ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:19 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is
Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
Door die eiwitten te kloppen krijg je een aardig volume, vergis je daar niet in Die tulband vult zich aardig!quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:24 schreef casper019 het volgende:
[..]
ok thx, nja ik was alleen bang dat ik ''te weinig'' zou nemen..
want ik wil wel nog iets van een vorm krijgen in de tulband snap je?
maar miss vult het meer dan ik denk...
Heb je hem te vroeg uit de vorm gehaald?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:00 schreef casper019 het volgende:
Nou las ik op internet dat je de vorm NIET moest invetten bij eenchiffon cake want anders zou ie niet rijzen..
nou heb em eruit moeten slopen lol...
maar het gaat om de smaak.. volgens mij is hij goed gelukt
[ afbeelding ]
(heb t met 4 eieren gemaakt)
Smaakt dat nou, zo zonder boter?quote:
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nogquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
Hij moet alleen wel langer in de oven, ik heb hem vandaag gemaakt voor een video en maak bij 150 graden van de 25 minuten maar een uur. 50 minuten op 160.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 19:48 schreef zoem het volgende:
* lurker meldt
[..]
Dat boterkoekrecept ga ik binnenkort een keer proberen Vandaag de ingrediënten ingeslagen, alleen het ingrediënt tijd mist nog
wat is een chiffon-vorm?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 18:29 schreef Dragonberry het volgende:
In een echte chiffon vorm kan ik me voorstellen dat het niet hoeft worden ingevet. Ik doe het wel met olie, maar het grote verschil is dat de bodem los is.
Heb je hem nog goed laten afkoelen zoals in het recept staat? Anders zakt de cake in.
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens.quote:
quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:08 schreef zoem het volgende:
[..]
Dat is toch zo'n ronde vorm met platte bodem en een uitsparing in het midden, waardoor de cake in het midden een gat krijgt? Zoals op de foto hierboven ergens.
Dat wilde ik net erbij zetten. Dit dusquote:
foto doet t niet?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:14 schreef shomila het volgende:
[ afbeelding ]
Kwark koekjes
250 gr kwark
6 eetl olie
3 eetl melk
125 gr Suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder
100 gr Geraspte melkchocolade
50 gr geraspte pure chocolade
300 gr Bloem
15-20 min in de oven op 180 graden
Nee ik zie het.quote:
Graag wil ik ook meer zelf gaan bakken, en deze koeken zien er heerlijk uit.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!
heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
ik.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 18:50 schreef Tinuviel het volgende:
Wie postte ook alweer de dulce de leche brownies. Voor hoeveel personen is dat recept?
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik.
geen idee. ligt eraan hoe groot je de stukjes snijdt. maar het is best heel machtig eten.
goed dat je erover begint.... ik ga er weer eens eentje bakken
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt is )quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik ga wil vanavond de dulce de leche en morgen de brownies maken voor een buurtfeest zaterdag. Daarom vroeg ik over voor hoeveel personen, zodat ik niet met heel weinig stukken of hele kleine stukken daar aankom.
Ik ga idd 2 keer het recept maken.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:04 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dan zou ik er twee maken of drie (ligt eraan hoe groot je buurt is )
Ik leg altijd (direct nadat het blik uit de oven komt) een broodplank op de cupcakevorm en draai het geheel dan om. De cupcakes worden dan mooi plat, en ze komen gemakkelijk uit de vorm. Met muffins zou ik het niet doen, die moeten juist zo'n flinke 'kop' erop hebben.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:26 schreef PM-girl het volgende:
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je?
Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen.
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:06 schreef PM-girl het volgende:
Wat is de tip voor cakejes en/of muffins in papiertjes? Regelmatig bak ik deze en bij het loshalen komt het cakeje of de muffin niet mooi uit het vormpje.
Niet voldoende afgekoeld? Te vet?
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:06 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Ik gebruik daarvoor siliconen muffinvormpjes, die laten wel mooi los.
Action verkoopt ze voor weinig!
Niet te hard mixen!quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:26 schreef PM-girl het volgende:
Het deeg rechtstreeks in de muffinvorm bedoel je?
Ik doe de papieren vormpjes in de muffinvorm, ze blijven dan wel mooi van vorm maar het papier komt er niet altijd goed vanaf. Waarschijnlijk is het mijn ongeduld en moet ik ze beter laten afkoelen.
Misschien om ze op te eten?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:10 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Waarom zou je de papiertjes van de cupcakes willen halen? Het is juist een leuke manier van een cupcake nog extra versieren door een leuk papiertje te gebruiken.
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oooh dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
was ook erg lekker vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokkenquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:26 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Oooh dat ziet er goed uit!
Ik houd me aanbevolen voor een recept!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:28 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
was ook erg lekker vooral na een paar uurtjes in de koelkast, dan is het allemaal heerlijk ingetrokken
(basisdeeg zit een citroen in en er gaat een citroen met rietsuiker over de bovenkant zodat het er lekker in trekt, en dan zit in het midden een mix van mascarpone met lemon curd )
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:30 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Ik houd me aanbevolen voor een recept!
Heb ein-de-lijk weer een oven, en niet eens een combimagnetron maar een echte echte oven .
holoy shit het water loopt in mn mond!!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
hij was ook erg lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 12:08 schreef casper019 het volgende:
[..]
holoy shit het water loopt in mn mond!!
die wil ik ook maken! het klinkt heeeeerlijkquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 10:36 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
taart:
225 gram boter in blokjes
225 ruwe rietsuiker
225 zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 middelgrote eieren
1/2 dl double cream of slagroom
fijne rasp en sap van 1 citroen
(evt 2 eetlepels bruine rum)
vulling:
100 gram lemon curd (of zelf maken)
200 gram mascarpone
topping:
sap van 1 citroen
50 gram ruwe rietsuiker
recept:
klop alle ingrediënten voor de taart en doe deze in een ingevette springvorm van 20 cm. Bak 50-55 minuten in een oven (170 hetelucht, 190 gewone oven, gasstand 3-4) tot een in het midden gestoken pen er schoon uit komt. Ga met een mes rondom tussen de vorm en de taart. Roer citroensap en suiker door elkaar en lepel dit over de bovenkant. Laat afkoelen.
Klop de lemon curd door de mascarpone. Snijd het gebak met een broodmes in twee lagen en verdeel de vulling op de onderste laag, zet de bovenkant erop.
Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, laat hem 30-60 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen.
(even snel overgetypt uit mijn boek, fantastische taarten van Annie Bell)
YuM!quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 09:59 schreef Mama_Mia het volgende:
Beter laat dan nooit, foto's van mijn Franse citroentaart:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oe. Lekkerquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 20:39 schreef Leintjeuh het volgende:
Hier staan nu chocolade cupcakes met een hart van Chokotoff in de oven
en? is het allemaal gelukt?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:35 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik ga idd 2 keer het recept maken.
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:quote:
quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
en hoe smaakte he?quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
quote:
Lekker dusquote:Op zaterdag 17 augustus 2013 22:21 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Het werd uiteindelijk bijna 2 keer het recept. Is denk ik ietsje droger geworden dan bedoelt, maar toch erg lekker. Ik ga zo buiten kijken, maar volgens mij is er nog een berg over. Zo kwam mijn prachtexemplaren uit de oven:
[ afbeelding ]
En de binnenkant:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |