 
		 
			 
			
			
			hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?quote:Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen
 
			 
			
			
			Martine en Jannie er ook bij?quote:Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Van de site van Koopman:quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.quote:Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
 (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
 (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
											 
			 
			
			
			Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:
[..]
Van de site van Koopman:
[..]
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.
En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel(een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
 
			 
			
			
			Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:
[..]
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/quote:1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
 
			 
			
			
			Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.htmlquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
 
											 
			 
			
			
			een goede dunschiller gebruikenquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:29 schreef loecje het volgende:
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
 
			 
			
			
			Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer
heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appelsquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:34 schreef kvd het volgende:
[..]
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
 
			 
			
			
			ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil...quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:35 schreef loecje het volgende:
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten
 
			 
			
			
			Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:36 schreef casper019 het volgende:
[..]
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels
(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
 
			 
			
			
			euh, geenquote:
 het wordt een franse citroentaart
 het wordt een franse citroentaart  met lemon curd en mascarpone
 met lemon curd en mascarpone  
											 
			 
			
			
			
 Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
 Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
											 
			 
			
			
			Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook inquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:40 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.
Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			Dat is net als winegums ZONDER VETquote:Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
 
											 
			 
			
			
			En de Chuba Chubs zonder vetquote:Op maandag 12 augustus 2013 15:58 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is net als winegums ZONDER VET
 
			 
			
			
			de stroopkoeken waren zelf het eerste op!quote:Op maandag 12 augustus 2013 10:11 schreef kvd het volgende:
[..]
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
 
			 
			
			
			Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
 
			 
			
			
			Tjaquote:Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.
(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
 
			 
			
			
			Zonde!quote:Op maandag 12 augustus 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten
[ afbeelding ]
Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakjeHij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
 
			 
			
			
			

 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??quote:Op maandag 12 augustus 2013 17:25 schreef Xaryna het volgende:
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed
Klaar!
[ afbeelding ]
Zijn erg lekker geworden
 
			 
			
			
			Ik heb dit recept gebruikt:quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:01 schreef casper019 het volgende:
[..]
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??

Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..
En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!
Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.quote:Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..
En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!
Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.quote:Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
 .
 .
											 
			 
			
			
			Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:11 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.
[..]
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.
En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan.
 
											 
			 
			
			
			Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):
<knip>
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
 
			 
			
			
			thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:02 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek
[..]
Ziet er lekker uit!
 
			 
			
			
			Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!
heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
 Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
 Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
											 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.
Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.Oeh, leuk om te horenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd
 
			 
			
			
			Hmm, tijd voor een repost?quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:46 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oeh, leuk om te horen
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd
 Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
 Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
											 
			 
			
			
			dat ding heeft een eigen topic zelfsquote:Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef msacras het volgende:
[..]
Hmm, tijd voor een repost?Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!

 
			 
			
			
			Dat ziet er fantastisch uit!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:55 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat ding heeft een eigen topic zelfs
CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.

 
			 
			
			
			miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:29 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben.Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
 
			 
			
			
			Op de foto's niet zo mooi geworden toen (pieken te donker door een stomme fout), maar hij is echt door iedereen geliefd.quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:
[..]
Dat ziet er fantastisch uit!
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
 
			 
			
			
			Hij is echt super, een aanrader!quote:Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:
[..]
Dat ziet er fantastisch uit!
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
 
			 
			
			
			Zo groot als een gemiddelde stroopwafelquote:Op maandag 12 augustus 2013 22:20 schreef lady-wrb het volgende:
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
 
											 
			 
			
			
			Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie opquote:Op maandag 12 augustus 2013 22:17 schreef casper019 het volgende:
[..]
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)

 
											 
			 
			
			
			lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:19 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op
Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen
 
			 
			
			
			5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:37 schreef kvd het volgende:
[..]
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)
[ afbeelding ]
Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
 
											 
			 
			
			
			waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??quote:Op maandag 12 augustus 2013 23:41 schreef Xaryna het volgende:
[..]
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...
Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken
 
			 
			
			
			
Ja, heerlijkquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 00:20 schreef casper019 het volgende:
[..]
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:23 schreef Xaryna het volgende:
[ afbeelding ]
Zie, ze zijn niet zo groot!
[..]
Ja, heerlijk
 
											 
			 
			
			
			Ik wilde mijn gelijk bewijzenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:33 schreef kvd het volgende:
[..]
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen
 
											 
			 
			
			
			 .
 . 
			 
			
			
			Dit lijkt wel op supermarkt boterkoek qua kleur en structuur.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 12:19 schreef RunForrestRun het volgende:
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt.
[ afbeelding ]
 
			 
			
			
			 , iemand ervaring?
, iemand ervaring?
											 
			 
			
			
			je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoekenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 11:28 schreef casper019 het volgende:
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
 
											 
			 
			
			
			mocht je die link nog hebben graag!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken
 
			 
			
			
			minder beslag maken of gebruikenquote:Op dinsdag 13 augustus 2013 20:31 schreef casper019 het volgende:
[..]
mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
 ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
 ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo.. deze gebruik ik altijd.
 deze gebruik ik altijd. 
			 
			
			
			cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:54 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
minder beslag maken of gebruikenik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezochtdeze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
 
			 
			
			
			Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:
[..]
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3
heb jij welis''kleinere'' gemaakt?
en nogmaals thx
 
											 
			 
			
			
			thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 22:04 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd
 
			 
			
			
			Dan heb je toch teveel?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:03 schreef casper019 het volgende:
[..]
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!
weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.quote:14cm tin - 1 egg
17cm tin - 2 eggs
21cm tin - 4 eggs
23cm tin - 6 eggs
25cm tin - 8 eggs
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?quote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:08 schreef kvd het volgende:
[..]
Dan heb je toch teveel?
[..]
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
 
			 
			
			
			Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel isquote:Op woensdag 14 augustus 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:
[..]
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)


| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |