abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 21:58:51 #251
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_130146668
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 22:10 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.
Misschien om ze op te eten? :')
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_130148099
daarvoor hoeven ze toch niet mooi uit het papiertje te komen?
papiertje eraf en opeten.
pi_130159212
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:



♥ scars make us who we are ♥
pi_130159298
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_130159557
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oooh dat ziet er goed uit!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130159591
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 10:26 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Oooh dat ziet er goed uit!
was ook erg lekker :9 vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken :9

(basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd :9 )
♥ scars make us who we are ♥
pi_130159622
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

was ook erg lekker :9 vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken :9

(basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd :9 )
Ik houd me aanbevolen voor een recept!
Heb ein-de-lijk weer een oven, en niet eens een combimagnetron maar een echte echte oven *O* .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130159727
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 10:30 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Ik houd me aanbevolen voor een recept!
Heb ein-de-lijk weer een oven, en niet eens een combimagnetron maar een echte echte oven *O* .
*O*

taart:

225 gram boter in blokjes
225 ruwe rietsuiker
225 zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 middelgrote eieren
1/2 dl double cream of slagroom
fijne rasp en sap van 1 citroen
(evt 2 eetlepels bruine rum)

vulling:
100 gram lemon curd (of zelf maken)
200 gram mascarpone

topping:
sap van 1 citroen
50 gram ruwe rietsuiker

recept:
klop alle ingrediënten voor de taart en doe deze in een ingevette springvorm van 20 cm. Bak 50-55 minuten in een oven (170 hetelucht, 190 gewone oven, gasstand 3-4) tot een in het midden gestoken pen er schoon uit komt. Ga met een mes rondom tussen de vorm en de taart. Roer citroensap en suiker door elkaar en lepel dit over de bovenkant. Laat afkoelen.

Klop de lemon curd door de mascarpone. Snijd het gebak met een broodmes in twee lagen en verdeel de vulling op de onderste laag, zet de bovenkant erop.

Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, laat hem 30-60 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.

(even snel overgetypt uit mijn boek, fantastische taarten van Annie Bell)
♥ scars make us who we are ♥
pi_130159948
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 10:36 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

*O*

taart:
<knip>
Thanks, genoteerd!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130161295
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
holoy shit het water loopt in mn mond!!

als er trouwens op een recept staat ''plantaardige olié''

wat word er dan bedoeld, gewoon zonnebloem olie waar je ook zeg maar groente in wokt/??

[ Bericht 9% gewijzigd door casper019 op 17-08-2013 12:25:59 ]
  Moderator zaterdag 17 augustus 2013 @ 12:28:00 #261
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130161692
Zonnebloemolie, arachideolie, olijfolie (geen virgine), rijstolie (is wel duur) etc.
Smaakneutrale olie nemen. Maiskiemolie zit bijvoorbeeld een smaakje aan, zou ik niet doen. Slaolie (=soja) ook niet.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130163417
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 12:08 schreef casper019 het volgende:

[..]

holoy shit het water loopt in mn mond!!

hij was ook erg lekker :9

vandaag cupcakes gebakken voor mijn verjaardagsfeestje zo *O* gewoon vanille cupcakes en chocolade cupcakes :D

en alvast wat naar mijn onderbuurman gedaan, die houdt zich altijd aanbevolen als ik wat bak _O- :D
♥ scars make us who we are ♥
  † In Memoriam † zaterdag 17 augustus 2013 @ 14:57:34 #263
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130164927
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 10:36 schreef Mama_Mia het volgende:

[..]

*O*

taart:

225 gram boter in blokjes
225 ruwe rietsuiker
225 zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 middelgrote eieren
1/2 dl double cream of slagroom
fijne rasp en sap van 1 citroen
(evt 2 eetlepels bruine rum)

vulling:
100 gram lemon curd (of zelf maken)
200 gram mascarpone

topping:
sap van 1 citroen
50 gram ruwe rietsuiker

recept:
klop alle ingrediënten voor de taart en doe deze in een ingevette springvorm van 20 cm. Bak 50-55 minuten in een oven (170 hetelucht, 190 gewone oven, gasstand 3-4) tot een in het midden gestoken pen er schoon uit komt. Ga met een mes rondom tussen de vorm en de taart. Roer citroensap en suiker door elkaar en lepel dit over de bovenkant. Laat afkoelen.

Klop de lemon curd door de mascarpone. Snijd het gebak met een broodmes in twee lagen en verdeel de vulling op de onderste laag, zet de bovenkant erop.

Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, laat hem 30-60 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.

(even snel overgetypt uit mijn boek, fantastische taarten van Annie Bell)
die wil ik ook maken! het klinkt heeeeerlijk :~
pi_130172596
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
YuM! :9 :Y)
pi_130174848
Hier staan nu chocolade cupcakes met een hart van Chokotoff in de oven O+
pi_130175221
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 20:39 schreef Leintjeuh het volgende:
Hier staan nu chocolade cupcakes met een hart van Chokotoff in de oven O+
Oe. Lekker :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_130175366
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 20:51 schreef PdeHoog het volgende:
Oe. Lekker :D
Ik hoop het. Heb ze er nét uitgehaald O+
pi_130175583
GVD denk ik nog ff wat lekkerst te maken voor in de avond begeeft mn keukenweegschaal het...
ook als ik er nieuwe batterijen in doe..
doe ik de batterijen erin gaat ie even aan.. en dan hup uit ik snap er geendrol van
pi_130177529
De cupcakes zijn lekker alleen is de Chokotoff naar de bodem gezonken en daar gesmolten, met als gevolg dat de caramel aan het papiertje plakt :+
  † In Memoriam † zaterdag 17 augustus 2013 @ 22:00:39 #270
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130177871
quote:
1s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 21:35 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik ga idd 2 keer het recept maken.
en? is het allemaal gelukt?
pi_130178806
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 22:00 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en? is het allemaal gelukt?
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:


En de binnenkant:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † zaterdag 17 augustus 2013 @ 22:48:47 #272
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130179965
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]

En de binnenkant:
[ afbeelding ]
^O^
pi_130196737
ik heb vamorgen en gisteren bosbessenmuffins gemaakt met een crunchy kaneelcrumbletopping (echt de lekkerste die ik ooit gemaakt heb) en die moeten met olie heb ik gelezen dus dat heb ik gedaan. Ze zijn heerlijk, lekker zacht en luchtig en bosbessig. Maar de onderkant van de papieren vormpjes is helemaal nat van de olie. Betekent dit dat ik te veel heb gebruikt? Ik heb 40 ml olie gebruikt op een bakblik met 4 vormpjes.
pi_130197283
en net eentje geprobeerd natuurlijk. Ik kan ze niet weggeven zonder eerste te proberen toch ;) ? Ze zijn steviger dan gisteren maar wel lekkerder zei mijn vriend. er zit nu een heel ei in in plaats van een half en ik heb ze 2 minuutjes langer gebakken. Nu weet ik niet wat het verschil maakt maar ze zijn in ieder geval lekker.
Ik heb trouwens ook vaker gehad dat mijn papiertjes aan de muffins bleven plakken zodat ik de halve muffin eraf scheurde, jammer. Nu nevel ik effe wat dr oetker baksray erover (ook over de bakvorm anders blijven de korstjes met suiker, vruchtensap wel eens daaraan plakken, minuutje laten intrekken en nergens meer last van. Ik kan ze net als anderen zo eraf trekken. En de muffin blijft heel *O* *O*
Z rijzen niet zo als de eerste portie ;( . Ligt dat misschien aan het feit dat ik 8 g bakpoeder gebruikt heb ipv 5? Muffins horen niet plat te zijn, vind ik ook niet echt muffin-achtig uitzien.

[ Bericht 12% gewijzigd door chocolatelover op 18-08-2013 14:40:23 ]
pi_130206994
Dramatische cupcakes!



Standaard chocoladebrownie-recept gebruikt voor de cakejes. Wittechocolade-frosting is jammerlijk mislukt omdat ik geen poedersuiker meer bleek te hebben. Ik heb fijne suiker gemalen in een keukenmachientje, maar dat werkte uiteindelijk toch niet zo best. :)

Het rode spul (zowel het scherfje als het poeder) is een restje watermeloen + een handvol kersen, vanmorgen gepureerd en de puree in de oven gedroogd tot het een dun, breekbaar velletje was.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-08-2013 20:33:30 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_130207104
Ziet er wel heerlijk uit!
  † In Memoriam † zondag 18 augustus 2013 @ 19:08:30 #277
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130207246
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]

En de binnenkant:
[ afbeelding ]
en hoe smaakte he?
pi_130208735
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 19:08 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en hoe smaakte he?
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]

En de binnenkant:
[ afbeelding ]
Lekker dus ;)
  zondag 18 augustus 2013 @ 21:13:14 #279
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_130213463
Vandaag dag 2 van de basisworkshop patisserie gehad bij Robert van Beckhoven. Dus nu de vriezer van m'n schoonouders vol met 6 dozen met taart en dessert en hier thuis ook nog 2 dozen met taart en voorbereiding voor taart
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130216414
Nu wil ik morgenamerican cookies gaan maken, zit nu te zoeken wat nou de ''perfecte'' american cookies zijn maar vind er veel dingen over, wat is volgens jullie de perfecte A-cookie??

moet die krokant zijn?
of beetje zacht van binnen?
pi_130217239
quote:
11s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 16:00 schreef Chowi het volgende:
Ik heb net een marmercake gebakken. :@.
Die ook maar weer eens gebakken met hazelnoten erin. En omdat ik toch nog bezig was.. chocoladepannenkoeken :+ Ik hield cacao over dus tja.. je moet toch wat als de eieren op moeten :') De volgende keer hou ik het wel bij kaneelpannenkoeken, kun je tenminste zien of ze aanbakken of niet :P
mag het weten
pi_130226011
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 19:08 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en hoe smaakte he?
Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130226019
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn.
Sv'tje dat is een heleboel taart en dessert.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130226023
Sv'tje dat is een heleboel taart en dessert.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130226138
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 22:04 schreef casper019 het volgende:
Nu wil ik morgenamerican cookies gaan maken, zit nu te zoeken wat nou de ''perfecte'' american cookies zijn maar vind er veel dingen over, wat is volgens jullie de perfecte A-cookie??

moet die krokant zijn?
of beetje zacht van binnen?
Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies).
Vooral niet te lang bakken! En heb je American chocolate chips? Met gewoon stukjes chocolade lukt het niet zo goed.
Kwak
pi_130226227
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 07:26 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies).
Vooral niet te lang bakken! En heb je American chocolate chips? Met gewoon stukjes chocolade lukt het niet zo goed.
Ik sluit me hierbij aan. Vind echte american cookieshoren idd crispy van buiten en zacht/ kleverig van binnen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130230748


Net gemaakt, helaas wel met een mix van de lokale bakwinkel (maar zei leveren ook aan bakkers)
dus van hoge kwaliteit!!

volgende x op recept! (vond t nu leuk iets van die winkel die ik net ontdekt heb te kopen & maken, ze hebben daar echt heel veel bakdingen heel leuk.. >> ga ik vaker wat kopen, ze hebben ook losse ingrediënten alles)
pi_130249988
Heeft iemand hier hét recept voor carrotcake, met roomkaastopping uiteraard?
pi_130251109
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 11:47 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

Net gemaakt, helaas wel met een mix van de lokale bakwinkel (maar zei leveren ook aan bakkers)
dus van hoge kwaliteit!!

volgende x op recept! (vond t nu leuk iets van die winkel die ik net ontdekt heb te kopen & maken, ze hebben daar echt heel veel bakdingen heel leuk.. >> ga ik vaker wat kopen, ze hebben ook losse ingrediënten alles)
ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfect
krokant van buiten en zacht van binenn en ergg lekker!!
wel klein puntje, had wel wat meer chipies in mogen zitten..
maar t beslag was inderdaad van beter kwaliteit dan die van honig of dr oetker ofzo (zat ook in papieren zak) maar volgende x dus recept EN meer chippies!! (iemand goed recept?? zit te googlen maar vind 10 verschillende)
  Moderator maandag 19 augustus 2013 @ 21:06:30 #290
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130251197
Dus als iemand aan bakkers levert is het van hoge kwaliteit?
Meestal zit het dan vol onnodige toevoegingen om het iets meer te laten doen wat je normaal niet kunt als je rommel gebruikt. Zo komen ze weg met rommel.
Net zoals ze heel vroeger een kleurstof gebaseerd op lood in de aangelengde magere melk gooiden om hem mooi romig te laten lijken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130253647
Een mini oven is dan nu eindelijk besteld! *O*
pi_130253654
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 21:06 schreef djkoelkast het volgende:
Dus als iemand aan bakkers levert is het van hoge kwaliteit?
Meestal zit het dan vol onnodige toevoegingen om het iets meer te laten doen wat je normaal niet kunt als je rommel gebruikt. Zo komen ze weg met rommel.
Net zoals ze heel vroeger een kleurstof gebaseerd op lood in de aangelengde magere melk gooiden om hem mooi romig te laten lijken.
Nja hoe t ook zei, tis van betere kwaliteit dan oetker.. en ze zijn zeer lekker maar ik weet zeker dat zelf maken (volgende x) nog lekkerder word
pi_130253730
Casper, ik ben echt je grootste fan. Wat ben jij lekker aan het bakken. Hoe vaak bak je nu wel niet wekelijks? Eet je het ook allemaal zelf op?
pi_130253790
quote:
14s.gif Op maandag 19 augustus 2013 21:54 schreef Myraela het volgende:
Casper, ik ben echt je grootste fan. Wat ben jij lekker aan het bakken. Hoe vaak bak je nu wel niet wekelijks? Eet je het ook allemaal zelf op?
om de dag meestal, en ja 90% eet ik op
pi_130258032
Vraagje, ik wil een taart maken en die met fondant bekleden en decoreren.
Is het ook mogelijk om het puzzelplaatje al vantevoren te maken?
Kan ik dat dan invriezen? Want als ik het in een afgesloten zakje bewaar wordt het toch hard?
wie met beide benen op de grond blijft staan....komt niet ver
  maandag 19 augustus 2013 @ 23:45:39 #296
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_130258206
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 23:41 schreef XXXKarinXXX het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken en die met fondant bekleden en decoreren.
Is het ook mogelijk om het puzzelplaatje al vantevoren te maken?
Kan ik dat dan invriezen? Want als ik het in een afgesloten zakje bewaar wordt het toch hard?
Het kan beiden. Invriezen of in een lucht dichte doos bewaren.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_130260074
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:

[..]

ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfect
krokant van buiten en zacht van binenn en ergg lekker!!
wel klein puntje, had wel wat meer chipies in mogen zitten..
maar t beslag was inderdaad van beter kwaliteit dan die van honig of dr oetker ofzo (zat ook in papieren zak) maar volgende x dus recept EN meer chippies!! (iemand goed recept?? zit te googlen maar vind 10 vexrschillende)
Had ik al gepost! Tollhouse cookies proberen, is goed basisrecept. Kun je zo googelen.
Kwak
pi_130269053
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/674476/speculaascake

nu wil ik vanmiddag die cake gaan maken, heeft iemand die welis gemaakt (lekker?)

alleen staat er 15min de boter kloppen, dat kan toch niet juist zijn?? die is toch in 3 min wel romig genoeg?
pi_130270131
Probeer het eens 15 min, een wereld van verschil! Word helemaal bleek, bijna wit en heel zacht en luchtig. Geeft luchtigheid in de cake dus niet overslaan!
pi_130271604
ok thx dan doe ik t toch, maar 15min
ik krijg nu al er een lamme poot van haha!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')