abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_129690749
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Appelkruimeltaart van casper019


kokosmakronen van Qunix


En wolkencake :+

Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten
http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/

Het vorige deel eindigde met een vraag van mij over bloem. Ik ben nog steeds benieuwd naar de meningen :)
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Online bestellen, bij een molen, bij een betere bakshop.
Er zijn diverse hardheden in bloem en alles wat nergens goed voor is gooien ze in die zakken Bindy bloem van 29 cent of ze gooien er 2 rijsmiddelen door en je hebt zelfrijzend bakmeel.
Ik vermoed dat al die melen van type 405 zijn: zo ver uitgemalen dat er nog 0,5% of minder mineralen
in zitten. Type 405 kun je prima gebruiken voor pannenkoeken hoor, maar cakes zou ik eerder met een 550 of 630 bakken.

Ik meng meestal verschillende melen door elkaar en het liefst gebruik ik spelt, tot nu toe is alles daarmee gelukt wat ook met tarwemeel lukt.

Al zal opperguru Piet er vast het zijne over te zeggen hebben :+
pi_129691574
Ze zijn lekker, maar het moet volgende keer wel veel beter, mijn kokosmakronen...
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 21:10:33 #3
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129692028
Te hard, te zacht?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129692334
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt

Straight out of the oven


Een poosje later op een bordje


Nog een beetje lekker klef van binnen :9


Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
pi_129692493
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..

maar welke heb je nou nodig?
pi_129693188
Ongezouten roomboter.
pi_129693761
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:34 schreef Myraela het volgende:
Ongezouten roomboter.
Ik heb vandaag toevallig boterkoek gemaakt met ongezouten roomboter en ik eet er nu een stukje van en hij is goed, dus Myraela heeft denk ik gelijk :D
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 21:47:24 #8
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129693807
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:20 schreef casper019 het volgende:
Ik wil morgen boterkoek gaan maken, nu heb ik al een paar recepten gevonden..
wou vandaag de ingredieente kopen maar ik kwam er maar niet achter welke roomboter ik moest hebben....
Er waren zoveel soorten, voor op brood.. om te bakken in de pan..

maar welke heb je nou nodig?
Als je goedkoop wil: ruitjesroomboter
Als je goed wil: biologische roomboter

Zolang het maar 100% roomboter is zit je goed (er staat dan op het pakje: 82% melkvet en verder niets).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129694149
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:16 schreef kvd het volgende:
Vanmiddag de standby brownies van Donna Hay gemaakt

Straight out of the oven
[ afbeelding ]

Een poosje later op een bordje
[ afbeelding ]

Nog een beetje lekker klef van binnen :9
[ afbeelding ]

Conclusie: lekker. Hier ga ik mee experimenteren!
Ziet er goed uit! :9
pi_129695353
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:34 schreef Myraela het volgende:
Ongezouten roomboter.
http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx

bedoel je die??

waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?

en thx voor de replys!!
pi_129695499
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 21:10 schreef djkoelkast het volgende:
Te hard, te zacht?
Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.

Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders :P

Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
pi_129695762
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:

[..]

Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.

Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders :P
Op basis van de foto denk ik inderdaad dat je eiwit niet stijf genoeg was. Rietsuiker zou daarvoor niet uit hoeven maken. Je moet de kom ondersteboven kunnen houden, zonder dat er iets uit valt. Dan is het klaar en schep je de rest er rustig doorheen :)
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 22:36:00 #13
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129696419
quote:
14s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:19 schreef Qunix het volgende:

[..]

Het is meer een dun laagje eierkoek met kokossmaak dan een echte kokosmakroon.

Volgende keer moet ik snel naar de snelste stand gaan en langer door laten mixen. En ik had rietsuiker verplaats kristal suiker (daarom is hij iets donkerder?).
Edoch, hij is lekker, maar anders :P

Ohja, en niet 150 graden, maar 160 en 20 minuten bakken.
verplaats? Ik denk dat je "in plaats van" bedoelt :P
Rietsuiker, vooral ongeraffineerde geeft meer smaak, wel een iets kleurtje ja, maar kan altijd overal gebruikt worden hoor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129696508
Voor de volgende keer. :Y)
  Moderator zondag 4 augustus 2013 @ 22:39:24 #15
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129696564
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129709964
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:16 schreef casper019 het volgende:

[..]

http://www.botergoud.nl/b(...)outen-roomboter.aspx

bedoel je die??

waar dus zeg maar ook op staat dat het geschikt is voor op brood?

en thx voor de replys!!
gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
pi_129711342
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 11:54 schreef casper019 het volgende:

[..]

gaat het om de botervan del ink?? dan ga ik het zo kopen en vanmiddag maken!
ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
pi_129711846
quote:
1s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:42 schreef kvd het volgende:

[..]

ja hoor,die kan je ervoor gebruiken. Weet niet waar je boodschappen doet,maar huismerkroomboter of andere merken kunnen ook. Als het maar ongezouten roomboter is.
ok thx! dan ga ik dat zo kopen

ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)

heeft iemand daar ervaring mee??
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 13:00:23 #19
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129711875
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:59 schreef casper019 het volgende:

[..]

ok thx! dan ga ik dat zo kopen

ben benieuwd hoe t gaat lukken.. ga het maken in een springvorm van 24 cm (maar zoeen waar je ook taarten in bakt)

heeft iemand daar ervaring mee??
Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129721268
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken...

Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone
twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover.

pi_129722809
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 13:00 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Let op de ingrediënten: 82% melkvet, meer moet er niet op staan op het pakje, dan heb je de goeie boter.
gekocht de 82% ongezouten roomboter van de lidl, thx hij staat nu in de oven!!

ben trouwens deze week van plan ook MOORKOPPEN te maken, voor mn pa's verjaardag die is gek op moordkoppen...
Ik zoek nu een recept om 4 ''grote'' moorkoppen (dus niet kleine soesjes) te maken
heeft iemand miss zon recept??
en wat is nou lekkerder melk chocolade dipping of pure chocolade dipping op je moorkop?
en hoe zorg je dat de slagroom in demoorkop ''lekker'' blift??
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 18:12:26 #22
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129723121
Dat laatste: snel eten _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129724747


Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
  maandag 5 augustus 2013 @ 19:12:06 #24
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129725037
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_129726868
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 19:04 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

Op t oog goed gelukt zou ik zeggen, vanavond test!!
ziet er goed uit!
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 20:08:30 #26
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129727094
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 19:12 schreef PM-girl het volgende:
Ik lust geen boterkoek, maar toch vind ik hem er lekker uitzien!
Tot ik zelf boterkoek maakte vond ik het ook niet te eten. Nu, echt zo lekker :9
Vooral omdat er maar een paar dingen in horen. Meel, suiker, boter, zout en bovenop wat melk, meer niet. Als je hem zo maakt zijn ze echt super lekker. Wel kleine stukjes eten ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129728053
quote:
1s.gif Op maandag 5 augustus 2013 17:22 schreef AnneX het volgende:
Zo veel aardbeien in huis, dan maar een simpele taart maken...

Op een bodem van gekruimelde chocokoekjes ( met vloeibare boter) - 20 min koelkast - een vulling van 250 gram citroenkwark met drie eetlepels mascarpone
twee el honing en rasp van een limoen ( proeven of het naar je smaak is) - aardbeien erin zetten en poedersuiker erover.

[ afbeelding ]
oh...die zag ik over het hoofd...mjammie :Y)
pi_129728946
Aiaiai en is perfect gelukt, binnenkant heerlijk zacht

en idem hier, winkel boterkoek vind ik niet te eten..
vond paar dagen geleden bij toeval een recept voor boterkoek.. denk ach....

en lekkerrrrrrrrrr
pi_129747626
Vrouwlief heeft gevraagd of ik deze taart wil maken voor haar verjaardag:
http://www.24kitchen.nl/recepten/verstopt-fruittaartje

Wordt nog wat, aangezien ik alleen een handmixer heb en geen staande. Taartringen en spuitzakken moet ik ook nog even aanschaffen als beginnende liefhebber :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_129747789
Het verstopte fruittaartje lijkt me best lekker, met dat schuim eroverheen heb ik dan weer helemaal niets. Leuke uitdaging wel om het goed te maken.
pi_129747813
Ik ben nog in de pakjesfase maar heb inmiddels zoveel plezier in bakken dat ik binnenkort ga overstappen naar echte recepten.
pi_129747838
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 11:45 schreef Grutsk het volgende:
Ik ben nog in de pakjesfase maar heb inmiddels zoveel plezier in bakken dat ik binnenkort ga overstappen naar echte recepten.
Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.
pi_129748130
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.

Zou het niet met de Franse meringue gemaakt kunnen worden ipv Italiaanse? Lijkt mij veel makkelijker, sowieso met een handmixer, maar ook omdat je dan niet hoeft te letten op de temperatuur van de suiker.
pi_129749682
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.

[..]

Tof. Van Casper019 ook tof om te zien hoe die nu lekker aan het bakken is geslagen.
ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakje

waarsch mn volgende baksel: (ben gek op speculaas)
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake

Of miss dat ik vandaag of morgen al speculaasje bak voor op brood enzo :P
  Moderator dinsdag 6 augustus 2013 @ 12:42:45 #35
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129749818
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 12:38 schreef casper019 het volgende:

[..]

ja tis veel leuker op internet een recept te zoeken en dan te maken, en hoewel ik wel de simpelere recepten nog zoek (tja moet eerst alles leren) Is het gewoon veel leuker (en lekkerder!) en geeft meer voldoening dan zon pakje

waarsch mn volgende baksel: (ben gek op speculaas)
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake

Of miss dat ik vandaag of morgen al speculaasje bak voor op brood enzo :P
Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.

Aanrader:


Uit 1986
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129750405
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.

Aanrader:

[ afbeelding ]
Uit 1986
Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hield
  Moderator dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:09:06 #37
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129754669
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 13:01 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik wist niet dat Henk Molenberg zich ook met kookboeken bezig hield
Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129755136
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 11:46 schreef Myraela het volgende:
De suiker bij het eiwit doen als je alleen een handmixer hebt lijkt me wel best lastig.

Ach, de kom gewoon op een dubbelgevouwen theedoek zetten en dan kun je hem prima even loslaten om er suiker bij te gooien. En anders zette ik altijd de kom in de wasbak en dan kan je mixer op de rand leunen :)
pi_129755244
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 12:42 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is nog veel leuker oude kookboeken bij de kringloop te halen voor een prikkie en dan die recepten te gebruiken, die zijn vaak veel simpeler dan tegenwoordig en je kunt er zelf op variëren.

Aanrader:

[ afbeelding ]
Uit 1986
Die hebben wij ook!

En deze:


http://www.catawiki.nl/ca(...)ot-margriet-kookboek
En:
Kwak
pi_129755432
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Jazeker, hij deed toch ook altijd die kookrubrieken op tv.
die heb ik dan gemist. Denk dat mijn ouders daar niet naar keken. En hij heeft vast ergens een gemene rol in gespeeld,wanr ik was altijd bang voor hem haha
pi_129792256
Het is een koelkast taart dus eigenlijk hoort deze niet helemaal in een baktopic :9 toch plaats ik 'm hier: een oreo-mon chou taart! Gemaakt bij een vriendin thuis dus heb even snel wat foto's met m'n telefoon gemaakt, geen topkwaliteit dus. :') Maar hij was erg lekker!




[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2013 15:09:34 ]
pi_129803354
Woah, die ziet er wel lekker uit zeg!
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 7 augustus 2013 @ 21:26:55 #43
39237 crew  H_T
2733
pi_129807324
Mijn poging om sprits te maken heeft lichte averij opgelopen. Deeg maken, spuitzak in, geen probleem. Tot ik het deeg nauwelijks bij de spuitmond eruit kreeg en besloot het motto van de filosoof Jeremiah Clarksonius op te volgen en meer kracht zette. Dat werkte aardig, tot de wegwerpspuitzak aan de zijkant open barstte. Oeps. Met de nieuwe opening verder gegaan en hoewel dat redelijk ging krijg je op die manier nooit van die mooie richels op het deeg
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 22:30:16 #44
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129811214
Waren ze wel lekker? :Y)

Ik heb vandaag frambozen/citroenmuffins van Nigella gemaakt, erg lekker! (http://hutspotencouscous.(...)ozen-en-citroen.html)
Alleen viel het bakblik weer eens om in de oven, dus moest ik de oven openen om het recht te zetten en dus werden het platte cakejes ipv bolle muffins. Ik heb helaas een combi magnetron/oven en die draait dus rond. Het muffinblik past er net in, maar omdat de onderkant dan draait valt hij om. :{ Bestaan er eigenlijk blikken voor 6 muffins, of ronde blikken?
Ik ben ze tot nu toe nergens tegengekomen.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_129814084
quote:
7s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 15:09 schreef msacras het volgende:
Het is een koelkast taart dus eigenlijk hoort deze niet helemaal in een baktopic :9 toch plaats ik 'm hier: een oreo-mon chou taart! Gemaakt bij een vriendin thuis dus heb even snel wat foto's met m'n telefoon gemaakt, geen topkwaliteit dus. :') Maar hij was erg lekker!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mijn monchou is nooit zo stijf :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 7 augustus 2013 @ 23:26:59 #46
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129814263
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Mijn monchou is nooit zo stijf :D
Ik hoorde pas van iemand dat ze gelatine door de monchou (met slagroom) mengde om zo een flinke laag stevig te houden.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 7 augustus 2013 @ 23:33:13 #47
39237 crew  H_T
2733
pi_129814612
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 22:30 schreef PM-girl het volgende:
Waren ze wel lekker? :Y)
Dat wel :Y. Heerlijk bros ook :)

quote:
Ik heb helaas een combi magnetron/oven en die draait dus rond. Het muffinblik past er net in, maar omdat de onderkant dan draait valt hij om. :{ Bestaan er eigenlijk blikken voor 6 muffins, of ronde blikken?
De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 23:39:38 #48
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129814950
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 23:33 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Dat wel :Y. Heerlijk bros ook :)

[..]

De link tussen ronddraaien en omvallen snap ik niet helemaal. Sowieso zou ik zeggen dat een muffinblik vrij stevig staat en niet bij het minste of geringste omvalt.
Klein detail ;) Het onderste ronde rooster is niet heel stabiel. En dan wil het ding draaien maar dit lukt niet goed door het te grote blik, waarbij het uiteindelijk met een hoek omvalt. De inderkant van het blik s natuurlijk niet vlak, dat scheelt ook. Met een grote ovenschaal gebeurt het niet, al merk ik dan ook dat de buitenkant heter wordt dan de binnenkant.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_129816812
gewoon het plateau uit de magnetron halen. bij mij was dat een glazen plaat.
dan het roostertje neerzetten, blik erop en bakken maar.
halverwege wel het blik omdraaien anders is de achterkant zwart en de voorkant nog niet gaar.
  donderdag 8 augustus 2013 @ 00:46:55 #50
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129817686
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 00:23 schreef loecje het volgende:
gewoon het plateau uit de magnetron halen. bij mij was dat een glazen plaat.
dan het roostertje neerzetten, blik erop en bakken maar.
halverwege wel het blik omdraaien anders is de achterkant zwart en de voorkant nog niet gaar.
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_129820910
quote:
1s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 00:46 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_129824084
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Mijn monchou is nooit zo stijf :D
Het is monchou met slagroom en de slagroom was best wel stijf geklopt, misschien komt het daar door? :9
  donderdag 8 augustus 2013 @ 13:16:47 #53
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129827961
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 08:17 schreef Taartje het volgende:

[..]

Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!
Aha, thanks! Ik ga eens kijken!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  † In Memoriam † donderdag 8 augustus 2013 @ 13:42:40 #54
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129828855


mijn nieuwe uitstekers uitgeprobeerd! ik vind ze leuk, vooral de egel O+
pi_129829842
Wauw Lady, wat zijn ze mooi strak! Helemaal niet uitgelopen, welk recept heb je daarvoor gebruikt?
A balanced diet is a cookie in each hand
  donderdag 8 augustus 2013 @ 14:09:41 #56
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_129829862
Wat leuk lady! En wat blijft de vorm er goed in, recept met veel bloem?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_129832410
Ben ook erg benieuwd naar recept! Mooi zo strak, ook lekker?
pi_129832460
Zal neem ik aan wel gewoon iets shortbread-achtigs zijn, dat loopt nog geen millimeter uit. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_129842812


zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?

ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp

Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...

toen t stroop maken, ook dat was een ramp...

uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...

maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?

** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
  † In Memoriam † vrijdag 9 augustus 2013 @ 07:19:05 #60
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129854463
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 14:09 schreef PM-girl het volgende:
Wat leuk lady! En wat blijft de vorm er goed in, recept met veel bloem?
het was een kant en klaar pakket van koopmans waarbij ik de beschrijving op het pak voor niet uitlopende koekjes had gevolgd. (heeft spuuglokje eens geschreven hier)
ik was sceptisch, maar zie het resultaat: inderdaad superstrakke koekjes.... en lekker :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')