abonnement Unibet Coolblue
pi_129898079
Als liefhebber van jodenkoeken kwam ik erachter dat ze stiekem kleiner zijn geworden, terwijl zo'n plastic blik wel duurder is geworden. Het is maar iets kleins, maar dit soort praktijken ergeren mij..
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:20:24 #102
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129900076
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 14:07 schreef Pleun2011 het volgende:
Als liefhebber van jodenkoeken kwam ik erachter dat ze stiekem kleiner zijn geworden, terwijl zo'n plastic blik wel duurder is geworden. Het is maar iets kleins, maar dit soort praktijken ergeren mij..
dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelf :D

en plastic blik????
  Redactie Frontpage zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:23:22 #103
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_129900133


En de koeken zijn inderdaad kleiner geworden :{w
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 15:24:33 #104
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129900160
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 21:21 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

ook wel een idee!!
en misschien iets fabrieken van kledders opgedroogde purschuim?
pi_129901150
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 15:20 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat probleem hebben wij hier dus niet. in dit topic maken we de koekjes zelf :D

en plastic blik????
Ja sorry, wist niet waar ik het anders moest posten.. :+

En plastic blik klinkt bij nader inzien niet helemaal correct nee :+
pi_129901177
Ik heb net een marmercake gebakken. :@.
[i]Isolation pushes past self-hatred, guilt, and shame
To a place where suffering is just a game
But everybody's scared of this place, they're staying away
Your little house on Memory Lane.[/i]
pi_129904124
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 11:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Hiervoor verwijs ik graag door naar het altijd betrouwbare aziatische-ingredienten.nl :)
Ik had die duurdere (de echte), zonder suiker.

Het is wel heel iets anders dan koekjes bakken met gewone thee, al leent Earl Grey zich op een andere manier ook wel goed voor zoete baksels:
http://foodgawker.com/?s=earl+grey+cookies
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 11:52 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik vermoed in een toko. Online kan ook. (en volgens mij heb ik het gister op de markt gezien)
Oké, dan ga ik eens op zoek in de toko, of op de markt. :9 Earl Grey thee houd ik absoluut niet van dus daar ga ik denk ik ook niet iets mee bakken, maar ik ben verslaafd aan groene thee (jammer dat dat niet telt als maaltijd :D) dus ik ga eerst maar eens op zoek naar dat groene thee poeder.
pi_129906574
Ik bak het een en ander bij mijn ouders, maar wil ook thuis bakken. Plek voor een grote oven heb ik thuis niet, maar wel voor een mini oven. Heeft iemand hier een mini oven? Ik ben tegen een combi magnetron.
pi_129911422
Ik heb een kitchenaid gekocht, dus ik ben ook van alles aan het uitproberen.
Ik was in Duitsland bij mijn nicht. Die had hele lekkere kwarkkoekjes gebakken.
Haal ik mijn broeken daarstraks uit de koffer, gooi ze in de was.
Ik denk toen ik ze eruit haalde wat een witte zooi komt ermee.
Ja hoor receptje van de koekjes.
Dus ga haar maar even morgenavond bellen voor het receptje.
Als ik ze maandag gebakken heb zet ik hier een foto en het receptje neer.
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:23:28 #110
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129912171
quote:
5s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 19:00 schreef Qunix het volgende:
Ik bak het een en ander bij mijn ouders, maar wil ook thuis bakken. Plek voor een grote oven heb ik thuis niet, maar wel voor een mini oven. Heeft iemand hier een mini oven? Ik ben tegen een combi magnetron.
ik heb een maxi oven en en mini oven
ik heb er alleen nog geen koekjes in gebakken.
wel tosti's en pizza's
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:25:09 #111
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129912268
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 15:23 schreef Etcetera het volgende:
[ afbeelding ]

En de koeken zijn inderdaad kleiner geworden :{w
welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk :@ )
waarom heten jodenkoeken eigenlijk jodenkoeken? wat is er joods aan?

edit: of ik geef google even een slinger:

quote:
Jodekoeken (nieuwe spelling: jodenkoeken) zijn dunne, knapperige en brosse koeken met een roodbruine kleur. Ze zijn stevig, voedzaam en lang te bewaren.

Geschiedenis van de jodenkoek
De naam jodenkoeken heeft te maken met de joodse religie en gewoonten.

De koeken werden door de joden in oude tijden gebakken om mee te nemen op de tocht naar en van het paasfeest. Ze werden zo dun gemaakt vanwege de samenstelling: dikkere koeken zouden niet te eten zijn. Bovendien werden ze knapperig en met een zeer laag vochtgehalte gemaakt, om de houdbaarheid te bevorderen. (Hetzelfde geldt overigens voor de matses.) Jodenkoeken, en andere koeken, werden destijds per stuk en onverpakt verkocht. Vandaar dat de houdbaarheid van de koeken zo belangrijk was.

De roodbruine kleur werd speciaal aan de koeken toegevoegd als symbool voor het bloed van het paaslam.

Geschiedenis van de enkhuizer banket jodenkoeken

In het begin van deze eeuw was er in Enkhuizen een joodse bakker die de koeken maakte en met veel succes verkocht. In de jaren twintig verkocht hij het recept aan de Brood en Banket fabriek. Het is nu een van de oudste koeken van Enkhuizer Banket.
Vroeger was Westfriesland een arm grondgebied met veel boerenbedrijven. Jodekoeken waren toen een traktatie voor zondagen. Door de lange houdbaarheid van de koeken, vergroot door de bussen waarin ze verkocht werden, ging een bus jodekoeken gemakkelijk enkele weken mee.
Tegenwoordig zijn de bussen van kunststof.

(Bron: brief van Enkhuizer Banket, uit de beginperiode van de Bibliofoon)
  Redactie Frontpage zaterdag 10 augustus 2013 @ 21:29:29 #112
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_129912511
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 21:25 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

welke is de oude en welke is de nieuwe? (sorry, ik eet ze nooit eigenlijk :@ )
waarom heten jodenkoeken eigenlijk jodenkoeken? wat is er joods aan?
Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel.

De kaneelvariant is heerlijk trouwens :9 en de naamgeving: geen idee van :+
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_129912811
rechts is de oude verpakking
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:12:23 #114
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129917413
ik ga zo stroopkoeken proberen te maken.
er liggen 8 dunne koekjes op me te wachten en de stroopsmurrie is nog heet.
ik neem aan dat het er zo dun niet tussen blijft zitten, dus ik wacht nog even.
  Moderator zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:23:30 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129917886
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 21:29 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Wat een oude en een nieuwe verpakking is? Geen idee, maar je kunt veel makkelijker de koeken eruit halen dan een paar maand geleden, dat weet ik wel.

De kaneelvariant is heerlijk trouwens :9 en de naamgeving: geen idee van :+
Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn.
Officiëel is het trouwens Jodekoeken, zonder tussen-n en als het middelste verhaal klopt mag die n er niet tussen natuurlijk.

Hoe dan ook zijn die uit die plastic pot niet te vreten, veel te zoet. Die van Davelaar zit gehard vet in.
Misschien zelf maar eens maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:24:03 #116
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129917910
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 23:12 schreef lady-wrb het volgende:
ik ga zo stroopkoeken proberen te maken.
er liggen 8 dunne koekjes op me te wachten en de stroopsmurrie is nog heet.
ik neem aan dat het er zo dun niet tussen blijft zitten, dus ik wacht nog even.
Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoeken :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:25:34 #117
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129917968
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 23:24 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Heb je dat pak? Kun je eens een plaatje van de ingrediënten schieten? Ik vermoed namelijk een bonk rommel, dan hoef ik ze ook niet te zoeken :P
nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt.
het mengsel voor de stroop heb ik van internet: stroop, bruine suiker en boter
dus ik kan je niet helpen.
(dat pak hebben ze hier niet bij appie, dus ik moest me behelpen)
  Moderator zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:52:02 #118
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129919162
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 23:25 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

nee, ik heb gewoon zandkoekjes gebakken, en een aantal dus extra dun gemaakt.
het mengsel voor de stroop heb ik van internet: stroop, bruine suiker en boter
dus ik kan je niet helpen.
(dat pak hebben ze hier niet bij appie, dus ik moest me behelpen)
Zelf maken is altijd het lekkerst natuurlijk :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 23:54:06 #119
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129919274
we gaan het zien morgen.
de stroop was toen het nog heet was, te dun om ertussen te smeren.
te lang gewacht en nu was het te koud en te taai geworden, niet meer te hanteren :D
weer wat opgewarmd en nu zit het ertussen en loopt er niet tussenuit.
morgen gaan we ze testen/opeten. maar het ziet er goed uit
pi_129919761
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 23:23 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zijn een paar theorieën over: Joodse bakker die koeken bakte, bakker die 'de Joode' heette of dunne koeken omdat Joden gierig zouden zijn.
Officiëel is het trouwens Jodekoeken, zonder tussen-n en als het middelste verhaal klopt mag die n er niet tussen natuurlijk.

Hoe dan ook zijn die uit die plastic pot niet te vreten, veel te zoet. Die van Davelaar zit gehard vet in.
Misschien zelf maar eens maken.
Naast die 3 mogelijkheden is er ook nog de mogelijkheid zijn er nog 2:
quote:
En een vierde verhaal: de koeken zijn plat en hebben daarmee een overeenkomst met de platte ongezuurde broden die de Joden in Egypte in opdracht van Mozes en Aäron moesten bakken voor de grote uittocht (de Exodus).
In een vijfde verhaal: de koeken hebben de vorm en omvang van een Keppel, vandaar de naamgeving.
  zondag 11 augustus 2013 @ 00:19:21 #121
268341 Xaryna
Ecchi yaoi
pi_129920619
Ik wil door dit topic binnenkort het recept van de jumbo proberen. http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek

Denk dat ik morgen of overmorgen ga bakken :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  Moderator zondag 11 augustus 2013 @ 00:20:30 #122
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129920681
De stroop in stroopkoeken is altijd gelig, tegen caramel aan. Niet bruin.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129920956
oooh ik ben ook gek op jodenkoeken, heeft iemand miss een recept voor de echte ouderwetse jodenkoeken??
pi_129928311


Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
pi_129930363
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]

Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Ziet er lekker uit :9
  zondag 11 augustus 2013 @ 12:01:13 #126
168739 Red_85
'echt wel'
pi_129930603
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Schoonmaken met water dat net van de kook af is. Nog nooit problemen gehad om daarna eiwitten te kloppen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_129933623
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]

Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.




M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Go hard or go home
pi_129933789
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
pi_129933853
quote:
14s.gif Op zondag 11 augustus 2013 13:38 schreef Noek het volgende:

[..]

Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Haha, doe ik ook heel vaak: gewoon mee naar het werk en dan komt het makkelijk op!

quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 13:43 schreef Dragonberry het volgende:
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
Welja, je kan er gewoon van alles indoen. Beetje aanstampen en koelen en het is klaar.
pi_129953080
Helaas niet uit eigen recept, kan nergens een recept vinden voor cakes met slagroom..
en vond mn vorige wolkencake (de citroen) wel erg lekker, de slagroom maakte de cake echt heerlijk luchtig.... dus besloot ik toch maar nog een x een pakje te pakken en de chocoalde variant te maken

en hijs wel erg goed gelukt, gelijk een asociaal groot stuk genomen maja



pi_129953236
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
pi_129953317
quote:
11s.gif Op zondag 11 augustus 2013 21:16 schreef Myraela het volgende:
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
pi_129953466
Tering jantje. :') :D

Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.

Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen. :')
pi_129953692
quote:
14s.gif Op zondag 11 augustus 2013 21:21 schreef Myraela het volgende:
Tering jantje. :') :D

Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.

Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen. :')
appelmoes whah dan wil ik fotos zien... mmm dat had ik niet gevonden van de slagroom
dus dan een cake recept en dan ipv 200gram boter gewoon 200gram slagroom??

maarrr eeh.. hijs wel goed gelukt he :) ziet er lekker uit he ?
pi_129963096
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag :9
♥ scars make us who we are ♥
  maandag 12 augustus 2013 @ 00:25:36 #137
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_129963180
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet ;)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 12 augustus 2013 @ 08:57:19 #138
251095 Purdey
Better off alone..
pi_129968090
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 21:17 schreef casper019 het volgende:

[..]

ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
Heb je serieus bijna een halve taart op in één keer :{
Mijn hemel, wat zal je misselijk geweest zijn :X
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 09:09:19 #139
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129968270
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 00:23 schreef Mama_Mia het volgende:
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag :9
wat voor appeltaart?
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 09:10:02 #140
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129968283
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen :(
pi_129969476
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen :(
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
pi_129969577
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet ;)
Martine en Jannie er ook bij? ;)
pi_129971593
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
pi_129974119
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Van de site van Koopman:
quote:
Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.

En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ;) (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
pi_129974283
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:

[..]

Van de site van Koopman:

[..]

Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.

En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ;) (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
pi_129974506
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:

[..]

Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.

Van de site:
quote:
1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/

Check het filmpje, je neemt een kilo appels en die schil je en haalt het klokhuis eruit.
pi_129974591
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.html
En pak gewoon jonagolds of elstars. Lekker veel appels erin gooien, het is immers een appeltaart. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129975123
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
een goede dunschiller gebruiken ;)
pi_129975543
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:16 schreef loecje het volgende:

[..]

een goede dunschiller gebruiken ;)
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo lang ;)
pi_129975550
ok thx, ik ben niet zon goeie schiller...
maar als ik zeg maar 900 gram geschilde appels/blokjes aanhoud (dus 1 kilo ongescild) zit ik dan goed?? of heb ik dan teveel/weinig?
pi_129975586
Tip! Haal een extra appel! En als je 'm niet nodig hebt, dan eet je 'm gewoon op. *O*
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129975603
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
pi_129975693
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:29 schreef loecje het volgende:
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer

heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
pi_129975810
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer

heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
pi_129975841
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten :P
pi_129975885
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:34 schreef kvd het volgende:

[..]

Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels

(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
pi_129975902
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:35 schreef loecje het volgende:
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten :P
ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil...
dan moet ik goed zitten met mijn schilkunsten
pi_129976032
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:36 schreef casper019 het volgende:

[..]

jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels

(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.

Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
pi_129977852
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 09:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat voor appeltaart?
euh, geen :+ het wordt een franse citroentaart :9 met lemon curd en mascarpone :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_129980842
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten :P

Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ;) Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
  maandag 12 augustus 2013 @ 15:47:00 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129980961
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:40 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.

Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
[ afbeelding ]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 15:58:48 #162
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129981541
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Dat is net als winegums ZONDER VET _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:03:08 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129981753
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is net als winegums ZONDER VET _O-
En de Chuba Chubs zonder vet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 16:07:59 #164
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129981982
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2013 10:11 schreef kvd het volgende:

[..]

hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
de stroopkoeken waren zelf het eerste op!
ze waren heerlijk. ik vond alleen de stroop iets te taai (en te donker maar dat zal wel door de bruine suiker gekomen zijn) zou ik er dan meer boter en minder suiker in moeten doen een volgende keer? en dan gewone basterdsuiker? ik vind de smaak van bruine suiker sowieso niet zo.
pi_129982388
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.

(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:24:03 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129982682
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.

(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
Tja
Verstegen zijn de zoutversierders, vrijwel al hun kruidenmixen bevatten veel zout. En hun kruidenmixen zonder (de pro line) zoals de gehaktkruiden zijn alleen maar scherp, zonder verder veel smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129982899
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten :P
[ afbeelding ]
Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ;) Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
Zonde!
pi_129985097
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed :@

Klaar!


Zijn erg lekker geworden :)

[ Bericht 18% gewijzigd door Xaryna op 12-08-2013 20:31:47 ]
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129992444
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..


[ Bericht 19% gewijzigd door RunForrestRun op 12-08-2013 21:02:21 ]
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_129993334
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 17:25 schreef Xaryna het volgende:
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed :@

Klaar!
[ afbeelding ]

Zijn erg lekker geworden :)
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
pi_129993415
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek

:)
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:05:23 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129993543
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.

Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129993860
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.

quote:
Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.

En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan *) .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:17:44 #174
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129994195
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:11 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.

[..]

Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.

En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan *) .
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):

200g bloem (ik gebruik zelf het liefste 180g speltbloem + 20g volkorenspelt)
175g roomboter
125g suiker (ik gebruik altijd ongeraffineerde rietsuiker)
mespuntje zout
melk voor de afwerking

Oven: 150 graden

Boter moet super koud zijn, dus net uit de koelkast. In blokjes snijden. Zorg dat je handen koel zijn (even onder de koude kraan en goed afdrogen).
Alles in een kom en dan kneden tot je een bal krijgt, niet doorkneden en het deeg moet niet te warm worden.
Plat in de vorm drukken, met een vork leuke siersels maken. Melk er over doen met een lepel of een kwastje.

Moet zeker 25 minuten in de oven, de bovenkant moet mooi bruin zijn.

Eventueel kun je met een bolle lepel deukjes in je boterkoek maken als hij net uit de oven komt. Compleet af laten koelen voor je hem aansnijdt.

Zo vind ik hem het lekkerst :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129994713
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):

<knip>

Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.

Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_129994740
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:02 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek

:)

[..]

Ziet er lekker uit!
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!

heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
pi_129994860
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!

heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. :) Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129995438
Ik heb vandaag speculaasbrokken gemaakt. De smaak mag wat intenser en blijkbaar toch langer in de oven, hij is niet lekker hard (hoop dat hij nu nog wat uithardt met afkoelen. Dacht even leuk wat lijntjes voor het bakken in het deeg te zetten zodat het makkelijker te breken was, maar ook dat hielp niet echt. Gelukkig duurt het nog even voor de sint komt ;)

  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:46:27 #179
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129995736
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.

Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeh, leuk om te horen :D
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129995837
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:46 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oeh, leuk om te horen :D
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd :D
Hmm, tijd voor een repost? :D Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 21:55:06 #181
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129996176
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef msacras het volgende:

[..]

Hmm, tijd voor een repost? :D Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
dat ding heeft een eigen topic zelfs :+

CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.
pi_129996238
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:55 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat ding heeft een eigen topic zelfs :+

CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.
Dat ziet er fantastisch uit! _O_
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
pi_129997268
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:29 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. :) Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 22:20:58 #184
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129997409
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 22:25:20 #185
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129997623
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:

[..]

Dat ziet er fantastisch uit! _O_
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Op de foto's niet zo mooi geworden toen (pieken te donker door een stomme fout), maar hij is echt door iedereen geliefd.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129997957
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:

[..]

Dat ziet er fantastisch uit! _O_
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Hij is echt super, een aanrader!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 22:32:48 #187
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129997991
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:20 schreef lady-wrb het volgende:
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
Zo groot als een gemiddelde stroopwafel :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130000358
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:17 schreef casper019 het volgende:

[..]

miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op _O-

Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen :P
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130001235
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 23:19 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op _O-

Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen :P
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)


Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
pi_130001441
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 23:37 schreef kvd het volgende:

[..]

lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)
[ afbeelding ]

Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...

Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken :P
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130002932
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 23:41 schreef Xaryna het volgende:

[..]

5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...

Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken :P
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
pi_130011218

Zie, ze zijn niet zo groot! ;)

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 00:20 schreef casper019 het volgende:

[..]

waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
Ja, heerlijk :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130011397
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
pi_130011575
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 11:23 schreef Xaryna het volgende:
[ afbeelding ]
Zie, ze zijn niet zo groot! ;)

[..]

Ja, heerlijk :)
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen _O-
pi_130012465
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 11:33 schreef kvd het volgende:

[..]

Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen _O-
Ik wilde mijn gelijk bewijzen :@
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130013060
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt :) .

Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130013421

Cupcakes met Nutella Frosting
pi_130013441

Kruidige Worstenbroodjes ... :)
  Moderator dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:55:37 #199
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130016532
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 12:19 schreef RunForrestRun het volgende:
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt :) .

[ afbeelding ]
Dit lijkt wel op supermarkt boterkoek qua kleur en structuur.
Ik ga een boterkoek instructievideo maken zeer binnenkort.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130016662
Ik zit er over te denken om voor kerstmis zo'n klassieke Britse Christmas Pudding te maken, zo een die je een paar maanden van te voren moet maken. Lijkt me wel een leuke uitdaging :9, iemand ervaring?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')