dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelfquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 14:07 schreef Pleun2011 het volgende:
Als liefhebber van jodenkoeken kwam ik erachter dat ze stiekem kleiner zijn geworden, terwijl zo'n plastic blik wel duurder is geworden. Het is maar iets kleins, maar dit soort praktijken ergeren mij..
Ja sorry, wist niet waar ik het anders moest posten..quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 15:20 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelf
en plastic blik????
quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Hiervoor verwijs ik graag door naar het altijd betrouwbare aziatische-ingredienten.nl
Ik had die duurdere (de echte), zonder suiker.
Het is wel heel iets anders dan koekjes bakken met gewone thee, al leent Earl Grey zich op een andere manier ook wel goed voor zoete baksels:
http://foodgawker.com/?s=earl+grey+cookies
Oké, dan ga ik eens op zoek in de toko, of op de markt. Earl Grey thee houd ik absoluut niet van dus daar ga ik denk ik ook niet iets mee bakken, maar ik ben verslaafd aan groene thee (jammer dat dat niet telt als maaltijd ) dus ik ga eerst maar eens op zoek naar dat groene thee poeder.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 11:52 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik vermoed in een toko. Online kan ook. (en volgens mij heb ik het gister op de markt gezien)
ik heb een maxi oven en en mini ovenquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 19:00 schreef Qunix het volgende:
Ik bak het een en ander bij mijn ouders, maar wil ook thuis bakken. Plek voor een grote oven heb ik thuis niet, maar wel voor een mini oven. Heeft iemand hier een mini oven? Ik ben tegen een combi magnetron.
welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk )quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 15:23 schreef Etcetera het volgende:
[ afbeelding ]
En de koeken zijn inderdaad kleiner geworden
quote:Jodekoeken (nieuwe spelling: jodenkoeken) zijn dunne, knapperige en brosse koeken met een roodbruine kleur. Ze zijn stevig, voedzaam en lang te bewaren.
Geschiedenis van de jodenkoek
De naam jodenkoeken heeft te maken met de joodse religie en gewoonten.
De koeken werden door de joden in oude tijden gebakken om mee te nemen op de tocht naar en van het paasfeest. Ze werden zo dun gemaakt vanwege de samenstelling: dikkere koeken zouden niet te eten zijn. Bovendien werden ze knapperig en met een zeer laag vochtgehalte gemaakt, om de houdbaarheid te bevorderen. (Hetzelfde geldt overigens voor de matses.) Jodenkoeken, en andere koeken, werden destijds per stuk en onverpakt verkocht. Vandaar dat de houdbaarheid van de koeken zo belangrijk was.
De roodbruine kleur werd speciaal aan de koeken toegevoegd als symbool voor het bloed van het paaslam.
Geschiedenis van de enkhuizer banket jodenkoeken
In het begin van deze eeuw was er in Enkhuizen een joodse bakker die de koeken maakte en met veel succes verkocht. In de jaren twintig verkocht hij het recept aan de Brood en Banket fabriek. Het is nu een van de oudste koeken van Enkhuizer Banket.
Vroeger was Westfriesland een arm grondgebied met veel boerenbedrijven. Jodekoeken waren toen een traktatie voor zondagen. Door de lange houdbaarheid van de koeken, vergroot door de bussen waarin ze verkocht werden, ging een bus jodekoeken gemakkelijk enkele weken mee.
Tegenwoordig zijn de bussen van kunststof.
(Bron: brief van Enkhuizer Banket, uit de beginperiode van de Bibliofoon)
Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 21:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk )
waarom heten jodenkoeken eigenlijk jodenkoeken? wat is er joods aan?
Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 21:29 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel.
De kaneelvariant is heerlijk trouwens en de naamgeving: geen idee van
Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoekenquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:
ik ga zo stroopkoeken proberen te maken.
er liggen 8 dunne koekjes op me te wachten en de stroopsmurrie is nog heet.
ik neem aan dat het er zo dun niet tussen blijft zitten, dus ik wacht nog even.
nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoeken
Zelf maken is altijd het lekkerst natuurlijkquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:25 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt.
het mengsel voor de stroop heb ik van internet: stroop, bruine suiker en boter
dus ik kan je niet helpen.
(dat pak hebben ze hier niet bij appie, dus ik moest me behelpen)
Naast die 3 mogelijkheden is er ook nog de mogelijkheid zijn er nog 2:quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 23:23 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn.
Officiëel is het trouwens Jodekoeken, zonder tussen-n en als het middelste verhaal klopt mag die n er niet tussen natuurlijk.
Hoe dan ook zijn die uit die plastic pot niet te vreten, veel te zoet. Die van Davelaar zit gehard vet in.
Misschien zelf maar eens maken.
quote:En een vierde verhaal: de koeken zijn plat en hebben daarmee een overeenkomst met de platte ongezuurde broden die de Joden in Egypte in opdracht van Mozes en Aäron moesten bakken voor de grote uittocht (de Exodus).
In een vijfde verhaal: de koeken hebben de vorm en omvang van een Keppel, vandaar de naamgeving.
Ziet er lekker uitquote:Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Schoonmaken met water dat net van de kook af is. Nog nooit problemen gehad om daarna eiwitten te kloppen.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Nice!quote:Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Haha, doe ik ook heel vaak: gewoon mee naar het werk en dan komt het makkelijk op!quote:Op zondag 11 augustus 2013 13:38 schreef Noek het volgende:
[..]
Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Welja, je kan er gewoon van alles indoen. Beetje aanstampen en koelen en het is klaar.quote:Op zondag 11 augustus 2013 13:43 schreef Dragonberry het volgende:
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :pquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:16 schreef Myraela het volgende:
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
appelmoes whah dan wil ik fotos zien... mmm dat had ik niet gevonden van de slagroomquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:21 schreef Myraela het volgende:
Tering jantje.
Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.
Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen.
Heb je serieus bijna een halve taart op in één keerquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
wat voor appeltaart?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:23 schreef Mama_Mia het volgende:
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?quote:Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen
Martine en Jannie er ook bij?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet
Van de site van Koopman:quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.quote:Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Van de site van Koopman:
[..]
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.
En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:
[..]
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/quote:1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.htmlquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
een goede dunschiller gebruikenquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo langquote:
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:29 schreef loecje het volgende:
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer
heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appelsquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:34 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil...quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:35 schreef loecje het volgende:
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:36 schreef casper019 het volgende:
[..]
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels
(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
euh, geen het wordt een franse citroentaart met lemon curd en mascarponequote:
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook inquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:40 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.
Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
[ afbeelding ]
Dat is net als winegums ZONDER VETquote:Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
En de Chuba Chubs zonder vetquote:Op maandag 12 augustus 2013 15:58 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is net als winegums ZONDER VET
de stroopkoeken waren zelf het eerste op!quote:Op maandag 12 augustus 2013 10:11 schreef kvd het volgende:
[..]
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Tjaquote:Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.
(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
Zonde!quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten
[ afbeelding ]
Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??quote:Op maandag 12 augustus 2013 17:25 schreef Xaryna het volgende:
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed
Klaar!
[ afbeelding ]
Zijn erg lekker geworden
Ik heb dit recept gebruikt:quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..
En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!
Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..
En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!
Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.quote:Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:11 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.
[..]
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.
En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan .
Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
<knip>
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:02 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek
[..]
Ziet er lekker uit!
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!
heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.
Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.Oeh, leuk om te horenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd
Hmm, tijd voor een repost? Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oeh, leuk om te horen
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd
dat ding heeft een eigen topic zelfsquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef msacras het volgende:
[..]
Hmm, tijd voor een repost? Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
Dat ziet er fantastisch uit!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat ding heeft een eigen topic zelfs
CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:29 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
Op de foto's niet zo mooi geworden toen (pieken te donker door een stomme fout), maar hij is echt door iedereen geliefd.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:
[..]
Dat ziet er fantastisch uit!
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Hij is echt super, een aanrader!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:
[..]
Dat ziet er fantastisch uit!
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Zo groot als een gemiddelde stroopwafelquote:Op maandag 12 augustus 2013 22:20 schreef lady-wrb het volgende:
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie opquote:Op maandag 12 augustus 2013 22:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:19 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op
Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:37 schreef kvd het volgende:
[..]
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)
[ afbeelding ]
Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:41 schreef Xaryna het volgende:
[..]
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...
Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken
Ja, heerlijkquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 00:20 schreef casper019 het volgende:
[..]
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:23 schreef Xaryna het volgende:
[ afbeelding ]
Zie, ze zijn niet zo groot!
[..]
Ja, heerlijk
Ik wilde mijn gelijk bewijzenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:33 schreef kvd het volgende:
[..]
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen
Dit lijkt wel op supermarkt boterkoek qua kleur en structuur.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 12:19 schreef RunForrestRun het volgende:
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt .
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |