abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 1 mei 2013 @ 00:41:10 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125930808
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geļnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 13:











[ Bericht 35% gewijzigd door RobinOok op 01-05-2013 00:50:40 ]
  woensdag 1 mei 2013 @ 00:52:04 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125932633
Ziet er lekker uit :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 11 mei 2013 @ 09:48:21 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126338831

Gegrillde Inktvis

Hier 't recept en meer info over inktvis, het verschil tussen pijlinktvis en zeekat, hoe je die schoonmaakt en van die dingen: inktvis
pi_126761566
Brrr, inktvis. Ik kan me nog steeds niet zo over de structuur heenzetten. Wat er zoal op zit lijkt me dan weer erg lekker, maar dat past ook vast om iets anders heen dan inktvis. :)

Verder, zojuist uit de vriezer getrokken:



Zelfgemaakte gyoza, met een lente-achtige vulling van groene asperge en tuinboontjes. Idee gepikt van dit recept. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-05-2013 13:15:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_126762084
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had.. :')

Let me see you stripped down to the bone
pi_126763667
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 13:04 schreef minilot het volgende:
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had.. :')

[ afbeelding ]
Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
pi_126766076


Rabarber plaatcake die staat af te koelen. :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_126776235
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 14:43 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]

Rabarber plaatcake die staat af te koelen. :9
Oeh! Receptje?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_126799388
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 21 mei 2013 @ 12:37:08 #11
221912 minilot
Nancy boy
pi_126805580
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 13:46 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
Lastig terug te halen, ik begon met een standaard witbrood-recept, maar gooide daar op het laatse moment nog melk, extra suiker en een eitje doorheen. Hier had ik een paar dagen eerder vlechtbroodjes van gemaakt, de maanzaadbollen waren van een restje van dat deeg.

Verder, mijn lunch van zojuist:



Za'atarcroissantjes met geitenkaas :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_126938332
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 09:24 schreef Steven184 het volgende:
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
^O^
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_127076762

Wittebonenschotel :Y)
Baby darling doll face honey
  dinsdag 28 mei 2013 @ 20:34:38 #14
221912 minilot
Nancy boy
pi_127122092
Avondeten!



Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_127123866
Crappy phone pic, maar toch post ik em :P In the near future pak ik toch maar mijn spiegelreflex. :)

Tonijn nicoise. Nieuwe aardappeltjes, frisse vinaigrette en soja,rijstazijn,sambal reductie op de tonijn gesmeerd.

A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127124539
Minilot en habitue: is er nog wat over? :@
pi_127124689
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!

[ afbeelding ]

Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Die vegaballetjes lijken net echt vlees!

Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_127124822
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 21:22 schreef Prego het volgende:
Minilot en habitue: is er nog wat over? :@
Deze was van afgelopen weekend :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:00:10 #19
221912 minilot
Nancy boy
pi_127126795
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond.



Vanille-panna cotta met rabarberpuree. :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 21:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Die vegaballetjes lijken net echt vlees!

Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame!
Ik vind spinazie echt in įlle vormen lekker. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-05-2013 23:46:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:20:36 #20
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127128080
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!

[ afbeelding ]

Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Oehhhh, :9 recept van de balletjes??
pi_127128180
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond
.

[ afbeelding ]

Vanille-panna cotta met rabarberpuree. :')

[..]

Ik zou het eten :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_127130000
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 21:27 schreef habitue het volgende:

[..]

Deze was van afgelopen weekend :P
:'(
pi_127235787
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond.

[ afbeelding ]

Vanille-panna cotta met rabarberpuree. :')

Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader? :+

Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikte :9 Daarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken!
Eeuwig vijfentwintig
  vrijdag 31 mei 2013 @ 01:30:02 #24
221912 minilot
Nancy boy
pi_127236465
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 01:01 schreef Reese het volgende:

[..]

Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader? :+

Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikte :9 Daarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken!
Simpel: rabarber wassen, in stukjes snijden (van ongeveer 2 cm), koken met een klein beetje water tot het als prut uit elkaar valt. Suiker naar smaak erbij, laten afkoelen en en dan de staafmixer erop. Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt. :)
Smaakte reuze lekker, was alleen een tikje te dik om mooi op een bordje uit te vloeien. -O- (Ik had het natuurlijk verder kunnen verdunnen, maar daar had ik geen zin meer in - het was al half tien 's avonds en ik wilde onderhand wel een toetje. *) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_127238886
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 01:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt. :)

Ah een bietje als kleurmaker, slim! Dank voor de tip!
Eeuwig vijfentwintig
  vrijdag 31 mei 2013 @ 10:23:59 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127240979
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
pi_127243919
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
:Y
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 31 mei 2013 @ 16:34:52 #28
221912 minilot
Nancy boy
pi_127253313
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
Helemaal mee eens! Al met al mislukt experiment, al was het best lekker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_127405441
Voor het eerst zelf kroketjes gemaakt.

pi_127411774
Oh, die zien er heerlijk uit!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_127487438
Wat zit er in die kroketten, Myraela?

quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind liefroze rabarberkleur anders mooier dan die ingedikte bloedbietjeskleur.
Ter compensatie, deze ochtend (supervroeg) helemaal natuurlijk roze:



Sap van een kwart watermeloen, en citroen, en ijs. Vast ook heel lekker met wodka. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_127488324
Crappy foto van telefoon, maar omdat hij zo lekker was. Mijn banh mi:
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127488817
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!

[ afbeelding ]

Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Minilot, heb je een recept van die vegaballetjes? Die zien er echt zo lekker uit!
Is dat zo?
pi_127490598
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:49 schreef Steven184 het volgende:
Crappy foto van telefoon, maar omdat hij zo lekker was. Mijn banh mi
Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker! O+

quote:
17s.gif Op donderdag 6 juni 2013 18:08 schreef Smallish het volgende:

[..]

Minilot, heb je een recept van die vegaballetjes? Die zien er echt zo lekker uit!
Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer. >:)
Edit: ik bedenk me nu: sowieso al niet, want ik had er een eitje door gedaan voor de binding. 8)7

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 06-06-2013 19:25:32 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_127490651
O, en mijn avondeten van zojuist:



Surimisalade, nori-croutons en dressing van Japanse mayo, rijstazijn en Sriracha. :Y)

Nieuw favoriet keukenklusje: surimi uit elkaar pulken. O+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 6 juni 2013 @ 20:35:02 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127493874
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:17 schreef minilot het volgende:
Wat zit er in die kroketten, Myraela?

[..]

Ter compensatie, deze ochtend (supervroeg) helemaal natuurlijk roze:

[ afbeelding ]

Sap van een kwart watermeloen, en citroen, en ijs. Vast ook heel lekker met wodka. :9
Inderdaad, lijkt mij ook lekker met wodka!
En 't ziet er beeeeeeldig uit. ;)
  donderdag 6 juni 2013 @ 20:39:52 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127494123
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:49 schreef Steven184 het volgende:
Crappy foto van telefoon, maar omdat hij zo lekker was. Mijn banh mi:

Cool!
pi_127500304
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 17:17 schreef minilot het volgende:
Wat zit er in die kroketten, Myraela?
Rundvlees. :9 en een beetje verse peterselie.
pi_127503941
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 19:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker! O+

[..]

Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer. >:)
Edit: ik bedenk me nu: sowieso al niet, want ik had er een eitje door gedaan voor de binding. 8)7
Dank! En godsamme, wat een lekkere dingen zie ik hier........ Yum en inspiratie!
Is dat zo?
pi_127509102
quote:
0s.gif Op donderdag 6 juni 2013 19:16 schreef minilot het volgende:

[..]

Bahn mi!! Ik heb laatst drie dagen achter elkaar bahn mi's op als lunch. Echt waanzinnig lekker! O+

[..]

Deze: http://veganyumminess.com/tofu-pecan-balls-with-sweet-and-sour-sauce-7-secrets-cookbook-giveaway/. Ze kwamen bij mij wel uit de vriezer, en ze bakten daardoor wat steviger. En ik heb ze bereid in de koekenpan in flink wat bruine boter, dus toen waren ze niet zo plantaardig meer. >:)
Edit: ik bedenk me nu: sowieso al niet, want ik had er een eitje door gedaan voor de binding. 8)7
quote:
1s.gif Op donderdag 6 juni 2013 20:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Cool!
Banh Mi's zijn zo verschrikkelijk lekker inderdaad. :9

Dit was de versimpelde versie met Vietnamese gehaktballetjes(Het kan natuurlijk nog simpeler met kant-en-klare fricandeau en Vietnamese worst). Na de vakantie ga ik er eens even eentje maken met verschillen terrines, die zou nog meer in de buurt moeten komen van het origineel(alhoewel je je kan afvragen of er een echt origineel is, echt alles kan erop).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 7 juni 2013 @ 10:09:43 #41
221912 minilot
Nancy boy
pi_127511330
Plantaardig fruitontbijtje van zojuist:



Perziken van de grill, kokosroom en een beetje munt :9

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 08:25 schreef Steven184 het volgende:

[..]

[..]

Banh Mi's zijn zo verschrikkelijk lekker inderdaad. :9

Dit was de versimpelde versie met Vietnamese gehaktballetjes(Het kan natuurlijk nog simpeler met kant-en-klare fricandeau en Vietnamese worst). Na de vakantie ga ik er eens even eentje maken met verschillen terrines, die zou nog meer in de buurt moeten komen van het origineel(alhoewel je je kan afvragen of er een echt origineel is, echt alles kan erop).
Argh. Heb ik er onlangs al zoveel op, krijg ik nu niet meer uit mijn hoofd dat ik ze volgende week wéér wil maken! }:| O+

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 07-06-2013 14:45:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 7 juni 2013 @ 10:37:27 #42
221912 minilot
Nancy boy
pi_127512096
En voor vanmiddag: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows



Net eentje op en jeumig, wat vullen ze!
Let me see you stripped down to the bone
pi_127540988
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 10:37 schreef minilot het volgende:
En voor vanmiddag: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows

[ afbeelding ]

Net eentje op en jeumig, wat vullen ze!
Oh, broodjes met pitjes. O+ Nomnomnom.

Ik ben minder gezond bezig geweest, maar het was wel lekker. :@ Vooral de uienringen, voor het eerst gemaakt. Wat lekker. O+

pi_127627305
Oeee, uienringen :) Ziet er een goed beslagje uit Myraela! Met bier gemaakt?
Fijn ook, die uitlopende eierdooier. O+ En knap ook, want ben zelf bepaald geen kei in het pocheren van eieren..

Hier net op:



Bloemkool'fritters' met geitenfeta, een heel zachte komijnsaus en granaatappelpitjes :9

[ Bericht 12% gewijzigd door minilot op 11-06-2013 09:43:18 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_127628763
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Uienringen O+ Ziet er een goed beslagje uit Myraela! Met bier gemaakt?

Hier net op:

[ afbeelding ]

Bloemkool'fritters' met geitenfeta, een heel zachte komijnsaus en granaatappelpitjes :9
Ik vind het jammer dat het recept er niet bij gepost word. Dat maakt het leuker en lekkerder.
Ik zit te kwijlen bij een foto :9
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_127633806
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 19:11 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik vind het jammer dat het recept er niet bij gepost word. Dat maakt het leuker en lekkerder.
Ik zit te kwijlen bij een foto :9
Ik heb min of meer dit recept aangehouden:
http://smittenkitchen.com(...)rs-with-pomegranate/

..met de volgende kleine aanpassingen:

- Geitenfeta in plaats van gewone feta
- Ik heb de bloemkool door een pureeknijper gehaald, dus minder 'stukjes', meer één geheel
- In plaats van yoghurt gebruikte ik losgeroerde crčme fraīche
- Ik heb de fritters wat groter en platter gemaakt (meer krokante korst! :9 )
Let me see you stripped down to the bone
pi_127653366
Vroeg wakker vanmorgen.. Hoef pas om elf uur op mijn werk te zijn, dus kantoorsnack gemaakt: geroosterde kikkererwten met zout en cayennepeper. Ben benieuwd of de meisjes het lusten. Ik zelf in elk geval wel! :)

Let me see you stripped down to the bone
pi_127653518
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Oeee, uienringen :) Ziet er een goed beslagje uit Myraela! Met bier gemaakt?
Fijn ook, die uitlopende eierdooier. O+ En knap ook, want ben zelf bepaald geen kei in het pocheren van eieren..

Hier net op:

[ afbeelding ]

Bloemkool'fritters' met geitenfeta, een heel zachte komijnsaus en granaatappelpitjes :9
Zonder bier, had ik niet in huis. :@ En ook geen spa rood. Gewoon met koud water. Denk dat het beslag daardoor ook wel iets zwaarder was. Volgende keer eens met bier proberen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 15:03:58 #49
320653 Vaseline_
Fuck's sake.
pi_127664788
Godver minilot, krijg spontaan honger van je eten :9~ Maar recepten erbij zou wel leuk zijn O+.
pi_127668855
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 15:03 schreef Vaseline_ het volgende:
Godver minilot, krijg spontaan honger van je eten :9~ Maar recepten erbij zou wel leuk zijn O+.
Tjsa, de meeste dingen van de afgelopen tijd spreken nogal voor zichzelf - perzik op de grill gooien, salade mengen, kikkererwten roosteren in een droge koekenpan.. Is allemaal niet zo spannend. :) Maar geef gerust een brul als je ergens een bereidingswijze van wilt hebben hoor, meestal heb de online bron wel paraat waar ik het recept van gepikt & aangepast heb. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_127676420


Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.

Naanbrood was wel lekker. :@
  dinsdag 11 juni 2013 @ 20:40:13 #52
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_127678045
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:01 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.

Naanbrood was wel lekker. :@
Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:24:17 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127680296
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
pi_127680970
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:40 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
Was wel lekker, maar was niet hoe ik hem verwacht had.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:24 schreef RobinOok het volgende:
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
Sorry, totale curry noob hier. "Murgh makhani (Indiase boterkip)"
Dit recept gebruikt: http://allrecipes.nl/rece(...)diase-boterkip-.aspx

Had meer zoiets willen hebben.
pi_127691641
Curry is lekker, vooral als het goed pittig is. :9
pi_127706904
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediėnten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten

1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.

2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.

5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.

6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.

Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
pi_127708250
Om het af te maken kan je dit er ook bij doen:

Dhal (Rode Linzen)
Ingredienten
• 200 gram rode linzen (gedroogde)
• 4 cm verse gember, in kleine blokjes gehakt
• 1 ui, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1/2 tl kurkuma (haldi)
• 1/2 tl zout
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl korianderzaad of poeder
• 1/4 tl rode chilipoeder
• 1 liter water
• 3 el plantaardige olie (zonnebloem, arachide, geen olijf)
• optioneel: verse koriander, grofgehakt
• optioneel: voeg 2 wortels in blokjes toe voor een nog vollere smaak
Bereiding
1. Doe het water in een pan, voeg de linzen toe en breng aan de kook. Zet nu het vuur laag, voeg de kurkuma, zout en gember (en eventueel de wortel) toe, dek de pan af en laat 1 uur sudderen. De laatste 30 minuten roert u regelmatig even zodat de linzen niet aanbranden.
2. Verhit een koekepan met de olie. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur en voeg dan de komijnzaad, korianderzaad/poeder, en chilipoeder toe. Fruit nog 2 minuten.
3. Voeg het uien-specerijenmengsel bij de linzen en meng deze. Decoreer naar keuze met verse koriander

en naan brood natuurlijk
pi_127789277
Hmm, curry! :9 Vlug weer eens eentje maken.

Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:



..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn :Y)

Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 14-06-2013 14:10:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_127794931
Wow, Minilot, wat ziet dat er prachtig uit. ^O^
Is dat zo?
pi_127858154
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):

Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127861489
Sichuan :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 16 juni 2013 @ 16:36:02 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127864898
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?
Gewoon vakantie gehad. :-)
En dan ben ik al blij als ik toch af en toe een nieuwe post op mijn site af heb, maar geen tijd voor lekkere dingen. Of wacht, misschien toch een paar, van de vakantie. Even van mijn laptop ophalen...

quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 13:15 schreef Steven184 het volgende:
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):

[ afbeelding ]
Ah, Sichuan stijl, altijd goed. :-)
pi_127914435
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Hmm, curry! :9 Vlug weer eens eentje maken.

Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:

[ afbeelding ]

..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn :Y)

O+ Mooi!
  dinsdag 18 juni 2013 @ 08:50:16 #64
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_127935103
Rib roast, gegrilde groentes en gegrilde aardappelsalade

pi_127951451
Kleine pizzaatjes. O+

pi_127951633
Lekker :9
Ja doei.
pi_127998838


Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. :@
pi_128000089
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. :@
Ziet er wel heel lekker uit idd, ondanks dat het apart klinkt :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128001121
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. O+ Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.

Karnemelk ijs met karamelstukjes

pi_128001285
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:05 schreef Myraela het volgende:
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. O+ Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.

Karnemelk ijs met karamelstukjes

[ afbeelding ]
Het lijkt wel een lijk _O-
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128001472
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:09 schreef Soury het volgende:

[..]

Het lijkt wel een lijk _O-
Ik zie er een gezicht in. :')
pi_128002103
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:14 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zie er een gezicht in. :')
Heb je nog meer in de vriezer ;)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128004736
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)

[...]

Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
pi_128004907
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 21:14 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
Dahl een paar posts hierboven :)
pi_128083054
Zelfgemaakte bapao! Omnomnom :)

pi_128083305
Oeh, tof. 14.gif

Die moeten ook op mijn to-do lijstje.
pi_128083563
Wat gaaf, dat karnemelkijs! IJs maken zonder machine, altijd nogal een gedoe.. Hoe vaak heb je 't doorgeroerd Myraela?

n0a, wat zat er in je bapao's? (bapaļ? :+ ) Heb je ook een foto van een doorsnede?
Let me see you stripped down to the bone
pi_128084703
Yep, maar hij is niet zo duidelijk:



Zit een mengsel van kippengehakt in (recept).
pi_128085485
O ja, ik had natuurlijk gewoon naar je site kunnen gaan! 8)7

Heb je ook wel 'ns bapao's gemaakt met speciaal bapaomeel? Ik tot nu toe alleen maar daarmee, maar ik zou wel eens willen weten of het echt een groot verschil is met bapao's van gewone bloem..
Let me see you stripped down to the bone
pi_128089067
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 15:48 schreef minilot het volgende:
Wat gaaf, dat karnemelkijs! IJs maken zonder machine, altijd nogal een gedoe.. Hoe vaak heb je 't doorgeroerd Myraela?
Het heeft zo'n 8 uur in de vriezer gestaan en om de 20-30 minuutjes even doorgeroerd. In het begin voelde dat best nutteloos, maar ik was bang dag het anders helemaal vast zou gaan zitten. :')

Een dag later was het overigens veel beter, met een vork het ijs losgemaakt en toen had het een echte sorbet structuur.
pi_128089929
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2013 16:34 schreef minilot het volgende:
O ja, ik had natuurlijk gewoon naar je site kunnen gaan! 8)7

Heb je ook wel 'ns bapao's gemaakt met speciaal bapaomeel? Ik tot nu toe alleen maar daarmee, maar ik zou wel eens willen weten of het echt een groot verschil is met bapao's van gewone bloem..
Nee, dit is de tweede keer ooit dat ik het maakte. Vond het prima met gewoon meel, dus zou er niet speciaal voor naar de toko gaan. Maar als je er toch bent voor iets anders :).
pi_128144681
Ok, foto nog niet zo fantastisch :P



Pita met gesmolten kaas, wat ketchup en gekruide kipworstjes in plakjes
  zondag 23 juni 2013 @ 13:33:32 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128147147
Moet dat er niet in in plaats van op? :P ;)
  zondag 23 juni 2013 @ 13:34:06 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128147173

Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
pi_128150921
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:33 schreef RobinOok het volgende:
Moet dat er niet in in plaats van op? :P ;)
:P
eigenlijk wilde ik deze gebruiken maar kon het niet in de supermarkten vinden
http://mylittlecityfoodga(...)11/09/flat-bread.jpg
  zondag 23 juni 2013 @ 15:06:07 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128151319
Ahaa! Ook niet bij de Indiase spullen? Of de Zuid-Amerikaanse?
Ach wat, pita zal vast ook lekker geweest zijn. :)
pi_128151744

Homemade sushi! Niet perfect, wel erg lekker. Vulling is komkommer, komkommer-wortel en avocado-tuinkers-wasabi mayonaise. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-06-2013 15:14:18 ]
pi_128152201
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
Ziet er wel lekker uit. :9

quote:
7s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:14 schreef msacras het volgende:
[ afbeelding ]
Homemade sushi! Niet perfect, wel erg lekker. Vulling is komkommer, komkommer-wortel en avocado-tuinkers-wasabi mayonaise. :)
Ik lust geen sushi, maar het ziet er altijd zo leuk uit. O+

Ik had een pita met groenteballetjes van mais gemaakt, met guacamole en knoflooksaus. Die balletjes waren een eigen probeersel, nog niet perfect, maar was blij dat het toch nog een beetje lukte. :')

pi_128157933
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
Hier heb ik al dagen trek in. Morgen gaat het ervan komen. Ik gebruik ook altijd wat balsamico, vind ik zo lekker!
Is dat zo?
pi_128158681
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
:9 :9 heerlijk. Heb hier een basilicumplant in de vensterbank die totaal de pot uit groeit, goed idee om dit van de week eens te maken met een shitload aan blaadjes O+
Ik gooi het nu ongeveer overal in waarbij ik ook maar het vermoeden heb dat het lekker kan zijn :')
  zondag 23 juni 2013 @ 18:48:26 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128159137
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:34 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ik gooi het nu ongeveer overal in waarbij ik ook maar het vermoeden heb dat het lekker kan zijn :')
Ik dus ook. :)
Van de winter was het een tijdje te koud in de vensterbank, dan verlepte de basilicum binnen 2 dagen, maar nu vind ie het weer fijn bij mij. Groeit als kool.
pi_128159169
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik dus ook. :)
Van de winter was het een tijdje te koud in de vensterbank, dan verlepte de basilicum binnen 2 dagen, maar nu vind ie het weer fijn bij mij. Groeit als kool.
Same here. Hij is nu echt enorm aan het worden O+
pi_128159288
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 15:06 schreef RobinOok het volgende:
Ahaa! Ook niet bij de Indiase spullen? Of de Zuid-Amerikaanse?
Ach wat, pita zal vast ook lekker geweest zijn. :)
Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XL :')
pi_128159383
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:52 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Misschien, ik heb er wel gekeken maar zag zo snel alleen maar kruiden, sausjes en woksetjes. Ik raak altijd verdwaald in de AH XL :')
Gewoon zelf maken joh :Y Had ze laatst gemaakt met gewoon zelfrijzend en yoghurt. Heerlijk zachte broden met een subtiele smaak ^O^ En mega makkelijk. Gewoon yoghurt toevoegen tot het een deegje is. Rusten, rollen en in de pan even gaar bakken :)
pi_128160774
Aziatische mango-kip salade :9



Recept op mijn blog :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Selestha op 23-06-2013 19:48:39 ]
pi_128161470
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 13:34 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Insalata Caprese

En ja, ik weet het, veul teveel basilicum. Maar ik vind dat lekker. Dus doe ik dat. :6
Ik vind dat ook lekker :9
pi_128174117
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2013 18:55 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Gewoon zelf maken joh :Y Had ze laatst gemaakt met gewoon zelfrijzend en yoghurt. Heerlijk zachte broden met een subtiele smaak ^O^ En mega makkelijk. Gewoon yoghurt toevoegen tot het een deegje is. Rusten, rollen en in de pan even gaar bakken :)
Is het dit recept? http://jamieshomecookings(...)itle=easy-flatbreads
pi_128199085
quote:
^O^ that's it :Y Echt een gevalletje 'easy piecy, lemon squeezy' ;)
pi_128204496
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!

Let me see you stripped down to the bone
pi_128209648
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 24 juni 2013 @ 20:44:05 #101
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_128210710
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!

[ afbeelding ]
oei, recept?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')