quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.
Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.
Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben
Ik heb vandaag toevallig boterkoek gemaakt met ongezouten roomboter en ik eet er nu een stukje van en hij is goed, dus Myraela heeft denk ik gelijkquote:
Als je goedkoop wil: ruitjesroomboterquote:Op zondag 4 augustus 2013 21:20 schreef casper019 het volgende:
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..
maar welke heb je nou nodig?
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 4 augustus 2013 21:16 schreef kvd het volgende:
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt
Straight out of the oven
[ afbeelding ]
Een poosje later op een bordje
[ afbeelding ]
Nog een beetje lekker klef van binnen
[ afbeelding ]
Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspxquote:
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.quote:
Op basis van de foto denk ik inderdaad dat je eiwit niet stijf genoeg was. Rietsuiker zou daarvoor niet uit hoeven maken. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets uit valt. Dan is het klaar en schep je de rest er rustig doorheenquote:Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:
[..]
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.
Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders
verplaats? Ik denk dat je "in plaats van" bedoeltquote:Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:
[..]
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.
Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders
Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:16 schreef casper019 het volgende:
[..]
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx
bedoel je die??
waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?
en thx voor de replys!!
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.quote:Op maandag 5 augustus 2013 11:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
ok thx! dan ga ik dat zo kopenquote:Op maandag 5 augustus 2013 12:42 schreef kvd het volgende:
[..]
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:59 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx! dan ga ik dat zo kopen
ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)
heeft iemand daar ervaring mee??
gekocht de 82% ongezouten roomboter van de lidl, thx hij staat nu in de oven!!quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
ziet er goed uit!quote:Op maandag 5 augustus 2013 19:04 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
Tot ik zelf boterkoek maakte vond ik het ook niet te eten. Nu, echt zo lekkerquote:Op maandag 5 augustus 2013 19:12 schreef PM-girl het volgende:
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien!
oh...die zag ik over het hoofd...mjammiequote:Op maandag 5 augustus 2013 17:22 schreef AnneX het volgende:
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken...
Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone
twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover.
[ afbeelding ]
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:45 schreef Grutsk het volgende:
Ik ben nog in de pakjesfase maar heb inmiddels zoveel plezier in bakken dat ik binnenkort ga overstappen naar echte recepten.
Zou het niet met de Franse meringue gemaakt kunnen worden ipv Italiaanse? Lijkt mij veel makkelijker, sowieso met een handmixer, maar ook omdat je dan niet hoeft te letten op de temperatuur van de suiker.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakjequote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
[..]
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:38 schreef casper019 het volgende:
[..]
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakje
waarsch mn volgende baksel: (ben gek op speculaas)
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake
Of miss dat ik vandaag of morgen al speculaasje bak voor op brood enzo
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hieldquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.
Aanrader:
[ afbeelding ]
Uit 1986
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 13:01 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hield
Ach, de kom gewoon op een dubbelgevouwen theedoek zetten en dan kun je hem prima even loslaten om er suiker bij te gooien. En anders zette ik altijd de kom in de wasbak en dan kan je mixer op de rand leunenquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
Die hebben wij ook!quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.
Aanrader:
[ afbeelding ]
Uit 1986
die heb ik dan gemist. Denk dat mijn ouders daar niet naar keken. En hij heeft vast ergens een gemene rol in gespeeld,wanr ik was altijd bang voor hem hahaquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 15:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.
Mijn monchou is nooit zo stijfquote:Op woensdag 7 augustus 2013 15:09 schreef msacras het volgende:
Het is een koelkast taart dus eigenlijk hoort deze niet helemaal in een baktopic toch plaats ik 'm hier: een oreo-mon chou taart! Gemaakt bij een vriendin thuis dus heb even snel wat foto's met m'n telefoon gemaakt, geen topkwaliteit dus. Maar hij was erg lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik hoorde pas van iemand dat ze gelatine door de monchou (met slagroom) mengde om zo een flinke laag stevig te houden.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mijn monchou is nooit zo stijf
Dat wel . Heerlijk bros ookquote:
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.quote:Ik heb helaas een combi magnetron/oven en die draait dus rond. Het muffinblik past er net in, maar omdat de onderkant dan draait valt hij om. Bestaan er eigenlijk blikken voor 6 muffins, of ronde blikken?
Klein detail Het onderste ronde rooster is niet heel stabiel. En dan wil het ding draaien maar dit lukt niet goed door het te grote blik, waarbij het uiteindelijk met een hoek omvalt. De inderkant van het blik s natuurlijk niet vlak, dat scheelt ook. Met een grote ovenschaal gebeurt het niet, al merk ik dan ook dat de buitenkant heter wordt dan de binnenkant.quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:33 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dat wel . Heerlijk bros ook
[..]
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 00:23 schreef loecje het volgende:
gewoon het plateau uit de magnetron halen. bij mij was dat een glazen plaat.
dan het roostertje neerzetten, blik erop en bakken maar.
halverwege wel het blik omdraaien anders is de achterkant zwart en de voorkant nog niet gaar.
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!quote:Op donderdag 8 augustus 2013 00:46 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.
Het is monchou met slagroom en de slagroom was best wel stijf geklopt, misschien komt het daar door?quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mijn monchou is nooit zo stijf
Aha, thanks! Ik ga eens kijken!quote:Op donderdag 8 augustus 2013 08:17 schreef Taartje het volgende:
[..]
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!
het was een kant en klaar pakket van koopmans waarbij ik de beschrijving op het pak voor niet uitlopende koekjes had gevolgd. (heeft spuuglokje eens geschreven hier)quote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:09 schreef PM-girl het volgende:
Wat leuk lady! En wat blijft de vorm er goed in, recept met veel bloem?
ik ken die hele verpakking niet maar stroopkoeken......quote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Moest je de stroop niet laten afkoelen tussen de koeken?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 12:30 schreef casper019 het volgende:
je moet de koeken uitsteken (schijnt dat het ''normaal'' is dat je er 20 uitsteekt met 1 verpakking) nou dat lukt alleen als je ze superdun doet (dunner dan op t pak staat maar dat is een foutje volgens homemade) na als je de koeken gebakken heb (en ze totaal niet als stroopkokeen proeven)
dan moet je de stroop maken in een pan (roomboter + stroop + mix) en dan er tussen doen en plak koek
maar de stroop maken ging al niet lekker, en zou je moeten laten afkoelen 15min na dan was t bijna niet meer te bewegen.. en
argh ik word er al chagarijnig vanals ik eraan terug denk
maar toch als iemand anders het ooit etst ben ik benieuwd!!
Waar komen die leuke uitstekers vandaan?quote:Op donderdag 8 augustus 2013 13:42 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
mijn nieuwe uitstekers uitgeprobeerd! ik vind ze leuk, vooral de egel
de leukste taartenshop.nl en dat stempel heb ik bij nice thingzz vandaan maar de bijenkorf heeft m ookquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:47 schreef laziness het volgende:
[..]
Waar komen die leuke uitstekers vandaan?
oeeeeeh dat ziet er goed uit zeg! welk recept heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 18:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
ben kokosmakroontjes aan het maken!
hoe vinden jullie mijn 1e ''lading'' gelukt?
ik was bang dat ze miss iets te donker waren... ff afkoelen en dan smaak test en dan lading 2
ik wil ook zonder pakjes.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:00 schreef minilot het volgende:
Mooie makroontjes inderdaad! Bevalt het, zo zonder pakjes en zakjes Casper?
En Bloempje, bah! Wat zien die taarten er verschrikkelijk onsmakelijk uit!
Ik bakte vanmiddag ook koekjes. Brosse zandkoekjes om precies te zijn, een beetje bitter vanwege de groene thee en een beetje zoet door de witte chocolade. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Recept, want zeker een aanrader!
Voor een stuk of twaalf koekjes:
- 120 gram patentbloem
- 10 gram groene thee-poeder
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram zachte boter
- 1 eidooier
- handje witte chocolade (goede kwaliteit, fijngehakt of van die pellets/chips)
- snuf fijn zout
Bloem en thee zeven in een kommetje
In andere kom poedersuiker, boter, zout en eidooier met een mixer luchtig kloppen. Beetje bij beetje de bloem (+ thee) toevoegen. Zodra één geheel de witte chocolade er met de hand of met een houten lepel doorheen mengen.
Rol of staaf van het deeg maken (net wat voor vorm koekje je wilt), dit óf een half uurtje in de vriezer leggen óf een uur of drie in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Koekjes van rol snijden, ongeveer een krappe centimeter dik. Koekjes op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten bakken. Als ze eerder beginnen te kleuren, temperatuur wat lager of een beetje aluminiumfolie erover.
Af laten koelen op een rooster en klaar!
ik wil volgende week ook ''gewonen'' koekjes maken...quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wil ook zonder pakjes.
heb jij een goed (=niet uitlopend) recept voor gewone koekjes, minilot?
graag zonder thee, want daar hou ik niet zo van
haha vroeg me in een ander topic al af wat in hemelsnaam een boterbloem was ziet er wel goed uit!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
Thx!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:13 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
haha vroeg me in een ander topic al af wat in hemelsnaam een boterbloem was ziet er wel goed uit!
Mijn opa was een wijs man, hij vertelde me, het zijn niet de gekken die het maken, het zijn de gekken die het kopen.quote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Shortbread is lekker, makkelijk te maken en loopt absoluut niet uit.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:29 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wil ook zonder pakjes.
heb jij een goed (=niet uitlopend) recept voor gewone koekjes, minilot?
graag zonder thee, want daar hou ik niet zo van
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht??quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
het zijn er meerquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht??
nog ff een foto van beide ''ladingen"' kokosmakroontjes! zijn er een stuk of 30-35 denk ik (ga ze niet tellen want dan voel ik me morgen vast niet lekker als ik ze dan weer tel en er een heleboel weg zijn :p )
[ afbeelding ]
is dat niet die bloemvorm van de action?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
Bij action!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:54 schreef casper019 het volgende:
[..]
wt een leuke vorm!!!, waar heb je die vorm gekocht??
nog ff een foto van beide ''ladingen"' kokosmakroontjes! zijn er een stuk of 30-35 denk ik (ga ze niet tellen want dan voel ik me morgen vast niet lekker als ik ze dan weer tel en er een heleboel weg zijn :p )
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is dat niet die bloemvorm van de action?
Heb je mss ook die cakepop-houder van karton en is dat wat? Het piepschuim waarmee m'n cakepop-maker verpakt zat heeft z;n beste tijd gehad....quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat dacht ik al. ik heb m twee keer
en een kartonnen doos met gaatjes oid?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:07 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Heb je mss ook die cakepop-houder van karton en is dat wat? Het piepschuim waarmee m'n cakepop-maker verpakt zat heeft z;n beste tijd gehad....
quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:10 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Sinds ik gestopt ben met roken, ook lekker aan het bakken (nog wel een beetje uit pakjes, zakjes )
Net een boterbloem gemaakt:
[ afbeelding ]
ook wel een idee!!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:13 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
en een kartonnen doos met gaatjes oid?
ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:21 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Van de week ook m'n allereerste fondant/marsepein taartje gemaakt met kapsel, aardbeienjam en aardbeienmousse als vulling:
[ afbeelding ]
roosjes adhv youtube filmpje gemaakt.. voor t eerst..ik ben trots
Jaja, de 8 weken al gepasseerd!!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 21:32 schreef kvd het volgende:
[..]
ziet er goed uit!
(stoppen gaat nog steeds goed dus )
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:00 schreef minilot het volgende:
Mooie makroontjes inderdaad! Bevalt het, zo zonder pakjes en zakjes Casper?
En Bloempje, bah! Wat zien die taarten er verschrikkelijk onsmakelijk uit!
Ik bakte vanmiddag ook koekjes. Brosse zandkoekjes om precies te zijn, een beetje bitter vanwege de groene thee en een beetje zoet door de witte chocolade. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Recept, want zeker een aanrader!
Voor een stuk of twaalf koekjes:
- 120 gram patentbloem
- 10 gram groene thee-poeder
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram zachte boter
- 1 eidooier
- handje witte chocolade (goede kwaliteit, fijngehakt of van die pellets/chips)
- snuf fijn zout
Bloem en thee zeven in een kommetje
In andere kom poedersuiker, boter, zout en eidooier met een mixer luchtig kloppen. Beetje bij beetje de bloem (+ thee) toevoegen. Zodra één geheel de witte chocolade er met de hand of met een houten lepel doorheen mengen.
Rol of staaf van het deeg maken (net wat voor vorm koekje je wilt), dit óf een half uurtje in de vriezer leggen óf een uur of drie in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Koekjes van rol snijden, ongeveer een krappe centimeter dik. Koekjes op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten bakken. Als ze eerder beginnen te kleuren, temperatuur wat lager of een beetje aluminiumfolie erover.
Af laten koelen op een rooster en klaar!
Hiervoor verwijs ik graag door naar het altijd betrouwbare aziatische-ingredienten.nlquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:46 schreef msacras het volgende:
[..]
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid?
Ik ben wel benieuwd naar de ingrediënten eigenlijkquote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Ik vermoed in een toko. Online kan ook. (en volgens mij heb ik het gister op de markt gezien)quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:46 schreef msacras het volgende:
[..]
Waar koop je dat groene thee poeder? Of kan je het anders ook maken met gewone thee? Thee laten trekken in gesmolten boter en dan er weer uitzeven oid?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |