Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.quote:Op zondag 6 oktober 2013 17:50 schreef Nezhi het volgende:
Ik probeerde zo'n tosti te maken maar de kaas wil maar niet smelten :S en het brood wordt dan zwart, maar die verdomde kaas is gewoon een verlept plakje.
Oe leuk, labneh zelf maken!quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 14:04 schreef DarkElf het volgende:
En weer een echte foodgawkerfoto: Labneh met verse kruiden
[ afbeelding ]
Nou, waarmee het ook niet gaat: light-kazen. Met 20+/30+ lukt een tosti voor geen meter! Nog afgezien van het feit dat het vieze kaas is.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken.
dat ziet er echt over, overheerlijk uit weer.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:45 schreef minilot het volgende:
Oh, en alvast het eten voor vanavond gemaakt, dan kan het nog een poosje intrekken:
[ afbeelding ]
Salade van wilde rijst, bosui, noten, rozijnen en cranberries.
Recept gepikt van hier:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Hoe doe je dit.....quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:35 schreef RobinOok het volgende:
En vandaag gewoon keihard weer een tosti. De basilicum-knoflook-kaas moest op.
[ link | afbeelding ]
Tosti
Ziet er minder appetijtelijk uit, maar evengoed errug lekker. Met sambal brandal.
Oh my!quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 11:22 schreef minilot het volgende:
..en in het kader van 'wat te doen met een half pakje Oreos': Cookies & Cream Fudge
[ afbeelding ]
(Nauwelijks een recept te noemen: fijngehakte witte chocolade verwarmen met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk. Dat samen met vermorzelde koekjes in een ovenschaal stampen en vier uur laten opstijven in de koelkast.)
Ik maakte ze vlak voordat ik naar mijn werk moest en vanavond breng ik ze naar mijn schoonzusje. Dat scheelt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 14:53 schreef Holyme het volgende:
ik vrees dat ik er echt niet vanaf zou kunnen blijven!
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?quote:Op donderdag 3 oktober 2013 21:30 schreef minilot het volgende:
Paddestoelenrisotto! Met een beetje wilde rijst erdoorheen en sherry, blauwe kaas en knoflookcress.![]()
[ afbeelding ]
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. Stelde niet zoveel voor hoor.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:09 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Minilot, is hier en gerecht van , of is het jouw eigen creatie ?
Ik ben benieuwd hoe je de risotto maakt , icm de wilde rijst, of gebruik je 2 pannen daarvoor ?
Ziet er heel goed uit hoor![]()
Ik ben pas de laatste tijd bezig met risotto te maken, en probeer dat in verschillende vormen.
Maar deze wil ik ook graag proberen.
Paar plakjes brie.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welke kaas had je gebruikt? Met echte oude (brokkelachtige) kaas lukt het niet. Kruidnagelkaas en komijnenkaas wil ook vaak niet jofel smelten, maar verder gaat het zo'n beetje met elke kaas die ik ken. Hoe jonger hoe beter, dat wel.
En inderdaad, wat Mirjam zegt. Niet in 2 minuten. Het is zo'n beetje 9 minuten ene kant 7 minuten andere. Zacht, zacht vuurtje. Deksel met een kier op de pan.
Oh my.. Thanks, ondanks dat ik geen fan ben van Hollands brood ga ik dit proberenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 13:24 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Twee boterhammen, kaas + extra's ertussen. Boterhammen dun maar egaal besmeren met boter. In koekenpan. Deksel erop met een kiertje. Laag vuur, minuut of 8-11 (regelmatig even kijken of het niet te hard gaat) dan omdraaien, andere kant iets korter. Gewoon, tot goudbruin en knapperig en de kaas gesmolten. Enige wat je nodig hebt is geduld.
(is foto van die andere trouwens, maar komt op hetzelfde neer)
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 19:05 schreef regnavetto het volgende:
Mosselen in tomatensaus met zelfgemaakte harrissa, saffraan en andere lekkere noord afrikaanse kruiden
[ afbeelding ]
Dank je voor je antwoord, klinkt goed, ik ben vooral naar de combinatie wilde rijst met risotto erg benieuwd.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 16:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon een beetje zelfgeknutseld ja. etc
Vind je het niet smakelijk over komen dan? Ik vind het er lekker uit zien. Een bord is een veel te grote omweg, gelijk opeten!quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 20:41 schreef loecje het volgende:
[..]
wanneer je het op een bord legt komt het denk ik een stuk smakelijker over.
Hahahahaha, goeie dromen heb je!quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Ahja. Eigenlijk heel logisch. Ik wijt het aan twee uur nachtrust.![]()
(Ik droomde laatst dat ik arabische-ingredienten.nl voor mezelf had geregistreerd en dat mevrouw Robin pisnijdig was!Eerste Fok-droom ever!)
Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt)quote:Op zaterdag 12 oktober 2013 14:30 schreef minilot het volgende:
Heb al weken geen vlees op (alleen af en toe een schaaldiertje en wat surimi), maar oooh Robin: van zoveel zachtgegaarde, roze koe op mijn beeldscherm krijg ik er toch wel erg veel trek in!![]()
Nou ja, vanavond eet ik zelf ook weer eens een beest, aangezien er flink wat kippendijen (in het dorp is helaas geen duif te krijgen) in de bastilla gaan. Als -ie mooi wordt post ik een foto. Zit me nog wel even af te vragen hoe ik nou het beste nette streepjes van kaneel op de poedersuiker kan krijgen (zo dus) *krabt hoofd*
Lekker!! Ik wil hetquote:Op zondag 13 oktober 2013 13:05 schreef SpaceInvaders het volgende:
Carrot cake naar dit recept
[ afbeelding ]
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de fotoquote:Op zaterdag 12 oktober 2013 18:17 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Met kip is lekkerder! (ondanks dat het traditioneel met duif gemaakt wordt)
Ik heb er opeens enorm zin in! Morgen maken maar.
Carrot cake is heerlijk hoor Mini je weet niet wat je mistquote:Op maandag 14 oktober 2013 12:41 schreef minilot het volgende:
Goeie foto!![]()
Ik heb nog nooit worteltaart/cake op.. Het idee staat me een beetje tegen, maar dat is eigenlijk onzin: ik heb vorige week ook in mijn eentje driekwart pastinaak-cake opgepeuzeld, dus.. Toch eens proberen!
[..]
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto
Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo.quote:Op maandag 14 oktober 2013 12:41 schreef minilot het volgende:
Het was enorrrrrm lekker! Camera bleek echter nog in de auto te liggen die aan de andere kant van het dorp stond, dus ik maak het binnenkort nog wel een keer (zelf dan ook brik-deeg in elkaar knutselen) en dan zet ik het alsnog op de foto
Knap van je!quote:Op maandag 14 oktober 2013 16:39 schreef regnavetto het volgende:
Eerste poging tot matt moran's rocky road
[ afbeelding ]
Ha, wat leuk dat je het wel eens hebt gemaakt!quote:Op maandag 14 oktober 2013 16:40 schreef dude1986 het volgende:
[..]
Receptje voor dat deeg (beetje oefenen, maar smaakt zoveel beter dan filodeeg). Vaak lukt het me niet lol, wss omdat ik te snel werk ofzo.
Is dat dat waanzinnig uitgebreide toetjesrecept uit 1 of andere Masterchef-reeks?quote:
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-84-rocky-road-4411372quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:05 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, wat leuk dat je het wel eens hebt gemaakt!
[..]
Is dat dat waanzinnig uitgebreide toetjesrecept uit 1 of andere Masterchef-reeks?
Hoeveel kan je met dit recept maken? Is het voor 1 bord of meerdere?quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:11 schreef regnavetto het volgende:
[..]
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-84-rocky-road-4411372
Rocky Road is normaliter heel rustiek en meer kinderachtig. Als ik me goed kan herrineren was dit een fun cook off tijdens een masterclass tussen Matt Moran en Billy en nog iemand (Michael?)
Ik zie ze net op deze website staan: http://www.chocolatewarehouse.nl/shop/?h=25&c=28&p=673 zelf nog nooit besteld maar wil ook deze rocky road gaan maken dus ga ze wel nodig hebbenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:19 schreef minilot het volgende:
Ha, dat recept bedoelde ik ja!Ik had het in CUL al eens voorbij zien komen..
Ook gemaakt met tonkaboon? Mijn tonkabonen zijn op en ik weet niet meer waar ik ze ooit eens had gekocht, dus als je een tip hebt..
Ik kwam ze laatst tegen op brouwmarkt.nl (toen ik mijn sojamelkmaker eindelijk aan het bestellen was)quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 09:30 schreef _Liek het volgende:
[..]
Ik zie ze net op deze website staan: http://www.chocolatewarehouse.nl/shop/?h=25&c=28&p=673 zelf nog nooit besteld maar wil ook deze rocky road gaan maken dus ga ze wel nodig hebbenTenzij iemand een betere/handigere tip heeft om ze ergens te kopen
4-5, afhankelijk van hoe groot je cilinder is.quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 09:27 schreef _Liek het volgende:
[..]
Hoeveel kan je met dit recept maken? Is het voor 1 bord of meerdere?
niet gebruiktquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 08:19 schreef minilot het volgende:
Ha, dat recept bedoelde ik ja!Ik had het in CUL al eens voorbij zien komen..
Ook gemaakt met tonkaboon? Mijn tonkabonen zijn op en ik weet niet meer waar ik ze ooit eens had gekocht, dus als je een tip hebt..
Kwam hem net ook tegen op Foodgawker. Ziet er heel lekker uit! Misschien ga ik dit morgen makenquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 11:54 schreef DarkElf het volgende:
Van de week zoiets lekkers gemaakt: Paddenstoelen stroganoff.En t was nog zo klaar ook. Snel weer maken dus.
[ afbeelding ]
Zeker doen! Was erg lekker 😊quote:Op dinsdag 15 oktober 2013 19:52 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Kwam hem net ook tegen op Foodgawker. Ziet er heel lekker uit! Misschien ga ik dit morgen maken
Ik ga het vanavond maken!quote:
Mooie omelet! Was ie runny van binnen?quote:Op woensdag 16 oktober 2013 13:07 schreef regnavetto het volgende:
[ afbeelding ]
Prima lunchje. Omelette met boterknoflookchampignon
Valt reuze mee! Het garen van de kip duurt het langstquote:Op woensdag 16 oktober 2013 18:36 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit. Wel een werk, of niet?
Ja lekker romig:)quote:Op woensdag 16 oktober 2013 19:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Mooie omelet! Was ie runny van binnen?
Oeh dat klinkt erg lekker, maar ziet er ook goed uit! Nou doe ik niet aan ongezouten eten, maar zou ik die natriumarme bouillon kunnen vervangen door kippenbouillon? Of desnoods groentenbouillon? Ik krijg er trek vanquote:Op dinsdag 15 oktober 2013 11:54 schreef DarkElf het volgende:
Van de week zoiets lekkers gemaakt: Paddenstoelen stroganoff.En t was nog zo klaar ook. Snel weer maken dus.
[ afbeelding ]
Tuurlijk kan dat!quote:Op woensdag 16 oktober 2013 20:50 schreef Skaai het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt erg lekker, maar ziet er ook goed uit! Nou doe ik niet aan ongezouten eten, maar zou ik die natriumarme bouillon kunnen vervangen door kippenbouillon? Of desnoods groentenbouillon? Ik krijg er trek van
Ik vond 'm ook wel lekker, maar had voor mij nog iets paddestoeliger van smaak gemogen. Volgende keer gedroogde shiitake weken in bouillon en dat erdoor, denk ik.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 13:30 schreef Dragonberry het volgende:
De stroganoff was lekker! Net het restje opgegeten
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 19:10 schreef dude1986 het volgende:
Iemand noemde hier Foodgawker, ik kende deze site niet... omg foodheaven online!
Nice!quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:27 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):
[ afbeelding ]
Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder.
Afrikaaaaaaa!
[..]
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vermoed!![]()
(Jemig, alweer deel 15!)
lol, ja zie het haha. Ik dacht gewoon een uitdrukking ofzo.quote:Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!![]()
(Jemig, alweer deel 15!)
Dit ziet er fucking lekker uit.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:27 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):
[ afbeelding ]
Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder.
Afrikaaaaaaa!
[..]
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!![]()
(Jemig, alweer deel 15!)
quote:Op donderdag 17 oktober 2013 21:27 schreef minilot het volgende:
Ik maakte vandaag Zuid-Soedanese 'combo', een prutje van rundvlees (helaas geen geit te krijgen in mijn dorp), spinazie en pinda (recept):
[ afbeelding ]
Erbij wraps van half teff-meel (dat sinds vanmorgen vroeg met wat water heeft staan borrelen in een warme keuken), half tarwebloem, met zout en ei en een beetje bakpoeder.
Afrikaaaaaaa!
[..]
Goed hè, Foodgawker!? We hebben deze topicreeks er zelfs naar vernoemd!![]()
(Jemig, alweer deel 15!)
Dan neem ik dit wel als toetjequote:Op donderdag 17 oktober 2013 12:43 schreef minilot het volgende:
Ochtendbaksel!
[ afbeelding ]
Brosse kaaskoekjes met cheddar en venkelzaad
(Recept in het Baktopic)
Ik maakte dit een keer met zo'n zakje marinade en ik vond het niet fijn.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 00:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Cha Siu
Ik was nooit een grote fan. Vind het altijd een beetje "hard" varkensvlees. Ik ben meer van het snotzachte. Maar nu een paar keer gemaakt en kan het steeds beter waarderen. Char siu!
quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 00:57 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Cha Siu
Ik was nooit een grote fan. Vind het altijd een beetje "hard" varkensvlees. Ik ben meer van het snotzachte. Maar nu een paar keer gemaakt en kan het steeds beter waarderen. Char siu!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
ow sorry hoor, rustig maar...quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 02:10 schreef RobinOok het volgende:
What the fuck?!
Ik wil het niet weten!
Nou, google vindt niks verdachts. En die is meestal de eerste die iets vindt.
Dus ja, kutvirusscanner heb je.
https://www.virustotal.co(...)analysis/1382189223/quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 11:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nou, pff, dat komt, ik ben dus wel ooit gehackt geweest. Dus ik schiet meteen in de stress als ik zoiets hoor, dan denk ik "neeeeee, niet weeeeeer!". Maar sindsdien is het gelukkig niet meer voorgekomen en voer ik updates braaf binnen 24 uur door.
En verder vind ik het superirritant dat er zoveel slechte scanners en guards zijn die blijkbaar niets anders doen dan OUDE informatie gebruiken. Daar heb je echt niks aan. Die zijn te laat als er echt iets aan de hand is en te lui om up-to-date te zijn. Etters.
Ik kan op mijn werk ook niet op de website van RobinOok! Krijg dezelfde melding.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 15:29 schreef dude1986 het volgende:
[..]
https://www.virustotal.co(...)analysis/1382189223/
Van de 38 scanners is er maar 1 die aangeeft: verdacht! ( en dit is mijn scanner die ik verplicht van werk moet gebruiken ivm thuiswerken) Maar dus verouderde info wss idd
Van alles! Over/door ijs, slierten ervan in brownies, gebruiken als broodbeleg, gebruiken om dingen mee te vullen - ik weet het nog niet. Heb er nu een fijne pot vol van.quote:Op maandag 21 oktober 2013 08:16 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat kun je doen met gecarameliseerde chocola?
wanneer mag ik komen eten?quote:Op maandag 21 oktober 2013 17:59 schreef regnavetto het volgende:
Aardappelgnochhi met geroosterde pompoen en champignon gesauteerd in boter met knoflook en salie voor de saus
[ afbeelding ]
Lekker zeg! Zelfgemaakte gnocchi?quote:Op maandag 21 oktober 2013 17:59 schreef regnavetto het volgende:
Aardappelgnochhi met geroosterde pompoen en champignon gesauteerd in boter met knoflook en salie voor de saus
[ afbeelding ]
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komenquote:Op zaterdag 19 oktober 2013 22:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal van de week eens kijken of ik ze kan verleiden tot een nieuwe euh dinges.
Dat paddenstoelenbrood ga ik zeker eens maken als ik weer Daiya kaas in huis hebquote:Op dinsdag 3 september 2013 20:48 schreef minilot het volgende:
Oeee, eend!
Hier nog steeds herfstsfeer (later deze week weer 27 graden, dus nu maar even wat premature najaarspret!)
Avondeten was soep van geroosterde groenten én: paddenstoelenbrood met gepofte knoflook en gruyere!![]()
[ afbeelding ]
Toetjes waren pots de crème met ahornsiroop (maple syrup) en gesuikerde pecannoten:
[ afbeelding ]
-> Recept!
ik ook! eerste keer en wow errug mooie site!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 12:29 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Ik weet niet of je iets hebt veranderd maar ik kan op m'n werk weer op je site komen
Eerste was geen recept vanquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 14:53 schreef jerney het volgende:
[..]
Dat paddenstoelenbrood ga ik zeker eens maken als ik weer Daiya kaas in huis heb!
Oh shit, de link was alleen naar het tweede recept
Thanks!quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 15:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Eerste was geen recept van![]()
Deeg was van het recept voor naanbrood dat ik vaak gebruik:
http://www.seasaltwithfood.com/2009/04/leavened-oven-brean-naan.html
Belegd met in boter gebakken kastanjechampignons en gruyerekaas en nadat het brood uit de oven kwam bestrooid met wat gedroogde chilipeper en fijngehakte peterselie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |