je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoekenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:28 schreef casper019 het volgende:
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
mocht je die link nog hebben graag!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken
minder beslag maken of gebruikenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 20:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:54 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
minder beslag maken of gebruikenik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezochtdeze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:
[..]
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3
heb jij welis''kleinere'' gemaakt?
en nogmaals thx
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 22:04 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd
Dan heb je toch teveel?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!
weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.quote:14cm tin - 1 egg
17cm tin - 2 eggs
21cm tin - 4 eggs
23cm tin - 6 eggs
25cm tin - 8 eggs
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je toch teveel?
[..]
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
Ik zou qua ingrediėnten de helft doen, helemaal als het een probeersel isquote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:19 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou qua ingrediėnten de helft doen, helemaal als het een probeersel is
Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
Door die eiwitten te kloppen krijg je een aardig volume, vergis je daar niet inquote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:24 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..
want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je?
maar miss vult het meer dan ik denk...
Heb je hem te vroeg uit de vorm gehaald?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen..
nou heb em eruit moeten slopen lol...
maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt
[ afbeelding ]
(heb t met 4 eieren gemaakt)
Smaakt dat nou, zo zonder boter?quote:
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberenquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
Hij moet alleen wel langer in de oven, ik heb hem vandaag gemaakt voor een video en maak bij 150 graden van de 25 minuten maar een uur. 50 minuten op 160.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 19:48 schreef zoem het volgende:
* lurker meldt
[..]
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberenVandaag de ingrediėnten ingeslagen, alleen het ingrediėnt tijd mist nog
wat is een chiffon-vorm?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:29 schreef Dragonberry het volgende:
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is.
Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in.
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens.quote:
quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:08 schreef zoem het volgende:
[..]
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens.
Dat wilde ik net erbij zetten. Dit dusquote:
foto doet t niet?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:14 schreef shomila het volgende:
[ afbeelding ]
Kwark koekjes
250 gr kwark
6 eetl olie
3 eetl melk
125 gr Suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder
100 gr Geraspte melkchocolade
50 gr geraspte pure chocolade
300 gr Bloem
15-20 min in de oven op 180 graden
Nee ik zie het.quote:
Graag wil ik ook meer zelf gaan bakken, en deze koeken zien er heerlijk uit.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!
heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
ik.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 18:50 schreef Tinuviel het volgende:
Wie postte ook alweer de dulce de leche brownies. Voor hoeveel personen is dat recept?
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik.
geen idee. ligt eraan hoe groot je de stukjes snijdt. maar het is best heel machtig eten.
goed dat je erover begint.... ik ga er weer eens eentje bakken
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt isquote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom.
Ik ga idd 2 keer het recept maken.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt is)
Ik leg altijd (direct nadat het blik uit de oven komt) een broodplank op de cupcakevorm en draai het geheel dan om. De cupcakes worden dan mooi plat, en ze komen gemakkelijk uit de vorm. Met muffins zou ik het niet doen, die moeten juist zo'n flinke 'kop' erop hebben.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:26 schreef PM-girl het volgende:
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je?
Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen.
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:06 schreef PM-girl het volgende:
Wat is de tip voor cakejes en/of muffins in papiertjes? Regelmatig bak ik deze en bij het loshalen komt het cakeje of de muffin niet mooi uit het vormpje.
Niet voldoende afgekoeld? Te vet?
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:06 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los.
Action verkoopt ze voor weinig!
Niet te hard mixen!quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:26 schreef PM-girl het volgende:
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je?
Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen.
Misschien om ze op te eten?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:10 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oooh dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
was ook erg lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:26 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Oooh dat ziet er goed uit!
Ik houd me aanbevolen voor een recept!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
was ook erg lekkervooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken
(basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd)
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:30 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ik houd me aanbevolen voor een recept!
Heb ein-de-lijk weer een oven, en niet eens een combimagnetron maar een echte echte oven.
holoy shit het water loopt in mn mond!!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
hij was ook erg lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 12:08 schreef casper019 het volgende:
[..]
holoy shit het water loopt in mn mond!!
die wil ik ook maken! het klinkt heeeeerlijkquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:36 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
taart:
225 gram boter in blokjes
225 ruwe rietsuiker
225 zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 middelgrote eieren
1/2 dl double cream of slagroom
fijne rasp en sap van 1 citroen
(evt 2 eetlepels bruine rum)
vulling:
100 gram lemon curd (of zelf maken)
200 gram mascarpone
topping:
sap van 1 citroen
50 gram ruwe rietsuiker
recept:
klop alle ingrediėnten voor de taart en doe deze in een ingevette springvorm van 20 cm. Bak 50-55 minuten in een oven (170 hetelucht, 190 gewone oven, gasstand 3-4) tot een in het midden gestoken pen er schoon uit komt. Ga met een mes rondom tussen de vorm en de taart. Roer citroensap en suiker door elkaar en lepel dit over de bovenkant. Laat afkoelen.
Klop de lemon curd door de mascarpone. Snijd het gebak met een broodmes in twee lagen en verdeel de vulling op de onderste laag, zet de bovenkant erop.
Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, laat hem 30-60 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.
(even snel overgetypt uit mijn boek, fantastische taarten van Annie Bell)
YuM!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oe. Lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:39 schreef Leintjeuh het volgende:
Hier staan nu chocolade cupcakes met een hart van Chokotoff in de oven
en? is het allemaal gelukt?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:35 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik ga idd 2 keer het recept maken.
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:quote:
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
en hoe smaakte he?quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
quote:
Lekker dusquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
Die ook maar weer eens gebakken met hazelnoten erin. En omdat ik toch nog bezig was.. chocoladepannenkoekenquote:
Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn.quote:
Sv'tje dat is een heleboel taart en dessert.quote:Op maandag 19 augustus 2013 06:43 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Heerlijk. De kleine cake was iets te droog, bij de grote cake was dat een stuk beter. Moet nog de manier vinden om hem niet te droog laten worden. Brownie mag best nog wat zacht & kleverig van binnen zijn.
Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies).quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:04 schreef casper019 het volgende:
Nu wil ik morgenamerican cookies gaan maken, zit nu te zoeken wat nou de ''perfecte'' american cookies zijn maar vind er veel dingen over, wat is volgens jullie de perfecte A-cookie??
moet die krokant zijn?
of beetje zacht van binnen?
Ik sluit me hierbij aan. Vind echte american cookieshoren idd crispy van buiten en zacht/ kleverig van binnen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 07:26 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Crispy van buiten, chewy van binnen. Er zijn idd. Veel recepten, sommige heel ingewikkeld, maar volgens mij zijn de simpelste ook heel lekker (tollhouse cookies).
Vooral niet te lang bakken! En heb je American chocolate chips? Met gewoon stukjes chocolade lukt het niet zo goed.
ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfectquote:Op maandag 19 augustus 2013 11:47 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
Net gemaakt, helaas wel met een mix van de lokale bakwinkel (maar zei leveren ook aan bakkers)
dus van hoge kwaliteit!!
volgende x op recept! (vond t nu leuk iets van die winkel die ik net ontdekt heb te kopen & maken, ze hebben daar echt heel veel bakdingen heel leuk.. >> ga ik vaker wat kopen, ze hebben ook losse ingrediėnten alles)
Nja hoe t ook zei, tis van betere kwaliteit dan oetker.. en ze zijn zeer lekker maar ik weet zeker dat zelf maken (volgende x) nog lekkerder wordquote:Op maandag 19 augustus 2013 21:06 schreef djkoelkast het volgende:
Dus als iemand aan bakkers levert is het van hoge kwaliteit?
Meestal zit het dan vol onnodige toevoegingen om het iets meer te laten doen wat je normaal niet kunt als je rommel gebruikt. Zo komen ze weg met rommel.
Net zoals ze heel vroeger een kleurstof gebaseerd op lood in de aangelengde magere melk gooiden om hem mooi romig te laten lijken.
om de dag meestal, en ja 90% eet ik opquote:Op maandag 19 augustus 2013 21:54 schreef Myraela het volgende:
Casper, ik ben echt je grootste fan. Wat ben jij lekker aan het bakken. Hoe vaak bak je nu wel niet wekelijks? Eet je het ook allemaal zelf op?
Het kan beiden. Invriezen of in een lucht dichte doos bewaren.quote:Op maandag 19 augustus 2013 23:41 schreef XXXKarinXXX het volgende:
Vraagje, ik wil een taart maken en die met fondant bekleden en decoreren.
Is het ook mogelijk om het puzzelplaatje al vantevoren te maken?
Kan ik dat dan invriezen? Want als ik het in een afgesloten zakje bewaar wordt het toch hard?
Had ik al gepost! Tollhouse cookies proberen, is goed basisrecept. Kun je zo googelen.quote:Op maandag 19 augustus 2013 21:04 schreef casper019 het volgende:
[..]
ze zijnwel perfect gelukt, mn 1e cookie gelijk perfect
krokant van buiten en zacht van binenn en ergg lekker!!
wel klein puntje, had wel wat meer chipies in mogen zitten..
maar t beslag was inderdaad van beter kwaliteit dan die van honig of dr oetker ofzo (zat ook in papieren zak) maar volgende x dus recept EN meer chippies!! (iemand goed recept?? zit te googlen maar vind 10 vexrschillende)
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |