple syrup ook verwarmen en kloppen:
Instructie op Oh-She-Glows
[ afbeelding ]
Yep, helaas! Goede kwaliteit is zelfs nog wel meer dan zes euro per halve liter.quote:
Oh, die heb ik ook gemaakt in mijn Hawaïaanse week! Was supersimpel en lekkerquote:Op donderdag 5 september 2013 12:03 schreef minilot het volgende:
Meer kookpret: haupia, Hawaïaanse kokospudding, zojuist aangesneden:
[ afbeelding ]
Omschrijving en link naar het recept staat in het baktopic, maar ik vond de foto wel knus, dus gooi ik 'm bij deze ook even hier neer.
Inderdaad!quote:Op donderdag 5 september 2013 14:14 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Oh, die heb ik ook gemaakt in mijn Hawaïaanse week! Was supersimpel en lekker
Ha, dat is me nogal een recept ja! Tof dat je het gemaakt hebt. Beduidend veel lekkerder dan reguliere spagbol?quote:Op vrijdag 6 september 2013 18:18 schreef NutKees het volgende:
Ik ben niet zo'n held met decoratie en fotografie, maar ben toch rete trots op mijn spagbol (tagbol) ala Heston Blumenthal:
Ik moest zelf even wennen en was niet direct enthousiast. Maar heb net weer een bord op en het recept is toch wel aanzienlijk beter dan mijn gewoonlijke recept (wat overigens ook een halve dag werk is). Nog iemand laten proeven en die is laaiend enthousiast. Ik zal het zeker nog een keer maken, maar dan met wat consessies hier en daar om tijd te besparen.quote:Op zaterdag 7 september 2013 12:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, dat is me nogal een recept ja! Tof dat je het gemaakt hebt. Beduidend veel lekkerder dan reguliere spagbol?
dat zegt ie ookquote:Op zaterdag 7 september 2013 14:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Tis eigenlijk tagbol wat je hebt gemaakt Maar ik krijg er trek van! I een goede pasta bolognese!
Zie het nu ja haha, stom!quote:Op zaterdag 7 september 2013 16:07 schreef tombolafan het volgende:
[..]
dat zegt ie ook
Ziet er idd goed uit! En ik hou niet eens echt van pasta
Ik woon zelf niet in Rotterdam hè? Met de auto is het maar twintig minuutjes, maar mijn lief heeft alleen geen tijd/zin om heen en weer te rijden en ik geef 'm geen ongelijk.quote:Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Jawel hoor, Wah Nam Hong is open. En die verkopen kwarteleitjes. Iets van 2,95 per doosje.
euhhhquote:Op zondag 8 september 2013 15:48 schreef RobinOok het volgende:
En dit is wat ik vanmiddag maakte:
[ link | afbeelding ]
Zuurzak
Dat was smullen, dat zie je zo.
quote:Op zondag 8 september 2013 09:03 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Aardappelsalade
Krieltjes, uitgebakken spekjes, gerookte zalm, rucola, rode ui, kwarteleitjes (uit de koelkast, in 't kokende water, precies 2:30 minuten, dan in koud water plonzen), zwart zout. Dressing van het uitgebakken spekvet, Limburgse mosterd, beetje knoflook (dacht ik), citroensap, rijstazijn, peper, zout en misschien ook wat honing. Weet het niet meer precies.
Tomaten besloot ik ernaast te serveren en niet er ook nog door te doen. Was goeie beslissing, denk ik. Ik vond 'm goed zo.
Whaa , die had ik morgen-vroeg willen maken maar ik ben vergeten karnemelk te kopen. Dan maar met gewone melk...quote:Op zondag 8 september 2013 20:06 schreef emmyemmy het volgende:
Ik weet niet of mijn amateuristische telefoonfoto hier ook mag?
[ afbeelding ]
Ik heb iig voor de 2e keer amerikaanse pannekoekjes gemaakt
Hoe smaakte het?quote:Op dinsdag 10 september 2013 18:17 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Heston Blumenthal's perfect chicken tikka massala met bijbehorend zelfgemaakt naanbrood
Mijn eerste foto in dit topic. Heb helaas geen goede camera net als jullie
Zeg dat wel!quote:Op dinsdag 10 september 2013 18:46 schreef minilot het volgende:
Ik heb ook een goedkoop point-&-click-dingetje hoor. Daglicht en een witte ondergrond schelen een stuk. Robin pakt het wat professioneler aan, maar haar foto's zijn dan ook echt waanzinnig!
Verder: naan! Kip tikka massala! Mjam! Veel werk zeker, indien versie van Heston?
Nou.. Ik wilde vanavond dus de aardappelsalade van DE maken. Door enig misverstand met mijn lief dat wat voorbereidende handelingen had uitgevoerd was er echter nogal een lading ZOUT in de dressing beland (ondanks natriumarm recept, kun je nagaan )quote:Op woensdag 4 september 2013 09:34 schreef DarkElf het volgende:
Met recht een foodgawkerfoto want hij was geaccepteerd, en men wat zijn ze moeilijk daar zeg dus ik vond t heel wat Maar waar t echt om gaat is dat deze aardappelsalade echt super lekker is, vonden wij dan.
[ afbeelding ]
De ervaring van zulke recepten vind ik juist de kick geven. Heerlijk om met-je-verstand-op-nul in dagje in de keuken te staan!quote:Op dinsdag 10 september 2013 19:11 schreef DarkElf het volgende:
ik geloof heus dat het lekker is hoor maar zal wel een barbaar zijn maar zouden die 6 a4tjes recept/3 dagen werk aan een saus/14 dagen voorbereiden etc etc nu echt zoveel lekkerder zijn dan wat een Italiaanse mama voor saus maakt of iemand die gewoon goed Indiaas kookt? ik vind het allemaal zo... pretentieus overkomen eerlijk gezegd. Van heston dus he, niet van mensen die dat eens nadoen.
Hallo? Professioneler? Ik?quote:
quote:Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hallo? Professioneler? Ik?
[ link | afbeelding ]
Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel.
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.quote:Op dinsdag 10 september 2013 22:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hallo? Professioneler? Ik?
[ link | afbeelding ]
Met mijn fuji finepix camera die met een tyrap bij elkaar gehouden wordt en wiens flitser ik met de hand open moet houden als ik wil flitsen. Yeah, sure. Heeeeel professioneel.
een Fuji Finepix werkt prima! Dat is net een klein stapje voor een DSLR camera Ik ben net toevallig van een finepix overgestapt naar een DSLR.quote:Op woensdag 11 september 2013 07:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, geen professionele camera dan! In mijn hoofd zag je opzetje met witte achtergrond er ook wat uitgebreider uit met reflectoren enzo, vast verkeerd onthouden.
In dat geval, dubbel !
Ik vind het wel leuk om dat te zien. Vooral omdat ik me er net pas echt mee bezig houd en eerst alleen matige foto's maakte van etenquote:Op woensdag 11 september 2013 10:57 schreef Molleman het volgende:
De laatste foto's heb ik gewoon met daglicht gedaan. Ik kan wel mijn hele strobist setup neer gaan zetten maar dat vind ik een beetje veel van het goede. Gebruik wel mijn DSLR waar ik zo'n 4-5 lenzen bij heb maar dat is puur omdat ik het toevallig door hobby tot mijn beschikking heb.
Wat wel handig is mocht je te weinig licht hebben is een stuk piepschuim en die desnoods met wat aluminium folie erop. Dan kun je wat extra licht richting het eten reflecteren. Ik gebruik daar dan zoiets voor.
Dat is er toch al ooit eens geweest?quote:Op woensdag 11 september 2013 12:03 schreef Mirjam het volgende:
Is het anders een idee hier een apart topic over te openen, om tips uit te wisselen? Dan staat het allemaal mooi bij elkaar
ja dat kan ik even niet ophengelen, weet ik niet zekerquote:Op woensdag 11 september 2013 12:04 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Dat is er toch al ooit eens geweest?
Dat is meer een drama-topic zeg. Zonde.quote:Op woensdag 11 september 2013 13:02 schreef motorbloempje het volgende:
CUL / Foto's maken van je eten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]Wat heerlijk zegSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Haha ja heb er dan ook bijgezet dat ik citroen gebruikt hebquote:Op woensdag 11 september 2013 18:40 schreef RobinOok het volgende:
Je rose grapefruit ziet er verdacht geel uit.
Maar wel lekker! En mooi ook.
Nee vervangen door citroen geloof ikquote:Op woensdag 11 september 2013 18:46 schreef RobinOok het volgende:
Dus de rose grapefruit is verstopt? Of gebleekt?
quote:Op woensdag 11 september 2013 18:37 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee heel onderhoudend gelukkig, heb er iets minder van gebruikt en naast de extra vergine olijfolie, wat honing en wat sinaasappelsap wat ik over had erbij gedaan en iets langer op het vuurgelaten zodat het zuur wat minder heftig zou zijn.quote:Op woensdag 11 september 2013 18:52 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ziet er erg goed uit, citroen niet te overheersend?
En zojuist ook maar eens van de chili het recept online gezet.quote:Op zondag 25 augustus 2013 21:29 schreef Molleman het volgende:
Vandaag Chili met zelfgemaakt rode peper flatbread en een yoghurt/bieslook/knoflook dip. Recept nog een keer online zetten.
[ afbeelding ]
Dat ijs! Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..quote:
quote:Op donderdag 12 september 2013 20:44 schreef minilot het volgende:
Ennnnn avondeten!
Zelf Thaise groene curry gemaakt en door noedels heengeschept: de ervaring van pasta met pesto maar dan met een smaak van jewelste!
[ afbeelding ]
Recept gepikt van hier:
http://www.ladyandpups.com/2013/04/04/thai-style-green-pesto-eng/
Aanrader!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten!quote:Op donderdag 12 september 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Ik kreeg ze niet uit mijn hoofd na The GBBO afgelopen dinsdag: de egg custard tarts!
[ afbeelding ]
Ik heb min of meer het recept van Paul Hollywood aangehouden, maar heb de tartjes (expres) een stuk platter gehouden. O, en extra nootmuskaat gebruikt, want dat is lekker.
[..]
Dat ijs! Ik moet nodig weer eens een ijsmachine. Ik had er eentje, maar die is kaduuk en ik ben te lui om elk half uur in een bak in de vriezer te gaan roeren..
Die zien er goed uit! Ik zou me er helemaal scheel aan kunnen eten (wit brood + kaas - ik kan daar oneindig veel van op), dus ik ik laat je recept even voor wat het is.quote:Op zaterdag 14 september 2013 10:09 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Zachte breadsticks al dan niet met kaas, oh wat waren ze lekker!
Ja, maar ik had ook genoeg gelegenheid om de taartjes af te laten koelen zodat ze makkelijk uit de vormpjes kwamen, zonder dat Mel danwel Sue "HET IS TIJD!!!" in mijn keuken liep te blèren. Dat scheelt.quote:Op zaterdag 14 september 2013 22:44 schreef Goodbye het volgende:
[..]
Oeh wauw, die van jou zijn een stuk beter gelukt dan het gros van de GBBO kandidaten!
Nou, als je chocolade niet tempereert, dan kun je er wel iets indopen en dat dan laten afkoelen, maar dan krijg je nooit meer een echt goed hard, glad, knapperig chocoladelaagje terug - het blijft altijd wat zacht en plakkerig.quote:Op zondag 15 september 2013 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Waarom moeite doen met temperen als je ze toch in de vriezer pleurt?
Sorry, maar ik geloof dat ik t niet snap. Ontdooide munt, is dat wat?
Of laat je het juist niet meer ontdooien? Ik snap m echt niet.
Champignons gebakken in olijfolie met wat ui en knoflook. Zout en peper. Afblussen met witte wijn en kippenbouillon, daarna nog wat boter erbij en peterselie.quote:Op woensdag 18 september 2013 23:07 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Lunch: Toast met citroen chili ricotta en gebakken champignons.
Ziet er goed uit Robin. Maar eens een keer kijken waar ik die aan kan komen. Als ik de omschrijving op jouw website lees moet ik deze zeker eens een keer gaan proberen.quote:Op zondag 22 september 2013 15:42 schreef RobinOok het volgende:
Voor de grap moet je dat eens proberen met konings oesterzwammen, Molleman. ;-)
[ link | afbeelding ]
Ik grillde ze in euh 4 minuten of zo en dipte ze daarna in gesmolten boter met beetje knoflook en een scheutje sojasaus. (zo moesten op, had geen plan, heb ze gewoon zo opgesmikkeld)
Dat ziet er leuk uit! Wat is het recept dat jij gebruikte?quote:Op zondag 22 september 2013 15:52 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]
Simpele appelcrumble van afgelopen week.
Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis mee Waar heb je die puy linzen vandaan?quote:Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:
Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi
[ afbeelding ]
Niet mooi, wél erg lekker.
Ziet er apart uit, was wel lekker?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend wasquote:Op maandag 23 september 2013 19:22 schreef Molleman het volgende:
[..]
Nou ziet er wel goed uit hoor. Niets mis mee Waar heb je die puy linzen vandaan?
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?quote:Op maandag 23 september 2013 13:40 schreef minilot het volgende:
Ooo, die oesterzwammen!
En dat broodje paddestoelen Molleman, ik krijg er onmiddelijk zin in ruige boswandelingen van.
Hier net iets Japans geknutseld... mochi! Met passievrucht- en frambozenpuree.
[ afbeelding ]
Wat een rare textuur heeft dat spul!
Ziet er goed uit minilot! Het wordt toch eens tijd dat je jouw recepten online gaat zetten.quote:Op maandag 23 september 2013 19:29 schreef minilot het volgende:
Avondeten was zelfgemaakte wontons (incl. homemade deeg - wat een leuk werkje!) met garnalenvulling, in een pittige paddestoelbouillon:
[ afbeelding ]
[..]
Sligro! En ja, de mochi was best lekker, toen ik eenmaal aan het spul gewend was
Waar zou ik die linzen kunnen kopen? Er staat een mooi recept in de Foodies deze maand wat ik graag wil proberen Ow wacht, sligroquote:Op maandag 23 september 2013 14:11 schreef minilot het volgende:
..en mijn lunch van vandaag:
Kruidige Puy-linzen op homemade bladerdeeg, vrij naar een recept van Ottolenghi
[ afbeelding ]
Niet mooi, wél erg lekker.
Niet echt recept, aangezien ik tijdens het koken 5 min even niets te doen had, dus toen besloot ik dit maar als toetje te maken. Appel in blokjes snijden, mengen met suiker en kaneelpoeder. Even in steelpannetje verwarmen tot de appelblokjes zacht zijn. Voor de crumble doe je 300 gram bloem, 100 gram kristalsuiker en 200 gram boter in kleine blokjes in een kom. Meng met je vingertoppen tot een soort broodkruim-achtige substantie. Wat overblijft kan je in de vriezer bewaren. Appelblokjes verdelen over kleine bakjes, crumble erover en in de oven(tot er een mooi kleurtje op de crumble-korst staat, bij mij zo'n 16 minuten).quote:Op maandag 23 september 2013 14:05 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Dat ziet er leuk uit! Wat is het recept dat jij gebruikte?
quote:Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Ayca het volgende:
[..]
Lijkt op Turks fruit, smaakt het ook zo?
Allebei: nee.quote:Op maandag 23 september 2013 21:18 schreef z80 het volgende:
[..]
is dat van dat drilpudding achtige spul? dat afhankelijk van de gebruikte vruchtensappen een andere kleur krijgt?
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Ik heb over deze cake gedroomd. Ik wil hem ook maken.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:25 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Magic custard cake
Bedankt! Was zeker lekkerquote:Op vrijdag 27 september 2013 09:36 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat een mooie, duidelijke scheiding tussen de twee lagen!
En sfeervol, zo'n lichte cake tegen een zwarte achtergrond.
Was -ie ook lekker?
Dat is stap 3 Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?quote:Op vrijdag 27 september 2013 10:00 schreef Myraela het volgende:
Op je blog staat dat je de eiwitten erin vouwt. Neem dus aan dat je die eerst stijf klopt?
Neehoor, ik had het al gevonden. Ik zat gewoon verkeerd te kijken. Jouw cake ziet er trouwens nog beter uit dan die je als voorbeeld hebt gebruikt.quote:Op vrijdag 27 september 2013 10:22 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat is stap 3 Misschien staat het er niet heel duidelijk? Moet ik het veranderen denk je?
Lekker met een laagje mayosausquote:Op zondag 29 september 2013 14:28 schreef RobinOok het volgende:
Lunch:
[ link | afbeelding ]
Italiaanse bol, Chorizo, tomaat, lente-ui
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.quote:Op zondag 29 september 2013 14:13 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vanochtend vroeg truffels met rode wijn:
[ afbeelding ]
Verdere omschrijving en link naar recept in het kerstdiner-topic
quote:Op zondag 29 september 2013 17:26 schreef z80 het volgende:
[..]
ziet er lekker uit. jammer dat je zover weg woont, anders kwam ik er een paar proeven.
Nou, dat vond ik nou ook! Ik had in R'dam Zuid al een half uur op een parkeerplaats staan blauwbekken omdat ik dácht dat de Sligro om 08:00 open zou zijn en dat bleek 08:30 te zijn en daarna op weg naar huis aansluiting gemist, dus nog een poos bij de bushalte weggewaaid en toen ik om 10:30 eindelijk thuis was en alle boodschappen naar binnen had gesleept dacht: ik ZO! Warme port! En rap een beetje.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:07 schreef Isabeau het volgende:
Port bij het ontbijt, dat klinkt als iets wat ik vanmorgen toen ik de kou moest trotseren wel had kunnen gebruiken
Oe, dat heb ik nou nog nooit gedronken en nog nooit gemaakt. Al vier jaar neem ik het me rond Kerst steeds weer voor, maar het komt er gewoon niet van. Misschien dit jaar!quote:Op donderdag 3 oktober 2013 16:39 schreef Isabeau het volgende:
Sowieso de combinatie koud buiten en een warme drank met alcohol
Wat me er aan herinnert dat ik nog eens wat variëteiten van eggnog wilde uitproberen
quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 12:01 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti
Twijfelaarkaas (van koe-, geit,- en schaapsmelk) met chorizo en wat dungesnede sjalot. Zo langzaam mogelijk gebakken.
de handen zijn meestal wel veilig voor de kaas. de mondhoeken en gehemelte niet.quote:Op zondag 6 oktober 2013 14:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, daar blijf ik mij ook over verbazen ja. Je ziet dan dat het brood niet knapperig is, alleen uitgedroogd met grillstreepje. En de kaas is ook amper gesmolten. Lopen moet ie, de kaas, dat je uit moet kijken dat het niet over je handen loopt.
je moet ook niet binnen 2 minuten een tosti willen, daar gaat iets meer tijd inzittenquote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Waaaarrrr haal ik die kaas? Heb bij de AH versafdeling eens gevraagd naar kaas met knoflook maar dat hadden ze niet.. Kazenwinkel?quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.
[ link | afbeelding ]
Tosti
Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal.
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Oe leuk, labneh zelf maken! Heb je het ook wel eens nog verder laten uitdruipen om er balletjes van te draaien? Ook lekker.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 14:04 schreef DarkElf het volgende:
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden
[ afbeelding ]
Nou, waarmee het ook niet gaat: light-kazen. Met 20+/30+ lukt een tosti voor geen meter! Nog afgezien van het feit dat het vieze kaas is.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken.
dat ziet er echt over, overheerlijk uit weer.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:45 schreef minilot het volgende:
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:
[ afbeelding ]
Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries.
Recept gepikt van hier:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Hoe doe je dit.....quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.
[ link | afbeelding ]
Tosti
Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal.
Oh my! en je ontbijt ook! Ik zou bijna naar de winkel rennen voor oreos en de rest, maar ik vrees dat ik er echt niet vanaf zou kunnen blijven!quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 11:22 schreef minilot het volgende:
..en in het kader van 'wat te doen met een half pakje Oreos': Cookies & Cream Fudge
[ afbeelding ]
(Nauwelijks een recept te noemen: fijngehakte witte chocolade verwarmen met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk. Dat samen met vermorzelde koekjes in een ovenschaal stampen en vier uur laten opstijven in de koelkast. )
Ik maakte ze vlak voordat ik naar mijn werk moest en vanavond breng ik ze naar mijn schoonzusje. Dat scheelt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 14:53 schreef Holyme het volgende:
ik vrees dat ik er echt niet vanaf zou kunnen blijven!
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?quote:Op donderdag 3 oktober 2013 21:30 schreef minilot het volgende:
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress.
[ afbeelding ]
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. Stelde niet zoveel voor hoor. Ik heb de wilde rijst inderdaad eerst los van de rest gekookt (moet namelijk wel een uur), en later door de rest van de risotto geschept.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:09 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?
Ik ben benieuwd hoe je de risotto maakt , icm de wilde rijst, of gebruik je 2 pannen daarvoor ?
Ziet er heel goed uit hoor
Ik ben pas de laatste tijd bezig met risotto te maken, en probeer dat in verschillende vormen.
Maar deze wil ik ook graag proberen.
Paar plakjes brie.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.
En inderdaad, wat Mirjam zegt. Niet in 2 minuten. Het is zo'n beetje 9 minuten ene kant 7 minuten andere. Zacht, zacht vuurtje. Deksel met een kier op de pan.
Oh my.. Thanks, ondanks dat ik geen fan ben van Hollands brood ga ik dit proberenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 13:24 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Twee boterhammen, kaas + extra's ertussen. Boterhammen dun maar egaal besmeren met boter. In koekenpan. Deksel erop met een kiertje. Laag vuur, minuut of 8-11 (regelmatig even kijken of het niet te hard gaat) dan omdraaien, andere kant iets korter. Gewoon, tot goudbruin en knapperig en de kaas gesmolten. Enige wat je nodig hebt is geduld.
(is foto van die andere trouwens, maar komt op hetzelfde neer)
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 19:05 schreef regnavetto het volgende:
Mosselen in tomatensaus met zelfgemaakte harrissa, saffraan en andere lekkere noord afrikaanse kruiden
[ afbeelding ]
Dank je voor je antwoord, klinkt goed, ik ben vooral naar de combinatie wilde rijst met risotto erg benieuwd.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. etc
Vind je het niet smakelijk over komen dan? Ik vind het er lekker uit zien. Een bord is een veel te grote omweg, gelijk opeten!quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 20:41 schreef loecje het volgende:
[..]
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.
Hahahahaha, goeie dromen heb je!quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Ahja. Eigenlijk heel logisch. Ik wijt het aan twee uur nachtrust.
(Ik droomde laatst dat ik arabische-ingredienten.nl voor mezelf had geregistreerd en dat mevrouw Robin pisnijdig was! Eerste Fok-droom ever!)
Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt)quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:30 schreef minilot het volgende:
Heb al weken geen vlees op (alleen af en toe een schaaldiertje en wat surimi), maar oooh Robin: van zoveel zachtgegaarde, roze koe op mijn beeldscherm krijg ik er toch wel erg veel trek in!
Nou ja, vanavond eet ik zelf ook weer eens een beest, aangezien er flink wat kippendijen (in het dorp is helaas geen duif te krijgen) in de bastilla gaan. Als -ie mooi wordt post ik een foto. Zit me nog wel even af te vragen hoe ik nou het beste nette streepjes van kaneel op de poedersuiker kan krijgen (zo dus) *krabt hoofd*
Lekker!! Ik wil hetquote:Op zondag 13 oktober 2013 13:05 schreef SpaceInvaders het volgende:
Carrot cake naar dit recept
[ afbeelding ]
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de fotoquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 18:17 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt)
Ik heb er opeens enorm zin in! Morgen maken maar .
Carrot cake is heerlijk hoor Mini je weet niet wat je mistquote:Op maandag 14 oktober 2013 12:41 schreef minilot het volgende:
Goeie foto!
Ik heb nog nooit worteltaart/cake op.. Het idee staat me een beetje tegen, maar dat is eigenlijk onzin: ik heb vorige week ook in mijn eentje driekwart pastinaak-cake opgepeuzeld, dus.. Toch eens proberen!
[..]
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto
Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo.quote:Op maandag 14 oktober 2013 12:41 schreef minilot het volgende:
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto
Knap van je!quote:Op maandag 14 oktober 2013 16:39 schreef regnavetto het volgende:
Eerste poging tot matt moran's rocky road
[ afbeelding ]
Ha, wat leuk dat je het wel eens hebt gemaakt!quote:Op maandag 14 oktober 2013 16:40 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo.
Is dat dat waanzinnig uitgebreide toetjesrecept uit 1 of andere Masterchef-reeks?quote:
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-84-rocky-road-4411372quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, wat leuk dat je het wel eens hebt gemaakt!
[..]
Is dat dat waanzinnig uitgebreide toetjesrecept uit 1 of andere Masterchef-reeks?
Hoeveel kan je met dit recept maken? Is het voor 1 bord of meerdere?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:11 schreef regnavetto het volgende:
[..]
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-84-rocky-road-4411372
Rocky Road is normaliter heel rustiek en meer kinderachtig. Als ik me goed kan herrineren was dit een fun cook off tijdens een masterclass tussen Matt Moran en Billy en nog iemand (Michael?)
Ik zie ze net op deze website staan: http://www.chocolatewarehouse.nl/shop/?h=25&c=28&p=673 zelf nog nooit besteld maar wil ook deze rocky road gaan maken dus ga ze wel nodig hebben Tenzij iemand een betere/handigere tip heeft om ze ergens te kopenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:19 schreef minilot het volgende:
Ha, dat recept bedoelde ik ja! Ik had het in CUL al eens voorbij zien komen..
Ook gemaakt met tonkaboon? Mijn tonkabonen zijn op en ik weet niet meer waar ik ze ooit eens had gekocht, dus als je een tip hebt..
Ik kwam ze laatst tegen op brouwmarkt.nl (toen ik mijn sojamelkmaker eindelijk aan het bestellen was)quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 09:30 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ik zie ze net op deze website staan: http://www.chocolatewarehouse.nl/shop/?h=25&c=28&p=673 zelf nog nooit besteld maar wil ook deze rocky road gaan maken dus ga ze wel nodig hebben Tenzij iemand een betere/handigere tip heeft om ze ergens te kopen
4-5, afhankelijk van hoe groot je cilinder is.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 09:27 schreef _Liek het volgende:
[..]
Hoeveel kan je met dit recept maken? Is het voor 1 bord of meerdere?
niet gebruiktquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:19 schreef minilot het volgende:
Ha, dat recept bedoelde ik ja! Ik had het in CUL al eens voorbij zien komen..
Ook gemaakt met tonkaboon? Mijn tonkabonen zijn op en ik weet niet meer waar ik ze ooit eens had gekocht, dus als je een tip hebt..
Kwam hem net ook tegen op Foodgawker. Ziet er heel lekker uit! Misschien ga ik dit morgen makenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 11:54 schreef DarkElf het volgende:
Van de week zoiets lekkers gemaakt: Paddenstoelen stroganoff. En t was nog zo klaar ook. Snel weer maken dus.
[ afbeelding ]
Zeker doen! Was erg lekker 😊quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 19:52 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Kwam hem net ook tegen op Foodgawker. Ziet er heel lekker uit! Misschien ga ik dit morgen maken
Ik ga het vanavond maken!quote:
Mooie omelet! Was ie runny van binnen?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 13:07 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Prima lunchje. Omelette met boterknoflookchampignon
Valt reuze mee! Het garen van de kip duurt het langstquote:Op woensdag 16 oktober 2013 18:36 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit. Wel een werk, of niet?
Ja lekker romig:)quote:Op woensdag 16 oktober 2013 19:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mooie omelet! Was ie runny van binnen?
Oeh dat klinkt erg lekker, maar ziet er ook goed uit! Nou doe ik niet aan ongezouten eten, maar zou ik die natriumarme bouillon kunnen vervangen door kippenbouillon? Of desnoods groentenbouillon? Ik krijg er trek vanquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 11:54 schreef DarkElf het volgende:
Van de week zoiets lekkers gemaakt: Paddenstoelen stroganoff. En t was nog zo klaar ook. Snel weer maken dus.
[ afbeelding ]
Tuurlijk kan dat!quote:Op woensdag 16 oktober 2013 20:50 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt erg lekker, maar ziet er ook goed uit! Nou doe ik niet aan ongezouten eten, maar zou ik die natriumarme bouillon kunnen vervangen door kippenbouillon? Of desnoods groentenbouillon? Ik krijg er trek van
Ik vond 'm ook wel lekker, maar had voor mij nog iets paddestoeliger van smaak gemogen. Volgende keer gedroogde shiitake weken in bouillon en dat erdoor, denk ik.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 13:30 schreef Dragonberry het volgende:
De stroganoff was lekker! Net het restje opgegeten
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 19:10 schreef dude1986 het volgende:
Iemand noemde hier Foodgawker, ik kende deze site niet... omg foodheaven online!
Nice!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:27 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):
[ afbeelding ]
Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder.
Afrikaaaaaaa!
[..]
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vermoed!
(Jemig, alweer deel 15! )
lol, ja zie het haha. Ik dacht gewoon een uitdrukking ofzo.quote:Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!
(Jemig, alweer deel 15! )
Dit ziet er fucking lekker uit.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:27 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):
[ afbeelding ]
Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder.
Afrikaaaaaaa!
[..]
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!
(Jemig, alweer deel 15! )
Wanneer kan ik komen eten?quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:27 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):
[ afbeelding ]
Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder.
Afrikaaaaaaa!
[..]
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!
(Jemig, alweer deel 15! )
Dan neem ik dit wel als toetjequote:Op donderdag 17 oktober 2013 12:43 schreef minilot het volgende:
Ochtendbaksel!
[ afbeelding ]
Brosse kaaskoekjes met cheddar en venkelzaad
(Recept in het Baktopic)
Ik maakte dit een keer met zo'n zakje marinade en ik vond het niet fijn.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 00:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Cha Siu
Ik was nooit een grote fan. Vind het altijd een beetje "hard" varkensvlees. Ik ben meer van het snotzachte. Maar nu een paar keer gemaakt en kan het steeds beter waarderen. Char siu!
quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 00:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Cha Siu
Ik was nooit een grote fan. Vind het altijd een beetje "hard" varkensvlees. Ik ben meer van het snotzachte. Maar nu een paar keer gemaakt en kan het steeds beter waarderen. Char siu!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ow sorry hoor, rustig maar...quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 02:10 schreef RobinOok het volgende:
What the fuck?!
Ik wil het niet weten!
Nou, google vindt niks verdachts. En die is meestal de eerste die iets vindt.
Dus ja, kutvirusscanner heb je.
https://www.virustotal.co(...)analysis/1382189223/quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 11:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nou, pff, dat komt, ik ben dus wel ooit gehackt geweest. Dus ik schiet meteen in de stress als ik zoiets hoor, dan denk ik "neeeeee, niet weeeeeer!". Maar sindsdien is het gelukkig niet meer voorgekomen en voer ik updates braaf binnen 24 uur door.
En verder vind ik het superirritant dat er zoveel slechte scanners en guards zijn die blijkbaar niets anders doen dan OUDE informatie gebruiken. Daar heb je echt niks aan. Die zijn te laat als er echt iets aan de hand is en te lui om up-to-date te zijn. Etters.
Ik kan op mijn werk ook niet op de website van RobinOok! Krijg dezelfde melding.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 15:29 schreef dude1986 het volgende:
[..]
https://www.virustotal.co(...)analysis/1382189223/
Van de 38 scanners is er maar 1 die aangeeft: verdacht! ( en dit is mijn scanner die ik verplicht van werk moet gebruiken ivm thuiswerken ) Maar dus verouderde info wss idd
Van alles! Over/door ijs, slierten ervan in brownies, gebruiken als broodbeleg, gebruiken om dingen mee te vullen - ik weet het nog niet. Heb er nu een fijne pot vol van.quote:Op maandag 21 oktober 2013 08:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat kun je doen met gecarameliseerde chocola?
wanneer mag ik komen eten?quote:Op maandag 21 oktober 2013 17:59 schreef regnavetto het volgende:
Aardappelgnochhi met geroosterde pompoen en champignon gesauteerd in boter met knoflook en salie voor de saus
[ afbeelding ]
Lekker zeg! Zelfgemaakte gnocchi?quote:Op maandag 21 oktober 2013 17:59 schreef regnavetto het volgende:
Aardappelgnochhi met geroosterde pompoen en champignon gesauteerd in boter met knoflook en salie voor de saus
[ afbeelding ]
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komenquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 22:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal van de week eens kijken of ik ze kan verleiden tot een nieuwe euh dinges.
Dat paddenstoelenbrood ga ik zeker eens maken als ik weer Daiya kaas in huis heb !quote:Op dinsdag 3 september 2013 20:48 schreef minilot het volgende:
Oeee, eend!
Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret! )
Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere!
[ afbeelding ]
Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten:
[ afbeelding ]
-> Recept!
ik ook! eerste keer en wow errug mooie site!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:29 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komen
Eerste was geen recept vanquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 14:53 schreef jerney het volgende:
[..]
Dat paddenstoelenbrood ga ik zeker eens maken als ik weer Daiya kaas in huis heb !
Oh shit, de link was alleen naar het tweede recept
Thanks!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Eerste was geen recept van
Deeg was van het recept voor naanbrood dat ik vaak gebruik:
http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html
Belegd met in boter gebakken kastanjechampignons en gruyerekaas en nadat het brood uit de oven kwam bestrooid met wat gedroogde chilipeper en fijngehakte peterselie.
Hey, als ik lekkers kan maken, ben ik content!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |