quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.
Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.
Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben
Ik heb vandaag toevallig boterkoek gemaakt met ongezouten roomboter en ik eet er nu een stukje van en hij is goed, dus Myraela heeft denk ik gelijkquote:
Als je goedkoop wil: ruitjesroomboterquote:Op zondag 4 augustus 2013 21:20 schreef casper019 het volgende:
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..
maar welke heb je nou nodig?
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 4 augustus 2013 21:16 schreef kvd het volgende:
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt
Straight out of the oven
[ afbeelding ]
Een poosje later op een bordje
[ afbeelding ]
Nog een beetje lekker klef van binnen
[ afbeelding ]
Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspxquote:
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.quote:
Op basis van de foto denk ik inderdaad dat je eiwit niet stijf genoeg was. Rietsuiker zou daarvoor niet uit hoeven maken. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets uit valt. Dan is het klaar en schep je de rest er rustig doorheenquote:Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:
[..]
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.
Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders
verplaats? Ik denk dat je "in plaats van" bedoeltquote:Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:
[..]
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.
Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders
Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx
bedoel je die??
waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?
en thx voor de replys!!
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.quote:Op maandag 5 augustus 2013 11:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
ok thx! dan ga ik dat zo kopenquote:Op maandag 5 augustus 2013 12:42 schreef kvd het volgende:
[..]
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:59 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx! dan ga ik dat zo kopen
ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)
heeft iemand daar ervaring mee??
gekocht de 82% ongezouten roomboter van de lidl, thx hij staat nu in de oven!!quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
ziet er goed uit!quote:Op maandag 5 augustus 2013 19:04 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
Tot ik zelf boterkoek maakte vond ik het ook niet te eten. Nu, echt zo lekkerquote:Op maandag 5 augustus 2013 19:12 schreef PM-girl het volgende:
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien!
oh...die zag ik over het hoofd...mjammiequote:Op maandag 5 augustus 2013 17:22 schreef AnneX het volgende:
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken...
Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone
twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover.
[ afbeelding ]
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:45 schreef Grutsk het volgende:
Ik ben nog in de pakjesfase maar heb inmiddels zoveel plezier in bakken dat ik binnenkort ga overstappen naar echte recepten.
Zou het niet met de Franse meringue gemaakt kunnen worden ipv Italiaanse? Lijkt mij veel makkelijker, sowieso met een handmixer, maar ook omdat je dan niet hoeft te letten op de temperatuur van de suiker.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakjequote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
[..]
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:38 schreef casper019 het volgende:
[..]
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakje
waarsch mn volgende baksel: (ben gek op speculaas)
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake
Of miss dat ik vandaag of morgen al speculaasje bak voor op brood enzo
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hieldquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.
Aanrader:
[ afbeelding ]
Uit 1986
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 13:01 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hield
Ach, de kom gewoon op een dubbelgevouwen theedoek zetten en dan kun je hem prima even loslaten om er suiker bij te gooien. En anders zette ik altijd de kom in de wasbak en dan kan je mixer op de rand leunenquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
Die hebben wij ook!quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.
Aanrader:
[ afbeelding ]
Uit 1986
die heb ik dan gemist. Denk dat mijn ouders daar niet naar keken. En hij heeft vast ergens een gemene rol in gespeeld,wanr ik was altijd bang voor hem hahaquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 15:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.
Mijn monchou is nooit zo stijfquote:Op woensdag 7 augustus 2013 15:09 schreef msacras het volgende:
Het is een koelkast taart dus eigenlijk hoort deze niet helemaal in een baktopic toch plaats ik 'm hier: een oreo-mon chou taart! Gemaakt bij een vriendin thuis dus heb even snel wat foto's met m'n telefoon gemaakt, geen topkwaliteit dus. Maar hij was erg lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik hoorde pas van iemand dat ze gelatine door de monchou (met slagroom) mengde om zo een flinke laag stevig te houden.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mijn monchou is nooit zo stijf
Dat wel . Heerlijk bros ookquote:
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.quote:Ik heb helaas een combi magnetron/oven en die draait dus rond. Het muffinblik past er net in, maar omdat de onderkant dan draait valt hij om. Bestaan er eigenlijk blikken voor 6 muffins, of ronde blikken?
Klein detail Het onderste ronde rooster is niet heel stabiel. En dan wil het ding draaien maar dit lukt niet goed door het te grote blik, waarbij het uiteindelijk met een hoek omvalt. De inderkant van het blik s natuurlijk niet vlak, dat scheelt ook. Met een grote ovenschaal gebeurt het niet, al merk ik dan ook dat de buitenkant heter wordt dan de binnenkant.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:33 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat wel . Heerlijk bros ook
[..]
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 00:23 schreef loecje het volgende:
gewoon het plateau uit de magnetron halen. bij mij was dat een glazen plaat.
dan het roostertje neerzetten, blik erop en bakken maar.
halverwege wel het blik omdraaien anders is de achterkant zwart en de voorkant nog niet gaar.
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!quote:Op donderdag 8 augustus 2013 00:46 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.
Het is monchou met slagroom en de slagroom was best wel stijf geklopt, misschien komt het daar door?quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mijn monchou is nooit zo stijf
Aha, thanks! Ik ga eens kijken!quote:Op donderdag 8 augustus 2013 08:17 schreef Taartje het volgende:
[..]
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!
het was een kant en klaar pakket van koopmans waarbij ik de beschrijving op het pak voor niet uitlopende koekjes had gevolgd. (heeft spuuglokje eens geschreven hier)quote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:09 schreef PM-girl het volgende:
Wat leuk lady! En wat blijft de vorm er goed in, recept met veel bloem?
ik ken die hele verpakking niet maar stroopkoeken......quote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Moest je de stroop niet laten afkoelen tussen de koeken?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 12:30 schreef casper019 het volgende:
je moet de koeken uitsteken (schijnt dat het ''normaal'' is dat je er 20 uitsteekt met 1 verpakking) nou dat lukt alleen als je ze superdun doet (dunner dan op t pak staat maar dat is een foutje volgens homemade) na als je de koeken gebakken heb (en ze totaal niet als stroopkokeen proeven)
dan moet je de stroop maken in een pan (roomboter + stroop + mix) en dan er tussen doen en plak koek
maar de stroop maken ging al niet lekker, en zou je moeten laten afkoelen 15min na dan was t bijna niet meer te bewegen.. en
argh ik word er al chagarijnig vanals ik eraan terug denk
maar toch als iemand anders het ooit etst ben ik benieuwd!!
Waar komen die leuke uitstekers vandaan?quote:Op donderdag 8 augustus 2013 13:42 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
mijn nieuwe uitstekers uitgeprobeerd! ik vind ze leuk, vooral de egel
de leukste taartenshop.nl en dat stempel heb ik bij nice thingzz vandaan maar de bijenkorf heeft m ookquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:47 schreef laziness het volgende:
[..]
Waar komen die leuke uitstekers vandaan?
oeeeeeh dat ziet er goed uit zeg! welk recept heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 18:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
ben kokosmakroontjes aan het maken!
hoe vinden jullie mijn 1e ''lading'' gelukt?
ik was bang dat ze miss iets te donker waren... ff afkoelen en dan smaak test en dan lading 2
ik wil ook zonder pakjes.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:00 schreef minilot het volgende:
Mooie makroontjes inderdaad! Bevalt het, zo zonder pakjes en zakjes Casper?
En Bloempje, bah! Wat zien die taarten er verschrikkelijk onsmakelijk uit!
Ik bakte vanmiddag ook koekjes. Brosse zandkoekjes om precies te zijn, een beetje bitter vanwege de groene thee en een beetje zoet door de witte chocolade. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Recept, want zeker een aanrader!
Voor een stuk of twaalf koekjes:
- 120 gram patentbloem
- 10 gram groene thee-poeder
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram zachte boter
- 1 eidooier
- handje witte chocolade (goede kwaliteit, fijngehakt of van die pellets/chips)
- snuf fijn zout
Bloem en thee zeven in een kommetje
In andere kom poedersuiker, boter, zout en eidooier met een mixer luchtig kloppen. Beetje bij beetje de bloem (+ thee) toevoegen. Zodra één geheel de witte chocolade er met de hand of met een houten lepel doorheen mengen.
Rol of staaf van het deeg maken (net wat voor vorm koekje je wilt), dit óf een half uurtje in de vriezer leggen óf een uur of drie in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Koekjes van rol snijden, ongeveer een krappe centimeter dik. Koekjes op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten bakken. Als ze eerder beginnen te kleuren, temperatuur wat lager of een beetje aluminiumfolie erover.
Af laten koelen op een rooster en klaar!
ik wil volgende week ook ''gewonen'' koekjes maken...quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wil ook zonder pakjes.
heb jij een goed (=niet uitlopend) recept voor gewone koekjes, minilot?
graag zonder thee, want daar hou ik niet zo van
haha vroeg me in een ander topic al af wat in hemelsnaam een boterbloem was ziet er wel goed uit!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
Thx!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
haha vroeg me in een ander topic al af wat in hemelsnaam een boterbloem was ziet er wel goed uit!
Mijn opa was een wijs man, hij vertelde me, het zijn niet de gekken die het maken, het zijn de gekken die het kopen.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Shortbread is lekker, makkelijk te maken en loopt absoluut niet uit.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wil ook zonder pakjes.
heb jij een goed (=niet uitlopend) recept voor gewone koekjes, minilot?
graag zonder thee, want daar hou ik niet zo van
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht??quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
het zijn er meerquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht??
nog ff een foto van beide ''ladingen"' kokosmakroontjes! zijn er een stuk of 30-35 denk ik (ga ze niet tellen want dan voel ik me morgen vast niet lekker als ik ze dan weer tel en er een heleboel weg zijn :p )
[ afbeelding ]
is dat niet die bloemvorm van de action?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
Bij action!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht??
nog ff een foto van beide ''ladingen"' kokosmakroontjes! zijn er een stuk of 30-35 denk ik (ga ze niet tellen want dan voel ik me morgen vast niet lekker als ik ze dan weer tel en er een heleboel weg zijn :p )
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is dat niet die bloemvorm van de action?
Heb je mss ook die cakepop-houder van karton en is dat wat? Het piepschuim waarmee m'n cakepop-maker verpakt zat heeft z;n beste tijd gehad....quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat dacht ik al. ik heb m twee keer
en een kartonnen doos met gaatjes oid?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:07 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Heb je mss ook die cakepop-houder van karton en is dat wat? Het piepschuim waarmee m'n cakepop-maker verpakt zat heeft z;n beste tijd gehad....
quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
ook wel een idee!!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:13 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
en een kartonnen doos met gaatjes oid?
ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:21 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Van de week ook m'n allereerste fondant/marsepein taartje gemaakt met kapsel, aardbeienjam en aardbeienmousse als vulling:
[ afbeelding ]
roosjes adhv youtube filmpje gemaakt.. voor t eerst..ik ben trots
Jaja, de 8 weken al gepasseerd!!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:32 schreef kvd het volgende:
[..]
ziet er goed uit!
(stoppen gaat nog steeds goed dus )
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:00 schreef minilot het volgende:
Mooie makroontjes inderdaad! Bevalt het, zo zonder pakjes en zakjes Casper?
En Bloempje, bah! Wat zien die taarten er verschrikkelijk onsmakelijk uit!
Ik bakte vanmiddag ook koekjes. Brosse zandkoekjes om precies te zijn, een beetje bitter vanwege de groene thee en een beetje zoet door de witte chocolade. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Recept, want zeker een aanrader!
Voor een stuk of twaalf koekjes:
- 120 gram patentbloem
- 10 gram groene thee-poeder
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram zachte boter
- 1 eidooier
- handje witte chocolade (goede kwaliteit, fijngehakt of van die pellets/chips)
- snuf fijn zout
Bloem en thee zeven in een kommetje
In andere kom poedersuiker, boter, zout en eidooier met een mixer luchtig kloppen. Beetje bij beetje de bloem (+ thee) toevoegen. Zodra één geheel de witte chocolade er met de hand of met een houten lepel doorheen mengen.
Rol of staaf van het deeg maken (net wat voor vorm koekje je wilt), dit óf een half uurtje in de vriezer leggen óf een uur of drie in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Koekjes van rol snijden, ongeveer een krappe centimeter dik. Koekjes op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten bakken. Als ze eerder beginnen te kleuren, temperatuur wat lager of een beetje aluminiumfolie erover.
Af laten koelen op een rooster en klaar!
Hiervoor verwijs ik graag door naar het altijd betrouwbare aziatische-ingredienten.nlquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:46 schreef msacras het volgende:
[..]
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid?
Ik ben wel benieuwd naar de ingrediënten eigenlijkquote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Ik vermoed in een toko. Online kan ook. (en volgens mij heb ik het gister op de markt gezien)quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:46 schreef msacras het volgende:
[..]
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid?
dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelfquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 14:07 schreef Pleun2011 het volgende:
Als liefhebber van jodenkoeken kwam ik erachter dat ze stiekem kleiner zijn geworden, terwijl zo'n plastic blik wel duurder is geworden. Het is maar iets kleins, maar dit soort praktijken ergeren mij..
Ja sorry, wist niet waar ik het anders moest posten..quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 15:20 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelf
en plastic blik????
quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Hiervoor verwijs ik graag door naar het altijd betrouwbare aziatische-ingredienten.nl
Ik had die duurdere (de echte), zonder suiker.
Het is wel heel iets anders dan koekjes bakken met gewone thee, al leent Earl Grey zich op een andere manier ook wel goed voor zoete baksels:
http://foodgawker.com/?s=earl+grey+cookies
Oké, dan ga ik eens op zoek in de toko, of op de markt. Earl Grey thee houd ik absoluut niet van dus daar ga ik denk ik ook niet iets mee bakken, maar ik ben verslaafd aan groene thee (jammer dat dat niet telt als maaltijd ) dus ik ga eerst maar eens op zoek naar dat groene thee poeder.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:52 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik vermoed in een toko. Online kan ook. (en volgens mij heb ik het gister op de markt gezien)
ik heb een maxi oven en en mini ovenquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 19:00 schreef Qunix het volgende:
Ik bak het een en ander bij mijn ouders, maar wil ook thuis bakken. Plek voor een grote oven heb ik thuis niet, maar wel voor een mini oven. Heeft iemand hier een mini oven? Ik ben tegen een combi magnetron.
welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk )quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 15:23 schreef Etcetera het volgende:
[ afbeelding ]
En de koeken zijn inderdaad kleiner geworden
quote:Jodekoeken (nieuwe spelling: jodenkoeken) zijn dunne, knapperige en brosse koeken met een roodbruine kleur. Ze zijn stevig, voedzaam en lang te bewaren.
Geschiedenis van de jodenkoek
De naam jodenkoeken heeft te maken met de joodse religie en gewoonten.
De koeken werden door de joden in oude tijden gebakken om mee te nemen op de tocht naar en van het paasfeest. Ze werden zo dun gemaakt vanwege de samenstelling: dikkere koeken zouden niet te eten zijn. Bovendien werden ze knapperig en met een zeer laag vochtgehalte gemaakt, om de houdbaarheid te bevorderen. (Hetzelfde geldt overigens voor de matses.) Jodenkoeken, en andere koeken, werden destijds per stuk en onverpakt verkocht. Vandaar dat de houdbaarheid van de koeken zo belangrijk was.
De roodbruine kleur werd speciaal aan de koeken toegevoegd als symbool voor het bloed van het paaslam.
Geschiedenis van de enkhuizer banket jodenkoeken
In het begin van deze eeuw was er in Enkhuizen een joodse bakker die de koeken maakte en met veel succes verkocht. In de jaren twintig verkocht hij het recept aan de Brood en Banket fabriek. Het is nu een van de oudste koeken van Enkhuizer Banket.
Vroeger was Westfriesland een arm grondgebied met veel boerenbedrijven. Jodekoeken waren toen een traktatie voor zondagen. Door de lange houdbaarheid van de koeken, vergroot door de bussen waarin ze verkocht werden, ging een bus jodekoeken gemakkelijk enkele weken mee.
Tegenwoordig zijn de bussen van kunststof.
(Bron: brief van Enkhuizer Banket, uit de beginperiode van de Bibliofoon)
Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 21:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk )
waarom heten jodenkoeken eigenlijk jodenkoeken? wat is er joods aan?
Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 21:29 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel.
De kaneelvariant is heerlijk trouwens en de naamgeving: geen idee van
Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoekenquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:
ik ga zo stroopkoeken proberen te maken.
er liggen 8 dunne koekjes op me te wachten en de stroopsmurrie is nog heet.
ik neem aan dat het er zo dun niet tussen blijft zitten, dus ik wacht nog even.
nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoeken
Zelf maken is altijd het lekkerst natuurlijkquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt.
het mengsel voor de stroop heb ik van internet: stroop, bruine suiker en boter
dus ik kan je niet helpen.
(dat pak hebben ze hier niet bij appie, dus ik moest me behelpen)
Naast die 3 mogelijkheden is er ook nog de mogelijkheid zijn er nog 2:quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn.
Officiëel is het trouwens Jodekoeken, zonder tussen-n en als het middelste verhaal klopt mag die n er niet tussen natuurlijk.
Hoe dan ook zijn die uit die plastic pot niet te vreten, veel te zoet. Die van Davelaar zit gehard vet in.
Misschien zelf maar eens maken.
quote:En een vierde verhaal: de koeken zijn plat en hebben daarmee een overeenkomst met de platte ongezuurde broden die de Joden in Egypte in opdracht van Mozes en Aäron moesten bakken voor de grote uittocht (de Exodus).
In een vijfde verhaal: de koeken hebben de vorm en omvang van een Keppel, vandaar de naamgeving.
Ziet er lekker uitquote:Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Schoonmaken met water dat net van de kook af is. Nog nooit problemen gehad om daarna eiwitten te kloppen.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Nice!quote:Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Haha, doe ik ook heel vaak: gewoon mee naar het werk en dan komt het makkelijk op!quote:Op zondag 11 augustus 2013 13:38 schreef Noek het volgende:
[..]
Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Welja, je kan er gewoon van alles indoen. Beetje aanstampen en koelen en het is klaar.quote:Op zondag 11 augustus 2013 13:43 schreef Dragonberry het volgende:
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :pquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:16 schreef Myraela het volgende:
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
appelmoes whah dan wil ik fotos zien... mmm dat had ik niet gevonden van de slagroomquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:21 schreef Myraela het volgende:
Tering jantje.
Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.
Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen.
Heb je serieus bijna een halve taart op in één keerquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
wat voor appeltaart?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:23 schreef Mama_Mia het volgende:
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?quote:Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen
Martine en Jannie er ook bij?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet
Van de site van Koopman:quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.quote:Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Van de site van Koopman:
[..]
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.
En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:
[..]
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/quote:1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.htmlquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
een goede dunschiller gebruikenquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo langquote:
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:29 schreef loecje het volgende:
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer
heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appelsquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:34 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil...quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:35 schreef loecje het volgende:
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:36 schreef casper019 het volgende:
[..]
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels
(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
euh, geen het wordt een franse citroentaart met lemon curd en mascarponequote:
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook inquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:40 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.
Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
[ afbeelding ]
Dat is net als winegums ZONDER VETquote:Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
En de Chuba Chubs zonder vetquote:Op maandag 12 augustus 2013 15:58 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is net als winegums ZONDER VET
de stroopkoeken waren zelf het eerste op!quote:Op maandag 12 augustus 2013 10:11 schreef kvd het volgende:
[..]
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Tjaquote:Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.
(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
Zonde!quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten
[ afbeelding ]
Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??quote:Op maandag 12 augustus 2013 17:25 schreef Xaryna het volgende:
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed
Klaar!
[ afbeelding ]
Zijn erg lekker geworden
Ik heb dit recept gebruikt:quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..
En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!
Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..
En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!
Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.quote:Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:11 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.
[..]
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.
En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan .
Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
<knip>
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:02 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek
[..]
Ziet er lekker uit!
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!
heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.
Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.Oeh, leuk om te horenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd
Hmm, tijd voor een repost? Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oeh, leuk om te horen
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd
dat ding heeft een eigen topic zelfsquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef msacras het volgende:
[..]
Hmm, tijd voor een repost? Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
Dat ziet er fantastisch uit!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat ding heeft een eigen topic zelfs
CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:29 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
Op de foto's niet zo mooi geworden toen (pieken te donker door een stomme fout), maar hij is echt door iedereen geliefd.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:
[..]
Dat ziet er fantastisch uit!
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Hij is echt super, een aanrader!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:
[..]
Dat ziet er fantastisch uit!
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Zo groot als een gemiddelde stroopwafelquote:Op maandag 12 augustus 2013 22:20 schreef lady-wrb het volgende:
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie opquote:Op maandag 12 augustus 2013 22:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:19 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op
Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:37 schreef kvd het volgende:
[..]
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)
[ afbeelding ]
Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:41 schreef Xaryna het volgende:
[..]
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...
Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken
Ja, heerlijkquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 00:20 schreef casper019 het volgende:
[..]
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:23 schreef Xaryna het volgende:
[ afbeelding ]
Zie, ze zijn niet zo groot!
[..]
Ja, heerlijk
Ik wilde mijn gelijk bewijzenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:33 schreef kvd het volgende:
[..]
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen
Dit lijkt wel op supermarkt boterkoek qua kleur en structuur.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 12:19 schreef RunForrestRun het volgende:
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt .
[ afbeelding ]
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoekenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:28 schreef casper019 het volgende:
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
mocht je die link nog hebben graag!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken
minder beslag maken of gebruiken ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 20:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:54 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
minder beslag maken of gebruiken ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezocht deze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:
[..]
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3
heb jij welis''kleinere'' gemaakt?
en nogmaals thx
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 22:04 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd
Dan heb je toch teveel?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!
weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.quote:14cm tin - 1 egg
17cm tin - 2 eggs
21cm tin - 4 eggs
23cm tin - 6 eggs
25cm tin - 8 eggs
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je toch teveel?
[..]
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel isquote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:19 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is
Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
Door die eiwitten te kloppen krijg je een aardig volume, vergis je daar niet in Die tulband vult zich aardig!quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:24 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..
want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je?
maar miss vult het meer dan ik denk...
Heb je hem te vroeg uit de vorm gehaald?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen..
nou heb em eruit moeten slopen lol...
maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt
[ afbeelding ]
(heb t met 4 eieren gemaakt)
Smaakt dat nou, zo zonder boter?quote:
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nogquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
Hij moet alleen wel langer in de oven, ik heb hem vandaag gemaakt voor een video en maak bij 150 graden van de 25 minuten maar een uur. 50 minuten op 160.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 19:48 schreef zoem het volgende:
* lurker meldt
[..]
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nog
wat is een chiffon-vorm?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:29 schreef Dragonberry het volgende:
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is.
Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in.
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens.quote:
quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:08 schreef zoem het volgende:
[..]
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens.
Dat wilde ik net erbij zetten. Dit dusquote:
foto doet t niet?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:14 schreef shomila het volgende:
[ afbeelding ]
Kwark koekjes
250 gr kwark
6 eetl olie
3 eetl melk
125 gr Suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder
100 gr Geraspte melkchocolade
50 gr geraspte pure chocolade
300 gr Bloem
15-20 min in de oven op 180 graden
Nee ik zie het.quote:
Graag wil ik ook meer zelf gaan bakken, en deze koeken zien er heerlijk uit.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!
heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
ik.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 18:50 schreef Tinuviel het volgende:
Wie postte ook alweer de dulce de leche brownies. Voor hoeveel personen is dat recept?
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik.
geen idee. ligt eraan hoe groot je de stukjes snijdt. maar het is best heel machtig eten.
goed dat je erover begint.... ik ga er weer eens eentje bakken
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt is )quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom.
Ik ga idd 2 keer het recept maken.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt is )
Ik leg altijd (direct nadat het blik uit de oven komt) een broodplank op de cupcakevorm en draai het geheel dan om. De cupcakes worden dan mooi plat, en ze komen gemakkelijk uit de vorm. Met muffins zou ik het niet doen, die moeten juist zo'n flinke 'kop' erop hebben.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:26 schreef PM-girl het volgende:
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je?
Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen.
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:06 schreef PM-girl het volgende:
Wat is de tip voor cakejes en/of muffins in papiertjes? Regelmatig bak ik deze en bij het loshalen komt het cakeje of de muffin niet mooi uit het vormpje.
Niet voldoende afgekoeld? Te vet?
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:06 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los.
Action verkoopt ze voor weinig!
Niet te hard mixen!quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:26 schreef PM-girl het volgende:
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je?
Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen.
Misschien om ze op te eten?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:10 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oooh dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
was ook erg lekker vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokkenquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:26 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Oooh dat ziet er goed uit!
Ik houd me aanbevolen voor een recept!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
was ook erg lekker vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken
(basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd )
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:30 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ik houd me aanbevolen voor een recept!
Heb ein-de-lijk weer een oven, en niet eens een combimagnetron maar een echte echte oven .
holoy shit het water loopt in mn mond!!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
hij was ook erg lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 12:08 schreef casper019 het volgende:
[..]
holoy shit het water loopt in mn mond!!
die wil ik ook maken! het klinkt heeeeerlijkquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:36 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
taart:
225 gram boter in blokjes
225 ruwe rietsuiker
225 zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 middelgrote eieren
1/2 dl double cream of slagroom
fijne rasp en sap van 1 citroen
(evt 2 eetlepels bruine rum)
vulling:
100 gram lemon curd (of zelf maken)
200 gram mascarpone
topping:
sap van 1 citroen
50 gram ruwe rietsuiker
recept:
klop alle ingrediënten voor de taart en doe deze in een ingevette springvorm van 20 cm. Bak 50-55 minuten in een oven (170 hetelucht, 190 gewone oven, gasstand 3-4) tot een in het midden gestoken pen er schoon uit komt. Ga met een mes rondom tussen de vorm en de taart. Roer citroensap en suiker door elkaar en lepel dit over de bovenkant. Laat afkoelen.
Klop de lemon curd door de mascarpone. Snijd het gebak met een broodmes in twee lagen en verdeel de vulling op de onderste laag, zet de bovenkant erop.
Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, laat hem 30-60 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.
(even snel overgetypt uit mijn boek, fantastische taarten van Annie Bell)
YuM!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oe. Lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:39 schreef Leintjeuh het volgende:
Hier staan nu chocolade cupcakes met een hart van Chokotoff in de oven
en? is het allemaal gelukt?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:35 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik ga idd 2 keer het recept maken.
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:quote:
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
en hoe smaakte he?quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
quote:
Lekker dusquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
Die ook maar weer eens gebakken met hazelnoten erin. En omdat ik toch nog bezig was.. chocoladepannenkoeken Ik hield cacao over dus tja.. je moet toch wat als de eieren op moeten De volgende keer hou ik het wel bij kaneelpannenkoeken, kun je tenminste zien of ze aanbakken of nietquote:
Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn.quote:
Sv'tje dat is een heleboel taart en dessert.quote:Op maandag 19 augustus 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn.
Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies).quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:04 schreef casper019 het volgende:
Nu wil ik morgenamerican cookies gaan maken, zit nu te zoeken wat nou de ''perfecte'' american cookies zijn maar vind er veel dingen over, wat is volgens jullie de perfecte A-cookie??
moet die krokant zijn?
of beetje zacht van binnen?
Ik sluit me hierbij aan. Vind echte american cookieshoren idd crispy van buiten en zacht/ kleverig van binnen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 07:26 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies).
Vooral niet te lang bakken! En heb je American chocolate chips? Met gewoon stukjes chocolade lukt het niet zo goed.
ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfectquote:Op maandag 19 augustus 2013 11:47 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
Net gemaakt, helaas wel met een mix van de lokale bakwinkel (maar zei leveren ook aan bakkers)
dus van hoge kwaliteit!!
volgende x op recept! (vond t nu leuk iets van die winkel die ik net ontdekt heb te kopen & maken, ze hebben daar echt heel veel bakdingen heel leuk.. >> ga ik vaker wat kopen, ze hebben ook losse ingrediënten alles)
Nja hoe t ook zei, tis van betere kwaliteit dan oetker.. en ze zijn zeer lekker maar ik weet zeker dat zelf maken (volgende x) nog lekkerder wordquote:Op maandag 19 augustus 2013 21:06 schreef djkoelkast het volgende:
Dus als iemand aan bakkers levert is het van hoge kwaliteit?
Meestal zit het dan vol onnodige toevoegingen om het iets meer te laten doen wat je normaal niet kunt als je rommel gebruikt. Zo komen ze weg met rommel.
Net zoals ze heel vroeger een kleurstof gebaseerd op lood in de aangelengde magere melk gooiden om hem mooi romig te laten lijken.
om de dag meestal, en ja 90% eet ik opquote:Op maandag 19 augustus 2013 21:54 schreef Myraela het volgende:
Casper, ik ben echt je grootste fan. Wat ben jij lekker aan het bakken. Hoe vaak bak je nu wel niet wekelijks? Eet je het ook allemaal zelf op?
Het kan beiden. Invriezen of in een lucht dichte doos bewaren.quote:Op maandag 19 augustus 2013 23:41 schreef XXXKarinXXX het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken en die met fondant bekleden en decoreren.
Is het ook mogelijk om het puzzelplaatje al vantevoren te maken?
Kan ik dat dan invriezen? Want als ik het in een afgesloten zakje bewaar wordt het toch hard?
Had ik al gepost! Tollhouse cookies proberen, is goed basisrecept. Kun je zo googelen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
[..]
ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfect
krokant van buiten en zacht van binenn en ergg lekker!!
wel klein puntje, had wel wat meer chipies in mogen zitten..
maar t beslag was inderdaad van beter kwaliteit dan die van honig of dr oetker ofzo (zat ook in papieren zak) maar volgende x dus recept EN meer chippies!! (iemand goed recept?? zit te googlen maar vind 10 vexrschillende)
Ik heb niet voor niks een Kitchenaid sterktequote:Op dinsdag 20 augustus 2013 13:21 schreef casper019 het volgende:
ok thx dan doe ik t toch, maar 15min
ik krijg nu al er een lamme poot van haha!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |