abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_129969476
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 09:10 schreef lady-wrb het volgende:
ik had koekjes gebakken als cadeau voor iemand.
hebben gisteravond vriend en zijn visite de helft van mijn koekjes weg zitten kanen :(
hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
pi_129969577
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 00:25 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag eerste dag van de basis workshop patisserie bij Robert van Beckhoven gehad, dus heel veel gebakken en ook weer niet ;)
Martine en Jannie er ook bij? ;)
pi_129971593
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
pi_129974119
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Van de site van Koopman:
quote:
Gebruik stevige appels zoals Jonagold, Cox Orange, Elstar en Goudrenet.
Gebruik friszure stevige appels zoals Jonagold, Goudrenet, Cox Orange, Elstar en Granny Smith.
Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.

En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ;) (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
pi_129974283
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:46 schreef kvd het volgende:

[..]

Van de site van Koopman:

[..]

Tsja, hoe groot. Dat lift er een beetje aan waar jij of die kennis van houdt. Ik zou het niet te dik doen maar ook niet te klein.

En hoeveel appels had je dan vorige keer om te schillen? Want 45 minuten voor een paar appels is wel veel ;) (een kilo is 4-6 appels,afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
pi_129974506
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:51 schreef casper019 het volgende:

[..]

Maar bedoelen ze op de koopmans site dan, 1 kilo GESCHILDE of ongeschilde appels?
Persoonlijk doe ik ongeschilde appels. Als je liever een kilo geschilde appels wilt hebben, dan weeg je gewoon een kilo ongeschilde appels af en doet er 1 extra bij, dan zal je wel op een kilo geschilde appels uitkomen.

Van de site:
quote:
1 pak Koopmans Appeltaart
175 g roomboter of margarine
1 ei
1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 a 3 tl kaneel
http://www.koopmans.com/recepten/bakfilms/appeltaart/

Check het filmpje, je neemt een kilo appels en die schil je en haalt het klokhuis eruit.
pi_129974591
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
vandaag ga ik appeltaart voor een kennis maken, hebben jullie nog tips?
bijv hoe groot is het het lekkerste om de appels te schillen?
en er zijn nu geengoudranettes welke appels kan ik dan nu het beste gebruiken?

pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
Gebruik dit recept als basis: http://kokenmetkarin.nl/gebak/appelcranberrytaart.html
En pak gewoon jonagolds of elstars. Lekker veel appels erin gooien, het is immers een appeltaart. :)
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129975123
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:25 schreef casper019 het volgende:
pffff word wel even schillen iets van een kilo appels goeie morgen...
was met mn kruimeltaart 2 weken geleden al 45min bezig met die klote appels mja!
een goede dunschiller gebruiken ;)
pi_129975543
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:16 schreef loecje het volgende:

[..]

een goede dunschiller gebruiken ;)
Dan moet je daar wel mee om kunnen gaan, dat duurt bij mij 2 keer zo lang ;)
pi_129975550
ok thx, ik ben niet zon goeie schiller...
maar als ik zeg maar 900 gram geschilde appels/blokjes aanhoud (dus 1 kilo ongescild) zit ik dan goed?? of heb ik dan teveel/weinig?
pi_129975586
Tip! Haal een extra appel! En als je 'm niet nodig hebt, dan eet je 'm gewoon op. *O*
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_129975603
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
pi_129975693
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:29 schreef loecje het volgende:
het komt niet zo precies. als het wat minder is wordt je taart iets lager, dat ziet niemand.
pas als het zoveel is dat het niet in het bakblik past is het echt teveel.
haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer

heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
pi_129975810
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

haha ja, maar is 900 gram een goed ''goal '' ongeveer?
en tuurlijk maakt 30-40 gram verschil niet uit maar gewoon ongeveer

heb nog nooit appel taart gemaakt (welappel kruimel)
Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
pi_129975841
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten :P
pi_129975885
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:34 schreef kvd het volgende:

[..]

Dat is die in de OP staat toch? Dat lijkt me ook een mooie hoogte voor een appeltaart. Hoeveel kilo/appels had je daarvoor? Doe je dat toch weer?
jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels

(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
pi_129975902
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:35 schreef loecje het volgende:
100gram ernaast maakt ook niet uit.
gewoon doen wat hierboven werd gezegd, 1kilo + 1 appel halen en die laatste zelf opeten :P
ja denk dat ik 1.250 kilo haalen dat schil...
dan moet ik goed zitten met mijn schilkunsten
pi_129976032
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:36 schreef casper019 het volgende:

[..]

jup dies van mij!! dat was iets meer dan 800 gram appels

(nu aan te zoeken voor n recept voor mn deeg)
Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.

Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
pi_129977852
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 09:09 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

wat voor appeltaart?
euh, geen :+ het wordt een franse citroentaart :9 met lemon curd en mascarpone :9
♥ scars make us who we are ♥
pi_129980842
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten :P

Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ;) Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
  maandag 12 augustus 2013 @ 15:47:00 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129980961
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:40 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan heb je dus met een kilo ongeschild meer dan voldoende. Wat rozijnen/krenten erin, beetje kaneel en suiker, mjammie.

Wat ik deed met mijn deeg was er wat koekkruiden doorheen gooien, vond ik de rand lekkerder door smaken
[ afbeelding ]
Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 15:58:48 #162
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129981541
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Dat is net als winegums ZONDER VET _O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:03:08 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129981753
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:58 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is net als winegums ZONDER VET _O-
En de Chuba Chubs zonder vet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 16:07:59 #164
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129981982
quote:
1s.gif Op maandag 12 augustus 2013 10:11 schreef kvd het volgende:

[..]

hoe waren je stroopkoeken? of hebben ze die opgegeten? moet je nu weer opnieuw bakken?
de stroopkoeken waren zelf het eerste op!
ze waren heerlijk. ik vond alleen de stroop iets te taai (en te donker maar dat zal wel door de bruine suiker gekomen zijn) zou ik er dan meer boter en minder suiker in moeten doen een volgende keer? en dan gewone basterdsuiker? ik vind de smaak van bruine suiker sowieso niet zo.
pi_129982388
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sterk, Koek en speculaaskruiden, ZONDER ZOUT, jeez, nee dat verwacht ik er ook in
Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.

(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:24:03 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129982682
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:16 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik ben eens aan het zoeken, er zijn mensen die dit toch echt wel heel handig vinden aangezien ze dan direct weten dat er geen zout in zit. Schijnbaar zit er in potjes met kruiden toch vaker zout dan je zou denken. Veelal moet er in de baksels wel een beetje zout. Mensen die zoutloos moeten eten, kunnen dus zonder van alles te moeten lezen op de voorkant zien dat ze dit product gewoon kunnen gebruiken.

(en er wordt ook een link gemaakt met de kleur lichtblauw, wat veelal staat voor 'lightproducten')
Tja
Verstegen zijn de zoutversierders, vrijwel al hun kruidenmixen bevatten veel zout. En hun kruidenmixen zonder (de pro line) zoals de gehaktkruiden zijn alleen maar scherp, zonder verder veel smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129982899
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Haha wat een faal dit! Ik ben echt slecht met tulband vormen invetten :P
[ afbeelding ]
Het is/was mijn versie van de wolkencake, zonder pakje ;) Hij smaakt wel heel goed en is super luchtig! Binnenkort dus nog maar een keer proberen met meer boter in de vorm..
Zonde!
pi_129985097
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed :@

Klaar!


Zijn erg lekker geworden :)

[ Bericht 18% gewijzigd door Xaryna op 12-08-2013 20:31:47 ]
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129992444
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..


[ Bericht 19% gewijzigd door RunForrestRun op 12-08-2013 21:02:21 ]
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_129993334
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 17:25 schreef Xaryna het volgende:
Mijn koekjes staan in de oven, maar ik moet wachten met de stroop er tussendoen tot na het eten. Slecht getimed :@

Klaar!
[ afbeelding ]

Zijn erg lekker geworden :)
wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
pi_129993415
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:01 schreef casper019 het volgende:

[..]

wauw die zien er lekker uit, op eigen recept??
Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek

:)
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:05:23 #172
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129993543
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:43 schreef RunForrestRun het volgende:
Ben mijn nieuwe oven aan het uitproberen. De cakejes met witte chocolade van gisteren zijn goed gelukt en al bijna op, maar ik heb mijn twijfels over de boterkoek die er nu in staat. Ik gebruikte het recept van Rudolph van Veen maar ik kreeg een veel zachter deeg dan wat hij liet zien en ook dan wat ik me herinner van vroeger toen mijn moeder ze bakte. Het enige dat ik me kan voorstellen is dat ik de bloem verkeerd heb afgewogen, maar daar ben ik altijd heel secuur in. Na ja, dat kan natuurlijk altijd een keer. Heb er extra bloem bij in gedaan maar durfde er ook weer niet te veel aan toe te voegen omdat dat de hele koek straks 'melig' smaakt.
Nog twintig minuutjes wachten op het resultaat..

En bedenk me nu ook dat ik hem van schrik niet heb besmeerd met ei. Do'h!

Edit: heel slecht ziet het er in ieder geval niet uit..
[ afbeelding ]
Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.

Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129993860
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hij is wel heel erg licht. Boterkoek moet je vrij lang op vrij lage temperatuur bakken. Beetje melk er op voor hij de oven in gaat, dan gaat hij mooi glimmen.
Maargoed, als hij lekker is maakt dat natuurlijk verder geen drol meer uit, stof voor de volgende keer.
Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.

quote:
Ook bij boterkoek geldt: niet te lang kneden. Ingrediënten bij elkaar en kneden tot je een bol hebt, dat is al heel snel. Dan die in je boterkoekvorm (bij voorkeur) doen, streepjes in maken met een vork, melk er op en in de oven.
Horen ook geen rijsmiddelen in en geen ei.
Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.

En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan *) .
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:17:44 #174
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129994195
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:11 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Dat stond mij inderdaad ook bij, maar deze hoefde ook maar 25 minuten in de oven. De smaak is inderdaad het belangrijkste, maar ik wil het ook graag 'goed' doen, een goed recept volgen en een 'echte' boterkoek maken.

[..]

Nog iets wat ik me herinnerde, maar wat in dit recept niet naar voren kwam. Ik kan me herinneren dat je boter koud moet snijden met twee messen, dan suiker erbij, dan bloem en hup, die vorm in.
Hier moest inderdaad een heel ei in, ook al iets wat ik niet snapte.

En wat hebben we hier nu van geleerd.. Altijd op je gevoel afgaan *) .
Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):

200g bloem (ik gebruik zelf het liefste 180g speltbloem + 20g volkorenspelt)
175g roomboter
125g suiker (ik gebruik altijd ongeraffineerde rietsuiker)
mespuntje zout
melk voor de afwerking

Oven: 150 graden

Boter moet super koud zijn, dus net uit de koelkast. In blokjes snijden. Zorg dat je handen koel zijn (even onder de koude kraan en goed afdrogen).
Alles in een kom en dan kneden tot je een bal krijgt, niet doorkneden en het deeg moet niet te warm worden.
Plat in de vorm drukken, met een vork leuke siersels maken. Melk er over doen met een lepel of een kwastje.

Moet zeker 25 minuten in de oven, de bovenkant moet mooi bruin zijn.

Eventueel kun je met een bolle lepel deukjes in je boterkoek maken als hij net uit de oven komt. Compleet af laten koelen voor je hem aansnijdt.

Zo vind ik hem het lekkerst :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129994713
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Er zijn meerdere recepten, het oudste recept wat ik heb gevonden heb ik gebruikt (ik ben dol op oudere kook/bakboeken):

<knip>

Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.

Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_129994740
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:02 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.jumbosupermark(...)troperige-stroopkoek

:)

[..]

Ziet er lekker uit!
thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!

heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
pi_129994860
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx die ga ik ook maken!! ik had vorige week een KK pakje voor stroopkoeken wat n narigheid was dat.. dacht mis hadje die gebruikt.. maar dat recept ziet er goed uit!!!

heb jij er ook net als t recept 20 rondjes uit kunnen halen??
Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. :) Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_129995438
Ik heb vandaag speculaasbrokken gemaakt. De smaak mag wat intenser en blijkbaar toch langer in de oven, hij is niet lekker hard (hoop dat hij nu nog wat uithardt met afkoelen. Dacht even leuk wat lijntjes voor het bakken in het deeg te zetten zodat het makkelijker te breken was, maar ook dat hielp niet echt. Gelukkig duurt het nog even voor de sint komt ;)

  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 21:46:27 #179
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129995736
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:27 schreef RunForrestRun het volgende:

[..]

Mijn hersens gaan 'dingdingding!' van herkenning. Zó ken ik 'm ook! Wij mochten vroeger ook alleen maar meehelpen met boterkoek maken als we beloofden dat we niet halverwege gingen zeuren of klagen dat het te zwaar was, want de boterkoek Moest Snel Gekneed En Snel In De Vorm.

Dank, dit gaan we de volgende keer proberen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeh, leuk om te horen :D
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129995837
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:46 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oeh, leuk om te horen :D
Ik heb de appelplaatkoek al een tijd niet gemaakt, wordt wel weer tijd :D
Hmm, tijd voor een repost? :D Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 21:55:06 #181
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129996176
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:48 schreef msacras het volgende:

[..]

Hmm, tijd voor een repost? :D Ik ben wel benieuwd naar dat recept, klinkt goed!
dat ding heeft een eigen topic zelfs :+

CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.
pi_129996238
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:55 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

dat ding heeft een eigen topic zelfs :+

CUL / Zo maak je een appelplaatkoek.
Dat ziet er fantastisch uit! _O_
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
pi_129997268
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:29 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Heb er meer uitgehaald. Ik heb zelf gekeken hoe groot ik de koekjes wilde hebben. :) Ik had wel stroop over dus het kwam niet heel nauw, en ik heb het meeste deeg gebruikt.
miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 22:20:58 #184
37843 lady-wrb
kortaf
pi_129997409
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 22:25:20 #185
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129997623
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:

[..]

Dat ziet er fantastisch uit! _O_
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Op de foto's niet zo mooi geworden toen (pieken te donker door een stomme fout), maar hij is echt door iedereen geliefd.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129997957
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 21:56 schreef msacras het volgende:

[..]

Dat ziet er fantastisch uit! _O_
Ik maak wel eens appelcrumble, dat heeft het zelfde idee, dunner en meer crunchy, maar ik ga het ook zo een keer proberen.
Hij is echt super, een aanrader!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 22:32:48 #187
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129997991
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:20 schreef lady-wrb het volgende:
hoe groot is een gemiddelde stroopkoek?
Zo groot als een gemiddelde stroopwafel :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130000358
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 22:17 schreef casper019 het volgende:

[..]

miss omdat je ze iets kleiner dan de ''gemiddelde'' stroopkoek heb gemaakt? (of lijken ze wat kleiner op de foto??)
Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op _O-

Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen :P
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130001235
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 23:19 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Ik heb geen idee wat het gemiddelde was maar ik wilde ze wat kleiner om aan de lijn te denken, maar je vreet er zo drie op _O-

Ze zijn schat ik zo'n 3 of 4 cm doorsnee? Ik heb en slecht oog voor afmetingen :P
lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)


Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
pi_130001441
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 23:37 schreef kvd het volgende:

[..]

lineaal op ware grootte (als je hem tenminste even aanklikt)
[ afbeelding ]

Jouw koekjes lijken me groter dan 3 of 4 cm...
5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...

Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken :P
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130002932
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 23:41 schreef Xaryna het volgende:

[..]

5 cm dan? Ze zijn echt niet zo heel groot...

Ik zal morgen wel foto met liniaal ernaast maken :P
waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
pi_130011218

Zie, ze zijn niet zo groot! ;)

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 00:20 schreef casper019 het volgende:

[..]

waren ze wel lekker want dat is het belangrijk ste??
Ja, heerlijk :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130011397
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
pi_130011575
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 11:23 schreef Xaryna het volgende:
[ afbeelding ]
Zie, ze zijn niet zo groot! ;)

[..]

Ja, heerlijk :)
Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen _O-
pi_130012465
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 11:33 schreef kvd het volgende:

[..]

Oh hilarisch...ik dacht dat je door een liniaaltje misschien een idee kreeg van de grootte (omdat je zei dat je er een slecht oog voor hebt). Het was niet de bedoeling van me dat je ze echt naast een liniaal zou leggen _O-
Ik wilde mijn gelijk bewijzen :@
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130013060
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt :) .

Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_130013421

Cupcakes met Nutella Frosting
pi_130013441

Kruidige Worstenbroodjes ... :)
  Moderator dinsdag 13 augustus 2013 @ 13:55:37 #199
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130016532
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 12:19 schreef RunForrestRun het volgende:
Update: de boterkoek smaakt ok, niet precies hoe boterkoek hoort te smaken maar dat had ik gezien het gekke recept en mijn twijfels omtrent het deeg ook niet verwacht. Lief heeft inmiddels twee stukken op, dus hij is in elk geval niet mislukt :) .

[ afbeelding ]
Dit lijkt wel op supermarkt boterkoek qua kleur en structuur.
Ik ga een boterkoek instructievideo maken zeer binnenkort.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130016662
Ik zit er over te denken om voor kerstmis zo'n klassieke Britse Christmas Pudding te maken, zo een die je een paar maanden van te voren moet maken. Lijkt me wel een leuke uitdaging :9, iemand ervaring?
pi_130019567
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 11:28 schreef casper019 het volgende:
heeft er iemand welis chiffon cake gemaakt?
ik zag het bij detoko staan en dacht jammm dat lijkt me lekker!'
alleen schijn je er wel een speciale vorm voor te moeten hebbenzodat hetzijn luchtigheid krijgt....
je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken :P
pi_130031596
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

je kan het ook in een tulband vorm maken. Zit nu even mobiel dus geen zin om een linkje op te zoeken :P
mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
pi_130035753
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 20:31 schreef casper019 het volgende:

[..]

mocht je die link nog hebben graag!!
maar die chiffon cakes gaan in een 26cm vorm, en een tulband (mijne dan) is 22cm maakt dat dan geen verschiL?
minder beslag maken of gebruiken :P ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezocht ;) deze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
pi_130035913
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 21:54 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

minder beslag maken of gebruiken :P ik heb altijd teveel. Ik denk dat mijn chiffon vorm net te klein is ofzo..
Speciaal voor jou gezocht ;) deze gebruik ik altijd.
http://pickyin.blogspot.nl/2011/03/pandan-chiffon-cake.html?m=1
cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3

heb jij welis''kleinere'' gemaakt?

en nogmaals thx
pi_130036275
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 21:57 schreef casper019 het volgende:

[..]

cool thx, ik zat te denken miss eerst preciees een halfe te maken....
ben alleen benieuwd hoe dat dan bakt in mijn vorm
of miss 2/3

heb jij welis''kleinere'' gemaakt?

en nogmaals thx
Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd :P
pi_130053978
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 augustus 2013 22:04 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ik maak tot nu toe altijd het hele recept maar heb dan dus teveel. Op die site zegt zij ook dat je het recept per ei kan uitrekenen en maken met minder eieren. Met 4 eieren heb je genoeg voor een 21cm chiffon vorm, zal ook wel genoeg zijn voor een tulband.
Ik ben daar nooit zo precies mee, zie wel wat er gebeurd :P
thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!

weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
pi_130054107
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:03 schreef casper019 het volgende:

[..]

thx ik ga gewoon uit voor 2/3 van het gehele recept en zie wat er gebeurd!!

weet je heeeel toevallig ook of je pandan chiffon cake kan invriezen een stuk?
Dan heb je toch teveel?
quote:
14cm tin - 1 egg
17cm tin - 2 eggs
21cm tin - 4 eggs
23cm tin - 6 eggs
25cm tin - 8 eggs
In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
  Moderator woensdag 14 augustus 2013 @ 13:11:21 #208
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130054210
Een tulband is wel weer hoger dan een normale vorm. Ze zouden de inhoud in ml moeten weergeven, daar heb je veel meer aan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130054225
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:08 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan heb je toch teveel?

[..]

In het recept hebben ze het over 8 eieren. Jij hebt een 22 cm tulband, dus moet je alles gaan berekenen op de 21 cm vorm die hier staat, dus 4 eieren. Alles dus halveren.
Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
pi_130054475
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2013 13:11 schreef casper019 het volgende:

[..]

Dus eigenlijk t halve recept aanhouden?
en moet je de baktijd dan ook aanpassen? (en temperatuur?)
Ik zou qua ingrediënten de helft doen, helemaal als het een probeersel is ;)

Temperatuur aanhouden. De baktijd is waarschijnlijk wat korter. Volgens dat recept zou de cake in 45 tot 50 minuten klaar zijn. Misschien vanaf 30 minuten gewoon gaan kijken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')