Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?quote:Op maandag 20 mei 2013 13:04 schreef minilot het volgende:
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had..![]()
[ afbeelding ]
Oeh! Receptje?quote:Op maandag 20 mei 2013 14:43 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]
Rabarber plaatcake die staat af te koelen.
Lastig terug te halen, ik begon met een standaard witbrood-recept, maar gooide daar op het laatse moment nog melk, extra suiker en een eitje doorheen. Hier had ik een paar dagen eerder vlechtbroodjes van gemaakt, de maanzaadbollen waren van een restje van dat deeg.quote:Op maandag 20 mei 2013 13:46 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
quote:Op dinsdag 21 mei 2013 09:24 schreef Steven184 het volgende:
Rabarber plaatcake
200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips
Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.
Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.
Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Die vegaballetjes lijken net echt vlees!quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!
[ afbeelding ]
Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill
Ik vind spinazie echt in álle vormen lekker.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 21:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die vegaballetjes lijken net echt vlees!
Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame!
Oehhhh,quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!
[ afbeelding ]
Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill
Ik zou het etenquote:Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond
.
[ afbeelding ]
Vanille-panna cotta met rabarberpuree.
[..]
Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond.
[ afbeelding ]
Vanille-panna cotta met rabarberpuree.
Simpel: rabarber wassen, in stukjes snijden (van ongeveer 2 cm), koken met een klein beetje water tot het als prut uit elkaar valt. Suiker naar smaak erbij, laten afkoelen en en dan de staafmixer erop. Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 01:01 schreef Reese het volgende:
[..]
Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader?
Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikteDaarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken!
Ah een bietje als kleurmaker, slim! Dank voor de tip!quote:Op vrijdag 31 mei 2013 01:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt.
quote:Op vrijdag 31 mei 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
Helemaal mee eens! Al met al mislukt experiment, al was het best lekker.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
Ter compensatie, deze ochtend (supervroeg) helemaal natuurlijk roze:quote:Op vrijdag 31 mei 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
Minilot, heb je een recept van die vegaballetjes? Die zien er echt zo lekker uit!quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!
[ afbeelding ]
Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill
Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker!quote:Op donderdag 6 juni 2013 17:49 schreef Steven184 het volgende:
Crappy foto van telefoon, maar omdat hij zo lekker was. Mijn banh mi
Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer.quote:Op donderdag 6 juni 2013 18:08 schreef Smallish het volgende:
[..]
Minilot, heb je een recept van die vegaballetjes? Die zien er echt zo lekker uit!
Inderdaad, lijkt mij ook lekker met wodka!quote:Op donderdag 6 juni 2013 17:17 schreef minilot het volgende:
Wat zit er in die kroketten, Myraela?
[..]
Ter compensatie, deze ochtend (supervroeg) helemaal natuurlijk roze:
[ afbeelding ]
Sap van een kwart watermeloen, en citroen, en ijs. Vast ook heel lekker met wodka.
Cool!quote:Op donderdag 6 juni 2013 17:49 schreef Steven184 het volgende:
Crappy foto van telefoon, maar omdat hij zo lekker was. Mijn banh mi:
Dank! En godsamme, wat een lekkere dingen zie ik hier........ Yum en inspiratie!quote:Op donderdag 6 juni 2013 19:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker!
[..]
Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer.
Edit: ik bedenk me nu: sowieso al niet, want ik had er een eitje door gedaan voor de binding.![]()
quote:Op donderdag 6 juni 2013 19:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker!
[..]
Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer.
Edit: ik bedenk me nu: sowieso al niet, want ik had er een eitje door gedaan voor de binding.![]()
Banh Mi's zijn zo verschrikkelijk lekker inderdaad.quote:
Argh. Heb ik er onlangs al zoveel op, krijg ik nu niet meer uit mijn hoofd dat ik ze volgende week wéér wil maken!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 08:25 schreef Steven184 het volgende:
[..]
[..]
Banh Mi's zijn zo verschrikkelijk lekker inderdaad.![]()
Dit was de versimpelde versie met Vietnamese gehaktballetjes(Het kan natuurlijk nog simpeler met kant-en-klare fricandeau en Vietnamese worst). Na de vakantie ga ik er eens even eentje maken met verschillen terrines, die zou nog meer in de buurt moeten komen van het origineel(alhoewel je je kan afvragen of er een echt origineel is, echt alles kan erop).
Oh, broodjes met pitjes.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 10:37 schreef minilot het volgende:
En voor vanmiddag: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows
[ afbeelding ]
Net eentje op en jeumig, wat vullen ze!
Ik vind het jammer dat het recept er niet bij gepost word. Dat maakt het leuker en lekkerder.quote:Op maandag 10 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
UienringenZiet er een goed beslagje uit Myraela! Met bier gemaakt?
Hier net op:
[ afbeelding ]
Bloemkool'fritters' met geitenfeta, een heel zachte komijnsaus en granaatappelpitjes
Ik heb min of meer dit recept aangehouden:quote:Op maandag 10 juni 2013 19:11 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik vind het jammer dat het recept er niet bij gepost word. Dat maakt het leuker en lekkerder.
Ik zit te kwijlen bij een foto
Zonder bier, had ik niet in huis.quote:Op maandag 10 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Oeee, uienringenZiet er een goed beslagje uit Myraela! Met bier gemaakt?
Fijn ook, die uitlopende eierdooier.En knap ook, want ben zelf bepaald geen kei in het pocheren van eieren..
Hier net op:
[ afbeelding ]
Bloemkool'fritters' met geitenfeta, een heel zachte komijnsaus en granaatappelpitjes
Tjsa, de meeste dingen van de afgelopen tijd spreken nogal voor zichzelf - perzik op de grill gooien, salade mengen, kikkererwten roosteren in een droge koekenpan.. Is allemaal niet zo spannend.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 15:03 schreef Vaseline_ het volgende:
Godver minilot, krijg spontaan honger van je etenMaar recepten erbij zou wel leuk zijn
.
Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 20:01 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.
Naanbrood was wel lekker.
Was wel lekker, maar was niet hoe ik hem verwacht had.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 20:40 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
Sorry, totale curry noob hier. "Murgh makhani (Indiase boterkip)"quote:Op dinsdag 11 juni 2013 21:24 schreef RobinOok het volgende:
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
Gewoon vakantie gehad. :-)quote:Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?
Ah, Sichuan stijl, altijd goed. :-)quote:Op zondag 16 juni 2013 13:15 schreef Steven184 het volgende:
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Hmm, curry!Vlug weer eens eentje maken.
Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:
[ afbeelding ]
..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn![]()
Ziet er wel heel lekker uit idd, ondanks dat het apart klinktquote:Op woensdag 19 juni 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]
Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker.
Het lijkt wel een lijkquote:Op woensdag 19 juni 2013 20:05 schreef Myraela het volgende:
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine.Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.
Karnemelk ijs met karamelstukjes
[ afbeelding ]
Heb je nog meer in de vriezerquote:
Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela
Makhani Kip (Indiase boterkip)
[...]
Dahl een paar posts hierbovenquote:Op woensdag 19 juni 2013 21:14 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
Het heeft zo'n 8 uur in de vriezer gestaan en om de 20-30 minuutjes even doorgeroerd. In het begin voelde dat best nutteloos, maar ik was bang dag het anders helemaal vast zou gaan zitten.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 15:48 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf, dat karnemelkijs! IJs maken zonder machine, altijd nogal een gedoe.. Hoe vaak heb je 't doorgeroerd Myraela?
Nee, dit is de tweede keer ooit dat ik het maakte. Vond het prima met gewoon meel, dus zou er niet speciaal voor naar de toko gaan. Maar als je er toch bent voor iets andersquote:Op vrijdag 21 juni 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
O ja, ik had natuurlijk gewoon naar je site kunnen gaan!![]()
Heb je ook wel 'ns bapao's gemaakt met speciaal bapaomeel? Ik tot nu toe alleen maar daarmee, maar ik zou wel eens willen weten of het echt een groot verschil is met bapao's van gewone bloem..
quote:
Ziet er wel lekker uit.quote:Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese
En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat.
Ik lust geen sushi, maar het ziet er altijd zo leuk uit.quote:Op zondag 23 juni 2013 15:14 schreef msacras het volgende:
[ afbeelding ]
Homemade sushi! Niet perfect, wel erg lekker. Vulling is komkommer, komkommer-wortel en avocado-tuinkers-wasabi mayonaise.
Hier heb ik al dagen trek in. Morgen gaat het ervan komen. Ik gebruik ook altijd wat balsamico, vind ik zo lekker!quote:Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese
En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat.
quote:Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese
En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat.
Ik dus ook.quote:Op zondag 23 juni 2013 18:34 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ik gooi het nu ongeveer overal in waarbij ik ook maar het vermoeden heb dat het lekker kan zijn
Same here. Hij is nu echt enorm aan het wordenquote:Op zondag 23 juni 2013 18:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik dus ook.![]()
Van de winter was het een tijdje te koud in de vensterbank, dan verlepte de basilicum binnen 2 dagen, maar nu vind ie het weer fijn bij mij. Groeit als kool.
Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XLquote:Op zondag 23 juni 2013 15:06 schreef RobinOok het volgende:
Ahaa! Ook niet bij de Indiase spullen? Of de Zuid-Amerikaanse?
Ach wat, pita zal vast ook lekker geweest zijn.
Gewoon zelf maken johquote:Op zondag 23 juni 2013 18:52 schreef Nezhi het volgende:
[..]
Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XL
Ik vind dat ook lekkerquote:Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese
En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat.
Is het dit recept? http://jamieshomecookings(...)itle=easy-flatbreadsquote:Op zondag 23 juni 2013 18:55 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Gewoon zelf maken johHad ze laatst gemaakt met gewoon zelfrijzend en yoghurt. Heerlijk zachte broden met een subtiele smaak
En mega makkelijk. Gewoon yoghurt toevoegen tot het een deegje is. Rusten, rollen en in de pan even gaar bakken
quote:Op zondag 23 juni 2013 23:16 schreef Nezhi het volgende:
[..]
Is het dit recept? http://jamieshomecookings(...)itle=easy-flatbreads
oei, recept?quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
[ afbeelding ]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
[ afbeelding ]
Jazeker proef je de kokos!quote:Op maandag 24 juni 2013 20:24 schreef Isabeau het volgende:
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos?
Nou, ik had me globaal een beetje ingelezen over het type koekje en ben uiteindelijk ongeveer uitgegaan van dit recept. Ik heb alleen geen gewone bloem gebruikt want dat leek me op basis van andere recepten niet nodig. Ook had ik geen pandanbladeren, dus die heb ik gewoon achterwege gelaten. In plaats ervan een paar kardemompeulen in de berg tapiocameel in de oven gestopt, was ook lekker geurig.quote:
Jaja! En dankzij wiens website?quote:Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!
Ik denk dat fabrieksijsjes gewoon best heel erg zoet zijn, dit is even wennen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 15:39 schreef Myraela het volgende:
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte.Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
Waar koop je tegenwoordig van die popsicle houders? Dat vraag ik me nou al een tijd af..quote:Op zondag 30 juni 2013 16:42 schreef Myraela het volgende:
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.
[ link | afbeelding ]
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen!quote:Op zondag 30 juni 2013 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.
[ link | afbeelding ]
Zelf Japans matcha ijs maken
In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
Heb het nu op basis van dit recept gemaakt. Super bedankt, het was heerlijk.quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela
Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediënten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten
1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.
2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).
4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.
5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.
6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.
Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.quote:Op maandag 1 juli 2013 17:37 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen!
Thanks voor de tip, ga ook een mini-receptje maken dan!quote:Op maandag 1 juli 2013 19:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
jummie!!quote:Op donderdag 4 juli 2013 17:41 schreef minilot het volgende:
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost.![]()
[ afbeelding ]
Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
quote:Op vrijdag 5 juli 2013 17:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er supertof uit die komkommer zo.Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.
Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt.
[ [url=http://i.imgur.com/cgNyQGq.png]afbeelding ]
[/url]
Grappig zo, met die eromheen getrokken korst! Doet me op een lollige manier denken aan het 'kunstwerk' waar ik al mijn hele leven lang haast elke dag langsfiets (dat nogal kitscherig is, maar waaraan ik toch erg gehecht benquote:Op vrijdag 5 juli 2013 17:54 schreef Myraela het volgende:
Ziet er supertof uit die komkommer zo.Hoe heb je die chocoladekoekjes een post eerder eigenlijk gemaakt? Ze zijn lekker donker.
Ik vond mijn quiche van gisteren wel goed gelukt.
[ [url=http://i.imgur.com/cgNyQGq.png]afbeelding ]
[/url]
Een van de meest favoriete gerechten, heerlijk altijd.quote:Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade
Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten.
Lekker!quote:Op maandag 8 juli 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien.
Kip"rolletjes"
[ link | afbeelding ]
Me 2. Gesmolten kaasquote:Op maandag 8 juli 2013 21:42 schreef Myraela het volgende:
Ik kan er niets aan doen, maar als ik ergens kaas uit zie lopen dan vind ik het er sowieso heerlijk uitzien.
Kip"rolletjes"
[ link | afbeelding ]
Oh je werk wordt wel beloondquote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:40 schreef Myraela het volgende:
Uiteindelijk was het best veel werk, waar ik eigenlijk met dit warme weer helemaal geen zin in had. Maar wel lekker.
Broccoli kroketjes
[ link | afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Let me see you stripped down to the bone
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen.
[ afbeelding ]
Enneh, wat eraan vooraf ging:
Wat feestelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dacht eerst dat het jello was
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen.
[ afbeelding ]
Enneh, wat eraan vooraf ging:
Die kleuren, geweldig.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik had een simpele lasagne.![]()
Dank!quote:Op zondag 14 juli 2013 16:59 schreef minilot het volgende:
Goeie korst Lee! Enneh, de binnenkant?
Broccolikroketjes van Myraela zien er ook goed uit!
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:14 schreef minilot het volgende:
Jij zegt feestelijk.. Mijn lief vond het vooral 'hysterisch'.
Ook gemaakt. Wel met flinterdunne doradefilets, me niet druk gemaakt om presentatie (gewoon alles op een bord gekwakt to share) want ik had honger en slaap en het was net al kwart voor tien.quote:Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade
Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten.
quote:Op zondag 14 juli 2013 17:07 schreef minilot het volgende:
Ik maakte een bietjes-roomkaasterrine. Met minette-basilicum en Maldon-zeezout.
Kwam niet zo strak uit het cakeblikje, en roomkaas bleef wat aan de zachte kant. Moet er dus nog een beetje op oefenen.
[ afbeelding ]
Enneh, wat eraan vooraf ging:
ziet er lekker uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
oh lijkt mij heerlijk, ga ik eens onthouden voor als ik ga zondigenquote:Op zondag 7 juli 2013 01:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben van huis uit geen viseter, ik haat lekkerbekjes en ik hou ook niet van gebakken vis.
Maar gestoomd, op zijn Chinees: YUM!!!
[ link | afbeelding ]
Gestoomde dorade
Dat sausje / die dressing is zoooo goed bij de vis en zoooo lekker om je rijst in te dopen.
Geen druppel gaat er verloren.
Altijd weer een feestje als we dit eten.
oh, dat ziet er overheerlijk uitquote:Op donderdag 18 juli 2013 14:35 schreef DarkElf het volgende:
Citroen-Maanzaadpannenkoekjes gebakken zondag, lekker!
[ afbeelding ]
Nice!quote:Op donderdag 18 juli 2013 21:34 schreef minilot het volgende:
Woohoo, die maanzaadpannenkoekjes wil ik zeker eens proberen!![]()
Hier avondeten op dat op z'n best te omschrijven valt als olijke fusion: crab rangoon, zelfgemaakte chilisaus en cole slaw met kokos en ananas erin![]()
Flutfoto, maar och:
[ afbeelding ]
Er ontbrak nog net een Mai Tai aan, of iets anders zoetigs, geserveerd in een blitse tiki-mok
[ afbeelding ]
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is sausquote:Op zondag 21 juli 2013 16:16 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Laatst zelf hamburgers en friet gemaakt
Dat het een hamburger is wil niet zeggen dat er altijd exact dezelfde ingrediënten op zitten. In de basis is het een broodje met een schijf gebakken vlees.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:10 schreef Che_ het volgende:
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus
Waar zijn je leestekens?quote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:10 schreef Che_ het volgende:
[..]
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus
Bodem van bloemkool? Recept?quote:Op dinsdag 23 juli 2013 18:27 schreef Ayca het volgende:
[ afbeelding ] /telefoonpic
Bloemkoolpizza! Erg lekker.
Die maak ik ook vaak en dan met groenten erop. Nu was ik nooit dol op gewone pizza maar deze is wel echt lekker.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 18:27 schreef Ayca het volgende:
[ afbeelding ] /telefoonpic
Bloemkoolpizza! Erg lekker.
pauperquote:Op dinsdag 23 juli 2013 10:10 schreef Che_ het volgende:
[..]
Waar is tomaat waar is augurk waar zijn ui ringen waar is saus
denken dat alleen mac dat heeftquote:Op woensdag 24 juli 2013 12:37 schreef Prego het volgende:
[..]
pauperdenken dat de gele M de norm is voor alle hamburgers
Super mooi en lekker!quote:Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef minilot het volgende:
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen.
Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast.![]()
Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow, prachtige broodjes!quote:Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef minilot het volgende:
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen.
Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast.![]()
Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Super mooi.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef minilot het volgende:
Ben ook wel benieuwd naar een bloemkoolkorstpizza! Binnenkort eens proberen.
Verder bakte ik vanavond deze hamburgerboodjes naar dit recept. Erop: 'burgers' gemaakt van spinazie, komijn, kikkererwten, feta en een eitje. Erbij op het broodje: sla, tomaat, yoghurt en een kwakje ketchup ernaast.![]()
Het was eigenlijk veel te donker in de keuken voor foto's, maar ja:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Is origineel met warm vlees toch? Dat lijkt me lekkerder dan die koude worst.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 14:45 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bánh mì
Mijn versie van Bánh mì, een Vietnamees belegd stokbroodje. Met rilettes, cha lua, komkommer, chilipeper, koriander, sriracha chilisaus, kewpie mayonaise. Oh en niet te vergeten zoetzuur van wortel en rettich natuurlijk!
En dit was voor het eerst en het laatst dat ik die Vietnamese worst gebruikte. Er zijn wel lekkerdere dingen op de wereld. ;-)
en jalapenos. chilisaus weet ik dan weer niet zeker.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:04 schreef RobinOok het volgende:
Nee, ik denk dat mijn versie het dichtstbij het origineel komt, koud vlees dus, maar het is een broodje dat echt idioot veel variaties kent. Zolang je er maar komkommer, zoetzuur van rettich-wortel, koriander en chilisaus op doet, dan mag het volgens mij banh mi heten.
haha tofquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:36 schreef minilot het volgende:
Nou, inderdaad!
Meteen maar even een mailtje naar mijn lief gestuurd (zit op mijn werk momenteel)..
[ afbeelding ]
</bahnmislowchat>
Daar wil ik ook een keer heen! Het lijkt me super lekker.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:29 schreef RobinOok het volgende:
Dan wil je zeker ook niet weten dat er in Maart in Rotterdam een Bánh Mì Shop is geopend, op de botersloot: Boguette.
Zit die in het centrum? Áls ik naar R'dam ga dan is het centrum namelijk en ik wil daar wel graag een broodje halenquote:Op zaterdag 27 juli 2013 15:29 schreef RobinOok het volgende:
Dan wil je zeker ook niet weten dat er in Maart in Rotterdam een Bánh Mì Shop is geopend, op de botersloot: Boguette.
Luilak is my middle namequote:Op zaterdag 27 juli 2013 17:51 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die zit in het centrum, luilak. Hier.
quote:Op dinsdag 30 juli 2013 22:34 schreef minilot het volgende:
Laat toetje gehad vanavond: Eton Mess met aardbeien-nu-het-nog-net-kan, rozenmeringue, amandelroom en wat amandelschaafsel![]()
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 31 juli 2013 09:45 schreef minilot het volgende:
Retro ochtendsnack: druiven in geitenkaas en pistache![]()
[ afbeelding ]
Wow!quote:Op woensdag 31 juli 2013 09:45 schreef minilot het volgende:
Retro ochtendsnack: druiven in geitenkaas en pistache![]()
[ afbeelding ]
Amandelroom = slagroom met amandellikeur/aroma of maak je dat heel anders?quote:Op dinsdag 30 juli 2013 22:34 schreef minilot het volgende:
Laat toetje gehad vanavond: Eton Mess met aardbeien-nu-het-nog-net-kan, rozenmeringue, amandelroom en wat amandelschaafsel![]()
[ afbeelding ]
Met een paar druppels amandelextract. Deze was toevallig zelfgemaakt (dit recept maar dan ook echt van bittere amandelen), maar je kunt amandelextract ook gewoon in flesjes kopen - bijvoorbeeld bij Dille & Kamille.quote:Op woensdag 31 juli 2013 20:31 schreef Sts het volgende:
[..]
Amandelroom = slagroom met amandellikeur/aroma of maak je dat heel anders?
Ziet er lekker uit zeg
Dat ziet er een frisse zomerhap uit!quote:Op zondag 4 augustus 2013 15:53 schreef RobinOok het volgende:
Witlof, granny smith en druifjes in een dressing van griekes yoghurt, mayo, honing, peper en zout met gegrillde kip. Dat aten we gisteren en ik zou het nu wel weer lusten wegens lekker! :-)
quote:Op zondag 4 augustus 2013 23:08 schreef RobinOok het volgende:
Robbert Kranenburg krijgt een rolberoerte, Minilot! Ik denk van elk element op dat bord.![]()
Och, die van mij presteert het om telkens aubergines en courgettes door elkaar te halen.quote:Hmmmm, dat bleek dus een mango![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt....
[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 05-08-2013 12:18:37 ]Let me see you stripped down to the bone
Ik vind het zo knap dat jij zelfs een iets simpels als een stapel pannenkoeken er kan laten uitzien als een culinair hoogstandje! Kan ik een keer komen eten?quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:20 schreef minilot het volgende:
Ennnn een nieuwe week is weer van start gegaan!![]()
Nog geen idee wat ik allemaal ga koken (ik moet toch echt weer eens van die weekmenu's gaan overwegen..) maar de dag begon in elk geval goed met ricotta/vanille-pannekoekjes, met ahornsiroop, druiven en goudbessen.![]()
[ afbeelding ]
Briljant iddquote:Op maandag 5 augustus 2013 02:11 schreef minilot het volgende:
Mbt mangopudding, ik hou van mango, dus dit wil ik ook wel maken.![]()
Al vrees ik dat ik daarvoor toch wel echt op zoek zal gaan naar de 'spartelende goudvis'-vormpjes die Robin in de bijbehorende blogpost noemt, want...
...
Dank, maar het loopt wel los hoor.quote:Op maandag 5 augustus 2013 21:38 schreef PM-girl het volgende:
Wow minilot, ik lurk sinds kort mee in dit topic en ben onder de indruk van wat je maakt! En zo vaak van die lekkere dingen, als ik eens per week tot een kook-bakuitdaging kom is het veel...
Wit bord/witte achtergrond, lollige garnering, klaar is kees. Kind kan de was doen restaurantje spelen.quote:Op maandag 5 augustus 2013 17:05 schreef msacras het volgende:
[..]
Ik vind het zo knap dat jij zelfs een iets simpels als een stapel pannenkoeken er kan laten uitzien als een culinair hoogstandje!
Kaas op het onderste broodjequote:Op dinsdag 6 augustus 2013 20:35 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte vandaag Big macs volgens dit recept. Ik maakte de broodjes zelf volgens een recept dat ik hier eerder ben tegen gekomen (ik lurk al een tijdje mee)
[ afbeelding ]
Zit er ook op! Alleen wilde ik extra kaas, dat kan gelukkig als je het zelf maaktquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 21:43 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Kaas op het onderste broodje
Maar oooh ik krijg honger hiervan
quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 14:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Dank, maar het loopt wel los hoor.Ik heb het op dit moment ook vrij druk maak de laatste tijd zelden iets met een heel lange bereidingstijd of lastige technieken. Wat ik hier zoal post is doorgaans sneller klaar dan, laten we zeggen, aardappelen, groenten + vlees.
[..]
Wit bord/witte achtergrond, lollige garnering, klaar is kees. Kind kan de was doen restaurantje spelen.
Voor alle mc medewerkers of ex mc medewerkers. Een klassieke foutquote:Op dinsdag 6 augustus 2013 21:43 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Kaas op het onderste broodje
Maar oooh ik krijg honger hiervan
Extra kaas is goed. Vind dat ene stomme plakje ook te weinig bij een Big Mac. Daarom de QPquote:Op woensdag 7 augustus 2013 18:07 schreef SpaceInvaders het volgende:
Er zat kaas op zoals het hoorde, ik heb er nog extra kaas bij gedaan omdat lekker.
Die ik overigens ook onder de bovenste burger had kunnen leggen, maar daar kwam ik te laat achter
Grappig, wil ik van de week gaan doen, toevallig gisteren nog filmpjes bekeken op YouTube en de site van http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ i.v.m. de broodjes.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 20:35 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik maakte vandaag Big macs volgens dit recept. Ik maakte de broodjes zelf volgens een recept dat ik hier eerder ben tegen gekomen (ik lurk al een tijdje mee)
[ afbeelding ]
Hé dat ziet er simpel genoeg uit om ook te proberenquote:Op woensdag 7 augustus 2013 19:16 schreef foodlover het volgende:
[..]
Grappig, wil ik van de week gaan doen, toevallig gisteren nog filmpjes bekeken op YouTube en de site van http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ i.v.m. de broodjes.
Wauw ziet er goed uit. Begin alsjeblieft je eigen kookblogquote:Op zondag 4 augustus 2013 18:51 schreef minilot het volgende:
Welnee!![]()
Nou, nog eeeeeeeentje dan! Dan weer klaar voor vandaag.
Avondeten was een tikkie ouderwets en niet heel spannend, maar niettemin best lekker. Roulade van spinazie, basilicum, roomkaas en zalm:
[ afbeelding ]
#kookbloguitstelgedrag
Die heeft ze ook.......quote:Op maandag 12 augustus 2013 18:38 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Wauw ziet er goed uit. Begin alsjeblieft je eigen kookblog
Oh tof. Wist niet dat dat haar blog was johquote:Op maandag 12 augustus 2013 18:55 schreef Molleman het volgende:
[..]
Die heeft ze ook.......
http://mimes.nl/
Dat is toch de blog van Myraela?quote:Op maandag 12 augustus 2013 18:55 schreef Molleman het volgende:
[..]
Die heeft ze ook.......
http://mimes.nl/
quote:Op maandag 12 augustus 2013 18:58 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Dat is toch de blog van Myraela?
Keek er al raar tegen aanquote:Op maandag 12 augustus 2013 19:00 schreef Molleman het volgende:
Ooh fok, dacht dat ze een andere post quoteAchja, gratis reclame voor Myraela
Excuses
Minilot jouw posts en baksels zijn altijd zo leuk. Ik word altijd blij als ik jou in dit topic zie.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:02 schreef minilot het volgende:
Ik hou eigenlijk helemaal niet van Big Macs, maar ik krijg dit toch echt niet uit mijn hoofd totdat ik er zelf ook eentje gemaakt heb!![]()
Verder, vanmiddag gebakken:
Bitterzoete zandkoekjes, dankzij groene thee en witte chocolade![]()
[ afbeelding ]
Recept in het baktopic!
Yum! Ik kocht vroeger van die zonnatura zakjes met gedroogde appel voor 60 cent, en daar zaten dan drie chips in of zo.quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:43 schreef Myraela het volgende:
Ik wilde zo graag weer een keer iets maken thuis, maar moet van mezelf even een beetje op dieet. Dus daarom maar deze heerlijke appelchips gemaakt.Gewoon gedroogde appel eigenlijk, met een beetje kaneel. Maar na 3 uur in de oven heerlijk krokant en zoet en nom.
[ link | afbeelding ]
Dank! Ik word zelf vooral altijd blij van het opeten.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 10:46 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Minilot jouw posts en baksels zijn altijd zo leuk. Ik word altijd blij als ik jou in dit topic zie.
Klinkt goed! Heb je ook een grotere foto?quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 12:19 schreef Tartinette het volgende:
[ afbeelding ]
Deze ben ik op deze moment aan het eten!
Oh god, dit moet ik hebben.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 13:21 schreef minilot het volgende:
Voor het eerst eens iets gemaakt dat ondergedompeld moest worden in gesmolten chocolade. Wat een gedoe! Nog een beetje oefenen hoor...
Pindatruffels (pindakaas, poedersuiker, vanille, koffiemelk) met witte chocolade
[ afbeelding ]
[..]
Dank! Ik word zelf vooral altijd blij van het opeten.
Nee. Uitstel/afstelkwestie, áls ik een foodblog start wil ik dat het een toffe wordt, en ik weet nog niet zo wat voor stijl ik wil, qua layout en type blogposts. Vandaar dat ik hier het topic steeds volspam.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 14:43 schreef Tartinette het volgende:
ohhhh die pindatruffels .... !!! Heb jij ook 'n site minilot ?
Beetje.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 14:57 schreef Isabeau het volgende:
Groei jij niet dicht, minilotZoveel lekkers als jij maakt...
Ok!quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 15:14 schreef Tartinette het volgende:
Receptje dan van de pindatruffels minilot!![]()
Dat wil ik ook zo graag nog een keer etenquote:Op woensdag 14 augustus 2013 12:27 schreef n0a het volgende:
Eindelijk een keer pulled pork gegeten. Gemaakt in de slow cooker.
[ afbeelding ]
Dat denk ik altijd van Piet. Hij eet volgens mij alleen vlees en friet. Gebakken in ganzenvet.quote:Op dinsdag 13 augustus 2013 14:57 schreef Isabeau het volgende:
Groei jij niet dicht, minilotZoveel lekkers als jij maakt...
quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Dat denk ik altijd van Piet. Hij eet volgens mij alleen vlees en friet. Gebakken in ganzenvet.
Haha, ik vermoed ook dat Piet niet de slankste is. Al probeert ie af en toe een soort balansdag toe te passen om zich er goed bij te voelen.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 20:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Dat denk ik altijd van Piet. Hij eet volgens mij alleen vlees en friet. Gebakken in ganzenvet.
Ik vind dat gepullde spul er altijd zo lekker uitzien!quote:Op woensdag 14 augustus 2013 12:27 schreef n0a het volgende:
Eindelijk een keer pulled pork gegeten. Gemaakt in de slow cooker.
[ afbeelding ]
Dit dus. Uiteindelijk gaat het om de calorie inname. Sommige mensen kiezen ervoor om de hele dag door aan light producten of andere zooi te snoepen, andere kiezen voor kwaliteit en eten een paar keer per dag echt eten.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 12:32 schreef minilot het volgende:
Piet waagt zich volgens mij zelden aan het bakken van zoetigheden, dat scheelt natuurlijk. Als ik elke dag aardappeltjes in ganzenvet at + een goede steak maar verder niets bijzonders dan was ik vast dunner dan ik nu ben.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Om mijn nieuwe mandoline uit te proberen (en ik heb al mijn vingers nog!) maakte ik hét gerecht van de scène:
'Confit Byaldi' in de variant van driesterrenchef Thomas Keller, die het gerecht speciaal voor de film ontwikkelde.
Mijn poging kwam lang niet zo mooi op het bord als die van Remy, maar lekker dat het was!![]()
(Recept, verschenen in de NY Times)Let me see you stripped down to the bone
Volgend jaar opent de nieuwe Ratatouille-attractie in Disneyland Parijs!quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 18:00 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat gaaf dat je het gerecht van de film ratatouillehebt gemaakt! Lijkt er erg op hoor
Sorry, gisteren overheen gelezen!quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 18:04 schreef rhubarb het volgende:
Zijn dat kleine zwarte olijven? Kom even niet op de Italiaanse naam van de soort die zo lekker zijn.
Staat hoog op mijn wishlist om eens te proberenquote:Op woensdag 14 augustus 2013 12:27 schreef n0a het volgende:
Eindelijk een keer pulled pork gegeten. Gemaakt in de slow cooker.
[ afbeelding ]
Ik heb hem nu nog maar 1x gebruikt, maar ik vind het erg makkelijk. Met een oven zou ik af en toe nog wel kijken of alles goed gaat. De slow cooker heb ik 's nachts voor het slapen aangezet en de volgende ochtend was het klaar. Er zijn ook goedkopere merken als je het vooral wil uitproberen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 12:08 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Staat hoog op mijn wishlist om eens te proberenBevalt zo'n slowcooker? Is dit nou makkelijker dan de oven?
Cacao nibs: smaken intens cacaoïg, heel 'vol' (cacao is vetquote:Op zondag 18 augustus 2013 11:48 schreef Isabeau het volgende:
Hoe smaakt dat eigenlijk, rauwe cacao? Ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan, maar het is zo duur!
quote:Op zondag 18 augustus 2013 14:13 schreef minilot het volgende:
Ummm, even denken.. Uien zachtjes bakken tot lichtbruin, verse spinazie fijnhakken en door de uien scheppen. Peper en zout erdoor. Laten afkoelen endan in ingevette bakvorm scheppen.
Eieren klutsen, scheut melk erdoor, beetje kknoflookpuree erdoor, tijm, parmezaan, zout en peper, dit over de uien in de bakvorm gieten. Kerstomaatjes halveren, over het eimengsel verdelen en een half uurtje bakken op 180°.
Niet heel spannend dus. Wel lekker.
Altijd leuk wat frotten met restjes. Komen af en toe heerlijke dingen uit voortquote:Op zondag 18 augustus 2013 13:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Cacao nibs: smaken intens cacaoïg, heel 'vol' (cacao is vet), een heel klein beetje zoetig en tamelijk bitter. Ik vind het erg lekker!
Verder, lunch vandaag was een tomatenfrittata met zoete ui en spinazie & sla met twee soorten basilicum:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |