abonnement Unibet Coolblue
pi_129975586
Tip! Haal een extra appel! En als je 'm niet nodig hebt, dan eet je 'm gewoon op. *O*
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129975603
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
pi_129975693
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:29 schreef loecje het volgende:
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer

heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
pi_129975810
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer

heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
pi_129975841
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten :P
pi_129975885
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:34 schreef kvd het volgende:

[..]

Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels

(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
pi_129975902
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:35 schreef loecje het volgende:
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten :P
ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil...
dan moet ik goed zitten met mijn schilkunsten
pi_129976032
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:36 schreef casper019 het volgende:

[..]

jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels

(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.

Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
pi_129977852
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 09:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat voor appeltaart?
euh, geen :+ het wordt een franse citroentaart :9 met lemon curd en mascarpone :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_129980842
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten :P

Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ;) Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
  maandag 12 augustus 2013 @ 15:47:00 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129980961
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:40 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.

Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
[ afbeelding ]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 15:58:48 #162
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129981541
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Dat is net als winegums ZONDER VET _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:03:08 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129981753
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is net als winegums ZONDER VET _O-
En de Chuba Chubs zonder vet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 16:07:59 #164
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129981982
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2013 10:11 schreef kvd het volgende:

[..]

hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
de stroopkoeken waren zelf het eerste op!
ze waren heerlijk. ik vond alleen de stroop iets te taai (en te donker maar dat zal wel door de bruine suiker gekomen zijn) zou ik er dan meer boter en minder suiker in moeten doen een volgende keer? en dan gewone basterdsuiker? ik vind de smaak van bruine suiker sowieso niet zo.
pi_129982388
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.

(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:24:03 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129982682
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.

(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
Tja
Verstegen zijn de zoutversierders, vrijwel al hun kruidenmixen bevatten veel zout. En hun kruidenmixen zonder (de pro line) zoals de gehaktkruiden zijn alleen maar scherp, zonder verder veel smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129982899
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten :P
[ afbeelding ]
Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ;) Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
Zonde!
pi_129985097
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed :@

Klaar!


Zijn erg lekker geworden :)

[ Bericht 18% gewijzigd door Xaryna op 12-08-2013 20:31:47 ]
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129992444
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..


[ Bericht 19% gewijzigd door RunForrestRun op 12-08-2013 21:02:21 ]
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_129993334
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 17:25 schreef Xaryna het volgende:
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed :@

Klaar!
[ afbeelding ]

Zijn erg lekker geworden :)
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
pi_129993415
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek

:)
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:05:23 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129993543
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.

Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediėnten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129993860
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.

quote:
Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediėnten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.

En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan *) .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:17:44 #174
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129994195
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:11 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.

[..]

Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.

En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan *) .
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):

200g bloem (ik gebruik zelf het liefste 180g speltbloem + 20g volkorenspelt)
175g roomboter
125g suiker (ik gebruik altijd ongeraffineerde rietsuiker)
mespuntje zout
melk voor de afwerking

Oven: 150 graden

Boter moet super koud zijn, dus net uit de koelkast. In blokjes snijden. Zorg dat je handen koel zijn (even onder de koude kraan en goed afdrogen).
Alles in een kom en dan kneden tot je een bal krijgt, niet doorkneden en het deeg moet niet te warm worden.
Plat in de vorm drukken, met een vork leuke siersels maken. Melk er over doen met een lepel of een kwastje.

Moet zeker 25 minuten in de oven, de bovenkant moet mooi bruin zijn.

Eventueel kun je met een bolle lepel deukjes in je boterkoek maken als hij net uit de oven komt. Compleet af laten koelen voor je hem aansnijdt.

Zo vind ik hem het lekkerst :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129994713
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):

<knip>

Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.

Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')