Schoonmaken met water dat net van de kook af is. Nog nooit problemen gehad om daarna eiwitten te kloppen.quote:Op zondag 4 augustus 2013 22:39 schreef djkoelkast het volgende:
Gebruik verse eieren, oude eieren kun je veel moeilijker stuk slaan. Hoe vloeibaarder het eiwit hoe ouder het ei. Zorg dat je kom en gereedschap vetvrij is, desnoods na het wassen en met schone doek drogen even insmeren met citroensap.
Nice!quote:Op zondag 11 augustus 2013 09:53 schreef Ooi86 het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst heb ik een Rocky Road gemaakt. Echt heel simpel: basis is witte chocolade (kan natuurlijk ook met melk of puur) en simpele mariakoekjes. Daarbij kan je ook nog andere ingredienten toevoegen. Ik heb er marshmellow, verse framboos en amandel doorheen gedaan. Was best wel heftig qua smaak en zwaarte, maar toch ook wel lekker!
Haha, doe ik ook heel vaak: gewoon mee naar het werk en dan komt het makkelijk op!quote:Op zondag 11 augustus 2013 13:38 schreef Noek het volgende:
[..]
Nice!
Ik heb laatst een donkere gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
M&M's, marshmellows, koekjes etc.
Te zoet iig. Alles weggegeven aan de echte liefhebbers.
Welja, je kan er gewoon van alles indoen. Beetje aanstampen en koelen en het is klaar.quote:Op zondag 11 augustus 2013 13:43 schreef Dragonberry het volgende:
Rocky road is gewoon koekjes en snoepjes in chocola toch?
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :pquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:16 schreef Myraela het volgende:
Is een asociaal groot stuk, het hele stuk dat mist op de foto?
appelmoes whah dan wil ik fotos zien... mmm dat had ik niet gevonden van de slagroomquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:21 schreef Myraela het volgende:
Tering jantje.
Google vertelde mij overigens dat je in normale cake recepten de boter kunt vervangen door eenzelfde hoeveelheid slagroom. Misschien krijg je dan hetzelfde als je luchtige cake.
Je kunt het ook vervangen door appelmoes blijkbaar, dat wil ik wel eens proberen.
Heb je serieus bijna een halve taart op in één keerquote:Op zondag 11 augustus 2013 21:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
ja, nam 1 stuk en dat proefte naar meer :p
wat voor appeltaart?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:23 schreef Mama_Mia het volgende:
Morgen appeltaart bakken voor mijn verjaardag
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?quote:Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen
Martine en Jannie er ook bij?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet
Van de site van Koopman:quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.quote:Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Van de site van Koopman:
[..]
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.
En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:
[..]
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/quote:1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.htmlquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
een goede dunschiller gebruikenquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo langquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |